![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
A dzisiaj mój pierwszy dzień w pracy. Wczoraj się dowiedziałam, że zaczynam już.
Trafiłam do działu Inwestycji i Budownictwa ![]() ![]() Ogólnie jest fajnie, mam bardzo miłą panią (kierownika jeszcze nie poznałam, bo jest na urlopie), która mnie zwolniła wcześniej ![]() Tylko nudzę się strasznie. Raz kolorowałam mapkę i dwa razy poprawiałam umowy na komputerze. Przez resztę czasu siedziałam. Szkoda, bo chciałabym coś robić, przepisywać, cokolwiek, tylko żeby mieć zajęcie. Pani E. mnie rozczarowała, bo powiedziała, że w dziale Inwestycji nie będzie żadnych takich papierków czy czegoś takiego. Ale gdy przyjdzie w piątek kierownik, to może coś mi wymyśli. Oby! Jutro sobie wezmę jakąś gazetę albo słówka z angielskiego, to jakoś zajmę czas. I pracuję od 7 do 15. Od 7! ![]() Mój post skopiowany z innego tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
ville: Też chce taką prace hehe, chociaż rozumiem, że ci się nudzi
![]() Blaque: Współczuje pieska ![]() Aaa jutro mam autobus do Warszawy o 5:50, albo na 7 ![]() Chyba pojade tym na 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Kurde, dziewczyny, też wyrobiłabym sobie tą książeczkę sanepidu, ale... ja tak nie umiem na zawołanie... no wiecie ![]() Ile trwa rejestracja w Urzędzie Pracy? Od ręki się to załatwia? Bo szukają u mnie w mieście osób na staż do biura podróży i tak pomyślałam, że może by się udało... No i w fajnym miejscu ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | ||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spoko, tak będą wyglądać całe moje wakacje. ![]() BTW, możesz mi napisać jaki jest sens kopiowania postów z jednego wątku do drugiego? Bo to chyba trochę bez sensu udzielać się w dwóch społecznościowych wątkach w takim razie. ![]() Turczynka, ja Cię pamiętam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rejestracja w urzedzie chyba od reki, mysle, ze warto sprobowac ![]()
![]() |
#2436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakoś w czasie szkoły nie miałam zbytnio forum ciągle nauka a jak miałam jakiś czas wolny to spedzałam go z chłopakiem ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie co byłam dziś płacić w PZu płacić ubezpieczenie mojej mamy i poznałam fajnego kolesia mmm pracuje tam hihi a jak się na mnie patrzył z góry na dół chyba z 7 razy przejchał ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała tak się "nudzić". To jest staż, tak? Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2438 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Złożyłam dziś 2 CV w tym 5-10-15 nawet jak do mnie zadzwonia to powiem że dziękuje bo tam były jakieś dwie nieprzyjemne "dupy", takie wyglądały troche z patologicznych rodzin ![]() Złożyłam jeszcze w Lee Couper tam była taka przesympatyczna pani. I tu mój problem. Byłam u babci i zostawiłam telefon w pokoju i ktoś do mnie dzwonił dwa razy. Mam nadzieje że to zx tego 5-10-15 bo jak mówiłam o tej pracy to wyglądało to tak jakby szukały szybko kogoś i nikt tam im zabardzo nie składał swoich ofert.. Troche się napaliłam na tego Lee. Mam nadzieje że to nie oni. Bo już więcej nie zadzwonia ![]()
![]() |
#2440 |
Wtajemniczenie
|
Ywonula nie marw się napewno dostaniesz tą prace będe trzymać kciuki
![]() kurcze zaczełam układać te moje puzzle i wiecie co cholernie trudne ![]() ![]()
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak. Musisz mieć ze sobą dowód, NIP i świadectwo ukończenia szkoły. Oni wypisują twoje dane itp, a ty podpisujesz kilka papierków. Tak, staż. Od dzisiaj do 27 października. Tylko muszę przywyknąć, nie lubię zmieniać sytuacji, w której się znajduję. Wczoraj miałam cały dzień wolny, wstawałam, o której chciałam i robiłam to, co chciałam, a od teraz muszę się przystosować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
Boże jak moja mam nie ma czasem pojęcia o świecie...]
Mówi mi że mam oddzwonić na ten numer i sie spytać o tą prace i powiedzieć że nie slyszałam telefonu... No troche godności. Tak samo z tymi CV mi mówi, że jak ja mogłam tak wjść do sklepu i spytać sie tylk oczy mogę zostawić CV. Że miałam z nimi porozmawiać i iść do kierowniczki ![]() Czasem przechodzi sama siebie... Ravissante a czemu zmieniłaś nick? EDIT: A może mi któraś wytłumaczyć o co chodzi dokładniej z tym starzem? Płacą Wam za to?
#2443 |
Zakorzenienie
|
Staż to taka praca, tylko za mniejsze pieniądze, a płaci nam nie pracodawca, tylko państwo, urząd pracy. Przynajmniej ja tak to widzę.
No i w naszym wieku to jest bardziej osiągalne. Właśnie w miejskich ogłoszeniach przeczytałam, że szukają stażystów do saloniku prasowego. O właśnie, to jak już o tym mówimy, to może jeszcze jedno. Skoro często mają opory w Urzędzie przed wydaniem NIPu, to skąd mam go wytrzasnąć, jak chcę się zarejestrować? Jaki bezsens ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
hello hello
Jestem rocznik 1989 moge do was dolaczyc? ![]() o czym tak rozprawiacie? ![]()
#2445 | |
po prostu Em :)
|
Ywonula, ja tam nie widzę problemu. Oddzwoń, zapytaj z kim rozmawiasz, powiedz że wcześniej nie mogłaś odebrać. Przecież tak normalnie się robi jak ktoś do Ciebie dzwoni.
![]() Cytat:
![]() Nie. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, o to ci chodzi. Zwykle nie kopiuję i wklejam tych samych postów, dziś sytuacja wyjątkowa - chciałam się podzielić wrażeniami z pierwszego dnia pracy, a u maturzystek napisałam post, który mi się podobał. Dlatego wkleiłam go, a nie pisałam od nowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
I tak musze mykac.papa.
#2448 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zanim bym wszystko załatwiła to by mnie sierpień zastał ![]()
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Jeszcze się na nic nie decydowałam. Prawdopodobnie pójdę na zaoczne, ale jeżeli wybrałabym studia stacjonarne, to mogę skrócić staż. Muszę tylko mieć papierek wyjaśniający - w tym przypadku, że podejmuję studia dzienne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co widzę to NIPy, PINy i kody kreskowe ![]() ![]() To ja powiem, że byłam dzisiaj w Top Secret, mierzyłam 4 śliczne bluzki. I tak jakoś wyszło, że nie wzięłam żadnej.. ![]() ![]() Ale za to kupiłam kolczyki kulki i 3 pary majciochów w grochy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
blaque, pokaż kolczyki
![]() ja za to dziś poszalałam kosmetycznie (tylko bez ZP proszę! ![]() - mleczny lakier do paznokci - Syrenkę (Ty wiesz.. ![]() - zestaw Dove: balsam brązujący + krem brązujący do ciemnej karnacji za 14,99zł poza tym byłam u dermatologa i kupiłam leki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
fuksjaa kolczyki takie zwykłe białe kuleczki, ale bardzo ładne
![]() Ha, właśnie! Ja też lakier do paznokci. Mleczny ![]() Mm Syrenka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Konto usunięte
|
Mathilda gratuluję 100%
![]() Fuksja własnie czaję się na ten zestaw, tylko nie wiem do jakiej karnacji...miałam juz balsam z tej serii do jasnej własnie tyle ze nie bylo efektu.... ![]() Dostałam pracę ![]() ![]() Czytam ten wątek tak w kratke ostatnio i nie wiem co pisać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na Twoim miejscu bym oddzwoniła ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Durga gratulacje
![]() ![]() laylaa hehe taa, skąd ja znam ten trik ![]() Chociaż ciężko.. mama na mnie mówi zakupoholiczka i straszy, że wysyła mnie na odwyk.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |||
|
Cytat:
![]() nie mogłam wytrzymać i zmyłam swój poprzedni lakier żeby pomalować się tym nowym i muszę stwierdzić, że kolor śliczny, szybko schnie, ładnie błyszczy i nie śmierdzi. a kosztował całe 2,99zł ![]() za chwilę idę się pobawić z Syrenką ![]() - dziś się relaksuję ![]() Cytat:
![]() u mnie do jasnej też pewnie nie było by efektu widać ![]() ale i tak wolę opalać się na słońcu.. tylko teraz biorę silne leki i nie mogę się wystawiać na słońce za bardzo, więc musiałam się zbrązowić sztucznie, bo blada nie lubię być ![]() Cytat:
![]() ale teraz wolę przeznaczać tą $ na wyjazdy i imprezy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
hihi właściwie to nie zmieniłam tylko założyłam nowe konto bo nie pamiętałam hasła ![]() ![]() ![]() ![]()
#2460 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.