Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 17:42   #1981
juliaaa161190
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Cieszę się, czyli widać, że stosujesz się do rad i dziewczyny oceniające Twoje jadłospisy nie marnują w ten sposób czasu. Jedynie można by się przyczepić do II śniadania, w którym nie ma białka, no ale reszta dnia jest b. ładna i jest sporo białka więc ok, chociaż szczerze mówiąc mogłabyś je urozmaicić, ale mi się też czasami zdarzają takie dni, w których białko pochodzi z jednego źródła więc to rozumiem. Jeśli mogłabyś jeszcze zmienić kolację to zamiast twarogu zjedź tuńczyka np.
Hmmm a orzechy? nie mają białka? na moich jest: 26,7g/100g białka
Co do kolacji to nie chce mi się już dzisiaj iść do sklepu - muszę jeszcze rozwiązać trochę zadań z matmy ... w końcu ostatnie dni szkoły ale pomyślę nad tym

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 17:42   #1982
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość

Kochana chyba o 1000 za dużo naliczyłaś, może na tych garściach płatków za duzo sobie liczysz?
Płatki licze dobrze jedynie lody mogłam zawyżyć

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a jak z ruchem? 3300 na pewno nie było. nawet mi się wydaje, że jest mniej niż było.
.
Ruch w normie troche chodzenia
Obiad dziwny ale wiesz p[rzed ed miałam taki często i on jest boooski tylko zamiast jogurtu byl zawsze pyszny, kaloryczny sos czosnkowy

A jadłkospis może wstawie później
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 17:44   #1983
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Napisane przez dygotka8
a oto moje U-będę wdzięczna jeśli któraś z dziewczyn mi go oceni bo nie wiem nadal czy w marę dobrze komponuje sobie jedzenie pod względem wartości odżywczych jak i ilości kalorii

9.00
3 kromki razowca,w tym 2 półtłustym twarogiem i miodem lipowym i 1 z pasta kawiorową i pestkami słonecznika,ok 10 dag arbuza ok

11.00
miałam ochotę na coś słodkiego(chciałam kupić kinder bueno white,ale w okolicy nie ma) więc ok 3 łyżeczek budyniu zrobionego na wodzie,łyżeczka cukru i sok malinowy,kisiel z półtorej łyżeczki cukru
surówka z kapusty pekińskiej,1,3 pomidora,1/3 ogórka zielonego i 1 kwaszonego,oliwa,pestki dyni i słonecznika,kromka razowca
może być

obiad ok 14.00
resztka obiadu z piersi kurczaka,papryki,marchewk i,pomidorów w puszcze,jogurtu,100 ml śmietany 12% z torebką ryżu brązowego ok

podwieczorek
jabłko,100 ml kefiru,jakaś kanapka
jaka kanapka?

kolacja około 19
nie mam pomysłu może tuńczyk albo jakaś inna rybka? tosty ? jajecznica ? sałatka?

no i jak,może być?? jestem uzależniona od słodyczy więc ciągle myślę co by tu zjeść....

jw.
jednak do obiadu nie zjadłam ryżu,a na kolacjo-podwieczorek wciągnęłam 3 kromki razowca...2 z pomidorem i 1 z serkiem półtłustym i miodem.
w lodówce pustka...w portfelu pustka...i nie wiem co jutro będzie na obiad,itd...

dzięki za ocenę,dla Ciebie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 17:45   #1984
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
Hmmm a orzechy? nie mają białka? na moich jest: 26,7g/100g białka
Co do kolacji to nie chce mi się już dzisiaj iść do sklepu - muszę jeszcze rozwiązać trochę zadań z matmy ... w końcu ostatnie dni szkoły ale pomyślę nad tym
Oj przepraszam, coś mi się pomyliło. Oczywiście orzechy mają białko
W takim razie powodzenia ( sama też właśnie rozwiązuje )

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 17:47   #1985
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
jednak do obiadu nie zjadłam ryżu,a na kolacjo-podwieczorek wciągnęłam 3 kromki razowca...2 z pomidorem i 1 z serkiem półtłustym i miodem.
w lodówce pustka...w portfelu pustka...i nie wiem co jutro będzie na obiad,itd...

dzięki za ocenę,dla Ciebie
Proszę bardzo. To szkoda, że nie było tego ryżu, wtedy jak na U to za mało. Lepiej by było rozdzielić kolację i podwieczorek, no ale cóż
Na pewno coś wymyślisz, głowa do góry!

Stary 2008-05-29, 17:50   #1986
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asienkaa87 Pokaż wiadomość
kobieta powinna mieć okolo 20-25% tkanki tluszczowej w organiźmie, męzczyźni mogą mieć mniej.
ja musialabym przestać ćwiczyć..żeby ten poziom przywrócić
To ja na pewno tyle nie mam. A nie myślałaś o P?

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

Obiad dziwny ale wiesz p[rzed ed miałam taki często i on jest boooski tylko zamiast jogurtu byl zawsze pyszny, kaloryczny sos czosnkowy

W takim razie lody bardzo bardzo zawyżyłaś. Taka jedna gałka to ze 30 g, więc na pewno duzo kcal się nie uzbiera
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 17:51   #1987
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Oj przepraszam, coś mi się pomyliło. Oczywiście orzechy mają białko
W takim razie powodzenia ( sama też właśnie rozwiązuje )

mi orzechy głównie kojarzą się z NNKT, ale właśnie kiedyś przypadkiem dostrzegłam białko

Dziękuję i również powodzenia
^^żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ...

Stary 2008-05-29, 17:56   #1988
asienkaa87
Zadomowienie

Cytat:
Mam dobrą wagę do wzrostu teraz. P niestety chyba nie dla mnie bo nie chcę obrosnąć w tluszczyk.Podoba mi się bardzo umięśniona sylwetka
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 18:14   #1989
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

W takim razie lody bardzo bardzo zawyżyłaś. Taka jedna gałka to ze 30 g, więc na pewno duzo kcal się nie uzbiera
No wiesz ale ja t nie wiem ile takie gałkowe ale wiem że 2 gałki były kaloryczne bo były kokosowe(mnóstwo kokosa w tym) i fistaszkowe (kawałki orzechów) może mi ktoś powiedzieć ile przeciętnie na gałke?
sorry za ot jadłospis później
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-29, 18:22   #1990
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
mi orzechy głównie kojarzą się z NNKT, ale właśnie kiedyś przypadkiem dostrzegłam białko

Dziękuję i również powodzenia
^^żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ...
Nie tylko Ty masz lenia

Moje U :
śniadanie : owsianka ( 5 łyżek otrębów owsianych, 200 ml mleka, serek homo malinowy 125 gr, 150 gr twarogu śmietankowego, 200 gr truskawek ) kromka razowca z serem żółtym, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem, pomidorem, jajkiem i sałatą

II śniadanie :
2 kromki razowca, 100 gr twarogu śmietankowego, kilka plasterków ogórka zielonego

III śniadanie :
spora drożdżówka z serem i brzoskwinią
jabłko

obiad:
350 gr ( ) łazanek : makaron pełnoziarnisty, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, cebula, przyprawy

deser :
2 gałki lodów : sorbet pomarańczowy i malinowy z polewą czekoladową, banan

podwieczorek :
tosty : 4 kromki chleba tostowego, kukurydza, ketchup, ser żółty, polędwica sopocka, kilka plasterków świeżego ananasa
sos czosnkowy : majonez, jogurt naturalny, czosnek, przyprawy

kolacja :
serek homo czekoladowy 125 gr
2 kromki razowca
100 gr twarogu
50 gr tuńczyka
kilka rzodkiewek
szczypiorek
2 liście sałaty

Proszę o ocenę

Stary 2008-05-29, 18:25   #1991
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
No wiesz ale ja t nie wiem ile takie gałkowe ale wiem że 2 gałki były kaloryczne bo były kokosowe(mnóstwo kokosa w tym) i fistaszkowe (kawałki orzechów) może mi ktoś powiedzieć ile przeciętnie na gałke?
sorry za ot jadłospis później

1 gałka śmietankowych ma ok. 40 kcal
1 gałka sorbetu ok. 25kcal
1 gałka smakowych (z dodatkami np. kokos) to ok. 90kcal

jeszcze zależy jakie duże te gałki ;P to tak orientacyjnie dla gałki ok. 25g, tyle wiem

Stary 2008-05-29, 18:50   #1992
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

czas wrócić do pysznego sosiku

Cytat:
Nie tylko Ty masz lenia

Moje U :
śniadanie : owsianka ( 5 łyżek otrębów owsianych, 200 ml mleka, serek homo malinowy 125 gr, 150 gr twarogu śmietankowego, 200 gr truskawek ) kromka razowca z serem żółtym, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem, pomidorem, jajkiem i sałatą ładnie dużo białka strasznie, ale cóż najwyżej organizm go nie przyswoi

II śniadanie :
2 kromki razowca, 100 gr twarogu śmietankowego, kilka plasterków ogórka zielonego ok

III śniadanie :
jabłko super

obiad:
350 gr ( ) łazanek : makaron pełnoziarnisty, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, cebula, przyprawy super, kocham łazanki

deser :

podwieczorek :
tosty : 4 kromki chleba tostowego, kukurydza, ketchup, ser żółty, polędwica sopocka, kilka plasterków świeżego ananasa
sos czosnkowy : majonez, jogurt naturalny, czosnek, przyprawy super

kolacja :
2 kromki razowca
100 gr twarogu
50 gr tuńczyka
kilka rzodkiewek
szczypiorek
2 liście sałaty ok

Proszę o ocenę
nooo, pięknie!

mogę zapytać, ile teraz ważysz i czy dalej się tyle ruszasz?

Cytat:
1 gałka śmietankowych ma ok. 40 kcal
1 gałka sorbetu ok. 25kcal
1 gałka smakowych (z dodatkami np. kokos) to ok. 90kcal

jeszcze zależy jakie duże te gałki ;P to tak orientacyjnie dla gałki ok. 25g, tyle wiem
wiem, że odpowiadasz na pytanie, ale to OT. i to duży zważywszy na to, że wątek o kcal jest bardzo nidealeko stąd

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 19:04   #1993
czekoladencja
Rozeznanie

Cześć
Nie chce zakładać specjalnie nowego wątku, ale mam jedno małe pytanie.
Słyszałyście może o diecie ryżowej? Tzn jemy codziennie ryż, urozmaicając go warzywami, sałatkami itd. ?

"bo jak śmierć potężna jest miłość...
wody wielkie nie zdołają ugasić miłości, nie zatopią nie zatopią jej rzeki "
czekoladencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 19:06   #1994
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje R/U (raczej U )
Hej dalej R/U ? Jak waga?

1. owsianka: 2 łyzki owsianych, 1 otrąb, 150 ml mleka 1,5%, 1/2 łyżeczki kakao, banan, 2 łyżeczki płatków migdałowych, łyżeczka kokosu, garść płatków zdrowy błonnik, 4 łychy homo 3%; kawa z mlekiem pychota

2. zjedzone na raty- na każdej przerwie po trochu - grahamka (100g) posmarowana chudym twarogiem, 2 plastry szynki z indyka, sałata, rzodkiewka, 1/2 jabłka ok, czemu nie całe jabłko?

3. 150g kurczaka z patelni (na łyżeczce oliwy) z curry, rodzynkami (1,5 łyżeczki), papryką, cebulą, mlekiem 1,5% (tak ze 100 ml); 5 łyżek lanych klusek, mnóstwo sałatki- kalafior, pomidor, cebula, jogurt naturalny, kawa z mlekiem ok

4. 120g jogurtu nat, 2 łyzki homo 3%, 1/2 jabłka i kawałki rabarbaru duszone na patelni z cynamonem, 2 łyżki musli z jaśkami, duuuzo sosu waniliowego, 3 kuleczki mozarelli z bazylią (takie małe, dopiero potem zauważyłam, że to.. 45% tłuszczu ; 1/2 paczki chipsów marchewkowych z imbirem, jakieś 10g, to daje około 20 kcal ; kawa z mlekiem no mozarella tłusta jest, chipsy marchewkowe - pierwsze co słyszę o takim czymś

5. 80g twarogu, plasterek szynki, rzodkiewka, szczypiorek, mnóstwo sałatki z kalafiora, pomidora, cebuli ok

Czy mogę prosić o ocenę jako U? Bo R to w żadnym wypadku nie przypomina :P Nie mam chyba co liczyc na to, by zrzucić 1,5 kg na takim jadłospisie :P

O.. chcesz zrzucić? Czyli widzę, że nie poszło to U, zmieniły się Twoje wymiary po przytyciu tych kilogramów?

Waga ta sobie Opisałam sytuację na KZ, teraz jest 57 kg, chociaż po dzisiejszym obżarstwie będzie pewnie więcej Ale warto było
Chciałabm z powrotem 55,5 kg, ale nie zamierzam wracać na tak rygorystyczne R, na jakim byłam, za duzo mnie to kosztowało. Teraz rozkręcam metabolizm, czerpię radość z jedzenia, bedą wakacje, będę miała więcej ruchu, robi się ciepło, to i jeść się będzie chciało mniej, na dzień dzisiejszy mogą dla mnie istnieć tylko jogurty, musli i truskawki

Jabłko nie całe, bo moja grahamka ma 100g A te chipsy marchewkowe wcale nie były dobre :P Dziękuję

A co u Ciebie?
_____
Dzisiaj u mnie pomieszanie z poplątaniem... Rozwałka przez cały dzień, nie miałam jak komponować posiłków.

Jeszcze 'lekkie' U

1. fitella jogurtowo-żurawinowa 50g, 200 ml mleka 1,5%, duża pomarańcza, wasa żytnia z 2 łyżeczkami dżemu, plasterek szynki drobiowej

2. duża grahamka (100g) posmarowana grubo twarogiem, ze szczypiorkiem, grubym plastrem szynki wieprzowej, 2 rzodkiewkami, sałatą

3. bułka orkiszowa, 1,5h później jogurt pitny milko żurawinowy 200 ml

4. godzinę później- jedzonko w chińskiej knajpce- mnóstwo kiełków, surówka z kapusty i podobnych, ryż żółty z warzywami, kurczak curry, trochę mięsa wieprzowego, grzybki mung- było tego naprawde sporo, niestety sos dla mnie za ciężki, przyzwyczajona jestem do lekkiej kuchni

5. i uwaga, za kolejną godzinkę... jakieś 70 dag truskawek, zjedzonych w samochodzie, nawet nie wiem, kiedy cała reklamówka, która miała być na dziś i jutro dla całej rodzinki zniknęła jak wróciłam do domu to dojadłam 3 łyżkami homo i 2 garściami jasków z galaretką

Nie wiem, czy dam radę zjeść kolację, te truskawki maksymalnie mnie zatkały...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 19:16   #1995
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

nooo, pięknie!

mogę zapytać, ile teraz ważysz i czy dalej się tyle ruszasz?

Dziękuje bardzo!
Ważę 53 kilogramy przy wzroście 168/9. Odkąd wróciłam znad morza nie, dorobiłam się podczas gry w piłkę nożną kontuzji ( nadwyrężona kostka) i do 14 czerwca muszę się jej całkowicie pozbyć.
Wklejaj swój jadłospis

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość

Waga ta sobie Opisałam sytuację na KZ, teraz jest 57 kg, chociaż po dzisiejszym obżarstwie będzie pewnie więcej Ale warto było
Chciałabm z powrotem 55,5 kg, ale nie zamierzam wracać na tak rygorystyczne R, na jakim byłam, za duzo mnie to kosztowało. Teraz rozkręcam metabolizm, czerpię radość z jedzenia, bedą wakacje, będę miała więcej ruchu, robi się ciepło, to i jeść się będzie chciało mniej, na dzień dzisiejszy mogą dla mnie istnieć tylko jogurty, musli i truskawki No i dobrze nie męcz się rygorystycznymi dietami.

Jabłko nie całe, bo moja grahamka ma 100g A te chipsy marchewkowe wcale nie były dobre :P Dziękuję

A co u Ciebie? U mnie świetnie we wszystkich możliwych 'dziedzinach' życia. Przytyłam, ale dobrze mi z tym
_____
Dzisiaj u mnie pomieszanie z poplątaniem... Rozwałka przez cały dzień, nie miałam jak komponować posiłków.

Jeszcze 'lekkie' U

1. fitella jogurtowo-żurawinowa 50g, 200 ml mleka 1,5%, duża pomarańcza, wasa żytnia z 2 łyżeczkami dżemu, plasterek szynki drobiowej mogło by być więcej białka

2. duża grahamka (100g) posmarowana grubo twarogiem, ze szczypiorkiem, grubym plastrem szynki wieprzowej, 2 rzodkiewkami, sałatą ok

3. bułka orkiszowa, 1,5h później jogurt pitny milko żurawinowy 200 ml sucha bułka?

4. godzinę później- jedzonko w chińskiej knajpce- mnóstwo kiełków, surówka z kapusty i podobnych, ryż żółty z warzywami, kurczak curry, trochę mięsa wieprzowego, grzybki mung- było tego naprawde sporo, niestety sos dla mnie za ciężki, przyzwyczajona jestem do lekkiej kuchni mhmh

5. i uwaga, za kolejną godzinkę... jakieś 70 dag truskawek, zjedzonych w samochodzie, nawet nie wiem, kiedy cała reklamówka, która miała być na dziś i jutro dla całej rodzinki zniknęła jak wróciłam do domu to dojadłam 3 łyżkami homo i 2 garściami jasków z galaretką

Nie wiem, czy dam radę zjeść kolację, te truskawki maksymalnie mnie zatkały...

Stary 2008-05-29, 19:30   #1996
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dziękuje bardzo!
Ważę 53 kilogramy przy wzroście 168/9. Odkąd wróciłam znad morza nie, dorobiłam się podczas gry w piłkę nożną kontuzji ( nadwyrężona kostka) i do 14 czerwca muszę się jej całkowicie pozbyć.
Wklejaj swój jadłospis

super waga i normalnie bym Cię uściskała najchętniej z dumy wleciałaś tu jak taki wietrzyk optymizmu

ja wkleję może potem, bo nadal coś jem

Stary 2008-05-29, 19:38   #1997
izapp1
Zakorzenienie

Błąd
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:01   #1998
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
super waga i normalnie bym Cię uściskała najchętniej z dumy wleciałaś tu jak taki wietrzyk optymizmu

ja wkleję może potem, bo nadal coś jem
Miło to słyszeć. W takim razie czekam.

Stary 2008-05-29, 20:07   #1999
Bbasiulka
Raczkowanie

Nom.. żeby tak się udzielił ten wietrzyk tak wszystkim
a ja dziś U bez ruchu z domu
śn: fitelle truskawkowa , mleko 2% - szklanka , banan
2śn: bułka razowa, szynka.. drobiowa , i jakieś warzywa
obiad: zupa jarzynowa, mielony , ziemniaki, surówka
deser: jabłko
podwieczorek: budyń czekoladowy z łyżką wiórek kokosowych
kolacja: 3 kromki białego chleba z szynką w/w i warzywami ( rzodwieki , papryka)

po kolacji: jabłko, i troche surówki żydowskiej

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:10   #2000
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
wiem, że odpowiadasz na pytanie, ale to OT. i to duży zważywszy na to, że wątek o kcal jest bardzo nidealeko stąd
Przepraszam.

Stary 2008-05-29, 20:24   #2001
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Nom.. żeby tak się udzielił ten wietrzyk tak wszystkim
a ja dziś U bez ruchu z domu
śn: fitelle truskawkowa , mleko 2% - szklanka , banan
2śn: bułka razowa, szynka.. drobiowa , i jakieś warzywa
obiad: zupa jarzynowa, mielony , ziemniaki, surówka
deser: jabłko
podwieczorek: budyń czekoladowy z łyżką wiórek kokosowych
kolacja: 3 kromki białego chleba z szynką w/w i warzywami ( rzodwieki , papryka)

po kolacji: jabłko, i troche surówki żydowskiej
fajnie acz szklanka mleczka to malutko, wiesz? pewnie psychicznie 'siadłaś' przez brak ruchu, ciooo ?

i rzeczywiście trochę monotonnie, spróbuj moze jutro poszaleć

Cytat:
Przepraszam.
proszę

Stary 2008-05-29, 20:27   #2002
gaia
Zadomowienie

Moje U

choć moim zdaniem około 1600kcal to momentami wygląda jak P :P

1.
owsianka- 120g jablka, 25g płatków, 100ml maslanki, 100g białego chudego sera, cynamon
marchewka

2.
drożdżówka z makiem

3.
maleńki kawałek tortu czekoladowego (na oko okolo 50g)

4. (nie chciało mi sie nic robić)
caaaały kalafior około 480g polany 100ml maślanki z ziołami
tuńczyk wsw

5.
danio gratka truskawkowy- taki malutki
10g pestek dyni
kawa z mlekiem

6.
wieśniak light
pomidor, kawałek ogorka, 3 rzodkiewki, marchewka

"piętka" z jabłka

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:39   #2003
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asienkaa87 Pokaż wiadomość
Mam dobrą wagę do wzrostu teraz. P niestety chyba nie dla mnie bo nie chcę obrosnąć w tluszczyk.Podoba mi się bardzo umięśniona sylwetka
Aha, to w takim razie zobaczysz co lekarz ci powie. Ale wcale nie trzeba być obrosniętym tłuszczem , żeby miec okres. Obiketywnie patrząc niestety

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Moje U

choć moim zdaniem około 1600kcal to momentami wygląda jak P :P

1.
owsianka- 120g jablka, 25g płatków, 100ml maslanki, 100g białego chudego sera, cynamon
marchewka

2.
drożdżówka z makiem

3.
maleńki kawałek tortu czekoladowego (na oko okolo 50g)

tuńczyk wsw

5.
10g pestek dyni
kawa z mlekiem

6.
wieśniak light
pomidor, kawałek ogorka, 3 rzodkiewki, marchewka

"piętka" z jabłka
Coś Ty, wszytko lekkie i dietetyczne. A ot 5 dag tortu nie idzie przytyć
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 20:39   #2004
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Moje U

choć moim zdaniem około 1600kcal to momentami wygląda jak P :P rozumiem, że to żart

1.
marchewka ok

2.
drożdżówka z makiem hehe, przynajmniej nnkt było

3.
maleńki kawałek tortu czekoladowego (na oko okolo 50g) jakaś okazja?

tuńczyk wsw nooo, ok widać lenistwo

5.
10g pestek dyni tu połączyłaś węgle z tłuszczami, ale że zwykle masz wzorowe jadłospisy, tragedia się nie stała
kawa z mlekiem

6.
wieśniak light
pomidor, kawałek ogorka, 3 rzodkiewki, marchewka ok

"piętka" z jabłka

Stary 2008-05-29, 20:43   #2005
gaia
Zadomowienie

urodziny wychowczyni, więc kawalek musiał być malutki bo tort na całą klase trzeba było podzielić :P

A to sie przyznam, że nie wiedziałam o tych tłuszczach. Myslałam, że na U to można...

Stary 2008-05-29, 20:45   #2006
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
urodziny wychowczyni, więc kawalek musiał być malutki bo tort na całą klase trzeba było podzielić :P

A to sie przyznam, że nie wiedziałam o tych tłuszczach. Myslałam, że na U to można...
aaaaaaa! przepraszam pewnie, że można! jakoś tak oceniałam jak na r - zakodowałam sobie w takim razie na obiadek węgle by się przydały

Stary 2008-05-29, 20:54   #2007
gaia
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaaa! przepraszam pewnie, że można! jakoś tak oceniałam jak na r - zakodowałam sobie w takim razie na obiadek węgle by się przydały

dzięki za ocene iza

Jt na obiad będzie zupa kalafiorowa. Nie jadłam zupy od konca lutego tak więc będzie takie małe osobiste święto

Stary 2008-05-29, 21:02   #2008
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Nie tylko Ty masz lenia

Moje U :
śniadanie : owsianka ( 5 łyżek otrębów owsianych, 200 ml mleka, serek homo malinowy 125 gr, 150 gr twarogu śmietankowego, 200 gr truskawek ) kromka razowca z serem żółtym, polędwicą sopocką, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem, pomidorem, jajkiem i sałatą

II śniadanie :
2 kromki razowca, 100 gr twarogu śmietankowego, kilka plasterków ogórka zielonego

III śniadanie :
jabłko

obiad:
350 gr ( ) łazanek : makaron pełnoziarnisty, kapusta kiszona, mięso wieprzowe, cebula, przyprawy

deser :

podwieczorek :
sos czosnkowy : majonez, jogurt naturalny, czosnek, przyprawy

kolacja :
2 kromki razowca
100 gr twarogu
50 gr tuńczyka
kilka rzodkiewek
szczypiorek
2 liście sałaty

Proszę o ocenę
jednym słowem
Cytat:
czas wrócić do pysznego sosiku

Nie da rady
To ja przepraszam zapytałam o to

Moje P może się wydawać mało ale tym razem nic nie zawyżałam

Śn. fitella kokosowa,garść musli, garść BF, 2 duże łychy otrębów z jabłkiem, homo naturalny, jabłko, kawałek melona softies

2Śn. 2 kromki razowca(tym razem nie cienkie) z pasztetem sojowym, wędliną sojową, kawałkiem tofu, jabłko i ... rożek waniliowy(w szkole)

3Śn. jogobella figowo-winogronowa z musli 200g (w szkole)

2km chodzenia
(późno)Ob. 100g makaronu pełne ziarno z dodatkiem 200g linessy waniliowej.... nie wróć to była linessą z dodatkiem makaronu , 40g orzeszków w miodzie (taki odpał dzisiaj na obiad a jaki pyszny)

d: kinder bueno white, bif fruit

(późno)P: miechów truskawkowy, 15g musli z jaśkami, 20gjaśków, garść BF, big zielone jabłko,
2 wafle ryżowe posmarowane masłem orzechowym(nareszcie się przemogłam znowu) masła razem było 20g, 2 precelki
1h tańca
(późno i głodna nie byłam)K: 4 kromki chleba razowego, 2 plastry wędliny sojowej, ogóras zielony, serek wiejski z cynamonem

razem: 3400 i tym razem nie zawyżałam
Jakoś jak teraz wcześniej jem więcej to na wieczór mi się nie chce
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-05-29, 21:15   #2009
gaia
Zadomowienie

No Iza masz smakowity faktycznie ten jadłospis aż zazdroszcze

Może głupio, że pytam ale sie czasami połapać nie mogę kto co i jak :P- ty Iza przed U byłas na R, P, wychodziłaś z ed ?

Bo już dawno sie chciałam dowiedzieć czy takie jadłospisy na U ale po R sie mają tak bardzo różnic od tych po P? No wiem, że to oczywiście zalezy od organizmu wszystko ale jednak bardzo sie różnią.

Stary 2008-05-29, 21:16   #2010
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
jednym słowem

Dziękuje, na studiowanie jadłospisu nie mam już siły ( co tańczysz ? )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości