![]() |
#31 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dopiero nadrabiając wątek zobaczyłam , ze się skończył . A nikt linku nie wkleił :p
Kopiuję wiadomość z tamtej części co by się już nie powtarzać ![]() Dziewczyny, jak wy to robicie , ze tak pedzicie ? ![]() Miałam teraz dwa dni wolnego nawet nie miałam chwili zajrzeć ... Dostałam dwa dni wolnego... i oczywiście zdycham. Wypluwam krtań i tchawicę, zatoki zatkane, oddychać nie mogę, stan podgorączkowy... a jutro do pracy , nie wiem jak ja dam radę ![]() Dwa dni w chorobie tez nie miałam kiedy wyleżeć , od dwóch dni latam po mieście bo ... kupujemy mieszkanie ! Przenosimy się z wynajmowanych 40 M, na 60 M. Mieszkanie tanie nie jest, spluczemy się totalnie , dodatkowo jest do odświeżenia, ale to już będzie takie swoje ... może damy jakos radę. Dodatkowo od wczoraj mam wrazenie, ze mały delikatnie zaczął pukać . Szczerze to wierzyć mi się nie chce, ale szukałam informacji, ze to całkiem możliwe. Bardzo nie regularnie, może takie leciuteńkie ruchy czuje Max 3-4 razy na dzień... w sobotę zaczynam 15 tc. No nic, gdyby ktoś się pytał to obstaję przy wersji, że to są "chyba" ruchy a nie "na pewno" ![]() Gratuluje Wszystkim udanych wizy t ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny...przez was upiekłam szarlotkę; P godzina 21 a ja właśnie zjadłam kawałek...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mieszkania - ale ekstra! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli! ![]() Co do ruchów - od 4 dni też się zastanawiam czy to dziwne, delikatne uczucie w brzuchu to nie dzidzia. Tez czuje tak 2-3 razy dziennie, głównie jak się położę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
A ja zajadam zapiekankę z pieczarkami i serem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja zjadłam kilka chipsów, no, ale mecz jest
![]() Za chwilę zjadłam mnóstwo winogrona, żeby nie było ![]() ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Widzę, że zaczynamy okres wczuwania się w pierwsze ruchy ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
A muszę się "pochwalić", dzisiaj znaleźliśmy telefon, okazało się, że zgubiła jakaś dziewczynka, ale wszystko dobrze się skończyło, powiem Wam, że cały czas mi się buzia uśmiecha...
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- U mnie to samo...
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nie mam wzdęć bo teraz nie czuje smaku i zapachu i mało jem ... Hmm ... tez czuje to jak leżę ... hehe
![]() Jeszcze będę miała tego dosyć jak będzie po wszystkim kopać i się rozpychać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja mam buleczki czosnkowe, mniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Moja ma 20mcy i juz z wozka praktycznie nie korzystamy od dobrych 4 mcy. Ale pewnie gdybym musiala sie z nia przemieszczac czesto po miescie sama to wozek bylby nadal w uzyciu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli, nie czuję jeszcze żadnych ruchów, buuuu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Pierwszy raz mam ochotę na coś słodkiego. A nic nie mamy bo nie kupujemy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pelen barek slodyczy, a ochoty nie mam wcale i nie jem
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Mnie tez boli glowa od jakiegos czasu. Apap nigdy mi nie pomagal, jedynie paracetamol, a najlepiej ibuprom, ktorego teraz nie moge. Na wizycie mialam podwyzszone cisnienie, moze to jest przyczyna. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór w nowym wątku
![]() ![]() Ehh wozki. Temat rzeka. A czy wybor byl udany okaze sie w trakcie uzytkowania :p Juanana okres letni zwrocilabym tez uwage na wentylacje budki. Niektore wozki maja fajne rozwiazania np. Bebetto co daje ulge dzieciaczkom w cieple dni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do cisnienia... ostatnio bardzo mi slabo i czesto kreci mi sie w glowie. Cisnienie mam dosc niskie, jak zawsze, tylko puls jak szalony. Zelazo kazali brac i biore. Musze chyba z kims skonsultowac, czy aby na pewno wszystko ok. Sprobuje umowic sie na dodatkowa wizyte u poloznej w przyszlym tygodniu, bo ostatnia wizyte z badaniami krwi robili mi w 10 tygodniu, a na kolejne jestem umowiona dopiero pod koniec listopada, w 26 tygodniu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się ważyłam przed kąpielą i od początku ciąży mam +0,4. Mam nadzieje, że dużo nie utyję jak w poprzedniej ciąży. Wtedy w 20tc miałam już 11 kg na plusie.
O wózku jeszcze nie mysle, przy naszych wydatkach pewnie kupię go bliżej porodu a może nawet po ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BRILLIANT GiRL powodzenia jutro, mocne kciuki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Witam sie i ja
![]() Jutro usg. Nie mogę już sie doczekać ![]() Dobranoc :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Hello w nowym wątku
![]() Cytat:
Z pierwszym dzieckiem gondola służyła nam 6 mcy- dopóki nie siedział samodzielnie. Jak usiadł- nie było opcji jazdy w gondoli, a ponieważ to był wózek 3w1 zmieniliśmy na spacerówkę która była po prostu koszmarnie niewygodna. Więc i tak trzeba było kupić osobną. Ja uważam, że na 1 wózek można naprawdę mało wydać, za to spacerówka musi być wypasiona, lekka, długa (żeby spokojnie 3 latka położyć spać łącznie z nózkami i żeby nic nie zwisało poza wózek), no i jak dla mnie koniecznie musi mieć budę przedłużaną- taką pod którą całe dziecko sie schowa przed słońcem. Dobry wywietrznik z tyłu i jak największy kosz pod spodem (aha i waga do 10 kg bo pewnie będę to targac na 3 piętro bez windy). Natomiast gondolę zamierzam zostawiać na klatce schodowej na parterze więc na wadze mi nie zależy. Ma być duża, dobrze zamortyzowana i ze skretnymi kołami. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
60 metrów akurat przy 2 dzieci. Ile pokoi? Ja nie chciałam pisać że czuję coś jak ruchy bo u mnie też dopiero 15 tc...ale ewidentnie takie coś czułam w pierwszej ciąży tyle że ok 20 tc, także może jednak to są ruchy ?! Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są dwa duże pokoje i duża kuchnia z jadalnia ... wcześniej to były 3 pokoje ale babka zburzyła ścianę i zrobiła jadalnie także można coś w przyszłości pokombinować .... ale mała będzie miała pokój z 5 razy większy niż ma teraz także w końcu spokojnie się pomieścimy ![]() Co to ruchów, to całkiem możliwe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2017-09-14 o 06:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
O matko, ledwo dobilam do tego nowego wątku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Chciałam się tylko przywitać. Zaraz zaczynam (właściwie już zaczęłam) dzień w pracy. Masę roboty 😭😭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Ja byłam gadula poprzedniego wątku???!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za wizytę... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.