|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
My po pierwszym kp. U nas też przy przewijania oczy jak 5zl a najpierw zaśnie podczas kp ale daje jej jeszcze jeść i zasypia lub kładę do łóżeczka i też sama.zasypia.. W dzień też usypia w łóżeczku. Jak widzę że oczy się kleją daje smoczka i odlot. Nie noszę jej po rękach bo przy odładaniu budzi się zazwyczaj. Tak czasem dłużej ale efektownie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś kiepska noc bo mamy chyba 3 kp, tzn dokładnie co 2,5 h. No ale je i zasypia, wiec nie odczuwam za bardzo. Teraz próbuje na siedząco karmić, żeby go.odłożyć...zobaczymy
No i może nie padnie tak szybko i więcej zje to dlużej pośpi Ja przebieram w trakcie kp trochę zje i potem przebieram.i wracamy do piersi i inaczej jest wrzask. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-12 o 04:09 |
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas trzecie kp oczy mi sie zamykają ale moja wina mogłam spac wieczorkiem. Mala zasnela na mnie po 17 i po 18 odlozylam ją do wózka i spała do 20 i to jeszcze musiałam budzić. |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Mała - 100lat dla Hugusia 😍
Ja czasami nie przebieram w nocy pieluchy. Zależy. Zazwyczaj tylko raz. I często jest tak ze spanikowana przebieram pieluchę , a rano patrzę łóżko zasikane mam całe 🙄 A czasami nie przebiore i się nie przesiura . Nie mam pojęcia jak on to robi ze tak się obsikuje aż na plecy 🤔 My mamy dziś szczepienie . Trzymajcie kciuki ![]() Co do diety to Xzora u mnie to samo jest. Ja od x czasu nie jem słodyczy. Poszłam na dietę low carb nawet i waga mi ani drgnęła 🙄 Pewnie znów jest ta sama historia ze dopóki hormony kp będą tak nic nie schudnę 😐
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha, kciuki za szczepienia
![]() Devileek, może to jeden dzień takiego odchyły. Próbuj ![]() Mała, udało się przetransferować? U nas noc trochę porażka w zamian za wieczór udany. Nie dość że się często budzi to od 2 nie mógł kupy zrobić i nie szło go odłożyć. Spał ze mną ale się wiercił i stękał. Od 6:30 to już płacze. Masuje, staram się mu pomóc podkurczajac nóżki. Grzeje go suszarka. Teraz je bo dostał leki. Moze się rozluźni w trakcie? Morelle, ale w nocy Twój TŻ ogląda te filmiki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Udało się dwa razy, za trzecim już nie za bardzo sie rozbudził i od 3:30- do prawie 5 nie spaliśmy a zjadł dwie piersi i pomimo to wstał po 2,5 h. Morelle Ma zakaz karmienia czy ogladania? ![]() Sam Kciuki, my mamy jutro. Czym szczepisz? Mu się też zdarza, że nie przebieram w nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak kp w nocy małego to tez czasami coś oglądam w tel. Robię to dlatego i wtedy kiedy wiem , ze nie mogę usnąć bo muszę odciągnąć mleko z drugiej piersi bo jak zasnę to będę mieć tragedie potem .
|
|
#3308 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój dzieć jak w nocy karmimy to się w ogóle nie budzi, ja go biorę przeważnie najpierw do przewiniecia jak ma dużo sika (ale on robi kupę raz na 3 dni a nie po każdym karmieniu to mogę go przed kp przewinąć) i on ma ciągle zamknięte oczy, a potem karmimy i też nie otwiera oczu, je na wyścigi 4 minuty i odpada nawet bym go mogła odłożyć do łóżeczka ale nie chcę. A do karmienia go biorę jak zaczyna prześcieradło jeśc przez sen ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie przewijam w nocy? Wole, żebyśmy obie pospały. Nocnych karmień z reguły nie pamietam.
Samantha - kciuki za szczepienie i zeby dieta przyniosła efekty. Siilmariien - chyba przesadziłam z tym brakiem efektów diety. Zwazylam sie dzisiaj i jest 1,8kg mniej niż było 09.08 wiec coś tam leci. Tyle, ze dalej mam 5,5kg na plusie i wyglądam tragicznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
No to super! Leci powoli ale leci! Ja się muszę zabrać za siebie bo ostatnio zero motywacji Ty śpisz z małą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-12 o 08:54 |
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój na początku nienawidził jak się go rozbieralo i przebierało . Był taki krzyk jakby go ze skóry obdzierali a teraz tak jak u Ciebie potrafi się uspokoić nawet . Nie wiem czy myśli że chce go do kapania zabrać czy co :p bo podobnie jest jak wejdziey do łazienki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak się przebudzi to piastke ssie i mlaska żebym slyszała i wierzga nogami. Jak ja wezmę to od razu musi być cycuś bo się niecierpliwi pozniej zmiana pieluchy i rozbudzenie znowu biega na przewijaku. Drugi cycuś i spać. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, oj to u mnie zakaz tv w sypialni. Ale fajnie tak cala noc na śpiocha
![]() Xzora, ja siku też nie przebieram tylko kupy brawo za utratę wagi. Jeszcze trochę i zrzucisz!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pielucha nie mieści tyle siusiówJa niby mam prawie tyle kg co przed ciążą a wyglądam okropnie, ciągle mam brzuch duży :/ Cytat:
a jak coś mokrego poczuł podczas przewijania to w ogóle tragedia była, a teraz się uśmiecha i ma minki pod tytułem "róbcie mi tak dalej" on nawet lubi jak mu gile wyciągam fridą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma koleżanki zamówiła bluzę stąd:
http://s.aliexpress.com/MR7nuuMV Podobno jakoś przyzwoita i cena nie jest zabójcza chyba się skuszwWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie że ja dopiero po kilku tygodniach ogarnęłam jak działają te paski kontrolne na pieluchach Cytat:
i znowu muszę walczyć, ja sama nie lubię tv w sypialni mieć, nie umiem zasnąć przy nim a Tż znowu nie umie zasnąć bez i bądź tu mądry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała- my mamy 6 szczepionek zaległych. Ja małego jeszcze na nic nie szzepilam . Nie wiem dokładnie jakie są to szczepionki. U nas nie ma podziału na obowiązkowe i płatne. Wszystkie są obowiązkowe Teraz wypada Rota , pneumokoki , hepatitis i trzy inne których nazwy nie jestem w stanie zapamiętać. Ja padam na twarz. Mój Tz wymyślił żeby małego kłaść do łóżeczka Zebrało mu się na amory. Efekt jest taki ze wszyscy śpią tylko nie ja . Niedawno Maxiu skończył zabawę bo się tak rozbudził kupa , ze masakra i nie chciał zasnąć. Nie pamietam już kiedy zrobił kupę w nocy Włączyłam suszarkę do włosów i odleciał w końcu. Nie wróżę długiego żywota tej suszarce
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2017-09-12 o 10:15 |
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Sam, ja też odkryłam dobrodziejstwo suszarki
daje ulgę w kolce Wojtkowi więc czekam aż się spali dziś przed 7 już go "suszylam"Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
moja kup w nocy nie robi Nie wiedziałam ze są paski kontrolne na pieluchach Cytat:
Fajna bluza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3320 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora ja nie przebieram przy każdym karmieniu. Czasami dopiero nad ranem, zależy jaki jest stan pampersa.
Brawo za wagę ![]() My nie mamy tv w sypialni i nie chcemy mieć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chciałam ale tZ się uparł. Zmienialiśmy tv na większy i z tym mniejszym nie było co zrobić wiec wylądowal w sypialni. a tak to zawsze przed snem czytałam:/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Boże...moja to zaszczaniec. Musze zmieniać co 3 godz. Dziś rano już zużyłyśmy dwa komplety ubrań i to na przebieraku! Ogarnęłam ją z kupy już sięgam po pampersa a ona robi swoje jeszcze raz. Ok....ogarnęłam zmieniłam body sięgam po coś a ona tak ulała że znów przebierka.
|
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała dzięki za odp
![]() Xzora brawo za spadające kg! ![]() Samantha kciuki za szczepienie My nie mamy tv. Mąż tylko czasem słucha muzyki na słuchawkach jak buja małą. Telefon i laptop nie przejdą przy Lu podczas usypiania, od razu się denerwuje. Cicho u nas nigdy nie jest, bo Lila dostarcza dźwięków za dwa tv, ale na tego typu sprzęty jak tel i komp Lu ma radar i nawet jak mam ją na rękach śpiącą i chcę zajrzeć na wizaż to od razu otwiera oczy ![]() Przewijanie jej się podoba, ale na śpiocha nie ma opcji, zawsze się wybudzi. |
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Sill
A u Was jak to wygląda wieczorem? Xzora A co ile Klaudia je? I pytanko jeszcze... szczepilas juz na pneumo? Jeśli tak to które? Jak.mówisz do Klaudii zdrobniale? Pestycyda Widziałam te bluzy, tez myślę ![]() My wracamy ze spacerku a raczej maratonu po rynku. Szukam kaloszy dla siebie a kupiłam sukienkę sportową ![]() Dziewczyny chodzicie w kaloszach? Czy sa zbędne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Pestycyda fajna ta bluza
![]() Ja myślę o tej za 90 zł z allegro. Boję się, że zanim z aliex coś dojdzie to się jesień skończy. Jeszcze w ciąży zamówiłam te zawieszki, które tu dziewczyny wstawiały i dalej ich nie mam ![]() Dzisiaj właśnie stwierdziłam, że taka bluza by się przydała - 15 stopni i deszcz. Nie chce mi się targać wózka w krótkiej przerwie między opadami, a z chustą bym mogła wyjść na spacer... U mnie noc na szczęście lepsza niż wczorajszy dzień. Teraz młody zasnął, ciekawe na jak długo... Mały bardzo mocno ściska piąstki i trzyma rączki przy sobie jak zaczyna jeść, denerwuje się bo chciał już a musiał poczekać, albo jest już bardzo głodny. Wasze dzieci tez tak mają? Po kilku minutach się rozluźnia, ale tak mi go wtedy żal... |
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ja chodzę ale rzadko.
U nas średni dzień. Nie chce mi się iść na spacer. Poklocilismy się rano. Oczywiście po tel teściowej. A dziś jego ur.. jest na mnie cięty i zostanie dłużej w pracy. Cudownie. .. Wieczorem będąbędą goście. Nic mi się nie chce. W dodatku małą męczą gazy. Mam zły dzień. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Ja przewijam co każde karmienie i w międzyczasie też. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Przed karmieniem.
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka
Mój też zaciska piąstki. Morelle Nie stresuj się, współczuję. Moze warto to załagodzić? Zadzwoń moze lub.wyslij.mu romantycznego smsa. Niech wraxa szybciej dziś, szkoda takiego dnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Schowalam dumę w kieszeń i zadzwoniłam. Będzie normalnie, ale chciał odwołać urodziny. Cudownie.
Nie cierpię tej czarownicy. Co mi się wydaje, że jest lepiej to ona dzwoni i zawsze jest kłótnia. .. bo ja zaczynam, a on wyciąga wszystko z8 lat. Nawet nie chce mi się iść malować i ubrać. .. ubrałam tylko Pestkę.
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zostało 7 kg .. ale jak dziś w nocy poświęciłam lampka na moje uda to doznałam szoku w dzień tak nie było widać a mam jakoś taki cellulit takie jakoś grube te nogi ostatnio oglądałam zdj z wakacji rok do tyłu to myślałam że się poplacze. Ja mojemu czasem sama wyciągnę paznokciem i nie protestuje :p Świeca przyszła :pIMG_1505215123.954705.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna ta świeca
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

oby zasnęła

bo podobnie jest jak wejdziey do łazienki
i znowu muszę walczyć, ja sama nie lubię tv w sypialni mieć, nie umiem zasnąć przy nim a Tż znowu nie umie zasnąć bez i bądź tu mądry