Ostre moderowanie forum Intymnie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-29, 23:04   #91
AgataM86
Rozeznanie

Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Osz kurczesz, a ja nie wiedziałam co tak naprawdę się dzieje na wizażu... Może jestem tu za rzadko, za krótko, może patrzę nie tam, gdzie trzeba, ale zawsze wydawało mi się, że to kulturalny i przyjazny portal. Owszem, jakieś tam prowokacje, trolle, spamowanie - tak jest wszędzie, bo są ludzie i ludziska. Ale myślałam, że tylko tyle, nic więcej...
Tak samo ja...
Szkoda mi CalkiemSpoko, z tego co pamietam, lubilam ja czytac. Kojarzyla mi sie pozytywnie.
Ups... to brzmi jakby zeszla na tamten swiat
Stary 2008-05-29, 23:05   #92
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Jak już wszyscy tacy szczerzy, to i ja muszę powiedzieć, że Złosliwiec mi pierwszy raz zaimponował.

Nie tylko Tobie moja droga

-------------------------------

W każdym razie <bo widze, że nikt nie zna dnia ani godziny>
Dziewczyny, jakby co, to fajnie mi tu było
Ty sie zegnasz ??? Jedne z madrzejszych postow, jakie tu przeczytalamm wiec niczym sie nie stresuj
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:05   #93
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Po przemyśleniu doszłam do wniosku, że być może pozwoliłam na forum na zbyt wiele - może dlatego, że moderuję je sama, a nie zawsze użytkownicy pomagają mi używając złych postów - a w związku z tym część osób była bardzo zaskoczona, kiedy miarka się przebrała i poszły upomnienia. Może reakcja przyszła zbyt późno. Pewnie trzeba było wcześniej okazać stanowczość, zamiast pozwalać sobie wejść na głowę?
Lexie, idiotyzm sytuacji jest taki, że Ty dawałaś im kolejne szanse, a one obsmarowywały Ciebie na lewo i prawo. Masz u mnie damski odpowiednik wielkiego, pienistego kufla zimnego piwa ze to, że wytrzymałaś psychicznie taką pralnię. Ja bym pękł.

Cytat:
Jak już wszyscy tacy szczerzy, to i ja muszę powiedzieć, że Złosliwiec mi pierwszy raz zaimponował.
Starzeję się...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:07   #94
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Klariska Pokaż wiadomość
Lexie nie mozna przydzielic Ci kogos do pomocy??
Można. Pomyślę o tym
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:10   #95
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
No to ja proponuję zacząć od wymienienia konkretnych osób, za które obrywa się dziś wszystkim. Tych osób:

Bo skoro my mamy podawać dokładną argumentację, to chyba mamy prawo takowej oczekiwać z drugiej strony. Ja na przykład chciałabym wiedzieć, za kogo inni dostają baty...
Nie wymienię wszystkich osób na publicznym forum teraz, zanim skończymy analizować z Agnieszką ich wpływ na społeczność. To nie byłoby profesjonalne.

Mogę jednak obiecać, że jeśli decyzja będzie podjęta, poinformuję o niej oraz o tym, co nami kierowało w trakcie jej podejmowania.
Stary 2008-05-29, 23:13   #96
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Ty sie zegnasz ??? Jedne z madrzejszych postow, jakie tu przeczytalamm wiec niczym sie nie stresuj
Podniosłaś mnie na duchu!

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Lexie, idiotyzm sytuacji jest taki, że Ty dawałaś im kolejne szanse, a one obsmarowywały Ciebie na lewo i prawo. Masz u mnie damski odpowiednik wielkiego, pienistego kufla zimnego piwa ze to, że wytrzymałaś psychicznie taką pralnię. Ja bym pękł.
Damskim odpowiednikiem jest ... wielki kufel zimnego piwa.

Cytat:
Starzeję się...
Ale z klasą
-------------------------------

No niestety o porządki aż się tu prosiło, bo niestety (po raz drugi) atmosfera coraz bardziej zawiesista się robiła.
I mówie to z pełną świadomością tego, ze nie wiem kogo jeszcze te porządki obejmą...
Ale budzi to we mnie też nadzieję, że przestanę dostawac od różnych osób PW z pożegnaniami i stwierdzeniami "coraz mniej chce mi się tu wchodzić".
I może jeszcze te dziewczyny tu wrócą.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:14   #97
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgataM86 Pokaż wiadomość
Tak samo ja...
Szkoda mi CalkiemSpoko, z tego co pamietam, lubilam ja czytac. Kojarzyla mi sie pozytywnie.
Ups... to brzmi jakby zeszla na tamten swiat
Zgadzam sie z toba tez lubiłam ja czytac, chociaz czasami jej wypowiedzi byly zlosliwe i miala tyle punktow karnych... ehh nie ktorzy to nie umieja trzymac jezyka za zebami. Pozdrawiam

agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-29, 23:26   #98
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Damskim odpowiednikiem jest ... wielki kufel zimnego piwa.
Ale ja na diecie, piwo odpada
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:27   #99
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

cerisecerise: https://wizaz.pl/forum/member.php?u=83688
14 dni bana za organizowanie nalotów na różne wątki celem ich zniszczenia. Szukanie wątków do ewidentnej zadymy.
Stary 2008-05-29, 23:28   #100
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ale ja na diecie, piwo odpada
To zostaje tylko biała wódka
Stary 2008-05-29, 23:37   #101
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Trolle w białych rękawiczkach (dzięki, Warszawianko ).

Jeśli kilka osób skutecznie zniechęca kilkaset osób do pisania tutaj, to zawiodłem. Przepraszam, że reaguję tak późno.

A proszzzzzzzzz

Co do drugiego to tak jak napisalam wcześniej-to bylo wiadome.Prędzej czy później taka sytuacja jak teraz,musiała powstać.
Wiesz,zawiódłbyś,gdybyś to brzydko mówiąc "olał".A jednak wielka "chwila prawdy"w końcu nastąpiła.
I dobrze

Cytat:

No niestety o porządki aż się tu prosiło, bo niestety (po raz drugi) atmosfera coraz bardziej zawiesista się robiła.
I mówie to z pełną świadomością tego, ze nie wiem kogo jeszcze te porządki obejmą...
Ale budzi to we mnie też nadzieję, że przestanę dostawac od różnych osób PW z pożegnaniami i stwierdzeniami "coraz mniej chce mi się tu wchodzić".
I może jeszcze te dziewczyny tu wrócą.
Zgadzam się.
Zresztą ja sama nie raz chciałam stąd wyjść i nie wracać.
Nie raz z kilkoma osobami dyskutowałyśmy a to na PW a to na gg,że to co się tu dzieje jest straszne...
Ja do zabanowanych dziewczyn nic nie mam ale może każdy teraz zastanowi się,że oliwa jednak sprawiedliwa i wszystko ma swój kres.
Te szalentwa ze szpileczkami w rękawiczkach również.
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:40   #102
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cześka: https://wizaz.pl/forum/member.php?u=237250
14 dni bana tymczasowego.
Organizowanie ataku na inną użytkowniczkę. Obrażanie innych użytkowników. Organizowanie zadymy w wątku.
Stary 2008-05-29, 23:41   #103
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
cerisecerise: https://wizaz.pl/forum/member.php?u=83688
14 dni bana za organizowanie nalotów na różne wątki celem ich zniszczenia. Szukanie wątków do ewidentnej zadymy.
Zmiana na ban stały - dorobek punktowy rośnie.
Doszedł nowy rodzaj przewinienia: obrażanie innych użytkowniczek.
Stary 2008-05-29, 23:47   #104
martinka_m
BAN stały

ale slodko sie zrobilo w sam raz na banany ...
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:47   #105
Nina_84
Rozeznanie

GG do Nina_84

Cytat:
Napisane przez Klariska Pokaż wiadomość
Lexie nie mozna przydzielic Ci kogos do pomocy??
Ojjj, i pewnie chętnie byś kandydaturę zgłosiła, co?
Nina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:51   #106
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Nina_84 Pokaż wiadomość
Pewne jesteście, że chcecie TERAZ i właśnie PRZEDE MNĄ zgłebiać tę dyskusję?
Stary 2008-05-29, 23:53   #107
Nina_84
Rozeznanie

GG do Nina_84

Cytat:
Pewne jesteście, że chcecie TERAZ i właśnie PRZEDE MNĄ zgłebiać tę dyskusję?
End of OFF TOP
Bez skruchy jednak...
Nina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-29, 23:54   #108
martinka_m
BAN stały

nam juz nic dzis nie straszne.....
kto wie ten wie....
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 00:03   #109
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez martinka_m Pokaż wiadomość
ale slodko sie zrobilo w sam raz na banany ...
A gdzie zakazano rzeźnikowi pogwizdywać w trakcie roboty?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 00:11   #110
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny, jakby co, to fajnie mi tu było
Mnie też.
----------------------

Kurczę, nie ma człowieka raptem tydzień, a tu takie czystki etniczne.
żeby nie było, że nic nie wiem, oczywiście, że przeczytałam i KO, i 'wylej to', i 'nie jesteśmy święte'. Nie wiem za to, co tam dziewczyny namendziły na intymnie (tzn., nie wiem, co tam, panie, w tym tygodniu, nowego) ale oczywiście, że polecę pogmerać, kto i komu nawrzucał, a w szczególności, czemuż to modkom się zebrał od co poniektórych opierdziel.

Natomiast.
Koledzy i koleżanki. Kurczę, no dać porządnego klapsa, jeśli trzeba (no, bo nieco trzeba...), poduszki zza majtek wyciągnąć, żeby jednak pobolało, ale na groch do kąta na wysyłać.
Dziewczyny, jakie odchodzenie, się to, się tamto, nie podoba, jak to się be porobiło. Bez przesadyzmu w żadną ze stron.
Niejedna z nas zarejestrowała się w 2005, przecież wtedy wojna wojnę poganiała , białe rękawiczki nagminnie suszyły się nad piecykiem.
Ale dało się żyć, spokojnie nie pozabijałyśmy się wzajemnie.

Może to jest jakieś prawo serii, dziewczyny są wciąż bardzo młode, odważne w wyrażaniu opinii i twarde w poglądzie przerozmaitym. No, ale to akurat to ma swój urok.
Może każdy musi trochę przez jakiś czas na początku pomarudzić innym, jaki to on nie jest mądry, i w ogóle, ochy achy, ale z czasem większości zmięknie rura, wierzę, że spokojnie koleżanki nam wyluzują. Skoro teraz są aż takie niedobre.

Dlatego ja po prostu proponowałabym o zostawienie tego na dzień czy dwa, poczekanie, aż emocje opadną, bo chyba faktycznie się baboli ostatnio nazbierało, więc jest z czym robić porządek, ale zrezygnować troszku z polowania na czarownice.
Przecież w większości to bystre, życiowe kobietki. Naprawdę szkoda wyrzucać fajne, zupełnie wartościowe osoby, dlatego, że but im odruchowo przytupuje. Przestanie, nie ma leszcza, by nie , a przynajmniej przestanie tupać głośno - a to co dziewczyny dają dobrego, zostanie.

Oo, Stigmat, wieki Cię nie widziałam.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 00:39   #111
Hultaj
BAN stały

Magda czy Iza podpadły chyba najbardziej za ten monisiowy wątek?

Jeśli chodzi o wątek Monishi, to taka ja np. nie mam powołania do tego, by tysiąc razy obcej osobie powtarzać: nie wkładaj ręki do ognia (no, bo wiadomo, że gdyby chodziło o osobę mi bliską, z uporem maniaka bawiąca się w ćmę musiałabym po prostu wygasić pod paleniskiem ), ale też spójrzmy na to z 2 strony.
Ktoś przez tysiąc postów wałkuje jedno i to samo, wszelka argmentacja do niego nie dociera (w zatwardziały sposób obstaje przy swoim). Przecież to jest w jakiś sposób nieuczciwie w stosunku do tych, którzy się zaangażują i chcą pomóc, niektórzy zrobią to na krótko, inni na dłużej, ale generalnie wymieniają się tylko szeregi, a wróg zostaje ten sam.
Mieliśmy juz Krzysztofa, który regularnie szukał frajerek, próbujących mu nakłaść coś, wg nich, sensownego, do głowy. Gość się dobrze bawił, akurat Monisi nie podejrzewam oczywiście o taki cynizm, ale rezultat wychodzi dość podobny.

Kuń kluzja. W kontaktach między ludzkich najfajniejsze jest to, że zawsze (to raczej nieuniknione) można się trochę zdystansować do tego, co się dzieje, i zawsze (przynajmniej próbować) zmienić to, co samemu zrobiło sie źle (na ten przykład, Całkiem Spoko, widziałam, nieraz się starała, bo Cocci np. to się nawet nie próbowała wysilać), albo spróbować wyegzekwować zmiany u kogoś innego, niekoniecznie ostrym nacieraniem uszu, w końcu rozumny człowiek (a takich tu nie brak) raczej przemyśli, że może nie musiał reagować zbyt nerwowo, zapędził się - i pewnie też trochę żałuje, że przez czyjeś problemy i zwierzenia, narobił sobie w końcu jakichś tam kłopotów.

No to ja kurczę uwierzę w człowieka i w to, że spokojnie można to co się w szwach ostatnio rozłazi, ładnie pofastrygować.
Po scarlettowemu , no pomyślmy o tym jutro, jutro.
Stary 2008-05-30, 00:48   #112
AgataM86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Mnie też.
----------------------

Kurczę, nie ma człowieka raptem tydzień, a tu takie czystki etniczne.
żeby nie było, że nic nie wiem, oczywiście, że przeczytałam i KO, i 'wylej to', i 'nie jesteśmy święte'. Nie wiem za to, co tam dziewczyny namendziły na intymnie (tzn., nie wiem, co tam, panie, w tym tygodniu, nowego) ale oczywiście, że polecę pogmerać, kto i komu nawrzucał, a w szczególności, czemuż to modkom się zebrał od co poniektórych opierdziel.
Takie porzadki sa tu wkonywane, ze ja teraz waze KAZDE slowo i Tobie po przyjacielsku tez tak robic radze
Hehe, teraz to ex TZci beda nazywani NICPONIAMI a niedobre kolezanki LOBUZICAMI
Jako synomin Twojego ostatniego wyrazu proponuje slowo NAKRZYCZ - slowotworczy efekt bezsennosci
Stary 2008-05-30, 00:59   #113
Hultaj
BAN stały

No wiesz, Agata, ja tez mam recydywę na koncie , wprawdzie mnie kroczenie ścieżką ulubionego niegdyś przestępstwa już raczej nie zagrozi, bo po kiego grzyba, jak forum sobie mrozi treść i cześć , no, ale, strach się bać gębę (jamę ustną?) otworzyć.

Branoc, pchły na noc. :P
A baniki w staniki.
Stary 2008-05-30, 02:46   #114
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Widze ze decyzja podjeta....

Szkoda ze tak szybko, czesc uzytkownikow nie miala szansy sie wypowiedziec.

Jezeli chodzi o Magde to uwazam ze zasluzyla jedynie na bana tymczasowego. Moze i ma czasem sposob wypowiedzi ironiczny Tylko ze ona wypowiadajac te slowa stara sie pomoc uzytkowniczkom w ich problemach. Jesli jakas uzytkowniczka ma problem z TZ (jak w tamtym nieszczesnym watku) i kilka osob jej radzi odejsc, ona daje TZtowi szanse i zyja dlugo i szczesliwie to ok, ale jezeli watek sie ciagnie w nieskonczonosc i non stop dziewczyna ma problem to byloby niehumanitarne glaskac ja po glowce, tak twoj TZ sie zmieni. Kazdy uzytkownik ma prawo do swojego zdania. Jesli uslysze id Magdy ze mam odejsc od TZ to znaczy ze ona by moze tak postapila. Co do tego PW do Lexie to mogla uzyc innych slow, ale uwazam ze po prostu sie bronila. Ja bym wolala zeby bylo tu wiecej takich uzytkownikow jak Magda, niz np ja, ktora zadko kiedy wchodzi na obce watki bo nie mam czasu.

Jesli chodzi o Izaluke to widze ze zostala potraktowana lagodniej, uwazam ze nie powinna w ogole byc ukarana. Poruszyla wazny temat, kontrowersyjny i niewygodny. Jest to jedna z uzytkowniczek ktorej slad widac w prawie kazdym watku, czesto doradza dziewczynom, dzieli sie informacjami i to rzetelnymi np na temat kosmetykow. Jej wypowiedzi sa zawsze bardzo sensowne i duzo wnosza do forum.

Edytowane przez Rodolphe Lindt
Czas edycji: 2008-05-30 o 04:50
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 02:49   #115
Hultaj
BAN stały

W ogóle to ja się kompletnie nie zgadzam z koncepcją klębowiska trolli na forum.

Pojawiły się wytyki, odnośnie tego, że dziewczyny zachowały się gdzieniegdzie chamsko, Lex dostała w kość, i temu podobne. Nie będę śledzić tych zapisów, jeśli ktoś poprzeginał gdzieś pałę , no to słowa są czarno na oliwce w tle , jeśli przesadził i faktycznie zachował się okropnie, no to co niby dodawać.
Zresztą, sama miałam zamiar się wypowiedzieć gdzieś na temat tego, co się zaczęło w gupim KaOwcu , a ciągnęło przez 'nie lubisz kogoś, wylej to' (kompletny abstrakt, niektórym to się nieźle niejedno z drugim pomyliło, nie mówiąc o tym, że co w bzdurny sposób narobiły paru osobom /szczególnie jednej/ przykrości swoimi prawdami objawionymi, to ich /znaczi się: tamtych/), ale też bądźmy sprawiedliwi, kary nie są współmierne do winy.

Nie wnikam, co takiego napyskowała modom np. Magda, widziałam tylko tą wymianę zdań w monisiowym wątku (btw, na zbrodnię zbytnio nie wpadłam), ale tak się składa, że nieraz widziałam, jak dziewczyna wypowiadała się z sensem, życzliwie, starała się komuś pomóc, wspierać, a to, że przy pewnych wpisach może i pozwalała sobie na bardziej złośliwe uwagi, to sorry, ale miejmy też na uwadze, że złośliwość nie jest karalna. Jesteśmy w końcu tylko ludźmi, mają prawo nas czasem nawet i zdrażnić głupsze treści, podobnie jak można mieć czasem dość lansowania wyrozumiałości dla tysięcznego pytania, czy za 1 razem można zaliczyć wpadkę.
Ban stały..? Szok lekki.

Ahinsa i groźby w tle..? Kompletnie nie rozumiem, rzadko teraz mijam się z Ahi w wątkach, ale pamiętam, że zawsze wypowiadała się inteligentnie, i z dystansem.
Sporo za pazurkami? Już choćby czytając Jej wpisy tylko z tego wątku, w życiu w to nie uwierzę.

Spokusiówna? No owszem, potrafi drążyć temat jak zdarta płyta, ale serce ma dobre; nie boi się zapyskować i ględzi o sklejaniu karniaczków, ale pokazała parę razy, że nie chce li i jedynie, dla idei, dokuczać ludziom, i widziałam (o czym już wspominałam wcześniej), że starała się wypracowywać jakąś płaszczyznę porozumienia, tak, by Jej posty nie były odbierane tylko jako ataki. Błąd Spokusiówny polega za to na tym, że Ona jeszcze nie wie, że głupich userów (bo tacy się trafiają, i nie ma się co chować za dyplomacją) należy zostawić w świętym spokoju, i pozwalać im tkwić w swej głupocie i powielać bzdurne zagrania, skoro inaczej postąpić nie umieją.

Cześka? Zdaje się ma 18 czy 19, coś koło tego, lat. Która, do tego tak młoda, dziewczyna potrafi wypowiadać się na temat seksu (własnego życia erotycznego), tak, by robić to w sposób odważny, bywa, że dosadny, ale zarazem tak, by nie być wulgarną? To przecież dośc oczywiste, że taka osoba jest potrzebna, że to bardzo dobrze, gdy młode dziewczyny mogą np. przeczytać w temacie, co dla siebie zrobiłaś - ''miałam cudowny seks'' - i zobaczyć tym samym, że w takich kategoriach nie trzeba myśleć tylko o przeczytaniu książki czy kąpieli w wannie. Bo, nie czarujmy się, to, jaką ludzie mają wiedzę o seksie (a co za tym idzie, w pewnym sensie - do seksu podejście) doskonale ilustruje, ile dziewczyn przychodzi zapytać, czy zajdą w ciąże, bo użyły ręcznika swojego chłopaka.

Izaluka? Oj, trudny był 1 z tematów kiedyś (takie najlepiej obrazują, czy kogoś poniesie, czy nie ), ale było ok, i przez tyle miesięcy bycia na forum w żadnym razie nie skojarzyłam dziewczyny ze szkudnikowaniem.
Benito? Owszem, to, co napisała Wiośnie (nie tylko, nie tylko...) np. ładne na pewno nie było, ale dziewczyna jest błyskotliwa, i, na litość boską , dobrze zobaczyć i posta głoszącego ''a ja zamierzam być starą panną i nic nikomu do tego, i to takie fajne jest '', po tym, jak pojawia się wątek; 'stara panna w pracy', dokładnie o tym, jaka to stara panny w pracy, z definicji, jest upierdliwa - no bo chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, jak widząc takie coś (a z 2 strony zalewana postami ''ach, ja to pije tylko wodę mineralną taką a taką, tzcik mi ją wozi, abym nie musiała jej dźwigać''), poczuje się osoba, której nie udało się ułożyć życia prywatnego.
Napisałam wszystko bardzo skrótowo, i bez tego post jest długi. Pominęłam Cerise, Ją, niestety, słabo kojarzę (1400 wpisów i nagle niegrzeczna wizażanka... )

Tak że, myślę, że naprawdę jest co jeszcze przemyśleć, tym bardziej, że wychowujemy się czy wychowałyśmy w kompletnie różnych środowiskach, gdzie normy dopuszczalnych zachowań, między sobą mniej lub bardziej (by) się różniły, i uważam, że na tym forum naprawdę udaje się całkiem umiejętnie egzystować, bywa, że naprawdę oryginalnym osobowościom.
A dziewczyny teraz i tak się buntują i pewnie są nadąsane i obiecują sobie, że oleją to miejsce, , niektóre tak zrobią, inne nie - ale, osobiście uważam, że dobrze by było mieć je tutaj także za rok, 5 czy 10 lat. Nabiorą różnych doświadczeń, jak każdy, zmądrzeją (piszę w tym kontekście, że mądrzeje się, było nie było, przede wszystkim dopiero z wiekiem -- a potencjał jest), i byłoby fajnie, gdyby mogły drugiemu w potrzebie pomóc.
Bo który w koncu polityk jest lepszy, ten, co mówi ładną polszczyzną (lub zwykły populista), i ma np. przeprzyjemną aparycję, czy ten, co czasem zaprezentuje muchę w nosie, za to częsciej niż rzadziej zrobi coś niegłupiego...
Pozdrawiam bardzo ciepło.
I trzymam, za Was, kciuki Dziewczyny.
Stary 2008-05-30, 03:04   #116
architekt80
Zakorzenienie

Zanim dostanę bana ( ciszo liczę na to że jednak nie)to chcę napisać co myślę.

1. Co do Całkiem-spoko to zgadzam się że jest to użytkowniczka bardzo kontrowersyjna o lekko momentami dziecinnych poglądach (które mnie osobiście nie raz SKRAJNIE denerwją)ale wydaje mi się że bardzo ubarwia forum i stanowi jego ważną część. Pozatym to w gruncie rzeczy mądra i dobra dziewczyna ( tak mi się wydaje ) i z czasem jej poglądy i zachowanie złagodnieją. Ot taki opuzniony bunt. Uważam że została stanowczo za mocno ukarana. Spoko jest młodą , impusywną osobą która najpierw coś napisze a potem pomyśli.

2. Ceri jest w ciąży, to wiele wyjaśniato ciepła osoba , wrażliwa którą trochę za bardzo poniosło.

Wydaje mi się że ban stały w przypadku tych osób to zbyt wysoka kara.

Co do Czesi to ona ma niecałe 20 lat , każdy z nas był w tym wieku i nie oszukujmy się czasem trudno opanować swój temperament. Pisze dosadnie i szczerze to co myśli i dobrze. To inteligentna dziewczyna z zacięciem pisarskim . Tak apropos jej bloga to pomijając wulgaryzmy naprawde piszę dobrze. Lekko i z polotem. A że dała hasło czasem pisze o sprawach bardzo dla niej osobistych. Rodzaj pamiętnika. A nie dlatego że kogokolwiek tam obraża.

Izalukę kojarze słabo ale jej wypowiedzi są na poziomie i kulturalne mimo że dosadne więc też nie rozumiem o co chodzi

Benito to bardzo miła , inteligentna wizazanka z błyskotliwym poczuciem humoru. Mnie jej brakuje na forum. Rozumiem że obraziła Truskawkową ale wiemy tu wszyscy jak się ta historia skończyła . Osobiście uważam że jak już coś to nie tylko ona powinna dostać za tą afere bana tymczasowego . I nie zmienie zdania w tej kwestii. Oczywiście że atak na Frese przybrał formę bardzo napastliwą w pewnym momencie , sama też zabrałam głos w tej sprawie i napisałam co myślę. I nadal tak myślę. I pewnie można się było bez tego obyć. Decyzję powinno się podejmować sprawiedliwie.Karać wszystkich po równo.

Na forum działa często "efekt tłumu " jedna wizazanka cos napiszę i leci za nią stado popierających dziewczyn . Nie ma żadnych obozów czy grup. Podobnie jest na
stadionie

Dajmy wszystkim jeszcze jedną szanse.Ja chcę powrotu atmosfery miłości i pokoju. Jeżeli ktoś poczuł się publicznie obrażony(bo ja ociekających jadem i złośliwością PW czy maili nie piszę)przez jakąś moją wypowiedz to przepraszam.

I jeszcze mały apel: ceńmy szczerość bo brakuje jej zarówno w internecie jak i w codziennym życiu.

Edytowane przez architekt80
Czas edycji: 2008-05-30 o 03:35 Powód: musiałam coś dopisać:)
architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 05:31   #117
Klariska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nina_84 Pokaż wiadomość
Swoja na pewno nie, badz spokojna

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 06:32   #118
phdwao
Zakorzenienie

Ja nie miałam czasu wcześniej i dopiero teraz znalazłam ten wątek.
Chciałam dodać zwoje "trzy grosze".

Nie obchodzą mnie "wielkie przyjaźnie" tych kilku, kilkunastu Pań, ale skutek tego, co wyczyniają na forum jest moim zdaniem destrukcyjny dla naszej społeczności. Kilka lat temu nie było mowy o tego typu grupach(bo była równość i nie potrzebna była jakakolwiek dominacja),ktore zawiązują zwartą znajomość, niczym pakt "złosliwych czarownic", gdzie to na swoich spotkaniach(wątkach) wymieniają się zdaniami.

Rozumiem szczerośc, znajomość, prawo do wypowiedzi, ale to wszystko ma granice.Są wolne,ale to nasza wspólna wizażowa społeczność, którą niszczą. Nie wahaja się wypowiedzi kontrowersyjnych, czym niejednokrotnie uraziły inne osoby. Z jakej racji swoim buntem mogą dotykać innych, pytam jakim prawem?

Bez wątpienia od czasu powstania tej grupki wiząż nie jest ten sam. Wszystko zmieniło się na grosze bo zamiast wizażować razem,to robimy to przeciwko sobie. Nie podoba mi się to gęste powietrze...Widać na innych podforach,gdzie one się nie wypowiadają, że tam wszystko przebiegajak powinno.Rozumiemy się, doradzamy a nie docinamy. Wniosek z tego,żę tam gdzie ich nie ma jest normalnie...
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 06:37   #119
passionfruit
Zakorzenienie

Kurcze, ale się porobiło. Ale chyba taka "akcja" musi pojawić się raz na jakiś czas żeby oczyścić atmosferę.
Szkoda całkiem-spoko choć odkąd pamiętam to chyba była wizażanką, której złe posty zgłaszano non stop.
Stary 2008-05-30, 06:44   #120
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Ja nie miałam czasu wcześniej i dopiero teraz znalazłam ten wątek.
Chciałam dodać zwoje "trzy grosze".

Nie obchodzą mnie "wielkie przyjaźnie" tych kilku, kilkunastu Pań, ale skutek tego, co wyczyniają na forum jest moim zdaniem destrukcyjny dla naszej społeczności. Kilka lat temu nie było mowy o tego typu grupach(bo była równość i nie potrzebna była jakakolwiek dominacja),ktore zawiązują zwartą znajomość, niczym pakt "złosliwych czarownic", gdzie to na swoich spotkaniach(wątkach) wymieniają się zdaniami.

Rozumiem szczerośc, znajomość, prawo do wypowiedzi, ale to wszystko ma granice.Są wolne,ale to nasza wspólna wizażowa społeczność, którą niszczą. Nie wahaja się wypowiedzi kontrowersyjnych, czym niejednokrotnie uraziły inne osoby. Z jakej racji swoim buntem mogą dotykać innych, pytam jakim prawem?

Bez wątpienia od czasu powstania tej grupki wiząż nie jest ten sam. Wszystko zmieniło się na grosze bo zamiast wizażować razem,to robimy to przeciwko sobie. Nie podoba mi się to gęste powietrze...Widać na innych podforach,gdzie one się nie wypowiadają, że tam wszystko przebiegajak powinno.Rozumiemy się, doradzamy a nie docinamy. Wniosek z tego,żę tam gdzie ich nie ma jest normalnie...
Moze jakies konkrety zamiast lania wody O jakie grupki Ci chodzi ??????
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości