|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IV ::..
Marzenko, bo przecież a6w to nic innego jak brzuszki
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, tak ale tam głownie jest nacisk, na zbudowanie "kaloryferka"
a nie na typowe spalanie tłuszczu ((;
|
|
|
|
#3333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie znalazlas serek 0%? o z piątnicy są lekkie, ale 3%Cytat:
|
||
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Mi spaliło i to dosyc solidnie
Myślę, że to też zależy od człowieka- ja bardzo łatwo chudnę, tyję i buduję mięśnie
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mówię, że regularne brzuszki dadzą podobne efekty. ![]() edit: Carmelova - napisalaś 3333 post na tym wątku
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
no i zapomnialam napisac co jadlam na obiad : polędwiczki zawijane z wędzoną piersią indyka i suszonymi pomidorkami, takie zawijaski podsmazylam na oliwie a potem z tym sosikiem do garnka i dusilam na wolnym ogniu spod pomidorkow królewskich (przepis tutaj --> http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=475 ) i do tego maaaasa koperku.
Ale nie wiem co sie dzieje z moim brzucholem Wszystko mi dzisiaj jezdzi po żolądku i jelitach i w toalecie juz bylam...5 razy. Możliwe że to przez suszone morele? Zjadlam cale 10 dag .
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
carmelova- mam ok 163 cm wzrostu i ważę około 51 kg (ważone rano na czczo), poziom tłuszczu 18,5%, mięśni 36,7%. Nie zależy mi na jakiejś konkretnej wadze, ale na wyglądzie
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty chyba nie musisz się odchudzać, ważysz malutko i masz zawartość tł. w organiźmie poniżej normy, a mięśni sporo ![]() Moje dzisiejsze jedzonko: - omlet z 2 jaj ze szczypiorem i pomidorami, zielony ogórek - truskawki, zawijas (liść sałaty, plaster polędwicy drobiowej, rzodkiewka, papryka) - twarożek domowy Piątnica z pistacjami - pierś z kurczaka z żółtym serem light, kalafior - twarożek z kakao (jeszcze nie zjedzone )
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Majko- według moich tablic, przeliczeń, wyliczeń, kalkulatorów i tego typu innych stworzeń, mam poziom tłuszczu w normie, mięśni też
![]() Zaraz podwieczorek! ![]() Ostatni raz podwieczorek nazywany podwieczorkiem jadłam w przedszkolu
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
Widoczne bez użycia centymetru efekty miałam 16 dnia. Zamiast skakanki polecam bieganie- skakanka bardzo niszczy stawy (koleżanka po 1000 dziennie teraz jeździ po ortopedach, bo ledwie mogła chodzic).
Na lenia niestety nic nie poradzę
|
|
|
|
#3342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, naprawdę czuję mniej zwisającego sadła na brzuchu jak siedzę
![]() Dziś zgrzeszyłam pomaturalnym jabłkowym Reddsem, ale to pierwszy grzech od początku SB ![]() Teraz sobie szykuję na obiad ( ) brązowy ryż z kalafiorem i jakimś zielonym warzywem, którego nazwy niestety nie znam ( ) - mama mi ugotowała i kazała wrzucić do ryżu ![]() To niesamowite, ale w ogóle nie mam ochoty na słodycze W ogóle... Wiem, że mogę zjeść trochę czekolady o dużej zawartości kakao, ale... nie mam ochoty ![]() Od poniedziałku wracam na tydzień na pierwszą fazę (jak już pisałam)
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej ćwiczyc rano,czy wieczorem?
|
|
|
|
#3345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może jak nie lubisz to twarożki chude? |
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Poczytaj, w temacie o a6w jest wszystko napisane
![]() Ćwicz wtedy, kiedy najlepiej się czujesz |
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
A co do skakanki,to trzeba na trawie,bo ziemia amortyzuje
![]() Zapewne koleżanka ćwiczyła w domu? |
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Stromanthe ja skakałam rok temu codziennie 1000 i ponad i nic mi nie było czasem na sali gimnastycznej [ok. 2 razy w tygodniu] a inne dni w domu bez butów...ale może skakałam krócej od Twoja koleżanka
w tym roku stawiam bardziej na rower, jeszcze nie ćwiczę regularnie, ale mam zamiar to zmienić ![]() zbieram się do a6w, robiłam już to kiedyś, ale nuuuudziło mi się już przy n-tym dniu...
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
No to dziewczyny do SB podejście nr 2
Podczas pierwszego podejścia zgubiłam 3-4 kg w ciągu 10 dni - bo tyle wytrzymałam :P
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bieluch nie
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
candace dziękuje
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
A co w końcu z tym majonezem?
Dzisiaj zjadłam sałatkę z tuńczyka, ogórków małosolnych i fasolki. Dodałam łyżeczkę majonezu light hellmans. Może być? A herbatki? Piję białą i zieloną. W I fazie nie powinno się chyba pić owocowych i zwykłych? |
|
|
|
#3353 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No nie dało rady, chleba razowego też mi brakowało.Nie mów mi proszęęę nawet o truskawkach, bo mi ślinka cieknie na samą myśl o nich. Mniaammm-arbuzy i truskawki-najlepsze co może być. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mogę truskawek ale nawet jak nie jestem na SB
Mam uczulenie, a one są takie pyszne zawsze jak są truskawki to chodzę cała w krostkach
|
|
#3355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
chcialabym miec uczulenie na wszystkie produkty zabronione na diecie...
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
Hejo!
No nie mam czasu pisać, ale tak zamotałyście dziś na wątku z tym co można a czego nie, że sprostuje, żeby nowym dziewczynkom, które serdecznie witam było łatwiej ![]() Po updacie diety można: - pomidory bez ograniczeń na każdej fazie; - marchewki żadnej na I fazie, na II już każdą, ale najlepiej ze względu na wysoki IG gotowaną jeść rzadziej od surowej; - banany można na II fazie; - winogrona i rodzynki (suszone winogrona) należy ograniczać; - nabiał (mleko, jogurty, kefiry, maślanki) do 2 porcji dziennie [1 porcja = 1 szklanka, 1 mały kubek jogurtu], serek wiejski i biały ser zalicza się do produktów czysto białkowych, a nie nabiałowych na SB; - majonez można, ale zwykły, nie light; - jemy co 3 godziny, min 4 posiłki, bo to zależy od trybu życia, nie chodzimy głodne, itd. - powrót na I fazę po raz kolejny już nie daje takich efektów jak za pierwszym razem - lepiej nie wracać, bo potrzebne sa węglowodany w diecie; - można używać wszystkich przypraw, ale bez cukru, polecam sobie samemu robić mieszanki, albo Kamis nam pomaga; - cytuje Dr Agatstona w sprawie kawy: "Kawa jako taka nie zawiera cukru. Przyzwyczailiśmy się, że lekarze odradzają picie jej w dużych ilościach, nie sądzę jednak, żeby umiarkowane spożycie kawy było takie złe. W części diet zaleca się kawy bezkofeinowe, gdyz kofeina pobudza trzustkę do wydzielania insuliny, co jest ostatnią rzeczą potrzebną osobie otyłej. Jednak efekty nie są oszałamiające, toteż uważam, że jeśli potrzebujesz do szczęścia filiżanki lub dwóch normalnej kawy, to ją wypij. " "W niektórych dietach kawa i herbata są niedozwolone, gdyż kofeina nieco zwiększa łaknienie. jednak wprowadzasz teraz do swego życia i tak dość zmian, nawet bez rezygnowania z porannej kawy." - a teraz kilka słów naszego Anioła Stróża na temat niskotłuszczowych produktów mlecznych: "Ogólnie rzecz biorąc, pożywienie niskotłuszczowe może nie być najlepszym pomysłem - tłuszcze zastępuje się węglowodanami, a te są tuczące. Jednak niskotłuszczowe produkty mleczne, jak ser, mleko czy jogurt, są wyjątkiem od tej zasady, gdyż mają dobre właściwości odżywcze i nie tuczą". No mam nadzieje, że coś się rozjaśniło, jak coś to pytać ![]() Niestety ubolewam, że nie mam czasu na ploty. Wpadłam tylko uściślić kilka rzeczy, bo w pracy Was podczytywałam, ale nie mogłam odpisać. Buziam Was mocno siostrzyczki, a Nowym Bikiniarom życzę wiele inwencji twórczej, bo na diecie jest maxymalnie dużo produktów dozwolonych z a z nich można robić codziennie wspaniałe uczty i codziennie jeść co innego ![]() CMOK
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Ale kawa kawą...Co jednak z herbatkami? |
|
|
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
Ahcak, dzięki wielkie za te cenne info, zwłaszcza o te dot. kawy i herbaty.
|
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
ogolnie dzieki dziwczyno bo mi sie tego pisac nie chcialo, jest teraz tyle nowych osob i kazda pyta o podstawy zamiast troche poszukac w google
![]() leniuszki z was ;p
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

a nie na typowe spalanie tłuszczu ((;
wystarczy Marzena 
Postaram się ją przekonać) Może byc jak na pierwszy podwieczorek SB?
A gdzie znalazlas serek 0%? o z piątnicy są lekkie, ale 3%
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) brązowy ryż z kalafiorem i jakimś zielonym warzywem, którego nazwy niestety nie znam (
W ogóle... Wiem, że mogę zjeść trochę czekolady o dużej zawartości kakao, ale... nie mam ochoty 
Mniaammm-arbuzy i truskawki-najlepsze co może być.