Zakochałam się nie w tym człowieku co trzeba. Jak sobie z tym poradzić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-17, 15:42   #1
Miranda11
Przyczajenie

Zakochałam się nie w tym człowieku co trzeba. Jak sobie z tym poradzić?

Cześć dziewczyny, nie mam z kim o tym porozmawiać w realu, bo z miejsca zostałabym uznana za tą najgorszą, więc was proszę o rade i życzliwość, nie ocenianie mnie z góry.

Zakochałam się nie w tym facecie co trzeba. A dokładnie w chłopaku mojej najlepszej przyjaciółki.
Przyjaźnimy się ja, ona+jej chłopak i jeszcze kilka osób. Nigdy nie było na tym tle żadnych nieporozumień, nie patrzyłam na jej chłopaka nigdy w sposób inny niż na kolegę z zaznaczeniem, że to TŻ mojej najlepszej przyjaciółki i z miejsca jest nietykalny. Od zawsze uważałam go za przystojnego i miłego chłopaka, ale nic poza tym.

Wszystko zaczęło się pół roku temu. Jak grom z jasnego nieba, na jednym ze spotkań widząc jego uśmiech zauroczyłam się. Ale oczywiście nie dałam po sobie poznać, choć kilku znajomych zauważyło że jestem jakaś rozpromieniona, zaczeły się pytania, czy może kogoś poznałam, teksty "ojj, chyba się zakochałaś". Nie mogłam powiedzieć prawdy, ani do samego chłopaka, wciąż traktowałam go jak wcześniej. Złapałam się jednak na tym, że faktycznie po naszych wspólnych spotkaniach z całą paczką chodzę bardziej szczęśliwa, czasem przez głowę przelatuje mi myśli "ciekawe co on teraz robi", jak wiem że on też będzie na spotkaniu, to stroję się przed lustrem jak na jakąś randkę, chcę wyglądać jak najładniej.
On traktuje mnie jak dobrą koleżankę, jest uprzejmy i miły, ale bez żadnych podtekstów. Po prostu jak kolega i mi to szczerze wystarczyło do czasu, ale nie chcę rozwalać związku swojej przyjaciółce. Wiem jak to wygląda, odbić komuś faceta, a tym bardziej przyjaciółce. Dno i wodorosty.

Przełom nastąpił na wakacjach, gdzie wyjechaliśmy wspólnie na urlop. Tzn. ja, przyjaciółka i on, oraz jeszcze jedna koleżanka. Było świetnie, cieszyłam się z każdego dnia wspólnie spędzonego, aż pewnego razu wykupiliśmy sobie dodatkową wycieczkę na rejs na pół dnia, ale niestety przyjaciółka czymś się struła i już mieliśmy nie jechać w ogóle, ale namówiła nas, byśmy jechali bez niej, że nic jej nie będzie, ten jeden dzień i tak spędzi w hotelu w łazience, a szkoda tracić takiej okazji i pieniędzy, bo już wszystko opłacone. Mówiła to szczerze, więc ona została w hotelu, a nasza trójka pojechała na ten rejs. Koleżanka na promie zapoznała jakiegoś faceta i to z nim spędzała czas, od nas się odcięła zupełnie, więc zostałam sama z chłopakiem przyjaciółki. I tam stało się coś, co nigdy nie powinno się stać. Już wieczorem na pokazie fajerwerków on mnie objął w talii, przyciągnął do siebie i pocałował w policzek i po tym tak ciepło przytulił do siebie. Zrobił to tak naturalnie i spontanicznie, nie wiem czy udzielił mu się nastrój, czy co, mnie w tym momencie zatkało i stałam jak wryta, że co się dzieje, jak dotarło to po chwili się odsunęłam, a on widać że się speszył i przeprosił mnie. Przez resztę wieczora była między nami niezręczna atmosfera, nie rozmawialiśmy już prawie wcale. Na drugi dzień było już normalnie, jakby wczoraj nic się nie stało. No nie wiem, mi się wydaje, że to nie był koleżeński gest.

Dało mi to do myślenia, tym bardziej że ze mną i z uczuciami do niego jest coraz gorzej. Zakochuję się! Zaczął mi przeszkadzać ich wspólny widok, widząc jak chodzą razem za rękę, jak ją przytula, czy daje całusa. Wiem, że nie mam do tego prawa, ale nic na to nie poradzę. Przez to ograniczyłam wspólny kontakt, wymyślam jakieś wymówki z tyłka, że nie mogę być na wspólnym spotkaniu, byleby nie widywać go tak często. Za tydzień on ma urodziny i zaprosił mnie na przyjęcie, niby się zgodziłam, ale już szukam na co by tu zachorować w ostatniej chwili i jednak nie iść. To nie jest fair, ale nawet założyłam konto na portalu randkowym i zaczełam się umawiać właściwie z kim leci, że może poznam kogoś nowego i automatycznie mi przejdzie. Ale nie mogę! Każdego faceta porównuję do niego, że nie taki uśmiech, że nie taka iskierka i czułość w oczach, nie to, nie tamto. Wczoraj niestety z frustracji nad sobą i całym życiem, wylądowałam w łóżku z kolesiem poznanym w internecie i nawet w trakcie wyobrażałam sobie, że to nie on, tylko TŻ przyjaciółki. To nie było celowe, ta myśl jakoś tak nagle przyszła. Czuję się jak ostatni przegryw i frustrat, wiem że moje zachowanie jest żałosne. W dodatku ten gościu z wczoraj pisze do mnie, że było cudownie i czy dam się zaprosić jeszcze kiedyś na kolację. Ale co ja poradzę? Myślę o nim coraz częściej, mimo i tak ograniczonego kontaktu. Ludzie widzą, że coś jest nie tak, ale zwalam to na przepracowanie, ale to wymówka, bo może gdybym faktycznie miała dużo pracy, to bym przestała o nim myśleć. Nawet jak ostatnio przyjaciółka zwierzyła mi się, że się pokłóciła z nim, to w głębi duszy się ucieszyłam, a potem czułam się jak świnia, że pocieszałam ją fałszywie i że tak zareagowałam. Nie wiem już co mam robić.

Pytanie głupie, ale i stare jak świat - jak się odkochać? Co ja mam zrobić?
Miranda11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 16:15   #2
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: Zakochałam się nie w tym człowieku co trzeba. Jak sobie z tym poradzić?

Jak się odkochać? Przypomnij sobie, że ten chłopak próbował bezczelnie Cię poderwać, kiedy tylko jego dziewczyna była poza zasięgiem wzroku. Facet jest beznadziejny.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 16:16   #3
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Jak się odkochać? Przypomnij sobie, że ten chłopak próbował bezczelnie Cię poderwać, kiedy tylko jego dziewczyna była poza zasięgiem wzroku. Facet jest beznadziejny.
Nic dodać, nic ująć

Autorko, serio, rozpisałaś się, ale tego nie da się podsumować inaczej, niż zrobiła to januszpolak. No nie da się nic więcej powiedzieć.
Stary 2017-09-17, 16:32   #4
Miranda11
Przyczajenie

Nie, ja nie myślę, że to był podryw. A tym bardziej nie bezczelny. Aby każdy facet tak bezczelnie podrywał... A on nigdy wcześniej nie wykazywał oznak zainteresowania mną w kwestii romantycznej. To na tym promie to był jedyny raz, w dodatku dość spontaniczny i za który od razu mnie przeprosił i więcej nie wracaliśmy do tego. To nie jest typ bawidamka.

Przez chwilę sobie nawet myślałam, że może i on gdzieś tam coś do mnie poczuł i stąd takie zachowanie, że to był impuls, a na codzień myśli dokładnie tak jak ja, że to nie ma szansy się udać.

Ale to właśnie nie ma szans na powodzenie tak czy inaczej, nawet jakby rozstali się z przyjaciółką, to ja bym nie mogła zacząć do niego podbijać. I im tego nie życzę, obiektywnie są bardzo ładną parą, pasują do siebie.

Myśleć źle o nim nie potrafię, tym bardziej z tego co tutaj napisałyście, bo to naprawdę nie jest facet beznadziejny i bajerujący każdą laskę, gdy tylko jego dziewczyna odwróci wzrok.

Sytuacja jest beznadziejna i właściwie nie wiem czego oczekiwałam, bo tutaj chyba nic się nie da zaradzić, jak tylko czekać aż "samo przejdzie".

Edytowane przez Miranda11
Czas edycji: 2017-09-17 o 16:34
Stary 2017-09-17, 16:38   #5
kalor
Gazela inteligencji

No to w takim razie to facet bez jaj tkwiący w nieszczęśliwym związku, którego zżera od środka wielkie uczucie do ciebie, ale tragicznie nie może się rozstać.

Lepiej? Moim zdaniem nie bardzo. I trochę to przerysowane

Też bym nie chciała faceta po przyjaciółce, czułabym się cholernie źle. W takim razie niestety nigdy nie będziecie razem, Wiec bez sensu to rozstrzasac, lepiej poluźnic znajomość.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Ofc nie myślę, że jest on w tobie szaleńczo tragicznie zakochany, ale nawet jeśli, to chcę ci pokazać, że to też nie jest dobra opcja poluźnij zdecydowanie kontakty, kiedyś ci przejdzie i zakochasz się w kimś odpowiednim. Niestety trochę to potrwa, serce nie sługa, ale zawsze kiedyś przechodzi
Stary 2017-09-17, 16:50   #6
Miranda11
Przyczajenie

Ja już momentami czuję się jak świnia, bo podświadomie cieszyłam się z ich kłótni, czy jestem zazdrosna o nieswojego (!) faceta, albo stroiłam się by zrobić wrażenie na nieswoim (!), w dodatku zajętym facecie.

I nawet jakby im nie wyszło, to wiem jakby to wyglądało. W oczach ludzi byłoby tak, że to on zostawił ją dla mnie, a ja zdradziłam przyjaciółkę. Poza tym jakoś nie widzę później naszej znajomości, to byłby koniec przyjaźni.

Relacje staram się oluźniać jak się da. Stąd głupie wymówki i odmowy wspólnych spotkań, przez co reszta towarzystwa zaczyna mieć do mnie czasem pretensje, już usłyszałam "ostatnio to ty nigdy nie masz czasu" i delikatne wyrzuty. Albo później rozmawiają jak to było tydzień temu na grillu i zaznaczają, że musimy to powtórzyć i wtedy koniecznie muszę też przyjść, że szkoda że nie byłam, itd. itp. i jest mi wtedy cholernie przykro, ale robię dobrą minę do złej gry. Jakbym sobie znalazła kogoś, też byłoby łatwiej, ale to nie takie proste.
Stary 2017-09-17, 17:02   #7
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miranda11 Pokaż wiadomość
Nie, ja nie myślę, że to był podryw. A tym bardziej nie bezczelny. Aby każdy facet tak bezczelnie podrywał... A on nigdy wcześniej nie wykazywał oznak zainteresowania mną w kwestii romantycznej. To na tym promie to był jedyny raz, w dodatku dość spontaniczny i za który od razu mnie przeprosił i więcej nie wracaliśmy do tego. To nie jest typ bawidamka.

Przez chwilę sobie nawet myślałam, że może i on gdzieś tam coś do mnie poczuł i stąd takie zachowanie, że to był impuls, a na codzień myśli dokładnie tak jak ja, że to nie ma szansy się udać.

Ale to właśnie nie ma szans na powodzenie tak czy inaczej, nawet jakby rozstali się z przyjaciółką, to ja bym nie mogła zacząć do niego podbijać
. I im tego nie życzę, obiektywnie są bardzo ładną parą, pasują do siebie.

Myśleć źle o nim nie potrafię, tym bardziej z tego co tutaj napisałyście, bo to naprawdę nie jest facet beznadziejny i bajerujący każdą laskę, gdy tylko jego dziewczyna odwróci wzrok.

Sytuacja jest beznadziejna i właściwie nie wiem czego oczekiwałam, bo tutaj chyba nic się nie da zaradzić, jak tylko czekać aż "samo przejdzie".
Może dlatego, że wcześniej zawsze byliście w towarzystwie z jego dziewczyną?

A jakbyś się nie odsunęła to też by Cię przeprosił?

No skoro wiesz, że to nie wypali, on widocznie też nie, to polecam rozluźnić kontakty. No nie ma bata, jeśli wiesz, że Ci to nie przejdzie, to ewakuuj się z tej grupki. Bo sytuacja się powtórzy, dziewczyna się dowie i to Ty będziesz ta zła.

No ale nie miałabyś wyrzutów sumienia jakbyś przy pierwszej lepszej okazji jak jesteś sam na sam z inną laską przytulała i całowała ją, a następnego dnia jak gdyby nigdy nic miziała się ze swoja dziewczyną? Facet zachował się niefajnie. Mi by taki cwaniak od razu wyleciał z głowy.

No ale bajerował inną. Musiałby obczajać tyłek każdej laski, którą spotka, żeby okazać się beznadziejnym?

Tak ja to widzę. Szansa, że to miało być tak po przyjacielsku, ale on zauważył, że Ty to odczytałaś w ten sposób raczej nie istnieje, bez złudzeń tutaj. Możliwe, że koleś faktycznie się zapomniał i to co napisałam wyżej to tylko domysły. Ale ja bym straciła do niego zaufanie. Kto wie czy to była taka jednorazowa akcja i czy facet naprawdę tego żałuje. No nie wiem.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Jakbym sobie znalazła kogoś, też byłoby łatwiej, ale to nie takie proste.
To akurat nie wydaje mi się być dobrym pomysłem. Najpierw uspokój się wewnętrznie i załatw sprawę, a potem kogoś szukaj. Żeby jakiś facet nie dowiedział się, że miał być zastępstwem. Trochę samolubne, no nie?
Stary 2017-09-17, 17:06   #8
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Zakochałaś się w swoim wyobrażeniu, nie w kolesiu. Samego zachowania kolesia nie skomentuję, ale bądź pewna, że jeśli robił takie "ciułe" gesty z Tobą, to nie masz grosza pewności, czy nie robi tego z innymi koleżankami

Poza tym dużo prawdopodobieństwo jest, że jest tutaj wielkie zauroczenie do zakazanego owocu - nie możesz go mieć i to Cię kręci. Gdyby stał się nagle dostępny, nie wiesz, czy wciąż byś go chciała. Bo znajomi, bo przyjaciółka, bo coś tam. To, że porównujesz każdego następnego z nim - typowe zauroczenie. To nie jest zakochanie. Fascynacja jest dobrym słowem.

Edytowane przez niepa
Czas edycji: 2017-09-17 o 17:31
niepa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 17:09   #9
NamiMari
born hater

To on jest częścią waszej paczki? Że jest na każdym grillu i na każdej imprezie? Moim zdaniem, to nie powinnaś unikać wspólnych spotkań, w końcu stracisz przez to przyjaciół, nie mówiąc o tym, że zrujnujesz sobie życie towarzyskie i z czasem ludzie przestaną Cię gdziekolwiek zapraszać, słysząc ciągle "boli mnie główka", czy "mam dużo pracy", zwyczajnie uznają że chcesz wyjść z waszej paczki. I tak to się skończy, bo co zrobisz jak ten chłopak i Twoja przyjaciółka nie zerwą? Znajdziesz sobie zupełnie nowe towarzystwo? Ja bym nie unikała kontaktu, tylko zachowywała się zwyczajnie jak dotychczas, mając ciągle w głowie to co tu napisałaś, że z tego nic nie będzie. W Twojej sytuacji i tak najlepszy jest czas. Nowy związek na siłę też nic dobrego nie przyniesie, a możesz skrzywdzić tylko tego drugiego faceta, jak się później dowie, że był na zastępstwo za innego.

NamiMari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 17:13   #10
Hultaj
BAN stały

Cytat:
ale namówiła nas, byśmy jechali bez niej, że nic jej nie będzie, ten jeden dzień i tak spędzi w hotelu w łazience, a szkoda tracić takiej okazji i pieniędzy, bo już wszystko opłacone.
Cytat:
I tam stało się coś, co nigdy nie powinno się stać. Już wieczorem na pokazie fajerwerków on mnie objął w talii, przyciągnął do siebie i pocałował w policzek i po tym tak ciepło przytulił do siebie. Zrobił to tak naturalnie i spontanicznie, nie wiem czy udzielił mu się nastrój, czy co,
no i choćbyś nie wiem jak się zarzekała w swej pewności co do przyjaciółki i faceta, nigdy nie kuś losu i nie puszczaj ich samych na wypady w stylu ja się strułam jedźcie beze mnie. ^^
i to by bylo na tyle w temacie lansu wizażowej związkowej tolerancji
co za pomysł w ogóle puszczać psiapsiółę na romantyczne wycieczki z własnym chłopem ;p

oczywiście, ma być zdrada i swędziawka, to będzie, ale żeby tak ułatwiać przyprawianie rogów...
Cytat:
on mnie objął w talii, przyciągnął do siebie i pocałował w policzek i po tym tak ciepło przytulił do siebie.
Cytat:
A tym bardziej nie bezczelny. Aby każdy facet tak bezczelnie podrywał...
lalunia gdyby ci to samo zrobił obcy gościu ^^ wskutek romantycznego klimatu to by dostal w papę a że to byl on - cóż, spasowało ci.

w każdym razie jak już będziecie razem to sobie go pilnuj i nie puszczaj do koleżanek ^^ :P, bo prędko będziesz nastepnym rogasiem z doliny roztoki.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-09-17 o 17:16
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 17:45   #11
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Autorko, to podsumowuje wszystkie Twoje problemy.
Tak, on taki jest. Tak, nawet jak będziecie razem to on będzie w "chwilach uniesienia" obejmował inne i całował. Gdyby chciał z Tobą być to by zerwał ze swoją dziewczyną NAJPIERW, a potem pchał się z łapami.
Stary 2017-09-17, 17:52   #12
Miranda11
Przyczajenie

Myślę, że umiem rozpoznać typowego podrywacza i on naprawdę nie wydaje się (ręki sobie uciąć nie dam) takim typem. Było wiele okazji, że gdyby chciał, to by mnie podrywał, czy puszczał jakieś aluzje. Nie raz np. jechaliśmy tylko we dwójkę samochodem, bo zobaczył mnie gdzieś na przystanku i się zatrzymał by podwieźć, albo doradzał mi w pewnej kwestii na której się zna zawodowo i byliśmy tylko we dwoje, czy wpadałam do przyjaciółki, ale nie wróciła jeszcze do domu i on mnie przyjmował. Było to wszystko czysto koleżeńskie, a okazja niejedna, stąd to zachowanie na promie po prostu mnie zszokowało, że przez chwilę nie wiedziałam co zrobić. Niektórym nie przeszkadza oglądanie się za innymi gdy mają połówkę obok siebie, a co dopiero na osobności.

Nie wiem czy przeprosiłby mnie, gdybym np. odwzajemniła czułość. Przez resztę wieczoru sytuacja była mocno niezręczna, nawet na jakieś próby odwrócenia tematu i rozmów był jakby nieobecny.

Szans, że to przyjacielski gest też nie widzę. Co innego, gdyby buziaki i przytulasy były w naszej paczce na porządku dziennym. Ale nie są, tylko na powitanie przytulenie się, czy przybicie piątki.

Może to być też tak, że główny bodziec to właśnie ten zakazany owoc. Ale to dla mnie nie jest atrakcyjne, bo męczę się, mogę zranić przyjaciółkę, namącić w jej związku i sama stracić przyjaciół.

I obecnie on jest częścią naszej paczki, poznaliśmy go później, jak zaczął się spotykać z przyjaciółką, wszyscy od razu też go polubiliśmy, bo to naprawdę miły i sympatyczny facet. Przyjaciółka zabiera go ze sobą na prawie każde spotkanie, czasem jak on nie może bo pracuje, czy coś tam, to ona też nie przychodzi, albo przyjdzie jak on i my ją namówimy, a i tak wychodzi szybko bo bez niego nie chce się bawić. Przez to ciężko jest iść na imprezę tak aby go nie było. Nie mówiąc o tym, że nieraz głównym organizatorem spotkań jest właśnie przyjaciółka, albo jej chłopak coś wymyśla, a to quady, a to coś tam, ciężko wtedy by go nie było, skoro coś organizuje. Lubię resztę osób z paczki i nie chciałabym szukać teraz nowych przyjaciół i właśnie boję się, że przez moje ciągłe wymówki mogę być odtrącona, albo zaczną się domyślać, że coś jest nie tak, skoro tyle lat było ok. Chodzić na te spotkania też nie mogę, będę go widziała i to nie pomoże w zapomnieniu, będę się sama nakręcać.
Stary 2017-09-17, 18:11   #13
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że umiem rozpoznać typowego podrywacza i on naprawdę nie wydaje się (ręki sobie uciąć nie dam) takim typem. Było wiele okazji, że gdyby chciał, to by mnie podrywał, czy puszczał jakieś aluzje. Nie raz np. jechaliśmy tylko we dwójkę samochodem, bo zobaczył mnie gdzieś na przystanku i się zatrzymał by podwieźć, albo doradzał mi w pewnej kwestii na której się zna zawodowo i byliśmy tylko we dwoje, czy wpadałam do przyjaciółki, ale nie wróciła jeszcze do domu i on mnie przyjmował. Było to wszystko czysto koleżeńskie, a okazja niejedna, stąd to zachowanie na promie po prostu mnie zszokowało, że przez chwilę nie wiedziałam co zrobić. Niektórym nie przeszkadza oglądanie się za innymi gdy mają połówkę obok siebie, a co dopiero na osobności.
No ale faktem jest, że Ciebie na tym promie objął i pocałował. Nie zrobił tego wcześniej, ok, pomyliłam się. Ale nadal zrobił, co zrobił. Czemu dopiero wtedy? Może wcześniej nie chciał, teraz mu się zachciało. Ale to nic nie zmienia. Zaufałabyś mu jakbyście byli już parą jakimś cudem i on byłby sam na sam z jakąś laską? Skąd wiesz, że wtedy też nie udzieli mu się nastrój? Może i nie podrywa każdej, ale objąć inną objął, pocałować tak samo.

Cytat:
Nie wiem czy przeprosiłby mnie, gdybym np. odwzajemniła czułość. Przez resztę wieczoru sytuacja była mocno niezręczna, nawet na jakieś próby odwrócenia tematu i rozmów był jakby nieobecny.
No więc wiesz, widocznie zobaczył, że nic z tego nie będzie.

Cytat:
Szans, że to przyjacielski gest też nie widzę. Co innego, gdyby buziaki i przytulasy były w naszej paczce na porządku dziennym. Ale nie są, tylko na powitanie przytulenie się, czy przybicie piątki.
No właśnie.

Cytat:
(...) Przez to ciężko jest iść na imprezę tak aby go nie było. Nie mówiąc o tym, że nieraz głównym organizatorem spotkań jest właśnie przyjaciółka, albo jej chłopak coś wymyśla, a to quady, a to coś tam, ciężko wtedy by go nie było, skoro coś organizuje. Lubię resztę osób z paczki i nie chciałabym szukać teraz nowych przyjaciół i właśnie boję się, że przez moje ciągłe wymówki mogę być odtrącona, albo zaczną się domyślać, że coś jest nie tak, skoro tyle lat było ok. Chodzić na te spotkania też nie mogę, będę go widziała i to nie pomoże w zapomnieniu, będę się sama nakręcać.
No widzisz, jak nie postąpisz, to będzie źle. Więc przemyśl to i wybierz mniejsze zło. Będziesz w stanie się opamiętać w Jego towarzystwie? Jesteś pewna, że dla niego temat już nie istnieje?

Edytowane przez patrycjapatib
Czas edycji: 2017-09-17 o 20:19
patrycjapatib jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-17, 19:49   #14
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Niektórym nie przeszkadza oglądanie się za innymi gdy mają połówkę obok siebie, a co dopiero na osobności.
A niektórzy są w otwartych związkach, no i co w związku z tym?
chyba jako przyjaciółka powinnaś wiedzieć jakie luzy w związku mają twoi przyjaciele i czy akceptują oglądanie się za innymi zamiast posuwać takie dyrdymały co ktoś akceptuje. liczy się to co akceptuj ona.

gdyby cokolwiek bylo tu fair umiałabyś pogadać tak z nim jak z nią.
on udawał głupa i udaje że tematu ne było, ty nie powiesz jej, bo wiadomo, więc kłamiesz jej za plecami.
nóz już jej wbiłaś, zakochać się w czyimś facecie to nie grzech, ale ty ją perfidnie okłamujesz, a na koniec na temat wierności jej chłoptasia. a potem dalej będziesz się z nią spotykać jak to z paczką, patrzeć jej w oczy i udawać że jej facet nie rzucił się do ciebie z macaniem.
rozumiem jeszcze, że nie chcesz mowić o sobie w końcu to twój problem, nie musisz jej nim obarczać, ale teraz za to kryjesz kolesia, i robisz to dla własnego interesu.
idealnie wpisujesz się w powiedzenie ''chroń mnie boże od przyjaciół z wrogami poradzę sobie sam''; więc jak dla mnie przesadzasz nazywając się przyjaciółką.

Cytat:
Myślę, że umiem rozpoznać typowego podrywacza i on naprawdę nie wydaje się (ręki sobie uciąć nie dam) takim typem. Było wiele okazji, że gdyby chciał, to by mnie podrywał, czy puszczał jakieś aluzje.
dziewczyno fakty są takie, że koleś się raz wyrwał bez dziewoi z tobą dalej niż podwózka w deszcz, i przyssał się do ciebie jak arabska guma. a jesteś dla niego obcą kobietą.
nie odwzajemniłaś to potulek zaczął grać speszonego chłopczyka.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-09-17 o 19:56
Stary 2017-09-17, 20:13   #15
201803290936
Konto usunięte

Typowe: najpierw wielce "szukam pomocy, sposobu, nie chcę źle postępować", a potem kolejne posty o tym jakby tu sobie życie i sytuację skomplikować i czemu w sumie nie mogę postąpić właściwie, mądrze i przestać. Typowy wątek rozgrzeszający z tego, co i tak widać Autorka zrobić musi, bo inaczej chyba się udusi. Bo przecież "on nie wygląda na podrywacza" i inne bzdurki, którym wszystkie fakty przeczą.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 13:01   #16
Miranda11
Przyczajenie

Ja wcale nikogo nie okłamuje! To, że wy sobie założyłyście, że on pewnie zdradza przyjaciółkę z kim popadnie, wcale nie musi być prawdą. To jednak ja go lepiej znam i nie wiem dlaczego zamiast słuchać tego co napisałam, dorabiacie sobie ideologie na temat jego wierności. Pocałunek na promie to dowód o zdradach, a setki innych sytuacji wcześniej gdzie nic nie było, to oczywiście nic nie znaczy. Typowa logika, aby każdy był takim podrywaczem, by dopiero po 1,5 roku dobierać się do dziewczyny.
Przyjaciółce nie mogę tego powiedzieć, po prostu nie mogę! Ostatecznie na tym rejsie do niczego nie doszło i nie doszłoby, nigdy bym się nie zgodziła zrobić czegoś z chłopakiem przyjaciółki! Co mam jej powiedzieć?

I jakie według was jest to właściwie i mądrze? Właśnie po to założyłam wątek, by się dowiedzieć. Jak już któraś napisała, co bym nie zrobiła będzie źle. Przestać? Zdaje się, że właśnie to chcę zrobić, po co w takim razie bym odmawiała większości spotkań, jakbym nie chciała przestać?
I wcale się nie wybielam ani usprawiedliwiam, powtarzam po raz kolejny, że nawet jakby on i przyjaciółka zerwali, to nie mogłabym z nim być! Tytuł wątku jest jak sobie z tym poradzić, jak zapomnieć i się odkochać, a nie jak odbić faceta przyjaciółce, albo czy mam u niego jakieś szanse!
Stary 2017-09-20, 13:15   #17
kalor
Gazela inteligencji

Jeżu, ale czego od nas oczekujesz? Piszemy, ze musisz sobie to w głowie poukładać i jakoś przepracować sama, nie ma łatwej drogi, będzie bolec.

Co my ci mamy jeszcze poradzić? Albo zrywasz kontakt, albo powoli to przepracowujesz, albo męczysz się dalej. Nie ma łatwego sposobu(chociaż jak mi się facet obrzydzi, to jest bardzo łatwo, dlatego tez próbujemy ci pisać, ze on nie jest taki cudowny, ale odbierasz to jako atak na CIEBIE [wtf])

Jak chcesz, to zgłoś się do mnie na lobotomię, inaczej ci pomoc nie mogę, ąę ostrzegam, to będzie moja pierwsza próba
Stary 2017-09-20, 14:07   #18
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

powiedz kolezance ze na niego lecisz odrazu cie od niego odetnie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 14:25   #19
ssnn
Rozeznanie

Cytat:
Przyjaciółce nie mogę tego powiedzieć, po prostu nie mogę! Ostatecznie na tym rejsie do niczego nie doszło i nie doszłoby, nigdy bym się nie zgodziła zrobić czegoś z chłopakiem przyjaciółki! Co mam jej powiedzieć?
A co Ty byś będąc na jej miejscu chciała usłyszeć?
ssnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 15:04   #20
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wcale nikogo nie okłamuje! To, że wy sobie założyłyście, że on pewnie zdradza przyjaciółkę z kim popadnie, wcale nie musi być prawdą. To jednak ja go lepiej znam i nie wiem dlaczego zamiast słuchać tego co napisałam, dorabiacie sobie ideologie na temat jego wierności. Pocałunek na promie to dowód o zdradach, a setki innych sytuacji wcześniej gdzie nic nie było, to oczywiście nic nie znaczy. Typowa logika, aby każdy był takim podrywaczem, by dopiero po 1,5 roku dobierać się do dziewczyny.

I jakie według was jest to właściwie i mądrze? Właśnie po to założyłam wątek, by się dowiedzieć. Jak już któraś napisała, co bym nie zrobiła będzie źle. Przestać? Zdaje się, że właśnie to chcę zrobić, po co w takim razie bym odmawiała większości spotkań, jakbym nie chciała przestać?
I wcale się nie wybielam ani usprawiedliwiam, powtarzam po raz kolejny, że nawet jakby on i przyjaciółka zerwali, to nie mogłabym z nim być! Tytuł wątku jest jak sobie z tym poradzić, jak zapomnieć i się odkochać, a nie jak odbić faceta przyjaciółce, albo czy mam u niego jakieś szanse!
No ale czy on musi flirtować z dosłownie każdą laską, żebyś go uważała za podrywacza? Fakty sa takie, ze koles do ciebie zarywal jak jego laski nie bylo w poblizu. No i co, ze x miesiecy temu tego nie robil. No kurde, objac cie objal i inne rzeczy. Jak sie odsunelas to spokornial. Jak dla mnie to dlatego, ze wiedzial, ze nic nie zdziala, skad wiesz jak to by sie rozwinelo jakbys byla chetna, czy wtedy tez zdalby sobie sprawe z tego co robi. Kazda z nas pisze tu swoja opinie na podstawie tego, co napisalas. No facet nie byl ok w stosunku do dziewczyny. I sie nie oburzaj, ze ty go lepiej znasz, skoro kazda inna opinia niz przytakiwanie tobie jest od razu atakiem na ciebie przez zazdrosne laski, to nie pytaj obcych ludzi na forum. Zreszta to nie ma znaczenie co to miala byc za akcja tak naprawde. No stalo sie. I masz pare opcji. Albo zapominacie z kolega i jest wszystko jak dawniej, albo zmieniasz paczke znajomych. No albo mowisz przyjaciolce, ze facet byl niefajny w stosunku do niej. No nie ma bata, kazda z tych opcji ma jakies wady. Nikt Ci nie da rady, ktora dla wszystkich bedzie superprzyjemna.

A takie teksty 'on nie wyglada na podrywacza', 'on taki nie jest'. Nie usprawiedliwiaj go, zreszta nawet jesli faktycznie tylko do ciebie w trakcie tego zwiazku zarywal i sie od razu opamietal to co? No gowno, i tak jest problem i cos musisz zrobic.

Inna sprawa, ze mi by taki facet w zwiazku, ktory zarywa do mnie i nastepnego dnia mizia sie ze swoja laska jakby nic sie nie wydarzylo od razu przestaje byc atrakcyjny. Bo zwykly z niego cwaniak, ktory nie ma zadnych wyrzutow sumienia, a swoja dziewczyne ma w dupie i tyle w temacie. Mozesz go sobie usprawiedliwiac, tylko po co? Pomoze Ci to w podjeciu decyzji? Nie bedzie to latwe, bo czy chcesz jej powiedziec czy nie i dalej spotykac sie z tymi ludzmi czy odejsc bez slowa to zawsze beda jakies konsekwencje.
Stary 2017-09-21, 21:58   #21
jackdaniels666
Raczkowanie

Cytat:
A ja nawet byłam na miejscu tej dziewczyny, tylko w nieco innych okolicznościach. Zatem wyobraź sobie jak ogromną nienawiść musiałaby ona do Ciebie czuć, zwłaszcza, że się przyjaźnicie, podczas gdy ja "tamtej" laski nie znam, a i tak jedyne co mi wtedy przychodziło do głowy, kiedy o niej myślałam, to same największe obelgi, wyzwiska i przede wszystkim chyba pytania "w czym ta... (xD) jest lepsza ode mnie?"

Znajdziesz lepszego, uwierz mi. Świat nie kończy się na jednym frajerze. Jej tak zrobił, Tobie zrobiłby to samo. I nie, ludzie nie zmieniają się na zasadzie "bo ja go kocham i ja go naprawię". Nie naprawisz.
jackdaniels666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-22, 09:40   #22
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Na pewno bym nie traktowała tego przytulenia jako podrywu. Sama czasami pod wplywem chwilimobejme przyjaciela czy dam mu buzi w policzek i jest to czysto przyjacielskie. Przeprosil Cie bo skoro u Was to nie jest praktykowane, to może zrobilo mu się głupio, ze mozesz cos za duzo sobie pomyśleć.

A co do sytuacji to po prostu przesta sie wkrecac. Sama sobie napedzasz to zakochanie.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-23, 00:10   #23
felixindahouz
Rozeznanie

Samą sytuację ciężko skomentować nie znając kontekstu więc pominę to i wszelkie oskrażenia rzucane w Twoim kierunku.

Powiem krótko: o ile nie ma tu opcji na rozpad tego związku (ale wtedy Ty byś odbiła faceta swojej przyjaciółce, co pewnie oznaczałoby koniec Waszej przyjaźni), to nie masz tu czego szukać. Sugeruję Ci znacząco ograniczyć kontakt. Nie zniesiesz faktu, że gość całuje i przytula Twoją psiapsiołę, a w domu robi z nią sama wiesz co. Szkoda nerwów na takie rzeczy, naprawdę. Odizoluj się, chociaż na jakiś czas.
felixindahouz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-23, 12:20   #24
Pani Kidding
Przyczajenie

Panie Boże uchowaj od takich przyjaciół, bo z wrogami poradzę sobie sam...

Strasznie mi szkoda tej twojej przyjaciółki, choć szczerze uważam, że to twoja przyjaciółka nie jest. A konkretnie ty dla niej przyjaciółką z pewnością nie jesteś. Przyjaciel to członek rodziny którego sama sobie wybierasz. To osoba, która wie o tobie wszystko, zna cię najlepiej i nawet od tej najgorszej strony i mimo to dalej chce cię w swoim życiu. Zaufanie i szczerość to jest fundament. Ty natomiast wycierasz sobie tą przyjaźnią gębę. Jesteś szczera? Nie. Może ci ufać? Nie.
Pani Kidding jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-23, 13:22   #25
lady666macbeth
Zakorzenienie

Cytat:
otóż to. Więcej mówić nie trzeba !
Stary 2017-09-23, 14:07   #26
Hultaj
BAN stały

weź się nie tłumacz że chcesz być w porządku czy jesteś w porządku bo ukrywasz taki detal przed kimś kogo nazywasz szumnie przyjaciołką.
przyjaciele rozmawiają ze sobą także o rzeczach które bolą, tylko w taki sposób, by jak najmniej się zranić.

nie jesteś jej przyjaciółką, dobrze czujesz że spotkałabyś się ze społecznym wykluczeniem w tym waszym małym gronie odbijając faceta drugiej i to jeszcze ''przyjaciółce''

dziewczyno, co on do ciebie czuje to wie tylko on,
może nic, może ma się ku tobie i też tak dzielnie zwalcza w sobie ten afekt jak ty swój do niego
ale fakty są takie

ze go wybielasz jaki to on nie jest porządny bo się zakochalaś

a z kolei to jest typ,
który pojechał z tobą, obcą dla niego kobietą, tylko koleżanką,
na romantyczną wycieczkę, bo jego własna partnerka zaniemogła ale na pewno was nie puściła na randkę pod niebem pelnych sztucznych ogni
i wystartował do ciebie z łapami i całusami.

i naprawdę co mu szumiało w głowie jego sprawa, ale gdy facet wkłada w przygodną pannę penisa (czy też panna ląduje z nie swoim kolesiem...) bo go zaswędział to też nie myśli raczej:
''co tam anka, tępa dzida, wkurzyła mnie, to ja ją teraz zranię, zasłużyła''
(och, oczywiście bardzo łatwo sobie tłumaczyć zdradę wadami partnera )
tylko robi to dlatego że ma ochotę włożyć w dostępną miłą ipkę.

nie dziękuj za ten gorzki ale bezpretensjonalnie szczery obraz.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

i nie nie twierdzę, że masz jej mówić cokolwiek

twoja sprawa

ale jak chcesz się spróbować odkochac to najpierw przyjmij do wiadomości że to zwykły dupek bo tak się zachował.

no ale ty się nie chcesz odkochać, ty chcesz by nastąpiła magia i jakoś cudem żebyś z nim byla, więc na początek nawet nie dopuszczasz do głowie, że facet był zwyczajnie niewierny swojej kobiecie.

Cytat:
Na pewno bym nie traktowała tego przytulenia jako podrywu. Sama czasami pod wplywem chwilimobejme przyjaciela czy dam mu buzi w policzek i jest to czysto przyjacielskie.
też tak robię i potrafię ale się tego nie wstydzę, mam jasne intencje.
Stary 2017-09-25, 02:51   #27
ta_ostatnia_niedziela
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pani Kidding Pokaż wiadomość
Strasznie mi szkoda tej twojej przyjaciółki, choć szczerze uważam, że to twoja przyjaciółka nie jest. A konkretnie ty dla niej przyjaciółką z pewnością nie jesteś. Przyjaciel to członek rodziny którego sama sobie wybierasz. To osoba, która wie o tobie wszystko, zna cię najlepiej i nawet od tej najgorszej strony i mimo to dalej chce cię w swoim życiu. Zaufanie i szczerość to jest fundament. Ty natomiast wycierasz sobie tą przyjaźnią gębę. Jesteś szczera? Nie. Może ci ufać? Nie.
Można ufać bo nic nie zrobiła. Przyjaźń przyjaźnią a instynkt samozachowawczy też jest ważny. Do niczego nie doszło więc ona ie ma podstaw żeby sądzić że on jest nie wierny. Może jest a może sobie wyobraziła że ja podrywa czy coś. I teraz ma iść do przyjaciółki i opowiedzieć? Jak myślisz co by się stało? Na pewno tamta by uznała że zmyśla albo nawet jeśli nie to wywoła by jakąś straszną burzę w związku i było by na nią. Moim zdaniem ,autorko ,lepiej milczeć na razie póki sytuacja się nie powtarza ale rzetelnie sobie przysiąc ,że rozwiążesz to na własną rękę i pozbędziesz się tego głupiego zauroczenia.
Nie izoluj się od znajomych ,ale trochę samodyscypliny. Nie przyglądaj się mu ,nie prowokuj kontaktu ,nie myśl o nim. Jak zaczynasz to się zmuś do myślenia o czymś innym. Pamiętaj że miłość nie wygląda jak w książkach i MOŻNA nad nią panować ,nie jesteś bezwolną ,romantyczną kukiełką!!! Trochę to potrwa ale na pewno zapomnisz.
ta_ostatnia_niedziela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-25, 06:05   #28
Fuksjowy Pigmej
Raczkowanie

Eee, szkoda Twojej przyjaciółki. Chłopaka ma niezbyt udanego - dziewczyna chora w hotelu, a ten jedzie ściskać się z inną na rejs, fuj. Facet dramat, tacy niepozorni są właśnie najgorsi.
Ty moim zdaniem całe szczęście starasz się w tym wszystkim zachować rozum, ale tu chyba nie ma dobrego wyjścia. Mysle, ze to zwykle zauroczenie i i tak Ci to przejdzie, ale zanim to się stanie, błagam, nie narób głupot. Ochłoń, przemyśl i poczekaj aż przejdzie. A przejdzie na pewno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fuksjowy Pigmej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-25, 17:32   #29
Miranda11
Przyczajenie

Ach, więc teraz jestem złą przyjaciółką i nie powinnam się nią nazywać, bo zauroczyłam się w jej facecie. Zawsze myślałam, że zauroczenie to nie to samo co zdrada, dopóki osoby się kontrolują. Uczuć nie kontroluję, ale swoje zachowanie tak i z mojej strony nie wyszło nic, bym chciała jej odbić faceta. Jeśli ktoś uważa, że powinnam porozmawiać z przyjaciółką to niech mi powie, co mam jej powiedzieć. Tylko tak aby nie wywołać dramy, gdyby on powiedział że to był koleżeński buziak, a ja coś źle zrozumiałam. Bo i tego nie jestem teraz pewna, może sobie coś wmówiłam, bo podświadomie o tym myślałam.

Byłam na tych urodzinach, zabrałam ze sobą K., faceta z którym widziałam się wcześniej, spotykam się z nim od czasu do czasu z braku laku. Spędzałam tam z nim czas, więc jakoś myśli skierowałam na kogoś innego niż chłopak przyjaciółki. A sam chłopak widać że był wyraźnie zdziwiony tym że z kimś przyszłam, odniosłam wrażenie, że niekoniecznie pozytywnie, raczej nie był chętny by nawiązać kontakt z K. Ale może nadinterpretuję. Plus tego taki, że przynajmniej w czasie przyjęcia nie myślałam o nim, dużo gorzej było gdy wróciłam do pustego mieszkania. Musze się trzymać, chcę to przepracować w sobie, bo ucieczką od niego i całej grupy nic nie ugram. Przyjaciółce wolałabym nic nie mówić, bo po prostu nie wiem co mogłabym powiedzieć i jak. Spróbuję poradzić sobie z tym sama i będę obserwować jak się sytuacja potoczy. A może wyjdzie mi coś z K. i problem sam się rozwiąże.
Stary 2017-09-25, 20:55   #30
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Ach, więc teraz jestem złą przyjaciółką i nie powinnam się nią nazywać, bo zauroczyłam się w jej facecie. Zawsze myślałam, że zauroczenie to nie to samo co zdrada, dopóki osoby się kontrolują. Uczuć nie kontroluję, ale swoje zachowanie tak i z mojej strony nie wyszło nic, bym chciała jej odbić faceta. Jeśli ktoś uważa, że powinnam porozmawiać z przyjaciółką to niech mi powie, co mam jej powiedzieć. Tylko tak aby nie wywołać dramy, gdyby on powiedział że to był koleżeński buziak, a ja coś źle zrozumiałam. Bo i tego nie jestem teraz pewna, może sobie coś wmówiłam, bo podświadomie o tym myślałam.

Byłam na tych urodzinach, zabrałam ze sobą K., faceta z którym widziałam się wcześniej, spotykam się z nim od czasu do czasu z braku laku. Spędzałam tam z nim czas, więc jakoś myśli skierowałam na kogoś innego niż chłopak przyjaciółki. A sam chłopak widać że był wyraźnie zdziwiony tym że z kimś przyszłam, odniosłam wrażenie, że niekoniecznie pozytywnie, raczej nie był chętny by nawiązać kontakt z K. Ale może nadinterpretuję. Plus tego taki, że przynajmniej w czasie przyjęcia nie myślałam o nim, dużo gorzej było gdy wróciłam do pustego mieszkania. Musze się trzymać, chcę to przepracować w sobie, bo ucieczką od niego i całej grupy nic nie ugram. Przyjaciółce wolałabym nic nie mówić, bo po prostu nie wiem co mogłabym powiedzieć i jak. Spróbuję poradzić sobie z tym sama i będę obserwować jak się sytuacja potoczy. A może wyjdzie mi coś z K. i problem sam się rozwiąże.
Ty nic złego nie zrobiłaś. Jasne, ze nie. Ale facet byl po prostu nie fair. Takie przytulanie, lapanie za talie i czule pocalunki to raczej nie byl przyjacielski gest. Takze co do winy faceta nie ma watpliwosci. Czy masz mowic przyjaciolce, ze facet to zrobil? Ja nie polecam, bo nie masz dowodow, wiec rzeczywiscie facet moze powiedziec, ze sobie cos wymyslilas i dziewczyna bedzie wybierac miedzy facetem a przyjaciolka. Niby do zdrady nie doszlo, ale serio, jakbys go nie odepchnela to tez by odpuscil? Nie sadze. Facet porazka i tyle w temacie. No ale powiesz, ona go zapyta, on zaprzeczy i tylko bedzie niefajnie.

Ja bym przystopowala z tym K., bo jak narazie to on jest zastepstwem za tego amanta ze statku, mozesz sobie zakladac, ze cos z tego wyjdzie, ale to nie jest fajne.

Twoje opcje jesli nie mowisz przyjaciolce to albo udajesz, ze nic sie nie stalo, albo zrywasz kontakt z nimi. Druga opcja odpada, wiec zapominasz o chlopaku i odpuszczasz chlopakow w ogole dopoki Ci nie przejdzie.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości