|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
to pomaga, uwierz ![]() Cytat:
aż zjadłam kolejne jabłko ![]() no po prostu taka laska to skarb zazdroszczę Twoim znajomym (a propos, mam nadzieję, że serducho już się wykurowało, jak coś to pw)na pewno wyglądasz cuuuuuudnie! pokazuj foty, na pewno zrobiłaś Cytat:
dziękuję za troskę ![]() jutro znów jadę, kolejny dzień cały przesiedzony i mam zły humor
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc dziewczyny byłam. Rano mialam stresa i wszystko mnie tak irytowalo, ze az sobie poplakalam. Nawet ubran nie moglam sobie naszykowac. Ale jak juz tam bylam staralam sie byc w poczekalnii opanowana i czulam, ze poradzilam sobie ze stresem
A w srodku? Byla przemila pani, wysluchala, zadawala pytania. To pierwsza wizyta, wiec nie bylo zbyt wiele konkretow, jedynie badziej analizowala, ze jestem perfekcjonistka, ze chudosc nie zagwarantuje mi szczescia, zebym znalazla sobie jakas pasje, ze mam wyrzuty sumienia z powodu tego, ze mam doły i to takie bledne kolo, bo przez wyrzuty sumienia mam doły (w sumie ja to wszytsko wiem). Powiedziala, ze bedziemy pracowaly, zebym bardziej sie dowartosciowala i umowilysmy sie na nastepna wizyte. Powiedziala jeszcze, zebym zapisala sie na wizyte do psychiatry, bo byc moze potrzebne beda leki antydepresyjne. Aha i powiedziala, ze dobrze, ze sama zdecydowalam sie na wizyte, ze dostrzeglam, ze nie jest tak jak dawniej.
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie to nie wiem , gdzie to napisać.
Wróciłam. Nie było mnie tutaj kilka tygodni. Coś się zmieniło? Tak. Czuję , że w coś wpadam , czuje , że zaczynam wpadać w ED... Patrzę na siebie i nie mogę uwierzyć , że to ja. Że JA mogę ważyć tyle . JA , która jeszcze kilka lat temu była jedną z najchudszych osób w klasie. JA , wieczna niejadka , uznająca jedzenie za wroga. Kiedyś lubiałam siebie , byłam zadowolona ze swojej wagi , ciała. Nie wiem , może przechodze jakiś kryzys... w końcu to taki wiek- okres dojrzewania. Gdy patrze na siebie pierwsza myśl , która mi przychodzi do głowy to "nienawidzę siebie" .... To nieprawda..ale nie umiem inaczej myśleć. Nie umiem widząc mój brzuch , moje uda i to , że jem , jem , ciągle jem... I to nie jest tak , że na raz zjem tabliczke czekolady i coś takiego. Za każde dwa ciastka, wafelek , wszystko... głupi serek o jakimś smaku mam wyrzuty. Nie mam siły wracać do diety. Nie umiem się na nią zdobyć , chociaż CHCĘ! CHCĘ bardzo , ale brakuje mi motywacji. Ostatnie odchudzanie to schudnięcie 3-4 kilo , po czym wyjazd na weekend majowy (podjadanie i te sprawy , chociaż słodyczy nie jadłam prawie w ogóle) i powrót do poprzedniej wagi. Nie mam siły już , ciągle myśle o jedzeniu , ile waże a ile powinnam.. Mam dość , pomocy... |
|
|
|
#2194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kumpela stwierdział, że mam jej nie odprowadzac, bo jak jej chłopak mnie zobaczy to rzuci ją dla mnie <hahaha> Inna koleżanka natomiast knuła teorię spiskową, ze jakiś facet mi się spodobał i chcę go na nogi złapać, haha Miło mi się zrobiło bo wiem, ze było to szczere ![]() Wolę sie jednak wazyć, jak na razie, kiedy juz przejdę na normalne U, bez planowania, to na pewno zmniejszę częstotliwość ![]() A te spodnie to na pewno nie złudzenie, ale cóż, trudno się mówi, płakać nie będę. Gorzej tylko, że ja chciałam zrzucić jakieś 6-7 kg, no a jak wrócą 3, to będe prawie w punkcie wyjścia W przyszłym tygodniu chcę się umówić do ginekologa, to jest w tej chwili wazniejsze. Bardzo dziękuję za tak miłe słowa ![]() ___ A dzisiaj? Jestem maksymalnie przejedzona, ale to nie był żaden napad, czy prawie kg truskawek to duzo dla 18-letniej baby? ![]() Dziewczyny, prosze Was o jedno, nie piszcie tak szybko, JA NIE NADAŻAM ;D;D;D
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dołuje mnie perspektywa jutrzejszego dnia - cały w podróży...
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale skoro musiałam Cię podnosić na duchu to czy na pewno wszystko ok? Co do mojego serducha to pewnie Cię zdziwię, jestem zaś z tym chłopakiem. Po pewnym czasie stwierdziłam, że to nie była dobra decyzja, że to wszystko było spowodowane moimi problemami, moim ED. Zatęskniłam za nim i doszłam do wniosku, że nie doceniałam tego co miałam. Teraz jest jeszcze lepiej niż było. ![]() Fotki mam, ale nie zrzucone. ![]() Gdzie jedziesz?
|
|
#2197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy przez jeden dzień metabolizm może zwolnić? No nie wal mi tu jakiś irracjonalnych tekstów Jesteś rozsądna, tak czy nie ? A co do zdjęć moich nóg to któraś proponowała, żebym wkleiła no to wkleję zaraz Tylko się nie śmiać, że niby taka chudzina, a takie udaaaaa .
|
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się fotek doczekać Cytat:
nie może, ale... wiesz jak jest
|
|
|
#2199 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A psychiatra sama jest gruba i jakoś nie ufam jej. Niby wydaje mi się miła i tak dalej, ale wizyta trwa 15 min, a 50 zł do jej kieszeni za kazanie mi przytyc kg i wypisanie leku. Tez tak chcę zarabiać![]() Cytat:
Widzisz, a tak długo z tym czekałaś. Na pewno nie odrazu zobaczysz dużą róznicę, ale małymi kroczkami , z akżdym dniem te mysli o wadze miną Cytat:
Wklej koniecznie. Z fotek na nasej-klasie wniosuje, że masz bardzo chude nogi i wogóle jesteś chuda i jeszcze raz chuda. |
||||
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Rety dziewczyny, ale Wy macie parcie na klawiaturę
![]() Teraz tego nie nadrobię, zaraz idę wziąć prysznic. Dopiero wróciłam z miasta, ale zakupy bardzo udane I tak już wystarczająco się tu obkupiłam, wolałam przeznaczyć kasę na rodziców i siostrę. Taka byłam podjarana tymi zakupami, jak wracałam do domu to myślałam- porobię fotki i pokażę dziewczynom co kupiłam... i du.pa. Przyszłam do domu i od razu je popakowałam w ozdobny papier, po czym dopiero zorientowałam się, że miałam porobić zdjęcia No nic, njawyżej jak już rodzinka odpakuje to strzelę foty ![]() Zajrzę do Was i poczytam co słychać, jak wezmę prysznic i ogarnę trochę chatę. Wystarczy, że na parę godzin mnie zabrakło, a tu oczywiście sterta naczyń do zmywania, jakieś ślady na dywanie i pobita szklanka Co tu się będzie działa jak wyjadę..!
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie!!!!!!!!!
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo, ja jutro jadę, wracam w sob. i będę miała tyyyyyyyyyle do nadrabiania pewnie
|
|
|
#2203 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to napisze na spokojnie bo zawsze to na szybko i nigdy nie napisze tego co chce. Zaczne od tego że mimo tego że wstaje o 6.20 to i tak nigdy nie zdąże zrobić wszystkich rzeczy rano tzn. zjeść, zrobić jedzenie, ubrać się itp. I za to jestem na siebie wściekła. Mam dość siebie i swojego wyglądu raz uważam ż jestem za gruba raz że za chuda . W szkole mówią mi przytyj itp. A dzisiaj koleżanka powiedziała mi :" poprawiłaś się na buzi" a najpierw się ucieszyłam a później "boże ona mówi że jestem gruba" i cały dzień zryty. Wszystko się sypie nie umiem już zjeść nawet głupiego banana. A inne rzeczy jem i nawet chyba za dużo. W szkole idzie mi jako tako jutro spr. z chemii i pytanie z fizyki. Udaje przed wszystkimi wesołą i w miare normalną dziewczyne a w środku marze aby po prostu nigdy się nie obudzić.Na dodatek jutr się zważe i będzie pewnie 3kg na plus. Hipnotic wklejaj zdjęcia.
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tu link do mojego postu na fitnessie (nie umiem wklejać pojedyńczego więc daję link do strony )https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=133781&page=50 |
|
|
|
|
#2205 |
|
Konto usunięte
|
Nic nie mogę zrobić, bo wszem i wobec uważa się, że jestem złą anorektyczko-bulimiczką, która robi wszystko żeby jeszcze schudnąć.
A powymiarach tk jakby widze, bo ja przytyłam 0,4 kg od wagi kiedy po raz pierwszy zaczęła mnie kontrolowac mam i zaczeła się ta niby terapia, a w międzyczasie schudłam 0,4 więc tak razem różnica to 0,8 i widze to na brzuchu , a uda wydają mi się grube, dopóki nie włożę spodni . Tak zastanawiałam się z amaą co zrobić i włansie nie do końca wiadomo, chyba zmienię psychologa, ale to jeszcze nie jest pewne, bo ta babka powiedziała, że może jeszcze jednak zdecyduje się na terapie ze mna, ale zobaczy za ten miesiąc jak to wygląda.Hipnotic, hehheh, no to nie wiem, ale cos mi sie musiało pomyslić ale na fitnessie byłam i powiem , że masz norlane, zgrabne nóżki. Kobieto, masz wreszcie dostac okres, nie myśl o R Ale przy okazji zerknęłam sobie na zdjęcie wiosenkki i popadłam w ogromna zazdrośc. Jesz te 2 tys z hakiem a wyglądasz jakbys jadła połowę tego i jszcze ćwiczyła jakies mordercze rzeczy na ten brzuch. Ani grama tłuszczu na tym Twoim ciałku nie ma. |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hypnotic Ty durnoto!!!!!! jakie nóżki, gdzie one są grube ?! super wyglądasz ![]() (a moje przodem są grubsze, serio, dużo grubsze, zrobię zdjęcie i tu wkleję...)
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Toffiee wiem, że to boli, ale myślę, że te 0,8 kg to albo wahanie, albo nieznaczna różnica. Kto by to zauważył? Słyszałaś kiedyś, żeby jakiś normalny nie EDkowy człowiek powiedział 'o mój boże, przytyłem 800 gram!' Nie martw się Wiosenko ja ci dam grubsze...! A ja dziś doszłam do wniosku, że wolałabym ważyć nawet te 41-42 kilo, które miałam przed ED i być szczęśliwa, jak wtedy. Naprawde się sobie podobałam... do czasu Chociaż dziś miałam taki przebłysk normalności i stwierdziłam, że w sumie jestem całkiem szczupła |
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a u mnie postęp w dziedzinie samooceny ![]() właśnie zrobiłam sobie zdjęcia nóg - a się trochę opaliłam - i nawet mi się... podobają!nie wierzę - JA to napisałam?!
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
Toffiee również widziałam kilogram ludzkiego tłuszczu, no ale czasem lepiej o tym zapomnieć
Tymbardziej, że to co tyjesz to nie tylko tłuszcz - pamiętaj!Wiosenko brawo edit: wiecie może co się dzieje z Zooosią ? Tymczasem ja idę spać Dobranoc
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zosią.. nie wiem...muszę rzucać piłeczkę mojemu kotu dziś skończył rok tak a propos
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ciągle pytacie co z psychologiem,ale przecież wyraźnie pisałam,że załatwię to w najbliższym tygodniu,bo nie dość,że jestem zawalona nauką,ostatnie poprawki itp,to przychodna do której chodzę aby uzyskać skierowanie jest czynna tylko od pon do piątku i najlepiej przyjść o 8,bo wtedy są miejsca,a ja wówczas mam lekcje,nie mogę opuszczać,bo ostatnio i tak sporo mnie nie było
...I wcale nie było dziś lepiej,co z tego,że spodnie luźniejsze. Jestem gruba i tyle,wszędzie już to widzę,nie umiem się opanować już przed tym myśleniem,a przecież nie będę Wam codziennie pisała tego samego,skoro się nic nie zmienia. Już nie wiem co mam robić,aby siebie zaakceptować,może przejdę na jakąś kopenhaską,lub coś w tym stylu i będzie najlepiej ... wybaczcie,ale nie mam już siły ... Krytio - ![]() Nie jesteś gruba Wiosenko - super,że Ci się nóżki podobają,sukces jest
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak tyje to na pewno nie mięsem. Ale wiem, musze o tym nie myslec az tyle. |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie!
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - Słońce,nie masz za co przepraszać ... to chyba ja bardziej powinnam ... że nic nie robię w kierunku wyzdrowienia. Że tak naprawdę wystarczy jedna minuta/sekunda,abym straciła humor ... wystarczy jedno złe spojrzenie na siebie w lustro,burknięcie w brzuchu (że wiecznie głodna jestem np. dzisiaj) ... dzisiaj byłam tak głodna po tym obiedzie,że zrobiłam sobie 2 podwójne kanapki z piersią z kurczaka ... potem dłuuugo nic,i na koniec dnia 50g twarogu,i uszczknęłam siostrze kawalątek 3Bita ...
Do dupy ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś, masz wszystkie syndromy ed - proszę nie krzywdź siebie, nie usprawiedliwiaj się brakiem czasu - nikt go nie ma. błagam
|
|
|
#2219 |
|
Gość
|
Iza po tym risotto czuję się okropnie - brzuch mnie boli i mam wyrzuty sumienia, teraz jadłam parę kostek nugatu i jest tak dalej - brzuch mnie boli, mam pytanie do siebie po co ja to zjadłam.
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - właśnie co dziwne,obiad nie był malutki
...jezu,tak bardzo się boję,że kiedyś już naprawdę nie dam rady. że zaprzepaszczę wszystko i nie wytrzymam ... i że stanie się to,za nim w końcu doczłapię się do tego psychologa ... Wybaczcie,zasmucam wątek ...
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

to pomaga, uwierz
). Wydaję mi się, że nawet lepiej wyglądam teraz - pewnie wydaję mi się przez tę opaleniznę

. Trzymaj się i nie waż mi się mieć jakis bezsensownych wyrzutów
. A tak btw to ile masz wzrostu ?

czy przez jeden dzień metabolizm może zwolnić? No nie wal mi tu jakiś irracjonalnych tekstów
Jesteś rozsądna, tak czy nie 

Teraz tego nie nadrobię, zaraz idę wziąć prysznic. Dopiero wróciłam z miasta, ale zakupy bardzo udane 
ślicznie, widzę że coraz lepiej z jedzeniem