|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle super zakupy.
Ja dziś też poszalałam jak zwykle Wiki się obudziła ale byłam z mamą i ją ogarnęła a ja buszowałam między wieszakami. Oczywiście smiała się że jak dziecko wszystko do koszyka wkladałam. Ja wam zazdrosciłam tych zakupów jak leżałam uwielbiałam patrzeć co kupujecie. Więc teraz ja się pochwale łupami. Morelle nie strasz że dziecko szybko wyrasta z 62 bo ja wszystko 62 wziełam ale na Wiki pewnie jeszcze za duze. Jutro postaram się coś przymierzyć |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Mała, brawa za wagę
![]() Taedio, oby to nie była skaza... Aggs, super że młody pogodniejszy ![]() Sam, powodzenia że skierowaniem ![]() Anusia, jska piękna spacerowiczka ![]() Morelle, ciuszki śliczne ![]() ![]() Mała, brawa dla Was że udało się wrócić bez syreny do domu ![]() Sam, to pięknie że na dojrzałe lata znaleźli miłość ![]() Fajnie że się udało załatwić skierowanie ![]() ![]() My dziś intensywnie bo objazd po rodzinie robiliśmy. Myślałam że młody się zmęczyłam ale po 18 dopadła nas kolka. Młody raczej niespokojny to wątpię żeby się dał odlozyc. Moi rodzice skaczą nad nami. Pierwsze popołudnie i już mnie wkurzaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Darietta piękne ciuszki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale cudne rzeczy, nie dziwię się że kliknęłaś ![]() Samantha super że wizyta udana! ![]() Na szczepieniu było strasznie, myślałam że razem z małym się popłaczę, nie wiem jakbym zniosła 4 wkłucia. Potem tylko spał a jak się budził to płacz i albo pierś albo na rękach, moje biedactwo. Ale był ważony i ma 5900g więc w 7 dni przybrał 300g, czyli najada się a płacz przy piersi musi być związany ze skokiem, bo inaczej tego sobie nie potrafię wytłumaczyć. Byłam tez u gin. Badanie bezbolesne, opowiadałam jej o porodzie bo była na urlopie jak rodziłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3544 | |
Zakorzenienie
|
1505441353461.jpg
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ide w przyszły piątek biore NFZ i będę ryczała bo mi serce pęka jak ona płaczę czasami muszę ją zostawić żeby coś zrobić ale później ją rozśmieszam żeby zapomniała jaka zła matka ze mnie. Tylko we wózku biedna musi wytrzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
Darietra śliczne
![]() Jon Brawa za szczepienia i.kciuki aby dobrze się czuł. No.i.super ze gin też ok, i zectak.fajnie Ci wyjaśniła z tymi miesniami. Bedzie git w końcu kiedyś będziemy znowu sobą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szalej do woli, masz racje tyle cie ominelo jak lezalas ze ci sie nalezy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 |
MerDer 4ever
|
Morelle jutro cykne fotkę tego co kupiłam
![]() Śliczne rzeczy ![]() ![]() ![]() Pestycyda ja jestem przekonana, że to skaza ![]() Jon oby było wszystko ok po szczepieniu ![]() My szczepimy 6w1 we wtorek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zadomowienie
|
Mała, Samantha
![]() Jon czemu musisz czekać z ćwiczeniami aż 3 miesiące? Asia czy to Ty pisałaś, że będziesz konsultować z neurologiem szczepienia? Świetne zakupy. Ja to planuję zakupy dla siebie w końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Rozeznanie
|
Hej, u nas pogoda się nie popisała, mieliśmy aż jeden dzień słoneczny wczoraj, reszta to deszcz, wiatr, burze jedna za drugą i chmury
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
MerDer 4ever
|
Odłożony o 22:30, pobudka o 23:20. Brawo my
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Baby, szkoda że ta pogoda z :pupa: . Ale na Słowacji trochę sobie odbijecie.
Taedio, brawo Wy ![]() My się w ogóle nie odłożyliśmy tylko spaliśmy na mamusi... Teraz jemy i spróbujemy znowu. Jejku jak mi goraco. Tu pokój taki malutki że nie ma czym oddychać. Rozszczelniłam okno bo się udusze a rano będą krzyczeć na mnie że małego zawieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda sen jest dla słabych
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja właśnie zmieniałam pieluchę na śpiocha. Moje dziecko poszło spać o 19 i dalej śpi. Pewnie obudzi się 4-5. tylko zakrztusila się Przez sen Juz 5 razy :/
![]() |
#3556 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też tak mam z moja mama. Cytat:
![]() Cytat:
Bluzka z kotkiem ![]()
![]() |
#3557 |
MerDer 4ever
|
Morelle ja mówiłam o nas
![]() ![]() Nie moge dzisiaj czytać jak Twoje dziecie śpi bo dostaje depresji ![]() W sumie to młody zasnął o 2 w nocy. No i teraz pobudka na karmienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:34 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Nie umiem znaleźć tego filmiku na yt. Mój hymn: https://mamotoja.pl/mam-te-moc-bede-...9387,r1p1.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
Taedio
Ale om.jak sie budzi to jest rozbudzony czy je i śpi? Hugo tez dziś co 2 h wstaje pociumka i zasypia, wiec nawet zbytnio nie poje ppszedl spać po 20 wstal 22:00, 24:30, 2;30 5:40 .....jakos tak . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3559 |
Zakorzenienie
|
Morelle, to pewnie ona śpi a Ty czuwasz. Wspolczuje.
Taedio, się utożsamiam z tym hymnem. Dziś moje dziecko budziło się jak mrugnelam powieką. Nie mogłam się odsunąć na 5 cm od niego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle wczoraj w sklepie gdzie dopadlam te ubrankaa. Mala sie obudziła i chcialam ja nakarmic przed droga do domu. Mama do mnie tam są przymiezalnie to tam sobie usiądź i nakarm. Usłyszała to babeczka z obsługi i powiedziała że nie przyniosła mi krzesełko i w konciku sobie karmilam z jednej strony oslonieta wózkiem. Podeszłym dziewczyny do wieszakow obok mnie to przeprosiła mówiąc że teraz trwa karmienie i proszę maluszkowi nie przeszkadzać. ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- U mnie wczoraj Wiki kąpiel po 19 zasneła pare minut po 20 i pobudka 23:30 coś chyba po 3 i 6 nie pamietam juz dokladnie. Jestem ciekawa czy nadejdzie noc gdzie Wiki mniej przerw bedzie robiła. Bo ona teraz taki glodomorek sie zrobiła ze tylko cycuś. A dziewczyny głupie pytanie. Bo jutro mam wixyye u dentysty i tz z małą będą u moich rodziców. Mi odciaganie mleka nie idzie za yo jak karmię to z drugiej ciurkiem leci i czy mogę to mleko łapać do muszli laktacyjnej i wlać do pojemnika lub butelki i choc trochę odłożyć na jutro. Ile takie mleko moze stać. To ma byc tak awaryjnie gdybym nie zdążyła wrócić. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-09-15 o 06:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dzis idziemy na usg bioderek na nfz. Jak juz mam termin to skorzystam Szkoda ze mala nie spi acja misze mleko jakos sciagnac bo godziny od 8:30 do 9:30 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
I chyba u nas koniec spania Wiki biega na przewijaku.😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
U nas też koniec wstal 7:40 zrobił kupkę strzelił kilka uśmiechów i dzień dobry... głodny ten moj dzieć jakiś ostatnio.
Darietta Bardzo miło ze strony tej.Pani ![]() A mleko możesz łapać pewnie ![]() Ja.od dwóch dni to robie tylko jeden transfer ten.pierwszy, potem.juz min sie nawet nie chce. Z resztą teraz po szczepieniu to wolałan go mieć obok. Sam pytałaś o pogodę ... wczoraj wieczorem u mnie na balkonie było całe 9' wrrr... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko jak najbardziej możesz do muszli zebrać i przelać do butelki. Takie mleko możesz przetrzymywać w lodowce 48h Na wierzchu w temp pokojowej ja trzymam 2-3h nie dłużej. Moje dziecko tak o spi po transferze ![]() Ja już chyba z nim będę spać do 18stki 😏 Właśnie strzelił kupsko czego nie robi w nocy nigdy 🙄 Morelle - współczuje zakrztuszen 😩 Niestety znam ten ból. Mały tez tak się zakrztusza i nagle zaczyna kaszleć dlawiaco. Jak podejdę do niego to zaczyna jakby coś rzuć w buzi. A wczoraj centralnie strzelił mi mega pawia w stanik między cycki taka serwatka , ze pływałam w tym wszystkim ![]()
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Nie wstawiłam zdjęcia królewicza
Eee Mała 9st to jeszcze jeszcze. Ja lubię akurat ![]()
#3566 |
Zakorzenienie
|
Calineczka to nie ja. Ja szczepie 6w1, rota, a na oddzielnej wizycie pneumokoki też płatne.
Jak Jasiek mial niecałe 2 tygodnie i musiałam iść do sklepu z biustonoszami i zaczął mi tam płakać to Panie zaprosiły mnie na zaplecze i tam sobie w spokoju nakarmiłam. Wczoraj u pediatry wyszło, że syn ma zaczerwienione gardło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam że już mi nie leci mleko z drugiej piersi podczas karmienia. Czy to uregulowana laktacje czy robi się mało pokarmu? Mala najada się na pewno
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3568 |
MerDer 4ever
|
Mała różnie. Czasami zje na śpiocha czasami sie rozbudza. Jak przebieram pampka to sie rozbudza.
Pestycyda dzieci maja jakis specjalny radar ![]() Mój łaskawca jeszcze pospał od 6 do 8:40 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
Karola mi też już mniej leci, czasami wcale, a przy pełnych piersiach leci...
Sam Ja z moim też będę chyba do 18-stki spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.