![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: niezdecydowany on- niezdecydowana ja
Jeśli chodzi o dziecko, to po pierwsze jest jasne, że ja jeszcze nie chcę tak samo jak było jasne, że po wspólnym zamieszkaniu oczekuję czegoś więcej - od początku mówię wszystko szczerze, więc podejrzewam że nie ma obaw o to, że nagle będę miała jakieś "zachcianki"
![]() Miracle w tym co piszesz jest sporo prawdy. Ja już słyszałam o dziecku od Niego - nie teraz ale w przyszłości i padło też coś takiego, że może wtedy sie sformalizujemy. Kocham Go ale tak jak mowilam czas myslec o sobie, tylko czemu to takie trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
No tak, nie ma gwarancji że nie zostawi jej po ślubie.. tak samo jak że nie zostawi jej jeśli ona nie wyjedzie. Z ślubem czy bez, moga być razem albo nie być. Więc dlaczego w takim razie nie godzić się na ślub, jeśli to wszystko jedno?
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Bo po co sie bawic w sluby,wydatki z tym zwiazane niewerzac w ta instytuacje?
Bo jak tu wierzyc kiedy tyle wokol rozowdow i nieudanych malzenstw? Postwacie sie w jego sytuacji. Kiedy Wy nie chcecie a facet Was przymusza. I co by tu bylo powiedziane wtedy - jaki cham, jak moze zadac od niej slubu skoro ona nie jest gotowa, a juz w ogole jak moze zbierac swoje rzeczy i wyprowadzac sie ? Bo ogolnie juz dawno zauwazylam taka tendencje na tym forum ze facet jest zly i niedobry a kobieta chocby nie wiem jakie numery wykrecala to i tak jest cacy i wszystko wina faceta.
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ja w po części zgadadzam się z kiciulką1985 (w kwestii samego ślubu).
Troche dziwi mnie sformułowania kucharka+kochanka+sprząta czka za dramo. Czy ślub jakoś wynagradza kobiecie jej trudny? Jest jakąś nobilitacją? Z papierkiem to ja mogę zapierniczać i dogadzać mężusiowi bo był tak łaskawy, że zechciał wziąć mnie za żonę. Trochę to dla mnie niejasne. Moim zdaniem idealnie jest, kiedy 2 osoby mają obowiązki i są zaangażowane. Mnie się z kolei wydaje, że prędzej mąż korzysta z "usług" żony (taki stereotyp "podaj piwo kobieto"), w wolnym związku zachowujemy pewną niezależność (nie mylić z furtką) przez co sami decydujemy o sobie, pewna niepewność sprawia, że ludzie bardziej się doceniają. Oczywiście jest to gruba generalizacja-związki są różne. Każdy z nas napotkał różne formy relacji partnerskich, różnie się one sprawdziły i dlatego też, każdy ma inne zdanie. Paskalino, tak czy inaczej trzymam za Ciebie kciuki. Mało kobiet ma w sobie tyle siły by powiedzieć stanowcze nie. Masz prawo realizować własną wizję związku i oczekiwać od partnera deklaracji. Lepiej jest postawić sprawę jasno niż trwać latami w związku, który nie spełnia naszych oczekiwań. Osobiście wydaję mi się jednak, że chyba troszkę się rozminęliście, wasze uczucie przygasa. To tylko moja opinia ale wydaje mi się, że jeśli się kocha i jest się szczęśliwym, to pewne kwestie schodzą na dalszy plan. Życie jest za krótkie by wszystko cedzić przez sitko. Wierze, że decyzja nie była łatwa, to jest jeden z tych problemu, gdzie żadne z rozwiązań nie jest prawidłowe bo każde niesie ze sobą pewne nieprzewidywalne konsekwencje. Nie mniej jednak życzę Ci żeby wszytko ułożyło się po Twojej myśli ![]()
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Paskalina no to życzę powodzenia i dobrego zaaklimatyzowania w nowym-starym miejscu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
pogadaj z nim szczerze postaw mu swoje warnki moze to mu cos da do myslenia....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.