|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Taedio, Pestycyda widze ze u Was nocki takie jak i u nas. My spimy a Nela buszuje. Dopiero jak sie znudiz bardzo albo zglodnieje to daje glos. Lozeczko boli w dupke i wiekszosc nocy spi miedzy nami albo na mnie. Mam wrazenie ze w lozeczku jej zimno i dlatego tak kiepsko sypia.
Jon udanego wypoczynku! Masz racje macierzynstwo mnie pochlania 😍 Morelle nawet nie wiedzialam ze weekend znizek jest 😜 moze cos poszukam jutro. Potrzebuje dla Neli body biale gladkie pod sukienke i rajstopki bo idziemy na wesele za tydzien a no ii czapeczki nie mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Calineczka paczka 3 chyba 25 zl? Ta promka sie oplaca sama jakis czas temu zrobilam juz zapas ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, Twój przynajmniej zasnął. Mój drzemie przy cycku ale snem tego nie nazwę. Jeszcze mnie tZ głupimi tekstami w☠☠☠☠ia, matka nade mną krąży żeby zobaczyć " śpi?" Nie ☠☠☠☠a nie śpi. 2 h nie śpi. Oni sobie siedzą , wódkę piją i gadają a ja siedzę zamknięta w pokoju z nieodkladalbym dzieckiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3663 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles ubierz cieplej na noc i sie przekonasz
Pestycyda Eh najgorzej samemu siedzieć kiedy inni sie bawią :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz usnął po 2 godzinach walki. Ciekawe na jak długo. ![]() Kciuki za Waszych łobuzów! |
|
|
|
|
#3665 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka oby długo pospał
U mnie pierwsza próba odłożenia zakończona fiaskiem zmieniam strategie, zawinęłam go w otulacz i zobaczymy. Nie lubi byc skrępowany ale może akurat sie uda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jaka cena, ale jest 60 szt w paczce. My już używamy 3, 2 już jakieś małe mi się wydawały.
|
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
To może rzeczywiście to... Dzięki
Asia dobrze pamiętam, że to Ty kupowałaś sukienkę z Milook? Cytat:
Hahaha ale sen U nas chrzest jednak 8.10 bo tydzień wcześniej są rekolekcje w kościele i nie można było wtedy zarezerwować. Na szczęście nie było problemu za zmianą terminu w lokalu. A w ogóle to chrzcimy na tej samej mszy z moją siostrą cioteczną, która ma córeczkę miesiąc starszą od Lu i będziemy dla swoich córek wzajemnie matkami chrzestnymi A potem wspólna impreza w lokalu Śmiejemy się, że mamy cioteczne bliźniaczki
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wygladacie i jaki ładny kangurek ![]() My próbujemy się właśnie odłożyć już dwa razy nie wyszło ... Mały dziś po dziennej drzemce wstał o 19 30 po dwóch godzinach . Niby zasnął ponkapieli normalnie ale od 12 już znownco godzinę się budzi ... Ciekawe kiedy mu się unormuje... Nie wiem co ubrać na chrzciny... Powiedzcie mi jak Nie za szerokie ubranko ? Nie mogliśmy dostać 62 więc kupiliśmy 68 . IMG_1505526339.174111.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się udało odłożyć, ciekawe na jak długo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie wyszło u Was z tymi bliźniaczkami Cytat:
nie powiedziałabym na piereszy rzut oka, że jest za duży
|
||
|
|
|
#3671 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek dla mnie tez wyglada dobrze
Spał do teraz! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Sili ale fajnie się zagraliście
![]() Devileek, ubranko dla mnie ok Mój zasnął po 2,5h na 1,5. Potem spał na mnie bo już nieprzytomna jestem. Strasznie się rzuca ostatnio przy tych nocnych karmieniach:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Mój teraz po godzinie się obudził na karmilam niby się odłożył ale co jakiś czas wierci ... Ja nie wiem jak one to robią w budzą się idealnie po godzinie. Dobrze że chociaż śpi nad początku z 4 godziny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3675 |
|
MerDer 4ever
|
U mnie od 4:30 do teraz. Tz wziął go do przebrania a on wpadł w taka histerie
jeszcze takiego płaczu nie słyszałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Znowu nie odlozylam dziecka do lozeczka po pierwszyn karmieniu i spala z nami Devileek Julek wyglada super! Wcale nie widac ze to duze na niego 😊 Silli ale sie zgralyscie faktycznie 👍☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3677 |
|
MerDer 4ever
|
A my dospaliśmy i pewnie zaczniemy dzień
nocka super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz cwaniak usnal w lezaczku 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, brawa za nockę
![]() Carolles, u mnie w nocy chlustanie na pościel. Noc porażka oczywiście. 2,5 h usypianie, 1,5h snu a potem zabawa na całego. Młody się wierci przy piersi rzuca, ulewa, nie chce spać no cyrki jakieś. Mojej frustracji nocnej nic nie jest w stanie idealnym opisać. A im bardziej ja zdenerwowana tym pewnie on też. Ja nie wiem co mam zrobić. Zacząć go już od 18 wyciszać? Przecież ja zwariuje jak już na tyle godzin zamknę się w ciemnym pokoju bez tv i ludzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Devileek Ubranko super i rozmiar tez ok. Taedio Brawa za nocke. Martini Witaj jak tam Jeremi?Carolles U nas też średnio z tym odkładaniem. Sill Fajnie z tymi chrzcinami ![]() Ja nie mam fajnych kuzynek, a szkoda :/ Xzora Fajna data na chrzciny, tez tak chciałam ale bilety z Anglii drogie a mamy tam Mojego tatę i brata męża. U nas noc ok wstawal co 3 h od 20:30 i spalismy do 8, w nocy tylko miałam mokrya incydent ze starszakiem... a Hugo byl akurat po przebieraniu wiec nie spał i po kilku min się juz niecierpliwil, co pokazał całemu osiedlu swoim wrzaskiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3681 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stacjonarnie nie umiem kupować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fajnie wam wyszło! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak wasza nocka?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
JonSnow - to rzeczywiście pozno chrzciny macie. Myśle, ze o takiej godzinie jesli chcielibyście robić w lokalu to taki mniejszy poczęstunek - przystawka/zupa, II danie i deser/tort. My mamy chrzest o 11.30 i chrzciny w ofercie lokali to 4 dania gorące, 7 przystawek zimnych, ciasta i owoce, tort.
Morelle - ja raczej nic nie klikam na weekendach zniżek chyba ze akurat czegoś potrzebuje. Aktualnie wszystkie potrzeby ubraniowe/zakupowe zaspokojone. Pestycyda - współczuje izolacji na imprezie. Siilmariien - fajnie sie z siostrą cioteczną zagraliście. Dobrze, ze w lokalu nie było problemu z przełożeniem terminu. Masz juz sukienkę? Devileek - bardzo ładny strój i nie widać zeby był za duzy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Pestycyda, współczuje nocy. Moze jakies szumy by go wyciszyły? Mała! Ja z kolei niekoniecznie tą datę chciałam, tylko wlasnie chrzestny jest zagranicą i przyjedzie na święta. Także termin pod niego. Morelle - na chrzest zakładasz sukienkę którą kiedyś kupiłaś? Taka biała o garniturowych kroju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dobrze. O 4 mokra pielucha, karmienie i sen. A wcześniejsze było o 17:30. Tylko zasnęła ok 21. Właśnie tż karmi ![]() Cytat:
:P
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, podsypia na rękach albo na mnie ale nie wykraczamy poza fazę snu aktywnego:/ nie wiem jak on się wysypia skoro taki płytki sen ma.
Carolles, pocieszające. Może mu przejdzie tak jak mówisz. Muszę taktykę obrać jakaś. Bo faktycznie za dużo musi jeść na noc skoro mi tak zaczął ulewać a nie ulewał nigdy się nocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3687 |
|
Raczkowanie
|
Poczytaj Was regularnie ale nie mam kiedy odpisac. Albo musze Malą ogarnac albo w chalupie cos albo ktos cos chce. Ogolnie Mala spi ostatnio godzine w ciagu dnia. Tz mnie wkurrrr bo sie zaczyna brac za remonty co mial zrobic jak bylam w ciazy i ja sie musze z mala wyprowadzic bo wczesniej nie mial czasu bo za duzo bylo newsow na fejsie …|*£§^€~!!! Teraz czekam juz godzine na badania krwi a ludzie przed chwila chcieli zagryzc cięzarną kobietke bo weszla bez kolejki. Masakra jakas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3688 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie nic nie widać, że za duże, wygląda super! ![]() Duży przystojniacha z niego już! Ja Łucji kupiłam na chrzest 62 i jest za duże, żałowałam, że nie wzięłam 56... Nosiłaś już w swojej pięknej nowej chuście? Jak się sprawuje? Pochwal się zdjęciem jak zamotasz w nią I zadowolona jesteś z jakości czy średnio? Ja też zamówiłam od nich, ale jeszcze nie przyszła. Cytat:
Lu też tak szarpie cycki i zaczęła ulewać dużo, bo często je... U mnie pasuje wszystko do tego opisu: https://www.hafija.pl/2016/11/karmie...aktacyjny.html A jednocześnie widzę, że intensywnie teraz się rozwija i jeszcze ją to trochę przeraża, znowu zaczęła dużo więcej widzieć i słyszeć, bawi się sama w chwytanie zebry i dzwonienie nią. Więc podejrzewam takie pomieszanie skoku z kryzysem Jak się tak rzuca to tak jak dziewczyny pisały pomaga noszenie - ale bardziej przez męża, bo u mnie wyczuwa piersi i często dodatkowo się denerwuje... Poza tym on jej głośno mówi rytmicznie: szy, szy, szt (to ją mega usypia, jednostajny szum szumiśka już coraz mniej działa), a ja się przy tym zapowietrzam szybko Jak ja ją muszę nosić to biorę jej główkę jak najwyżej nad piersią, żeby jak najmniej ją czuła i wtedy lepiej udaje mi się ją uśpić.W tym artykule na hafija jest napisane, żeby nie oszukiwać smoczkiem i nie podawać go jak dziecko chce pierś nadal, bo to może wydłużyć czas trwania kryzysu. Ale ja już czasami nie mogę na to patrzeć jak tyle wisi, bo potem tak ulewa... I wciskam jej tego smoka co jakiś czas... U nas może być jeszcze dodatkowo skaza białkowa i przez to może się też męczyć, ale zobaczymy we wtorek u lekarza... A rzeczywiście, pisałaś że 8 Hehe to super Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze! Cytat:
). Ale jeszcze czekam na nią, nie mierzyłam.1505550330060.jpg 1505550342267.jpg |
|||
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
KociaMatka - masakra z tymi ludźmi. Powinno byc jakies info przed gabinetem o pierwszeństwie ciężarnych.
Siilmariien - jaki strój ma Łucja i gdzie kupiłaś? Moze jeszcze do 08.10 trochę podrośnie i strój bedzie lepiej leżał. Ja dopiero od kilku dni widzę ze Klaudia urosła. Dzisiaj ubrałam jej w dresowy kombinezon - kiedyś jak go ubrałam to był mega za duzy, rękawy podwinięte. Teraz prawie dobry. No i te różnice w rozmiarówkach - w ciagu kilku dni Klaudia mierzyła kilka kombinezonów, w tym 56 dobry, 68 prawie dobry, jeden 62 za duzy, a inny 62 duuuzo za duzy. Widzę, ze Zebra cały czas na topie skąd podejrzenie o skazie u was?Fajna sukienka i nie jest pensjonarska. Gdzie kupiłaś? Ja nie mogę chodzić w swoim ulubionym dopasowanym kroju przez brzuch w rozkloszowanych dziwnie sie czuje... w ogole nie mam wizji w co sie mogę ubrać - chyba szmizjerki poszukam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Sill
Sukienka fajna i praktyczna Xzora Ja też Nie mogę nosić moich ulubionych rzeczy. A na chrzest też nie wiem ubiore tak żeby jeszcze swobodnie karmić. Pestycyda Ja też muszę powalczyć z tym odkładaniem choć by nie wiem co! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

zmieniam strategie, zawinęłam go w otulacz i zobaczymy. Nie lubi byc skrępowany ale może akurat sie uda 
Hahaha ale sen
A potem wspólna impreza w lokalu
Śmiejemy się, że mamy cioteczne bliźniaczki 

Timi tak spał w chuscie, że co chwilę sprawdzałam czy oddycha 

jeszcze takiego płaczu nie słyszałam