|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
L ... W razie czego trzymam kciuki!! I za dzisiejsze wizyty tez ![]() Zrobił mi się problem.. mam magiczny wózek W jednym pokoju i w sklepie wyglądał na czarny, ale w przedpokoju stał się brązowawy..... orca-image-1505419329777.jpg_1505419331179.jpegorca-image-1505462644265.jpg_1505462644585.jpegorca-image-1505462729779.jpg_1505462730218.jpegorca-image-1505462840390.jpg_1505462840852.jpeg Mam syf bo nie wstałam jeszcze z łóżka i w tle pranie ![]() Porównanie z torbą ze smyka i poduszka królicza która jest brązowa:d i torba za ch. Już nie pasuje. To jest mój aktualny wielki problem. A brązowych toreb nie ma! Poza tym obudziłam się z bólem głowy i od wczoraj mam katar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie. Ktg wyszło ok, na kolejne idę we wtorek. Szyjka trzyma, i jest już niewielkie rozwarcie 😱😱😱.
Migi zdrówka. Kallina to czekamy z tobą na dalszy rozwoj sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Katka rzeczywiście jakiś ciemny brąz tu jest
![]() Joasiala,to dobrze, że jest ok. Ja też już mam małe rozwarcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-09-15 o 10:25 |
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj byłam wulkanem energii, a dzisiaj mam masakrę,nie mam na nic siły, głowa mnie boli
a miałam takie plany na dziś! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to tylko ostatnie ciążowe mdłości.Kallina Joasiala szkoda że ty bez usg dzisiaj
Edytowane przez nunny Czas edycji: 2017-09-15 o 10:28 |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Kallina mi jak czop odszedl i troche wody to okazalo sie ze to nie byly jednak wody.ale po bolesnym badaniu w szpitalu skurcze mi sie zaczely i prawdziwe wody odeszly dopiero nastepnego dnia. Mimo wszystko trzymam kciuki!! Ale u nas jest nieprzewidywalnie😀😀😀😀chyb a kupie popcorn bo robi sie ciekawie😀😀😀
|
|
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie, myślicie że siedzenie na piłce gimnastycznej pomoże mojemu bobasowi zejść niżej w kanał rodny? Czy lepiej nie ryzykować? bo wiem że skakanie na piłce pomaga przyspieszyć poród.
Chciałabym jej pomoc ustawić się, żeby gin nie planował cesarki, ale nie chciałabym rodzić przed 10 października. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3008 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3009 |
|
Konto usunięte
|
Ja od wczoraj ciągle mam mdłości i odruch wymiotny. Zjadłam dzisiaj chleb na śniadanie, ale ledwo ledwo. Zaraz idę gotować rosół. I muszę dzisiaj wymienić garderobę synkowi, bo mi wystrzelił w górę i wszystko ma za krótkie :/
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Dziewczyny, to na pewno wody, takie same jak mi odeszły w ciąży z synem, podbarwione krwią, tylko mniej niż wtedy, tak gdzieś hmmm, z pół szklanki
![]() Dziewczyny w razie czego będę się odzywala na fb.
|
#3011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka, ja siadam na piłce czasem bo mi tak wygodnie, z automatu trochę się bujam i podskakuje
pomaga mi to też podczas przepowiadaczyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam granatowy wózek, więc ta torba może byc, ale coś mi nie do konca leży...chyba trochę za duża jest Nadal się zastanawiam nad nią. Zastanawiam się czy rożni się bardzo od skip hopa jakościowo.Kallina trzymam kciuki! migifigi czujesz jakby to była jelitówka? Ja wczoraj wymiotowałam, ale po 1 razie przeszło na szczęscie. |
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Alea spadówa z tymi L w nicku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3015 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
organizer zamówiłam jakoś na początku sierpnia i nie patrzyłam już na tracking a ten mały żółty człowiek wysłał go dopiero 3 września! A chce torbę mieć już![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
odpocznę i koło południa odpale kompa żeby się zająć 1 strona to napiszę od której mam wiadomość ![]() dupowaty że mnie gospodarz wątku ![]() Kallinka to czekamy na wiadomości. Ja zaczynam myśleć że jak dotrwam do tego 38tc to się będę nawet cieszyć ze mnie kładą droga na pocztę i sklepu zajęła mi 4 razy tyle czasu, 3 ławki, chodzenie jakbym miała kij w tyłku, a pod klatką siedziałam z 5min żeby zebrać siły na 4 piętro. Jak usiadłam żeby zdjąć buty to myślałam że padnę, zdecydowanie muszę się położyć
|
|
#3018 |
|
Rozeznanie
|
Jaki ja mam obolały brzuch. Młody w nocy tak szalał,chyba probowal sie odwrocic,ale nie wyszlo mu to. W połowie drogi wracał do góry
ehh chyba tak juz zostanie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Lynn no właśnie nie czuję się jakby to była jelitówka bo kilka razy miałam i zaczynało się od biegunki a teraz same wymioty. Zrobiłam sobie gorzką herbatę i póki co przeszło. No zobaczymy, może coś nie podpasowało albo młoda skopała żołądek 😁
No Kallina to jak to pewność, że to wody to kto wie co się tu wydarzy! 😘 A Ty Lotso i Alla się wstydzcie bo znowu Was wyprzedzi Kallina niespodziewanie 😂 |
|
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
Kalina ale kazali Ci jechac do domu? Jak wody zaczynaja odchodzic to do kilku godzin powinno sie rozkrecic ale w drugiej ciąży szybciej wiec uwazaj żebyś w domu nie urodzila.
Anulka z pilka musisz uwazac bo moze przyspieszyc akcje. Migi mi tez sie udzielily mdlosci ale jakos wytrzymuje aby nie wymiotować. Ale za to latam na kibelek ciagle i boli mnie w krzyzu.. Nunny kiepsko wyszło z tym szpitalem u Ciebie. Miejmy. Nadzieję e bedzie akurat jak na zechcesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny taka dobra rada którą usłyszałam na szkole rodzenia.
Jak macie zamiar jechać do szpitala autem, przygotujcie sobie i zostawcie już w aucie kartkę A4 z napisem ŻONA RODZI i nr telefonu. Jak już będziecie jechać do szpitala to wsadzcie za przednią szybę. Ponoć pomaga przy np przekroczeniu prędkości jak stoi policja albo jak zaparkujecie na zakazie przed szpitalem, żeby nie dostać mandatu lub nie odholowali auta. |
|
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawie u nas jak zawsze. Kalina powodzenia. Było dwa L dawać 2 nicku.
Byłam na mieście załatwić parę spraw, ale jeszcze czeka mnie dziś sprzątanie. Kurcze ja to normalnie chodzę i wszystko. Nie to co wy piszecie. Może dlatego że u mnie dopiero 35 tc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3023 |
|
nibyżona
|
Ja 34tc jestem. I do tej pory nie było źle
Migi Holly a moze jeszcze Cię zaskoczy
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj 35+5, także jeszcze nie chcialabym rodzić.
Wykrakalyscie z tym "L". Czarownice ![]() Ale nie rodze jeszcze, chętnie oddam trzecie miejsce na podium.
|
#3025 |
|
Rozeznanie
|
W domu w końcu
![]() Aleaa_ Renault Clio kombi ![]() Dominikowa,ale straszysz. Już myślałem,że kolejna w szpitalu. My już do szpitala to mamy na porodu iść. Kallina😱 Little herbatka na laktację wow juzMigifigi u mnie na Śląsku, panuje zwiększone zakażenie wirusem wątrobowym pokarmowy tz. A. Uważaj! Biedaku ![]() Ja miałam wczoraj bieguneczke tak mini. Ale się na szczęście nic nie rozkręciło. Boję się teraz chorób Też pomyślałam,że to czyszczenie organizmu przed. Jezu wszystko sobie wmawiamJoasia to dobre wieści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cherry Jesteś w ciąży. Dobry z ciebie gospodarz![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Jak wody. To już niedługo. Czyżby kolejny maluch😮😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Migi świetny pomysł z ta kartka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Aneu ciesz się póki możesz:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do tej pory mogę chodzić, duuuuzo chodzić. Ale jak mi naciska na szyjke czasami to już muszę zwolnić na trochę. Może to też dlatego, że ciąża była ok, ja dużo chodziłam, bo zdazylo się po 5-6km dziennie na jeden spacer. Teraz nie przekraczam 3km i zdecydowanie wolniej się poruszam. Chociaż jak mam dobry dzień to się zapominam i dalej latam 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do tej pory mogę chodzić, duuuuzo chodzić. Ale jak mi naciska na szyjke czasami to już muszę zwolnić na trochę. Może to też dlatego, że ciąża była ok, ja dużo chodziłam, bo zdazylo się po 5-6km dziennie na jeden spacer. Teraz nie przekraczam 3km i zdecydowanie wolniej się poruszam. Chociaż jak mam dobry dzień to się zapominam i dalej latam 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z nad kawki
Chwilka przerwy i działamy dalej. Ja o dziwo dzisiaj mam sporo energii więc mam zamiar to wykorzystać.Zaraz zabieram się za prasowanie i układanie ciuchów bo oczywiście nie zrobiłam tego wczoraj.. Killina trzymamy kciuki!!!! DZIEWCZYNY, które korzystają z prywatnej opieki będziecie "podciągać" dziecko pod prywatną opiekę też czy będziecie korzystać z państwowej przychodni? Ja zdecydowałam, że dopiszę młodą do pakietu i będę korzystać tam z lekarzy. Stojąc w luxmedzie wiele razy widziałam, że wszystko idzie bezproblemowo i szybko z dzieciakami, wizyty no problem i jeśli mam możliwość to skorzystam. U mnie w przychodni pediatra 2h max 2 razy w tygodniu, z terminami ciężko, ogólnie ta poczekalnia i wściekłe pielęgniarki i rejestratorki - rozbestwiłam się. Tylko teraz PYTANIE podajecie adres jednej z placówek w szpitalu? Chodzi o wysłanie dokumentacji, karty szczepień itd. Nie wiem właśnie jak to wygląda w przypadku prywatnej opieki przecież tyle jest tych punktów. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- A! Jeszcze Wam powiem sytuacje z wczorajszych zajęć sr. Mieliśmy zajęcia z pediatrą (swoją drogą bardzo przydatne) . Jak był temat gbsu i tego jak to wszystko wygląda po przyjeździe do szpitala to połowa babeczek na sali w szoku, że one na nfz chodzą do lekarzy i nikt im nic nie mówił o żadym gbsie, że trzeba zrobić a większość z nich w 36 tyg i więcej. Były wściekłe...no ale dowiedziały się chociaż na sr. eh....
|
|
|
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
Ja to niewiem co myslec. Od kilku dni coraz wiecej sie załatwiam. Ale dzis to juz lekka przesada wiec ciekawe wlasnie czy to nie oczyszczenie przed godzina O. Tym bardziej ze jem bardzo malo. Mala tez spokojnie bardzo dZisiaj. Kalina widze ze nas tylko dzien w terminie rozni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Maartikrk ja zrobiłam dla syna kartę lux medu ale powiem szczerze, przez 1,5 roku tylko raz z niej skorzystalam. Na nfz nigdy mi nie odmówili przyjęcia na już a z lux medem był zawsze problem, a po południu nie bylo szans dostać się do lekarza. Także jestem zawiedziona lux medem i corki nie dopisuje.
A w szpitalu podałam normalnie adres przychodni na nfz. Lux med jest tylko dodatkowo.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Ja mam granatowy wózek, więc ta torba może byc, ale coś mi nie do konca leży...chyba trochę za duża jest
Nadal się zastanawiam nad nią. Zastanawiam się czy rożni się bardzo od skip hopa jakościowo.