|  2008-05-28, 16:33 | #421 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dot.: Nie lubisz kogoś? Wylej to!

Cytat: 
 "święte" to taki eufemizm... kreują się na LEPSZE  i nie wiem z czego to wynika, czy z braku empatii czy dystansu do siebie i niedostrzegania własnych wad, ale wiem, że niesamowicie mnie drażni gdy WSZĘDZIE, po prostu WSZĘDZIE na wizażu napotykam kobiety usilnie pouczające inne kobiety jak powinny żyć, mieszkać, nawet jak kłócić się z TŻtem  bo ONE wszystko wiedzą NAJLEPIEJ  a jak ktoś ma inne zdanie to rodzice go nie wychowali/ potrzebuje leczenia psychiatrycznego/ nie ma klasy/ nie szanuje się itp.itd. wiesz ile razy przeczytałam na tym forum domorosłą psychoanalizę autorstwa jednej albo drugiej koleżanki-wizażanki? plus implikacje dotyczące rzekomej patologii panującej w mojej rodzinie? plus przypuszczenia, że zapewne namiętnie uprawiam seks w klubowych ubikacjach z kim popadnie? TYLKO dlatego, że ośmieliłam się mieć własne zdanie na różne tematy? dlatego proszę się nie dziwić, że z takim uporem maniaka piętnuję wszelkie objawy "świętoszkowatości" i umoralniania, bo najnormalniej w świecie sama spotykam się z tym permanentnie i odrobinę mam już dość   | |
|     | 
|  2008-05-28, 16:47 | #422 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Podziwiam Twoje zdolnosci manipulacyjne. Caly czas obracasz kota ogonem.  Cytat: 
 Konsekwencje z tego co zauwazylam ponioslas do tej pory jedynie Ty  Nie Fresa. Bo chyba nie uwazasz, ze kolejna, smutna popisówa w tym watku to konsekwencje ponoszone przez Frese?  Ja bym to nazwala wystawieniem sobie kolejnego swiadectwa przez osoby odstawiające to marne przedstawienie... Cytat: 
 Dodam jeszcze na przyszlosc, ze nie bede (tak jak do tej pory) reagowac na Twoje zaczepki. Mnie to nie rusza, mozesz mnie nazywac Toldim Toldiego Toldiego od Toldiego, albo ogrem babci stasi - to bez znaczenia  Uswiadom mi tylko prosze, komu sie podlizuje, bo mam problem z lokalizacja. Truskawkowej czy Fresie? | ||
|     | 
|  2008-05-28, 17:03 | #423 | |||
| Przyjaciel Wizaz.pl Zarejestrowany: 2001-10 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Cytat: 
 Kiedy? Od kiedy? Kto je przejrzał, zatwierdził? A może po prostu Ty masz zasadę nie wtrącania się w wątki? No to masz problem, bo takie reakcje będą u nas karane. Chcesz mieć prywatne forum, to je sobie załóż. SAMA.   | |||
|     | 
|  2008-05-28, 17:11 | #424 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Cytat: 
 W jednym wątku umoralnia ,że seks przed ślubem to grzech,a potem pisze ,że uzywa z mężem prezerwatyw czy pigułek. Nie mówię tutaj o żadnej konkretnej osobie,daję przykład. to to o czym pisała benito. Kreowanie się na ideał, mimo ,że regularnie w różnych wątkach wychodzi iż rzeczywiście było to tylko kreowanie. 
				__________________ | |
|     | 
|  2008-05-28, 17:30 | #425 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-12 
				 | 

z chlopakiem mialas na mysli ?

__________________ ................. | 
|     | 
|  2008-05-28, 17:35 | #426 | 
| Wtajemniczenie | 

Ja myślę,że to nieistotne czy z chłopakiem czy z mężem,bo kościól ogólnie nie toleruje takich metod zapobiegania ciąży

__________________ Only God can judge me Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę | 
|     | 
|  2008-05-28, 17:37 | #427 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

a ja się zastanawiam, czemu główna przyczyna tej całej smiesznej afery, Fresa, się nie odzywa?  jest szansa, żeby cos ruszyło, zeby coś się naprawiło, wyjaśniło. ale żeby do tego doszło nie może byc tak, ze jest sobie jedna strona a druga gdzies tam smiga po innych forach. moją odpowiedz potwierdzę słowami złośliwca: Cytat: 

__________________ biegnę przed siebie nie patrząc na to, że mogę się przewrócić. | |
|     | 
|  2008-05-28, 17:38 | #428 | |
				 | 

Cytat: 
 dzieki malenka  ja tak to czytam i czytam...i sie zastanawiam o co lata, gdzie tu cos nie tak   
				__________________ ................. | |
|     | 
|  2008-05-28, 17:41 | #429 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Bawaria 
				 | 

Cytat: 
 No i nie dopisałam, że te niegrzeczne potem okazują się wzorami mam i żon albo całkiem normalnymi i spokojnymi dziewczętami a te najpiękniejsze i najmądrzejsze itd. są całkiem normalnymi dziewczynami, które nikomu nic nie ujmując, nie wyrózniają się w tłumie. Oczywiście to były tylko przykłady, nie mam nikogo konkretnego na mysli 
				__________________ Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! | |
|     | 
|  2008-05-28, 17:52 | #430 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Neverland 
				 | 

Cytat: 
 tu nie chodzi co kto lubi,czy co robi.ja namiętnie oglądam BIG BROTHERA,udzielam się na wątku o nim,lubie popatrzeć na taniec z gwiazdami i słucham muzyki DISCO -POLO i mam 34 lata.a jednak nie przeszkadza mi być lubianą przez benito,całkiem -spoko,czy cześkę(ja także je lubię ). zamiłowania,czy pasje nie wpływają na człowieka i jego postrzeganie.przyjaźnie się z różnymi osobami, młodszymi i bardziej wykształconymi.uczę się wzajemnej tolerancji i słuchania innych. dziwi mnie tylko jedna sprawa.skoro padło tu wiele złych słów,(bo taki temat)to dlaczego on nadal funkcjonuje.przeciez to źle wylać swój żal.problem tkwi,że przewija się często jedna wizażanka,bo wielu "podpadła".osobiście nie miałam żadnego tarcia z FRESĄ i nic do niej nie mam,ale czy ten temat nie działa na polecenie samej góry? widze tu niekonsekwencję. | |
|     | 
|  2008-05-28, 17:55 | #431 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: road paved in gold 
				 | 

Cytat: 
  ogólnie kreowania się na cokolwiek/kogokolwiek też nie znoszę  faktycznie są osoby, które na każdym kroku muszą pokazać, jakie to są przewidujące/zabawne/wyluzowane/dojrzałe/beztroskie/poważne (niepotrzebne skreślić). ale wydaje mi się że często robią to nieświadomie. może np. z moich postów też wynika coś o czym bym nigdy w życiu nie pomyślala  Poza tym można z premedytacją uważać jedno, a robić coś zupełnie przeciwnego (odnosząc się do Twojego przykładu "wiem że jako katoliczce nie wolno mi używać tabletek, ale olewam to bo tak mi wygodniej" albo "facet powinien szanować kobietę, ale mój mnie wyzywa a i tak z nim będę bo go kocham"...) - ale zgadzam się, że wtedy już umoralnianie innych trochę nie ma sensu   
				__________________ | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-05-28, 18:07 | #432 | ||
				 | 

Cytat: 
 Ze powie: nie, własciwie to mi nie przeszkadza jak ktoś mnie nazywa gestapo albo tołdi, tak samo jak nie przeszkadza mi że ktos wysmiewa moje zasady i uznaje mnie za świętoszkowatą. Możecie sobie po mnie jechać dalej dziewczynki, powodzenia. Nawet jesli Fresa tak uważa, to tutaj juz właściwie nawet nie chodzi o Fresę. Ale o to, ze w tym wątku została przekroczona ta cienka granica o której pisała syntagma. Cytat: 
 Nagle widzisz niekonsekwencję, bo nagle pojawił się ktos, kto uznał, że dosyc tego obrzucania błotem. Wczesniej było śmisznie, offowo, czasem jakims błotkiem się na kogos prysnęło i było super. I fakt, konsekwentnie szłyście coraz nizej. Teraz jak odezwały się głosy rozsądku to nagle węszenie spisków.  A wcześniej parę stron jechania jak nie na Fresę to na kogos innego. I to jest super normalne i nie widzisz w tym nic dziwnego, obraźliwego i nagannego? <tak sobie tylko spytałam, bo przeciez wiem, że tego nie widzisz> 
				__________________ Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! | ||
|     | 
|  2008-05-28, 18:08 | #433 | 
				 | 

ale kto ma co przestac konkretnie? z Benito wymienilam spostrzezenia, a Ty do czego teraz nawolujesz kogo?   i reszta tego posta to tez nie rozumiem, zacytowalas mnie, wiec mi tlumaczysz, ze mozna kogos lubic mimo, ze ma inne poglady? Serio nie czaje o co chodzi... 
				__________________ ................. | 
|     | 
|  2008-05-28, 18:23 | #434 | |
				 | 

Cytat: 
 jaaaasne... na polecenie z góry. pfff...   | |
|     | 
|  2008-05-28, 18:46 | #435 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  moja jedyna wypowiedź w TYM temacie dotyczyła ,co mnie złości.był wątek otwarty,więc pozwoliłam się w nim wypowiedzieć Cytat: 
 chcę,żeby zrozumiały,że można lubiec kogoś zupełnie odmiennego. przeciez ja nie pisałam,że to ty tak twierdzisz,więc nie złość się.zacytowałam,bo dobrze to ujęłaś.  Coś o tym pisałam.   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-05-28, 18:51 | #436 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

No syntagmo przestań no  Przez kilka stron było śmiesznie teraz juz czas przestać. Zachowanie Fresy zostało nazwane przedszkolnym ,hmm ja znowu notoryczną gadaninę o blogu Cześki taką bym nazwała. Reklamuje go dziewczyna na wizażu a dzieli hasłem jak dziecko w piaskownicy grabki i łopatkę-Ty maś ty maś a tobie nie dam.  Okej jej prawo ale takie obnoszenie się z tym w koło macieju nie jest dziecinne?Ojej jakie ważne te które dostapiły tego  zaszczytu! Znalazły się też zarzuty ,ze ktos udziela porad z pozycji świetoszkowej. A może właśnie udziela porad z własnej perspektywy? Może własnie taki jest Czy za przeproszeniem komuś z rodziny o problemach alkoholowych tylko drugi z takim samymi problemami ma udzielać rad? Bo tylko on jest w stanie go zrozumieć. Kazdy udzieli rady z własnej perspektywy i własnego doswiadczenia. Czasami też kiwam z' politowaniem' jak nastka udziela tylko słusznych rad kobiecie po przejściach ale właściwie jakich ma udzielać? Trzeba się z tym pogodzić. | 
|     | 
|  2008-05-28, 19:01 | #437 | 
				 | 

hasło do blogu czeski maja dziewczyny o podobnym poglądzie na życie. w nim są zawarte zbyt osobiste problemy i dlatego dostęp jest ograniczony. to tyle o blogu   | 
|     | 
|  2008-05-28, 19:06 | #438 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Skoro już o tym mowa. Hasło na blogu Cześka założyła po tym jak pojawił się na nim komentarz, który był jej kompletnie nie na rękę, bo nie był wyrazem aprobaty (delikatnie mówiąc) i demaskował zupełny brak logiki (również bardzo delikatnie mówiąc) w jednym z jej wpisów. Śmiem twierdzić, że tak było, bo reakcja w postaci najpierw usunięcia linka do bloga z podpisu, następnie założenia hasła, później zaś przywrócenia linka z adnotacją o haśle, była natychmiastowa. --- "Dystans do siebie" - takie ładne hasło, często używane. Ode mnie - również tyle na ten temat. 
				__________________ Wymienię | 
|     | 
|  2008-05-28, 19:06 | #439 | ||
				 | 

Właśnie o to chodzi. O nic innego.  Że nie każdy widzi, chce widziec, że cokolwiek nagannego tutaj się odbyło. Cytat: 
 A wczesniej miałabys pole do popisu, mogłabyś uświadomić niektórym koleżankom, że jesli ktos kogos lubi, czy rozumie, czy staje w jego obronie, to niekonicznie zasługuje na ksywke Tołdi. Mogłabys także dodac, ze jesli nawet kogoś się nie lubi, to nie należy od razu na tego kogoś pluć. Cytat: 
 Szczególnie to podkreśla Twój podpis i język tam pokazany... Wcale nie wygląda to jak: a ja maaaam hasło a wy nieeee 
				__________________ Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! | ||
|     | 
|  2008-05-28, 19:11 | #440 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Cytat: 

__________________ aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze. | |
|     | 
|  2008-05-28, 19:13 | #441 | |
				 | 

Cytat: 
  nie pochwałam wielu zachowań,ale ja nie jestem od umoralniania innych dziewczyn.skoro wątek istniał to każda miała prawo wypowiedziec się w nim.może przegięły,ale ja nikogo nie będę uświadamiać. nikogo tu nie bronię. | |
|     | 
|  2008-05-28, 19:14 | #442 | |
				 | 

Cytat: 
 My tutaj o was. A dokładniej: o przyczynach waszego postępowania, waszej moralności Kalego i wykwintnych jazdach na forum. Doprowadziłyście do tego, że: - wyganianie kogoś z jakiegoś wątku skończy się upomnieniem moderatora; - nagonki kilku osób na jedną noszące znamiona zorganizowanych skończą się upomnieniami moderatora dla wszystkich atakujących; Gdybym zezwolił moderatorom za przyznanie należnych wam punktów już i teraz, miałabyś bana stałego z potężnym zapasem punktów. Daje do myślenia? Po waszych wypowiedziach widzę, że grochem o ścianę - czujecie się wspaniale, tylko ktoś upierdliwy się was czepia, bo przecież my ich, ale nie oni nas. Powoli zbliżamy się do zamknięcia wątku, poczekam jeszcze na kilka wypowiedzi. Tobie już dziękuję.  p.s. Zastanawiam się nad offtopem, czy aby tego też nie zapisać w regulaminie. | |
|     | 
|  2008-05-28, 19:16 | #443 | |
				 | 

jest i będzie.mam taki kaprys.proponujnę przeczytać jeszcze cytat w podpisie   Cytat: 
   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-05-28, 19:19 | #444 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: ZAGRANICO 
				 | 

Ulala, takie złoty wątek na forum, no proszę   Ja tak ogólnie to wszystkich lubię. Mniej lub bardziej. Kiedyś nie lubiłam mojej sąsiadki, ale doszłam do wniosku, że jej dziwactwo jej problem  Teraz nie przepadam za chłopakiem mojej koleżanki, bo jest hipokrytą. Wkurza mnie mój kot, bo całymi nocami miauczy. Ale cóż poradzić.. A na Wizażu nie widzę sensu, by się wyżywać na kimś  Jest jedna osoba, której komentarze i czasem poglądy przyprawiają mnie o gęsia skórkę, ale już mi się nic nie chce. Lenistwo weszło nawet w sferę dyskusji. A Fresę lubię. Za to, że jest szczera i nie słodzi niepotrzebnie, jak to sie na Wizażu lubi dziać. No i nie ukrywam, że często mam takie same poglądy, jak ona. Może i staroświecka jestem mimo swojego wieku, ale co mi tam  I też lubię wciskać ZP, gdy trzeba   
				__________________ Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją!  PRZYNAJMNIEJ  ≠ BYNAJMNIEJ | 
|     | 
|  2008-05-28, 19:21 | #445 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

mam nadzieje, ze ten punkt bedzie sie odnosil do wszystkich uzytkowniczek (np. kiedy grupa wizazanek przez 20 stron wysmiewa jakiegos biednego chlopaka bo smial sie zapytac "jak mozna poderwac ladna dziewczyne" a ani moderatorzy, ani nikt nie reaguje)

__________________      Rzadko inteligencja idzie w parze z urodą, ale u mnie się tak jakoś złożyło      | 
|     | 
|  2008-05-28, 19:22 | #446 | |
				 | 

Cytat: 
 Przed chwilą wszytskich pouczyłas żeby pamiętały, że można lubic kogos zupełnie odmiennego. No tak Bo co innego pouczyć wszystkich albo niektórych, takich co z nimi na watku nie rozmawiamy... takich to nawet fajnie pouczyć, ja to rozumiem. Dużo trudniej umoralnić koleżankę. A Fresa chciała zbawic świat w pojedynkę. I naprawdę masz rację, że nie warto. Świat na to nie zasługuje   
				__________________ Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! | |
|     | 
|  2008-05-28, 19:22 | #447 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Tu nie biega o zakichane hasło tylko o ciągłe podśmiewujki a wręcz sygnały ,ze są tam obsarowywane wizażanki od stóp do głów. Wymieniajcie i komentujcie się tymi swiatopoglądami na PW czy g-g a wywlekanie i obnoszenie sie tym na forum jest żenujące. | ||
|     | 
|  2008-05-28, 19:28 | #448 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2008-05-28, 19:28 | #449 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
  Litości   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-05-28, 19:31 | #450 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: ZAGRANICO 
				 | 

__________________ Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją!  PRZYNAJMNIEJ  ≠ BYNAJMNIEJ | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.