|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Coosik, Barb gratuluje udanych wizyt
![]() Literape, Fiolek super zakupy Fiolek współczuję glukozy
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Współczuję glukozy i sama już się boję odrzuciło mnie od słodyczy i też nie wiem co to będzie. Jakoś w przyszłym tygodniu ide zrobić...
Śliczne ciuszki! Gratulacje wizyt! A to z moich wczorajszych łupów niestety nie było maluszków więc wszystko lekko większe najmniejsze śpiochy 62/68 a tak to 68-80 ale i tak się przyda Edytowane przez adzia_jadzia Czas edycji: 2017-09-14 o 10:23 |
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny leci mi 21t5d ciazy i dopiero czuje moja Kruszyne w moim brzuszku bąbelki pękają...dla mnie coś dziwnego ale po tylu wpisach ze każda juz to dawno odczuwala mi było po prostu przykro bałam się ze coś jest nie tak..fakt zdarza się to co parę godzin ale tak czuję to i jest to niesamowite i tez mogę się tym cieszyć w końcu... Hura!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz każda z nas jest inna i inaczej to wszystko odczuwa. Moja mała od wczoraj jest mniej aktywna i to z kolei trochę mnie niepokoi. Z drugiej strony to mały człowieczek, jeden dzień ma bardziej ruchliwy drugi mniej, nic nie poradzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
adzia_jadzia nie załączyły się, spróbuj jeszcze raz wrzucić zdjęcia ![]() Barb gratuluję jeszcze jednych połówkowych! _toja ja też myslę, że warto na szkołę rodzenia, nawet samej ![]() amparo super, że spotkanie udane, czyli w razie czego wiadomo już, że nie zawsze będą pełne pary na spotkaniu. I super że troskliwa położna Ci się trafiła ![]() zori tak myślę o tym co Ci odpisali w Biedrze, że przecież we wszystkich sklepach w Polsce sprzedawcy powinni obsłużyć ciężarną bez kolejki, owszem nie ma przepisu na kasy pierwszeństwa, ale z tego co wiem żaden sklep łaski nam nie robi. fiolek baaaardzo współczuję przygód z glukozą mam na świeżo wymiotowanie (nie po glukozie - jeszcze) i potem cały dzień nic nie mogę zjeść i wypić, także mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej!emeczka gratuluję, to już zaraz 3 trymestr, o matko jak ten czas zasuwa! Swoją drogą ja prawie od początku ciąży śpię fatalnie, a nigdy nie miałam problemów ze snem. Dziewczyny świetne łupy (fiolek Ty szczęściaro! )!Marlenko, gratulacje!!! Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2017-09-14 o 10:24 |
|
|
|
#1146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znowu wizaz coś szwankuje
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za tydzień razem będziemy męczyć tą glukozę, dzisiaj pochodzę po aptekach i będę próbowała kupić tą cytrynową. Może się uda 😯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
o już jest
większe ciuszki też się przydadzą, tylko troszkę poczekają na swoją kolej piękny odcień zielonego, uwielbiam zielonyDziewczyny ja już zaczęłam wekować jedzonko na czas poporodowy, pomyślcie o tym
|
|
|
|
#1149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje i ciesz się tym, bo to świetne uczucie
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
Za ten mój zestaw dałam łącznie 15 zł więc nie najgorzej
![]() Co do wekowania to pomyślałam o tym jakiś rok temu, jak jeszcze malucha nie było. Pół piwnicy mamy słoików, ale myślałam o czymś w rodzaju sosu np do makaronu, żeby było szybciej. U nas ruchy jeszcze pojawiają się sporadycznie i czasami jest tak że mój maluch prawie cały dzień nie daje znaku życia |
|
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie niby coś tam się działo ok 17 tygodnia, ale tak naprawdę ruchy zaczęłam czuć po 21. tygodniu. Czuję je od dawna, bo po prostu mam termin na koniec grudnia będą teraz stopniowo coraz intensywniejsze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Wekowanie odpuszczam. Nie mam miejsca ani czasu na to. Zrobiłam tylko dżemy i soki z truskawki. I rok temu nalewki, ale to chwilowo się nie liczy Zazwyczaj jemy obiady na mieście, pewnie mąż mi je będzie dostarczać do domu po porodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wekuję, pewnie do marca będę miała męża i to on będzie gotował. Mój mistrz kuchni
A potem już świeże rzeczy wejdą do sklepów więc będę wolała ze świeżych coś robić
|
|
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
No tak, każdy ma inną sytuację
u mnie w domu tylko ja gotuję, codziennie obiad ciepły musi być. Zrobiłam jak dotąd te ogórki, co się jakiś czas temu chwaliłam i dżemy z czarnej porzeczki. Teraz zupy mam zawekowane, co robię jakąś zupę, to jeden-dwa słoiki wekuję. Jeszcze zrobię właśnie sosy żeby były do czegoś, np. ryżu albo ziemniaczków, makaronu my nie jadamy raczej. Dzisiaj kurczaka po chińsku robię i też zawekuję słoik. Potem dorobię kompoty, jabłka, buraczki i może sałatki. I czaję się na ten sos ortolana.Co do ruchów ja bardzo szybko zaczęłam czuć, ale to dlatego że ja miałam wręcz wklęsły brzuch przed ciążą, nic mnie przed dzieciaczkiem nie chroni. Teraz te ruchy są bolesne, nie wszystkie oczywiście. Nienawidzę najbardziej kopania pęcherza, okropne uczucie. I rozpycha się mały mocno. Już mąż nie mówi, że będzie piłkarz. Będzie bokser
|
|
|
|
#1155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Czy Wam też się wyświetliły czaszki tam gdzie chciałam wpisać ☠☠☠☠☠☠☠☠☠? o.O Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja cały czas widzę czaszki 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Fiołek, współczuję glukozy
śliczne ciuszki udało Ci się kupić, a te skarpetki to ❤Marlena, super, że czujesz ruchy! Gratulacje Szaro i buro za oknem, to łatwiej leżeć z nogami do góry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze, może jakieś zakazane słowo ;p chodzi mi o maszynę wielofunkcyjna na T xD
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmieszne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Marlena- gratuluję odczuwania ruchów maleństwa..uwielbiam to
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😀
Przyszły mi dziś rzeczy dla maluszka , tyle sprawia mi radości komplemenyowanie wyprawki ![]() Pochwalę się 20170914_121534.jpg 20170914_121514.jpg 20170914_121920.jpg 20170914_122018.jpg 20170914_122224.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś na kontroli szyjki, dalej jest miękka więc skierowanie na jutro na badania do szpitala i zadecydują co dalej. Najgorsze jest to że nie mam z kim małej zostawić... muszę coś wymyślić.
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać jutro co powiedzą w szpitalu... u mnie temat szyjki jest bardzo bliski.. I tak się martwię o siebie i o was , żeby wszystko było ok z tymi szyjkami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lovvi ale zakupy! Super te rzeczy i jakie piękne |
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I mam nadzieję że uda się zorganizowana opiekę dla córki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Lovvi23 super zakupy!
Millygirl trzymam kciuki, oby wszystko było w porządku! Aplikacja mi mówi, że niedługo studniówka... Trochę się zaczęłam stresować, że już niedużo czasu zostało... Łóżeczko wybrane, fotelik wybrany, wózek wybrany- tylko kupić trzeba... ale ta cała reszta... rożki, pieluchy, kosmetyki, koszulki do karmienia... chyba trzeba zacząć na poważnie się rozglądać. Z tego wszystkiego zamówiłam dzisiaj kocyk minky
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

mam na świeżo wymiotowanie (nie po glukozie - jeszcze) i potem cały dzień nic nie mogę zjeść i wypić, także mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej!
)!

będą teraz stopniowo coraz intensywniejsze.
Zazwyczaj jemy obiady na mieście, pewnie mąż mi je będzie dostarczać do domu po porodzie.
śliczne ciuszki udało Ci się kupić, a te skarpetki to ❤