|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2018
Cytat:
na kiedy masz wizyte u gin? [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7714715 1]Lubimy serduszka! Ja też testowałam sporo przed terminem i miałam takie pomysły, że przyjdzie @. Może też po części dlatego, że pierwsze kilka dni przechodziłam nerwicę natręctw, czy przypadkiem nie plamię i czy jest ok ![]() Po 2.5 roku to ogromny sukces, że się udało gratuluję! a że nastroje się wahają to wiadomo. Ja i tak jestem bliżej na ziemi niż mój mąż ![]() Właśnie jak tam TŻci wasi przejęli się mocno czy jeszcze są gdzieś na chmurce? Bo mój owszem cieszy się, lata koło mnie - kanapki nawet mi zaczął z rańca szykować, ale widzę, że nie dociera do niego tak całkiem.[/QUOTE] Moj sie cieszy, ale chyba jeszcze do konca nie wierzy, ze sie udalo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7715222 1]Mnie coś delikatnie brało i 3 dni mleko z miodem i czosnkiem piłam. Dziś już jest super
![]() Ale po badaniu to jest absolutnie normalne zwłaszcza w ciąży, nie panikuj 😙 coś tam lekarz szturnął. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wystraszylam się strasznie. Bo wczoraj badanie popołudniu a teraz dopiero takie cos. :/ Dzięki za wsparcie
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
I chyba tak jest lepiej bo tak to tylko się człowiek stresuje u chucha i dmucham na siebie i panikuje z byle powodu
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po badaniach. Pobrali mi dwie ampułki krwi i niedługo wyniki ,ale to się dowiem za trzy tyg na kolejnej wizycie
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Ja to odbietam inaczej. Widzisz gdyby nie to ze ludzka ciekawość i martwienie się i chęć lekarzy do robienia USG to bym od samego początku się nie stresowala tak bardzo. Bo tak pierwsze USG za wcześnie bo nie było nawet zarodka. Potem kolejne USG widać zarodek ale dalej wszystko za wcześnie. Stres stres stres bo praca bo dziecko bo czy wszystko jest dobrze czy na pewno i bach ze stresu plamienie. Pkamienie tez może być po ostatnim USG bo tez miałam dzień przed plamieniem. I wiem ze mowiluscue żebym tak wcześnie nie robiła no ale jak była możliwość i nikt nie odmawiał to czemu nie. Ale jednak to jakiś wpływ musi mieć nawet takie szturchniecia.
Jestem zbyt przewrazliwiona. I boje se ze zarobię tylko problemów sama sobie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
No ja na badanie USG wybieram się ok 7-8 tygodnia bo wiem, że wcześniej mogę nic nie zobaczyć. A skoro Ty też miałaś tego świadomość to sama sobie dodałaś tylko stresu
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
E tam to dlatego ze w Polsce nas tak wychowano ze do lekarza od razu itd Mnie tam to nie przeszkadza co ma byc to bedzie i tak😊
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po 1wsze to moja 1wsza ciąża i tak po prostu, wolałabym wiedzieć za dużo niż za mało. Po 2gie, zaszłam w ciążę w cyklu kiedy brałam bardzo silne leki. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, ale może być tak, że ... nie będzie. Nie wyobrażam sobie być w takiej sytuacji pozostawiona samej sobie... |
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobno bezpiecznie jest robić USG raz na dwa tyg. Ja po tym plamieniu idę tak jak doktor kazała za 10 dni. I choćby nie wiem jak mnie korciło nie pójdę wcześniej. Ciekawa jestem czy jak już serduszko się pojawi (które ma być w przyszłym tyg) czy po tym l4 gdzie mam lezec dalej będzie chciała już ciągnąc zwolnienie czy będę mogła wrócić do pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#285 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() Gratulacje - 2,5 roku to szmat czasu - o pierwsza ciąże staraliśmy się z mężem 3 lata także wiem co czujesz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7714715 1]Lubimy serduszka! Ja też testowałam sporo przed terminem i miałam takie pomysły, że przyjdzie @. Może też po części dlatego, że pierwsze kilka dni przechodziłam nerwicę natręctw, czy przypadkiem nie plamię i czy jest ok ![]() Po 2.5 roku to ogromny sukces, że się udało gratuluję! a że nastroje się wahają to wiadomo. Ja i tak jestem bliżej na ziemi niż mój mąż ![]() Właśnie jak tam TŻci wasi przejęli się mocno czy jeszcze są gdzieś na chmurce? Bo mój owszem cieszy się, lata koło mnie - kanapki nawet mi zaczął z rańca szykować, ale widzę, że nie dociera do niego tak całkiem.[/QUOTE] Mój mąż jeszcze nie wierzy - w pierwszej ciąży tez bardzo długo nie mógł uwierzyć dopóki nie poszedł ze mną do lekarza - jak już zobaczył dzidzie i usłyszał serduszko to oszalał ... potem przy każdej możliwej okazji kładł mi głowę na brzuchu Teraz tez już mnie mizia i jak widzi se zle się czuje to pyta " co? Grażynka Ci daje popalić ? " ha ha O Synu cała ciąże mówiliśmy Janusz ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Dużo zdrówka ja co rano budzę się z katarem ale później przechodzi ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Nie martw się , napewno to po badaniu - dużo moich koleżanek tak miało - nie stresuj się niepotrzebnie - a jak Cię to będzie niepokoić to skonsultuj z ginem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
oooo - zdrówka - oby jak najszybciej przeszło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Wow Nat - cóż to - awatar ? ![]() ![]() Jaki kochany mąż ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
✊️ za wyniki ✊️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Ja tez mam takie samo zdanie jak Wy . Ale znowu ja ze względu na swoją przeszłość - ze stratami, z dluuugiimi staraniami itd itp ... Najchętniej to bym co dwa dni latała do lekarza nie No żarcik - ale prawda jest taka ze ciężko mi się czeka te 3tyg ... przebieram z nogi na nogę ... całe szczęście wtorek już niedługo ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
popieram ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Witam się Dziewczyny Nadrobiłam całe szczęście ale czasu mam bardzo mało Od dwóch dni zaczęły mnie męczyć zapachy "lodówki" a wieczorami mam taki kołowrotek w żołądku i ciepła gule w gardle ze szok ... nie czuje się gotowa na takie przypadłości - długo długo spokój a teraz takie cosik ... Hm ...miłego dnia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||||||
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
beta 15,4
owulacja 12 dni temu to by się zgadzało - ale powtórzę w poniedziałek betę
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Mam na imię Justyna i równiez jestem mamuśka maj 2018- wg moich obliczeń, to 6 maj tp Wizyte u gin. mam 19 września dopiero, także czekam. W domu mam malucha z sierpnia 2013 Odczuwacie już mdłości dziewczyny ?Do kiedy zamierzacie pracować? |
|
|
|
#288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Teraz kciuki za poneidziałek. I co, wyniki dopiero we wtorek? Łeee... ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie, to już niedługo ![]() Ja mam tp na 11-12.05. Coś tam czasem zamdli, ale bez tragedii i bez wymiotów. Może w ogóle ominą? Zamierzam pracować do kiedy będę mogła Najchętniej prawie do końca.
|
||
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
początek początków
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam żadnych mdłości , w ogóle nie czuje ze jestem w ciąży ,tylko piersi bola ![]() Ale nie pracuje ,bo pracowalam fizycznie. Dużo dzwigalam, nie było lekko.
Edytowane przez Maalinkaaaa Czas edycji: 2017-09-15 o 11:14 |
|
|
|
|
#291 | |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
A to Twoja pierwsza czy kolejna ciąża? Odpoczywaj póki możesz
|
|
|
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
j.lewandowska, mąż powiedział przyjacielowi, ja przyjaciółce. Rodzicom powiemy po 1wszym usg. Wizytę mam 27.09, ale jest szansa, że nie będę miała jeszcze usg, tylko tę sondę dopochwowo żeby serduszka posłuchać. Wówczas 1wsze usg miałoby miejsce pod koniec października.
Wczoraj był u nas teść i znajomy. Wszyscy wiedzą, że szampana nie odmawiam nigdy i ... zaczęło się kręcenie. Ale ponieważ w poprzednim cyklu brałam silne leki na grzybicę układu pokarmowego i języka (obrzydlistwo) i wtedy też nie mogłam pić, sprawnie wybrnęłam, że dalej kontynuuję leki i do końca kuracji nie mogę ani kropli alkoholu. Stresują mnie takie sytuacje bo kłamczucha ze mnie żadna, ale mąż powiedział, że wczorajsza gra aktorska 10/10
|
|
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy maluchy w tym samym wieku mój jest z 8 sierpnia a twój?? ![]() No i teraz też będą w tego samego miesiąca
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odpukać mdłości nie mam. Planuję pracować do końca roku chyba, że trzeba będzie krócej ale chciałabym
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() ja mdłości trochę mam od dwóch dni ale zastanawiam się czy to chwilowe czy na trochę dłużej - do pracy będę chodzić póki co i mam nadzieje ze jak najdłużej - w domu mam dwulatka który nie do końca mnie oszczędza wiec w pracy mam większy luz niż bym miała w domu . W pierwszej ciąży poszłam ma l4 w 4 mcu ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#297 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój jest z 15 sierpnia ale się złożyło ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
o, to nieźle zagrałaś :p Mnie niedługo czeka wesele u koleżanki...nie wiem co zrobić..chyba powiem,że jestem kierowcą i już :P |
||
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
My za tydzień wybieramy się na wesele, ale to koleżanka z pracy TŻ więc nie problem. Zresztą najbliższa rodzina będzie od jutra wiedziała
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We Francji nawet kierowca pije 2-3 kieliszki szampana czy wina na początku imprezy bo tutaj promili można mieć 2 razy więcej niż w Polsce.
|
|
|
|
|
#300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie, ze grono majowek caly czas nam sie poszerza Cytat:
![]() Mnie dzis w ogole nie mdli i srednio mi sie to podoba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

na kiedy masz wizyte u gin?

gratuluję! a że nastroje się wahają to wiadomo. Ja i tak jestem bliżej na ziemi niż mój mąż 

Staralismt sie 2,5 roku o dzidzie i jak odpuscilam zaszlam w ciąże 
Gratulacje -

oooo - zdrówka - oby jak najszybciej przeszło 
popieram 
- długo długo spokój a teraz takie cosik ... Hm ...
Wizyte u gin. mam 19 września dopiero, także czekam.