Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-16, 21:34   #3721
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Oj to faktycznie baty dla tZa że tego nie zrobił jak Byłaś u rodziców

Super że udało się takie duE zakupy zrobić. Niech się TŻ przyzwyczaja że na swoje dziewczyny musi wydawać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie 😀

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 21:52   #3722
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Faceci sa nieogarnieci jak dla mnie, nie tylko moj. Musze mu kiedys zrobic "test na ojcostwo" czyli kazac spakowac torbe dla malej na calodzienny wyjazd i wyslac ich samych ] Ciekawe po ilu minutach wroca

Ohhh to koniecznie morfo i do lekarza, musisz miec duzo sily dla dzieciaczka. A przy takim cisnieniu pewnie nie czujesz sie za dobrze w taka pogode?

Ja czekam na wizyte u gin czy moge magnez bo czuje, ze mi brakuje.

Nie wiem czy widzialyscie super obrazek, ktos wstawil w komentarzu do mataja.pl Juz wkrotce....
Załącznik 7238151

Czasami mam ochote przespac caly dzien 😥 we wtorek jak polozylam sie z Nelą na "godzine" o 12 w poludnie to obudzilysmy sie o 17. Przy normalnym cisnieniu czulam sie slabo w taka pogode a teraz to juz dramat.

Test na ojcostwo dobre 😂

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 22:29   #3723
taedio
MerDer 4ever

Carolles tyle, że on nie chce spać inaczej. Skrępowania tez nie lubi i wierzga zeby sie uwolnić a na plecach wybudza go odruch moro.

Od 20 bujamy sie z usypianiem. 50 razy odkładałam na plecy w otulaczu i z tego. Non stop chce byc na piersi a juz ulewa

Stary 2017-09-16, 22:42   #3724
Mała!
Zakorzenienie

Minini
Ale czadersko, ze jedziecie zazdroszczę pozdrów Kołobrzeg ode mnie i spokojnej.drogi.

Kocia Matka
Hi hi tez muszę mojemu mężowi ten test zrobić hihi

Karola
Fajowy dzień, zazdroszczę zakupów, pochwal sie

Carolles
Długo tak.masz? Moze to chwilowe osłabienie, też miewam.takie momenty/dni
A to ciśnienie tez ni odbiera energię i glowa pęka, nawet teraz!

My zasnelismy o 20:00 ja wstałam.do.męża o 21:30 i teraz chciałam zrobić transfer, ale przecież minęło magiczne 2,5 godziny więc śmierć głodowa przecież no i je.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 22:50   #3725
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Carolles tyle, że on nie chce spać inaczej. Skrępowania tez nie lubi i wierzga zeby sie uwolnić a na plecach wybudza go odruch moro.

Od 20 bujamy sie z usypianiem. 50 razy odkładałam na plecy w otulaczu i z tego. Non stop chce byc na piersi a juz ulewa

Oj masz z tym usypianiem go
Nela znowu nie cierpi na brzuchu lezec i nie podnosi glowy leniuszek😣 Wciska bardzo buzie w materac dlatego mamy zakaz spania w ten sposob.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Minini
Ale czadersko, ze jedziecie zazdroszczę pozdrów Kołobrzeg ode mnie i spokojnej.drogi.

Kocia Matka
Hi hi tez muszę mojemu mężowi ten test zrobić hihi

Karola
Fajowy dzień, zazdroszczę zakupów, pochwal sie

Carolles
Długo tak.masz? Moze to chwilowe osłabienie, też miewam.takie momenty/dni
A to ciśnienie tez ni odbiera energię i glowa pęka, nawet teraz!

My zasnelismy o 20:00 ja wstałam.do.męża o 21:30 i teraz chciałam zrobić transfer, ale przecież minęło magiczne 2,5 godziny więc śmierć głodowa przecież no i je.

Niskie cisnienie od porodu. A te zawroty glowy ponad dwa tygodnie. Myslalam tez ze to chwilowe ale chyba zrobie badania.
Ja wlasnie zrobilam transfer do lozeczka ale juz slysze ze sie kreci.

Tata tżta kupil sobie tableta do ogladania filmow na wyjezdzie i tż walczy od wczoraj zeby wrzucic mu filmy na niego ale okazalo sie ze karta 126 gb ktora kupil jest za duza i tablet jej nie czyta. Ciekawe czy cos mu sie uda z tym zrobic.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 23:16   #3726
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ok 26 zł.
Ja stacjonarnie nie umiem kupować.

Jak się okazało ja też nie
Mam ten sam termin co Ty i Sill!

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość

W biedronce jak pisała wczoraj Morelle jest promocja na dady jak ktoś dostał smsa. Wchodzą też boxy, więc za 39,98 kupiłam 240 szt trojek. (2 boxy)
Dziękuję, że napisałaś o tych boxach Asia!
Przeczytałam kątem jak byliśmy na zakupach i kupiliśmy 4 boxy po 2 paczki za 80 zł czyli wyszło 10 zł za paczkę pampów
Mały może robić kupy do woli

Cytat:

Vadi, dzięki za rady co do zasypiania. Wybrobije dzisiaj. Problem ze mój najdłużej śpi na brzuchu więc jak go uśpić żeby odlozyc ? Na swojej klatce piersiowej i wtedy odlozyc?

My dziś dzień dziecka mamy. Najpierw zostawiliśmy z Tżem młodego na godzinę moim rodzicom i skoczyliśmy na cemnatrze. Teraz dziadkowie wzięli go na spacer a my leżymy do góry brzuchami. Jaka cisza...

My usypiamy w pozycji na oposa/na gałązkę, wtedy super się odkłada na brzuch
Polega to na tym, że maluch leży na brzuchu na Twojej ręce od dłoni do łokcia, a kończyny zwisają U męża wygląda to tak, że główka jest na dłoni, moja ręka jest za krótka więc główkę daję na drugą rękę.
Super, że odpoczęliście!

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My dziś mieliśmy fajny dzień. Mieliśmy jechać do rodziców jednych i drugich 150km żeby zaprosic na chrzest ale okazało się że siostra męża jest chora i nie pojechaliśmy. Ale za to poszliśmy na zakupy. W Mohito kupiłam sobie 4 bluzki i jeszcze spodnie muszę zamówić z neta bo rozmiaru nie było. Małej też kilka bluzek, swererek, bluze i 3 pary spodni. Tylko mąż nic sobie nie kupił 😀 na nas wydał sporo to sobie oszczędzil 😜 w arkadii fajny pokój malucha jest. Można na spokojnie przewinąć dziecko i nakarmić. Teraz jesteśmy po kolacji i kąpieli Ali. Ona sobie ciumka cyca i zasypia na nocke a ja pije karmi i relaksuje się 😉 ogolnie mąż stwierdził że dziecko nie ogranicza a urozmaica

Super!
Kupiłas jakieś bluzki do karmienia?

My też byliśmy za zakupach. Szukałam sukienek do karmienia pod kątem chrzcin i nie tylko i kicha
Coś czuję, że skończy się u mnie na koszuli... Ew. myślę o normalnej sukience bo okazało się, że lokal udostępni nam pokój do karmienia więc mogłabym się tam rozbierać, ale wolałabym jednak mieć możliwość karmienia awaryjnie np. w kościele.

W ogóle jestem w szoku bo mój syn, który cały tydzień spał po pół godziny dziennie spał dzisiaj cały dzień! Byliśmy poza domem od 10 do 18 i obudził się tylko 3 razy na karmienie i przebranie i od razu po zasypiał znowu Aż się teraz boję nocy Póki co spi i to usnął łatwiej niż w ostatnie dni.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 00:35   #3727
karolinuuusia
Zakorzenienie

Boszzz moje dziecko śpi od 20 a ja nie mogę zasnac już mam tak z tydzień że wieczorem nie mogę zasnac a rano bym spał i śpię z mala do 11 :/ rozregulowalo mi się

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Do karmienia nie. Ja podciągam bluzkę do góry i tak karnie bo nie mogę kupić sobie nic rozpinanego. Tak na co dzień kupiłam bo to co mam.w biuście jest za male

Alicja

Stary 2017-09-17, 00:57   #3728
darietta
Zakorzenienie

Nadrobiłam was. Wiki juz po pierwszym kp a ja od godziny nie mogę zasnąć tak mnie nogi bolą najchetniej bym je odcięła.

Oczywiscie jak mówię o tym tz to słyszę tekst musisz walczyć i jego też nogi bolą bo w pracy po budowie musi dużo chodzić. Tak mnie wnerwiają jego teksty bo nie rozumie że to przez leżenie w ciąży. W ogóle czasami jego teksty mnie w nerwiają dzwoni w czwartek z pytaniem co na obiad zrobie ja mówię że nic bo nie mam jak zrobić przy małej i caly tydzien nie jem na to on też i nie marudzi
Tylko że ja musze miec siły dla małej zeby cały tydzień się nią zająć.

Wczoraj miałam wychodne do dentysty mała wytrzymała z jedzeniem na mój powrót i osiągnięte mleko się nie przydało. Dentystka poleciła mi brać witaminy dla matek karmiących co polecacie?
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 01:37   #3729
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja nadal nie śpię

Darietta ja codziennie gotuje obiad a.tez siedzę z mala cały dzień sama. Po spacerze jak ja nakarmie ona albo zasypia albo bawi się sama, a ja szybko ogarniam obiad.

Alicja

Stary 2017-09-17, 01:57   #3730
pestycyda
Zakorzenienie

Minini, cieszę się że w końcu rana się zagoiła. Ale się biedna nameczylas z tym. Super że jutro wyjeżdżacie

Calineczka, kurcze nie wpadlabym na taką pozycję. A zrobisz proszę fotkę? Mi mały jak zaśnie przy cycu to już go chyba tak nie przeloze bez obudzenia? A młodemu służą zakupy i plenery

Karolina, ja bym zasnęła o 19 jakby mi młody dał

Darietta, tżowi by się przydało posiedzieć z tydzień z Wami bo chyba zapomniał jak to jest ;/ ja czasami też nie ogarnę obiady bo mi nie pozwala młody. Czasem ciezko mi obiad w mikrofali odgrzać a co dopiero ugotowac.

Mój dziedzic zasral mi właśnie prześcieradło w łóżku taka kupą poszła ;D dziś jak zaczął się rzucać to tZ go wziął na siebie i zasnął w 5s:/ spali tak do teraz... Zaraz ryzykuje transfer do gondoli ale ciemno to widze

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 02:04   #3731
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal nie śpię

Darietta ja codziennie gotuje obiad a.tez siedzę z mala cały dzień sama. Po spacerze jak ja nakarmie ona albo zasypia albo bawi się sama, a ja szybko ogarniam obiad.

U mnie nie da rady bo Wiki nadal nieodkładalna. Jak mi się uda dwie kromki chleba przygotować to jest cud. Do tego jak ide do sklepu oczywiście musi spać bo inaczej nie ma szans to albo budzi się jak tylko wejdę albo zaraz przy kasach i ryk.

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

Cytat:
Minini, cieszę się że w końcu rana się zagoiła. Ale się biedna nameczylas z tym. Super że jutro wyjeżdżacie

Calineczka, kurcze nie wpadlabym na taką pozycję. A zrobisz proszę fotkę? Mi mały jak zaśnie przy cycu to już go chyba tak nie przeloze bez obudzenia? A młodemu służą zakupy i plenery

Darietta, tżowi by się przydało posiedzieć z tydzień z Wami bo chyba zapomniał jak to jest ;/ ja czasami też nie ogarnę obiady bo mi nie pozwala młody. Czasem ciezko mi obiad w mikrofali odgrzać a co dopiero ugotowac.

Mój dziedzic zasral mi właśnie prześcieradło w łóżku taka kupą poszła ;D dziś jak zaczął się rzucać to tZ go wziął na siebie i zasnął w 5s:/ spali tak do teraz... Zaraz ryzykuje transfer do gondoli ale ciemno to widze

Musiał by sam posiedzieć bo jak ja jestem i nie daje rady to od razu mi ją oddaje. Bo u mnie się uspokaja. Nie dziwie się w końcu cały czas jestesmy razem. A tz wczoraj jak został sam to pozno się kapnął że wypadałoby pampka zmienić.

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ----------

Cytat:
Ja nadal nie śpię

Karolinusia ja też nie śpię tak mnie te nogi bolą że nie mogę wytrzymać. Doczłapałam się do kuchni i zrobiłam sobie herbatę. Założyłam skarpetki zamiast kapci żeby nie szurać tak ciągne nogi za sobą.
Stary 2017-09-17, 04:08   #3732
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Pestycyda u mnie właśnie pralka ruszyła. Kupa poszła na prześcieradło. A swoją drogą ja nie wiem co za kupy dzieci robią że doprać nie idzie. I piore w zwykłym proszku. Juz drugi raz bodziaki piore.
Stary 2017-09-17, 05:04   #3733
Mała!
Zakorzenienie

Darietta
Może jakaś masc?

Ja dziewczyny jestem z dwójką dzieci i lekko nie jest, ale Tymon i mąż obiad muszą mieć. Zawsze jakas drzemka jest to wtedy szykuje, lub wieczorem na kolejny dzień. W ciągu dnia jak.nie śpi to polezy z 15-20 min sam w bujaku czy na macie torez działam na raty bo na raty, ale obiad jest. Darietta współczuję tej totalnej nieodkladalnosci, a chusta? Dawaj ja do chusty i coś porobisz.

U nas standard kupa go obudzila i 3 kp.

Stary 2017-09-17, 05:18   #3734
asia1905
Zakorzenienie

Ja np cały ten tydzień nie miałam najmniejszych szans na zrobienie obiadu, ale na takie dni mam zawsze zamrozone jakies mięso. Jeszcze przed ciążą zrobiłam kilka porcji. Czasami w weekend zrobię większy obiad i też część ląduje w zamrażarce. Jakoś trzeba sobie radzić.

Calineczka nie ma za co
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 05:50   #3735
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, ja zawsze mydelkiem odplamiajacym zapieranie bo inaczej bez szans żeby zeszło w tych 30-40 st.

Mala, ja właśnie nie wiem jakbym dwójkę dzieci ogarnęła... Teściowa ciągle mówi że najlepiej tak szybko prawie rok po roku bo same się chowają ( różnica między TŻ a bratem do 1,5 roku) ale ja sobie tego nie wyobrażam...

Ha! Ta metoda na oposa działa:p młody dał się odlozyc. Teraz znowu jemy i spróbuje ale wierci się niemiłosiernie ciekawe czy zechce zasnąć łaskawie:d

Stary 2017-09-17, 06:23   #3736
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Poczytaj Was regularnie ale nie mam kiedy odpisac. Albo musze Malą ogarnac albo w chalupie cos albo ktos cos chce. Ogolnie Mala spi ostatnio godzine w ciagu dnia. Tz mnie wkurrrr bo sie zaczyna brac za remonty co mial zrobic jak bylam w ciazy i ja sie musze z mala wyprowadzic bo wczesniej nie mial czasu bo za duzo bylo newsow na fejsie …|*£§^€~!!! Teraz czekam juz godzine na badania krwi a ludzie przed chwila chcieli zagryzc cięzarną kobietke bo weszla bez kolejki. Masakra jakas

Współczuję remontu, tez bym miała nerwa na TZ ludzie dla ciężarnych nie maja serca
Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Cześć Julek!
Jak dla mnie nic nie widać, że za duże, wygląda super!
Duży przystojniacha z niego już!
Ja Łucji kupiłam na chrzest 62 i jest za duże, żałowałam, że nie wzięłam 56...
Nosiłaś już w swojej pięknej nowej chuście? Jak się sprawuje? Pochwal się zdjęciem jak zamotasz w nią

I zadowolona jesteś z jakości czy średnio?
Ja też zamówiłam od nich, ale jeszcze nie przyszła.

A może u Was jest to samo co u nas teraz? Czyli jakieś pomieszanie skoku rozwojowego z kryzysem laktacyjnym? Bo brzmi podobnie Lu też tak szarpie cycki i zaczęła ulewać dużo, bo często je...
U mnie pasuje wszystko do tego opisu: https://www.hafija.pl/2016/11/karmie...aktacyjny.html
A jednocześnie widzę, że intensywnie teraz się rozwija i jeszcze ją to trochę przeraża, znowu zaczęła dużo więcej widzieć i słyszeć, bawi się sama w chwytanie zebry i dzwonienie nią. Więc podejrzewam takie pomieszanie skoku z kryzysem
Jak się tak rzuca to tak jak dziewczyny pisały pomaga noszenie - ale bardziej przez męża, bo u mnie wyczuwa piersi i często dodatkowo się denerwuje... Poza tym on jej głośno mówi rytmicznie: szy, szy, szt (to ją mega usypia, jednostajny szum szumiśka już coraz mniej działa), a ja się przy tym zapowietrzam szybko Jak ja ją muszę nosić to biorę jej główkę jak najwyżej nad piersią, żeby jak najmniej ją czuła i wtedy lepiej udaje mi się ją uśpić.
W tym artykule na hafija jest napisane, żeby nie oszukiwać smoczkiem i nie podawać go jak dziecko chce pierś nadal, bo to może wydłużyć czas trwania kryzysu. Ale ja już czasami nie mogę na to patrzeć jak tyle wisi, bo potem tak ulewa... I wciskam jej tego smoka co jakiś czas...
U nas może być jeszcze dodatkowo skaza białkowa i przez to może się też męczyć, ale zobaczymy we wtorek u lekarza...

A rzeczywiście, pisałaś że 8 Hehe to super Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze!

Mam, kupiłam taką typową do karmienia, bo chciałam mieć jedną przy której można to dyskretniej robić, a nie górą. Trochę pensjonarska, ale zależało mi na długim rękawie i żeby była do szyji, bo mam wrażenie że odkryty dekolt pogrubia mnie na zdjęciach teraz (te wielkie cyce ). Ale jeszcze czekam na nią, nie mierzyłam.
Załącznik 7237156
Załącznik 7237161

Fajna pensjonarka ale nie mój styl. Tez czegoś szukam na chrzciny. Spróbuj tej aplikacji bo robi szy szy (don't cry my baby) IMG_1505622202.158901.jpg
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Carolles No rośnie synuś mamuśki
Mojemu przeciekł pampers, na szczęście tylko siku

Pestycyda
Współczuje nocy ja miałam taki kryzys poprzedniej dlatego Tz go wziął żebym odpoczęła. Do tego u Was kolki tule

Mała

Ja przyjechałam do teściowej, sprzedałam jej małego i biorę kąpiel jestem totalnie wannowym freakiem a nie pisałam Wam, że remont łazienki sie przesunie mój tata jakos zle przekazał info o wielkości remontu i facet myślał, że to mniej roboty. Teraz sie na pewno nie wyrobi

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Mój brzuch wrocil do stanu sprzed ciąży. Tzn jest totalnie miękki i niejędrny ale taki miałam tez przed ciąża

Tez kocham kąpiele ale kosztem snu kapie się jak mała zaśnie wieczorem. Współczuję przesunięcia remontu.
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Nadrobiłam was. Wiki juz po pierwszym kp a ja od godziny nie mogę zasnąć tak mnie nogi bolą najchetniej bym je odcięła.

Oczywiscie jak mówię o tym tz to słyszę tekst musisz walczyć i jego też nogi bolą bo w pracy po budowie musi dużo chodzić. Tak mnie wnerwiają jego teksty bo nie rozumie że to przez leżenie w ciąży. W ogóle czasami jego teksty mnie w nerwiają dzwoni w czwartek z pytaniem co na obiad zrobie ja mówię że nic bo nie mam jak zrobić przy małej i caly tydzien nie jem na to on też i nie marudzi

Tylko że ja musze miec siły dla małej zeby cały tydzień się nią zająć.

Wczoraj miałam wychodne do dentysty mała wytrzymała z jedzeniem na mój powrót i osiągnięte mleko się nie przydało. Dentystka poleciła mi brać witaminy dla matek karmiących co polecacie?
Darietta ja nieraz obiady robię od godz 10 do 14 na raty ale TZ coś musi jeść.

U nas tez chrzciny 08.10. Nie wiem jak mała ubrać. Podobają mi się sukienki na krótki rękaw i jest bolerko do tego. Nie wiem czy płaszczyk starczy czy jeszcze body na dlugi rękaw pod spod. Mamy dziewczynek pochwalcie się kreacjami na chrzciny dla córeczek

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-09-17 o 06:27
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 06:41   #3737
KociaMatka
Raczkowanie

Darietta pharmaton matruelle.

Ale sie poklocilam w nocy z Tz. Mala wstala na karmienie to on tez wstal i na moj fotel do karmienia czytac sobie na telefonie. Mowie mu zeby dziecko odbil a nie fb to wydarl sie na mnie ze on mi bedzie ze stoperem liczyl ile ja mam tel w rece. No trafi mnie szlag chyba k..a. Palcem nie kiwne w domu czy przy obiedzie niech go syf zasypie a ja zrobie tylko wokol mojej kruszynki i siebie. Jeszcze mi dziecko wystraszyl

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 07:01   #3738
karolinuuusia
Zakorzenienie

Anna mi też bardziej podobają się na krótki rękaw ale jednak body na długi rękaw będzie trzeba założyć

Alicja

Stary 2017-09-17, 07:40   #3739
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja staram się też obiad zrobić zazwyczaj na raty a jak już nie idzie do chusta

Stary 2017-09-17, 07:44   #3740
pestycyda
Zakorzenienie

KociaMatka, współczuję przeprawy z tżtem... Chyba go trzeba faktycznie zlać! Nie daj się tam.

Nie odłożyłam małego nad ranem bo zasnęłam ;p ale się wyspałam chociaż

Stary 2017-09-17, 07:49   #3741
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Ale sie poklocilam w nocy z Tz. Mala wstala na karmienie to on tez wstal i na moj fotel do karmienia czytac sobie na telefonie. Mowie mu zeby dziecko odbil a nie fb to wydarl sie na mnie ze on mi bedzie ze stoperem liczyl ile ja mam tel w rece. No trafi mnie szlag chyba k..a. Palcem nie kiwne w domu czy przy obiedzie niech go syf zasypie a ja zrobie tylko wokol mojej kruszynki i siebie. Jeszcze mi dziecko wystraszyl

Faceci 🙄😠

Ja akurat mam w co mój Tz zje i czy zje. Jestem tego zdania , ze tez Bozia mu raczki dała i może sobie zrobić coś.
Poza tym pamietam ten jeden raz jak na początku naszego małżeństwa włożyłam mu obiad i było "za mało kartofli za dużo kotleta, nie jem mizeri , nie lubię gorącego"
Wkurzylam się i zapytałam to se sam chcesz obiad wkładać. Tz odp." W zasadzie tak"
Jak dla mnie bomba. Nigdy mu nie nakładam obiadu.
Ja mam inny styl jedzenia bo ja często jem dwuskładnikowy obiad tylko czyli coś z proteinami/białkiem i warzywa jakieś. Tz musi mieć tez kartofle a ja nie mam czasu na stanie i ich obieranie wiec on sam sobie albo dorabia ziemniaki albo chelbem się zapycha czy kluskami.
Tz lubi biały chleb a ja ciemny z masa ziaren różnych.
Tz lubi słodkie ja gorzkie. Zawsze zje to co zrobię , ale nigdy nie narzeka ze obiadu nie ma i nie pyta co na obiad.
Ja się staram zawsze coś robić bo Alex musi coś zjeść , a ze Alex jest niejadkiem to mam przesrane 🙄 Muszę wiecznie kombinować co mu dać, ale jakoś w miarę daje radę.

Ja Was nadrabiam ale nie umiem się odnieść jakoś .

Carolles - mi tez tak się mieli w głowie.
Najgorsze jest to ze już u mnie prawie 1 w nocy a ja jeszcze oka nie zmrużyłem 😩

Teściowa wróciła z Pl i już mnie wkurzyła . Jest zwyczajnie chamka bez kultury. Było Za☠☠☠iscie jak jej nie było i był spokój. Mam ja w dupie i nie potrzebuje jej pomocy. Nie wiem skąd ona myśli , ze jej potrzebuje 🙄😤
Na dzień dobry wypaliła do mnie tekstem "cześć grubasku" dacie wiarę 😵 Nie wiem jak można tak powiedzieć do kobiety 2mce po ciąży , która urodziła prawie 5kg dziecko i kp. Trzeba nie mieć za grosz taktu w sobie jakiegoś. Do tego wie dobrze ze mam problemy z diastasis duże i mi to w wyglądzie mojego brzucha nie pomaga.
Mimo ze mam te 10kg wciąż to nie wyglądam na jakiegoś otyłego grubasa.
Nienawidzę takiego przezywania kogoś . Potem ciagle mi Maxia tez grubasem nazywała. Wróciłam do domu z małym i on mi tak płakał był taki marudny jak nigdy. Jak zasną w końcu to potem krzyczał przez sen i popłakiwał. Normalnie niech ona ode mnie lepiej spier**a bo nie ręczę za siebie następnym razem mogę nie zachować zimnej krwi .

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
KociaMatka, współczuję przeprawy z tżtem... Chyba go trzeba faktycznie zlać! Nie daj się tam.

Nie odłożyłam małego nad ranem bo zasnęłam ;p ale się wyspałam chociaż

Hehe dlatego ja nie odkładam 😜
I drażni mnie gdy Tz próbuje odłożyć i potem ja nie śpię do 3 w nocy przez to

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 08:25   #3742
xzora
Zakorzenienie

Asia, dziekuje za odp odnośnie promocji. Kiedyś miałam kartę ale mega wkurzały mnie smsy w środku nocy. Potem zmieniłam nr kom na fikcyjny i niby karta była nieaktywna.
Carolles - dzieki, napiszę priv
Mała! Dzieki, napisze do Carolles.
Vadi - super, ze rady doradczyni odnośnie spania pomocne. Wypróbuje to spanie z moją koszulką, do pozostałych rad niby sie stosuje.
Minini - fajnie, ze urodzinowe tortille smakowały. Super, ze mąż wszystko załatwił w pracy i możecie jechać!
KociaMatka - współczuje remontu i rozumiem złość
Minini - super, ze rana sie wygoiła .

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 09:15   #3743
pestycyda
Zakorzenienie

Sam, współczuję Ci tekstów teściowej:/ faktycznie zero kultury i taktu. Nie przejmuj się jeszcze trochę i dojdziesz do siebie

Stary 2017-09-17, 09:50   #3744
xzora
Zakorzenienie

Taedio - odruch moro powinien niedługo zaniknąć. Klaudia juz nie ma. Tez nie wyobrażam sobie jakby Klaudia miała spac w drugim pokoju... No, ale u Ciebie o tyle łatwiej ze i tak zawsze odkładalas synka i karmiłaś na siedząco.
Carolles - współczuje tej senności. Jak ja miałam coś takiego to podejrzewałam zelazo. U ciebie rzeczywiście to moze byc przez ciśnienie.

AnnaPaula - wlasnie ściągam aplikację, zobaczymy jak sie sprawdzi
Samantha - zachowanie teściowej bardzo nietaktowne

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-17, 10:01   #3745
darietta
Zakorzenienie

U mnie jest jeszcze jeden problem kompletnie nie wiem co robic na te obiady pustka w głowie

Dziewczyny tak sobie przegladalam propozycje na chrzciny co ewentualnie moglabym założyć o ile w ogóle się wyrobimy. Co myślicie szkoda tylko ze przez ibternet bo ja wole przymierzyć bo nigdy nie wiem jaki rozmiar a już na pewno teraz po ciąży. Wczoraj doznałam szoku jak mi babeczka rozmiar stanika dobrała aż dwa rozmiary poszło w górę.

http://m.vubu.pl/product-pol-70510-M...-dekoltem.html

Nie znam tego sklepu nie wiem jak u nich z jakością i ewentualnym zwrotem wymianą towaru.
Zastanawiam się nad korem. Cos doradzicie.

Lub cos takiego

http://allegro.pl/showitem/description/6773791223.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=6661566926

Tez nie wiem jaki kolor by mi pasował i czy za niska nie jestem do takiego stroju mam 165 cm i jeszcze 6 kg mi zostało po ciąży.
Stary 2017-09-17, 10:02   #3746
taedio
MerDer 4ever

Xzora oby zniknął zanim przyjdzie łóżeczko. No ja wolałabym zeby spał z nami w jednym pokoju ale nie ma szans :/ mam nadzieje, że sie jakos wyreguluje przez te 2/3 tyg.

Stary 2017-09-17, 10:06   #3747
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie sie nad nim zastanawialam bo cala ciążę brałam a bierzesz cos jeszcze do tego. Bo zauważyłam że wlosy mi wypadają a w ciąży nic.
Stary 2017-09-17, 10:06   #3748
Mała!
Zakorzenienie

Sam
Współczuję tych tekstów. Tragedia, spotykasz człowieka jesteś spokojna a po 5 min szlak Cię trafia. Niecierpie takich ludzi!

Kocia matka
Oek współczuję sprzeczki. Mój tez czasami walnie taki tekst :/

Carolles
Mam nadzieję, ze szybko poczujesz się lepiej.

Chyba tez ścigane i sprawdzę te aplikacje. Dzięki Anna.

A ja dziś nie gotuję. Jedziemy na obiad do pieknej restauracji nad jeziorko, jutro mamy 7 rocznicę ślubu

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-09-17 o 10:08
Stary 2017-09-17, 10:14   #3749
taedio
MerDer 4ever

Sam weź cos powiedz teściowej

Mała wszystko co najpiękniejsze na następne lata

Do nas przychodzi moja mama na obiad bo jest odpust parafialny. Muszę nastawiać zaraz kurczaka i kartofle. Szkoda, że pogoda do

Stary 2017-09-17, 10:15   #3750
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Faceci 🙄😠

Ja akurat mam w co mój Tz zje i czy zje. Jestem tego zdania , ze tez Bozia mu raczki dała i może sobie zrobić coś.
Poza tym pamietam ten jeden raz jak na początku naszego małżeństwa włożyłam mu obiad i było "za mało kartofli za dużo kotleta, nie jem mizeri , nie lubię gorącego"
Wkurzylam się i zapytałam to se sam chcesz obiad wkładać. Tz odp." W zasadzie tak"
Jak dla mnie bomba. Nigdy mu nie nakładam obiadu.
Ja mam inny styl jedzenia bo ja często jem dwuskładnikowy obiad tylko czyli coś z proteinami/białkiem i warzywa jakieś. Tz musi mieć tez kartofle a ja nie mam czasu na stanie i ich obieranie wiec on sam sobie albo dorabia ziemniaki albo chelbem się zapycha czy kluskami.
Tz lubi biały chleb a ja ciemny z masa ziaren różnych.
Tz lubi słodkie ja gorzkie. Zawsze zje to co zrobię , ale nigdy nie narzeka ze obiadu nie ma i nie pyta co na obiad.
Ja się staram zawsze coś robić bo Alex musi coś zjeść , a ze Alex jest niejadkiem to mam przesrane 🙄 Muszę wiecznie kombinować co mu dać, ale jakoś w miarę daje radę.

Ja Was nadrabiam ale nie umiem się odnieść jakoś .

Carolles - mi tez tak się mieli w głowie.
Najgorsze jest to ze już u mnie prawie 1 w nocy a ja jeszcze oka nie zmrużyłem 😩

Teściowa wróciła z Pl i już mnie wkurzyła . Jest zwyczajnie chamka bez kultury. Było Za☠☠☠iscie jak jej nie było i był spokój. Mam ja w dupie i nie potrzebuje jej pomocy. Nie wiem skąd ona myśli , ze jej potrzebuje 🙄😤
Na dzień dobry wypaliła do mnie tekstem "cześć grubasku" dacie wiarę 😵 Nie wiem jak można tak powiedzieć do kobiety 2mce po ciąży , która urodziła prawie 5kg dziecko i kp. Trzeba nie mieć za grosz taktu w sobie jakiegoś. Do tego wie dobrze ze mam problemy z diastasis duże i mi to w wyglądzie mojego brzucha nie pomaga.
Mimo ze mam te 10kg wciąż to nie wyglądam na jakiegoś otyłego grubasa.
Nienawidzę takiego przezywania kogoś . Potem ciagle mi Maxia tez grubasem nazywała. Wróciłam do domu z małym i on mi tak płakał był taki marudny jak nigdy. Jak zasną w końcu to potem krzyczał przez sen i popłakiwał. Normalnie niech ona ode mnie lepiej spier**a bo nie ręczę za siebie następnym razem mogę nie zachować zimnej krwi .

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Hehe dlatego ja nie odkładam 😜
I drażni mnie gdy Tz próbuje odłożyć i potem ja nie śpię do 3 w nocy przez to
Tekst teściowej straszny współczuję i nie słuchaj jej. Mi tata tez mówi że tak jak po porodzie to brzuszek stoi. Po sukience jednej sprawdzam to minimalnie się kurczy. Dlatego też staram się wszędzie chodzic pieszo ale mam tego efekty nieprzespana noc bo tak nogi bolą że wyłabym z bólu do księżyca.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości