Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-11, 16:09   #4621
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Witam się po badaniach prenatalnych. Wszystko ładnie poszło. Jestem zadowolona z usg. Wyniki testu pappa dopiero za tydzeń.
Dziecko ma juz 7,5 cm! No i na 70% będzie chłop
Termin porodu z usg zmienił się na 15.03.2018
Super
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Odpoczywaj! z Młodym wszystko ok, po upadku?
(uwielbiam te dziecięce spodnie z zamkiem na pupie)
Tak, wszystko ok. Dziękuje że pytasz
Ja też kocham te spodenki, to już kolejny rozmiar z tym wzorem.
Ogólnie zombie dash ma super ciuchy 😍

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny ! Właśnie się dowiedziałam, że wczoraj u znajomych urodziło się dziecko.
Miał być chłopak a urodziła się dziewczynka
Wszystko kupione dla chłopaka Bo wszyscy lekarze mówili, że chłopak.
A ja szczerze mówiąc nie wiem jak to możliwe
Jak chodziłam na usg w pierwszej ciąży to po 20 tygodniu gin nam nawet jąderka syna pokazywał i mówił że dobrze bo już mu zeszły do moszny Przecież na dobrym USG widać wszystkie narządy dziecka.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 16:13   #4622
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny ! Właśnie się dowiedziałam, że wczoraj u znajomych urodziło się dziecko.
Miał być chłopak a urodziła się dziewczynka
Wszystko kupione dla chłopaka Bo wszyscy lekarze mówili, że chłopak.
Miałam taki przypadek w rodzinie, ale to było z 15 lat temu więc myślałam, że skoro teraz sprzęt lepszy to już się nie zdarza.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 16:28   #4623
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam taki przypadek w rodzinie, ale to było z 15 lat temu więc myślałam, że skoro teraz sprzęt lepszy to już się nie zdarza.
Właśnie. Kilka lat temu to mogło być winą sprzętu, bo gorszy niż teraz. Nawet same pisałyśmy, że niektóre miały być chłopcami. Teraz pytanie czym takie niespodzianki są spowodowane Chociaż wiadomo, że na usg my niekoniecznie wszystko widzimy, to lekarz jako człowiek też może źle zinterpretować
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 16:33   #4624
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Witam się po badaniach prenatalnych. Wszystko ładnie poszło. Jestem zadowolona z usg. Wyniki testu pappa dopiero za tydzeń.
Dziecko ma juz 7,5 cm! No i na 70% będzie chłop
Termin porodu z usg zmienił się na 15.03.2018
Kolejny chłopczyk, suuuper

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 16:52   #4625
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Masz siłę jeździć rowerem? Też bym chciała. Tak bardzo stęskniłam się za jazdą, ale nie daję rady nawet po płaskim. Zadyszka i zgon po 5 km
Też jeżdżę, ale ledwo ledwo tzn.mam zgodę od lekarza, ale dziś 16km było mordęgą...pare dni temu- 23km i zdychałam na ból krocza a plan miałam taki, że codziennie do pracy będę jeździć te 12km w jedną stronę

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:34   #4626
_Dolly
Rozeznanie

Ja już po wizycie. Dzidzia zdrowa, pokazywała nam stópki i rączki jakby chciała pokazać, że ma wszystkie pięć paluszków 😍 no i w pewnym momencie pani doktor stwierdziła, że najprawdopodobniej to chłopak, ale żebyśmy do połówkowych się nie nastawiali 😉 bo przy kolejnym ujęciu już widać było troszkę inaczej (mniej na chłopaka). Także poczekamy do połowy października co najmniej 🙂
Stary 2017-09-11, 17:38   #4627
parapet
Zadomowienie

Katstan, gratulacje!
Ja się cieszę z chłopaków, córa będzie miała w czym wybierać
Ilsa, nasz włochaty je orijena. Za acaną nie przepadał, zresztą w kuwecie potem też to nie pachniało najlepiej.
Alley, daj znać co z tym brzuchem.
Czarodziejka, jak się masz z wymiotami? Widać na synku te twoje ciuchowe fascynacje

Dziś odbierałam wyniki cytologii i wymazu. Pisałam wam kiedyś, że na samym początku przyplątała mi się infekcja. Lekarz kazał się wstrzymać z leczeniem, żeby nie narażać Małej na antybiotyk. I słuchajcie, uwielbiam faceta! Infekcji nie ma. Już na prenatalnych z lekarką rozmawiałam, że chyba mniej tego śluzu i mniej żółty i czy to możliwe, i potwierdziła, że przecież organizm ma możliwość bronienia się i samoleczenia.
Obojętne mi jak to działa, cieszę się, że ominie nas antybiotyk.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:38   #4628
lelowa
Zakorzenienie

Nie nadrobie nie ma szans ale gratuluje wszystkich udanych wizyt. Postaram sie wieczorem wbic w jakas dysjusje Jutro moja wizyta
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:39   #4629
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Dzidzia zdrowa, pokazywała nam stópki i rączki jakby chciała pokazać, że ma wszystkie pięć paluszków 😍 no i w pewnym momencie pani doktor stwierdziła, że najprawdopodobniej to chłopak, ale żebyśmy do połówkowych się nie nastawiali 😉 bo przy kolejnym ujęciu już widać było troszkę inaczej (mniej na chłopaka). Także poczekamy do połowy października co najmniej 🙂
Świetnie masz jakieś zdjęcia ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:46   #4630
parapet
Zadomowienie

Lelowa, w końcu się doczekałaś

Superkozackie te ubranka z zombiedash!

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Dolly, najważniejsze, że wszystko dobrze Fajnie znać płeć, bo można się konkretniej za wyprawką rozglądać, ale też jeszcze mamy dużo czasu.

Taką drobnicę jak akcesoria i ubranka, to będę stopniowo gromadzić (może się uda w takich bieżących wydatkach przepchnąć), ale z grubszymi zakupami, to poczekamy.
Stary 2017-09-11, 17:49   #4631
lelowa
Zakorzenienie

Parapet no w koncu
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 17:56   #4632
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Świetnie masz jakieś zdjęcia ?

No właśnie dzisiaj nie dostaliśmy zdjęcia... skapnęłam się jak już szliśmy do domu, skołowała nas tym chłopakiem 😉
Stary 2017-09-11, 17:57   #4633
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dzisiaj nie dostaliśmy zdjęcia... skapnęłam się jak już szliśmy do domu, skołowała nas tym chłopakiem 😉
A wcześniej były inne podejrzenia ? :

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 18:01   #4634
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Hej
Super że wizyty sie udały
My dzis byliśmy załatwić tv i internet
Maz spi przed nocka, ale zaraz chyba go obudze 😊

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 18:20   #4635
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
A wcześniej były inne podejrzenia ? :

Obstawialiśmy dziewczynkę 😊 takie wewnętrzne przekonanie bardziej 😉
Stary 2017-09-11, 18:26   #4636
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Super, że wszystko dobrze. I zazdroszczę Ci, że widzialas dzidziusia. Ja musze czekać do 5 października Dobrze, że po urlopie to tylko 1.5 tygodnia (bo urlopy zawsze szybko mijają

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 18:32   #4637
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
A ja szczerze mówiąc nie wiem jak to możliwe
Jak chodziłam na usg w pierwszej ciąży to po 20 tygodniu gin nam nawet jąderka syna pokazywał i mówił że dobrze bo już mu zeszły do moszny Przecież na dobrym USG widać wszystkie narządy dziecka.
Ja się też zastanawiam Chociaż...
Moja siostra cioteczna rodzi na początku grudnia więc jest w okolicach 25 tygodnia i nie wiedzą jaka jest płeć. Chodzi tylko na nfz, więc miała do tej pory chyba tylko 3 usg. Jak ja byłam na prenatalnych i opowiadałam, czego się na nich dowiedziałam (nie chodzi o płeć tylko te wszystkie pomiary) to oczy zrobiła jakby pierwszy raz słyszała, że takie badania się robi, pomimo, że to jej trzecie dziecko. Na "połówkowym" na pytanie odnośnie płci lekarz powiedział że nogi skrzyżowane (prawdopodobnie złośliwie to zrobił, bo wparowali całą rodziną, ona, mąż i dwoje małych dzieci i to było lekarzowi mocno nie na rękę). Więc jeśli nie zrobi prywatnie to wg schematu na nfz zostaje jej tylko jedno usg na którym mogą się dowiedzieć. Więc ryzyko błędu jest, szczególnie jak znowu pójdą całą rodziną i lekarz będzie wkurzony

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
]
Dziś odbierałam wyniki cytologii i wymazu. Pisałam wam kiedyś, że na samym początku przyplątała mi się infekcja. Lekarz kazał się wstrzymać z leczeniem, żeby nie narażać Małej na antybiotyk. I słuchajcie, uwielbiam faceta! Infekcji nie ma. Już na prenatalnych z lekarką rozmawiałam, że chyba mniej tego śluzu i mniej żółty i czy to możliwe, i potwierdziła, że przecież organizm ma możliwość bronienia się i samoleczenia.
O to super że czysto! I coś w tym jest co mówisz bo na początku ciąży też przeszłam takie "uzdrowienie" a mam duże skłonności do infekcji
Ja po wizycie na nfz, oczywiście nic ciekawego się nie działo ale nie liczyłam na usg. Wyniki moczu i morfo idealne, w badaniu ginekologicznym też wszystko git.

U mnie jest na zewnątrz taka duchota że masakra! Jeszcze teściowa gotowała gołąbki, od zapachu gotowania kapusty już mi niedobrze a nie ma jak wywietrzyć bo powietrze stoi
Stary 2017-09-11, 18:37   #4638
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Super

Ja też po wizycie, zdjęcia niestety nie mam ale wszystko ok, dzidzia rośnie ładnie, chociaż płci jeszcze też nie znamy dzięki za wszystkie kciuki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 18:50   #4639
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Super, ze wszystko ok

Cytat:
Katstan, gratulacje!
Ja się cieszę z chłopaków, córa będzie miała w czym wybierać
Ilsa, nasz włochaty je orijena. Za acaną nie przepadał, zresztą w kuwecie potem też to nie pachniało najlepiej.
Alley, daj znać co z tym brzuchem.
Czarodziejka, jak się masz z wymiotami? Widać na synku te twoje ciuchowe fascynacje

Wymiotuje codziennie niestety
Na autostradzie musiałam się ratować reklamówką :/
Wieczorem mnie nie mdli, a to już postęp

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja się też zastanawiam Chociaż...
Moja siostra cioteczna rodzi na początku grudnia więc jest w okolicach 25 tygodnia i nie wiedzą jaka jest płeć. Chodzi tylko na nfz, więc miała do tej pory chyba tylko 3 usg. Jak ja byłam na prenatalnych i opowiadałam, czego się na nich dowiedziałam (nie chodzi o płeć tylko te wszystkie pomiary) to oczy zrobiła jakby pierwszy raz słyszała, że takie badania się robi, pomimo, że to jej trzecie dziecko. Na "połówkowym" na pytanie odnośnie płci lekarz powiedział że nogi skrzyżowane (prawdopodobnie złośliwie to zrobił, bo wparowali całą rodziną, ona, mąż i dwoje małych dzieci i to było lekarzowi mocno nie na rękę). Więc jeśli nie zrobi prywatnie to wg schematu na nfz zostaje jej tylko jedno usg na którym mogą się dowiedzieć. Więc ryzyko błędu jest, szczególnie jak znowu pójdą całą rodziną i lekarz będzie wkurzony

O to super że czysto! I coś w tym jest co mówisz bo na początku ciąży też przeszłam takie "uzdrowienie" a mam duże skłonności do infekcji
Ja po wizycie na nfz, oczywiście nic ciekawego się nie działo ale nie liczyłam na usg. Wyniki moczu i morfo idealne, w badaniu ginekologicznym też wszystko git.

U mnie jest na zewnątrz taka duchota że masakra! Jeszcze teściowa gotowała gołąbki, od zapachu gotowania kapusty już mi niedobrze a nie ma jak wywietrzyć bo powietrze stoi
To na pewno zależy od sprzętu do USG i chęci samego lekarza, bo nie wierzę, ze jeden jest w stanie zobaczyć a inny nie. Po prostu niektórzy robią USG na odwal się i tyle
Stary 2017-09-11, 18:51   #4640
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super

Ja też po wizycie, zdjęcia niestety nie mam ale wszystko ok, dzidzia rośnie ładnie, chociaż płci jeszcze też nie znamy dzięki za wszystkie kciuki

Kolejne świetne wiadomosci dzisiaj. Super!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 18:56   #4641
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Superkozackie te ubranka z zombiedash![COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 17:46 ---------- .
Noooo, świetne są
Stary 2017-09-11, 19:03   #4642
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, ze wszystko ok

Wymiotuje codziennie niestety
Na autostradzie musiałam się ratować reklamówką :/
Wieczorem mnie nie mdli, a to już postęp
Bardzo współczuję tych mdłości... Strasznie długo się utrzymują
Cytat:
To na pewno zależy od sprzętu do USG i chęci samego lekarza, bo nie wierzę, ze jeden jest w stanie zobaczyć a inny nie. Po prostu niektórzy robią USG na odwal się i tyle
I tak też jest w jej przypadku. Nie rozumiem też tego, co jej powiedział. Nie jestem specjalistą od usg ale czy jeśli dzieciątko skrzyżuje sobie nogi to nie wystarczy trochę "pyrgnąć" głowicą? Oni mają dwóch chłopców, marzy im się córka i chcieliby wiedzieć.
Stary 2017-09-11, 19:12   #4643
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja też zamówiłam dzisiaj poduche dla siebie i fasolke do karmienia z Empiku

Jadę właśnie do gina, trzymajcie kciuki

Czarodziejka udanego wypoczynku, dobrze że dla synka nic nie jest

Tylko tyle nadrobilam narazie, idę dalej nadrabiać

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Bardzo mi przykro Trzymaj się mocno

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

No u nas też drogie, wersja z jednym składnikiem to 10 zł ale pyszne były
Wesele było bardzo fajne, Missi wyglądała prześlicznie nie mam tylko czasu wstawić zdjęcia na Pmkach, muszę jeszcze od męża zgrać. Ale zabawa była bardzo udana, jedzenie pyszne

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Tak piszecie o brzydkiej pogodzie a nas morzem dziś pięknie i tak ciepło mieliśmy z mężem dluuuugi spacer

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Kciuki za wizytę

U nas 12 i 15 zł. Warte tej ceny

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:14   #4644
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ja też czekam na swoją Chyba wszystkie mamy te ze smayka
Oprócz mnie 😊 swoją kupiłam w empiku razem z fasolką. Przyszła szybciutko i jest rewelacyjna 😄

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:15   #4645
parapet
Zadomowienie

Pretty, super, że wizyta udana
Torrence, to ciekawe, że chce się im zrobić badanie ginekologiczne, a usg nie. Moim zdaniem mniej roboty, więcej informacji i przyjemniejsze dla obu stron.

Organizowanie wyprawki, jak się nie zna płci, to jest strasznie mozolna robota. Wcale nie ma tak dużo unisexów, kupuje się właściwie nie mając wyboru. Nie jestem aż tak bardzo za różem czy błękitem, ale np. są bodziaki w kwiatuszki, serduszka, gwiazdki, kroje sweterków też się różnią. Niepoważne takie traktowanie sprawy przez lekarzy.
Stary 2017-09-11, 19:29   #4646
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny, nadal wymiotuje...głównie na widok wędlin i zapach lodówki, i zapach lumpa, i po suchych bulkach, i cieście 🙁🙁 zwariuje 🙁 a jeszcze moja szefowa robi mi na złość...dziś po powrocie do domu po prostu usiadłam i się poryczalam...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:32   #4647
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Torrence, to ciekawe, że chce się im zrobić badanie ginekologiczne, a usg nie. Moim zdaniem mniej roboty, więcej informacji i przyjemniejsze dla obu stron.
Ten lekarz akurat jest beznadziejny, nie lubię go, gdybym miała prowadzić ciążę tylko na nfz to na pewno bym zmieniła. Za półtora tygodnia jadę do Warszawy do mojej lekarki prywatnej i poproszę o usg
Stary 2017-09-11, 19:33   #4648
_Dolly
Rozeznanie

Dziewczyny które się zapisywały już na połówkowe-na który tc się zapisałyście na usg? Tak pytam, bo na stronie gabinetu gdzie się zapisuję jest wskazane, że najlepiej między 18 a 20, natomiast na mamaginekolog między 20 a 22 Chyba się po prostu zapiszę w tym 20 tc
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-11, 19:35   #4649
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nadal wymiotuje...głównie na widok wędlin i zapach lodówki, i zapach lumpa, i po suchych bulkach, i cieście 🙁🙁 zwariuje 🙁 a jeszcze moja szefowa robi mi na złość...dziś po powrocie do domu po prostu usiadłam i się poryczalam...

Przesrane, tyle czasu bez wymiotów i po co teraz
Stary 2017-09-11, 19:39   #4650
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość

Może powinnaś pomyśleć o jakimś L4? Chociaż na trochę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości