Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-27, 06:07   #1951
atabe_s
Raczkowanie

GG do atabe_s
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy

Ta pompka w Hylocomod to zakrapla dokładnie jedną kroplę jak naciśniesz denko opakowania. Tylko że dla mnie jest to bardzo nieporęczne, żeby trafić tym do oka a konkretnie do worka jakiegoś (zapomniałam nazwy ;-) ) bo trzeba mocno nacisnąć to dno i wtedy poruszam ręką a kropelka ląduję na policzku. Poza tym ta butelka jest za duża i nieporęczna. Może się nauczę tym zakrapiać oczy jeszcze, ale wolę tradycyjne buteleczki.
atabe_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 10:45   #1952
Malla
Nie depcze krokusów

W jakiej pozycji zakraplasz oczy? Mi się udaje tylko gdy trzymam głowę równolegle do podłogi, nad głową lusterko. Inaczej faktycznie krople lądują na policzkach.
Stary 2008-05-27, 17:51   #1953
lalaith
Zakorzenienie

Malla wszystkie krople o których pisała atabe można kropić na soczewki, moja okulistka twierdzi że systane też choć nigdzie tego nie pisze.

Dla mnie właśnie ta pompka w Hylocomodzie jest super wynalazkiem, bo dozuje dokładnie jedną kroplę i mogę z nich korzystać nawet po ciemku! Wystarczy lekko nacisnąć. Z normalnej buteleczki zawsze w ciemności mi się wychlapnie więcej Poza tym one jak dla mnie świetnie nawilżają oczy i to na wiele godzin a nie na chwilkę.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 17:55   #1954
gothic_lencia
Zadomowienie

Stary 2008-05-27, 19:17   #1955
atabe_s
Raczkowanie

GG do atabe_s

zakrapiam oczy najczęściej stojąc i odchylam głowę do tyłu, no i właśnie z innymi kroplami nie miałam problemu a z tymi hylocomod nie potrafię sobie poradzić
będę próbować bo przecież nie wyrzucę ich do kosza
i jeszcze jak dla mnie to ta kropelka jest za mała, to znaczy musiałabym wkropić 3-4 żeby poczuć efekt
a wkrapiać można te wszystkie krople, które miałam, jak się ma soczewki na oczach
Stary 2008-05-27, 22:12   #1956
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dziewczyny dziś się jakoś przypatrzyłam moim oczom w szkłach Proclear, one sa lekko niebieskie, ja mam zielone oczy i one mi chyba zmieniaja kolor, leciutko bardoz na bardziej szarawy. Macie też takie wrażenie? pewnie na ciemnych oczach tego się nie odczuwa, ale na jaśniejszych może ktoś coś zauważył podobnie do mnie?
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 11:00   #1957
Malla
Nie depcze krokusów

Lalaith, atabe_s - dzięki, panie farmaceutki często tego nie wiedzą, a nie chcę, żeby traciły czas na czytanie każdej ulotki kropelek, o które zapytam. Świetnie, że można na soczewki Widziałam w necie zdjęcie soczewki odbarwionej przez Visine - jak koszulka wyprana w chlorze.

Iwonalodz - mam piwne oczy. Żółto-zielone, gdy źrenica jest mała, a brązowe, gdy jest duża. W każdym przypadku podbarwiana na niebiesko soczewka nadaje spojrzeniu głębi, podkreśla ciemną obwódkę tęczówki, mojemu kolorowi nie szkodzi. TŻowi bardzo się to podoba. Koleżankom niebieskookim z daleka optycznie powiększa to tęczówkę, fajny efekt, a szarookim lekko je "wyniebieszcza". Na koleżance czarnookiej z idealnie białą twardówką (jeszcze takiej nie widziałam, ani jednego naczynka, niesamowita biel, fantastyczny kontrast) nie widać tego w ogóle, chyba że się wpatrzysz (kto nosi sam lub wie, czego szukać, to zobaczy). Zielonookim jeszcze się niestety nie przyglądałam, ale zerknę ukradkiem w piątek w pracy i dam znać (chciałabym mieć takie ciemnozielone jak Milla Jovovich...).
Nie przejmuj się, z czasem kolor soczewki blaknie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-28, 11:22   #1958
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Iwonalodz - mam piwne oczy. Żółto-zielone, gdy źrenica jest mała, a brązowe, gdy jest duża. W każdym przypadku podbarwiana na niebiesko soczewka nadaje spojrzeniu głębi, podkreśla ciemną obwódkę tęczówki, mojemu kolorowi nie szkodzi. TŻowi bardzo się to podoba. Koleżankom niebieskookim z daleka optycznie powiększa to tęczówkę, fajny efekt, a szarookim lekko je "wyniebieszcza". Na koleżance czarnookiej z idealnie białą twardówką (jeszcze takiej nie widziałam, ani jednego naczynka, niesamowita biel, fantastyczny kontrast) nie widać tego w ogóle, chyba że się wpatrzysz (kto nosi sam lub wie, czego szukać, to zobaczy). Zielonookim jeszcze się niestety nie przyglądałam, ale zerknę ukradkiem w piątek w pracy i dam znać (chciałabym mieć takie ciemnozielone jak Milla Jovovich...).
Nie przejmuj się, z czasem kolor soczewki blaknie.
Dziekuję dobrze wiedzieć lubię takie ciekawostki
Ja się nie przejmuję, wręcz przeciwnie, nawet szkoda, że blednie
Stary 2008-05-28, 14:52   #1959
Arwena_
Raczkowanie

GG do Arwena_

a ja mam takie zapytanie, gdzie kupujecie? U optyka? Wlasnie tak sie zastanawiam zawsze kupowalam u optyka, ale mam wrazenie ze strasznie duzo place w porownaniu ze sklepami internetowymi (nie allegro!). Bezpiecznie jest kupic w skl internetowych? Uzywam soflensow 59
Arwena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 16:00   #1960
wakacyjnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziekuję dobrze wiedzieć lubię takie ciekawostki
Ja się nie przejmuję, wręcz przeciwnie, nawet szkoda, że blednie
Ja mam oczy zielone i soczewka ową zieleń podkreśla. I wydaje mi się, że mam oczy optycznie powiększone. Nie wiem czy jakieś inne właściwości jeszcze są... Ale moje oczy w soczewkach o wiele bardziej mi się podobają niż bez xD
wakacyjnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 16:18   #1961
Malla
Nie depcze krokusów

Arwena_ - Do tej pory kupowałam u optyka, bo jeszcze nie miałam potrzeby kupienia całego opakowania. Płaciłam znośnie - tyle, ile w droższych sklepach internetowych. Całe opakowania (jak już znajdę odpowiednie) zamierzam w przyszłości kupować tylko przez internet, w najtańszym sklepie płacąc o 1/3 mniej. Czy bezpiecznie? Nigdy nie jest się tego pewnym. Na pewno lepiej niż na Allegro, gdzie część użytkowników sprzedaje badziewie (np. wspominane O2Optix albo AcuvueClear).

Iwonalodz - masz zielone oczy, jak Ci fajnie...
wakacyjnie - też mi się wydaje, że tęczówki w podbarwianych soczewkach wyglądają na większe.

Jest już w sklepach internetowych AOSept 360ml
Stary 2008-05-28, 17:46   #1962
Divine18
Zakorzenienie

ja mam baush&lomb na 3 miesiace płyn do nich eye eye ale ostatnio jakos wróciłam do okularów bo normalnie strasznie mam potem przekrwione oczy;/ nie wiem czemu tak sie dzieje moze cos robie nie tak

' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '

Divine18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 17:50   #1963
lalaith
Zakorzenienie

Ja mam zielone oczy i ładnie wyglądają zarówno w soczewkach jak i bez. Ciężko mi stwierdzić jak lepiej bo bez soczewek jestem tak ślepa że widzę je tylko z bardzo ale to bardzo bliska, więc nie wiem jak na odległość.

Malla rzuć linka z tym AOSeptem jak bedziesz miała czas, chętnie wypróbuję bo mi się płyny kończą!

Aha, a Visine to strasznie mocne krople, fajne są tylko te na noc i to bardzo sporadycznie (jak cała reszta firmy, tych kropli nie można pod żadnym pozorem używać non stop)
Stary 2008-05-28, 19:12   #1964
wakacyjnie
Raczkowanie

Używam płynu do soczewek z firmy Sauflon - all in one light. Kończy mi się dopiero pierwsze opakowanie, więc nie orientuję się za bardzo. Czy jeżeli nie mogę dostać tego płynu nigdzie, to mogę kupić inny? Bo a aptece akurat tego nie mają, tylko jakiś inny [nazwy nie znam, bo osobiście w aptece nie byłam]. Czy nie ma jakiś przeciwwskazań?Soczewki ktore noszę to proclear toric.
Zamówiłam sobie Sauflon przez internet, ale nie wiem kiedy mi przyjdzie, a koniecznie na niedzielę potrzebuję soczewki. Dodam, że płynu do niedzieli mi nie wystarczy :/
Stary 2008-05-28, 20:10   #1965
mirynka
Wtajemniczenie

Cytat:
gothic_lencia - ooo, też jestem ciekawa Tylko że wypróbowałabym jednodniówki, miesięczne nie mają dla mnie sensu, a tu wybór jest "olbrzymi": Freshlook, ciężko dostępne Acuvue albo nic.

atabe_s - przybliżysz coś o tej pompce w Hylocomod? Co Ci dają krople? Nie wiem czy nie przerzucić się na takie, są 2x tańsze od tych, które można zakraplać na soczewki. Biofinity są bardzo chwalone (na mnie zbyt duże), mają świetne parametry. Szkoda, że Ci nie przypasowały O AOSepcie pamiętaj, że teraz producent wypuścił 360ml w dotychczasowej cenie mniejszej pojemności, czyli ok.50zł, więc na razie możesz wstrzymać się z kupnem.

corka_rosy - jak Ci wystają naczynka, to w przyszłości możesz mieć większe skłonności do ich wrastania w rogówkę (praktycznie nieodwracalnego, częstego u soczewkowiczów), pamiętaj o co półrocznych kontrolach. Mam podobną wadę, wprawdzie szkła w okularach mam pocienione, ale świat jest taaaki maaaały...

mirynka - jaką parę teraz dostaniesz?

lewe oko bez zmian bo wiekszego cylindra nie produkuja
prawe ok -025 -2,25 ax 10 ( te co teraz nosze mam pl -1,75 ax 10)
ciekawe czy bedzie lepiej

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141

Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
/Antoine de Saint-Exupéry/
mirynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:45   #1966
Kala:)
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wakacyjnie Pokaż wiadomość
Używam płynu do soczewek z firmy Sauflon - all in one light. Kończy mi się dopiero pierwsze opakowanie, więc nie orientuję się za bardzo. Czy jeżeli nie mogę dostać tego płynu nigdzie, to mogę kupić inny? Bo a aptece akurat tego nie mają, tylko jakiś inny [nazwy nie znam, bo osobiście w aptece nie byłam]. Czy nie ma jakiś przeciwwskazań?Soczewki ktore noszę to proclear toric.
Zamówiłam sobie Sauflon przez internet, ale nie wiem kiedy mi przyjdzie, a koniecznie na niedzielę potrzebuję soczewki. Dodam, że płynu do niedzieli mi nie wystarczy :/
Możesz używać innego, przynajmniej mi się wydaje, że nie ma przeciwwskazań. Sama tak robiłam już nie raz i nic złego się nie działo
Kala:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-28, 20:52   #1967
atabe_s
Raczkowanie

GG do atabe_s

Cytat:
Napisane przez Arwena_ Pokaż wiadomość
a ja mam takie zapytanie, gdzie kupujecie? U optyka? Wlasnie tak sie zastanawiam zawsze kupowalam u optyka, ale mam wrazenie ze strasznie duzo place w porownaniu ze sklepami internetowymi (nie allegro!). Bezpiecznie jest kupic w skl internetowych? Uzywam soflensow 59

Ja kupiłam u optyka tylko pierwsze opakowanie soczewek a teraz zaopatruję się na allegro i w sklepach internetowych i wcale nie uważam że na allegro jest niebezpiecznie, są tam przecież też oferty salonów optycznych, system komentarzy. Dodatkowa przewaga allegro (poza cenami) to możliwość zakupienia pojedynczych soczewek a nie całych opakowań. Jak akurat ktoś jest w dołku finansowym to kupuje sobie parę soczewek a nie od razu 6 (mam różne wady na OP i OL wiec musiałabym kupować 2 opakowania). A tak wogóle od dwóch sprawdzonych sprzedawców dostałam paragon fiskalny z nazwą salonów optycznych
Stary 2008-05-28, 21:16   #1968
Malla
Nie depcze krokusów

atabe_s - nie wszyscy mają salony. Jest wielu użytkowników, którzy mają same pozytywy, a sprzedają "nowości", czyli produkty, które nie mają atestu na rynek europejski, nie zaliczyły testów. Najlepiej kupować tam to, co się posiada, to co dobrał lekarz, a nie testować tanie nowości.

lalaith - zapamiętałam tylko te sklepy, w których jeszcze są Oasys poniżej 80zł i znalazłam tylko na szkla.com, chociaż na bodajże 1-2 innych stronach też była duża pojemność dostępna.
Stary 2008-05-28, 23:00   #1969
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wakacyjnie Pokaż wiadomość
Ja mam oczy zielone i soczewka ową zieleń podkreśla. I wydaje mi się, że mam oczy optycznie powiększone. Nie wiem czy jakieś inne właściwości jeszcze są... Ale moje oczy w soczewkach o wiele bardziej mi się podobają niż bez xD
Moje własnie takie bardziej wyraziste mi sie wydały i chciałam się upewnić, czy to nie mój wymysł dzięki za odzew

Cytat:
Iwonalodz - masz zielone oczy, jak Ci fajnie...
Rzecz gustu wole np. niebieskie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Ja mam zielone oczy i ładnie wyglądają zarówno w soczewkach jak i bez. Ciężko mi stwierdzić jak lepiej bo bez soczewek jestem tak ślepa że widzę je tylko z bardzo ale to bardzo bliska, więc nie wiem jak na odległość.
Moje oczy są też ok, do koloru się juz przyzwyczaiłam, choć nie są moim ulubionym kolorem oczu no ja ślepa też jestem, ale w okularach widze różnicę w odcieniu oka w szkle podbarwionym i bez szkła z tym, że myślałam, ze sobie coś wmawiam
Stary 2008-05-28, 23:03   #1970
Malla
Nie depcze krokusów

No nie, wszystkie macie zielone, też chcę <tup>
Stary 2008-05-28, 23:10   #1971
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

kurcze, dziewczyny ;p
od pół roku proszę mamę, żeby mi kupiła soczewki, ale ona się boi.. mówi, że mogę sobie oko uszkodzić no i .. że to trochę duży koszt. jak mam ją przekonać?
czy oczy bolą, gdy się ma soczewki? i ile one kosztują?

sory, że pytam [możliwe, że mnie odeślecie do jakieś przeglądarki], ale jest późno i nie chce mi się szukać.. xd
Stary 2008-05-28, 23:20   #1972
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
No nie, wszystkie macie zielone, też chcę <tup>
Zamieniamy się?
Stary 2008-05-28, 23:32   #1973
Malla
Nie depcze krokusów

dontknow - Najpierw zapytaj Mamę, czy jest w stanie wydawać regularnie ok.50zł miesięcznie na ten luksus? Większość z nas w tym wątku zarabia na własne wydatki. Dla moich rodziców takie koszty to szaleństwo.

Dla noszących rzadko jest opcja stosowania jednodniówek na wyjątkowe okazje. Wprawdzie 30 par (para ok.6zł) na każdy dzień kosztuje 3x więcej niż para miesięcznych, ale mogą leżeć o wiele dłużej w nieotwartym, sterylnym opakowaniu w szufladzie, gdy ich nie nosisz. Odpadają wtedy koszty płynów.

Owszem, można uszkodzić oko, ale wtedy, jeśli nie słucha się lekarzy, nie chodzi na kontrole 2x w roku lub nie przestrzega pewnych zaleceń (często pomijanych ze względów finansowych lub lenistwa, np. oszczędzanie na płynie, brak mechanicznego czyszczenia, noszenie dłużej niż zaleca producent). Liczy się odpowiedzialność i konsekwencja, w końcu chodzi o nasz najważniejszy zmysł.

Dobrze dobranych soczewek nie czuć wcale (chyba że po paru godzinach, gdy trochę podeschną lub po drzemce) i widać w nich lepiej niż w okularach

Zapraszam do poczytania wątku, jest tu naprawdę mnóstwo informacji! Zajmie Ci to trochę czasu, ale pozwoli Ci na wyklarowanie obrazu przeciętnej użytkowniczki soczewek i podjęcie decyzji.

Warto spróbować

Iwonalodz - eee, ja mam takie sraczkowate, nie chciałabyś ;] Ni brązowe, ni żółte...

Mirynka - pojawiły się nowe miesięczne PROCLEAR TORIC XR
moce sferyczne od +6,oo do -8,oo,
zakresy cylindra od -2,75 do -5,75 co 0,5o dptr w osiach od 5-180 co 5stopni,
o 3% mniej uwodnione od zwykłych Proclear Toric.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2008-05-29 o 14:35 Powód: dla Mirynki wygrzebałam nowość
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 14:48   #1974
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
kurcze, dziewczyny ;p
od pół roku proszę mamę, żeby mi kupiła soczewki, ale ona się boi.. mówi, że mogę sobie oko uszkodzić no i .. że to trochę duży koszt. jak mam ją przekonać?
czy oczy bolą, gdy się ma soczewki? i ile one kosztują?

sory, że pytam [możliwe, że mnie odeślecie do jakieś przeglądarki], ale jest późno i nie chce mi się szukać.. xd
Najpierw powinnas isc do okulisty zeby Ci dobral odpowiednia moc i parametry szkiel. Jesli zalezy Ci zeby bylo tanio, najlepszą opcją bedą soczewki kwartalne np te http://www.lensa.pl/Soflens_38_6szt_67.html
Sama je nosilam kiedy jeszcze nie zarabiałam i bardzo je sobie chwalę. Teraz noszę miesieczne, bo to ponoć zdrowiej dla oczu, a mnie stac, ale roznicy specjalnej w komforcie uzytkowania nie odczuwam.
Tutaj masz 3 pary soczewek za 66,90zl, 1 para na 3 miesiace czyli calosc na 9 miesiecy.
Jesli masz 2 rozne wady w kazdym oku wtedy musisz sie zaopatrzyc w 2 opakowania, czyli 6 par, ktore starcza Ci na 18 miesiecy. Czyli koszt szkiel to ok 22zl miesiecznie.
Do tego dochodza plyny, duzy za ok 30zl (w internecie, u optyka ok 50) starcza na ok 3 miesiace (czyli ok 10zl miesiecznie).
Koszt soczewek (najtansza opcja) i plynu to ok 32zl miesiecznie. Tak mozesz powiedziec mamie

Ale pamietaj SOCZEWKI KONIECZNIE MUSI DOBRAĆ CI LEKARZ, NIE KUPUJ ICH NA WLASNA REKE BEZ KONSULTACJI ZE SPECJALISTA. Powiedz mu, że chcesz nosić soczewki 3miesięczne (chyba ze stac Cię na miesięczne ktore kosztują ok 3 razy drozej, ok 25zł za same soczewki na miesiac i to też zależy od firmy, do tego płyn) i jeśli już dostaniesz receptę z nazwą soczewek, parametrami (promien krzywizny i średnica oka) oraz mocami na każde oko, wtedy będziesz się mogła w nie zaopatrywac w sklepie internetowym gdzie jest duuużo taniej niz u zwyklego optyka.
Pierwsza wizyta u okulisty z doborem soczewek jest zwykle płatna ok 50-75zł, w tym pierwsza para soczewek jest gratis.
Warto też wiedzieć że jak już będziesz nosiła soczewki wizyty kontrolne u okulisty musisz odbywać co pół roku, a nie co rok jak przy okularach.

Jesli masz jeszcze jakies pytania to smiało
Stary 2008-05-29, 16:27   #1975
moya07
Zakorzenienie

Dzisiaj do mnie dosżły z allegro soczewki z j&j. Nosiłąm miesięczne a teraz spróbuje 2 tygodniowe przez półtora miesiąca.Qrcze, razem z płynem, przesyłką i soczewkami mamy(ona potrzebuje tlyko an jedno oko) wyszło 160zł. Mi bd starczyć na 1,5mc, a mamie na 6mc.(wzieła miesięczne, równiez j&j)
Stary 2008-05-29, 16:36   #1976
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

dzięki wielkie. w takim razie, jak będę mieć czas, to poczytam trochę i może dowiem się czegoś nowego.
w sumie, to myślałam, żeby kupić na wakacje, jako okres próbny, ale myślę, że to chyba najgorszy czas.. tymbardziej, że w planach mam wyjazd na obóz nad morze i dosyć częste wyjazdy nad jezioro^
Stary 2008-05-29, 21:44   #1977
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
dzięki wielkie. w takim razie, jak będę mieć czas, to poczytam trochę i może dowiem się czegoś nowego.
w sumie, to myślałam, żeby kupić na wakacje, jako okres próbny, ale myślę, że to chyba najgorszy czas.. tymbardziej, że w planach mam wyjazd na obóz nad morze i dosyć częste wyjazdy nad jezioro^
A co to ma do rzeczy że jest lato? Wręcz przeciwnie, zimą jest gorzej, bo ogrzewanie i klimatyzacja wysuszaja oczy.
Stary 2008-05-30, 10:34   #1978
Malla
Nie depcze krokusów

dontknow - myślę, że 2 tygodnie przed planowanym wyjazdem wystarczą. No i będziesz mogła swobodnie nosić okulary przeciwsłoneczne, dla mnie to ogromny plus.
Stary 2008-05-30, 11:31   #1979
justina88
Raczkowanie

hej wszystkim..gdzieś ok.roku temu odwiedziłam to forum po raz 1.Też kupiłam soczewki i niezle sie namęczyłam żeby je założyc masakra to byłą poprostu..po przyjsciu od okulisty próbowałam je sciągnąc chyba ze 4h a terazzzz moge je zakładac nawet bez lusterka raz,dwa i już a sciąganie jescze lepsze czasami wogóle zapominam ze je nosze..koszty jak koszty ale to nie porównanie do okularów .. pozdrawiam :P
justina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 12:08   #1980
wakacyjnie
Raczkowanie

Używał ktoś z was płynu all in one Eyeye ? Bo nie przyszedł mi zamówiony i musialam ten kupić... I zastanawiam się, jakie macie odczucia co do tego płynu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości