![]() |
#61 | |
Wiedźma
|
Dot.: W czerni do ślubu??
Cytat:
Masz oczywiście rację, że najważniejsze jest wiedzieć, czego się chce, w czym się będziemy czuły dobrze, a w czym źle i nie przebierać się, tylko dlatego, że coś tam wypada (na przykład mieć białą suknię, czy welon). O to chyba w tym wszystkim chodzi. Widziałam Twój reportaż ślubny na wątku który założyłaś i przyznaję szczerze, że jeśli kiedykolwiek zazdrościłam komuś absolutnie zachwycających zdjęć (nie mówiąc już o olśniewającej urodzie) to Tobie. Naprawdę, widząc te piękne zdjęcia, chwile tak umiejętnie zatrzymane w kadrze - dopiero wtedy zorientowałam się, że nie zrobienie takiego reportażu było największym błędem, jaki popełniłam w dniu swojego ślubu. My nie pojechaliśmy nawet do fotografa na sesję. Szkoda. Teraz to wiem. Jeszcze raz gratuluję Ci... wszystkiego: urody, gustu, sukni, wyboru fotografa i cudnych pamiątek. Życzę Ci, żebyś przez wszystkie następne lata była tak samo szczęśliwa, jak owego pierwszego dnia (albo bardziej, bo da się, uwierz mi). Najmocniej przepraszam za OT. ![]() Ale kiecki dorzucam, żeby wątek nie stał się jednym wielki offtopem. Pierwsza jest biało czarna i jest to do tego mały rysunek (sorry) ale sam pomysł wydał mi się ciekawy. I ładny. ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Sabbath dziękuję za taaaakie komplementy
![]() ![]() Jeśli chodzi o nasz fotoreportaż to rodzice byli przeciwny " a po co?, a tak drogo, a przecierz ktoś pstryknie wam zdjęcie, a dlaczego nie w studiu itp" ![]() ostatnia suknia którą wkleiłaś - dla mnie bomba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Ja też uważam że w sukni ma się czuć dobrze przede wszystkim panna młoda. Poza tym patrząc na twoje zdjęcie, czytając Twoje komentarze jakoś dziwnie byłoby mi Sabath wyobrazić sobie w białej sukni.
Moja sukienka będzie biała. Zamawiając ją patrzyłam głównie na wygodę,góre zrobiłam po swojemu-dekolt w kształcie połowy cząsteczki benzenu ![]() Czarna suknia Sabath była elegancka, nieprzeładowana a i ja patrząc na tiulowe "piękności", krzyczące bezy wybrałabym po stokroć taką właśniesuknię. Bo muszę przyznać że to nie kolor świadczy o tym czy kiecka mi się podoba czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath, wyglądałaś cudownie. Jesteś moją chodzącą inspiracją, bo uwielbiam czarny kolor i mam nadzieję, że w przyszłości starczy mi na tyle odwagi, żeby na swoim ślubie wyglądać pięknie i tak jak naprawdę chcę, a nie jak doradzają ciotki, babcie i katalogi z sukniami.
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Ja co prawda do ślubu mialam ecru sukienkę, ale moja znajoma była cała w czerwieni a pan młody w czerni, efekt był zabójczy, a opinie totalnie skrajne, ale jak dla mnie to była to bardzo efektowna i oryginalna ślubna kreacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sabbath peace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś marzyłam o czarnej sukni do ślubu, ale doszłam do wniosku, że do kościoła za bardzo nie wypada. Ale gdybym szła do cywilnego założyłabym jedną z tych:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gdybym miała więcej odwagi na pewno nie przejęłabym się zdaniem innych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam kilka czarnych propozycji
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
i cd.
![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
W sierpniu biorę ślub w jednej z sukien zamieszczonych na samym początku wątku. Połączenie perłowego z czernią. Mój ojciec jak zobaczył pierwsza suknię ( rożną od tej, w której w końcu do ślubu się udam) białą, w hiszpańskim stylu, z czarnym haftem, powiedział "ta i żadna inna".
Mama TŻeta pomagała w wyborze sukienki. Zachwycona sukienką, którą w końcu wybrałam. Inni (koleżnki, jakaś pojedyncza ciotka) twierdzili, że sukienka jest "mało ślubna", co uznałam w zasadzie za komplement znając ich wyobrażenie dot. takiej kreacji. Poza tym: nie udało mi się przeforsować tytanowych obrączek, ale stanęło na moim 2 wyborze, czyli 6mm z białego złota. Ślub będzie mieszany, nie jestem katoliczką, nawet ksiądz nie robił problemów, żeby np. chcieć mnie nawracać. A ojciec narzeczonego nawet dziękował, że się na kościelny zdecydowaliśmy. Welonu nie będzie. Buty będą płaskie. A na weselu i tak się wszyscy będą dobrze bawić. ![]() A to sukienki, o których wspominałam: pierwsza, to ta, którą ukochał sobie mój ojciec, druga - w której wystąpię na ślubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
wow pepitko fantastyczna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
A to się bardzo cieszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wiedźma
|
Trzecia suknie jest bardzo zwyczajna.
Piąta piękna. No i szkocko - gotycka para. REWELACYJNA! Cytat:
![]() Nie wiem czy "mało ślubna". Jak w niej wystąpisz będzie ślubna do ostatniego centymetra uroczej szarfy. ![]() Jak dla mnie - absolutna rewelacja!
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję najuprzejmiej jak potrafię za komentarz do wybrandej przeze mnie sukni. Miło usłyszeć, że znajduje uznanie u innych ![]() A ta szkocka para bezbłędna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1211925923
Kocham ten model! Wie może któraś z Was, jaki to model z firmy Lilea? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Ja przy tej obśliniłam monitor:P. Tylko ta kwiatowa aplikacja moim zdaniem zbędna sam gorset i ten cudowny tiulowy dół. Ehhh piękna
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1210841733 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Czerń, czemu nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
cd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
ostatnia porcja, połączenia czerni z bielą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
i ja dorzucę trochę propozycji
![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że pierwsza jest prześliczna
![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Może wyjdzie ze mnie stara baba z zabobnami. Nie idzie się do ślubu w czerni, nikomu z gości nie powinno też przyjśc do głowy przyjść w żałobie.
To ma być radosny dzień, a nie pogrzeb stanu cywilnego z wolny na zamężny/zonaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Najwidoczniej Panny Młode wybierające czarne suknie ślubne nie kierują się w życiu przesądami i wybierają ten kolor, w którym czują się najlepiej, aniżeli miałyby ubierać tradycyjną białą kieckę i się sztucznie uśmiechać, że wszystko jest w porządku, a one czują się wyśmienicie. Ja te Panny poniekąd rozumiem, choć sama w takiej nie będę ślubować.
![]() Co do gości ubierających czarne suknie, tu nie widzę żadnego powodu, aby takich kiecek nie ubierać. Sama wielokrotnie miałam na ślubie taką suknię z dodatkami ją rozjaśniającymi, do tego jaśniejszy żakiecik i było ok. Raz tak byłam ubrana jako świadkowa. Czy przyniosłam komuś pecha? Mojej siostrze 5 lat po ślubie wiedzie się lepiej niż dobrze. ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Bardziej serce by mi się łamało, gdybym dowiedziała się, że jakąś pannę młodą przymuszono do pójścia w bieli, niżby wystąpiła w kreacji a'la nestorka rodu Adamsów, jeśli tylko w ten sposób mogłaby i chciała podkreślić wyjątkowość dnia ślubu. Ja mam wielki szacunek dla ludzi hołdującym tradycji, ale dla niej samej tylko o tyle o ile jest ona spójna z moimi poglądami. Tradycja zawierania małżeństw jest tylko o kilkaset lat starsza od tradycyjnej białej kiecki. Kiedyś kobiety szły do ołtarza w czarnych sukniach z białym kołnierzykiem pod szyją - bo taka była tradycja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale uważam, że w ten jedzień dzień można odstapić jeśli ktoś ma żałobe na rzecz brązów, ciemnych zieleni. CZern w okresie załoby bardzo dobija. Nie jestem aż taka ograniczoną tradycjanolistka, że suknia musi być biała. Po prostu nie wyobrażam sobie jedynie czerni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.