|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2016 część 6.
Dzień dobry w niedziele
Masło orzechowe uwielbiam, ale domowego nigdy nie miałam okazji jeść.
|
#452 |
|
Japońska rzepa
|
Mi właśnie nigdy nie smakowalo maslo orzechowe a wczoraj sprobowalam na targu od goscia co robi 100 %orzechow i bylo obledne wiec wrocilam do domu i zmiksowalam orzechy z odrobiną oleju i wyszło cudowne <3
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#453 | |
|
Konto usunięte
|
Żony 2016 część 6.
Ja narazie tez w łóżku , mąż zrobił śniadanie z dostawa wiec narazie leniuchuje
popołudniu mamy w planie późny obiad rocznicowy z rodzicami i rodzeństwem Cytat:
Wyślę Ci link na messengerze jak tylko odnajdę link ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#454 |
|
MerDer 4ever
|
My od 8 nie śpimy i nie ma, że boli tak prezes zarządził U nas tez brzydka pogoda. A szkoda bo jest odpust parafialny. Przychodzi moja mama do nas na obiad, zaraz wstawiam kurczaka i kartofle, niech sie samo piecze w piekarniku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
A my wczesna pobudka i na grzybki
1.5 h i kosz grzybków jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#456 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Cytat:
My dzisiaj pospaliśmy, wczoraj pobudka o 7:00 to dzisiaj do 9:00 pospaliśmy
|
|
#457 |
|
luckygirl
|
Lolusl pozazdrościłam Ci gofrów i właśnie robie na sniadanie
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chce gofry!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#459 |
|
Dostojna peema.
|
Ja mam dziś jakiś dzień wyszukiwania różnych rzeczy
Mam pytanie do Lolusl - wrzucałaś jakiś czas temu planer, który chciałaś kupić przyjaciółce? Możesz jeszcze raz link wrzucić? Bo nie mogę znaleźć, przeglądam różne w internecie.
|
#460 |
|
Japońska rzepa
|
Siur
https://www.crazyshop.pl/prod_52753_...garniacz-szaryJeszcze nie przyszedł więc nie wypowiem się, ale ma być w poniedziałek Też bym wszamała gofry, ja z mojego ciasta wczoraj placki smażyłam bo gofrownicę to chyba tydzień będę szorować.
|
#461 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Witam sie w gronie tych którym bylo ciezko wstać
|
|
|
|
#462 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dziś też się wylegiwałam w łóżku. Jak jestem sama to nie mam motywacji by wstać. Znowu mamy słoneczną pogodę ale już nieco chłodniej się zrobiło. Muszę sprzątnąć łazienkę jeszcze dziś. Ja gofery jadam tylko na mieście bo moje są takie ciężkie i gumowate. Te na mieście są zawsze takie leciutkie i chrupiące Masła orzechowego nie lubię i M. też nie:P Migdałowe jakoś jeszcze ujdzie ale zwykłe arachidowe to odpada (zawsze kupowaliśmy 100% więc nie wiem czy domowe by się różniło). Nie kupujemy i nie robimy. |
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Tak nawiązując do masła orzechowego - dzisiaj mamy na obiad kurczaka w maśle orzechowym. Sama jeszcze nigdy nie robilam. Zawsze się boje , ze spale blender
![]() Podobno z nerkowcow jest obledne. Ogarnełam juz prawie wszystko. Mogę odpoczywać. |
|
|
|
#465 |
|
Dostojna peema.
|
Lolusl, dzięki za link
My dziś leniwy dzień w domu, teraz troszkę sprzątam, ale mam zamiar na większość dnia zaszyć się z książką pod kocykiem. Tż poprawia magisterkę, ja wczoraj byłam z koleżanką na mieście i wkradł się grzeszek - pizza To dziś będę gotować, zaraz będę robić II śniadanie - mus czekoladowy z banana i awokado, i obiad - roladki drobiowe z pomidorami suszonymi. A jutro znowu do roboty, ale ja wychodzę z założenia, że byle przeżyć poniedziałek. Potem już z górki.
|
|
#466 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
I zawinięte w rulon z nutellą Muszę znaleźć jakiś odpowiednik nutelli, który mogę jeść, spróbuję sama zrobić ![]() U nas dzisiaj gotowaniowo, o 17:00 mamy gościa, także muszę powoli zbierać się do roboty. Planuję na przystawkę melona z szynką parmeńską i granatem, na drugie będzie kasza bulgur z warzywami i polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym i karmelizowane marchewki, a na deser tarta ze śliwkami i kremem z bitej śmietany i mascarpone z malinami.
|
|
#467 |
|
Dostojna peema.
|
Lolusl, polędwiczki w sosie grzybowym są super, my mamy gościa we wtorek i TŻ chyba będzie to robił
dokładniej to w sosie musztardowym z pieczarkami.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#468 |
|
Japońska rzepa
|
Ja robię w trzygrzybowym - maślakowo-borowikowo-podgrzybkowym
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wstaję po wczorajszej imprezie
wytanczylam się i o to chodziło. Był tam w ogóle pokaz striptizerow, ale facet był taka oblecha że koniec.Będę robić na późne śniadanie gofry z boczkiem i jajkiem sadzonym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wczoraj po 6 dniowym winowym maratonie wypiłam całą butelkę sama
rano głowa bolała trochę, ale koleżanka mnie tu podratowała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
My już wróciliśmy ale nic nie kupiłam podobał a mi się jedna kurtka ale był tylko rozmiar M a sweter już by pod nią nie wszedł a Ł już nie było żeby sobie porównać
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja uwielbiam masło orzechowe, domowe najlepsze. Muszę poprosić Tz, żeby mi zrobił 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#474 |
|
Zaszynszylowana
|
Cześć,
my dzisiaj leniuchowaliśmy prawie do 11 ![]() LadyI - Ładnie to u Ciebie wygląda jako całość ale kompletnie nie moja bajka:P Przytłaczałaby mnie taka ilość luster.
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na dworze 10 stopni... kaloryfery już grzeją
![]() my teraz relaks przy kawie, a później biorę się za obiad, dziś eksperymentuje z ziemniakami - będą nacinane pieczone w piekarniku, ciekawe jak wyjdą ![]() teście chcieli przyjechać na kawę, ale na szczęście jesteśmy chorzy i to ich zniechęciło
|
|
|
|
#476 |
|
MerDer 4ever
|
Żony 2016 część 6.
U nas kaloryfery nie grzeją a jest w sumie zimno w mieszkaniu :/
Ja w ciąży non stop jadłam gofry a od porodu cos nie umiem sie zebrać zeby zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis podam Ci z pamięci bo przepiśnik gdzieś zakopany mam (to i tak połączenie dwóch przepisów). Miałam szklankę (suchej) ugotowanej fasoli (tak mniej więcej jedna puszka), zmiksowane na pył orzechy laskowe (koło 1/3 szklanki po zmiksowaniu), kakao (dałam jakieś 4 łyżki, w przepisie było 8 ale bałam się, że będzie za gorzkie), 1/4 szklanki miodu lub jego zastępstwa. Ilości oleju nie podam bo nie pamiętam jak było w przepisie a sama nie dawałam ale to już można dodawać na oko, do właściwej konsystencji. Wszystko trzeba zmiksować i gotowe ![]() Można nie dawać orzechów - wtedy olej nie jest potrzebny no ale nutella musi mieć orzechowy posmak jak dla mnie:P Menu lepiej jak w restauracji ![]() M. już wraca z pracy bo się silnik popsuł w maszynie Łazienkę mam sprzątniętą M. jak wróci to będzie kładł płytki w kuchni![]() W ogóle wczoraj zbiłam solniczkę, którą dostaliśmy na ślub Taki ładny zestaw był. Jak powiedziałam M. to spytał tylko czy płytki całe - faceci.
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy kawie
![]() Też trochę dziś pospałam obiad się robi a ja leże bo nie mam na nic sił
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta była 0,7 ale dość szybko piłam. Litrową jestem w stanie wypić jeśli piję cały wieczór spokojnie haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po winie wątroba mnie boli hah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

popołudniu mamy w planie późny obiad rocznicowy z rodzicami i rodzeństwem 
tak prezes zarządził 

rano głowa bolała trochę, ale koleżanka mnie tu podratowała 

ta była 0,7 ale dość szybko piłam. Litrową jestem w stanie wypić jeśli piję cały wieczór spokojnie haha