|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Aneu wierze ze dasz rade. Moja kolezanka ma 1.5roku roznicy i tez bardzo sie bala.a jednak starszak jakos w miare szybko ogarnal nowa sytuacje.co prawda na dluzsze karmienie musialy wjechac bajki.ale dala rade a z dnia na dzien starszak robil sie coraz bardziej kumaty a mlodsza coraz bardziej stabilna.ze duzo rzeczy mogla robic z nim trzymajac ja na rekach. Teraz maja 2.5 i rok i dzieciaki swiata poza soba nie widza. Moj starszy mimo mial 2.9 jak urodzil sie drugi to mialam z nim kupe roboty bo on juz swiadomie byl baaaardzo zazdrosny.nie sluchal, specjalnie budzil brata.jak wstawalam w nicy na karmienie to krzyczal w nieboglosy ze to jego mam przytulac i nim sie zajac bo zle rzeczy mu sie snia itd. Nie raz przeszlo mi przez mysl zeby przyvisnac jego buzie poduszka by w koncu sie zamknal.bo przecież ez niego wojtas plakal. A u tej kolezanki tak nie bylo bo jak powiedziala- byl za glupiutki zeby robic takie akcje.pewnie racja. Trzeba bardziej uwazac bo dziecko nieogarniete ruchowo ale nie potrafi byc takie wredne i perfidne jak juz te starsze😐😐😊😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a macie tak, że teraz łatwiej wam oddychać, a w miejscu żołądka i przepony jest już całkiem miękko. Teraz w dotyku mam tam normalny brzuch, a dopiero niżej czuję malutką. Siedzi już naprawdę nisko. Tż narzekał dziś, że w nocy wykopała go po plecach, a ja wstałam taka wypoczęta cieszyłam się, jaką to miałam dobrą noc, bo zero skurczy i mała się nie wierciła. Widocznie byłam tak zmęczona, że już nic nie czułam.
Alea, jak Ty ładnie wyglądasz ![]()
#2493 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu było u nas o wit. D. Fajny artykuł tutaj
![]() http://mamapediatra.blog.pl/witamina...rzez-caly-rok/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |||
Zakorzenienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7704722 6]Do tego fiksacja lekarzy na temat wagi, bezsensowne ganianie po kolejnych specjalistach. Bo człowiek głupi i dawał sobie wszystko wmówić. Teraz będę mądrzejsza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja prawie dałam sobie wmówić, że mój ma skazę białkową. Pediatra spojrzała z odległości i stwierdziła, że to skaza i na pewno piłam mleko, oczywiście kazała odstawić natychmiast cały nabiał. Okazało się, że to był trądzik niemowlęcy, bardzo łatwy do odróżnienia od alergii. Dobrze, że miałam bardziej uświadomione koleżanki w temacie. I weź tu ufaj pediatrze. Zresztą skaza białkowa nie jest taka łatwa do zdiagnozowania, w każdym razie nie możliwa do stwierdzenia w 3 min na odległość. Cytat:
Pamiętam, że mnie już na ostatnich badaniach też wszystko bolało. Trzymam kciuki by wszystko spokojnie się rozkręcało. Cytat:
Cytat:
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7705362 1]A kubek i sztućce masz? U nas trzeba swoje... [/QUOTE] O to też wezmę swoje! Zapomniałam o tym. Pewnie dadzą, ale wolę mieć swoje. Z tym K przed L nie szalejcie, bo ja rodzić mogę dopiero po 18 września, a najlepiej jak urodzę 6-8 paź tak jak mam zaplanowane :P Jeszcze co do braku wsparcia w szpitalu jeżeli chodzi o kp. Wyobraźcie sobie, że szpital, w którym rodziłam szczyci się tym, że ma super opiekę laktacyjną i organizuje kursy dla przyszłych doradców. Ja trafiłam na oddział patologi ciąży, bo tam były miejsca. Może gdybym trafiła na inny to było by lepiej. W każdym razie wyszłam mocno zdołowana. Hormony zrobiły dodatkową robotę. Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2017-09-11 o 21:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Wtajemniczenie
|
Ja się nie odzywam co do wsparcia kp, bo u mnie rodzina wymagała tego a w szpitalu przyszła jedna taka popatrzyła na mnie, jak wygłodniała po 4 dobach niejedzenia jem i ściągam pokarm jednoczenie i stwierdziła, że z takim podejściem to daleko nie zajdę, bo powinnam już mieć dawno mleko odciągnięte. Co tam, że żeby mieć mleko trzeba jeść.
Jak już młody wyszedł z izolatki to dostałam wsparcie ale inne czynniki wpłynęły na to, że mleka miałam coraz mniej. Przed chwilą tak mi się zaczęła wbijać w szyjkę i jednocześnie odpychać nogami od żeber, że mąż aż stanął na równe nogi bo tak zaczęłam krzyczeć 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2496 | ||||||
Zadomowienie
|
Kate Noir
U mojego syna pediatra na bilansie 2-latka z odległości kilku metrów stwierdziła, że młody ma koślawe nogi i płaskostopie (był ubrany w dresy i buty). Fizjoterapeutka nic takiego nie stwierdziła, a płaskostopie to po 3 roku życia można potwierdzić. Także pozdrawiam pediatrów xD Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() karmelka2017 A Ty masz miec CC?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Wtajemniczenie
|
Co do sztućców i kubka lepiej mieć swoje, bo jak trafiłam na oddział patologii i nie miałam nic to musialam jeść drugie danie łyżką, bo mieli za mało sztuk. Kubek mi przyniosła plastikowy na herbatę, bo też nie mieli. Później już miałam jeden zestaw w torbie non stop.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2498 |
Zadomowienie
|
Ja juz wypatruje czopa i nie moge go wypatrzec 😀😀😜 jestem ciekawa jak tym razem zaareguja polozne na wiesc ze chce bromergon- lek na zatrzymanie laktacji.czy beda jakies glupie komentarze czy beda opoznialy danie mi leku itd. Moja mama panikara wiec dxisiaj tlumaczylam jej jak zachowamy sie kiedy mi wody odejda.ona krzyczy biore tel i 112!!a ja stooop. Na poczatek jestesmy wyluzowane na maxa.ja ide sobie spokojnie do lazienki bo tam sa plytki i nie zaleje podlogi.poczekam az zejdzue pierwsza fala.wloze podpaske- wkladu nie mam.ewentualbie recznik i....a ona i 112!!! A ja "nie"i wtedy na luzie dopakujemy torbe usiadziemy i pomyslimy cxy taksa czy tz czy tesciu czy a ona- 112!!!! Ja mowie no mozna.ale najlepiej na 112 dzwon jak zobaczysz mnie we krwi.ale wtedy tez staraj sie wyluzowac😜😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2500 |
Wtajemniczenie
|
Weszłam.. poczytałam ..nikt nie rodzi.... to dobranoc się z paniami...do jutra rana 😁❤
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Hahaha Alea dobre! Powiem jej to jutro!😀😀😀 najlepszy byl moj maz dzisiaj rano.dal mi stówe i powiedzial- powodzenia! I wyjechal😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie jak szalone :P
My po pierwszych zajęcia sr ![]() ![]() Podobało mi się to że zaznaczała, że jeśli mamy jakiekolwiek wątpliwości, źle się czujemy, boli nas głowa i podejrzewamy skok ciśnienia to żeby się zgłosić i dmuchać na zimne ![]() ![]() Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ![]() Ja jutro rano badania, w czwartek wizyta - jestem bardzo ciekawa co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Słyszałam, że stopy na tak wczesnym etapie nie są jeszcze ukształtowane i o płaskostopiu można mówić dopiero jak dziecko ma ok 5 lat, a na pewno nie u 3 latka. Łuk w stopie nie kształtuje się od razu. Jak dobrze, że mamy internet. Czasem spotykam mamy, które wierzą ślepo we wszystko pediatrze i nieraz jestem zszokowana ich wiedzą. Mam nadzieję, że ja przy drugim będę mądrzejsza. I wiadomo - pediatra wyleczy zapalenie oskrzeli, anginę i takie tam (chociaż często wmawiają zęby, bo łatwiej), a od wad układu ruchowego jest ortopeda i fizjo, od alergii alergolog i dermatolog itp. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jeszcze zostało pół opakowania bromergonu, więc jak coś to nie będę musiała się prosić o receptę 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zadomowienie
|
Ja mam jutro wizytę! U nowej lekarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Konto usunięte
|
U mojego synka alergolog! zdiagnozował skazę białkową po rzucie okiem na wysypkę na brzuchu, kazała trzymać dietę i przejść na mm
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Wtajemniczenie
|
Kate Noir
Mam się stawić w terminie porodu do szpitala, bo ja mam od początku ciąży ciśnienie w granicach górnej normy z tendencją do przekraczania niestety. Teraz też mam już do końca mierzyć 2x dziennie ciśnienie 😥 lekarz powiedział że jeśli do końca będzie bez zmian i będzie tak wysokie to nie powinno się przenosić ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
Migifigi to nie pozostało ci nic innego jak zaangażować męża, aby pomógł ci wywołać poród 😄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Wtajemniczenie
|
Obudzilam sie z mezem i nie spie od ponad godziny. Ale wstawac sie nie chce
![]() Migifigi to u ciebie juz ostatnia prosta ![]() Moje dziecko tak mi daje popalic swoim przeciaganiem sie ze az mi czasem lzy w oczach staja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry, też nie śpię od godziny. Nic koszmar, wieczorem najadlam się kanapek z dużą ilością szczypiorku,teagucznue się czułam nue spalam, dalej mi kiepsko na żołądku.
Goslawka mam mieć cc wgvwskazan neurochirurga bo w 2013 r miałam złamanie kompresyjne kręgosłupa. To jak to jest z tą dieta podczas karmienia piersią? Jedni mówią -jesc wszystko bo mleko nie powstaje z treści żołądka tylko w gruczołach. No dobra, dziec dostaje np skazy,uczulenia. To jakos to mleko ten nabiał dostał się do pokarmu..hm..co myślicie o tym ? Alla że Ty jeszcze tirby nie spakowałas 😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Raczkowanie
|
Od mojego poprzedniego kp zasady się na szczęście zmieniły i teraz odrzucana jest cała teoria "diety matki karmiącej" i sama jestem trochę ciekawa jak to w praktyce wyjdzie. Ja miałam trochę ciężki początek - młody 4200 g, potrzebował więcej mleka, a u mnie pustka na początku. Nie dostałam szczególnego wsparcia, wysiedziałam tydzień na tyłku z dzieckiem i laktatorem na zmianę i poszło. Karmiliśmy się 15 miesięcy.
Mam nadzieję, że teraz pójdzie lepiej, bo ja jestem mądrzejsza. Z jedzenia na początku zamierzam faktycznie odpuścić mleko (ale nie jogurty), a resztę jeść normalnie. Bez przeginania, makdonaldów itp. (w końcu trzeba ładnych parę kilo zrzucić), ale na pewno nie ulegnę przestarzałym radom, które większość "specjalistów" serwuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny. Jakby co jeszcze nie rodze😊😊😜😜jak tam czopy? Trzymaja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomnę że jest początek września:p Chociaż w mojej pracy 10 oznaczał już połowę miesiąca, a 15 w zasadzie końcówkę:d i gonienie planów:d Jakoś nie mogę spać od 6. Noc w miarę, brzuch pobolewał, coś tam się plami. Dzisiaj tylko ktg z którego wczoraj zrezygnowałam bo bym nie zdążyła do siebie na wizytę, biblioteka i siedzę w domu. Jeden dzień nie będę robić nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
nibyżona
|
Katka i bardzo dobrze, poleniuchuj trochę
![]() Ja idę zrobić badania ![]()
#2515 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Któraś z was pisała, że przytyła 20 kg. Ja już 18 kg. I podobnie, jakoś przestałam się tym przejmować. Daję sobie pół roku na powrót do starej wagi. Wczoraj nie mogłam się nacieszyć, że jestem w domu. Trochę się przeraziłam bałaganem, który jak ogarnę to chyba urodzę od razu. I jakoś tak w domowych warunkach jak jestem, to jakoś wydaje mi się, że we wrześniu to ja nie urodzę ![]() Czy którejś z was lekarz zlecił ekg? Bo w szpitalu kazali mi zrobić sobie ekg serca i nie podali żadnego powodu. Mam nadzieję, że gin mi wystawi skierowanie, bo nie mam siły łazić po internistach i prosić o skierowanie. Moja niemobilność osiągneła apogeum ostatnio ![]() Jak to jest z tym rozwarciem- to jakoś zwiastuje poród czy nie? Ja mam niby na 1 cm. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczęła 39tc i nic się nie dzieje ![]() Ale jeszcze jutro muszę wytrzymać tak do południa a potem mogę rodzić. Dentyste mam o 11 😉...pasowaloby iść jak już dotrwalam do dziś |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 |
nibyżona
|
Lynn jak co ekg to jest chyba 20zl tylko
![]() Koleżanka z rozwarciem na 3cm chodzila 2tygodnie ![]() ![]() Ale dziś pustka w laboratorium pewnie dlatego że leje ![]()
#2519 |
Zadomowienie
|
W pierwszej ciąży rozwarcie na 1 cm miałam jakoś już 2 tygodnie przed porodem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Wtajemniczenie
|
Lynn . . Tak pracuje 😐😭
Niemożliwe stało się możliwym. Niewyobrażalne a jednak realne.... jak się dowiedziałam gdzieś w czerwcu czy lipcu to myślałam, że tego się nie da zrobić...nie da się i już A jednak się da.... tylko że ja jestem w pracy ale nie pracuje jakby.... to mnie uratowało. Pomagam im troszkę ale niewiele. Jednak trzeba przyjść do tej pracy, wstać rano.... 😐 a to bardzo niefajne jest Jak nie urodze wcześniej to piątek 22 września będzie moim ostatnim dniem w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.