Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-10, 23:28   #3211
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Gratulacje i smacznego soczku!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A czujecie sie oslabione po ciazy? Ja biore ciazowe Pharmaton ale mam wrazenie ze kazda przeziebiona tylko czycha zeby mnie zarazic :/

Ja tak mam ale ja większość ciąży przelezałam więc organizm słaby czuję że mięśnie pozanikały i kości nawet mnie bolą.
Ja wyjdę przed blok do sklepu i jak wracam to jakby maraton nogi bolą czasami jak wstane to nogami nie mogę ruszyć brak czucia. Mama rozmawiała zvrehabilitantem na mój temat to powiedział że rok może minąć zanim dojadę do siebie.
Przydałaby mi się rehabilitacja ale na wizyty prywatne mnie nie stac bo minimum 2-3 razy w tygodniu a na NFZ terminy lipiec sierpień przyszlego roku albo i dalej.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 23:32   #3212
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja tak mam ale ja większość ciąży przelezałam więc organizm słaby czuję że mięśnie pozanikały i kości nawet mnie bolą.
Ja wyjdę przed blok do sklepu i jak wracam to jakby maraton nogi bolą czasami jak wstane to nogami nie mogę ruszyć brak czucia. Mama rozmawiała zvrehabilitantem na mój temat to powiedział że rok może minąć zanim dojadę do siebie.
Przydałaby mi się rehabilitacja ale na wizyty prywatne mnie nie stac bo minimum 2-3 razy w tygodniu a na NFZ terminy lipiec sierpień przyszlego roku albo i dalej.
Oj pamietam z opisow, ze lezalas :/ masakra ale za to jaka nagroda piekna <3 kosci tez mnie bola, samopoczucie 80+ A z ta rehab to jak masz sie meczyc caly rok to moze cos sie jednak uda na ten nfz szybciej?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Nie moge edytowac. Chodzilo mi ze moze w innej przychodni czy cos?

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 01:07   #3213
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, za trzecim razem dał się odlozyc. Ja karmię leżąc na plecach a mały brUszkiem na mnie na pocAtku jak jest duży wypływ żeby miał pod górkę. Potem dopajam go już na siedząco bo szybciej leci. Na leżąco przestałam w nocy bo zasypiam i wtedy nie odłożę

Darietta, oby noc była udana

KociaMatka,.ja się czuję normalnie. A robiłaś badania krwi? Może jakaś anemia Ci się przyplątała?

U nas.pieresze kp.

Kurcze jak tak czytam że dzieciaki niektóre po kąpieli idą spać zaraz najedzone to nie wierzę. Ja o którejkolwiek nie wykąpie to się bujam do 22 mininum-.-

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 01:50   #3214
Agg_s
Wtajemniczenie

Bartek tez zasypia tak minimum 22. Zaprogramował sobie drzemkę w okolicach 18-20 i ciężko mi ja przestawić na razie bo bez niej jest wściekły wiec kapiemy 20:30-21 i zanim znowu zrobi się senny mamy minimum 22.

Jeśli chodzi o samopoczucie to ja czuje się dobrze i tfu tfu odpukać nie czuje się łatwym celem dla chorób nie biorę żadnych witamin i suplementów. za tydzień mam gina w końcu wiec porobie sobie jakies wyniki

Sam, sto lat dla synka fajny z niego chłopak rośnie

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 02:03   #3215
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Oj pamietam z opisow, ze lezalas :/ masakra ale za to jaka nagroda piekna <3 kosci tez mnie bola, samopoczucie 80+ A z ta rehab to jak masz sie meczyc caly rok to moze cos sie jednak uda na ten nfz szybciej?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Nie moge edytowac. Chodzilo mi ze moze w innej przychodni czy cos?

Niestety wszystko pozajmowane ale spoko dam rade sama małymi kroczkami dojde do siebie.

My po drugim kp Wiki wierci się w łóżeczku

---------- Dopisano o 03:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Mała, za trzecim razem dał się odlozyc. Ja karmię leżąc na plecach a mały brUszkiem na mnie na pocAtku jak jest duży wypływ żeby miał pod górkę. Potem dopajam go już na siedząco bo szybciej leci. Na leżąco przestałam w nocy bo zasypiam i wtedy nie odłożę

KociaMatka,.ja się czuję normalnie. A robiłaś badania krwi? Może jakaś anemia Ci się przyplątała?

U nas.pieresze kp.

Kurcze jak tak czytam że dzieciaki niektóre po kąpieli idą spać zaraz najedzone to nie wierzę. Ja o którejkolwiek nie wykąpie to się bujam do 22 mininum-.-

Wiki się nie sugeruja ona ma takie odpały że raz zasnie od razu innym razem bujam sie do 22. Co chwile jej sie przestawia.
Stary 2017-09-11, 02:35   #3216
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:

U nas.pieresze kp.

Bede robic rozne badania w sobote ale na tych tabletach ciazowych niby nie powinno byc anemii; zobaczymy.
W ogole w tym tyg musze sie urwac do Krakowa na pare godzin zeby odwiedzic lekarzy i ciekawa jestem jak pojdzie Tz z Malą. Na razie tylko raz wyszlam na ok 1,5 h a teraz bedzie z 6 h i 50 km.

Hehe a slyszalas tą legende, ze pierwsze 3 mce to w ogole luzik bo dzieci tylko jedza i spia?

Kurcze moje dziecko znowu obrocilo sie samo o 90 stopni

Stary 2017-09-11, 02:43   #3217
taedio
MerDer 4ever

Hej
Byliśmy wczoraj z młodym w galerii handlowej a pózniej na mini urodziny znajomego do knajpki. Chyba musimy tak cześciej robic bo młody przespał od 21:30 do 3:15 a poprzednich nocy MAX 3 godziny a zazwyczaj i mniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 03:24   #3218
morelle_
Zakorzenienie

My wczoraj też zaliczylysmy towarzyskie wyjście 4h. Było karmienie w kawiarni i była mega grzeczna
Od 2 dni śpimy nareszcie w sypialni. Pestka w kołysce.
I nawet lepiej dla niej bo w salonie spała w śpiworze, a w sypialni nie musi. Mam gorącą wodę w termosie. Robię wieczorem i mam na karmienie o 4-5 i o 8-9. Potem schodzimy na dół i jest czas zabawy. Na górę idziemy 19-20. Max 21:30 śpi. Nie kąpiemy co dziennie.
Martwi mnie brak siku przez noc. 2 raz z rzędu zmieniam jej pieluchę na śpiocha i Przez Całą noc jest sucha :/

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-09-11 o 03:26
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 05:12   #3219
darietta
Zakorzenienie

KociaMatka w tym co teraz napiszę będzie coś dla Ciebie.
Oczywiscie chodzi o moich teściów. Byli wczoraj u nas i miałam ochote ich wyprosic ale ze wzgledu na tz naprawde powstrzymuje się.

Zaczne od teścia na początek krytyka dlaczego ten tv tak cicho gra zrób głośniej bo zaszelescisz gazetą i dziecko od razu się obudzi trzeba hałas robić.
Dwa: przy takim dziecku nie ma roboty karmisz przewijasz i odkladasz do lozeczka do nasteonego karmienia tu już moje ciśnienie rośnie i wybucham.

Specjalnie miałam małą w chuście bo oni są przeciwni to no nauczysz noszenia jak śpisz to też się tak bujasz itp.

I spiecie z teściową o smoczek ( Wiki jest bezsmoczkowa) mowiłam że jak nie dacie jej smoczka to bedzie kciuk ssać. Smoczek to uspokajacz a przez ssanie kciuka bedzie miała krzywe zęby. Na to ja i tz a od smoczka to nie teściowa też ale mniej. Ja do niej ze smoczek może zaburzyc kp slyszałam że smoczek opóźnia mowe i że Wiki uspokajacza nie potrzebuję a jeśli kciuk byłby szkodliwy to już w brzuchu szkodzi bo dziecko ssie. Tak ruszyła na mnie że miałam ochotę ją wywalić.

Trzy: zabili by mnie o pieluchy pytanie jakie stosuję mówię dady a dlaczego nie pampers? Mowie dady jej służą a są tańsze to po co kupować inne. I znowu atak a może są lepsze a może więcej w opakowaniu.

Ku... moje dziecko i to ja bede decydować o nim a nie oni.

Nie pisałam tu ale ostatnio też o to się czepiali i non stop atak z ich strony i nie odbieran od nich telefonów nie zapraszam ich na kawe jak jestem sama bo nie chce ich widzieć i słyszeć. Chce spokój. Tak się darli że mała spać nie mogła. I zasneła jak oni wyszli to po 17 do 20 miedzy czasie z godzinke byli moi rodzice to Wiki nawet się nie poruszyła i też rozmawialiśmy.

Pamietam jak babcia tz w zaufaniu mi powiedziała że żadna synowa jej ( mama tz) nie lubi bo ona sie wtrąca i musi być tak jak ona chce. Ale trafiła kosa na kamien i mam się nie dac

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-09-11 o 05:20
Stary 2017-09-11, 05:35   #3220
morelle_
Zakorzenienie

Współczuję :/ cieszę się, że moja teściowa jest daleko.

Za to mam inne zdanie do smoczka. Wolę, żeby go ssała niż ręce. W brzuchu nie ma tyle bakterii; )
Stary 2017-09-11, 06:48   #3221
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Współczuję :/ cieszę się, że moja teściowa jest daleko.

Za to mam inne zdanie do smoczka. Wolę, żeby go ssała niż ręce. W brzuchu nie ma tyle bakterii; )
Ja nie mówię ze smoczek to też zło są dzieci co potrzebują i chcą smoczek. Z Wiki próbowaliśmy jak nam płakała to jej dawalismy alr nie chciała.

Konsultowałam z kilkoma doradcami laktacyjnymi to ssanie kciuka bo na początku myslałam że to znak że jesr głodna przystawialam do piersi a ona nie chciała jeśćjeść. I powiedziały mu że mam nie zabraniac kciuka ssac. I nie dawac smoczka.a

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Tylko tesciowa każe mi małą zmusić do smoczka. Bo ona swoim dzieciom dawała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 07:10   #3222
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
U mnie też często pielucha jwst sucha, ale nad,ranem juz nadrabia.

Taedio
Wow! Pieknue spał.

Fajnie, że wyszlyscie obie

Darietta
Moja mama tez nie rozumie, że dziecko nie ssie smoka :/

U mnie noc ok. My kapiemy ok 19:30-20:00 i ok 21 juz usypia, czasami troche to trwa. Odkladam do łóżeczka i 1 kp dziś np było o 24:00 potem o 3:30 , a o 4 transfer nieudany niestety, wiec zasnął przy cycku. i potem o 7:00. Całkiem nieźle :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 07:29   #3223
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
U mnie też często pielucha jwst sucha, ale nad,ranem juz nadrabia.

Taedio
Wow! Pieknue spał.

Fajnie, że wyszlyscie obie

Darietta
Moja mama tez nie rozumie, że dziecko nie ssie smoka :/

U mnie noc ok. My kapiemy ok 19:30-20:00 i ok 21 juz usypia, czasami troche to trwa. Odkladam do łóżeczka i 1 kp dziś np było o 24:00 potem o 3:30 , a o 4 transfer nieudany niestety, wiec zasnął przy cycku. i potem o 7:00. Całkiem nieźle :/

Dziękuję u mnie też tak jest.
Od 2 dni jest masakra z gazami :/

Cytat:
Ja nie mówię ze smoczek to też zło są dzieci co potrzebują i chcą smoczek. Z Wiki próbowaliśmy jak nam płakała to jej dawalismy alr nie chciała.

Konsultowałam z kilkoma doradcami laktacyjnymi to ssanie kciuka bo na początku myslałam że to znak że jesr głodna przystawialam do piersi a ona nie chciała jeśćjeść. I powiedziały mu że mam nie zabraniac kciuka ssac. I nie dawac smoczka.a

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Tylko tesciowa każe mi małą zmusić do smoczka. Bo ona swoim dzieciom dawała
Ja tak nie pozwalam jej ssać rąk.
Stary 2017-09-11, 07:35   #3224
taedio
MerDer 4ever

Mój tez niesmoczkowy, piąstki pcha do buzi i mu tego nie zabraniam. Ale sam kciuk nie jest dobry

Stary 2017-09-11, 07:41   #3225
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio, zmęczył się

Morelle, trzymam kciuki za mokrą pieluszkę.

Darietta, szkoda słów na Twoich tesciów;/ a co im do pampersów jakich używasz?! Ludzie kochani...

Stary 2017-09-11, 07:44   #3226
xzora
Zakorzenienie

Emmos - ja cały czas Folik mama biore.
KociaMatka - ja tak miesiąc po porodzie czułam sie osłabiona, teraz juz ok. KociaMatka - długa podróż przed tobą, kciuki żebyście sobie dali rade!
Samantha - Max świetny i fajnego ma irokeza.
Darietta - ci twoi teściowie to masakra.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:13   #3227
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda pewnie tak

Młody teraz siedzi w bujaczku i ciśnie a ja zjadłam śniadanie, pije ciepła kawe i oglądam powtórkę voice od poland

Stary 2017-09-11, 08:32   #3228
pestycyda
Zakorzenienie

U mnie rano młody nieodłączny więc musiał ze mną spać. Chyba miał problemy z kupą. Dałam mu debridat a on zrobił kałmagedon i poszedł w kinie żal na jedzenie go było budzić ale po lekach musi zjeść.

Teraz go dokarmiamy bo usiłuje iść na badania a ostatnio było miliard osób:/ dziś wizyta u ginekologa i wypadałoby żebym wyniki miała jakieś że sobą;/

Stary 2017-09-11, 08:47   #3229
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
KociaMatka w tym co teraz napiszę będzie coś dla Ciebie.
Oczywiscie chodzi o moich teściów. Byli wczoraj u nas i miałam ochote ich wyprosic ale ze wzgledu na tz naprawde powstrzymuje się.

Zaczne od teścia na początek krytyka dlaczego ten tv tak cicho gra zrób głośniej bo zaszelescisz gazetą i dziecko od razu się obudzi trzeba hałas robić.
Dwa: przy takim dziecku nie ma roboty karmisz przewijasz i odkladasz do lozeczka do nasteonego karmienia tu już moje ciśnienie rośnie i wybucham.

Specjalnie miałam małą w chuście bo oni są przeciwni to no nauczysz noszenia jak śpisz to też się tak bujasz itp.

I spiecie z teściową o smoczek ( Wiki jest bezsmoczkowa) mowiłam że jak nie dacie jej smoczka to bedzie kciuk ssać. Smoczek to uspokajacz a przez ssanie kciuka bedzie miała krzywe zęby. Na to ja i tz a od smoczka to nie teściowa też ale mniej. Ja do niej ze smoczek może zaburzyc kp slyszałam że smoczek opóźnia mowe i że Wiki uspokajacza nie potrzebuję a jeśli kciuk byłby szkodliwy to już w brzuchu szkodzi bo dziecko ssie. Tak ruszyła na mnie że miałam ochotę ją wywalić.

Trzy: zabili by mnie o pieluchy pytanie jakie stosuję mówię dady a dlaczego nie pampers? Mowie dady jej służą a są tańsze to po co kupować inne. I znowu atak a może są lepsze a może więcej w opakowaniu.

Ku... moje dziecko i to ja bede decydować o nim a nie oni.

Nie pisałam tu ale ostatnio też o to się czepiali i non stop atak z ich strony i nie odbieran od nich telefonów nie zapraszam ich na kawe jak jestem sama bo nie chce ich widzieć i słyszeć. Chce spokój. Tak się darli że mała spać nie mogła. I zasneła jak oni wyszli to po 17 do 20 miedzy czasie z godzinke byli moi rodzice to Wiki nawet się nie poruszyła i też rozmawialiśmy.

Pamietam jak babcia tz w zaufaniu mi powiedziała że żadna synowa jej ( mama tz) nie lubi bo ona sie wtrąca i musi być tak jak ona chce. Ale trafiła kosa na kamien i mam się nie dac
No tak czyli oni z serii "zyjemy w swiecie legend i wiemy lepiej". Znam ten stan tylko u mnie to moi rodzice sa tacy dopaleni :/ na szczescie wyprowadzilam sie 50 km i nie widujemy sie czesto. Wcale Ci sie nie dziwie, ze nie masz ochoty na spotkania z nimi <przytul>

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Emmos - ja cały czas Folik mama biore.
KociaMatka - ja tak miesiąc po porodzie czułam sie osłabiona, teraz juz ok. KociaMatka - długa podróż przed tobą, kciuki żebyście sobie dali rade!
Samantha - Max świetny i fajnego ma irokeza.
Darietta - ci twoi teściowie to masakra.

U mnie wlasnie jutro miesiac minie
Zobaczymy jak z tym podrozowaniem - czy dzien w domu gorzej przetrwa Dziecię czy Tż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 08:51   #3230
anusia1990
Zakorzenienie

Morelle z nieba mi spadlas. TERMOS! ze ja na to od razu nie wpadlam a tak mecze sie z ta woda.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:54   #3231
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Kciuki za wizyte i gina, rutyna ale kciuki to kciuki i za badania.

My na spacerze. W tym tygodniu mąż ma 2 zmiane. Wiec dzień uklada się inaczej. Nie muszę się spieszyć rano, i obiad on zrobi, za to muszę odebrać Tymona z przedszkola ok 15-16.

Darirtta
Ja ci współczuję tych teściow :/
Z moimi też nie jest kolorowo, ogólnie bardzo pomagają itp. Ale słowa powiedzieć nie można bo obraza i wyzygiwanie wszystkiego. Tymon.ostatnio dużo zmyśla jak to dzieci a ona wszystko łyka. Np powiedział im ze był w szpitalu z tatą bo.nie nie mógł oddychać :/ teściowa zla, ze nic nie wie? Oczywiście nie było takiej sytuacji. Powiedział Też ze siniaka którego ma nabił mu tata:/ bo uderzył Hugo a tata jego, co oczywiście też nie jest prawdą... nie wiem skad u niego takie zmyslanie, ale widzę, zevon.jeszcze snu od jawy nie odróżnia czasami, bo czesto nie wie, xe to co się śniło to nie działo się na prawdę
I tescoowie oczywiście do nas, ze jak to siniaki itp ? Myslałam, że siniaki to.ja.mu zacraz dopiero zrobię! Wrrr... do tej pory sa obrażeni, tydzień już. A jak teściowa spotkalam.na targu, to wyszłam zielona!

Oki... lecę do rossa

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 08:57   #3232
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Samantha sto lat dla Maxia! ucałuj go od nas!

Taedio to ładnie pospał Nikoś! Nie budziłaś się w międzyczasie?

Emmos ja łykam vita-miner prenatal

Darietta ja bym dostała w łeb z takimi teściami moja teściowa zawsze mówi że młodemu jest zimno (ostatnio stwierdziła że jak dziecko ma czkawkę to mu zimno, biedny syn mój marznie codziennie bo ma po kilka razy dziennie czkawkę ) ja tam nic nie odpowiadam przeważnie, bo generalnie teściowa jest spoko tylko ma takie dziwne teorie na temat dzieci

Stary 2017-09-11, 09:20   #3233
taedio
MerDer 4ever

Jon spałam jak zabita :p ostatnia noc była mega ciężka, budzenie co godzinę wiec teraz skorzystałam z okazji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 09:38   #3234
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Dziec przy piersi, może uda mi się trochę nadrobić

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na mega długim spacerze 4h, połączonym z pizza. Karmiłam w parku i w pizzerii na dworze. Przrwijalam w parku. Mialam gdzieś że ludzie patrzą. Wazne że moje dziecko było na karmione i bez kupy ogolnie fajny dzień mieliśmy, mega ciepło

Extra dzien I bardzo dobrze, ja też tak robię, to nic złego

Cytat:
Sill
Aha, no to tak, faktycznie ciężko by było szybko zareagować.

Karola
Fajny dzień, u.nas wczoraj było lato dziś zimno.

Zrobiłam dziś mojemu.mężowi wafla przekladanego kajmakiem, bo lubi a 100 lat nie robilam, to szybki deser, jedna warstwę przełożyłam dżemem porzeczkowym i.masłem orzechowym. Wyszło mega pysznie! Polecam- pamiętam jak mama nam.robiła

mniam!!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Xzora dzięki za inf o ortopedzie, nie wiedziałam że dalej przyjmuje na magnoliowej.

Baby udanego urlopu i spokojnego powrotu!

Pozdrawiamy ze spacerku, nadal trochę luzy, ale w razie czego jest dostęp do cyca
Załącznik 7229591
Ślicznie wyglądacie

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Prałam na 40 i wirowanie normalnie 1000.

Jejku jak Ty pięknie wyglądasz. 😍

Dziś się zwazylam rano. Ważę tyle ile przed ciążą dokładnie. Na zdjęciach wyglądam jak przewlekle chora. Nie daj Boże be makijażu

Mój przy kolce różnie reaguje. Jak dojdzie do histerii to nic go nie uspakaja prawie. Na rękach generalnie jest lepiej ale musimy ciągle zmieniać pozycję. Odłożyć się go nie da więc tak nosimy w pionie, w poziomie, brzuchem w dół, potem na siedząco na kolanach go trzymam albo na klatce swojej. Generalnie uspokaja się na chwilę a potem znów buczy chyba że go zapcham smokiem.

Super że dzionek się udał

Ochotę robicie. Ja właśnie zjadłam mega kolację. Po czym łazilam z małym po kuchni i podjadapam wszystko co było w zasięgu ręki. Jaka ja jestem nienażarta!

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

U mnie transfer do lozeczka. Wczoraj po 10 minutach się obudził. Zobaczymy jak dzisiaj

Ty to się biedna nameczysz ;(

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Siil ale cudnie wyglądacie

Dziewczyny czy przyjmujecie jakieś witaminy?

Jak mi się przypomni to łykam ciążowe z dha.

Cytat:
Wiki zasneła po 17 i obudzilismy ją przed 20 wykapana najedzona poszla spac przed 21 jestem ciekawa nocki.
To pięknie pospala

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 09:46   #3235
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Samantha sto lat dla Maxia! ucałuj go od nas!

Taedio to ładnie pospał Nikoś! Nie budziłaś się w międzyczasie?

Emmos ja łykam vita-miner prenatal

Darietta ja bym dostała w łeb z takimi teściami moja teściowa zawsze mówi że młodemu jest zimno (ostatnio stwierdziła że jak dziecko ma czkawkę to mu zimno, biedny syn mój marznie codziennie bo ma po kilka razy dziennie czkawkę ) ja tam nic nie odpowiadam przeważnie, bo generalnie teściowa jest spoko tylko ma takie dziwne teorie na temat dzieci

Ja juz tz mówiłam że mam dosc uwag bo moje dziecko i jak bede chciala tak je wychowam i nikogo nie bede sluchac. Kaze mi sie nie przejmować i zwraca im uwage z tym smoczkiem im zwracal o pieluchy tez. Ale ile mozna. Moi nic nie mowia chyba ze zapytamy o podpowiedz.
Stary 2017-09-11, 09:54   #3236
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Morelle z nieba mi spadlas. TERMOS! ze ja na to od razu nie wpadlam a tak mecze sie z ta woda.

Wzięłam sobie w termosie wrzątek, w 1 butelce zimną, przegotowaną wodę, 2 pusta do mieszania i 3 z odmierzonym już proszkiem, którą karmię. Akurat moje dziecko budzi się tak, że woda już przestygnie i nie muszę mieszać, ale w razie czego jest

Cytat:
Pestycyda
Kciuki za wizyte i gina, rutyna ale kciuki to kciuki i za badania.

My na spacerze. W tym tygodniu mąż ma 2 zmiane. Wiec dzień uklada się inaczej. Nie muszę się spieszyć rano, i obiad on zrobi, za to muszę odebrać Tymona z przedszkola ok 15-16.

Darirtta
Ja ci współczuję tych teściow :/
Z moimi też nie jest kolorowo, ogólnie bardzo pomagają itp. Ale słowa powiedzieć nie można bo obraza i wyzygiwanie wszystkiego. Tymon.ostatnio dużo zmyśla jak to dzieci a ona wszystko łyka. Np powiedział im ze był w szpitalu z tatą bo.nie nie mógł oddychać :/ teściowa zla, ze nic nie wie? Oczywiście nie było takiej sytuacji. Powiedział Też ze siniaka którego ma nabił mu tata:/ bo uderzył Hugo a tata jego, co oczywiście też nie jest prawdą... nie wiem skad u niego takie zmyslanie, ale widzę, zevon.jeszcze snu od jawy nie odróżnia czasami, bo czesto nie wie, xe to co się śniło to nie działo się na prawdę
I tescoowie oczywiście do nas, ze jak to siniaki itp ? Myslałam, że siniaki to.ja.mu zacraz dopiero zrobię! Wrrr... do tej pory sa obrażeni, tydzień już. A jak teściowa spotkalam.na targu, to wyszłam zielona!

Oki... lecę do rossa

Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
Nawet jakby miał siniaka, to co ich to obchodzi. Twoje dziecko.

Mój tż ma od przyszłego tyg znowu 3 tyg urlopu. Także będzie fajnie

W temacie teściów... mój tż wczoraj wyjechał z tekstem, że chciałby pojechać. 4,5 roku nie byliśmy. Oczywiście pow, że po co jak jego mama przyjedzie za 4 tyg. Nie cierpię tam jeździć. Jeszcze z tym autem będzie z 600 zł na samo paliwo... W dodatku ja toleruje jedynie samolot. Bolą mnie plecy i kolana. Nie chce mi się męczyć tylko po to, żeby jechać do teściowej, która jest jak z kawałów...
Stary 2017-09-11, 10:18   #3237
anusia1990
Zakorzenienie

Mam podgrzewacz ale taki prosty i nie wiadomo kiedy mleko jest tak naprawde gotowe. Jeszcze teraz podaje nutriton to juz wogole mala musi tyle czekac ze dostaje szalu

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-11, 10:27   #3238
Agg_s
Wtajemniczenie

My ostatnio jak mieliśmy takie dwa dni intensywne - fizjo, wizyty u rodziny itp, to na trzeci dzień Bartek praktycznie tylko spał tak się zmęczył

Teraz piątek się taki zapowiada bo mam usg przezciemiączkowe i wizytę u fizjoterapeutki. Dojdzie nam drugie, trudne ćwiczenie. I będę sama bo TŻ w delegacji.

Próbuję ciągle się dodzwonić do poradni do szpitala żeby umówić nas jeszcze na usg bioderek... TRAGEDIA!! Dzisiaj może z 20 razy dzwoniłam już - albo zajęte albo abonent niedostępny. I tak od czwartku.

Lepper, wzywam Cię do poinformowania nas co tam u Wicka!!

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Mam podgrzewacz ale taki prosty i nie wiadomo kiedy mleko jest tak naprawde gotowe. Jeszcze teraz podaje nutriton to juz wogole mala musi tyle czekac ze dostaje szalu

A jak ogólnie u Was? Lepiej trochę?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

I najważniejsza wiadomość dnia: udało mi się założyć pierścionek bez większego trudu i nawet ściągnąć

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 10:40   #3239
taedio
MerDer 4ever

Ja obrączkę nosiłam do porodu i po porodzie tez od razu tylko na porodówkę nie wzięłam

Stary 2017-09-11, 10:53   #3240
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też dodaje nutriton. Czasami jak czeka daje jej pierś, a czasami nie czekam. Kuzyna żona nigdy nie czekała tych 7 min. Szczerze mówiąc nie widzę różnicy w konsystencji mleka. Wszystko też wrzucam od razu z mlekiem. Jeden proszek.

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
My ostatnio jak mieliśmy takie dwa dni intensywne - fizjo, wizyty u rodziny itp, to na trzeci dzień Bartek praktycznie tylko spał tak się zmęczył

Teraz piątek się taki zapowiada bo mam usg przezciemiączkowe i wizytę u fizjoterapeutki. Dojdzie nam drugie, trudne ćwiczenie. I będę sama bo TŻ w delegacji.

Próbuję ciągle się dodzwonić do poradni do szpitala żeby umówić nas jeszcze na usg bioderek... TRAGEDIA!! Dzisiaj może z 20 razy dzwoniłam już - albo zajęte albo abonent niedostępny. I tak od czwartku.

Lepper, wzywam Cię do poinformowania nas co tam u Wicka!!

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A jak ogólnie u Was? Lepiej trochę?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

I najważniejsza wiadomość dnia: udało mi się założyć pierścionek bez większego trudu i nawet ściągnąć

moja siedzi i nie chce zejść

Parodia z tym usg!

Chilli właśnie co u Ciebie!!!

Jutro mam urodziny tż. Małe spotkanie rodzinne. zawsze robimy na 15 os., ale w tym roku jakoś mi się nie chce. Zawsze tez robiliśmy po ur, albo przed bo jego ur spędzaliśmy za granicą na urlopie. Smutno mi trochę.
W każdym razie kupiłam torbę, ale oddałam bo jakoś wykonania była marna. Kupiłam dziś rano strzelanie i serwis klimatyzacji. Niech się chłopak cieszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości