|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Ja wyjdę przed blok do sklepu i jak wracam to jakby maraton nogi bolą czasami jak wstane to nogami nie mogę ruszyć brak czucia. Mama rozmawiała zvrehabilitantem na mój temat to powiedział że rok może minąć zanim dojadę do siebie. Przydałaby mi się rehabilitacja ale na wizyty prywatne mnie nie stac bo minimum 2-3 razy w tygodniu a na NFZ terminy lipiec sierpień przyszlego roku albo i dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Nie moge edytowac. Chodzilo mi ze moze w innej przychodni czy cos? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
Mała, za trzecim razem dał się odlozyc. Ja karmię leżąc na plecach a mały brUszkiem na mnie na pocAtku jak jest duży wypływ żeby miał pod górkę. Potem dopajam go już na siedząco bo szybciej leci. Na leżąco przestałam w nocy bo zasypiam i wtedy nie odłożę
![]() Darietta, oby noc była udana ![]() KociaMatka,.ja się czuję normalnie. A robiłaś badania krwi? Może jakaś anemia Ci się przyplątała? U nas.pieresze kp. Kurcze jak tak czytam że dzieciaki niektóre po kąpieli idą spać zaraz najedzone to nie wierzę. Ja o którejkolwiek nie wykąpie to się bujam do 22 mininum-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Wtajemniczenie
|
Bartek tez zasypia tak minimum 22. Zaprogramował sobie drzemkę w okolicach 18-20 i ciężko mi ja przestawić na razie bo bez niej jest wściekły
![]() ![]() Jeśli chodzi o samopoczucie to ja czuje się dobrze i tfu tfu odpukać nie czuje się łatwym celem dla chorób ![]() ![]() Sam, sto lat dla synka ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#3215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po drugim kp Wiki wierci się w łóżeczku ---------- Dopisano o 03:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogole w tym tyg musze sie urwac do Krakowa na pare godzin zeby odwiedzic lekarzy i ciekawa jestem jak pojdzie Tz z Malą. Na razie tylko raz wyszlam na ok 1,5 h a teraz bedzie z 6 h i 50 km. Hehe a slyszalas tą legende, ze pierwsze 3 mce to w ogole luzik bo dzieci tylko jedza i spia? Kurcze moje dziecko znowu obrocilo sie samo o 90 stopni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
MerDer 4ever
|
Hej
![]() Byliśmy wczoraj z młodym w galerii handlowej a pózniej na mini urodziny znajomego do knajpki. Chyba musimy tak cześciej robic bo młody przespał od 21:30 do 3:15 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
![]() My wczoraj też zaliczylysmy towarzyskie wyjście 4h. Było karmienie w kawiarni i była mega grzeczna ![]() Od 2 dni śpimy nareszcie w sypialni. Pestka w kołysce. I nawet lepiej dla niej bo w salonie spała w śpiworze, a w sypialni nie musi. Mam gorącą wodę w termosie. Robię wieczorem i mam na karmienie o 4-5 i o 8-9. Potem schodzimy na dół i jest czas zabawy. Na górę idziemy 19-20. Max 21:30 śpi. Nie kąpiemy co dziennie. Martwi mnie brak siku przez noc. 2 raz z rzędu zmieniam jej pieluchę na śpiocha i Przez Całą noc jest sucha :/
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-09-11 o 03:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka w tym co teraz napiszę będzie coś dla Ciebie.
Oczywiscie chodzi o moich teściów. Byli wczoraj u nas i miałam ochote ich wyprosic ale ze wzgledu na tz naprawde powstrzymuje się. Zaczne od teścia na początek krytyka dlaczego ten tv tak cicho gra zrób głośniej bo zaszelescisz gazetą i dziecko od razu się obudzi trzeba hałas robić. Dwa: przy takim dziecku nie ma roboty karmisz przewijasz i odkladasz do lozeczka do nasteonego karmienia tu już moje ciśnienie rośnie i wybucham. Specjalnie miałam małą w chuście bo oni są przeciwni to no nauczysz noszenia jak śpisz to też się tak bujasz itp. I spiecie z teściową o smoczek ( Wiki jest bezsmoczkowa) mowiłam że jak nie dacie jej smoczka to bedzie kciuk ssać. Smoczek to uspokajacz a przez ssanie kciuka bedzie miała krzywe zęby. Na to ja i tz a od smoczka to nie teściowa też ale mniej. Ja do niej ze smoczek może zaburzyc kp slyszałam że smoczek opóźnia mowe i że Wiki uspokajacza nie potrzebuję a jeśli kciuk byłby szkodliwy to już w brzuchu szkodzi bo dziecko ssie. Tak ruszyła na mnie że miałam ochotę ją wywalić. Trzy: zabili by mnie o pieluchy pytanie jakie stosuję mówię dady a dlaczego nie pampers? Mowie dady jej służą a są tańsze to po co kupować inne. I znowu atak a może są lepsze a może więcej w opakowaniu. Ku... moje dziecko i to ja bede decydować o nim a nie oni. Nie pisałam tu ale ostatnio też o to się czepiali i non stop atak z ich strony i nie odbieran od nich telefonów nie zapraszam ich na kawe jak jestem sama bo nie chce ich widzieć i słyszeć. Chce spokój. Tak się darli że mała spać nie mogła. I zasneła jak oni wyszli to po 17 do 20 miedzy czasie z godzinke byli moi rodzice to Wiki nawet się nie poruszyła i też rozmawialiśmy. Pamietam jak babcia tz w zaufaniu mi powiedziała że żadna synowa jej ( mama tz) nie lubi bo ona sie wtrąca i musi być tak jak ona chce. Ale trafiła kosa na kamien i mam się nie dac Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-09-11 o 05:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Współczuję :/ cieszę się, że moja teściowa jest daleko.
Za to mam inne zdanie do smoczka. Wolę, żeby go ssała niż ręce. W brzuchu nie ma tyle bakterii; )
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konsultowałam z kilkoma doradcami laktacyjnymi to ssanie kciuka bo na początku myslałam że to znak że jesr głodna przystawialam do piersi a ona nie chciała jeśćjeść. I powiedziały mu że mam nie zabraniac kciuka ssac. I nie dawac smoczka.a ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Tylko tesciowa każe mi małą zmusić do smoczka. Bo ona swoim dzieciom dawała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Morelle
U mnie też często pielucha jwst sucha, ale nad,ranem juz nadrabia. Taedio Wow! Pieknue spał. Fajnie, że wyszlyscie obie ![]() Darietta Moja mama tez nie rozumie, że dziecko nie ssie smoka :/ U mnie noc ok. My kapiemy ok 19:30-20:00 i ok 21 juz usypia, czasami troche to trwa. Odkladam do łóżeczka i 1 kp dziś np było o 24:00 potem o 3:30 , a o 4 transfer nieudany niestety, wiec zasnął przy cycku. i potem o 7:00. Całkiem nieźle :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 2 dni jest masakra z gazami :/ Cytat:
![]() |
#3224 |
MerDer 4ever
|
Mój tez niesmoczkowy, piąstki pcha do buzi i mu tego nie zabraniam. Ale sam kciuk nie jest dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
Taedio, zmęczył się
![]() Morelle, trzymam kciuki za mokrą pieluszkę. Darietta, szkoda słów na Twoich tesciów;/ a co im do pampersów jakich używasz?! Ludzie kochani... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
Emmos - ja cały czas Folik mama biore.
KociaMatka - ja tak miesiąc po porodzie czułam sie osłabiona, teraz juz ok. KociaMatka - długa podróż przed tobą, kciuki żebyście sobie dali rade! Samantha - Max świetny i fajnego ma irokeza. Darietta - ci twoi teściowie to masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda pewnie tak
![]() Młody teraz siedzi w bujaczku i ciśnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
U mnie rano młody nieodłączny więc musiał ze mną spać. Chyba miał problemy z kupą. Dałam mu debridat a on zrobił kałmagedon i poszedł w kinie
![]() Teraz go dokarmiamy bo usiłuje iść na badania a ostatnio było miliard osób:/ dziś wizyta u ginekologa i wypadałoby żebym wyniki miała jakieś że sobą;/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() Zobaczymy jak z tym podrozowaniem - czy dzien w domu gorzej przetrwa Dziecię czy Tż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
Morelle z nieba mi spadlas. TERMOS! ze ja na to od razu nie wpadlam a tak mecze sie z ta woda.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Kciuki za wizyte i gina, rutyna ale kciuki to kciuki ![]() My na spacerze. W tym tygodniu mąż ma 2 zmiane. Wiec dzień uklada się inaczej. Nie muszę się spieszyć rano, i obiad on zrobi, za to muszę odebrać Tymona z przedszkola ok 15-16. Darirtta Ja ci współczuję tych teściow :/ Z moimi też nie jest kolorowo, ogólnie bardzo pomagają itp. Ale słowa powiedzieć nie można bo obraza i wyzygiwanie wszystkiego. Tymon.ostatnio dużo zmyśla jak to dzieci a ona wszystko łyka. Np powiedział im ze był w szpitalu z tatą bo.nie nie mógł oddychać :/ teściowa zla, ze nic nie wie? Oczywiście nie było takiej sytuacji. Powiedział Też ze siniaka którego ma nabił mu tata:/ bo uderzył Hugo a tata jego, co oczywiście też nie jest prawdą... nie wiem skad u niego takie zmyslanie, ale widzę, zevon.jeszcze snu od jawy nie odróżnia czasami, bo czesto nie wie, xe to co się śniło to nie działo się na prawdę ![]() I tescoowie oczywiście do nas, ze jak to siniaki itp ? Myslałam, że siniaki to.ja.mu zacraz dopiero zrobię! Wrrr... do tej pory sa obrażeni, tydzień już. A jak teściowa spotkalam.na targu, to wyszłam zielona! Oki... lecę do rossa ![]() Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
#3232 |
Wtajemniczenie
|
Samantha sto lat dla Maxia!
![]() Taedio to ładnie pospał Nikoś! Nie budziłaś się w międzyczasie? ![]() Emmos ja łykam vita-miner prenatal Darietta ja bym dostała w łeb z takimi teściami ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3233 |
MerDer 4ever
|
Jon spałam jak zabita :p ostatnia noc była mega ciężka, budzenie co godzinę wiec teraz skorzystałam z okazji
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziec przy piersi, może uda mi się trochę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mniam!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Ty to się biedna nameczysz ;( Jak mi się przypomni to łykam ciążowe z dha. Cytat:
![]()
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój tż ma od przyszłego tyg znowu 3 tyg urlopu. Także będzie fajnie ![]() W temacie teściów... mój tż wczoraj wyjechał z tekstem, że chciałby pojechać. 4,5 roku nie byliśmy. Oczywiście pow, że po co jak jego mama przyjedzie za 4 tyg. Nie cierpię tam jeździć. Jeszcze z tym autem będzie z 600 zł na samo paliwo... W dodatku ja toleruje jedynie samolot. Bolą mnie plecy i kolana. Nie chce mi się męczyć tylko po to, żeby jechać do teściowej, która jest jak z kawałów...
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Mam podgrzewacz ale taki prosty i nie wiadomo kiedy mleko jest tak naprawde gotowe. Jeszcze teraz podaje nutriton to juz wogole mala musi tyle czekac ze dostaje szalu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |
Wtajemniczenie
|
My ostatnio jak mieliśmy takie dwa dni intensywne - fizjo, wizyty u rodziny itp, to na trzeci dzień Bartek praktycznie tylko spał
![]() ![]() Teraz piątek się taki zapowiada bo mam usg przezciemiączkowe i wizytę u fizjoterapeutki. Dojdzie nam drugie, trudne ćwiczenie. ![]() Próbuję ciągle się dodzwonić do poradni do szpitala żeby umówić nas jeszcze na usg bioderek... TRAGEDIA!! Dzisiaj może z 20 razy dzwoniłam już - albo zajęte albo abonent niedostępny. I tak od czwartku. ![]() Lepper, wzywam Cię do poinformowania nas co tam u Wicka!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- I najważniejsza wiadomość dnia: udało mi się założyć pierścionek bez większego trudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#3239 |
MerDer 4ever
|
Ja obrączkę nosiłam do porodu i po porodzie tez od razu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Parodia z tym usg! Chilli właśnie co u Ciebie!!! Jutro mam urodziny tż. Małe spotkanie rodzinne. zawsze robimy na 15 os., ale w tym roku jakoś mi się nie chce. Zawsze tez robiliśmy po ur, albo przed bo jego ur spędzaliśmy za granicą na urlopie. Smutno mi trochę. W każdym razie kupiłam torbę, ale oddałam bo jakoś wykonania była marna. Kupiłam dziś rano strzelanie i serwis klimatyzacji. Niech się chłopak cieszy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.