![]() |
#1891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Moje dzisiejsze R/U- nie za fajne
![]() 1. owsianka (25g płatków, 140g jabłka, 100ml maslanki, 70g białego chudego sera) 100g truskawek (4 szt.) pomidor kawa rozp. z odrobiną mleka 2. serek wiejski light 10g pestek dyni pomidor banan (jak go zobaczyłam to nie mogłam...:P ) 60g truskawek (3szt.) 3. makrela w sosie pomidorowym 3 liście pekinki pomidor kawałek ogórka 4. ciasteczko kruche czekoladowe z glazura z cukru- strasznie słodkiee blee kawa rzop. z odrobina mleka 5. serek wiejski light kromka razowca marchewka, pomidor, kawałek ogórka i czerw. papryki kawa jak wyżej
#1892 |
Zakorzenienie
|
R
śniadanie: serek wiejski lekki + 1 wasa + pół ogórka godzina na walkerze + bieżni = -700kcal 2 śniad: 2 łyżki płatków owsianych + 2 łyżeczki lnu mielonego podwójnie odtłuszczonego + serek danio straciatella obiad: 3 łyżki ryżu brązowego + 160gr gotowanego cycka z kury w ziołach + 1,5 ogórka (taki duży był) podwieczorek: surówka taka ze słoika (cały słoik ![]() ![]() kolacja: 4 wasy + 100gr jogurtu naturalnego + łyżeczka dżemu z żurawin + łyżeczka kakao 30 min ćwiczeń na talię pokolacja: 4 wasy żytnie, nie no, chyba 5 z wędliną z indyka.
![]() |
#1893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() R 1ś: dwie kromki razowca: jedna z szynką, druga z homo, ogórek i.... (błąd): parę pestek słonecznika i pół banana (banana zjadłam, bo nie chciałam go wyrzucić, a mieszkam sama ![]() 2ś: sałata lodowa, prażone pestki dyni (niecała garść), łyżeczka oliwy z oliwek, suszony koperek 3ś: jajko na twardo, kukurydza (znów błąd, ale zjem puszkę do końca, nie chcę wyrzucać), pół surowego ogórasa obiad: ryż z warzywami, przyprawa chińska z Lidla (mniam) kolacja: wasa z homo, jakieś warzywo przez cały dzień: herbata zielona, figuera, pokrzywa, 1,5l niskosodowej niegazowanej sport: zależy do nastroju: albo rower albo badminton (kocham) PS. Proszę o ocenę, także jeśli chodzi o dietę w lekkim nadciśnieniu
![]() |
#1894 |
Rozeznanie
|
U
1. ponad 400 ml maślanki naturalnej z truskawkami i garścią cini minis grahamka mała szklanka Lifta gruszkowego ![]() 2. 185 g. sałatki z tuńczyka w sosie słodko kwaśnym (53kcal/100g) pół kalarepy 150g jogurtu kawowego 3.miseczka zupy kapuścianki zielone jabłuszko 4. pół kostki twarogu chudego zmiksowane z truskawkami kawa z dużąąą ilością mleka 0,5% 5.kromka czarnucha z benecolem, pomidorem i papryką + grejpfruit |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1896 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny oto mój pierwszy(wczorajszy) dzień na R:
Śn: 1,5 jajka na miękko + 2 kromki ciemnego chleba(60g) + czerwona herbata ŚnII: serek homogenizowany waniliowy + jabłko Obiad: Talerz zupy kalafiorowej(niestety zagęszczana śmietaną ![]() Podwieczorek: 100g truskawek + czerwona herbata Kolacja: Serek wiejski z ogórkiem No i jak mi poszło? DOpiero zaczynam, nie wiem jeszcze jak te posiłki powinny dokładnie wyglądać. Bardzo proszę o korektę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Raczkowanie
|
Carmel Choco co to za tuńczyk w sosie słodko kwaśnym? Jakiej firmy?
![]()
![]() |
#1901 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moje U: 1. serek wiejski + parówka + pomidor kromka macy z lososiem wędzonym 2. serek homo waniliowy jablko 3. kefir 250ml, mrożone maliny 60g orzechów ziemnych jablko 4. 150g piersi z kurczaka warzywa orientalne z keczupem 5. wiejki lub twaróg wędzony/ jeszcze zobaczę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko powiedzcie mi czym zastąpić serek, tuńczyka lub jajka na redukcyjnej kolacji? Edytowane przez -Dorota- Czas edycji: 2008-05-28 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Raczkowanie
|
Basiulki jadłospis z dnia wycieczkowego
![]() ![]() Śn: fitella truskawkowa , mleko , banan 2śn: bułeczka razowa, z szynką wieprzową, ogórkiem i sałatą 3śn lub podwieczorek jak kto woli: CZEKOLADA MLECZNA JABŁKOWO-CYNAMONOWA w pijalni czekolady Weeeedla ![]() Obiad: Zupka jarzynówka, schab w sosie śmietanowym, kartofelki i jakaś surówka z kapusty i marchewki z majonezem Kolacja: big buła razowa albo 3 kromki białego chleba z szynką drobiową i papryką ( <3) i rzodkiewkami i warzywami innymi ... i to nie jest P... to jest U ![]()
#1904 |
Gość
|
Toffee jeśli przy okazji pije się 3 buteleczki Tussi to możliwe jest, a przy okazji się wciąga maksymalne ilości narkotyków (amfetaminy i heroiny) i popija się alkoholem i wodą. Tak niestety żyje wiele modelek.
![]() ![]() ![]() Iza, dzięki. |
![]() |
![]() |
#1905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zrozumiałam ze to nie chodzi o spożycie białka tylko nabiału, mam rację? więc tuńczyk moze chyba zostać ![]()
![]() |
#1906 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie (6:30): ok. 40g twarogu lekkiego, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 2 łyżki otrąb pszennych), zielone jabłko II śniadanie (9:40): 30g orzeszków ziemnych prażonych (bez soli i oleju), 2 marchewki III śniadanie (12:40): 150g serka wiejskiego (lekkiego), zielone jabłko obiad (16:30): 40g makaronu pełnoziarnistego (waga przed ugotowaniem), 100g twarogu lekkiego zmiksowanego z ok. 250g truskawek kolacja (19:00): 50g twarogu lekkiego, brokuł (ok. 400g) Podwieczorek zastąpiłam dzisiaj III śniadaniem, bo niestety późno wracam ze szkoły i nie zdążę po obiedzie zjeść jeszcze dwóch posiłków...
#1907 |
BAN stały
|
Nie dość, że generalizujesz to jeszcze oceniasz kogoś kogo nie znasz używając przy tym obraźliwych słów...
nagle "nasza carmel"? a jeszcze kilka postów wcześniej ją oceniałaś wiedząc tylko co je. To wszystko co piszesz jest strasznie fałszywe i płytkie. Szybko zmieniasz zdanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Przyczajenie
|
brrr ale Wy wszystkie malutko jecie, nie moge tego pojąć, chociaz pamietam siebie sprzed paru dobrych miesięcy, bylo podobnie i tak baaardzo tego zaluje, nabawilam sie przez to duzych problemow z zywieniem m.in zaburzenia odżywiania, obsesyjne liczenie kalorii, duze wytrzuty sumienia po kazdym posilku,napady głodu brrr straaszne, do tej pory niekiedy wracają stare przyzwyczajenia, ale jestem silną osoba i sama sobie z tym problemami radzę, dziewczyny nie kazdej z was moze sie to udac, a dalej to juz bardzo niedaleka droga do bulimii czy anoreksji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Rozeznanie
|
Wyprodukowany dla biedronki
![]() ![]() ![]() dziękuję dziewczyny za uznanie i dopingujące słowa, to naprawdę mobilizuje do zmian ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1912 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiejsze U: I Serek homo naturalny z 60 g muesli goody z siemieniem, słonecznikiem i jabłkiem; marchewka. II 150 g twarożku domowego z wtartym jabłkiem i cynamonem; Gorący Kubek Knorra serowa z grzankami. III 6 pierogów ruskich; 3 rzodkiewki. Deser: cappuccino orzechowe. IV 150 g deseru ryżowego o smaku toffi; Bajkowa Chwila kisiel jagodowy; ogórek. V Serek homo naturalny z łyżeczką kakao naturalnego, kromka chleba razowego i 30 g orzechów; marchewka. Dzisiaj niezdrowo. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze Utrzymanie.
![]() śn: 2 łyżki owsianych, 2 otrębów pszennych na ciepłym mleczku 1.5 %, 2 łychy wiejskiego 6%, jabłko. o: 1 danie: nie cały talerz zupy jarzynowej. 2 danie (ok. 1.5 h później) : kilka malutkich ziemniaczków, mała smażona nóżka z kurczaka i malukie udko (zjedzone bez panierki, sam "środek"), 4 łychy mizerii ze śmietaną 30 % p: spory kawałek drożdżówki z rabarbarem ( ![]() w między czasie : Śnieżka śmietankowa Nordis . ![]() k: ok. 100g wiejskiego 6%, kawałek ogórka, szczypiorek.
#1916 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Schism - cóż, każdy jest inny Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podliczylam kalorie i wyszlo 1600,ale do tego wypilam ze 2 kawy z mlekiem to juz będzie z 1700. Jakby doliczyć dodatki typu keczup wyszlo by więcej, a akurat keczupu uzywam w bardzo dużej ilości. Co do tej macy to bardzo ją lubię, kromeczki czy raczej "tekturki" są dużej wielkości i mogę na nie nakladać dużą ilość skladników ![]() Iza masla nie jem, bo uważam że jest zbyteczne.. nigdy mi nie smakowalo specjalnie, smarowalam nim tylko z przyzwyczajenia, a potem przestalam chcąc zredukować kalorie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zadomowienie
|
Moje U/R
1. owsianka- 25g płatkow, 100g bialego sera, 100ml maslanki, duże jabłko, cynamon kapsulka tranu 2. 2 kromki razowego posmarowane jog. nat. 2 plasterki wedliny drobiowej, kilka pasków czerwonej papryki 3. serek wiejski light, 10g pestek dyni, pomidor, 3 rzodkiewki, kawałek ogorka ogromne jabłko posypane cynamonem 4. kostki z kurczaka na teflonie w przyprawie gyros- pyyyycha aaa 150g 250g pekinki + 2 łyzeczki o.nat+ przyprawy duza kalarepa kawa z mlekiem 5. tuńczyk wsw ogromny pomidor, kawalek ogórka, 3 rzodkiewki marchewka kawa z mlekiem a jutro będzie kawałek tortu czekoladowego ![]()
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to r nie u ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.