|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Test na ojcostwo dobre 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3723 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles tyle, że on nie chce spać inaczej. Skrępowania tez nie lubi i wierzga zeby sie uwolnić a na plecach wybudza go odruch moro.
Od 20 bujamy sie z usypianiem. 50 razy odkładałam na plecy w otulaczu i ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Minini
Ale czadersko, ze jedziecie zazdroszczę pozdrów Kołobrzeg ode mnie i spokojnej.drogi.Kocia Matka Hi hi tez muszę mojemu mężowi ten test zrobić hihi ![]() Karola Fajowy dzień, zazdroszczę zakupów, pochwal sie ![]() Carolles Długo tak.masz? Moze to chwilowe osłabienie, też miewam.takie momenty/dni A to ciśnienie tez ni odbiera energię i glowa pęka, nawet teraz! My zasnelismy o 20:00 ja wstałam.do.męża o 21:30 i teraz chciałam zrobić transfer, ale przecież minęło magiczne 2,5 godziny więc śmierć głodowa przecież no i je.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nela znowu nie cierpi na brzuchu lezec i nie podnosi glowy leniuszek😣 Wciska bardzo buzie w materac dlatego mamy zakaz spania w ten sposob. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Ja wlasnie zrobilam transfer do lozeczka ale juz slysze ze sie kreci. Tata tżta kupil sobie tableta do ogladania filmow na wyjezdzie i tż walczy od wczoraj zeby wrzucic mu filmy na niego ale okazalo sie ze karta 126 gb ktora kupil jest za duza i tablet jej nie czyta. Ciekawe czy cos mu sie uda z tym zrobic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3726 | |||
|
Zadomowienie
|
Jak się okazało ja też nie Mam ten sam termin co Ty i Sill! ![]() Cytat:
Przeczytałam kątem jak byliśmy na zakupach i kupiliśmy 4 boxy po 2 paczki za 80 zł czyli wyszło 10 zł za paczkę pampów Mały może robić kupy do woli ![]() Cytat:
Polega to na tym, że maluch leży na brzuchu na Twojej ręce od dłoni do łokcia, a kończyny zwisają U męża wygląda to tak, że główka jest na dłoni, moja ręka jest za krótka więc główkę daję na drugą rękę. Super, że odpoczęliście! Cytat:
Kupiłas jakieś bluzki do karmienia? My też byliśmy za zakupach. Szukałam sukienek do karmienia pod kątem chrzcin i nie tylko i kicha ![]() Coś czuję, że skończy się u mnie na koszuli... Ew. myślę o normalnej sukience bo okazało się, że lokal udostępni nam pokój do karmienia więc mogłabym się tam rozbierać, ale wolałabym jednak mieć możliwość karmienia awaryjnie np. w kościele. W ogóle jestem w szoku bo mój syn, który cały tydzień spał po pół godziny dziennie spał dzisiaj cały dzień! Byliśmy poza domem od 10 do 18 i obudził się tylko 3 razy na karmienie i przebranie i od razu po zasypiał znowu |
|||
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Boszzz moje dziecko śpi od 20 a ja nie mogę zasnac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Do karmienia nie. Ja podciągam bluzkę do góry i tak karnie bo nie mogę kupić sobie nic rozpinanego. Tak na co dzień kupiłam bo to co mam.w biuście jest za male Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was. Wiki juz po pierwszym kp a ja od godziny nie mogę zasnąć tak mnie nogi bolą najchetniej bym je odcięła.
Oczywiscie jak mówię o tym tz to słyszę tekst musisz walczyć i jego też nogi bolą bo w pracy po budowie musi dużo chodzić. Tak mnie wnerwiają jego teksty bo nie rozumie że to przez leżenie w ciąży. W ogóle czasami jego teksty mnie w nerwiają dzwoni w czwartek z pytaniem co na obiad zrobie ja mówię że nic bo nie mam jak zrobić przy małej i caly tydzien nie jem na to on też i nie marudzi Tylko że ja musze miec siły dla małej zeby cały tydzień się nią zająć. Wczoraj miałam wychodne do dentysty mała wytrzymała z jedzeniem na mój powrót i osiągnięte mleko się nie przydało. Dentystka poleciła mi brać witaminy dla matek karmiących co polecacie? |
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal nie śpię
![]() Darietta ja codziennie gotuje obiad a.tez siedzę z mala cały dzień sama. Po spacerze jak ja nakarmie ona albo zasypia albo bawi się sama, a ja szybko ogarniam obiad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Minini, cieszę się że w końcu rana się zagoiła. Ale się biedna nameczylas z tym. Super że jutro wyjeżdżacie
![]() Calineczka, kurcze nie wpadlabym na taką pozycję. A zrobisz proszę fotkę? Mi mały jak zaśnie przy cycu to już go chyba tak nie przeloze bez obudzenia? A młodemu służą zakupy i plenery ![]() Karolina, ja bym zasnęła o 19 jakby mi młody dał ![]() Darietta, tżowi by się przydało posiedzieć z tydzień z Wami bo chyba zapomniał jak to jest ;/ ja czasami też nie ogarnę obiady bo mi nie pozwala młody. Czasem ciezko mi obiad w mikrofali odgrzać a co dopiero ugotowac. Mój dziedzic zasral mi właśnie prześcieradło w łóżku taka kupą poszła ;D dziś jak zaczął się rzucać to tZ go wziął na siebie i zasnął w 5s:/ spali tak do teraz... Zaraz ryzykuje transfer do gondoli ale ciemno to widze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta
Może jakaś masc? Ja dziewczyny jestem z dwójką dzieci i lekko nie jest, ale Tymon i mąż obiad muszą mieć. Zawsze jakas drzemka jest to wtedy szykuje, lub wieczorem na kolejny dzień. W ciągu dnia jak.nie śpi to polezy z 15-20 min sam w bujaku czy na macie torez działam na raty bo na raty, ale obiad jest. Darietta współczuję tej totalnej nieodkladalnosci, a chusta? Dawaj ja do chusty i coś porobisz. U nas standard kupa go obudzila i 3 kp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np cały ten tydzień nie miałam najmniejszych szans na zrobienie obiadu, ale na takie dni mam zawsze zamrozone jakies mięso. Jeszcze przed ciążą zrobiłam kilka porcji. Czasami w weekend zrobię większy obiad i też część ląduje w zamrażarce. Jakoś trzeba sobie radzić.
Calineczka nie ma za co
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, ja zawsze mydelkiem odplamiajacym zapieranie bo inaczej bez szans żeby zeszło w tych 30-40 st.
Mala, ja właśnie nie wiem jakbym dwójkę dzieci ogarnęła... Teściowa ciągle mówi że najlepiej tak szybko prawie rok po roku bo same się chowają ( różnica między TŻ a bratem do 1,5 roku) ale ja sobie tego nie wyobrażam... Ha! Ta metoda na oposa działa:p młody dał się odlozyc. Teraz znowu jemy i spróbuje ale wierci się niemiłosiernie ciekawe czy zechce zasnąć łaskawie:dWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Współczuję remontu, tez bym miała nerwa na TZ ludzie dla ciężarnych nie maja serca ![]() Cytat:
Fajna pensjonarka ale nie mój styl. Tez czegoś szukam na chrzciny. Spróbuj tej aplikacji bo robi szy szy (don't cry my baby) IMG_1505622202.158901.jpgCytat:
Tez kocham kąpiele ale kosztem snu kapie się jak mała zaśnie wieczorem. Współczuję przesunięcia remontu. Cytat:
U nas tez chrzciny 08.10. Nie wiem jak mała ubrać. Podobają mi się sukienki na krótki rękaw i jest bolerko do tego. Nie wiem czy płaszczyk starczy czy jeszcze body na dlugi rękaw pod spod. Mamy dziewczynek pochwalcie się kreacjami na chrzciny dla córeczek
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-09-17 o 06:27 |
||||
|
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Darietta pharmaton matruelle.
Ale sie poklocilam w nocy z Tz. Mala wstala na karmienie to on tez wstal i na moj fotel do karmienia czytac sobie na telefonie. Mowie mu zeby dziecko odbil a nie fb to wydarl sie na mnie ze on mi bedzie ze stoperem liczyl ile ja mam tel w rece. No trafi mnie szlag chyba k..a. Palcem nie kiwne w domu czy przy obiedzie niech go syf zasypie a ja zrobie tylko wokol mojej kruszynki i siebie. Jeszcze mi dziecko wystraszyl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Anna mi też bardziej podobają się na krótki rękaw ale jednak body na długi rękaw będzie trzeba założyć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staram się też obiad zrobić zazwyczaj na raty a jak już nie idzie do chusta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
KociaMatka, współczuję przeprawy z tżtem... Chyba go trzeba faktycznie zlać! Nie daj się tam.
Nie odłożyłam małego nad ranem bo zasnęłam ;p ale się wyspałam chociaż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat mam w Poza tym pamietam ten jeden raz jak na początku naszego małżeństwa włożyłam mu obiad i było "za mało kartofli za dużo kotleta, nie jem mizeri , nie lubię gorącego" Wkurzylam się i zapytałam to se sam chcesz obiad wkładać. Tz odp." W zasadzie tak" Jak dla mnie bomba. Nigdy mu nie nakładam obiadu. Ja mam inny styl jedzenia bo ja często jem dwuskładnikowy obiad tylko czyli coś z proteinami/białkiem i warzywa jakieś. Tz musi mieć tez kartofle a ja nie mam czasu na stanie i ich obieranie wiec on sam sobie albo dorabia ziemniaki albo chelbem się zapycha czy kluskami. Tz lubi biały chleb a ja ciemny z masa ziaren różnych. Tz lubi słodkie ja gorzkie. Zawsze zje to co zrobię , ale nigdy nie narzeka ze obiadu nie ma i nie pyta co na obiad. Ja się staram zawsze coś robić bo Alex musi coś zjeść , a ze Alex jest niejadkiem to mam przesrane 🙄 Muszę wiecznie kombinować co mu dać, ale jakoś w miarę daje radę. Ja Was nadrabiam ale nie umiem się odnieść jakoś . Carolles - mi tez tak się mieli w głowie. Najgorsze jest to ze już u mnie prawie 1 w nocy a ja jeszcze oka nie zmrużyłem 😩 Teściowa wróciła z Pl i już mnie wkurzyła . Jest zwyczajnie chamka bez kultury. Było Za☠☠☠iscie jak jej nie było i był spokój. Mam ja w dupie i nie potrzebuje jej pomocy. Nie wiem skąd ona myśli , ze jej potrzebuje 🙄😤 Na dzień dobry wypaliła do mnie tekstem "cześć grubasku" dacie wiarę 😵 Nie wiem jak można tak powiedzieć do kobiety 2mce po ciąży , która urodziła prawie 5kg dziecko i kp. Trzeba nie mieć za grosz taktu w sobie jakiegoś. Do tego wie dobrze ze mam problemy z diastasis duże i mi to w wyglądzie mojego brzucha nie pomaga. Mimo ze mam te 10kg wciąż to nie wyglądam na jakiegoś otyłego grubasa. Nienawidzę takiego przezywania kogoś . Potem ciagle mi Maxia tez grubasem nazywała. Wróciłam do domu z małym i on mi tak płakał był taki marudny jak nigdy. Jak zasną w końcu to potem krzyczał przez sen i popłakiwał. Normalnie niech ona ode mnie lepiej spier**a bo nie ręczę za siebie następnym razem mogę nie zachować zimnej krwi . ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
I drażni mnie gdy Tz próbuje odłożyć i potem ja nie śpię do 3 w nocy przez to
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, dziekuje za odp odnośnie promocji. Kiedyś miałam kartę ale mega wkurzały mnie smsy w środku nocy. Potem zmieniłam nr kom na fikcyjny i niby karta była nieaktywna.
Carolles - dzieki, napiszę priv Mała! Dzieki, napisze do Carolles. Vadi - super, ze rady doradczyni odnośnie spania pomocne. Wypróbuje to spanie z moją koszulką, do pozostałych rad niby sie stosuje. Minini - fajnie, ze urodzinowe tortille smakowały. Super, ze mąż wszystko załatwił w pracy i możecie jechać! KociaMatka - współczuje remontu i rozumiem złość Minini - super, ze rana sie wygoiła . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Sam, współczuję Ci tekstów teściowej:/ faktycznie zero kultury i taktu. Nie przejmuj się jeszcze trochę i dojdziesz do siebie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio - odruch moro powinien niedługo zaniknąć. Klaudia juz nie ma. Tez nie wyobrażam sobie jakby Klaudia miała spac w drugim pokoju... No, ale u Ciebie o tyle łatwiej ze i tak zawsze odkładalas synka i karmiłaś na siedząco.
Carolles - współczuje tej senności. Jak ja miałam coś takiego to podejrzewałam zelazo. U ciebie rzeczywiście to moze byc przez ciśnienie. AnnaPaula - wlasnie ściągam aplikację, zobaczymy jak sie sprawdzi Samantha - zachowanie teściowej bardzo nietaktowne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest jeszcze jeden problem kompletnie nie wiem co robic na te obiady pustka w głowie
Dziewczyny tak sobie przegladalam propozycje na chrzciny co ewentualnie moglabym założyć o ile w ogóle się wyrobimy. Co myślicie szkoda tylko ze przez ibternet bo ja wole przymierzyć bo nigdy nie wiem jaki rozmiar a już na pewno teraz po ciąży. Wczoraj doznałam szoku jak mi babeczka rozmiar stanika dobrała aż dwa rozmiary poszło w górę. http://m.vubu.pl/product-pol-70510-M...-dekoltem.html Nie znam tego sklepu nie wiem jak u nich z jakością i ewentualnym zwrotem wymianą towaru. Zastanawiam się nad korem. Cos doradzicie. Lub cos takiego http://allegro.pl/showitem/description/6773791223.html http://allegro.pl/show_item.php?item=6661566926 Tez nie wiem jaki kolor by mi pasował i czy za niska nie jestem do takiego stroju mam 165 cm i jeszcze 6 kg mi zostało po ciąży. |
|
|
|
#3746 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora oby zniknął zanim przyjdzie łóżeczko. No ja wolałabym zeby spał z nami w jednym pokoju ale nie ma szans :/ mam nadzieje, że sie jakos wyreguluje przez te 2/3 tyg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
Współczuję tych tekstów. Tragedia, spotykasz człowieka jesteś spokojna a po 5 min szlak Cię trafia. Niecierpie takich ludzi! Kocia matka Oek współczuję sprzeczki. Mój tez czasami walnie taki tekst :/ Carolles Mam nadzieję, ze szybko poczujesz się lepiej. Chyba tez ścigane i sprawdzę te aplikacje. Dzięki Anna. A ja dziś nie gotuję. Jedziemy na obiad do pieknej restauracji nad jeziorko, jutro mamy 7 rocznicę ślubu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-17 o 10:08 |
|
|
|
#3749 |
|
MerDer 4ever
|
Sam weź cos powiedz teściowej
Mała wszystko co najpiękniejsze na następne lata Do nas przychodzi moja mama na obiad bo jest odpust parafialny. Muszę nastawiać zaraz kurczaka i kartofle. Szkoda, że pogoda do Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Ciekawe po ilu minutach wroca 
pozdrów Kołobrzeg ode mnie 

ludzie dla ciężarnych nie maja serca 

Lu też tak szarpie cycki i zaczęła ulewać dużo, bo często je...
Jak ja ją muszę nosić to biorę jej główkę jak najwyżej nad piersią, żeby jak najmniej ją czuła i wtedy lepiej udaje mi się ją uśpić.
Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze!
ale nie mój styl. Tez czegoś szukam na chrzciny. Spróbuj tej aplikacji bo robi szy szy (don't cry my baby)