|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Cytat:
ja piernicze! jak tak bardzo sie oparzyłaś może na pogotowie jedz??!!
|
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to taki najbardziej powszechny środek na tego typu sprawy
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula ja tez sie poparzylam kilka miesiecy temu - chyba w piatym miesiacu- dokladnie tak samo ...wylalam na siebie wrzatek robiac herbate.... mialam bable na polowie brzucha i tak samo jak ty stosowalam zimne oklady... wiekszosc babli zniknela w ciagu kilku godzin ... i wszystko bylo ok... chociaz musze przyznac ze po 3 miesiacach mam jeszcze delikatne slady na skorze... ale staja sie coraz mniej widoczne.... nie radze uzywac zadnych masci bez konsultacji z lekarzem ..ja znalazlam w apteczce w pracy zel na oparzenia i kilka minut po posmarowaniu odkrylam ze lidokaina (jeden ze skladnikow zelu) w ciazy powinna byc unikana.... w kazdym razie powodzenia.... na pewno bedzie dobrze
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, dwa dni mnie nie bylo i godzina czytania.....jestescie normalnie zboczone !
No i przez to oczywiscie juz nic nie pamietam, ani komu mialam odpisac, oprocz tego : Jowisz, kobieto jak mi cie szkoda, co za cholerstwo, no ! Moze rzeczywiscie dla ciebie cc jest najlpeszym wyjsciem. Nie znam sie na tym , lekarz powinien wiedzic lepiej. Mam nadzieje, ze jest coraz lepiej i ze porod bedzie OK. MaladT, nie przejmuj sie jednym egzaminem, zdasz we wrzesniu... A ja jutro mam ostatni dzien w pracy !!!! A pojutrze baby shower, i wreszcie bede miala cos dla malego, bo az wstyd, ze nic nie mam jeszcze. Zdam wam pelna relacje w niedziele. Pozdawiam wszytskie. |
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
ja dzisiaj tak wczesnie bo wybieram sie na badania a tak strasznie mi sie nie chce W dodatku noc mialam nie przespana ze wzgledu ze pod moim oknem wracajacy ludzie nie oszczedzili sobie krzykow (juwenalia)...![]() Milego dnia Wam zycze |
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Leonka z rana
Ale wczesnie na badanka...Ja nie spie od 5,30 cos nie moglam dzis dluzej ![]() Znajac siebie zachce mi sie spac w najmniej oczekiwanym momencie dnia ![]() Czeka mnie dzis mycie okien - a wlasciwie jednego, bo wszystkich naraz nie dam rady. Nie cierpie tego Chyba zaraz bede musiala zrobic sobie sniadanko mimo, ze wczesnie ale juz mnie ssie w zoladku
|
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
no witam! ja wstałam 10 min pózniej i też coś podejrzewam ze kolo południa bede miala kryzys "spania"
Uważaj na siebie z myciem tych okien i zycze powodzenia
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko bede uwazac ale musze to jedno umyc bo jutro mam gosci, wiec tylko okna w tym pokoju robie - szkoda tylko ze sa najwieksze bo to balkonowe
![]() Nic juz przez nie nie widac - koszmar! A mnie juz bierze na spanie hehe. Tylko teraz to juz mi sie nie oplaca klasc, niebawem trzeba na zakupy isc |
|
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja tez juz wstałam, jakos źle mi się spało. Brzusio juz mniej boli, chyba będe żyć ale co sie nastresowałam to moje. Dziekuje za miłe słowa.Ide myć włoski, papa |
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
dzis ostatni dzien pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
jaka jestem szczesliwa zmykam, do wieczorka, potem bede zagladac czesciej milego dzionka, u mnie piekne słoneczko
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
No Asiula my tez sie zestresowalysmy...Dobrze ze brzusio juz mniej boli
Jowiszku - Ty tez juz nie spisz Jak tam dzisiaj Twoja tylnia czesc sie miewa
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Judi mysle że bez problemu mozesz sie z tą położna umówic jak cos to daj znać dam Ci numer telefonu
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczeta - oswiadczam wszem i wobec, ze chyba ruszylam z kopyta z zakupami dla malej
Przed chwila nabylam pieluchy flanelowe, komplet do obcinania pazurkow, termometr do kapieli, butelki, smoczki i z ciuszkow czapusie z imieniem i bodziaka z napisem Taka drobnica ale zawsze juz cos Tiaaa kto rano wstaje temu Pan Bog daje ![]() Normalnie jestem z siebie dumna hehe
|
|
|
|
#794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
nie mam sil nawet pisac. Nie moge chodzic, bo cos ciagle mnie kluje gdzies na dole gleboko i mam dola Musze siedziec w domu, na zewnatrz upaly, a w domu tez za duzo nie porobie, nawet prania nie moge zrobic...totalna zalamka i nuda.Jutro i w niedziele idziemy na szkole rodzenia, mam andzieje, ze jakos tam wytrzymam. pozdrawiam was |
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Hello Babeczki!
Mija, te klucia to pewnie rozchodzenie sie spojenia lonowego.. :/ mnie to dopadlo 2 tyg temu, do tego bol w pachwinach.. teraz jest juz okej, ale 9 miesiac zamierzam sie byczyc ile wlezie w koncu musze odpoczac przed wysilkiem hehehe ![]() a wiecie co? wczoraj postanowilam sobie zalozyc swoje gacie sprzed ciazy mysle sobie ze dojechac z nimi na tylek powinnam, ale sie nie dopne bo brzusio i efekty byl taki... wjechalam z nimi do polowy ud... doszlo mi chyba z 2cm... sie okazuje ze tyle mi sie chyba rozeszlo spojenie lonowe i mam szersza miednice, poza tym moj TZ mi powiedzial ze uda mi troszke przytyly.. wiec sie juz nie dziwie czemu nie wchodze w swoje gacie ![]() Nic bedzie wyzwanie po porodzie by dojsc do rozmiaru sprzed ciazy, hehehe pierwszy raz w zyciu bede na diecie i bede cwiczyc dla efektow a nie tylko dla lepszego samopoczucia, kondycji czy rzezby miesni ![]() Taka sobie ide dzis do terranowy zobaczyc te gacie, mysle ze sobie zapodam zreszta za ta cene to nawet jesli beda lekko odstawac z dlugoscia to i tak je kupie, bo w tych moich czarnych z H&M gaciach jest mi w te upaly za goraco
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie sie zastanawiacie co ja tu o tej porze robie.... a no na bezsennosc sobie cierpie. Poszlam spac o 20.40, bo po prostu padalam na pysk, po czym obudzilam sie o 24.00 i nie moge zasnac i w doatku zgaga mnie dopadla, wiec w koncu wstalam i zeszlam na dol poczytac co tu piszecie na biezaco, bo i tak mi teraz sie spac nie chce.... Zla jestem sama na siebie, bo jutro ostatni dzien w pracy a ja bede oczywiscie nieprzytomna jak zombii.... no ale co poczac. |
||
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KOSZMAR !!!! Co za okropne uczucie, takie ocieranie jedno o drugie jak sie chodzi nago... o zgrozo ! A tu jeszcze 6 tygodni.... nie wiem jak ja bede wygladac na koncu. Juz jestem mega slonica. |
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie dwie szyneczki ocierajace sie o siebie jak chodze, masakra
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie narzekam, jak pomysle o Jowiszku i jak ona cierpi, to nie mam sie na co skarzyc, ja na razie nie wiem co to hemoroidy i mam nadzieje, ze sie nie dowiem. Ale my sie dla tych dzieci poswiecamy, co ? I tak juz sie nie moge doczekac az zobacze Gino..... |
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) dzis mi sie snilo, ze mialam mojego Piotrusia przy sobie, ze karmilam go piersia, ze go przebieralam... jakze wielkie bylo moje zdziwienie po obudzeniu sie, ze Piotrus wciaz w brzuszku ale sie ciesze, bo to 1 sen ktory nie byl taki durnowaty i nierealny ![]() mnie narazie nic nie peka, jedynie nie lubimy sie z kolega cellulitem ktory raczyl osiasc na mojej dupci i udach.. no ale mam nadzieje, ze skutecznie go wypedze ![]() A Jowiszka to mi szkoda.. bidulka sie musi nacierpiec.. w sumie juz wiem czemu faceci nie sa stworzeni do rodzenia.. mojego od 3 dni glowa bolala (typowa migrena) i dzis w nocy wstawal ponoc 2 razy, wymiotowal, jadl... a na koncu wzial tabletke, a ja sniac o dziecku nie pamietam by wstawal, chyba niezly mialam zgon..
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
ja wróciłam z uczelni i w drodze [powrotnej tak źle się poczulam ze co chwile patrzyłam gdzie usiąść. ledwo doczłapałam do domu i teraz odpoczywam. Ale strasznie się czuję
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym na twoim miejscu, przelozyla wszystkie egzamy na wrzesien i porzadnie wypoczela, szkoda i ciebie i dziecka..
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Studia sa wazne, ale dziecko jest teraz najwazniejsze. Nie stresuj malej, ani siebie. Odpoczwaj jak najwiecej i mysl pozytywnie ! Przesylam pozytywne fluidy..... |
|
|
|
|
#807 | ||||
|
Rozeznanie
|
Poulette, Anisia - mam to samo.To ocieranie się tłuściutkich nóg jest straszne.Od kilku dni robie sobie tak intensywne smarowanko i masarze.Przecież nie będę cały czas chodzić w spodniach...Masakra
Jowiszku - kochana trzymaj się dzielnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj wieczorem zestresowałam siebie i męża bo miałam skurcze i zaczęło nam się wydawać, że się powtarzają regularnie a na dodatek każdy miał podobny przebieg - coraz bardziej bolało a potem nagle przechodziło.Dotarło do nas, że to naprawdę mogło być to.Już widziałam lekką panikę w ochach męża
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
problem we wrześniu to ja bede biegać po sądach i w głowie nie bede miała egzaminów. PO drugie ciezko się uczyć jak się ma maleństwo przed sobą. Zatem bede musiała sie uczyc za chwile bo w pon. egzamin. Jakos o ile nie padne na twarz musze dac rade... Narobiłam sobie przez tą ciąze duzo problemu i teraz musze sobie z tym poradzić. Niestety gdyby szanowny tatus nie dokładał problemów byłoby łatwiej. ale nie ma w zyciu tak dobrze
A teraz zjem 2 śniadanko i zacznę walkę z notatkami
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
A swoją drogą z "języka niemowląt" można się dowiedzieć naprawdę fajnych rzeczy.Wczoraj czytałam o karmieniu piersią i jest tam świetnie wytłumaczone dlaczego powinno się zmieniać pierś nie w czasie jednego armienia tylko po prostu karmic raz jedną a przy następnym karmieniu drugą.Mleko sklada sie z trzech rodzajów a te lecą po kolei.Jeśli dziecko ssie odpowiednio długo z jednej piersi to zje każdy rodzaj a w każdym z nich są inne, ważne dla niego skladniki.Jeśli jadło by z obu piersi to nie miało by szans zjeść tzw."mleka końcowego" w którym są ważne skłądniki odżywcze przyśpieszające wzrost.
Polecam "język niemowląt" jeśli ktoś nie lubi naukowego bełkokotu a woli przykłądy z życia wzięte i naprawdę dające do myślenia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

ja piernicze! jak tak bardzo sie oparzyłaś może na pogotowie jedz??!!

Jak tam dzisiaj Twoja tylnia czesc sie miewa