![]() |
#4441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Mój mąż sam się obcina😃 Nie wiem jak to robi ale radzi sobie sam.Na króciutko bo włosów coraz mniej😃 Jeszcze parę lat i pewnie będzie się golił na łyso.Co do dbania o urodę to ja radze sobie sama.No ale w sumie mam technika usług kosmetycznych heh.Nawet kiedys sama sobie ombre zrobiłam na włosach i nikt nie poznał że to nie dzieło fryzjera.Ogólnie lubię o siebie dbać.Macie jakąś fajną aplikacje do liczenia skurczy?Mam z moja ciąża ale nie potrafię jej obsługiwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Anita oj tak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj od rana skurcze, ale takie bardziej stawianie się brzucha. Czasem bolesne, czasami bezbolesne ale mniej lub bardziej regularne. Kąpiel już zaliczyłam i cały czas to samo. Do tego mam mega parcie na pęcherz. Młoda wierci się jak zwykle. No nic, czekamy.
Juka, ja mam apke "ciąża sprout" i tam jednym z narzędzi jest licznik skurczy. Naciskasz jak jest początek i koniec skurczu i Ci oblicza jak są częste. Opadł? Jest nisko, czy bardzo nisko? |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki😊 Moim zdaniem nisko ale chyba nie bardzo nisko.Ja na bezbolesne twardnienia to w ogóle uwagi nie zwracam bo pół ciąży je mam.Ale dzisiaj całą noc bóle więc coś tam się dzieje.Mam cały czas schize że nie odróżnie bóli porodowych😃 Ale każdy mi mówi że ich się nie da przegapić.Myślisz że coś się dzieje?Może znowu córa tylko straszy😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Aniołek może coś się będzie działo niedługo u ciebie. Brzuszek nisko. Tak mi się wydaje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, narazie nie sieję paniki w domu bo i tak nic mi to nie da. Wydawało mi się, że czop odszedł mi w zeszły wtorek więc możliwe żeby jeszcze teraz jakieś resztki były? Tak to wygląda bo teraz były jakby takie nitki ze śluzem. Ruchy czuję normalnie, mały rozpycha się kopytkami jak zawsze
![]() Aniołek mi też się wydaje, że brzuszek nisko. Ale jaki kształtny ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-09-11 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
Ostatni dzień lata mi czop w pierwszej ciąży odchodził kilka dni.
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do dwupaków.
Dla Was też ta końcówka ciąży to emocjonalny rollercoaster? Ostatnio nie wiem co się ze mną dzieje. Jednego dnia tryskam energia i dobrym humorem (np. wczoraj). A dzisiaj z byle powodu dół, depresja i pół dnia płacz. Teraz zadzwoniła kumpela, chwilę pogadałam i znowu ok. W sobotę cały dzień w łóżku przeleżałam, bo samopoczucie masakra. Aż strach się bać co jutro będzie. W pierwszej ciąży chyba nie miałam aż tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Aniołek czuję się dokładnie tak samo. Dziś pół dnia ryczalam. Jak widzę w reklamie dziecko też ryczę. I też mi się wydaje, że w pierwszej ciąży tak nie miałam. Wczoraj tryskalam humorem i energią a dziś ryk.
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
Aniołek mnie też się wydaje że masz brzuszek już dosyć nisko.
![]() U mnie żadne sposoby nic nie dają. Chodzenie po schodach, spacer, seks. Młody cały czas aktywny, skurczy brak, tylko spojenie łonowe boli co raz bardziej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
Błękitna witaj w klubie. Choć mnie to nawet spojenie nie boli.
Zapisałam Maję na zajęcia dodatkowe: basen i cheerleaderki. Czekam na widomosc, kiedy rozpoczną się zajęcia. Maja w 7 niebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4453 | |||||
Raczkowanie
|
Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych Mam!
![]() Codziennie z ciekawością zerkam na pierwszą stronę ![]() Aha, Oluś Kasi urodził się chyba 08-09-2017 ![]() Maluchna zdrówka dla Was ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dostaliśmy też to mega pudełko chusteczek Dada, ale widzę, że na blogu "srokao" średnio są oceniane ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez pawie Czas edycji: 2017-09-11 o 18:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniołek ja też mam huśtawkę nastrojów, nie dość że się denerwuję że jutro termin a ja jeszcze nie urodziłam to jeszcze wszystko naokoło mnie wnerwia, najchętniej bym się zaszyła gdzieś na bezludziu... a jak słyszę pytania jak się czuję i czy urodziłam to mnie krew zalewa! A położna mówiła żeby być spokojnym bo przy nerwach oksytocyna się nie wydziela i tym bardziej nie zacznę rodzić ![]() Do tego mechanik drugi tydzień mi samochód robi i jeszcze go nie uruchomił (nie wiem czy się chwaliłam ale po zdanym egzaminie na prawko kupiliśmy drugie auto specjalnie dla mnie i Antosia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
Rojku super. Pierwszy raz?
Pawie ja kiedyś stosowałam chusteczki dada i było ok. Teraz kupiłam różowe z Rossmanna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Ostatni dzień lata a jeszcze masz te krwawienia? Mówisz, że przy nerwach oksytocyna się nie wydziela? O matko, to ja nigdy nie urodzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Wtajemniczenie
|
To ja mam inaczej.Całą ciążę byłam totalnie rozchwiana.Coraz placz,kłótnie z byle powodu.Mówiłam że urodzę pewnie mega nerwowe dziecko.Odkąd skonczylam magiczny 37t wszystko minęło.Jestem dużo spokojniejsza,nie płacze.Śmieje się chyba więcej niż w trakcie trwania całej ciąży.Może czuje podświadomie że już blisko i dlatego tak.Mała tak sie wkręciła że każdy jej ruch czuje w kręgosłupie.Nie zdziwię się jak lekarz powie ze szyjki brak😃
Dziewczyny może powtarzajcie sobie że urodzicie już zaraz za chwilę?Może faktycznie jak same w to uwierzycie to poród się zacznie.Ja sobie powtarzam że jeszcze tydzień 😃 |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Juka może faktycznie trzeba sobie to powtarzać
![]() Aaaa któraś mówiła, że się rodzi 2 dni po fryzjerze? Bo ja byłem dziś . Czyli rodzę w środę? 😁😊🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
aniolek - brzuch jest faktycznie nisko
![]() madzialenka - w takim razie w środę kolejna ląduje na porodówce ![]() pawie - ja też mało, ale jednak ![]() Ja stosuje chusteczki dady takie jasno zielone ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
Marta hehe to trzymaj za mnie kciuki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
Z sutkami nie próbowałam, może warto. ;p
Jakieś takie głupie mam teraz myślenie, odkąd jestem w ciąży piersi mi się kojarzą z karmieniem i dzieckiem i jakoś nie mam najmniejszej ochoty ich dotykać, ani żeby robił to Tż, tym bardziej teraz jak już siara leci. Coś się bardzo spokojnie zrobiło na wątku. Która następna rodzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę być następna 🤗
To mój mąż ma tak z seksem. Nie może się przełamać, bo mały non stop się rusza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Konto usunięte
|
Polecam te sutki, ja to w ogóle nie lubię macanek piersi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Rozeznanie
|
tak, pierwszy
![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję na piątek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Mój też się ostatnio bawił 😊 ale nic to nie dalo. Skurczy nadal nie ma.
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Rozeznanie
|
Można sobie wmówić datę porodu serio
![]() ![]() ![]() ![]() PS. Kochane dacie rade nie ma sie co denerwować juz za chwilkę wszystkie będziemy mieć dzidziutki przy sobie. Ja cały czas sie wzruszam jak patrzę na Olusia - łzy szczęścia same mi płyną ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Kasia wow to super. 😊
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Kasia tak myslałam, ze warto Twój cud opublikować. Piękna i motywująca historia! Wysyłaj ją w świat!
Ostatni dzień lata gratuluję auta!! I niech ten remont się szybko kończy ![]() Polecam Wam super tani kosz na pieluszki, czyli takie zamykane pudełko na proszek do prania ![]() Ciągle się waham co do tego kokonu. Podobają mi się, ale mąż twierdzi, że są niebezpieczne (dziecko może się przytulic do sciany kokonu i udusić). Na pewno moi rodzice byliby zachwyceni talim gadżetem, bo lubią nosić noworodki ma wielkich poduchach ![]() Blond napisz proszę recenzję kokonu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4468 |
Zakorzenienie
|
Właśnie czytałam o indukcji porodu.... Masakra. Nawet fakt, że pójdę na oddział nie oznacza, że od razu zaczną mi wywoływać.
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Wtajemniczenie
|
Kasia to ja mówiłam od początku o 16 albo 18.Niecaly tydzień przed tp.Ciekawe czy się sprawdzi😃 Tak samo w tamtym tyg mama coś o porodzie i siora też.A ja mówiłam że nie urodzę do 10.Jeszcze mama do mnie z tekstem tak tak możesz sobie mówić nie masz na to wpływu.A ja udowodniłam że mam😃Teraz może sobie wbije 20.W sumie ładna liczba.No to w takim razie rodzę 20😃 Poważnie Wasz cud trzeba głosić dalej w świat.Nawet się nie zastanawiaj.Jeszcze pewnie i kolejny cud będziecie mieli.Mam znajomą której nikt nie dawał szansy na dziecko a urodziła dwoje.Bez żadnych leków i stymulacji.Więc pewnie i u Was na syniu się nie skończy 😊
Mi siara nie leci.Ale praktycznie od połowy ciąży mam strupki z siary i te brodawki aż takie spierzchnięte.Smaruje cały czas lanolina ale nie znika.A zdrapać się boję żeby ran nie zrobic.Co do chusteczek kupiliśmy z Rossmana takie żółte z olejkiem.Wg sroki też ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Juka mi też siara nie leci.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.