Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-16, 11:30   #3691
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
KociaMatka - masakra z tymi ludźmi. Powinno byc jakies info przed gabinetem o pierwszeństwie ciężarnych.
Siilmariien - jaki strój ma Łucja i gdzie kupiłaś? Moze jeszcze do 08.10 trochę podrośnie i strój bedzie lepiej leżał. Ja dopiero od kilku dni widzę ze Klaudia urosła. Dzisiaj ubrałam jej w dresowy kombinezon - kiedyś jak go ubrałam to był mega za duzy, rękawy podwinięte. Teraz prawie dobry. No i te różnice w rozmiarówkach - w ciagu kilku dni Klaudia mierzyła kilka kombinezonów, w tym 56 dobry, 68 prawie dobry, jeden 62 za duzy, a inny 62 duuuzo za duzy.
Widzę, ze Zebra cały czas na topie skąd podejrzenie o skazie u was?
Fajna sukienka i nie jest pensjonarska. Gdzie kupiłaś?
Ja nie mogę chodzić w swoim ulubionym dopasowanym kroju przez brzuch w rozkloszowanych dziwnie sie czuje... w ogole nie mam wizji w co sie mogę ubrać - chyba szmizjerki poszukam
Na allegro, jakaś polska firma.
http://allegro.pl/sukienka-czapeczka...785189671.html
Prawie już wzięłam to 56 i w ostatniej chwili wybrałam jednak 62. Wczoraj przyszła, nie chciało mi się już bawić w wymianę. Sukienka przejdzie, bo to i tak luźny fason, a ma gumeczki na rękawach więc nie będą może zjeżdżały, ale ta czapeczka mimo że też ma gumkę, na pewno będzie spadała na oczy co chwila jak Lu będzie się kręciła na rękach Ale to i tak tylko do kościoła, chyba że w lokalu byłaby klima strasznie podkręcona czy przeciąg, ale nie sądzę.

Tak, zebra na topie i gąsior z maty, on ma nawet jeszcze przyjemniejszy dźwięk Ale zaczęły jej się podobać też grzechotki, śmieje się do motylka jak grzechocząc przybliża się go do niej i oddala. Na uszytego przeze mnie królika jeszcze nie zwraca uwagi Chyba za mało kontrastowy i za cichą grzechotkę na razie ma

Ojj z tą skazą to nie wiem, Łucja ma od dawna takie krostki prawie niewidoczne bo w kolorze skóry, położna mówiła że to może być pokarmowe, teraz zrobił jej się straszny katar, ale nie chorobowy, tylko taki jakby od ulewania. Nic jej nie cieknie z nosa, ale mleko chyba zbiera jej się gdzieś głęboko w nosie i nie da się go odciągnąć katarkiem Cały czas charczy, ciężko jej się oddycha Wciąż ma problemy brzuszkowe, dużo gorzej odbekuje i zaczęła dużo ulewać. Córeczce mojej siostry ciotecznej miesiąc temu dokładnie to samo się zrobiło i po odstawieniu nabiału przeszło - z wyjątkiem tego charczenia. Charczenie przeszło po fenistilu.

Sukienka z https://milook.pl co Asia o nim pisała

Dzięki i powodzenia w szukaniu sukienki ma chrzest! A dla Klaudii już coś znalazłaś?

Ja wczoraj posprzątalam swoją szafę, spakowalam do worków próżniowych ciuchy ciążowe, letnie i takie, które nie przejdą przy kp - większość sukienek poszła w odstawkę... Ta paskowa z sinsay wygląda jakby dekolt dało się naciągnąć do karmienia
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 11:35   #3692
taedio
MerDer 4ever

Carolles No rośnie synuś mamuśki
Mojemu przeciekł pampers, na szczęście tylko siku

Pestycyda
Współczuje nocy ja miałam taki kryzys poprzedniej dlatego Tz go wziął żebym odpoczęła. Do tego u Was kolki tule

Mała

Ja przyjechałam do teściowej, sprzedałam jej małego i biorę kąpiel jestem totalnie wannowym freakiem a nie pisałam Wam, że remont łazienki sie przesunie mój tata jakos zle przekazał info o wielkości remontu i facet myślał, że to mniej roboty. Teraz sie na pewno nie wyrobi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Mój brzuch wrocil do stanu sprzed ciąży. Tzn jest totalnie miękki i niejędrny ale taki miałam tez przed ciąża

Stary 2017-09-16, 12:09   #3693
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien - śliczna sukienka i czapeczka urocza - mam nadzieje, ze nie bedzie spadała.
Z tą skazą białkową, moze Klaudia tez ma, delikatne krostki ma cały czas...
Nie mam jeszcze kreacji dla niej. Chciałabym poczekać z zakupem do k. listopada zeby z rozmiarem trafić. No i ta zima.
Myśle, ze u nas koszula, sweter i spódnica najlepiej sie sprawdzą. Spódnice szybko zdejmę i zapakuje Klaudię w kombinezon na czas przemieszczania. W kościele jest z kolei okropnie zimno wiec na mszę założyłabym na wierzch taką misiową kurteczkę ecrie którą dostałam od koleżanki. Rozm 68, wiec moze akurat bedzie dobra. Raczej nie chce kupować kurtki czy płaszcza tylko na mszę. Do tego moze czapeczka w takim stylu jak ma Łucja i wełniane buciki.
Taedio - współczuje przesunięcia remontu. Po remoncie bedzie wanna czy zostajecie przy prysznicu? Rzeczywiście musisz byc freakiem - mi by nie przyszło do głowy zeby u teściowej brać kąpiel. W swojej wannie siedziałam ostatni raz pewnie jakoś w połowie ciazy.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 12:15   #3694
taedio
MerDer 4ever

Sill śliczna sukienka

Xzora po remoncie wanna
Ja nie raz u moich rodziców brałam kąpiel bo tez maja wannę a dzisiaj pierwszy raz u teściowej

Stary 2017-09-16, 13:36   #3695
asia1905
Zakorzenienie

Sillmariien ja jestem zadowolona ze swojej sukienki zależało mi na chociaż jednej typowej do karmienia

W biedronce jak pisała wczoraj Morelle jest promocja na dady jak ktoś dostał smsa. Wchodzą też boxy, więc za 39,98 kupiłam 240 szt trojek. (2 boxy)
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:02   #3696
xzora
Zakorzenienie

A trzeba miec kartę biedronki albo dostać tego
Smsa zeby skorzystać z promocji na pieluchy?

Znalazłam sukienkę do karmienia ktora kiedyś pojawiła mi sie na FB. Poki co najbardziej mi sie podoba z tych karmnikowych: https://littlejohn.pl/produkt/sukien...a-granat-navy/

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:29   #3697
Mała!
Zakorzenienie

Kurde ja pamiętam, ze na chrzest Tymona ( latem) miałam jedną z moich sukienek z dekoldem w serek, więc spokojnie mogłam kp. no ale nie ubiore tej samej z moich sukienek to tylko czarne się nadają :/ a też nie chcę czarnej. Pytanie jak bardzo elegancka musi być?
Muszę też przesiąść do zaproszeń.

My na spacerze, pada :/ ake trudno.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:58   #3698
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
A trzeba miec kartę biedronki albo dostać tego
Smsa zeby skorzystać z promocji na pieluchy?

Znalazłam sukienkę do karmienia ktora kiedyś pojawiła mi sie na FB. Poki co najbardziej mi sie podoba z tych karmnikowych: https://littlejohn.pl/produkt/sukien...a-granat-navy/

Tak trzeba mieć kartę. Możesz znaleźć kogoś kto dostał smsa ale nie będzie korzystać i zamiast karty podać jego.numer telefonu.
Stary 2017-09-16, 15:23   #3699
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Cześć Julek!
Jak dla mnie nic nie widać, że za duże, wygląda super!
Duży przystojniacha z niego już!
Ja Łucji kupiłam na chrzest 62 i jest za duże, żałowałam, że nie wzięłam 56...
Nosiłaś już w swojej pięknej nowej chuście? Jak się sprawuje? Pochwal się zdjęciem jak zamotasz w nią

I zadowolona jesteś z jakości czy średnio?
Ja też zamówiłam od nich, ale jeszcze nie przyszła.

A może u Was jest to samo co u nas teraz? Czyli jakieś pomieszanie skoku rozwojowego z kryzysem laktacyjnym? Bo brzmi podobnie Lu też tak szarpie cycki i zaczęła ulewać dużo, bo często je...
U mnie pasuje wszystko do tego opisu: https://www.hafija.pl/2016/11/karmie...aktacyjny.html
A jednocześnie widzę, że intensywnie teraz się rozwija i jeszcze ją to trochę przeraża, znowu zaczęła dużo więcej widzieć i słyszeć, bawi się sama w chwytanie zebry i dzwonienie nią. Więc podejrzewam takie pomieszanie skoku z kryzysem
Jak się tak rzuca to tak jak dziewczyny pisały pomaga noszenie - ale bardziej przez męża, bo u mnie wyczuwa piersi i często dodatkowo się denerwuje... Poza tym on jej głośno mówi rytmicznie: szy, szy, szt (to ją mega usypia, jednostajny szum szumiśka już coraz mniej działa), a ja się przy tym zapowietrzam szybko Jak ja ją muszę nosić to biorę jej główkę jak najwyżej nad piersią, żeby jak najmniej ją czuła i wtedy lepiej udaje mi się ją uśpić.
W tym artykule na hafija jest napisane, żeby nie oszukiwać smoczkiem i nie podawać go jak dziecko chce pierś nadal, bo to może wydłużyć czas trwania kryzysu. Ale ja już czasami nie mogę na to patrzeć jak tyle wisi, bo potem tak ulewa... I wciskam jej tego smoka co jakiś czas...
U nas może być jeszcze dodatkowo skaza białkowa i przez to może się też męczyć, ale zobaczymy we wtorek u lekarza...

A rzeczywiście, pisałaś że 8 Hehe to super Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze!

Mam, kupiłam taką typową do karmienia, bo chciałam mieć jedną przy której można to dyskretniej robić, a nie górą. Trochę pensjonarska, ale zależało mi na długim rękawie i żeby była do szyji, bo mam wrażenie że odkryty dekolt pogrubia mnie na zdjęciach teraz (te wielkie cyce ). Ale jeszcze czekam na nią, nie mierzyłam.
Załącznik 7237156
Załącznik 7237161

Nosilam o wiele lepiej się nosi niż poprzednia ale to przez to że ta jest już grubsza a wiadomo jak widać Julek rośnie

Jak będę miała go w chuście to zrobię zdj bo ma razie był raz zamotany w Biedronce :p

Który Lucja ma tydzień ?

A sukienka ladna ja lubię taki styl od czasu do czasu

Stary 2017-09-16, 15:27   #3700
Carolles
Zadomowienie

Morelle fajnie ze u Was juz lepsze nocki ☺ i dzieki za inf o promkach.

Silli fajna ta sukienka, Xzora Twoja tez 👍

Kocia Matka wspolczuje remontu. A ludzie w przychodni jak zwykle znieczulica tez musze badania krwi zrobic bo bardzo slabo sie czuje. Kreci mi sie w glowie i robi mi sie slabo co jakis czas😒l

Xzora nie dostalam tego smsa z biedronki a moglabym Ci uzyczyc bo nie bede kupowac juz pieluch.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 15:35   #3701
vadi
*sportaddict*

dziewczyny, widzę, że dużo z Was się męczy z usypianiem, my, jak się okazało, w ogóle nie umieliśmy tego robić, na szczęście przyszła dzisiaj do nas nasza wspaniała doradczyni chustonoszenia po milionie kursów dotyczących szeroko pojętej pielęgnacji i opieki nad dzieckiem i nauczyła nas go usypiać, serio myślałam, że się popłaczę z radości, po raz pierwszy od ponad 8 tygodni mam tyle czasu wolne ręce i śpiącego nie na mnie Timiego Do tej pory usypiał płytko, na krótko, tylko na rękach, tylko z piersią/butelką w ustach.

Oczywiście usypianie to jest kwestia jednostkowa, ale dała mi kilka uniwersalnych dobrych rad:
- jeśli usypia z piersią w ustach, to ją wyjmować do skutku, ale trzymać na początku tuż przy twarzy malucha
- transfer z rąk do łóżka robić bez zmiany pozycji, czyli jeśli na rękach śpi na boku, to odkładać tak samo na bok, a nie np. na plecy
- kłaść dziecku do spania naszą noszoną koszulkę, nasz zapach uspokaja malucha

W efekcie min. tych zabiegów Timi miał dzisiaj 2 porządne drzemki nie na moich rękach i bez piersi w ustach, czuję się milion razy lepiej psychicznie i wreszcie widzę nadzieję na życie jak te matki, które robią cokolwiek poza trzymaniem dziecka na rękach prawie całą dobę

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-09-16 o 15:37
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 15:58   #3702
pestycyda
Zakorzenienie

KociaMatka, heh w ciąży remonty też są mało komfortowe. Wiemy coś o tym na wątku. Oby TŻ szybko skończył;*

Sili, ja nie sądzę żeby to był kryzys i skok. W ciągu dnia mały zachowuje się normalnie. Tylko noce takie z :pupa: oby u Was to nie była skaza! Piękna sukienka

Taedio, ja dwie nocy temu 2 razy przebierałam małego bo się zasikal bokiem szkoda z tym remontem. Na kiedy przekladacie?

Vadi, dzięki za rady co do zasypiania. Wybrobije dzisiaj. Problem ze mój najdłużej śpi na brzuchu więc jak go uśpić żeby odlozyc ? Na swojej klatce piersiowej i wtedy odlozyc?

My dziś dzień dziecka mamy. Najpierw zostawiliśmy z Tżem młodego na godzinę moim rodzicom i skoczyliśmy na cemnatrze. Teraz dziadkowie wzięli go na spacer a my leżymy do góry brzuchami. Jaka cisza...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 15:59   #3703
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Fantastycznie, fajna kobieta.się WAM trafiła, dziel się radami z chęcią spróbuje, bo Hugens tez lubi.na mamusi wisieć

Xzora
Nie masz kogoś kto korzysta z tej.karty biedrony? Jak.nie to dam.Ci moj nr, to sobie kupisz.

Deszcz u nas a.my łazimy, kupiłam w pepco biedną parasolke i doszłam pod blok. Mały śpi, powietrze mu służy, więc siedzę jeszcze chwilę w bramie... nie długo bo zimno u nas! A u Was jaka pogoda?

Zaopatrzenie na wieczór mam
IMG_20170916_154610.jpg

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 16:46   #3704
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Oby pestka juz nie chlustała... kurde bidula!

Minini
Oby udało się pojechać!
I 100 lat dla ślubnego

wczorajsze urodziny spokojnie. tortile zrobilam i dwa farsze mięsny warzywny. poszło wszystko! kilka suchych plackoe tylko zostalo

a z wyjazdem nie wiem. napewno nie dziś. mąz jezzcze z pracy nie wrócił...
pojedziemy napewno ale nie wiem kiedy

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dziękujemy za zyczenia udanego wyjazdu dzisiaj pogoda dopisała, było słonecznie tylko trochę wieje. Mały spał ciągle, najpierw w aucie potem w wózku i na końcu w chuscie . Jedyne moje zmartwienie to kupka, ostatnia była w poniedziałek i już nieźle bączki męczą :/

Minini jesteśmy w Mielnie bo tu mamy najbliżej mam nadzieje że Wasz wyjazd się uda!

Carolles fajnie że się odzywasz, macierzyństwo Cię pochłonęło

Pestycyda chyba Wam pomaga ten lek który dostaliście na kolki?

to odpoczywajcie! i pisz jak tam pogoda nad morzem

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Super wygladacie i jaki ładny kangurek

My próbujemy się właśnie odłożyć już dwa razy nie wyszło ...
Mały dziś po dziennej drzemce wstał o 19 30 po dwóch godzinach . Niby zasnął ponkapieli normalnie ale od 12 już znownco godzinę się budzi ... Ciekawe kiedy mu się unormuje...

Nie wiem co ubrać na chrzciny...

Powiedzcie mi jak Nie za szerokie ubranko ? Nie mogliśmy dostać 62 więc kupiliśmy 68 . Załącznik 7236641

wg mnie tez ok to ubranko!

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość

Kocia Matka wspolczuje remontu. A ludzie w przychodni jak zwykle znieczulica tez musze badania krwi zrobic bo bardzo slabo sie czuje. Kreci mi sie w glowie i robi mi sie slabo co jakis czas😒l

Xzora nie dostalam tego smsa z biedronki a moglabym Ci uzyczyc bo nie bede kupowac juz pieluch.

czemu nie bedziesz juz kupowac pieluch?

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
dziewczyny, widzę, że dużo z Was się męczy z usypianiem, my, jak się okazało, w ogóle nie umieliśmy tego robić, na szczęście przyszła dzisiaj do nas nasza wspaniała doradczyni chustonoszenia po milionie kursów dotyczących szeroko pojętej pielęgnacji i opieki nad dzieckiem i nauczyła nas go usypiać, serio myślałam, że się popłaczę z radości, po raz pierwszy od ponad 8 tygodni mam tyle czasu wolne ręce i śpiącego nie na mnie Timiego Do tej pory usypiał płytko, na krótko, tylko na rękach, tylko z piersią/butelką w ustach.

Oczywiście usypianie to jest kwestia jednostkowa, ale dała mi kilka uniwersalnych dobrych rad:
- jeśli usypia z piersią w ustach, to ją wyjmować do skutku, ale trzymać na początku tuż przy twarzy malucha
- transfer z rąk do łóżka robić bez zmiany pozycji, czyli jeśli na rękach śpi na boku, to odkładać tak samo na bok, a nie np. na plecy

W efekcie min. tych zabiegów Timi miał dzisiaj 2 porządne drzemki nie na moich rękach i bez piersi w ustach, czuję się milion razy lepiej psychicznie i wreszcie widzę nadzieję na życie jak te matki, które robią cokolwiek poza trzymaniem dziecka na rękach prawie całą dobę
super że tak wam pieknie doradziła! brawo za uspianie
ja jakos nieświadomie już stosuje te rady od dawna

pisałyście że niektóre juz dostały pjerwszy okres po porodzie. nie pamietam ktore z was? ktoras z was karmi piersia? kurcze ja chyba dostalam wczoraj.. ale taki słabszy jakiś niż mialam przed ciążą - zame wkladki wystarczają. albo to nie okres?
po pierwszym porodzie nie mialam chyba z pół roku! a teraz taka "niespodzianka"...
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 16:51   #3705
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, ja tak samo zaopatrzona na dziś:p
U nas zimno i pada.

Minini, brawo za udane urodziny. Zjadłabym tortille

Stary 2017-09-16, 17:11   #3706
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda nie wiemy jeszcze, dopiero facet mi zadzwoni z wycena i data.

Kurde ja nie wiem co bedzie jak przyjedzie łóżeczko.. młody wtedy idzie do swojego pokoju a my do sypialni. Młody 99% nocy śpi na brzuchu.. jak jestem obok to spoko ale jednak inne pokoje to juz inna bajka

Stary 2017-09-16, 18:14   #3707
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Super ze udajesie w koncu Tymka uspic 😊 fajnie ze masz taka pomoc od tej doradczyny. Z ta piersia przy buzi to ja jakos tak intuicyjnie od poczatku robie i to pomaga. Jak zabieralam i odchodzilam to od razu byly oczy otwarte.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
wczorajsze urodziny spokojnie. tortile zrobilam i dwa farsze mięsny warzywny. poszło wszystko! kilka suchych plackoe tylko zostalo

a z wyjazdem nie wiem. napewno nie dziś. mąz jezzcze z pracy nie wrócił...
pojedziemy napewno ale nie wiem kiedy

to odpoczywajcie! i pisz jak tam pogoda nad morzem

wg mnie tez ok to ubranko!

czemu nie bedziesz juz kupowac pieluch?

super że tak wam pieknie doradziła! brawo za uspianie
ja jakos nieświadomie już stosuje te rady od dawna

pisałyście że niektóre juz dostały pjerwszy okres po porodzie. nie pamietam ktore z was? ktoras z was karmi piersia? kurcze ja chyba dostalam wczoraj.. ale taki słabszy jakiś niż mialam przed ciążą - zame wkladki wystarczają. albo to nie okres?
po pierwszym porodzie nie mialam chyba z pół roku! a teraz taka "niespodzianka"...
Mininini hahahaha nie to ze w ogole nie bede kupowac ale mamy spory zapas jeszcze z ostatniej promocji wiec nie kupuje narazie wiecej 😝

Co do okresu to wydawalo mi sie ze tydzien temu dostalam w piatek. 3 dni delikantnego krwawienia takiego okresowego ale na wkladkach tak jak piszesz Ty. Ale bylam u gina zaraz po tym i mowi ze jajeczkowania nie ma wiec stwierdzil ze to nie okres. A no i kp wylacznie.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Pestycyda nie wiemy jeszcze, dopiero facet mi zadzwoni z wycena i data.

Kurde ja nie wiem co bedzie jak przyjedzie łóżeczko.. młody wtedy idzie do swojego pokoju a my do sypialni. Młody 99% nocy śpi na brzuchu.. jak jestem obok to spoko ale jednak inne pokoje to juz inna bajka

Mi pani doktor absolutnie zakazala kladzenie dziecka na brzuchu w nocy nawet z nami. Mowila ze w dzien tak moze spac ale pod warunkiem ze mam na nia oko caly czas.

Stary 2017-09-16, 19:48   #3708
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi, a jak długo z tym cyckiem obok buzi leżeć? Bo ja niby też tak robię. Jak wyjmę albo mu wypadnie to potrafię 15 minut tak jeszcze trzymać. Widzę jak zasypia, jak mu się gałki ocznej wywracają a mimo to nie da się odlozyc

Stary 2017-09-16, 20:00   #3709
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:

Moze masz jakas anemie? Ja jem dalej pharmaton matruelle bo czuje sie oslabiona. I zaczelam jesc razem z mala witamine d3.
Ci ludzie w luxmed to masakra, kogo zbawi te 3 min a dla pani w ciazy to 3 min to np dobiec albo nie do toalety

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
KociaMatka, heh w ciąży remonty też są mało komfortowe. Wiemy coś o tym na wątku. Oby TŻ szybko skończył;*

Sili, ja nie sądzę żeby to był kryzys i skok. W ciągu dnia mały zachowuje się normalnie. Tylko noce takie z :pupa: oby u Was to nie była skaza! Piękna sukienka

Taedio, ja dwie nocy temu 2 razy przebierałam małego bo się zasikal bokiem szkoda z tym remontem. Na kiedy przekladacie?

Vadi, dzięki za rady co do zasypiania. Wybrobije dzisiaj. Problem ze mój najdłużej śpi na brzuchu więc jak go uśpić żeby odlozyc ? Na swojej klatce piersiowej i wtedy odlozyc?

My dziś dzień dziecka mamy. Najpierw zostawiliśmy z Tżem młodego na godzinę moim rodzicom i skoczyliśmy na cemnatrze. Teraz dziadkowie wzięli go na spacer a my leżymy do góry brzuchami. Jaka cisza...

Wiesz ja "pienie" bo w ciazy ostatni miesiac mieszkalam u rodzicow a Tz niby mial robic w domu a sie opierdzielal. Zreszta jak na przebudowe kominka to troche juz pozna pora roku :/ jak mysle o tej sadzy wszedzie w domu to mi slabo. A jeszcze przed zima czeka nas wymiana okien na jednym poziomie domu to tez mnie eksmitują z Ewa

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 20:03   #3710
karolinuuusia
Zakorzenienie

My dziś mieliśmy fajny dzień. Mieliśmy jechać do rodziców jednych i drugich 150km żeby zaprosic na chrzest ale okazało się że siostra męża jest chora i nie pojechaliśmy. Ale za to poszliśmy na zakupy. W Mohito kupiłam sobie 4 bluzki i jeszcze spodnie muszę zamówić z neta bo rozmiaru nie było. Małej też kilka bluzek, swererek, bluze i 3 pary spodni. Tylko mąż nic sobie nie kupił 😀 na nas wydał sporo to sobie oszczędzil 😜 w arkadii fajny pokój malucha jest. Można na spokojnie przewinąć dziecko i nakarmić. Teraz jesteśmy po kolacji i kąpieli Ali. Ona sobie ciumka cyca i zasypia na nocke a ja pije karmi i relaksuje się 😉 ogolnie mąż stwierdził że dziecko nie ogranicza a urozmaica

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-09-16 o 20:04
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 20:11   #3711
minini
Zadomowienie

Cytat:
Super ze udajesie w koncu Tymka uspic 😊 fajnie ze masz taka pomoc od tej doradczyny. Z ta piersia przy buzi to ja jakos tak intuicyjnie od poczatku robie i to pomaga. Jak zabieralam i odchodzilam to od razu byly oczy otwarte.

Mininini hahahaha nie to ze w ogole nie bede kupowac ale mamy spory zapas jeszcze z ostatniej promocji wiec nie kupuje narazie wiecej 😝

Co do okresu to wydawalo mi sie ze tydzien temu dostalam w piatek. 3 dni delikantnego krwawienia takiego okresowego ale na wkladkach tak jak piszesz Ty. Ale bylam u gina zaraz po tym i mowi ze jajeczkowania nie ma wiec stwierdzil ze to nie okres. A no i kp wylacznie.

Mi pani doktor absolutnie zakazala kladzenie dziecka na brzuchu w nocy nawet z nami. Mowila ze w dzien tak moze spac ale pod warunkiem ze mam na nia oko caly czas.

hehe z tymi pieluchami to mialam dwie wizje - albo bedziesz wielorazowek uzywac albo już odpieluchowałaś dziecko

hmm z tym okresem to dziwne. jak piszesz ze gin stwierdzil ze nie ma jajeczkowania i to nie okres to w takim razie co to bylo??
Ty wczesniej urodzilas odemnie wiec tez juz nie powinno być to krwawienie z oczyszczania... u mnie 7tydzień minął to moze teoretycznie jeszcze moze cos..

mąż wrocil z pracy wieczorem. mowi ze pozalatwiał wszystko w pracy i jutro mozemy jechać. takze ide sie pakowac!
Stary 2017-09-16, 20:23   #3712
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Moze masz jakas anemie? Ja jem dalej pharmaton matruelle bo czuje sie oslabiona. I zaczelam jesc razem z mala witamine d3.
Ci ludzie w luxmed to masakra, kogo zbawi te 3 min a dla pani w ciazy to 3 min to np dobiec albo nie do toalety

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Wiesz ja "pienie" bo w ciazy ostatni miesiac mieszkalam u rodzicow a Tz niby mial robic w domu a sie opierdzielal. Zreszta jak na przebudowe kominka to troche juz pozna pora roku :/ jak mysle o tej sadzy wszedzie w domu to mi slabo. A jeszcze przed zima czeka nas wymiana okien na jednym poziomie domu to tez mnie eksmitują z Ewa

Oj to faktycznie baty dla tZa że tego nie zrobił jak Byłaś u rodziców
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My dziś mieliśmy fajny dzień. Mieliśmy jechać do rodziców jednych i drugich 150km żeby zaprosic na chrzest ale okazało się że siostra męża jest chora i nie pojechaliśmy. Ale za to poszliśmy na zakupy. W Mohito kupiłam sobie 4 bluzki i jeszcze spodnie muszę zamówić z neta bo rozmiaru nie było. Małej też kilka bluzek, swererek, bluze i 3 pary spodni. Tylko mąż nic sobie nie kupił 😀 na nas wydał sporo to sobie oszczędzil 😜 w arkadii fajny pokój malucha jest. Można na spokojnie przewinąć dziecko i nakarmić. Teraz jesteśmy po kolacji i kąpieli Ali. Ona sobie ciumka cyca i zasypia na nocke a ja pije karmi i relaksuje się 😉 ogolnie mąż stwierdził że dziecko nie ogranicza a urozmaica

Super że udało się takie duE zakupy zrobić. Niech się TŻ przyzwyczaja że na swoje dziewczyny musi wydawać

Stary 2017-09-16, 20:23   #3713
karolinuuusia
Zakorzenienie

Plamic można do 8 tyg. Pytalam gina bo ja w 6 tyg po porodzie byłam u niego i mówiłam że mialam jeszcze 2 dni przed wizytą plemienia to powiedział że to normalne

Alicja

Stary 2017-09-16, 20:48   #3714
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość

Ja tez biore jeszcze witaminu ciazowe ale czasami man takie dni ze sie zataczam. Po porodziw w ogole mi cisnienie spadlo bardzo. Zawsze mialam 120/90 a teram mam 90/50 i wydaje mi sie ze to tez jest przyczyna.

Baty dla tżta!

Cytat:

Gratki za udany dzien i zakupy 👍

Cytat:
hehe z tymi pieluchami to mialam dwie wizje - albo bedziesz wielorazowek uzywac albo już odpieluchowałaś dziecko

hmm z tym okresem to dziwne. jak piszesz ze gin stwierdzil ze nie ma jajeczkowania i to nie okres to w takim razie co to bylo??
Ty wczesniej urodzilas odemnie wiec tez juz nie powinno być to krwawienie z oczyszczania... u mnie 7tydzień minął to moze teoretycznie jeszcze moze cos..

mąż wrocil z pracy wieczorem. mowi ze pozalatwiał wszystko w pracy i jutro mozemy jechać. takze ide sie pakowac!
Hahaha tak myslalam ze tak pomyslalas 😝
Gin mowi ze to normalne ze organizm jeszcze jakis czas moze sie oczyszczac w ten sposob. Ja tez myslalam ze to okres bo polog sie skonczyl juz po miesiacu od porodu i tu nagle takie krwawienie.

Super zd uda Wam sie wyjechac ☺ niech tylko Wam pogoda dopisze 😍

Stary 2017-09-16, 20:53   #3715
asia1905
Zakorzenienie

Ja do tej pory biorę witaminy, nie jem, aż tyle ryb, żeby mieć tak dużo dha. Dodatkowo teraz jeszcze tran biorę w okresie jesienno zimowym.

Zrobiłam dziś już na jutro zupę krem z dyni

Ja jak byłam we wtorek u gina to usłyszałam, że już powoli wszystko mi rusza i mogę się spodziewać @. A u nas 100% kp. Zobaczymy jak to będzie.
Stary 2017-09-16, 20:53   #3716
minini
Zadomowienie

Cytat:
Plamic można do 8 tyg. Pytalam gina bo ja w 6 tyg po porodzie byłam u niego i mówiłam że mialam jeszcze 2 dni przed wizytą plemienia to powiedział że to normalne

to rozumiem. ale jak te krwawienie po porodzie skonczylo mi sie ponad 2tyg. temu a teraz nagle to od dwoch dni? zobacze ile to bedzie trwalo.

a tak wogole to ta rana moja ktora w jednym miejscu nie chciala sie goic wkoncu sie zagoiła!! hura!!

wiecznie coś... a tu mąż zagaduje o jakies przytulanki... jak nie rana to krwawienie

chlopakow spakowalam. teraz ide jeszcze nas spakowac.
kurcze wzielabym rower starszakowi, ale on zajmie pół bagaznika! gdzie tam gondola i walizka? wiaderko do kąpieli tez bym wziela. mysle czy nie pożyczyć od znajomych hulajnogi?
Stary 2017-09-16, 21:18   #3717
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Widze ze Twoje dziecie ma takie samo zachowanie jak moje. Caly dzien potrafi byc jak aniol. A w nocy/pod wieczor istny diabel wcielony.
Dziala u was jakis sposob na uspokojenie?

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 21:22   #3718
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Oj to faktycznie baty dla tZa że tego nie zrobił jak Byłaś u rodziców

Super że udało się takie duE zakupy zrobić. Niech się TŻ przyzwyczaja że na swoje dziewczyny musi wydawać

Faceci sa nieogarnieci jak dla mnie, nie tylko moj. Musze mu kiedys zrobic "test na ojcostwo" czyli kazac spakowac torbe dla malej na calodzienny wyjazd i wyslac ich samych ] Ciekawe po ilu minutach wroca
Cytat:
Ja tez biore jeszcze witaminu ciazowe ale czasami man takie dni ze sie zataczam. Po porodziw w ogole mi cisnienie spadlo bardzo. Zawsze mialam 120/90 a teram mam 90/50 i wydaje mi sie ze to tez jest przyczyna.

Baty dla tżta!

Gratki za udany dzien i zakupy 👍

Hahaha tak myslalam ze tak pomyslalas 😝
Gin mowi ze to normalne ze organizm jeszcze jakis czas moze sie oczyszczac w ten sposob. Ja tez myslalam ze to okres bo polog sie skonczyl juz po miesiacu od porodu i tu nagle takie krwawienie.

Super zd uda Wam sie wyjechac ☺ niech tylko Wam pogoda dopisze 😍

Ohhh to koniecznie morfo i do lekarza, musisz miec duzo sily dla dzieciaczka. A przy takim cisnieniu pewnie nie czujesz sie za dobrze w taka pogode?
Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Ja do tej pory biorę witaminy, nie jem, aż tyle ryb, żeby mieć tak dużo dha. Dodatkowo teraz jeszcze tran biorę w okresie jesienno zimowym.

Zrobiłam dziś już na jutro zupę krem z dyni

Ja jak byłam we wtorek u gina to usłyszałam, że już powoli wszystko mi rusza i mogę się spodziewać @. A u nas 100% kp. Zobaczymy jak to będzie.
Ja czekam na wizyte u gin czy moge magnez bo czuje, ze mi brakuje.

Nie wiem czy widzialyscie super obrazek, ktos wstawil w komentarzu do mataja.pl Juz wkrotce....
FB_IMG_1505589218247.jpg

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 21:32   #3719
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
to rozumiem. ale jak te krwawienie po porodzie skonczylo mi sie ponad 2tyg. temu a teraz nagle to od dwoch dni? zobacze ile to bedzie trwalo.

a tak wogole to ta rana moja ktora w jednym miejscu nie chciala sie goic wkoncu sie zagoiła!! hura!!

wiecznie coś... a tu mąż zagaduje o jakies przytulanki... jak nie rana to krwawienie

chlopakow spakowalam. teraz ide jeszcze nas spakowac.
kurcze wzielabym rower starszakowi, ale on zajmie pół bagaznika! gdzie tam gondola i walizka? wiaderko do kąpieli tez bym wziela. mysle czy nie pożyczyć od znajomych hulajnogi?
Może tak być. Ja też po ok 2 tyg od skonczonego krwawienia plamilam 2-3 dni

Alicja

Stary 2017-09-16, 21:33   #3720
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi, a jak długo z tym cyckiem obok buzi leżeć? Bo ja niby też tak robię. Jak wyjmę albo mu wypadnie to potrafię 15 minut tak jeszcze trzymać. Widzę jak zasypia, jak mu się gałki ocznej wywracają a mimo to nie da się odlozyc

Aż nie będzie się rozbudzal
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości