Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 11:55   #211
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość

TŻ mnie dzisiaj wkurzył. Miał iść z 2 kolegami na piwo. Poszedł z 7 kolegami i kilkoma dziewczynami. Napisałam mu, że nie wspominał o tych dziewczynach, a on do mnie "i tak dobrze, że w akademiku nie mieszkam, jest takie powiedzenie: prędzej wyjdzie trup z kostnicy niż dziewica z rokitnicy" . Mam rozumieć, że jakby mieszkał w akademiku to by się łajdaczył na prawo i lewo?
Też bym się wkurzyła... czemu Cię nie zabrał ze sobą????

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 11:58   #212
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Samo pytanie o zarobki mnie nie dziwi, ale forma zapytania raczej nie zachęca mnie do zainteresowania się tą osobą .
Zgadzam się, pierwsze wrażenie nie najlepsze

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
31 maja odbieram klucze
super, zazdroszczę i gratuluję

Cytat:
..no a później mąz bedzie na żonę z obiadkiem czekał
i jeszcze to, nie za dobrze ci?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 11:58   #213
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Też bym się wkurzyła... czemu Cię nie zabrał ze sobą????
Studiujemy w innych miastach... Mi nawet nie chodzi o te dziewczyny tylko o to jego niefortunne tłumaczenie z tym akademikiem.
Coś czuję, że znawu będę musiała jechać z nim na egzaminy i pokazać kto tu rządzi
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:05   #214
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ mnie dzisiaj wkurzył. Miał iść z 2 kolegami na piwo. Poszedł z 7 kolegami i kilkoma dziewczynami. Napisałam mu, że nie wspominał o tych dziewczynach, a on do mnie "i tak dobrze, że w akademiku nie mieszkam, jest takie powiedzenie: prędzej wyjdzie trup z kostnicy niż dziewica z rokitnicy" . Mam rozumieć, że jakby mieszkał w akademiku to by się łajdaczył na prawo i lewo?
Pemi, wrzuć na luż. No i co z tego że przypałętały się tam 2 dziewczyny.

A tekst z akademikiem miał Ci zamknąc usta, a Ty widze siedzis zi nadinterperetujesz co by to mogło nie oznaczać.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:07   #215
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Studiujemy w innych miastach... Mi nawet nie chodzi o te dziewczyny tylko o to jego niefortunne tłumaczenie z tym akademikiem.
Coś czuję, że znawu będę musiała jechać z nim na egzaminy i pokazać kto tu rządzi
chyba nie zabronisz mu jakichkolwiek kontaktów ze wszystkimi kobietami, które nie są jego rodziną ?
Stary 2008-05-28, 12:09   #216
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Pemi, wrzuć na luż. No i co z tego że przypałętały się tam 2 dziewczyny.

A tekst z akademikiem miał Ci zamknąc usta, a Ty widze siedzis zi nadinterperetujesz co by to mogło nie oznaczać.
Mi nie chodzi o dziewczyny tylko o ten tekst. Że mi takie żałosne bzdury gada . Mam się cieszyć, że w akademiku nie mieszka? Mi to rybka, przynajmniej w końcu bym zajęła się szkołą
Stary 2008-05-28, 12:10   #217
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
chyba nie zabronisz mu jakichkolwiek kontaktów ze wszystkimi kobietami, które nie są jego rodziną ?
Co Wy tak się tych dziewczyn uczepiłyście? Przecież nie chodzi do męskiej szkoły, normalnie tam dziewczyny są

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 12:16   #218
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Co Wy tak się tych dziewczyn uczepiłyście? Przecież nie chodzi do męskiej szkoły, normalnie tam dziewczyny są
jak głupio gada, to głupio odpowiadaj, ja tak robię i działa zawsze
Stary 2008-05-28, 12:18   #219
Poemi
Zakorzenienie

Lecę na dwór z książką, taka ładna pogoda, szkoda się kisić w domu
Stary 2008-05-28, 12:24   #220
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nie chodzi o dziewczyny tylko o ten tekst. Że mi takie żałosne bzdury gada . Mam się cieszyć, że w akademiku nie mieszka? Mi to rybka, przynajmniej w końcu bym zajęła się szkołą

Poemi, nie przejmuj się tym tekstem. Chciał Cie zbić z tropu i mu się udało, alez masz teraz problem - co poeta miał na myśli.

Stary 2008-05-28, 12:26   #221
sanetka
Zakorzenienie

dziewczyny dzwonilam po dekoracje. facet fajnie gadal. dekoracja ok. 1200. za darmo spotykamy sie na sali, on sobie oglada, robi kilka przykladowych wizualizacji i albo sie decydujemy albo nie. no i ma nasz termin

tylko ze spotkaniem gorzej. zaproponowal nastepna sobote. tylko ja mam zjazd, niby wroce o 16 ale moze tam sie juz wesele na sali zacznie. no i TZ to kawalerskie.

musze pokombinowac i z nim pogadac. bo ewentualnie w tygodniu np. piatek, tez juz powinna byc sala otwarta. tylko jak do niej klucze zalatwic bo facetowi pasuja wieczorne godziny nawet 21-22. a jak ktos bedzie na sali np kucharka to watpie ze tak dlugo

ech....

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 12:30   #222
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
[/color]

Ale masz fajnie , świetny etap w życiu, też juz się nie mogę doczekać, ale zanim ja to jeszcze ze dwa tygodnie miną....
Zresztą nie mam na to czasu ani kasy, i tak przeprowadzimy się dopiero po ślubie, bo inaczej nie damy rady, może w międzyczasie zdążymy pomalować...

Wszystko naraz ,mieszkanie, ślub,urlop, jeszcze Tż idzie na kurs lektorski

Haniu a nie wolałabyś odwrotnie, Ty praca w domu ? Mi się tak marzy praca w domu
Rozumiem że TZ spisał sie na medal i kredycik pięknie załatwił
Dorinko rzeczywiście duzo tego wszystkiego. Same zmiany....jakże piękne swoja drogą
Wy mieszkacie sami wiec mozecie na spokojnie poczekac z przeprowadzką. My natomiast mamy takie parcie na odcięcie się od rodziców ze chyba bedziemy 24 na dobę malować zeby jak najszybciej się przeprowadzic.
Cytat:
Alez CI fajnie, kobieto. Ciesz Się!!!!!!
Cieszę się cieszę

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
super, zazdroszczę i gratuluję
i jeszcze to, nie za dobrze ci?
Dzięki
Wiesz czasem mi za dobrze - to fakt
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:34   #223
sanetka
Zakorzenienie

Haniu super wiadomosc

Stary 2008-05-28, 12:41   #224
hania811
Zakorzenienie

Dzięki Sanetko.
To 1200 zł to za wszystko kosciół, samochód i salę?
Nie przejmuj się jakoś uda sie wam zgrać terminy.

Dorinko zapomniałam dopisać....nie ja nie moge pracowac w domu. Po tygodniu spędzonym w domu chodze po scianach z naburmuszoną miną. Ja musze do ludzi zdecydowanie...bo inaczej dziczeję
Stary 2008-05-28, 12:42   #225
atka83
BAN stały

Cytat:
31 maja odbieram klucze
Gratuluje. Ciesze się razem z Tobą.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Bonus dla Atki : Chodziło o mojego exa, z którym nie jestem od około 2 tygodni... ale z którym mieszkam...nadal i który teraz stał się ideałem...
No co. Czasami jestem zakręcona. No,to już teraz kumam o co chodziło.

Cytat:
Oj,też bym się za taki tekst wkurzyła,pewnie focha bym zarzuciła bądz powiedziała co myśle,ale to ja. W ucho pstryczka mój tż by dostał za takie głupie gadki.

Nie wyspałam się.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:45   #226
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cześć wszystkim

haniu gratulacje
Stary 2008-05-28, 12:47   #227
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Sanetko.
To 1200 zł to za wszystko kosciół, samochód i salę?
Nie przejmuj się jakoś uda sie wam zgrać terminy.

Dorinko zapomniałam dopisać....nie ja nie moge pracowac w domu. Po tygodniu spędzonym w domu chodze po scianach z naburmuszoną miną. Ja musze do ludzi zdecydowanie...bo inaczej dziczeję
ja wrecz przeciwnie lubie siedziec w domu...ale co za duzo t oneizdrowo wiec i wyjscia wskazane. dzis moze na rower smigne

nie to tylko za sale ale takie sa ceny... taniej nie znajde ale bylam przygotowana na ten koszt

www.bilscydekoracje.pl

zadzwonie do wlascicielki sali zapytam czy jest mozliwosc otworzenia jej w tygodniu. jak tak to jakos zgram terminy. bo soboty odpadaja, przez caly czerwiec jak nie zjazdy to wesela....

Stary 2008-05-28, 12:47   #228
L_V
Zakorzenienie

Zaczynam mieć swój mid-day- sleep. Oczy mi sie kleją i ledwo siedze przy biurku. Zawsze zaliczam taki zjazd w ciągu dnia, tez tak macie?
Stary 2008-05-28, 12:48   #229
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Gratuluje. Ciesze się razem z Tobą.
oh jak miło ze Ty sie cieszysz jak ja sie cieszę

Cytat:
Nie wyspałam się.
a co sie po nocy robiło

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

haniu gratulacje
Cześć!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 12:50   #230
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam mieć swój mid-day- sleep. Oczy mi sie kleją i ledwo siedze przy biurku. Zawsze zaliczam taki zjazd w ciągu dnia, tez tak macie?
ja mam zawsze kryzys koło 14, codziennie i potem już w ogóle nie jestem efektywna w pracy, chyba że jest coś bardzo pilnego i jest jakieś zamieszanie
Stary 2008-05-28, 12:51   #231
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak mam. zwykle miedzy 11 a 13 potem juz jest ok

Stary 2008-05-28, 12:52   #232
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
ja wrecz przeciwnie lubie siedziec w domu...ale co za duzo t oneizdrowo wiec i wyjscia wskazane. dzis moze na rower smigne

nie to tylko za sale ale takie sa ceny... taniej nie znajde ale bylam przygotowana na ten koszt

www.bilscydekoracje.pl

zadzwonie do wlascicielki sali zapytam czy jest mozliwosc otworzenia jej w tygodniu. jak tak to jakos zgram terminy. bo soboty odpadaja, przez caly czerwiec jak nie zjazdy to wesela....
Kurcze to duzo..nie wiedziałam że takie ceny. Ja kupiłam kwiaty polne i wstawiłam do wazonów- to cała dekoracja sali

EDIT ja mam kryzys zawsze u tesciów...w byłym pokoju męża. Normalnie siadam w tym zielonym pokoiku na lózku i w momencie zasypiam...nie wazne o ktorej godzinie.
Zresztą na 2 rance walsnie tak sie stalo. Poszliśmy do niego po spacerze na herbatkę a ja zasnęłam. TZ byl w cięzkim szoku
Stary 2008-05-28, 12:56   #233
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to duzo..nie wiedziałam że takie ceny. Ja kupiłam kwiaty polne i wstawiłam do wazonów- to cała dekoracja sali
gdyby to restauracja czy cos bylo. a to jest swietlica (kiedys bylo zaplecze sklepu) i trzeba to jakos udekorowac. na scianach tylko panele, klepka na podlodze...ze tak powiem obskurnie jest chociaz nienajgorzej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 12:57   #234
DianaM
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
O rany i ty musisz na nich czekac dopoki nie przyjdą? współczuję rozumiem, że pracujesz w hotelu?
W sezonie (czyli gzieś tak od połowy czerwca) pracujemy 24 na 48. Mi ten układ jak najbardziej odpowiada. Natomiast teraz czekamy, aż przyjdzie ostatni gość i dopiero wtedy zamykamy recepcję.
Tak pracuję w hotelu.

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Witajcie Piekne

Ja choc zmeczona, to szczesliwa, mam nowe okienka i zrobilam malutkie przemeblowanko w pokoju

Podoba mi sie
Jak tak czytam o tych Waszych remoncikach to ostatnio mówię do mojego TŻ "Kochanie, choć coś zrobimy w domku, przemalujemy czy coś" . On - oczywiście mina naburmuszona, bo wprowadzaliśmy się do naszego domu 2 lata temu, a wtedy robiliśmy absolutnie kapitalny remont łącznie z nowymi podłogami (zalewanie betonem, itd) i on narazie nie chce znów bawić się farbami. Więc ja do niego, że mam ochotę na coś szalonego, innego, np. ostrą czerwień w łazience czy coś...
A po chwili przypomniało mi się, że w łazience od góry do dołu kafelki i farba tylko na suficie. Ale on za to z wielgachnym uśmiechem, że całe szczęście i on chce piłę motorową Kurka, Wy też tak macie z facetami, my o słupie, a oni o doopie

Cytat:
Nom
Biore tydzień urlopu. Kurcze tyle spraw do załatwienia jeszcze, tyle zakupów..kolorowy zawrot glowy bedzie
Trzeba pomalować, przenieś graty, jechac do Ikeii, wymeldowac się, zameldować, zrobić nowy dowód, iśc do społdzielni mieszkaniowej, do elektrowni, gazowni...bedzie biegania.
EDIT i kupic pralkę, lodówkę, żelazko itp itd. Z tym mam największy problem. nie wiem na co sie zdecydowac. Dziś musimy przysiąść przy necie i wybrać.
To bardzo fajny okres Ale czasami na wspomnienie o nim mam mieszane uczucia, bo jak wychodziłam za mąż miałam 23 lata, a z wyglądu ponoć 18. I jak wybieraliśmy pralkę, lodówkę, meble itd to w części sklepów byłam traktowana jak gówniara, która wpadła, musiała się zaślubić, a teraz z musu na szybkiego meblują chatę. A ja za gówniarę się nie uważałam, za mąż wyszłam z miłości, dzieci do tej pory nie mamy, bo ja jeszcze kończę studia i w ogóle. Ale przez te idiotyczne sugestie w dwóch sklepach nie kupiłam tego co zamawiałam przez telefon.
Stary 2008-05-28, 13:06   #235
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Kurka, Wy też tak macie z facetami, my o słupie, a oni o doopie

zdecydowanie tak. gadamy o finansach po weselu
ja: kochanie kupimy samochod, moze wycieczka
TZ: mialem ta pile formatowa skladac...

mnie tez jak gowniare traktuja. jak kupuje alkohol to zawsze chca dowod. jak ktos obcy dowiaduje sie o slubie to lament taka mloda....ksiadz w kosciele sie dziwnie patrzyl i zapytal o wiek.

ostatnio bylam z mama w terenie. babeczka do mnie jak matura itp. ja jej mowie ze kiedy to bylo, juz 22 lata mam. a ona zaczela przepraszac, bo tak mlodo wygladam, myslala ze gora 18...

chociaz...TZ zawsze jak to slyszy to sie usmiecha i mowi: moja kochana nastka... zreszta on chetnie mnie tak ubiera zebym jak nastolatka wygladala a nie jak kobieta czyli obcas itp

Stary 2008-05-28, 13:06   #236
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak mam przez caly dzień nie no, żartuję, aż tak źle nie jest... Ale zazwyczaj około 14 pogarsza mi się koncentracja i w głowie mi już tylko odliczanie do 17. Chyba że więcej się dzieje, to nie mam takich zgonów

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 13:11   #237
atka83
BAN stały

Cytat:
Też tak mam,zwłaszcza jak jest taka pogoda jak dzisiaj,czyli pochmurno i deszczowo. Ja kryzys łapie popołudniami tak gdzieś o 16 w weekendy,bo w tygodniu to o 21,bo zmęczona po pracy.

Cytat:
oh jak miło ze Ty sie cieszysz jak ja sie cieszę
Ty się cieszysz,ja się ciesze.Cieszymy się razem.

Cytat:
a co sie po nocy robiło
No Haniu,chyba takiej dużej dziewczynce nie musze tłumaczyć co się robiło w nocy. No dobra napisze,seksiło się. Dziwie się,że tż twierdzi,że jest wyspany skoro o 5 wstaje,zobaczymy jak przyjedzie z pracy.

Cytat:
EDIT ja mam kryzys zawsze u tesciów...w byłym pokoju męża. Normalnie siadam w tym zielonym pokoiku na lózku i w momencie zasypiam...nie wazne o ktorej godzinie.
Zresztą na 2 rance walsnie tak sie stalo. Poszliśmy do niego po spacerze na herbatkę a ja zasnęłam. TZ byl w cięzkim szoku
No wiesz jak mogłaś zasnąć na 2 randce.
To ja mam tak,ale u swojego dziadka w dużym pokoju jak usiąde na tapczanie,to mnie zaraz sen bierze.Ten pokój/tapczan działa na mnie chyba usypiająco.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 13:12   #238
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
gdyby to restauracja czy cos bylo. a to jest swietlica (kiedys bylo zaplecze sklepu) i trzeba to jakos udekorowac. na scianach tylko panele, klepka na podlodze...ze tak powiem obskurnie jest chociaz nienajgorzej
W taki wypadku rzeczywiście trzeba zrobić profesjonalna dekorację
My mielsimy przyjęcie w pałacyku więc dekoracje byly zbędne.
Cytat:
Dzień dobry wszystkim .
Cześć
Cytat:
Jak tak czytam o tych Waszych remoncikach to ostatnio mówię do mojego TŻ "Kochanie, choć coś zrobimy w domku, przemalujemy czy coś" . On - oczywiście mina naburmuszona, bo wprowadzaliśmy się do naszego domu 2 lata temu, a wtedy robiliśmy absolutnie kapitalny remont łącznie z nowymi podłogami (zalewanie betonem, itd) i on narazie nie chce znów bawić się farbami. Więc ja do niego, że mam ochotę na coś szalonego, innego, np. ostrą czerwień w łazience czy coś...
A po chwili przypomniało mi się, że w łazience od góry do dołu kafelki i farba tylko na suficie. Ale on za to z wielgachnym uśmiechem, że całe szczęście i on chce piłę motorową Kurka, Wy też tak macie z facetami, my o słupie, a oni o doopie .
Oj tak bardzo często

Cytat:
To bardzo fajny okres Ale czasami na wspomnienie o nim mam mieszane uczucia, bo jak wychodziłam za mąż miałam 23 lata, a z wyglądu ponoć 18. I jak wybieraliśmy pralkę, lodówkę, meble itd to w części sklepów byłam traktowana jak gówniara, która wpadła, musiała się zaślubić, a teraz z musu na szybkiego meblują chatę. A ja za gówniarę się nie uważałam, za mąż wyszłam z miłości, dzieci do tej pory nie mamy, bo ja jeszcze kończę studia i w ogóle. Ale przez te idiotyczne sugestie w dwóch sklepach nie kupiłam tego co zamawiałam przez telefon.
Masakra co kogo obchodzi to ile masz lat, jak wyglądasz i dlaczego chcesz kupić pralkę. Ludzie sa na prawdę dziwni.
Jak rezerwowaliśmy salę na slub pani wąłscicielka tez nie omieszkala skomentować "Tacy młodzi i do slubę się tak śpieszy. Nie możnaby poczekac jeszcze kilku lat". Myslała ze mamy po 20 lat....
Swoją drogą rzeczywiście wyglądamy młodo. Bodajrze przedwczoraj mąz został poproszony o dowód jak kupował papierosy.
Stary 2008-05-28, 13:15   #239
czeremchowa
Zadomowienie

W tym semestrze miałam jeden wykład z jednym facetem od 8 do 14. o godzinie 11 brało mnie takie spanie że ledwo głowę mogłam utrzymać
czeremchowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 13:19   #240
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No Haniu,chyba takiej dużej dziewczynce nie musze tłumaczyć co się robiło w nocy. No dobra napisze,seksiło się. Dziwie się,że tż twierdzi,że jest wyspany skoro o 5 wstaje,zobaczymy jak przyjedzie z pracy.

eee no wiesz...my w nocy w szachy gramy

Cytat:
No wiesz jak mogłaś zasnąć na 2 randce.
To ja mam tak,ale u swojego dziadka w dużym pokoju jak usiąde na tapczanie,to mnie zaraz sen bierze.Ten pokój/tapczan działa na mnie chyba usypiająco.
tak jakoś mi sie zasnęło... nie to oczywiście że TZ przynudzał. Coś sprawdzał w necie, a ja w tym czasie drzemkę sobie ucięłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości