styl American Girl część II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 18:39   #3451
Chii1986
Zakorzenienie

Dot.: styl American Girl część II

Cytat:
Napisane przez The Fame Pokaż wiadomość
Zazwyczaj przy takiej wadze często ich po prostu nie ma,0.
też prawda...tym bardziej,że jest drobniutka a piersi ma....
Stary 2008-05-28, 19:42   #3452
Angi74
Wtajemniczenie

Zobaczcie to : http://nasza-klasa.pl/profile/12441473/gallery Wygląda jak AG?
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:45   #3453
Czekolada83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Ładną ma figurkę, piersi trochę wiszące ale i tak ładne ale widać,że jest drobna i niska wiec takie wciecie jest możliwe....śliczna, filigranowa figurka

ja mam w talii 61 przy wzroście 176cm i tyle mi wystarczy w biodrach zawsze miałam 91 a teraz parę cm przybyło:/ zawsze byłam chuda ale wystającą murzyńską pupę odziedziczyłam po tacie....ale taka pupa mi się podoba i działa na facetów tylko ze spodniami jest czasem problem..w pupie opięte ale w udach luźne...
pokaz swoja figurke NO i pupe chyba ze wklejalas w watku o figurach.. ja w ogole "zboczona" na punkcie tylkow jestem:/ pewnie dlatego ze sama jak olowek wygladam: mad: nienawidze swojego braku dupska
Czekolada83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:45   #3454
Elaiza186
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
pewnie ze wygląda -to Jenn.Cały wątek jest o niej i jej przyjaciółce
Elaiza186 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:46   #3455
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:

Bo to jest AG to Fake !!

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:53   #3456
morelowa
Zadomowienie

hula-hop

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 19:55   #3457
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekolada83 Pokaż wiadomość
pokaz swoja figurke NO i pupe chyba ze wklejalas w watku o figurach.. ja w ogole "zboczona" na punkcie tylkow jestem:/ pewnie dlatego ze sama jak olowek wygladam: mad: nienawidze swojego braku dupska
żadnych aktualnych zdjęć nie mam ale może niebawem porobię fotki (dla Tżta) to wrzucę..ale bez twarzy bo ja AG nie jestem wiec się do wątku nie nadaję ;-)
Stary 2008-05-28, 20:02   #3458
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Bo to jest AG to Fake !!
Nic z tego nie rozumiem..Po co ktoś się podszywa pod jakąś amerykankę?

Edytowane przez Angi74
Czas edycji: 2008-05-29 o 13:59 Powód: błąd ort.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:02   #3459
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
mam takie butki ja ona na tym zdjęciu, sklep CCC, 70 PLN niezwykle wygodne
ładne ile cm ma obcas? jest stabilny?
Cytat:
zdjęcia mam z jednej stronki fitnesu i odchudzania.Talię rzeczywiście któraś zgadła-ma 55 cm;]
no i proszę wszystko co mam;]
4 zdjęcie gdy miała lat 15-16 teraz ma 20.
jakie ona ma ciało
marzenie. ale uparcie dążę do celu.
Cytat:
od 7 lat odżywia się tzw (nie wiem czy prawidłowo przetłumaczę) rozdzielnym spożywieniem pokarmu.Talię taką miała podobno zawsze(tzn. była chuda,nawet marzyła by urosło jej tłuszczyku) w 19 lat ważyła48-50 kg,w 1,5 miesiąca zrzuciła 6kg,tj ważyła 43-44.(trudna miłość,żadne odchudzanie).no i oczywiście widać że ćwiczy.rost ma 163cm.
faktycznie wiele wyrzeczeń, ale warto było.
teraz ma rewelacyjną figurę.
Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Uzywałam brązującego kremu do twarzy dove, garniera i j&j i żaden nie dał jakiegokolwiek efektu - po prostu zero. Ja wolę ciemniejszy podkład do twarzy i brązer.
Co do balsamów to bardzo mocno opala J&J, słyszałam od innych osób po jego użyciu, że mam piękny kolor opalenizny. No, ale jak zaczął delikatnie schodzić porobiły się plamy, więc go odstawiłam. Ale moim zdaniem jak już coś stosować, to on jest najlepszy ze wszystkich "marketowych". Ja musze sobie kupić na lato nie brązujący, ale rozświetlający Dove - na plażę super błysk.
Ja najbardziej lubię naturalne słoneczko, dziś się opaliłam na brązowiutko A w sobotę ma być 30 stopni!!! Plaża na 100%!!!
kupiłam dziś balsam i krem brązujący Dove Summer Glow (w zestawie za 14,99z) i będę testować. kiedyś miałam krem brązujący Ziaja, ale nie mogłam znieść tego smrodku, choć brąz był ładny.
ciekawe jak u mnie sprawdzi się ten Dove

i ten balsam rozświetlający, o którym piszesz też mam - bosski jest

też zdecydowanie wolę naturalne słońce, ale teraz biorę leki i nie mogę wystawiać się jeszcze na słońce, a blada nie chcę być, więc muszę się brązowić inaczej

a w weekend z moim P. i znajomymi jedziemy do Krakowa - aquapark, miasto, a wieczorem jakaś impreza w klubie
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:03   #3460
wata pomidorowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Uzywałam brązującego kremu do twarzy dove, garniera i j&j i żaden nie dał jakiegokolwiek efektu - po prostu zero. Ja wolę ciemniejszy podkład do twarzy i brązer.
Co do balsamów to bardzo mocno opala J&J, słyszałam od innych osób po jego użyciu, że mam piękny kolor opalenizny. No, ale jak zaczął delikatnie schodzić porobiły się plamy, więc go odstawiłam. Ale moim zdaniem jak już coś stosować, to on jest najlepszy ze wszystkich "marketowych". Ja musze sobie kupić na lato nie brązujący, ale rozświetlający Dove - na plażę super błysk.
Ja najbardziej lubię naturalne słoneczko, dziś się opaliłam na brązowiutko A w sobotę ma być 30 stopni!!! Plaża na 100%!!!

A ta dziewczyna ma śliczne ciałko
Ja nie napiszę ile mam w talii, bo kebapy, piwka i grille robią swoje Szczerze mówiąc już dawno stwierdziłam, że wolę mieć gorszą figurę, za to nie żalować sobie niczego
Dokładnie Nie umiałabym żyć w stresie jedzeniowym i bać się, że zjem coś niezgodnego z dietą. Sama miałam problemy z odżywianiem jeszcze niedawno, ale w porę się opamiętałam Chociaż te schiza nt. przekazań żywieniowych nie opuszczą mnie tak szybko Na wagę i tak lepiej wpłynęła zmiana na normalne posiłki, niż takie katowanie się tablicami kalorycznymi. 6 kg w dół

Cytat:
Nic z tego nie rozumię..Po co ktoś się podszywa pod jakąś amerykankę?
Tego nie wie nikt Różne rozrywki maja ludzie w czasie wolnym

wata pomidorowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:12   #3461
Akszeinga
Zadomowienie

Jadę w celach turystycznych do brata na ok 2 tygodnie.
Parę lat temu,zaraz po maturze byłam jako Au Pair w Niemczech, polecam każdemu taki wyjazd.Jeśli się trafi na dobrą rodzinkę to można super spędzić ten czas.

Kochasz zwierzęta ? Uratuj im
życie.To tylko parę zł.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:19   #3462
eveline01
Rozeznanie

Cytat:
od 7 lat odżywia się tzw (nie wiem czy prawidłowo przetłumaczę) rozdzielnym spożywieniem pokarmu.Talię taką miała podobno zawsze(tzn. była chuda,nawet marzyła by urosło jej tłuszczyku) w 19 lat ważyła48-50 kg,w 1,5 miesiąca zrzuciła 6kg,tj ważyła 43-44.(trudna miłość,żadne odchudzanie).no i oczywiście widać że ćwiczy.rost ma 163cm.
na czym polega to rozdzielne spożywienie pokarmu??

a6w 8/42

bo dwie połowy razem znaczą idealny stann <3

eveline01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:21   #3463
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Nic z tego nie rozumię..Po co ktoś się podszywa pod jakąś amerykankę?
Taki kraj

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:29   #3464
a_njunia
Zadomowienie

GG do a_njunia

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Pokaż wiadomość
Ahhh... Super! To będę miała raj! Ten z L'Oreal mam już i również mi pasuje. Właśnie kusi mnie to że w USA jest więcej kosmetyków. Teraz mam chrapkę na puder mineralny z maybelline albo everyday minerals. Podobno o wiele lepsze są. Niestety w Polsce nie ma

To jeszcze mam pytanko... Bo będę dostawać minimum 160$ tygodniowo kieszonkowego. Myślisz że spokojnie wystarczy?
Oj będziesz miała raj, będziesz.
Na tydzień 160$ spokojnie starczy

Weź się sil na tanie d*py z tanich klubów tani durniu,
bo Ona chce bogactwa rozumu.

a_njunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:33   #3465
1stLaDy
Wtajemniczenie

tez chce do USA !!!!

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:38   #3466
Chii1986
Zakorzenienie

Ja mam to szczęście,że mogę jeść wszystko a waga stoi w miejscu od czasów gimnazjum. Ale to ma swoje minusy bo nie mam motywacji do zdrowego odżywiania- a żyję na chipsach,cheeseburgerach, pizzach i napojach gazowanych:/ potrafię zjeść 200g chipsów czekolade i cośtam jeszcze na raz.

Mam kłopoty z wątrobą..zresztą zawsze miałam wiec żarty się skończyły trzeba zdrowiej jeść. Szkoda bo uwielbiam fast foody a sałatki i warzywa to nie dla mnie:/ w dodatku nie uprawiam żadnego sportu.

Co ciekawe cellulitu nie miałam mimo takiego odżywiania, dopiero od brania tabletek anty. się pojawił...niewielki ale zawsze....a na taki cellulit pomoże tylko odstawienie tabsów

ciekawe co robią ag,że mają gładkie tyłki bez cellulitu..oczywiście nie wszystkie ale fakt, że dużo ruchu i zdrowe jedzenie pomaga, tak samo masaż ..bez masażu nawet najlepszy krem nie pomoże.
Stary 2008-05-28, 20:39   #3467
The Fame
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveline01 Pokaż wiadomość
na czym polega to rozdzielne spożywienie pokarmu??
na prawidłowym zestawieniu i dopasowaniu produktów.np. mięso nie je się z kartoflą;węglowodany nie je się z kwaśnymi produktami(tzn np. sok pomarańczowy,grejpfrutowy itd);dwa produkty białkowe też nie mogą być,od razu jeden,przez jakiś czas tylko drugi;mleko tylko osobno,lub w ogóle nie.Itd itp.Mam to wszystko w języku rosyjskim niestety... też będę próbowała tak się odżywiać Pewna dziewczyna tak się odżywiała przez 3 miesiące i schudła z 56 do 47-48. Mówiła też że nawet różne diety,głodówki,treningi nie dawały takiego rezultatu.
The Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:48   #3468
wata pomidorowa
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam to szczęście,że mogę jeść wszystko a waga stoi w miejscu od czasów gimnazjum. Ale to ma swoje minusy bo nie mam motywacji do zdrowego odżywiania- a żyję na chipsach,cheeseburgerach, pizzach i napojach gazowanych:/ potrafię zjeść 200g chipsów czekolade i cośtam jeszcze na raz.

Mam kłopoty z wątrobą..zresztą zawsze miałam wiec żarty się skończyły trzeba zdrowiej jeść. Szkoda bo uwielbiam fast foody a sałatki i warzywa to nie dla mnie:/ w dodatku nie uprawiam żadnego sportu.

Co ciekawe cellulitu nie miałam mimo takiego odżywiania, dopiero od brania tabletek anty. się pojawił...niewielki ale zawsze....a na taki cellulit pomoże tylko odstawienie tabsów

ciekawe co robią ag,że mają gładkie tyłki bez cellulitu..oczywiście nie wszystkie ale fakt, że dużo ruchu i zdrowe jedzenie pomaga, tak samo masaż ..bez masażu nawet najlepszy krem nie pomoże.
Ale jeśli już się je takie żarcie to lepiej nie tyć Ja mam tak, że własnie jak zaczęłam eksperymentować z tzw. zdrowym odzywianiem i dietami to narobiłam sobie bałaganu i skoczyła mi waga. Teraz jem tyle ile potrzebuję i jest ok. Na co dzień jem rozsądnie, ale czasem jak zrobię sobie maraton to o mamo

A z tym cellulitem to mam niewielki, ale mam :/ Nie chciałabym, żeby się powiększył, więc muszę coś zacząć robić w tym kierunku. Przynajmniej chciałabym . Ale znowu jak wchodze na wszytskie mądre strony i czytam, żeby pić jedynie wodę, zieloną herbatę, zero gazowanego, słodyczy i fast foodów to mi się odechciewa. Zdaję sobie sprawę, że jest to ciężka i długa walka, ale cóż, mi motywacji brakuje Ale jak macie jakieś magiczne sposoby to piszcie

Stary 2008-05-28, 21:03   #3469
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
na prawidłowym zestawieniu i dopasowaniu produktów.np. mięso nie je się z kartoflą;węglowodany nie je się z kwaśnymi produktami(tzn np. sok pomarańczowy,grejpfrutowy itd);dwa produkty białkowe też nie mogą być,od razu jeden,przez jakiś czas tylko drugi;mleko tylko osobno,lub w ogóle nie.Itd itp.Mam to wszystko w języku rosyjskim niestety... też będę próbowała tak się odżywiać Pewna dziewczyna tak się odżywiała przez 3 miesiące i schudła z 56 do 47-48. Mówiła też że nawet różne diety,głodówki,treningi nie dawały takiego rezultatu.
To sie nazywa dieta Montignaca, moja mama ja jakis czas stosowala, schudla ale jest jeden wielki minus jak dla mnie - trzeba sporo stac przy garach.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 21:10   #3470
Chii1986
Zakorzenienie

w walce z cellulitem najważniejsza jest systematyczność a ja nie jestem w tym dobra..albo zapominam albo nie mam czasu albo mi się nie chce:/ no i jeszcze świadomość,że walka z celliulitem to trochę jak walka z wiatrakami mnie dobija, poza tym mam rozstępy bo jako nastolatka bardzo szybko urosłam...no ale na to już na pewno rady nie ma...chyba,że jakiś zabieg.
Ale ogólnie wielkich kompleksów nie mam, mogło być gorzej....

a na cellulit to masaż szorstką rękawicą ..banalne ale mi pomaga. No i ćwiczenia na pupę żeby nie była obwisła...nie znam zbyt wielu ale wystarczy podczas siedzenia ściągać mięsnie pośladków albo chodzić na palcach ze ściśnietymi pośladkami... kiedyś tak robiłam i mięśnie mnie bolały wiec coś w tym jest...
jakbyście znały jakieś ćwiczenia na zgrabną pupę to czekam na rady

a to na zamówienie Czekolady...mój wielki tyłek tylko te 2 zdjęcia znalazłam, dodałam lekką opaleniznę żeby Was nie wystraszyć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05759.JPG (18,3 KB, 294 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05753.JPG (15,0 KB, 332 załadowań)
Stary 2008-05-28, 21:14   #3471
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:
w walce z cellulitem najważniejsza jest systematyczność a ja nie jestem w tym dobra..albo zapominam albo nie mam czasu albo mi się nie chce:/ no i jeszcze świadomość,że walka z celliulitem to trochę jak walka z wiatrakami mnie dobija, poza tym mam rozstępy bo jako nastolatka bardzo szybko urosłam...no ale na to już na pewno rady nie ma...chyba,że jakiś zabieg.

a na cellulit to masaż szorstką rękawicą ..banalne ale mi pomaga. No i ćwiczenia na pupę żeby nie była obwisła...nie znam zbyt wielu ale wystarczy podczas siedzenia ściągać mięsnie pośladków albo chodzić na palcach ze ściśnietymi pośladkami... kiedyś tak robiłam i mięśnie mnie bolały wiec coś w tym jest...

a to na zamówienie Czekolady...mój wielki tyłek tylko te 2 zdjęcia znalazłam, dodałam lekką opaleniznę żeby Was nie wystraszyć.
Wcale nie masz wielkiej pupy Zdaje Ci się, masz średnią, ale fakt faktem odstającą, moja też taka podobna i nie narzekam, że duża. W sam raz

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 21:17   #3472
wata pomidorowa
Rozeznanie

Cytat:

Oj, figura jak jak najbardziej godna podziwu
Z ćwiczeń na pupę to ja lubię 8 mins Mięśnie szalały, ale no niestety, nie dałam rady więcej niż 4 dni systematycznego ćwiczenia Bywa

Stary 2008-05-28, 21:24   #3473
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slonko8918 Pokaż wiadomość
Wcale nie masz wielkiej pupy Zdaje Ci się, masz średnią, ale fakt faktem odstającą, moja też taka podobna i nie narzekam, że duża. W sam raz
tak to jest zawsze się wyolbrzymia problemy;-)
pamietam jak kolega kiedyś mi ciągle nawijał o moim właśnie wystającym-tak to ujął, tyłku
Cytat:
Napisane przez wata pomidorowa Pokaż wiadomość
Oj, figura jak jak najbardziej godna podziwu
Z ćwiczeń na pupę to ja lubię 8 mins Mięśnie szalały, ale no niestety, nie dałam rady więcej niż 4 dni systematycznego ćwiczenia Bywa
muszę poczytać o tych ćwiczeniach ale pewnie nie dam rady... chociaż A6w zrobiłam do połowy...zawsze coś;-)
pewnie jazda na rowerze byłaby dobra,czytałam też,że takie szybkie chodzenie ale od pięty pomaga albo maszerowanie z kijkami....
Stary 2008-05-28, 21:27   #3474
Śnieżka
Zakorzenienie

Ja jestem szczupła 16cm i 56 kg ale chciałabym w talii zrzucic z 2-3cm ale jakos motywacji nie mam
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 21:29   #3475
wata pomidorowa
Rozeznanie

Cytat:
pamietam jak kolega kiedyś mi ciągle nawijał o moim właśnie wystającym-tak to ujął, tyłku

muszę poczytać o tych ćwiczeniach ale pewnie nie dam rady... chociaż A6w zrobiłam do połowy...zawsze coś;-)
pewnie jazda na rowerze byłaby dobra,czytałam też,że takie szybkie chodzenie ale od pięty pomaga albo maszerowanie z kijkami....
http://pl.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM
To te ćwiczenia. Są jeszcze filmiki na pozostałe partie ciała
Lubię je, bo są krótkie, ćwiczy się z filmem i fajnie dają w mięśnie
Ja mam dodatkowe ćwiczenie wchodzenie na 4 piętro po schodach, co jednak trochę swoje robi

Stary 2008-05-28, 21:29   #3476
slonko8918
Zakorzenienie

Cytat:

Moj Tż to się śmieje, że najpierw ja idę a potem mój odstający tyłek Ale ja lubię mój tyłek, dobrze że mnie Bóg tak obdarzył, nie za dużo ani nie za mało

Szyciolandia
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 21:34   #3477
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wata pomidorowa Pokaż wiadomość
http://pl.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM
To te ćwiczenia. Są jeszcze filmiki na pozostałe partie ciała
Lubię je, bo są krótkie, ćwiczy się z filmem i fajnie dają w mięśnie
Ja mam dodatkowe ćwiczenie wchodzenie na 4 piętro po schodach, co jednak trochę swoje robi
dzieki wypróbuję
Cytat:
Napisane przez slonko8918 Pokaż wiadomość
Moj Tż to się śmieje, że najpierw ja idę a potem mój odstający tyłek Ale ja lubię mój tyłek, dobrze że mnie Bóg tak obdarzył, nie za dużo ani nie za mało
co racja to racja mój Tż właśnie upodobał sobie mój tyłek z całej reszty tak wiec cieżkie mam życie bo ciągle go muszę pokazywać a to krępujące tym bardziej jak nie wszystko mi się w moim tyłku. Ale jak się wezmę za siebie i bedą efekty to bedę z dumą pokazywać bez kompleksów

ide robić masaż....właśnie zjadłam kinder delice wiec trzeba;-)
Stary 2008-05-28, 21:41   #3478
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja przerzuciłam się kilka dni temu na dietę, piję hektolitry wody, regularne aeroby + raz/ dwa razy w tygodniu trening siłowy, codziennie pod prysznicem masaż szorstką rękawicą i potem jeszcze raz masaż oliwką + wcieranie balsamu. mam nadzieję, że efekty zaobserwuję, póki co, skóra stała się o wiele jędrniejsza a to dopiero kilka dni

Chii, świetna figura
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 21:55   #3479
vikuniaa
Zakorzenienie

Czekoladka, ja zaspokoje Twoje pragnienie i wkleje swoja pupe, bo tez jestem szczuplutka, ale tylek mam wystajacy .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 034.jpg (33,2 KB, 206 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 035.jpg (180,7 KB, 364 załadowań)
Stary 2008-05-28, 21:55   #3480
gwiazdka1888
Raczkowanie

Cytat:

masz switny tyłek i nie jest wcale duzy zebys zobaczyla mój odstaje na kilometr!!!
nie jest może gruby ale mega odstający
wiec twoj dla mnie jest akurat

gwiazdka1888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości