|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Kurcze, jakie miałam mocne skurcze plus okropny bol pachwin i pochwy, jakby ktoś mi igła wiercil. Pomogło rozchodzenie, ale nie wiem czy usne juz. A mój małżonek mimo pobudek spał, a mnie aż sie słabo robiło z bólu. Nosz ku####a, urodzilby człowiek, a on by sie nie obudził. Jeszcze mała jakieś gwałtowne ruchy ma teraz. Na dodatek lekarz odwołał dzisiejsza wizytę, a do dziś miałam zwolnienie i będę musiała kombinowac, żeby mi kto inny wystawił. Na 11 mam do położnej na ktg, to zobaczymy, bo serio przez jakieś pol godz to myslalam, ze rodze. Ale jak wstalam przeszło wszystko, jak sie klasę znów zaczyna pobolewac.
#2792 |
Zadomowienie
|
Very nice to faktycznie kiespsko a czym twoj tz budzi sie do pracy? No i czy jakiegos zastepstwa lekarz nie ma? Co do l4 to roodzinny moze wystawic
![]() Ja za to obudzilam sie glodna! ide jesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana z bolem gardła i katarem 😠 Mloda mi sprzedsla chorobsko. Dobrze, że chociaż jej przeszło.
Very nice no to masz już przepowiadacze. Dobrze, że masz chociaż ktg, a zwolnienie jak coś to może ci rodzinny wystawic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
nibyżona
|
Very nicee
![]() Ja zaraz zbieram się ma wizytę w Olsztynie i już się wkurzam że bez usg, więc będę się targac w pociągu taki kawał na 5min wizytę ![]() Ale za tydzień mam USG 3 trymestru.
#2795 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego artykułu wynika, że wszystko co brałam do tej pory jest zakazane ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7711671 1]Źle mi. Czuję się byle jak. Tylko bym leżała. Ugotowanie obiadu to wielki wysiłek. Nie mogę wysiedzieć 20 minut w samochodzie. A w pierwszej ciąży dwa dni przed porodem chodziłam po muzeum i po parku. Teraz bym nie była w stanie. Do tego fatalna sytuacja z porodówkami u nas w mieście. Jeszcze urodzę w samochodzie albo na korytarzu szpitala jak mnie odeślą. Mam wszystkiego dość :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Z tymi szpitalami to współczuję. To jest jedna z rzeczy, która też bym mnie stresowała, gdyby nie to, że z mojego szpitala nie odsyłają. Też mi jest ciężko i wczoraj to aż mi się płakać chciało, bo nie mogłam wyjść z wanny a potem wytrzeć sobie stóp ręcznikiem,bo tak mnie w kroku i w pachwinach bolało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miałam koszmarną noc. Nie mogłam spać, nawet nie czułam potrzeby snu. I męczyła mnie zgaga, więc maalox też już przestał działac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zadomowienie
|
Lynn
Duzo tam maja i chyba przystepnie cenowo :P tyle ze to od mnie daleko a jeszcze nie mam auta i juz sie wiecej nie wybieram na takie spacery ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Aneu8899 Ja Ci zapomniałam napisać o najważniejszym! Nasivin soft xD na noc jak jest katar a dzieciątko nie moze zasnac, bo obkurcza naczynka i pozala oddychac ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cherry_Muffin Tak późno masz to USG? |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 |
nibyżona
|
Goslawka taaak niestety tak
![]()
#2799 |
Zadomowienie
|
Witam sie w skonczonym 37tygodniu!!!!! 😊😊😊Szok ze dotrwalam. 4dni do Mojego planowanego porodu😀😀😜
Lynn u mnie widac wszystkie zyly- wszystkie! Mam tak cienka skore i macice ze dziwie sie ze malucha nie widac😀 Na katar u dzieci polecam krople xylometazolin. Napisane ze od ktoregos miesiaca ale mozna praktycznie od urodzenia. No i plus taki ze zakrapia sie lezacemu dziecku bo te wszystkie nasiviny to niestety na siedzaco i moj starszy jak psikalam to machal glowa i wtsmarkiwal od razu a na lezaco przytrzymywalam glowe i to szybko splywalo.zawsze liczylam do 10 na glos i tyle wyatarczylo zeby przepchalo. Brzuch juz baaardzo nisko. Zaraz ide do tesco po zakupy na impreze urodzinowa. W ogole marzylam o tym zeby dotwac do 37 i kurde udalo sie.masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Rozeznanie
|
Alla a ty co z rana się nie odzywasz? Mam jakies przeczucie co do Ciebie
![]() A ja się dziś tak wyspalam, mhm ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-14 o 06:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zadomowienie
|
U nas sezon na kasztany rozpoczety! Pytam sie mamy- no ale chyba jeszcze nie spadaja?? A ona - nie ...musialam wlazic po drzewach😀😀juz wiem po kim jestem taka szalona😊😊dzieciaki mialy frajde.mlodszy juz bardziej kumaty i juz nie rozwalal starszemu jak jeszcze rok temu.
Co do porodu to ten lekarz caly czas mowil ze rodze 07.09 no i mame zalatwilam max do 22.09 bo potem nie moze.patrze w kalendarz a to jz za tydzien.mam nadzieje ze tz da rade przyjechac do dzieci.kiedy ja bede w szpitalu.bo chyba kiedys bede co nie?😀do tesciow nie dam.bo chce zeby tu chodzili do zloba i przedszkola. Tym bardziej ze Wojtek chodzi tu dopiero drugi tydzien i dopiero sie przyzwyczaja. W ogole Wojtas to lowelas bo w klubiku praktycznie od razu mial dziewczyne Nadie- wielka milosc a tutaj po 3dniach juz opowiada tylko o Ali hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Rozeznanie
|
Lotso super zdjęcie ludka i synka
![]() A co do terminu....Migi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-14 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zadomowienie
|
Ooo tu mial niecale 1.5roku i jaki zadowolony hehehe nie wiem po kim on taki?? Moze po ojcu a tego nie wiem??😀😀😀
Alla miala miec spotkanie z mezem pierwszego stopnia😀😀moze cos podzialalo??? Oby oby!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Very niceee to jak nic masz przepowiadacze, tak jak ja miałam.ostatnio takie mocne... Teraz już każdej nocy mam ale już tak nie bolą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lynn z tymi skurczami, to miałam już wcześniej, ale nigdy aż tak nie bolało. Zawsze bolało normalnie jak na okres plus mocne uciski brzucha. A dziś w nocy jakoś inaczej, jakby ból bardziej od góry brzucha się zaczął, potem przeszedł na podbrzusze i pachwiny, które chyba bolały najgorzej. Ale cały czas to nie jest jednostajny ból, tylko taki skurczowy właśnie. Chyba to były te przepowiadające, bo wstałam, pochodziłam 15 minut i ucichło. Położyłam się i z powrotem zaczynało, ale na szczęście już słabiej. Jeszcze dziś dentysta na dodatek. ![]()
![]() |
#2806 |
Rozeznanie
|
Kolezanka wczoraj urodziła
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Która bierze wiesiołek? Ja zaczynam brac 25 wrzesnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2807 |
Rozeznanie
|
Lotso nie widziałam męża, ale mały do Ciebie podobny. Blondasek:P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Patrzę na Wrześniowki,a tam wszystkie prawie w dwupakach. Nie spieszy im się. Sierpniowymi o tej porze miesiąca były już w połowie rozpakowane, pewnie upały też swoje zrobiły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
Lotso, jako dziecko tez mialam fazę na kasztany. I teraz bym sobie pozrywala
![]() Piękne zdjęcia robi ten Twój aparat ![]() Very nicee o matko, współczuję,mnie też wczoraj w nocy brzuch bolal ale to tak na spokojnie do wytrzymania. Ja już bym myslala, ze cos sie zaczyna ![]() Buzn ale Ci zazdroszczę tych 12 dni ![]() Wczoraj już nawet wieczorem cisnienie bylo super,a wcześniej wieczorami był jakiś problem... mam nadzieję, ze sie wszystko unormowalo i będzie juz dobrze do końca... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojemu M jak oznajmiłam przez telefon, że rodze (akurat był w pracy) to mi odpowiedział, żebym jeszcze poczekała z rodzeniem na niego 😳 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem opętana na punkcie kasztanów. Jak są kwiatki to uważam że już są kasztany. Jak są mini zielone to dla mnie już spadają:d ale po prostu zbieram i gromadzę. I wkurzam się jak dzieci mi wybierają :d Słuchajcie na mdłości pomaga mi ranigast, baaardzzooo pomaga. A jeat on głównie na zgage, może pomoże którejś z was?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też witam w klubie tych szybko rodzących. Wysłali mnie z patologii na porodówkę, bo akurat była pusta. Przyszłam cała pozamykana. Po dwóch godzinach urodziłam. Obudził mnie w nocy taki atak kaszlu, że szok. Łzy leciały strumieniami. Woda nie pomagała. Chyba dopiero po 5 minutach się uspokoiło. Masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
Katka, piona z tymi kasztanami
![]() Jeju, zazdro tych szybkich porodów. Chociaz nie wiem jaki będzie moj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Katka przyszło ci już zamowienie ze smyka? Wczoraj dostałam maila z fakturą i zastanawiam się czy dzisiaj oczekiwać kuriera. Mam nadzieje, że nie wywinie mi takiego numeru jak kiedys, ze od razu paczkę zawiózł do punktu odbioru zamiast mi przynieść do domu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja tez dziś kiepsko spałam ale tak mnie suszyło ze szok ! Piłam w nocy jak smok a co za tym idzie - chodziłam co chwile do wc ![]() Jestem ciekawa tych przepowiadaczy - ciekawe czy nie spanikuje ale wiem ze musze czekać na regularne skurcze i wtedy fruuu do szpitala. Kurczę mam wizytę o 13 a wyniki badań na przeciwciała (o. Coombsa) mam do odbioru w placówce ok południa będą wiec się nie wyrobie z jednego końca miasta na drugi. Mam nadzieje ze nie będzie problemu jak doniosę wyniki jutro.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
W ogóle jak leżałam w szpitalu na oddział przyszła dziewczyna, chyba tez z powodu cisnienia, miala 3 dni do terminu. Mowila, ze jej córka juz jest bardzo nisko ale wszystko pozamykane, skurcze nic, jeszcze miala ktg robione już u nas na sali,nic nie pokazało. Polezala z nami ze dwie godziny, pogadala, posmiala sie, poszla siku i mówi, ze chyba wody jej odeszly. Nagle. Przyszła polozna,potwierdziła, ze to wody i kazala jej się zbierać na porodowke. Ja się tego boję najbardziej, ze wlasnie nic nie będzie i nagle wody,a ja do szpitala mam daleko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-09-14 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jest 9 siedzę sobie w kantynie jem sniadanko. Dziś miałam ochotę na jogurt i precelek. Do tego kawa a raczej coś co Anglicy nazywają kawą... dla mnie to napój kawowy. Chciałbym żeby Twoje przeczucia się sprawdziły...aczkolwiek siedzę tu sobie ...biedna ja...wciaz w całości ...ale w gotowości 😉 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Alla do kiedy musisz urodzic? Do 26.09? To jeszcze kawałek czasu jest, dasz radę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie z tymi wodami położna mówiła ze tez nie na gwałt do szpitala tylko spokojnie się zebrać i jechać - zwłaszcza u pierworodek to nie rozkręca się tak szybko choć dobrze wiemy ze co historia to inna. Jeśli masz daleko to trzeba się ubrać i jechać ale bez stresu bo stres pewnie tylko spotęguje odczucia porodowe :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.