Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-11, 08:20   #4531
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, non stop jestem głodna i ciągle jem a jak nie jem to jest mi niedobrze. Wkurza mnie to, bo waga już +1,5 kg pokazuje
Tak samo mi niedobrze. I czuję się jakbym miała zaraz paść z wyczerpania. Na szczęście na wadze prawie nie ma różnicy, bo dopiero niecały 1 na plusie.

Idę dziś się dowiadywać o Pappie. Może się uda i zrobić mi od ręki
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:27   #4532
alleyezonme
Zakorzenienie

Dziś lub jutro przyjdzie moja poducha

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:29   #4533
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Mnie jeszcze dobija to, że nagle robię się głodna. Nieważne ile zjem, to i tak max po 2,5 godziny jestem głodna i pochłonęłabym wszystko. Idąc na spacer/coś załatwić itd muszę wziąć ze sobą coś do przegryzienia.

Dziewczyny jak z Waszym ciśnieniem? Robicie codzienne pomiary czy wszystko w normie i nie musicie?
Nooo ja we wtorek odwoziłam L4 i to jest 15 minut autem a i tak zatrzymałam się w sklepie po coś do jedzenia

Mierzę bo u lekarza wychodzi mi wysokie ale w domu mam normalne, tylko puls podwyższony ale to ponoć w ciąży prawidłowe

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:36   #4534
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Z bólem głowy już mamy problem chyba 3 dzień...co do magisterki...muszę się zapisać w tym tygodniu na studia 😲 także dla Męża !!
teraz na studia?
ja pamiętam jak ja zakuwałam na studiach... Z dzieciakiem nie dałabym rady
Także podziwiam

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

dzień dobry w poniedziałek i miłego dnia wszystkim
Stary 2017-09-11, 08:36   #4535
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Nooo ja we wtorek odwoziłam L4 i to jest 15 minut autem a i tak zatrzymałam się w sklepie po coś do jedzenia

Mierzę bo u lekarza wychodzi mi wysokie ale w domu mam normalne, tylko puls podwyższony ale to ponoć w ciąży prawidłowe
Właśnie mnie też u lekarza wychodzi za wysokie, a w domu mam znowu za niskie. Rekord z wczoraj to 99/64 z pulsem 84. I bądź tu mądrym jak od tygodnia mierzę 2 razy dziennie i ani razu nie miałam takiego jak mi pielęgniarka przed wizytą mierzy :/
Stary 2017-09-11, 08:57   #4536
alleyezonme
Zakorzenienie

Jeju, ja tu się obudzić Siedzę nieprzytomna przed komputerem i patrzę tępo w monitor pomocy

Stary 2017-09-11, 08:57   #4537
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Witam się po słabym weekendzie.
Piszecie, że macie problemy z cerą, u mnie na szczęście odpuściło, ale to jak się teraz męczę to... Zeszłam rano na dół, do sklepu po bułki, zajęło mi to 10 min, a wracając, nie miałam już siły wejść na 4 piętro, aż się boję co to będzie później, jak będzie większy brzuch i w ogóle.
U mnie znowu chłodniej i deszcz pada od samego rana, szaro, ponuro... czas zakupić sobie "Ciężarówkę..." i inne książki na jesienne wieczory
Ja chwilowo jestem rozczarowana "ciężarówką". Znacie coś jak książki Leszka Talko? Dla mnie fajniejsze chciałam coś podobnego i tytuł tak mi podpowiadał, że to coś z tym stylu, a tu lipa.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:58   #4538
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja chwilowo jestem rozczarowana "ciężarówką". Znacie coś jak książki Leszka Talko? Dla mnie fajniejsze chciałam coś podobnego i tytuł tak mi podpowiadał, że to coś z tym stylu, a tu lipa.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Ja też jestem rozczarowana, spodziewałam się czegoś lepszego no ale czytam wytrwale może się coś się zmieni

Stary 2017-09-11, 09:12   #4539
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Mnie jeszcze dobija to, że nagle robię się głodna. Nieważne ile zjem, to i tak max po 2,5 godziny jestem głodna i pochłonęłabym wszystko. Idąc na spacer/coś załatwić itd muszę wziąć ze sobą coś do przegryzienia.

Dziewczyny jak z Waszym ciśnieniem? Robicie codzienne pomiary czy wszystko w normie i nie musicie?
Mi ginka mówiła, że każda kobieta w ciąży powinna codziennie mierzyć ciśnienie. Najlepiej o stałej porze, po pólgodzinnym odpoczynku. Ale szczerze mówiąc ja ciśnienie mam mierzone tylko u endo i przed wizytą u ginekologa. Zawsze jest ok

Miłego poniedziałku!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 09:37   #4540
Torrence
Wtajemniczenie

Witam się sennie w ponury poniedziałek. Jak się podnieść i zacząć normalnie funkcjonować?

Cytat:

Jeśli chodzi o mnie i głód to podwójnie należałoby podkreślić słowo "nagle". W sobotę jak wracaliśmy z odbioru PAPPA mąż zaproponował pizzę, bo wiedział, że od jakiegoś czasu za mną chodzi. Stwierdziłam, że nie jestem głodna (było po 11.00 dopiero), ale że nie chce mi się robić obiadu to pojedziemy, weźmiemy dużą, zjemy po kawałku a resztę zapakujemy na później. Jakieś pół godziny później byliśmy w pizzerii i ostatecznie było tak, że nóżkami tuptałam kiedy przyniosą jedzenie a z tej dużej pizzy niewiele zostało do zabrania A były też rollsy na przystawkę I właściwie cały czas tak to wygląda.

Ciśnienie mam cały czas bardzo dobre i cieszy mnie to, bo w przeszłości miewałam wysokie.
Stary 2017-09-11, 09:49   #4541
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Witam się w poniedziałek.
Dzieki za wsparcie na szczescie z dziadkiem lepiej po podaniu leków ale nie wiadomo ile zostanie w szpitalu.

Guru bardzo mi przykro. :-(

A napady głodu też mam
Stary 2017-09-11, 10:00   #4542
Nicole`_
Zakorzenienie

Hej poweekendowo Odpoczęłyście? Ja jakoś nie, leżę nadal w piżamie, dopijam herbatę po śniadaniu i nie mogę się jakoś pozbierać. Córka poszła do przedszkola po dłuższej przerwie i jak źle by to nie brzmiało - cieszę się z chwili lenistwa i spokoju Tylko z chwili, bo jakoś ok 12:30 już będę ją odbierać.

Dziś wieczorem przyjeżdżają moi rodzice, muszę trochę ogarnąć mieszkanie, jakieś pranie porobić, a jakoś sił brak.

Zapomniałam napisać, że następną wizytę mam 04.10 Ilsa, proszę o dopisanie
Stary 2017-09-11, 10:05   #4543
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Guru - przykro trzymam kciuki za nastepne

Witam sie Wy o studiach piszecie a ja zastanawialam sie nad kursem 1 pomocy... Tylko nie wiem czy to dobry pomysl. Wiem ze w razie wypadku rzucam sie do pomocy a majac kurs jak cos zrobie zle to moga jakies konsekwencje wyciagac?

Jak Wasza cera? Bo ja juz nie daje rady... Na czole mi wyskoczyly trzy kolo siebie i mnie boli z cora mialam nieskazitelna a teraz masakra. Czy w 2 trym moze byc poprawa? Czy jak juz jest teraz tak to zostanie??
Moje ramiona sa w tragicznym stanie. Plecy sa ok. No i na dekolcie cos tam wyskakuje. Na twarzy jest slabo ale mam wrazenie ze ciut lepiej niz bylo (chociaz mam tak ze tydzien jest wzglednie znosnie a potem na trzy dni mnie tak wysypuje ze to koszmar)

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:10   #4544
Mecassie
Zakorzenienie

Ja miałam dzisiaj w planach jechac do endo na 9:00 a później na ta krzywa cukrowa bo musze na środę mieć wyniki. Ale okazało się ze przełożyli mi wizyte na 11:00 no i plany się posypały
No trudno pójdę jutro..
Cytat:
Napisane przez Guru88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sie zglaszam po dosc dlugim czasie.
Daje tylko znac ze poronilam w 7 tc. Trzymam mocne kciuki za wszystkie mamusie. Rosnijcie zdrowo

przykro mi, trzymaj się
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
My też ostatnio się wybraliśmy na lody tajskie, zjadłam z chalwa i nutella

Hej Witam się po weselnym weekendzie, jutro postaram się nadrobić wszystko, jutro też mam wizytę, trochę się stresuje czy wszystko ok trzymajcie kciuki proszę o 16:30

Też wczoraj jadłam te tajskie ale drogie to niesamowicie dlatego wzięłam najtańsze truskawkowe i były pyszne aczkolwiek dalej u mnie wygrywaja zwykłe Pretty jak się udało wesele ?
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Guru - przykro trzymam kciuki za nastepne

Witam sie Wy o studiach piszecie a ja zastanawialam sie nad kursem 1 pomocy... Tylko nie wiem czy to dobry pomysl. Wiem ze w razie wypadku rzucam sie do pomocy a majac kurs jak cos zrobie zle to moga jakies konsekwencje wyciagac?

Jak Wasza cera? Bo ja juz nie daje rady... Na czole mi wyskoczyly trzy kolo siebie i mnie boli z cora mialam nieskazitelna a teraz masakra. Czy w 2 trym moze byc poprawa? Czy jak juz jest teraz tak to zostanie??
Powiem ci ze ja taki najgorszy etap cery miałam jakoś 11-14 tydzien teraz już jest lepiej tak jakby się uspokoilo. Ogolnie czuję się bardzo dobrze Wam powiem

Cytat:

Kurde ja badam tylko na wizycie u gina no i endo mi dzisiaj pewnie zmierzy bo w domu nie mam sprzetu

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:12   #4545
alleyezonme
Zakorzenienie

Też muszę tych tajskich spróbować - tak zachwalacie a ja już słyszałam kilka dobrych opinii

Stary 2017-09-11, 10:18   #4546
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Muszę na 11 podrzucić Mężowi sałatkę do pracy bo zapomniał jej wziąć Wracając kupię psu nową karmę (na tej nam się nie do końca podobają kupki) i wstąpię do spółdzielni zapytać o miejsca parkingowe

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:23   #4547
motyllek90
Raczkowanie

Hejka dziewczyny! My jeszcze dzisiaj mamy wolne po weselu, właśnie jesteśmy w drodze do domu to chociaż popołudnie będziemy mieć dla siebie dzisiaj po miesiącu niejedzenia jajek zjadłam jajecznicę z kurkami...pomimo ze mi smakowała to chyba jednak jajka nie sa dla mnie w ciazy((A tak zawsze lubiłam je w każdej postaci. Pomimo ze weekend był piękny, to dzisiaj pogoda już iście listopadowa ( przynajmniej w centralnej Polsce)... gdzie jest piękna złota jesien??

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Muszę na 11 podrzucić Mężowi sałatkę do pracy bo zapomniał jej wziąć Wracając kupię psu nową karmę (na tej nam się nie do końca podobają kupki) i wstąpię do spółdzielni zapytać o miejsca parkingowe
A czym go karmicie?

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:24   #4548
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
przypomniałaś mi właśnie, że miałam zamówić karmę dla psa
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:25   #4549
Mecassie
Zakorzenienie

Motyllek w pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na jajka a teraz całkiem dobrze mi wchodzą

Stary 2017-09-11, 10:44   #4550
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej

Jesień przyszła w tym roku szybciej mam dosc tej pogody

Ten tydzień mam urlop naukowy w pracy, bo mam egzamin za tydzień, ale ciezko to widze

A i rwa mi odpuściła moze nie tak całkowicie ale jest dużo, dużo lepiej

Ilsa, przypomniałaś mi ze kotu jedzenie musze kupic

Motylek, ja to tez mam dziwne odrzuty w ciąży, najcześciej jem tak jak przed ciąża, ale jak zjem cos co małemu nie podpasuje to od razu mam mdłości na szczęście jajka moge ale znowu mało mięsa jem, a przed ciąża codziennie obiad z mięsem ale musze tego przypilnować, bo znowu żelazo.
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:46   #4551
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Hej poweekendowo Odpoczęłyście? Ja jakoś nie, leżę nadal w piżamie, dopijam herbatę po śniadaniu i nie mogę się jakoś pozbierać.
U mnie to samo... Co prawda zamieniłam piżamę na dres ale leżę na rogalu z laptopem a oczy same mi się zamykają

A o lodach tajskich dowiedziałam się tutaj. U mnie na wsi takich nie majo Jak gdzieś spotkam to na pewno spróbuję
Ale ja zasadniczo nie przepadam za lodami. A właściwie mało które mi smakują. Stale poszukuję lodów takich tradycyjnych, prostych smaków ale uczciwych. Ok 25 km ode mnie jest takie małe miasteczko, gdzie produkują lody od pokoleń. Są tam zawsze tylko cztery smaki, zawsze te same. Żadnych wydumańców smerfowych czy innych takich. Jest smak owocowy i czuć w nim owoce sezonowe - jagody, truskawki, porzeczki, maliny. Kremowe, delikatne, bez grudek lodu, nieprzesłodzone. I choć moi rodzice twierdzą, że kiedyś były lepsze to dla mnie nadal są najlepsze
Stary 2017-09-11, 10:50   #4552
_Dolly
Rozeznanie

Nicole` to witam w klubie dopijam herbatę, dojadam ciasteczka ogarnęłam kuchnię dla zabicia wyrzutów sumienia
Dzisiaj wizytuję o 16... tradycyjnie się stresuję czy to kiedyś mija?...
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:58   #4553
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Nicole` to witam w klubie dopijam herbatę, dojadam ciasteczka ogarnęłam kuchnię dla zabicia wyrzutów sumienia
Kciuki trzymamy ! I za Pretty tez
Mi się wydaje że stres nigdy nie minie oczywiscie w moim przypadku. Są dziwczyny które podchodzą do wszystkiego czemu miałoby być coś nie tak. Eh zazdroszczę im

Stary 2017-09-11, 11:02   #4554
dustinthewind
Rozeznanie

Ja dzisiaj w planie mam zrobienie trochę jedzonka Szarlotka sypana, zupka z soczewicy, no i na obiad polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym
Od kilku dni jem więcej niż wcześniej ale na wadze póki co +1kg, także nie ma tragedii.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

za dzisiejsze wizyty
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 11:04   #4555
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Co do pogody - u nas tak cudnie słońce świeci za oknem. A ja nadal w lozku... Ale czuje, że choroba powoli mnie opuszcza i będzie lepiej.

Tak Wam wspolczuje tych mdłości... Mnie w ogóle ominęło większość dolegliwości ciążowych. Na początku mnie stresowal brak objawow (poza lekkim bolem piersi i mega sennoscia i szybszym meczeniem sie) ale teraz uważam, że miałam farta Jeść też mogę wszystko

Dolly - ten stres mija chyba dopiero po porodzie, a raczej zmienia się w inne zmartwienia Ja liczę na to, że jak bedziemy czuć ruchy to będzie lepiej

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 11:05   #4556
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
U mnie to samo... Co prawda zamieniłam piżamę na dres ale leżę na rogalu z laptopem a oczy same mi się zamykają

A o lodach tajskich dowiedziałam się tutaj. U mnie na wsi takich nie majo Jak gdzieś spotkam to na pewno spróbuję
Ale ja zasadniczo nie przepadam za lodami. A właściwie mało które mi smakują. Stale poszukuję lodów takich tradycyjnych, prostych smaków ale uczciwych. Ok 25 km ode mnie jest takie małe miasteczko, gdzie produkują lody od pokoleń. Są tam zawsze tylko cztery smaki, zawsze te same. Żadnych wydumańców smerfowych czy innych takich. Jest smak owocowy i czuć w nim owoce sezonowe - jagody, truskawki, porzeczki, maliny. Kremowe, delikatne, bez grudek lodu, nieprzesłodzone. I choć moi rodzice twierdzą, że kiedyś były lepsze to dla mnie nadal są najlepsze
A Grycan Ci nie smakuje? Czekoladowe są takie (moim zdaniem) prawdziwie czekoladowe, bez sztuczności z kawałkami czekolady. KOCHAM obsypać je borówkami i malinami, jezzzu odlot

Cytat:
Mi w pierwszej ciąży nie minęło aż do końca, ale przed porodem to w ogóle na samą myśl dostawałam ataku paniki Wątpię żeby ktoś tak panikował jak ja
Stary 2017-09-11, 11:08   #4557
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny! My jeszcze dzisiaj mamy wolne po weselu, właśnie jesteśmy w drodze do domu to chociaż popołudnie będziemy mieć dla siebie dzisiaj po miesiącu niejedzenia jajek zjadłam jajecznicę z kurkami...pomimo ze mi smakowała to chyba jednak jajka nie sa dla mnie w ciazy((A tak zawsze lubiłam je w każdej postaci. Pomimo ze weekend był piękny, to dzisiaj pogoda już iście listopadowa ( przynajmniej w centralnej Polsce)... gdzie jest piękna złota jesien??

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

A czym go karmicie?

Jajka akurat mogę jeść. Ostatnio mnie od kurczaka w każdej postaci odrzuciło. Dlatego dziś na obiad będą pierogi żeby było bez mięsa też troszkę jedzenia. I mleko zaczynam w małych ilościach pić od nowa, bo do tej pory nie mogłam. Całkowite odrzucenie było.

Melduję, że złota jesień przysiadła w grodzie Kraka. Chociaż dla mnie to dalej lato, bo jakieś 25 stopni jest.

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
A i rwa mi odpuściła moze nie tak całkowicie ale jest dużo, dużo lepiej
Bardzo dobrze, że Ci odpuściło chociaż trochę

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

Z takich masowej produkcji lodów to polecam grycany albo "Lody jak dawniej". Tradycyjne smaki tj czekolada, śmietanka czy truskawki są mega pyszne

Cytat:
Ja nawet jeszcze kuchni nie ogarnęłam ale za to kilka spraw z listy załatwiania w mieście odhaczyć mogę

xxxJuanaxxx jak będziemy czuć ruchy, to będziemy się martwić jak będą za duże przerwy chyba nigdy nie dogodzisz

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-09-11 o 11:10
Stary 2017-09-11, 11:18   #4558
Mecassie
Zakorzenienie

Mi np.dzisiaj tak drastycznie brzuch zmalał że tego nie ogarniam wczoraj typowo ciążowy a dzisiaj jak przed ciążą. Dziwne to wszystko

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2017-09-11 o 11:32
Stary 2017-09-11, 11:39   #4559
Nicole`_
Zakorzenienie

Wieczorem będzie balonik, mam to samo
Stary 2017-09-11, 11:39   #4560
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba nigdy

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
A Grycan Ci nie smakuje? Czekoladowe są takie (moim zdaniem) prawdziwie czekoladowe, bez sztuczności z kawałkami czekolady. KOCHAM obsypać je borówkami i malinami, jezzzu odlot

Mi w pierwszej ciąży nie minęło aż do końca, ale przed porodem to w ogóle na samą myśl dostawałam ataku paniki Wątpię żeby ktoś tak panikował jak ja
Do porodu daleeeko jeszcze ale na sama myśl mi słabo :P

Cytat:
Bardzo dobrze, że Ci odpuściło chociaż trochę

Z takich masowej produkcji lodów to polecam grycany albo "Lody jak dawniej". Tradycyjne smaki tj czekolada, śmietanka czy truskawki są mega pyszne

Ja nawet jeszcze kuchni nie ogarnęłam ale za to kilka spraw z listy załatwiania w mieście odhaczyć mogę

xxxJuanaxxx jak będziemy czuć ruchy, to będziemy się martwić jak będą za duże przerwy chyba nigdy nie dogodzisz

To prawda z tymi ruchami No ale wtedy i tak łatwiej, jak tez brzuszek jest i rośnie to jakos tak spokojniej sie robi ja póki co zauważyłam ze lekko mnie wywaliło nad pępkiem, waga taka sama to 15 tydzien, pierwsza ciąża, takze myśle ze poczekam na widoczny brzuszek jeszcze troche
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości