|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXX
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam opisać maskę na noc perfecty... wysypało mnie mega!!! Wiem ze ma kwasy ale twarz mimo ze mam mega tłusta mega mi się tłuści jeszcze bardziej może to kombinacja trzech podkładów które mieszam ( vichy, Clinique, Estee) ale na prawdę nie jest fajnie. Mam mega bolące grudy na twarzy których dawno nie było.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3603 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że mają tyle produktów, na stronie Rosska póki co tylko podkłady i bazy . Mam nadzieje ,że dorwę podkład na -49
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten proces trochę trwa i grudki mogą powstać też z tego co jedliśmy, to też ciężko czasem ocenić co jest prawdziwym powodem. U mnie kosmetyki z kwasem nigdy wysypu nie powodowały ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Trochę mnie zastanawia gdzie to wstawią. Osobny stand? Czy w każdym R. czy może kosztem innej marki? |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXX
Cytat:
Używałam kiedyś Yonelle z kwasami i było ok, teraz to jakaś tragedia :/ czymkolwiek nie zmywalam tych podkładów było OK. Od dawna nie miałam grud takich bolących tylko po tej perfekcie na noc. Od jakiegoś półtorej roku miałam spokojnie na twarzy :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stay Strong Only the strong survive Edytowane przez anekania Czas edycji: 2017-09-15 o 23:25 |
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3607 | |
|
|
Cytat:
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit. Już widzę, że w jednej lokalizacji nie mam Lovely internetowo, a to Ross po remoncie i tam mam tą markę z mineralnymi Lorigine czy jakoś tak, Pupa, Deborach. Może tam wstawili. Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-09-16 o 00:08 |
|
|
|
|
#3609 | |
|
|
Cytat:
Możliwe, że sinskin bedzie dostępne tylko w dużych Rossach.
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam teraz czy po ponownym otwarciu ta szafa była czy nie, ale kiedyś Wibo znikało żeby w to miejsce Eris wstawić. Teraz będę miała jeszcze jednego większego R. w SCC zmieniają lokalizację.
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Czy ja wiem czy dziwne? U mnie szafa Lovely pełna, a kosmetyki leżą i się kurzą. Nastolatki nie chcą już byle czego byle tanio. Starsze grupy wiekowe po nie raczej nie sięgają to po co zajmować przestrzeń ekspozycyjną? Wiadomo, że teraz są nowe trendy, jest trend na eko/naturę/minerały/DIY, więc ta nowa marka SinSkin jak najbardziej się w to wpisuje i z powodzeniem może Lovely zastąpić.
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ten w przezroczystej.
Na ten drugi raz się pokusiłam, więcej tego nie zrobię bo nawet tamtej butelki nie skończyłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie pytanie pojawiało się już wielokrotnie, ale dopoki sama nie byłam zainteresowana tematem to nie pamiętam.
Czy jeśli spiszę mamie na kartce kod z karty aplikacji Rossmann, to będzie mogła zrobić na to zamówienie 2+2, czy nie da rady? Moja mama ma taki smartfon,że nie da się wgrać apki
|
|
|
|
#3616 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2017-09-16 o 10:15 |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio widziałam u lily pebbles fajny bronzer cushion z loreal. Widziala go może któraś z was w jakiś zapowiedziach nowości?
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz się będę bała dwóch pozostałych rodzajów używać
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po kwasach może wystąpić okołomieszkowy stan zapalnym, a to drażniące działanie kwasów, a nie komedogeneza, która występuję przy 3 czynnikach: tłustej skórze, nadmierny łojotoku i zaburzeniach rogowacenia. Zaskórniki nie występują przy skórze suchej. Suche skórki można mieć równie dobrze przy skórze tłustej, odwodnionej i zaburzeniami rogowacenia. Jak widzę np. youtuberkę która mówi, że ma suchą skórę i robi test podkładu i nagle wieczorem świeci się jak latarnia Edit. Jeszcze co do tanich marek to jak byłam w SP bo tam jest promocja -50% to co chwilę ktoś kręcił się przy Essence i wcale nie były to nastolatki, a jakoś przy Bourjois jedna kobietę widziałam. Teraz wszystkie szafy są pełne, przy promocji to te tanie są prawie do gołych półek wyczyszczone. Ja widzę, że jest zainteresowanie. To że nie w każdym R. masz te same szafy, to też zmusza do odwiedzenia większej ilości. Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- A masz skórę tłustą? Jak nie to nie potrzebnie. Anekania napisała, że ma. Do "zapchania" trzeba mieć podłoże. Na wierzchu dłoni możesz się smarować parafiną czy silikonami i nie będziesz miała tam nagle sebum i zaskórników. Na normalnej/suchej skórze to się nie stanie. Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2017-09-16 o 13:24 |
||
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też ostatnio jakoś większa ilość niespodzianek i też przy używaniu tej nocnej maski. Ale u mnie czoło i zuchwa więc nie jestem pewna czy nie od słodkich bułek. Bo maska po pierwszych dwóch uzyciach była bajka, cera była bajka. Nawet czoło mi się wygladzilo (bo już coś tam wcześniej mi zaczęło się budować, tylko nie pryszcze tylko takie gule). No więc to mi wygladzila. A potem kupiłam ten cc Bell. Już dziś rano miałam myśl ze może ta maska jak czasem kremy na tradzik, najpierw musi być gorzej aby było lepiej, no ale nie wiem. Po kwasowych specyfikach chyba się tak raczej nie dzieje.
Najgorsze ze nawet nie wiem jaki krem używać bo mam wrażenie, że cokolwiek naloze to pogarsza. Mam na stanie: Farmona aloesowa, tolpa amarantus, vianek wzmacniający, elixir 7.9 yves Rocher_probka nowej wersji na noc, bielenda różana. Tak więc wszędzie silikony :/ ![]() Na codzień jako podkład burzuj hm poprzednia wersja, od jakieś ponad pół butelki. Edytowane przez GoskaVelPerla Czas edycji: 2017-09-16 o 14:20 |
|
|
|
#3624 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez merryem Czas edycji: 2017-09-16 o 14:43 |
||
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie będę cytować Bo na aplikacji się poglubie
Te mocne/ ciężkie podkłady używam od lat. Dermablend od jakiś 5 a Dw Estee od półtorej i nie miałam odkąd ich używam takich problemów. Te grudy/ trądzik / wypryski wyleczyłam Yonelle czerwonym i bielenda zielona serum profesional ona tez ma kwasy I z niczym innym to nie łącze jak z ta maseczka Perfecty bo nic nie zmieniło się w pielęgnacji. Ostatnio krem tez był inny lżejszy (rzadko) bo zapominałam Ja pisze swoją opinie i bardzo dziękuje za Wasze wypowiedzi ale jestem niemal pewna ze to reakcja na perfecte. Dietę mam stała, przyjmuje chemię od 2 mc wiec to jest tez możliwość ze organizm tak wywala ale aż tak?! Konsystencja tej maski jest fajna szybko zastyga i spina buzie wydaje mi się ze starczy na więcej niż 10 razy bo tez tak dużo tego nie waliłam. Któraś z Was pisała jak Vichy, dla mnie czad, ale to maska jeśli się przesadzi. Kryje w punkt podkład dobry dla realnych problemów na twarzy albo może idący za ta moda konturowania bo na nim można namalować wszystko Czasami mnie tak wywala przed okresem ale to tez nie ten czas Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń. Edytowane przez elizka1987 Czas edycji: 2017-09-16 o 19:24 |
|
|
|
#3627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi teraz przed okresem na czole takie niewielkie no i na uchu. To jest właśnie najlepsze, że potrafi mi się gul zrobić na zewnętrznej albo na wewnętrznej części ucha Chyba też muszę czasem sobie serum z kwasem tam zapodać. Co do silikonów to też zapobiegają utracie wody z naskórka i nie są aż takim złem jak je malują. Przy problematycznej cerze to najlepszy schemat eksfoliacja, nawilżanie i filtry. Niekoniecznie cały rok, bo wiosna/lato dzień matowienie, a noc nawilżenie/odżywienie. Chociaż testuję kosmetyki to jednak przy tak rozplanowanej wszystko jest w normie. Jak coś będzie miało wyskoczyć to i tak wyskoczy. Cytat:
Cytat:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...ml,377025,6014 Ma kwas migdałowy, który jest dość łagodny, może coś innego z niej albo połączenie składników Ci nie podeszło. Ja ostatnio to sobie robię noce bez kremu ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3628 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3629 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie wiem, dajcie jakiś trop
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Ten proces trochę trwa i grudki mogą powstać też z tego co jedliśmy, to też ciężko czasem ocenić co jest prawdziwym powodem. U mnie kosmetyki z kwasem nigdy wysypu nie powodowały 

tp