|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Little,ładnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Little wózek pięknie się prezentuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Pościel i torebka też super, robi wrażenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Katka ma ta samą czapeczkę ta z zielonym/miętowym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2433 |
Rozeznanie
|
Dacie radę ogarnąć dziecko po porodzie. Widzę że po SN też nie jest kolorowo. Mi to po cc ciężko było dziecko przystąwic. Wszystko bolało. Teraz mam więcej odwagi do takiego maluszka. A siku spokojnie dacie radę. Takie noworodek dużo śpi. Ze mną cały czas był praktycznie mąż.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Raczkowanie
|
Rzeczon, tez sie nad tym zastanawiam. Ale na jedno jesli sie ubierze zima w kombinezon to tez zeby znowu nie przgrzac. Tymbardziej ze góra tez sie zamyka. Na jesien Misiowy spiworek tez do tego powinien wystarczyc.
Napewno kazda inaczej znosi CC . i po kazdym porodzie inne dolegliwosci niestety. Uciec sie od tego nie da. Nasze drugie polowki nam pomoga i bedzie dobrze. Na dzien dzisiejszy moja siara to sie zrobila bardzo zolta, ale powiem Wam , ze hartowanie a raczej smarowanie przynioslo efekt. Nie bola mnie juz tak ani nie draznia. Podobno stymulacja sutkow tez potrafi wywolywac skurcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2435 |
Zakorzenienie
|
Teraz jak myślę to dla mnie po porodzie najgorsze było samopoczucie psychiczne. Młody nie chciał jeść, piguły mówiły teksty "jak sobie zamierzasz poradzic w domu skoro teraz sobie nie radzisz" a mi się chciało wyć. Te bezsilność, że nie jestem w stanie nakarmić mojego dziecka, a ono jest głodne i ten chamski wzrok położnych za kazdym razem jak szłam po mm. Żadna mi nie pomogła przystawić młodego, a usłyszałam tylko nieprzyjemne komentarze. Nie mogłam się doczekać aż wyjdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Raczkowanie
|
U mnie w szpitalu dziecko można było oddać położnym do pokoju na chwilę, na parę godzin lub na noc. Przywoziły do karmienia.
Po cesarce przez długi czas czułam się słaba. Przez dwa tygodnie przebierał małą mąż bo mi się słabo robiło jak stałam. Pierwsze dwa dni po cc to był okropny czas. Na toalecie myślałam że się nie utrzymam. Wisiałam na poręczach dla niepełnosprawnych bo tak mi się słabo i ciemno w oczach robiło jak miałam zrobić siku. Tak wiec jeśli miałabym wybór to bym wybrała sn. Ze skurczami krzyżowymi dotarłam do rozwarcia na 6 cm i bolało ale przynajmniej jest się później w stanie normalnie dzieckiem zajmować... I poród może i trwa te kilkanaście godzin ale wolałabym to niż ból po cesarce przez kilka dni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Raczkowanie
|
Co do czapek, to ja zakładam, że te materiałowe wystarczą, jakby co - kombinezon ma kaptur. Październik jest o tyle kłopotliwy, że może być zarówno 15 stopni, jak i 5...
Ja już w domu, nawet zdrzemnęłam się we własnym łóżku. Pod moją nieobecność tz wyprał i wyprasował część ubrań młodego, jestem w szoku! |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() Więc dziewczyny nie dawać się jak co! Każda będzie robić co tylko może najlepszego dla swojego dziecka 💪
![]() |
#2439 |
Raczkowanie
|
1505139815316.jpg 😔 moje spodnie ciążowe nie wytrzymały napięcia...
Ps: o karmienie w pierwszych dniach się nie martwcie. Wszystko się powoli dostosuje samo. A podczas pierwszego karmienia dziecko potrzebuje wypić ilość mieszcząca się na łyżeczce od herbaty 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Smerfetka1990 Czas edycji: 2017-09-11 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Raczkowanie
|
Cherry jesteś psychologiem?
Niestety w każdym zawodzie znajdzie się czarna owca, te pielęgniarki na oddziałach poporodowych są różne, i też na takie chamskie trafiłam. 😠 |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Wtajemniczenie
|
Dokladnie, przeciez kazda z nas chce jak najlepiej. Ja przy pierwszym dziecku mialam ogromne problemu ale pamiętałam ze maja pomoc laktacyjna na etacie. Prosilam ja kilka razy o pomoc, mialam.w nosie jej fochy a w końcu się udało.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2442 |
nibyżona
|
Tak
![]() Ja wiem że w każdym zawodzie bywa różnie, i w moim też, ale przeraża mnie właśnie ilość złych doświadczeń z położnymi ![]() Smerfetka ojojoj ![]() Ja muszę jutro zrobić badania, bo w czwartek do Olsztyna a w poniedziałek diabetolog ![]()
#2443 |
Raczkowanie
|
Lynn nasz bąbel też będzie Leon😃 powoli nadrabiamy poprzednie dni .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szkole rodzenia-albo inaczej- na tych jedynych zajęciach na jakich byłam na szkole rodzenia... Położna mówiła, że olejku z wiesiołka nie ma co łykać tylko lepiej robić nim masaż krocza.... Gosławko termin mam na 25 pazdziernika-czyli 33+4dni dziś Podobno dzis miałam ktg "takie sobie ale stabilne" przepływy pępowinowe- ok przepływy mózgowe dziecka-ok waga 1900-2100 ![]() ![]() nadal 2 tyg z groszami do tyłu Ilość wód na granicy (AFI 8) robili mi też gbsa
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że na początku chyba każda z nas jest trochę przerażona. Ja mam dwóch siostrzeńców i od maleńkiego z nimi zostawałam, pracowałam też w Niemczech jako niania u małego niemowlaczka, a mimo to się boję. A, co mają powiedzieć dziewczyny bez żadnego doświadczenia. Przecież tak łatwo jest powiedzieć, że źle trzymasz dziecko, nie wykarmiasz itd., tylko nikt nie pomyśli, że człowiek bierze to do siebie i myśli o sobie jak najgorzej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Raczkowanie
|
Tez się boje, że będę bezradna, że będzie przewinięte, nakarmione, odbite, wypielęgnowane a będzie płakać i płakać tak przeraźliwie.... nie wiadomo dlaczego...
![]() Nigdy nie miałam kontaktu z małym oseskiem.... Nie miałam takiego nawet na chwile w rękach... No i z moim charakterem dramatyczno-depresyjnym obawiam się, że z tą falą miłości będzie trudno... Facetom jest łatwiej "zakochać sie po uszy" od razu... oni zabierają du*pe i idą po 2 h wizyt lub idą do roboty....
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2449 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
Co robicie na aby opuchlizna ze stop zeszla? Normalnie nie widac kostek a jak chodze to mam wrażenie ze mnie szczypie w place. Weekend na nogach i mam za swoje ;(
#2451 |
Raczkowanie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7704722 6]Ja też nigdy nie miałam małego dziecka na rękach, noworodka widziałam raz w życiu. Ale wszystko jest do ogarnięcia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tych specjalistow mialas ze względu na hypotrofie? Zastanawiam sie wlasnie co mnie czeka po urodzeniu hypotrofika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomaga jak ręką odjął.. opuchlizna schodzi mi po tym też z rąk 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2017-09-11 o 16:36 Powód: Plus pije duzzzzzo wody, ale to chyba średnio działa, bo samo picie wody bez 'solanki' nie pomaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
Rzeczon dziekuje Ci bardzo 😘 sproboje Twojego sposobu. A picie wody faktycznie nie ma chyba nic do tego bo pije bardzo duzo. A na dloniach tez mam tylko z nich do poludnia to mi tak w wiekszosci schodzi. Najgprsze te stopy. Dzis duzo lezalam z nogami do gory i kompletnie nic nie dalo.
![]() |
#2454 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak tak dalej będziecie pisać to porodowka za dwa wątki będzie 😂😂😂
11 stron nadrobiłam, Linn super że do domu! Meliss świetnie, że waga coraz lepsza 😍 Ja dziś się wkurzylam, bo h&m nie ma części mama i nie kupiłam tego co chciałam, trudno zamówię przez stronę i najwyżej bedę oddawać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2455 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzunio też podobnych rozmiarów ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też myślałam że koło 10 się wyrobie a teraz mam obawy...bo młody jakiś zadowolony i się chyba nigdzie nie wybiera..... jak tak to rozkazuje mu siedzieć aż znak zodiaku waga się pojawi co by trzymać tradycję domową W domu są same raki i wagi póki co ...po równo dwa na dwa ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Rozeznanie
|
Po wizycie. Jak powiedziałam pani doktor że po przejściu dosłownie 100,200m boli mnie tak spojenie że ledwo idę dalej, i te skurcze wczorajsze - to od razu na fotel.
-szyjka skrócona (nie spytałam ile bo padło następne zdanie) -czop już zaczyna odchodzić -rozwarcie na opuszek -wszystko się ładnie rozwiera, nie hamujemy nic, Może boleć krocze, pachwiny, może kluć, skurcze mogą być itd. Wszystko ok Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy A jak mi badała szyjke to nie wiem ile na fotelu uciekłam do góry (przedsmak słynnego masażu ![]() Wychodzę z gabinetu, i do położnej znowu żeby zapisała na badania krwi itd. Stoję. Czuję jak coś ze mnie leeeciii. Szybko do WC, cała wkładka we krwi i wciąż leci.. Aż się rozdygotałam, wiem że po badaniu można plamić ale nie krwawić jak w styczniu na om. Wyszłam, cofnęłam się bo znów mokro, wkładka czerwona. Zmiana. Jak dobrze że noszę ze sobą.. Akurat u położnej lekarka była to mowie ze tak jakby eee krew ze mnie chlusnęła... I już dwie wkładki zalane, powiedziała że tak może być po badaniu i że ten czop itd i parę dni jeszcze mogę poplamić.... Wybaczcie opisy. Wracałam i czułam jak ze mnie leci. Na szczęście w szpitalu apteka to kupiłam podpaski. Żegnaj czopie! Aha mały waży 2940 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Wtajemniczenie
|
20170911_171850.jpg
![]() ![]() ![]() Żegnajcie długie paznokcie (na jakiś)....ścięte do zera...dobrze że mam długą płytkę na pocieszenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.