|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Zapewne jest do dla Ciebie oczywiste i pewnie to robisz ale wspomne warto wykonywać czesto a nawet bardzo czesto ćwiczenia które odgazowywują. My mamy ćwiczenia na symetrię więc nie wiem czy każdy może je wykonywać więc nie namawiam. Jedno z nich polega na złączeniu nózek i dociągnięciu ich maksymalnie do brzuszka i dodatkowo rączkami musi trzymać te nóżki. Tak gazuje przy tym....ale nie ulewa już mi. Broń Boże nie pouczam tylko chciałabym aby i Tobie coś pomogło bo wiem jak uporczywe jest ulewanie.
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w hm -% + dd
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Ja nie wiem, u nas chyba jakieś połączenie skoku, kryzysu laktacyjnego i nie wiem czego jeszcze... Ja stosowałam blw, ale nie restrykcyjnie, dużo z niego czerpałam, ale podawałam też zupkę na początku sama karmiąc i szłam z produktami zgodnie z tabelką rozszerzenia diety. Teraz też coś podobnego pewnie będę robiła. Może mniej będę się trzymała tabelki, pewnie będę bardziej otwarta na inwencję Łucji, a i ona będzie częściej uczestniczyła z nami przy wspólnych posiłkach niż Lila. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Bo ostatnio bardzo dużo Lu ulewa.
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my robimy ale nie puszcza bąków wtedy raczej. On się odgazowuje jak sam chce-.- a najczęściej jak leży na brzuszkuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
O matko, dobrze ze tego nie pamiętacie...
Cytat:
Z jakiego powodu podejrzewasz ze przejdziesz juz w zimie na spacerówkę?Cytat:
W rafjolce jest 6% na hasło wrzesień do 18.09. Zamówiłam koszule i piżamę do karmienia z długim rękawem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Oby pestka juz nie chlustała... kurde bidula! Minini Oby udało się pojechać! I 100 lat dla ślubnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi sie przypomniało - sukienki do karmienia są dostępne są na aeterie.com i jest zapowiedź kolekcji jesiennej: https://instagram.com/p/BZEARqshUSc/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Mąż dzisiaj wpłacił zadatek za salę na chrzciny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze moje dziecko zasnęło na dole. I teraz nie wiem czy ją ruszać. Chyba poczekam do kolejnej, teoretycznej godziny karmienia i wtedy ją przeniosę do sypialni. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Sam czy Ty używasz tego łóżeczka z Gracco? Bo widzę, że u mnie już zaczyna się uginać. Dobija do 6kg. Będę musiała ściągnąć górę. Już mnie bolą plecy - gdy o tym myślę. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Pieluchy dada w promocji w ten weekend.
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to cześć wszystkim! Czytam Was codziennie, ale z udzielaniem się gorzej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
kurde u nas kolka
|
#3642 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle współczuje
oby szybko przeszło. U nas odpukać chyba ani razu nie mieliśmy jakis mega problemów z brzuszkiem. Tylko to spanie.. jutro Tz nie idzie do pracy także w nocy juz nie bedzie miał tak dobrze w tygodniu wstaje o 4:30 wiec mu odpuszczam. Chociaż i tak czasami sam sie budzi. Dzisiaj o 1 w nocy np wziął młodego na 40 min żebym odpoczęła bo juz nie wiedziałam co zrobić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Martini, witaj. Przedstawialas się nam, bo nie kojarzę
?Morelle, oby szybko przeszło. U nas dziś be kolki! Taedio, współczuję tych nocek. Ja też się nie wysypiam ale jednak młody nie wyje w nocy czy coś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3644 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Karmienie wieczorne - nie kończąca się opowieść 🙈 więc postanowiłam się przywitać. Czytan Was cały czas. Dzieciątka wszystkie cudowne na wątku A w ogole to mi sie snilo kiedys ze robilyscie glosowanie zeby mnie wyrzucic z watku🙈 Widzę ze szczepienia się odbywają. My tez byłyśmy wczoraj. Serce mi pękało jak Nelka płakała 😥 Xzora brawo kp! Widzialam ze odstawilas juz mm. Super ☺ ja u rafjolki kupilam ostatnip biustonosze do karmienia i poczulam sie jak sexy mama 😀 Morelle wspolczuje kolki i ulewania 😣 zakupy dla Pestki super! Fajth ciepla herbatka rewelka 😂 kciuki za wyniki! Temat chrzcin u kazdej sie przewija a u nas cisza w eterze 😔 najwczesniej chyba uda nam sie w swieta o ile szanowny pan chrzestny raczy przyjechac na swieta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Pestka
Cytat:
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, chrzciny bedą 26.12. Współczuje kolki.
Carolles - dziekuje dobrze, ze juz po szczepieniu u was Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3648 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda mój tez nie wyje
tylko nie śpi :p tzn podejrzewam, że jakbym go nie odkładała to by spał :/Cashmere tak, kochany mąż ![]() Wykapalismy młodego i karmienie. Ciekawe jak dzisiaj zaśnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles, bacik że się nie odzywałas! Zaglądaj częściej
![]() Taedio, ja się za którymś razem poddaje po prostu bo jestem nieprzytomna już i śpi z nami. Niewygodnie ale chociaż w ogóle coś śpię. No i zaleY od sytuacji bo kolka= nieodkladalnosc i wtedy nawet nie próbuje. Zobaczymy jak będzie dzisiaj bo póki co młody spokójny ale spał u dziadka na rękach i teraz może być bunt:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3650 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda u nas jeszcze wchodzi w grę spanie na mnie. Ja mam za mocny sen zeby młody spał z nami
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas kolejny wieczór długie zasypianie... Mały nam się popsuł i nie chce spać. Nie wiem już co jest nie tak
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za zyczenia udanego wyjazdu
dzisiaj pogoda dopisała, było słonecznie tylko trochę wieje. Mały spał ciągle, najpierw w aucie potem w wózku i na końcu w chuscie . Jedyne moje zmartwienie to kupka, ostatnia była w poniedziałek i już nieźle bączki męczą :/Minini jesteśmy w Mielnie bo tu mamy najbliżej mam nadzieje że Wasz wyjazd się uda!Carolles fajnie że się odzywasz, macierzyństwo Cię pochłonęło ![]() Pestycyda chyba Wam pomaga ten lek który dostaliście na kolki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3653 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka doskonale Cie rozumiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle mam nadzieję że u Was kolka już przeszła
![]() Xzora fajnie że macie już lokal na chrzciny, ja chyba w końcu zapomnialam napisać że my mamy 30.09 ale nie wiem czy w ogóle coś po kościele zrobimy, bo msza jest o 18 a chrzest o 19 :/ a o 20 mały już jest śpiący Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3655 |
|
MerDer 4ever
|
Ja nie wiem kiedy u nas chrzciny bo nie wiem kiedy mój tata wróci :/
Młody odłożony, śpi! idę wziąć prysznic, mam nadzieje, że go to nie obudzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
19,99 zł za op. przy zakupie 2. max 4. od rozmiaru 3. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na limango jest wyprzedaż outletu. Są świetne ceny. Kliknęłam buty i nauszniki. Z minnie off course Szkoda, że nie mam pojęcia jakie sandały jej kupić bo zamiast 400 zł za skórzane buty mogłabym dać 80 zł. Potrzebne są jedne porządne. Tak to nie wiem niestety. Jeszcze kliknę c&a i hm i koniec bo mnie mąż z domu wyrzuci! a wy klikacie coś na weekendach zniżek?Chilli przywołuje Cię myślami! My dziś skończyłyśmy 2,5 mies, więc wy już 3!
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio a gdzie jest Twój tata?
Brawo za uśpienie małego ja się kąpię zazwyczaj zanim uśpię i Tż wtedy z nim siedzi i go zabawiaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
Taedio
Morelle ja się jutro wybieram na zakupy stacjonarnie, mam nadzieję, że coś kupię. Na klikanie o dziwo nie mam jakoś weny ostatnio... Ile normalnie kosztują Dady 3 w biedrze i ile ich jest? Używamy jeszcze 2, ale może byśmy kupili na zaś jak się opłaca. |
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Jon, owszem. Debridat pomaga
![]() Ja zwariuje. 1,5h usypiam to dziecko i jak daje sobie rękę uciac że śpi i próbuje odlozyc to się budzi :/ juZ nie mam siły do niego. Sama juz na 15 minut odlecialam a on się nadal trzyma. Nie będzie dziś z nami spał chociaBym go do 3 rano miała odkładać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3660 |
|
MerDer 4ever
|
Jon aktualnie na robocie we Francji
![]() Pierwsza pobudka! Pestycyda za nockę. Walczymy razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Eh to kupa go obudziła. Przebrałam i rozbudzony oby znowu szybko zasnął ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Bo ostatnio bardzo dużo Lu ulewa.
my robimy ale nie puszcza bąków wtedy raczej. On się odgazowuje jak sam chce-.- a najczęściej jak leży na brzuszku

jutro Tz nie idzie do pracy także w nocy juz nie bedzie miał tak dobrze
dobrze, ze juz po szczepieniu u was 
idę wziąć prysznic, mam nadzieje, że go to nie obudzi 
ja się kąpię zazwyczaj zanim uśpię i Tż wtedy z nim siedzi i go zabawia
za nockę. Walczymy razem
oby znowu szybko zasnął