Urodzone w 1989 :) cz. IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 09:43   #2431

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV

A dzisiaj mój pierwszy dzień w pracy. Wczoraj się dowiedziałam, że zaczynam już.
Trafiłam do działu Inwestycji i Budownictwa Jako humanistka czuję się śmiesznie
Ogólnie jest fajnie, mam bardzo miłą panią (kierownika jeszcze nie poznałam, bo jest na urlopie), która mnie zwolniła wcześniej W urzędzie trwa sesja, więc powiedziała, że mogę iść do domu, bo nikt nie będzie zwracał uwagi, że mnie nie ma.

Tylko nudzę się strasznie. Raz kolorowałam mapkę i dwa razy poprawiałam umowy na komputerze. Przez resztę czasu siedziałam. Szkoda, bo chciałabym coś robić, przepisywać, cokolwiek, tylko żeby mieć zajęcie. Pani E. mnie rozczarowała, bo powiedziała, że w dziale Inwestycji nie będzie żadnych takich papierków czy czegoś takiego. Ale gdy przyjdzie w piątek kierownik, to może coś mi wymyśli. Oby! Jutro sobie wezmę jakąś gazetę albo słówka z angielskiego, to jakoś zajmę czas.

I pracuję od 7 do 15. Od 7!

Mój post skopiowany z innego tematu.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 10:09   #2432
marta6704
Zakorzenienie

ville: Też chce taką prace hehe, chociaż rozumiem, że ci się nudzi

Blaque: Współczuje pieska

Aaa jutro mam autobus do Warszawy o 5:50, albo na 7
Chyba pojade tym na 5
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 10:18   #2433
uhahana
Zakorzenienie

Dzień dobry Od wpół do dziesiątej jestem na nogach, jak na mnie to całkiem nieźle

Kurde, dziewczyny, też wyrobiłabym sobie tą książeczkę sanepidu, ale... ja tak nie umiem na zawołanie... no wiecie

Ile trwa rejestracja w Urzędzie Pracy? Od ręki się to załatwia? Bo szukają u mnie w mieście osób na staż do biura podróży i tak pomyślałam, że może by się udało... No i w fajnym miejscu
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:24   #2434
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez pamelija Pokaż wiadomość
bo generalnie pracowałam ostatnio i chyba rezygnuję z pracy, albo oni ze mnie.. nie wiem.. wkurzona jestem dziś po niej..
Napisz coś więcej.

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
to jest komedia (wybaczcie, te które wiedzą o co kamman i te które nie wiedzą tym bardziej )
Zgadzam się z Tobą.

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Spoko, tak będą wyglądać całe moje wakacje.

BTW, możesz mi napisać jaki jest sens kopiowania postów z jednego wątku do drugiego? Bo to chyba trochę bez sensu udzielać się w dwóch społecznościowych wątkach w takim razie.

Turczynka, ja Cię pamiętam.
Stary 2008-05-28, 12:26   #2435
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Dzień dobry Od wpół do dziesiątej jestem na nogach, jak na mnie to całkiem nieźle

Kurde, dziewczyny, też wyrobiłabym sobie tą książeczkę sanepidu, ale... ja tak nie umiem na zawołanie... no wiecie

Ile trwa rejestracja w Urzędzie Pracy? Od ręki się to załatwia? Bo szukają u mnie w mieście osób na staż do biura podróży i tak pomyślałam, że może by się udało... No i w fajnym miejscu
ja też wlasnie nie umiem..

rejestracja w urzedzie chyba od reki, mysle, ze warto sprobowac

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:36   #2436
Ravissante
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
Ravissante dziękuję. A w ogóle dlaczego tak zniknęłaś z naszego wątku?

a jakoś w czasie szkoły nie miałam zbytnio forum ciągle nauka a jak miałam jakiś czas wolny to spedzałam go z chłopakiem i tak zleciało teraz znó wróciłam dziekuje kochaniutkie że mnie jeszcze pamiętacie aż mi się miło robi jak tak ktoś mnie pamięta hihi

wiecie co byłam dziś płacić w PZu płacić ubezpieczenie mojej mamy i poznałam fajnego kolesia mmm pracuje tam hihi a jak się na mnie patrzył z góry na dół chyba z 7 razy przejchał no to wykorzystkalam to ze taki mily i poszla do jego okienka aby mi wydrukował druczki ojoj biedak z wrażanie wszystko opuszczał nie wiedziałam że działam tak na facetów że wszystko gubią
Ravissante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 12:50   #2437
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość

No bo musiasz trzy razy po rzad zrobić kupke a oni to potem badają i przychodzisz po wyniki za jakiś czas. Potem kupujesz książeczke i idziesz z nia i z wynikami do lekarza.
Łeeee Dużo zachodu z tym...

Cytat:
A dzisiaj mój pierwszy dzień w pracy. Wczoraj się dowiedziałam, że zaczynam już.
Trafiłam do działu Inwestycji i Budownictwa Jako humanistka czuję się śmiesznie
Ogólnie jest fajnie, mam bardzo miłą panią (kierownika jeszcze nie poznałam, bo jest na urlopie), która mnie zwolniła wcześniej W urzędzie trwa sesja, więc powiedziała, że mogę iść do domu, bo nikt nie będzie zwracał uwagi, że mnie nie ma.

Tylko nudzę się strasznie. Raz kolorowałam mapkę i dwa razy poprawiałam umowy na komputerze. Przez resztę czasu siedziałam. Szkoda, bo chciałabym coś robić, przepisywać, cokolwiek, tylko żeby mieć zajęcie. Pani E. mnie rozczarowała, bo powiedziała, że w dziale Inwestycji nie będzie żadnych takich papierków czy czegoś takiego. Ale gdy przyjdzie w piątek kierownik, to może coś mi wymyśli. Oby! Jutro sobie wezmę jakąś gazetę albo słówka z angielskiego, to jakoś zajmę czas.

Mój post skopiowany z innego tematu.
Fajną masz tę pracę.
Ja bym chciała tak się "nudzić".
To jest staż, tak?

Cytat:
padłam! Dałabyś radę coś "urodzić" !

Independent Women jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 13:03   #2438
Ravissante
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
ja też wlasnie nie umiem..

rejestracja w urzedzie chyba od reki, mysle, ze warto sprobowac

hihi widze że mamy coś wspólnego
też zastanawiam się nad wyrobieniem książeczki sanepidowskiej bo by trzeba bylo zagospodarowac jakos ten czas wakacyjny
Stary 2008-05-28, 13:39   #2439
Ywonula
Zadomowienie

Cytat:
Eeee opowiadasz.. Ja robiłam wieczorem albo w nocy a date pisałam że rano a raz mi koleżanka "ofiarowała" bo ja przez cały dzień nie mogłam.... Wiem to obrzydliwe...

Złożyłam dziś 2 CV w tym 5-10-15 nawet jak do mnie zadzwonia to powiem że dziękuje bo tam były jakieś dwie nieprzyjemne "dupy", takie wyglądały troche z patologicznych rodzin I jeszcze na pół etatu.. to ja już wole w domu siedzieć.

Złożyłam jeszcze w Lee Couper tam była taka przesympatyczna pani.
I tu mój problem. Byłam u babci i zostawiłam telefon w pokoju i ktoś do mnie dzwonił dwa razy. Mam nadzieje że to zx tego 5-10-15 bo jak mówiłam o tej pracy to wyglądało to tak jakby szukały szybko kogoś i nikt tam im zabardzo nie składał swoich ofert..

Troche się napaliłam na tego Lee. Mam nadzieje że to nie oni. Bo już więcej nie zadzwonia
Stary 2008-05-28, 14:00   #2440
Ravissante
Wtajemniczenie

Ywonula nie marw się napewno dostaniesz tą prace będe trzymać kciuki

kurcze zaczełam układać te moje puzzle i wiecie co cholernie trudne kto chce mi pomóc ?

The difference between sex and death is that with death you can do it alone and no one is going to make fun of you.

Stary 2008-05-28, 15:39   #2441

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
możesz mi napisać jaki jest sens kopiowania postów z jednego wątku do drugiego? Bo to chyba trochę bez sensu udzielać się w dwóch społecznościowych wątkach w takim razie.
Mogę napisać Lubię przebywać i u was, i u maturzystek. Pisanie tu i tam nie wyklucza się, a dobrze rozmawia mi się w obu wątkach.

Cytat:
Ile trwa rejestracja w Urzędzie Pracy? Od ręki się to załatwia?
Tak. Musisz mieć ze sobą dowód, NIP i świadectwo ukończenia szkoły. Oni wypisują twoje dane itp, a ty podpisujesz kilka papierków.

Cytat:
Napisane przez Independent Women Pokaż wiadomość
Fajną masz tę pracę.
Ja bym chciała tak się "nudzić".
To jest staż, tak?!
Tak, staż. Od dzisiaj do 27 października. Tylko muszę przywyknąć, nie lubię zmieniać sytuacji, w której się znajduję. Wczoraj miałam cały dzień wolny, wstawałam, o której chciałam i robiłam to, co chciałam, a od teraz muszę się przystosować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 15:39   #2442
Ywonula
Zadomowienie

Boże jak moja mam nie ma czasem pojęcia o świecie...]

Mówi mi że mam oddzwonić na ten numer i sie spytać o tą prace i powiedzieć że nie slyszałam telefonu...
No troche godności.
Tak samo z tymi CV mi mówi, że jak ja mogłam tak wjść do sklepu i spytać sie tylk oczy mogę zostawić CV. Że miałam z nimi porozmawiać i iść do kierowniczki

Czasem przechodzi sama siebie...

Ravissante a czemu zmieniłaś nick?

EDIT:
A może mi któraś wytłumaczyć o co chodzi dokładniej z tym starzem? Płacą Wam za to?
Stary 2008-05-28, 15:45   #2443
uhahana
Zakorzenienie

Staż to taka praca, tylko za mniejsze pieniądze, a płaci nam nie pracodawca, tylko państwo, urząd pracy. Przynajmniej ja tak to widzę.
No i w naszym wieku to jest bardziej osiągalne.

Właśnie w miejskich ogłoszeniach przeczytałam, że szukają stażystów do saloniku prasowego.

O właśnie, to jak już o tym mówimy, to może jeszcze jedno. Skoro często mają opory w Urzędzie przed wydaniem NIPu, to skąd mam go wytrzasnąć, jak chcę się zarejestrować? Jaki bezsens
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 16:30   #2444
Śnieżka
Zakorzenienie

hello hello
Jestem rocznik 1989 moge do was dolaczyc?
o czym tak rozprawiacie?
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 16:53   #2445
emememsik
po prostu Em :)

Ywonula, ja tam nie widzę problemu. Oddzwoń, zapytaj z kim rozmawiasz, powiedz że wcześniej nie mogłaś odebrać. Przecież tak normalnie się robi jak ktoś do Ciebie dzwoni.

Cytat:
Mogę napisać Lubię przebywać i u was, i u maturzystek. Pisanie tu i tam nie wyklucza się, a dobrze rozmawia mi się w obu wątkach.
Ale mi nie chodzi o samo udzielanie się, tylko o przeklejanie postów. Ja też udzielam się na maturzystkach, no i co z tego?

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
Nie.
Stary 2008-05-28, 16:59   #2446

Cytat:
O właśnie, to jak już o tym mówimy, to może jeszcze jedno. Skoro często mają opory w Urzędzie przed wydaniem NIPu, to skąd mam go wytrzasnąć, jak chcę się zarejestrować? Jaki bezsens
Żeby założyć NIP, trzeba iść do Urzędu Skarbowego. Tam wypełniasz formularz i do dwóch tygodni ci przysyłają pisemko z numerem. Aha, jeszcze. Ja do rejestracji w UP potrzebowałam jeszcze takiego świstka (z Urzędu Gminy), że nie mam ziemi - coś takiego.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ale mi nie chodzi o samo udzielanie się, tylko o przeklejanie postów.
Aha, o to ci chodzi. Zwykle nie kopiuję i wklejam tych samych postów, dziś sytuacja wyjątkowa - chciałam się podzielić wrażeniami z pierwszego dnia pracy, a u maturzystek napisałam post, który mi się podobał. Dlatego wkleiłam go, a nie pisałam od nowa.
Stary 2008-05-28, 17:02   #2447
Śnieżka
Zakorzenienie

I tak musze mykac.papa.
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:28   #2448
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
Eeee opowiadasz.. Ja robiłam wieczorem albo w nocy a date pisałam że rano a raz mi koleżanka "ofiarowała" bo ja przez cały dzień nie mogłam.... Wiem to obrzydliwe...
:eek : to jest OBRZYDLIWE

Cytat:
Tak, staż. Od dzisiaj do 27 października. Tylko muszę przywyknąć, nie lubię zmieniać sytuacji, w której się znajduję. Wczoraj miałam cały dzień wolny, wstawałam, o której chciałam i robiłam to, co chciałam, a od teraz muszę się przystosować.
To nie idziesz na dzienne studia?

Cytat:
No właśnie.

Cytat:
Żeby założyć NIP, trzeba iść do Urzędu Skarbowego. Tam wypełniasz formularz i do dwóch tygodni ci przysyłają pisemko z numerem. Aha, jeszcze. Ja do rejestracji w UP potrzebowałam jeszcze takiego świstka (z Urzędu Gminy), że nie mam ziemi - coś takiego.
Jezu ile z tym zachodu...
Zanim bym wszystko załatwiła to by mnie sierpień zastał

Independent Women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:33   #2449

Cytat:
Napisane przez Independent Women Pokaż wiadomość
To nie idziesz na dzienne studia?
Nie wiem. Jeszcze się na nic nie decydowałam. Prawdopodobnie pójdę na zaoczne, ale jeżeli wybrałabym studia stacjonarne, to mogę skrócić staż. Muszę tylko mieć papierek wyjaśniający - w tym przypadku, że podejmuję studia dzienne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 18:41   #2450
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
hello hello
o czym tak rozprawiacie?
Można

Z tego co widzę to NIPy, PINy i kody kreskowe W porywach jakiś normalny temat ale ogólnie to zakręcone jesteśmy

To ja powiem, że byłam dzisiaj w Top Secret, mierzyłam 4 śliczne bluzki.
I tak jakoś wyszło, że nie wzięłam żadnej.. Muszę mamę zapytać czy mi da chociaż na dwie i lecę po nie Świetne były.
Ale za to kupiłam kolczyki kulki i 3 pary majciochów w grochy
blaque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:45   #2451
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

blaque, pokaż kolczyki

ja za to dziś poszalałam kosmetycznie (tylko bez ZP proszę! ):
- mleczny lakier do paznokci
- Syrenkę (Ty wiesz.. )
- zestaw Dove: balsam brązujący + krem brązujący do ciemnej karnacji za 14,99zł

poza tym byłam u dermatologa i kupiłam leki.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 18:49   #2452
blaque
Zakorzenienie

fuksjaa kolczyki takie zwykłe białe kuleczki, ale bardzo ładne Średniej wielkości, takie przy uchu.
Ha, właśnie! Ja też lakier do paznokci. Mleczny
Mm Syrenka Jednak Dove kupiłaś
Stary 2008-05-28, 18:52   #2453
201707171556
Konto usunięte

Mathilda gratuluję 100%

Fuksja własnie czaję się na ten zestaw, tylko nie wiem do jakiej karnacji...miałam juz balsam z tej serii do jasnej własnie tyle ze nie bylo efektu....

Dostałam pracę Szukałam jej aż 2 godziny

Czytam ten wątek tak w kratke ostatnio i nie wiem co pisać
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 19:01   #2454
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:

mi "zdobycie" NIPu zajęło 5 minut, wypełniłam tylko wniosek. ale chyba "co urząd to obyczaj", bo tak jak pisała Nija mogą chcieć jakichś kwitków od pracodawcy

Cytat:
Boże jak moja mam nie ma czasem pojęcia o świecie...]

Mówi mi że mam oddzwonić na ten numer i sie spytać o tą prace i powiedzieć że nie slyszałam telefonu...
No troche godności.
Tak samo z tymi CV mi mówi, że jak ja mogłam tak wjść do sklepu i spytać sie tylk oczy mogę zostawić CV. Że miałam z nimi porozmawiać i iść do kierowniczki
Ja tak miałam jak zadzwonili do mnie z baru i nie rozumiałam, co turek mówi byłam niedaleko więc po godzinie poszłam do nich i powiedziałam, że nie miałam wtedy zasięgu i przerywało

Na Twoim miejscu bym oddzwoniła

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Można

Z tego co widzę to NIPy, PINy i kody kreskowe W porywach jakiś normalny temat ale ogólnie to zakręcone jesteśmy

To ja powiem, że byłam dzisiaj w Top Secret, mierzyłam 4 śliczne bluzki.
I tak jakoś wyszło, że nie wzięłam żadnej.. Muszę mamę zapytać czy mi da chociaż na dwie i lecę po nie Świetne były.
Ale za to kupiłam kolczyki kulki i 3 pary majciochów w grochy
mi mama dziś dołożyła do szortów.. tydzien temu kupilam inne, dobrze, że o nich już nie pamiętała

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:04   #2455
blaque
Zakorzenienie

Durga gratulacje Chwal się! Co to za dżob?

laylaa
hehe taa, skąd ja znam ten trik
Chociaż ciężko.. mama na mnie mówi zakupoholiczka i straszy, że wysyła mnie na odwyk..
Stary 2008-05-28, 19:30   #2456
fuksjaa

Cytat:
fuksjaa kolczyki takie zwykłe białe kuleczki, ale bardzo ładne Średniej wielkości, takie przy uchu.
Ha, właśnie! Ja też lakier do paznokci. Mleczny
Mm Syrenka Jednak Dove kupiłaś
aaa, to wiem jakie
nie mogłam wytrzymać i zmyłam swój poprzedni lakier żeby pomalować się tym nowym i muszę stwierdzić, że kolor śliczny, szybko schnie, ładnie błyszczy i nie śmierdzi. a kosztował całe 2,99zł

za chwilę idę się pobawić z Syrenką a potem brązowienie, dbanie o stópki i twarz.
- dziś się relaksuję
Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Fuksja własnie czaję się na ten zestaw, tylko nie wiem do jakiej karnacji...miałam juz balsam z tej serii do jasnej własnie tyle ze nie bylo efektu....

Dostałam pracę Szukałam jej aż 2 godziny
Gratuluję gdzie będziesz pracować?

u mnie do jasnej też pewnie nie było by efektu widać więc wzięłam ten do ciemnej. zobaczymy jak się sprawdzi.

ale i tak wolę opalać się na słońcu.. tylko teraz biorę silne leki i nie mogę się wystawiać na słońce za bardzo, więc musiałam się zbrązowić sztucznie, bo blada nie lubię być
Cytat:
laylaa hehe taa, skąd ja znam ten trik
Chociaż ciężko.. mama na mnie mówi zakupoholiczka i straszy, że wysyła mnie na odwyk..
ja też była zakupoholiczką
ale teraz wolę przeznaczać tą $ na wyjazdy i imprezy
Stary 2008-05-28, 19:37   #2457
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
a kosztował całe 2,99zł
Mój też
I jeszcze mi powiedz, że z Miss Sporty
Stary 2008-05-28, 20:46   #2458
fuksjaa

Cytat:
Mój też
I jeszcze mi powiedz, że z Miss Sporty
nie, to nie Miss Sporty
Stary 2008-05-28, 20:47   #2459
Ravissante
Wtajemniczenie

Cytat:

Ravissante a czemu zmieniłaś nick?

hihi właściwie to nie zmieniłam tylko założyłam nowe konto bo nie pamiętałam hasła zawsze zapominam haseł

The difference between sex and death is that with death you can do it alone and no one is going to make fun of you.

Stary 2008-05-28, 21:04   #2460
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Durga gratulacje Chwal się! Co to za dżob?
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Gratuluję gdzie będziesz pracować?
Dzięki
Będę pracować w Reserved, juz od jutra od 10 do 18
Jak wrócę zdam Wam relacje co i jak bo pewnie będę to strasznie przeżywać jak to ja
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości