![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
a co Cię interesuje? coś lekkiego i odmóżdzającego
![]() ![]() ja ostatnio, w ramach relaksu przy opalaniu ![]() ![]() ![]()
#902 |
Zadomowienie
|
Ville ale to chyba nie jest dokaonca tak. Bo biorac rente moge pracowac, ale musze też sie uczyć. Tylko moje dochody z pracy chyba ilus tam zł rocznie nie moga przekraczać. Tylko wlanie niewiem jak z tym stażem bo koleznka np nie chcila iś na taż tylko do pracy ( tez bierze rente) bo z tego stazu by dostawala bardzo smieszne pieniadze wtedy. Musze sie tego dowiedziec.
#903 |
Zadomowienie
|
angellika najlepiej nawiedz urzad w swoim miescie i dowiesz sie dokladnie.. jak wczoraj bylam z kumpela uslyszala ze min 3 miesiace i stazu nie mozna przerwac, bo przerwanie stazu oznacza podjecie pracy/ w naszym wypadku np tez studia chyba... :| a inna pani w innym urzedzie w miescie obok mowila ze mozna, ale to jest papierkowa robota dodatkowa, wiec...
lepiej wypytaj jak jest u Ciebie ![]()
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie staż trwa 5 miesięcy, bo to jakiś europejski, i nie można go przerwać - oprócz podjęcia studiów i innej pracy chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale takie lekkie i łatwe bardziej - bo takich jest pełno na rynku i czasem można wziąć jakąś beznadziejną, a tak jak ktoś mówi, że nie jest zła to biore ![]() o tych ambitniejszych to częściej można znaleźć jakieś komentarze w gazetach itp więc łatwiej się zdecydować ![]() a co do tych ślimaków to trzeba najpierw przeczytać tą pierwszą część ![]() ![]() 'Bohaterowie, znani już w z poprzedniej powieści Marty Madery "Przyjaciele"...' <--- bo to przeczytałam o tej książce ![]() jak masz jeszcze jakieś inne propozycje to śmiało ![]()
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Jaki funciaczek tani
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam cały stosik książek do przeczytania, iwęc na bieżąco będę się dzielić wrażeniami, bo na razie żaden tytuł nie przychodzi mi do głowy ![]()
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() tak wlasciwie to nie myslalam.. mieszkam w malej miescinie wiec naprawde nie wiem gdzie tu sie mozna zaczepic.. jak tak "was czytam" to qrde nabieram takiej chęci do dzialania ze nie wyobrazacie nawet sobie ![]() a wybiera sie któras z was na jakies zbiory owocow etc.?? ja dzis czytalam opalajac sie ksiazke Podrecznik wojownika swiatła Paulo Coehlo, dosc fajna ale raczej nie pozwala sie zrelaksowac.. ![]() aha i jeszcze oczywiscie to co roku.. dieta na wakacje.. człowień co ja bym dala zeby schudnać.. ale w tym momencie wkrada sie ty swoista ambiwalencja..bo niby chce schudnac ale nic a nic z tym nie robie. ![]() ![]() ![]() i bede cwiczyc! tak bede i koniec! musialam to napisac bo teraz bede miala moralniaka jesli sie nie wywiąze ![]() 3majcie sie dziewczyny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
witam kochane spamerki
![]() u mnie pogoda prześliczna zaraz przeniose sie na balkon i bede sie opalac.. ![]() a ja tez bym sobie chetnie jakas ksiazke poczytala, ale do biblioteki ktos musi za mnie pojsc ![]() kupilam sobie dzis okularki przeciwsloneczne w jysku za 6,50 i cudne sa ![]() ![]() zdaje ktos cos dzisiaj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
ja tez pamietam, jak parę lat temu jechałam do londynu płaciłam za funta ponad 6 zł
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() znudziło mi się siedzenie w domu, idę na zakupy ![]()
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
jA szukam na allegro jakis fajnych ciuszkow ale nie moge nic znalezc narazie :/
Ale szukam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziewczyny jak ktoraś jeszcze czytała jakieś fajne lekkie (ale nie aż takie całkowicie;p) i ciekawe książki to pisać mi tuuuuu ![]() ide troche ogarnąć pokój, jakos musze sobie podzielić prace bo chyba mi to dużo czasu zajmie;x
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonilam do szermierow i nie maja miejsc pojade chyba w lipcu.. i tak papierki musze zlozyc ![]() a mi sie nie spieszy ![]() wrecz na reke im dluzej bo ja sie bac! ![]() a studiowac i tak tam zamierzam ![]() nie wyjdzie chyba ten staz : / strasznie malo maja zlecen i to neiciekawe i w ogole : ( moge pracowac w sklepie z firankami ![]() a teraz najchetniej chyba zostalabym niania ; ) uwielbiam dzieci ![]()
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
JA strasznie nad tym ubolewam ze tani
![]() ![]() ![]() ![]()
#917 |
Zakorzenienie
|
melduję że przybyłam ..
z przedmaturalnym nastrojem ... to już jutro .. dobrze że wchodzę pierwsza, pół godzinki i z głowy .. byle zdać ;D
#918 |
Zakorzenienie
|
DsC nie martw się ja też jutro
![]() cały dzień o tym nie myślałam, bo TŻ był i teraz poszedł i dopiero to do mnie dociera;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Hula, Ty rozszerzenie ustna
![]()
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
eeeee nieeee podstawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
zetka - lekkie, ale bardzo ciekawe i wciągające są kryminały Joanny Chmielewskiej. Może Trzej Muszkieterowie? Albo Czekoladę Joanne Harris? Nie znam twojego gustu, dlatego piszę ciekawe książki, który ja lubię. Ja np. nie lubię typowych romansideł, ale bardzo lubię książki Jane Austen (np. Duma i uprzedzenie) lub Dziwne losy Jane Eyre. Jak coś wpadnie mi do łba, to dam znać.
A ja aktualnie czytam Pottera, oczywiście również polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
a ja nawet dzisiaj byłam w bibliotece i wypożyczyłam sobie jakieś 4 książki. U mnie to jest tak, że patrze na półki w bibliotece i wybieram po okładkach i tytułach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
To napewno sobie poradzisz
![]() Ja musze przejsc sie do bilioteki ![]() ![]() A teraz ide na obiad - makaron z truskawkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że sobię poradzę ale uczę się już ang 11 lat i dla własnej satysfakcji nie chce mieć mniej niż 18 ![]() u mnie w bibliotece też jest zawsze sporo fajnych książek i dużo nowości więc zwykle bym chciała wypożyczać więcej niż przewiduje limit czyli 5 sztuk, na szczęście mama też ma założona kartę więc mogę nawet 10 książek wypożyczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dzieki ![]() wyniosłam do piwnicy cały ogromniasty karton książek szkolnych ![]() teraz ide posprzątać w szafie ![]() chcialam sobie lejdis obejrzeć dzisiaj, ale coś niezbyt szybko ten film chce się znaleźć w moim komputerze ![]() takze dzisiaj chyba sobie 27 sukienek obejrze ![]()
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Hula, bedziesz miec 20 przeciez ;*
#927 |
Zakorzenienie
|
hehe naprawdę starczy te 18 ![]() najważniejsze żeby mieć to juz za sobą! mam egzamin o 8 ale wyniki będą pewnie jakoś popołudniu;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
A co zaszkodzi przeczytać jeszcze raz?
![]() ![]() ![]() Matury... Ja już zapomniałam, że je miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w kolejce jeszcze do przeczytania ktorąś cześć Pottera po ang ![]() no i Insygnia Śmierci mogłabym jeszcze raz przeczytac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, to ja bym była niezadowolona wtedy ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.