|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nadrabiałam Was przez weekend na raty i nie pamiętam już kompletnie do czego chciałam się odnieść Wczoraj wróciliśmy z nad morza. Pogoda była super. W sobotę leżeliśmy sobie na plaży Mały był bardzo grzeczny. Tylko wczoraj jak wróciliśmy to był problem z zasypianiem, normalnie idzie spać po 20 a wczoraj do 22 się męczyliśmy. Potem obudził się o 3:30 na jedzenie, a potem o 6 i już nie spaliśmy. Na szczęście po szczepieniu nic się nie działo.Rodzina mnie pyta co kupić małemu na chrzest a ja kompletnie nie mam pomysłu, muszę im dać szybko znać bo to już za dwa tygodnie podpowiedzcie co Wy byście chciały dla maluchów.Przypomniało mi się że wcześniej był temat ciemieniuchy chyba u Xzory. My też mamy leciutką i zaczęliśmy go kąpać w emolium, po kąpieli smaruję też emolium a potem idziemy na pielęgnację czyli smaruję mocno oliwką i wyczesuję dopóki się mały nie zacznie denerwować wygląda to coraz ładniejI jeszcze na temat kupy na ubrankach - ja prałam w loveli, bobini i ariel baby. Lovela i bobini - 4 razy muszę wyprać żeby zeszła kupa, a w ariel baby wystarczy raz. Jest drogi ale uwielbiam też jego zapach ![]() Minini mam nadzieję, że Wam także pogoda dopisze! Udanego wypoczynku Morelle super że impreza udana i zazdroszczę leciutko że napiłaś się winka też bym się chętnie tak zrelaksowała, ale jakiegoś szczególnego parcia nie mam, bo jak patrzę na synka to on mi wszystko zastępuje ![]() Carolles fajne zakupy! Ja też mam daleko do Tesco |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że wyjazd się udał.
Ja chciałam pamiątkę na chrzciny typu kolczyki. Ale ogólnie to pieniądze. W ogóle od pasa w górę wróciłam juz do swojego rozmiaru. Bez problemu weszłam dziś w koszule 32. Gorzej z dołem. Większość spodni zatrzymuje mi się na biodrach.
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja swoje spodnie wszystkie założę ale nie zapnę guzika
Chciałam jeszcze pytać czy prasujecie nadal wszystko dzieciom? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Super, impreza udana! Zazdroszczę trunków ![]() Jon Ja tak.samo... jeszcze się nie dopne. Ja jeszcze prasuje ... Kurde muszę jutro iść do tesco ![]() Chilli.i nonie chyba nas opuściły dziewczyny co u Was?Ale sie cieszę mieliśmy sobie nie kupować, ale on zaprosił nas na obiad i w ogóle nie mogłam.się powstrzymać Dorwałam mu książkę o.której już dawno mówił, ale się ucieszy. Postawię ją na biblioteczce i pobawie sie z nim w ciepło/zimno hi hi1505724673884.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3816 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda ze mam kawałek. Teraz się czaję na kombi zimowe bo widziałam ze już są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Jon fajnie ze wyjazd udany! 👍
Mega zazdroszcze Wam tych wyjazdow 😞 my mamy w niedziele rocznice slubu, musze kupic cos tżtowi bo na wycieczke nie ma szans. Ja ciagle prasuje wszystko. Przyzwyczailam sie a i jakos tak lepiej te ubrania wyprasowane wygladaja ☺ nawet nasze ubrania od razu prasuje i ukladam. Ja spodnie wciagne i te z wyzszym stanem nawet dopne a te nizsze niestety nie zapne. Moją bolączką jest brzuch i uda. Nie mam motywacji do cwiczen 😥 nie wiem czy nie sprowadzic orbitreka. Ania spodenki i zestaw z minnie 6-9 miesiecu 74 a body 9-12 - 80 niestety mniejszych nie bylo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
My ubranka nadal prasujemy
A z kupą jak jest na ubranku (zdarza nam się bardzo rzadko) to szybko namaczam w wodzie, później pranie w loveli i wszystko schodzi ![]() My z prezentów na chrzciny dostaniemy: krzesełko do karmienia, łóżeczko turystyczne z materacem turystycznym, gryzak drewniany, kubek doidy, piłki o różnej fakturze (różne wypustki mają). |
|
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tam często są przeceny ja się obłowiłam latem w zimowe rzeczy i w zestawy (śpiochy, body, legginsy). Warto tam zaglądać No i super spodnie dresowe ostatnio sobie kupiłam. Muszę sobie kupić jeszcze jakieś ciuchy po domu
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles - super promo w Tesco, fajnie ze udało ci sie kupić ubranka w takich cenach
JonSnow - super, ze weekend nad morzem udany i pogoda dopisała. Odnośnie prezentów na chrzest: - złote kolczyki - medalik Dobrze, ze ciemieniucha u synka puszcza. Moja miała sporą, teraz jest lepiej ale dalej walczymy. Ja nie prasuje ubranek Klaudii. Mała! Mąż na pewno sie ucieszy z takiego prezentu. Morelle - super, ze mieścisz sie w koszule 32! Bylysmy z Klaudią na spacerze w chuście. U mnie strasznie wieje i zapięłam nas dwie w bezrękawnik męża. Tak wiec nie muszę kupować kurtek 2w1. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas to musi być skok. Łucja dzisiaj po przebudzeniu rano była jak nowe dziecko. Jakie to rozgadane było, jak się śmiała, jak wpatrywała się we wszystko z radością
![]() Stresuję się mocno jutrzejszym szczepieniem Na razie jadę do ikei po trochę pierdółek Pierwszy raz w moim mieście, bo otworzyli u nas niedawno Życie tu już nigdy nie będzie takie samo Zawinę Lu w chustę i zobaczymy czy damy radę coś kupić Samantha super że Alex dobrze się bawił, a Maxiu był grzeczny. Zazdroszczę że lubi wózek, nasz stoi praktycznie nieużywany od kiedy wróciliśmy z wakacji do domu. Morelle super, że impreza udana. Kciuki za wizytę u neurologa! Carolles fajne zakupy Mam Tesco na drugim końcu miasta i nie bywam tam, szkoda. Ale moja mama ma pod nosem i często coś kupuje dziewczynom, Łucja ma też po Lili masę rzeczy z ff. Lubię te ciuszki.Wow, kiedy Ty prasujesz te wszystkie ciuchy?? U nas jest taki przerób, że musiałabym codziennie z godzinę przy desce chyba stać Codziennie pralka włączona, czasem 2 razy. Fakt, że mamy mały bęben.Prasujemy przed włożeniem każdy sobie, no i dzieciom. Widziałam kiedyś na fejsie takie urządzenie, które samo prasuje parą i składa w kosteczkę Od tamtej pory marzę o czymś takim ![]() Jon_Snow brawo za udany wypad nad morze! Ekstra, że pogoda Wam dopisała Super, że po szczepieniu ok. Co do prezentu na chrzest, to może śpiworek do spania? Czy masz już dwa? A może karta upominkowa do jakiegoś sklepu z dzieciowymi ciuchami albo w stylu https://www.mamissima.pl Poczytam sobie o ariel baby. Ja zawsze po prostu zapieram przed praniem, bo bez tego by w życiu nie zeszło. Ale denerwuje mnie to zapieranie... Piorę w loveli. A co do prasowania, to ja tylko pieluchy - bo nie lubię jak są wymięte. Na resztę nie mam czasu, no chyba że jakieś ubranko wymaga tego, bo źle wygląda, typu sweterek czy sukienka, to wtedy też. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Xzora niezły pomysł z tym bezrękawnikiem
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Ja mam.taki blezer spory z sinseya i tez nas zapinam w chuscie. Jon Zazdroszczę plazingu ![]() Carolles My rocznicę mamy dziś i też chciałam go wyciągnąć na.dwa-trzy dni w góry na przyszły weekend, bo ma wolne...ale wczoraj doszedł do wniosku, że trzeba trochę poodkladac kasę :/ więc pewnie pojedziemy tylko na jeden caaaly dzień bez spania. My dziś już po spacerze, Hugo zasypia właśnie, ja już zdążyłam sałatkę zrobić i odkurzyć. Więc mam chwilkę siąść do neta zamówić sobie buty Szukam.też kurtki przeciwdeszczowej/wiatrowki... ale wszystkie na jedno kopyto :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja moze przy dwojce tez zrezygnuje z prasownia 😜 narazie daje rade w sumie to tak jal piszesz godzinne dziennie stoje przy desce w trakcie drzemek Neli albo wieczorami jak Nela juz spi spedzam mily wieczor prasujac. Zawsze wynajde jakąs chwile na prasowanie. Czasami kilka razy w ciagu dnia podchodze do tematu i dopiero za 5 razem mi sie uda poprasowac cokolwiek 😂 nie jest lekko ale jest to mega wygodne ze wstaje rano i sie ubieram juz nie myslac ze musze poprasowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Mała to wszystkiego dobrego dla Was! 🎂😘 kolejnych pieknych rocznic ❤ u nas tez chodzi o kwestie finansowe. Moze za rok sobie odbijemy 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolles wow to podziwiam!
Ja bardzo lubię uprasowane rzeczy i taki porządeczek w szafie Ale po prostu nie chce mi się tyle czasu na to poświęcać Ale składam pościele i ręczniki metodą madame chic, to przynajmniej ładnie wyglądają, mimo że nieuprasowane Na razie pieluszki czekają aż poświęcę im z żelazkiem chwilę uwagi ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- A słyszałyście o tym małżeństwie z Białogardu?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien - udanych zakupów w Ikei! Pochwał sie zakupami. Kciuki za szczepienie!
Mała! Jakie buty zamawiasz? Carolles - odnośnie ubierania w wietrzną pogodę - czekam wlasnie na kombinezon na jesien który chroni od wiatru. Powinien dzisiaj albo jutro przyjść. Dzisiaj była osłonięta bezrękawnikiem TZ (ocieplany, chroni od wiatru) wiec było jej ciepło. Siilmariien - pytasz o to małżeństwo którym odebrali prawa rodzicielskie bo nie zgodzili sie na szczepienia? Oglądałam film ojca, który zamieścił. Straszne, terror państwowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3826 | |||||||
|
Zadomowienie
|
a my jeszcze w domu, nie nad morzem
![]() mieszkanie do ktorego mielismy jechac bedzie dopiero wolne od wtorku wiec jedziemy dziś w nocy. ludzie ktorzy tam byli przed nami jak sie dowiedzieli ze nie przyjezdzamy to przedluzyli swoj pobyt. Anna - twoja przespala w aucie 270km. a my mamy prawie 600km nad morze ![]() Cytat:
Cytat:
niech śpi - przynajmniej ja sie wysypiam. wiecznie to trwać nie bedzie. starszak juz nie chce z nami spac od dawna ![]() Cytat:
u mnie dzis 4 dzien i wszystko pasuje.. zmniejsza sie krwawienie. ehhh za szybko coś. Ty tez tylko kp, prawda?? Cytat:
moj dzis w nocy spał od 22 do 3.30!! cycki to mi miały pęknąć! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a szkoda!Cytat:
dziękuję za pomysły ![]() Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie prasowania, ja jeszcze prasuję ale mi się nie chce a młody miał ubrane ostatnio ciuszki niewyprasowane i nic mu nie było Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3828 |
|
MerDer 4ever
|
U nas piękna pogoda, słoneczko. Wywiesiłam pranie na balkonie i co? Deszcze leje, wichura jak ta lala. A młody na mnie śpi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles ja zazwyczaj.ubieram.na wyczucie, mam nadzieję że nie za ciepło, bo ja jestem zmarźluch. Body dł i.np.bluza ciepła i spodenki, teraz krótki rekaw body, na to cienka bluzeczka i dopiero cos grubszego jak kurteczka. Oczywiście spodnie, skarpetki czy butki i czapeczka.
Dziękujemy dla Was także mnóstwa miłości i wszystkiego najlepszego ![]() Pewnie, ze sobie odbijecie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3830 |
|
MerDer 4ever
|
Ja niektóre ubranka prasuje ale nie ze względów higienicznych tylko estetycznych. Chociaż Tz ostatnio tak sie rozpędził, że wszystko poprasowal
Czy na czole tez może byc ciemieniucha? Młody ma w niektórych miejscach na głowie taka sucha skore ale na czole zdecydowanie więcej No i nie sa to takie żółte łuski jak opisują w necie tylko sucha skóra. Nie wiem czy potrzebuje więcej nawilżenia czy to początek ciemieniuchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byc. U Klaudii zaczęło sie od czoła i to wlasnie sucha skóra była, a łuski na samej głowie. Z czoła tez od razu zeszło. Posmarowałam czoło linomagiem, po jakichś 20 minutach masowałam palcem i ta sucha zeszła. Potem czoło było trochę czerwone i smarowałam jeszcze kremem. Następnego dnia juz nie było śladu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
O dzięki! Dobrze, że mam w domu linomag Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To macie troszkę dalej nad morze będzie dobrze ![]() Cytat:
Moja Miśka miała ciemieniuchę na brwiach ale na czole nie |
||
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie ma lekką na brwiach i miał.nawet na uszach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Dziękuje wam za odpowiedź o inhalacji rzeczywiście cena nic specjalnego kupię jakaś polecona dla małego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sill
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łóżeczko mam, nawet mama kupiła dziś do siebie kolejne. Krzesło do karmienia ch e pod choinkę od chrzestnych. Teraz mi niepotrzebne. Tak to ona wszystko ma. Przeszły rzeczy z Re i są U neurologa ok. Dała skierowanie na rehabilitację bo jest mała asymetria. 5 spotkań. Po 90 zł :/ Usg przezciemiaczkowe profilaktycznie. Tez nie mamy w pakiecie :/ porażka. Ogólnie ok Zimno i ponuro. Dziś się dow, że rozwiązali mój departament. Będą 2 różne. Dużo zmian. Chyba zacznę szukać innej pracy już w marcu. Źle to wróży kredytowi na dom.
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy w poradni neonatologicznej i wszystko ok. Juz nie musimy chodzić. Mamy zalecenie profilaktycznie zrobić morfologie. Alicja waży już 4500g. Pięknie przybiera ![]() Ogolnie mój mąż na antybiotyku :/ ogolnie jakas plagą, nie mógł dostać się do lekarza, dopiero prywatnie poszedł. Nie wiem jak my się uchronimy w zdrowiu. Ktora lepsza sukienka? Muszę coś malej kupić na 1 urodziny mojej chrzesnicy received_1856794464360884.jpegreceived_1856794491027548.jpeg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio Hugo tak.mial na czole i głowie, wiecej nawilżania tylko i pieluszka mu peeling zrobiłam.
Karola Ja nie pomogę, bo.obie fajne. Zdrowia dla męża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie tez ta pierwsza sukienka Karolina.
Morelle z Re tzn skad bo gdzies przegapilam posta? Dobrze ze u neurologa ok. Kolczyki na chrzest to fajny prezent 😉 Mala dziekuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prawuje ale tylko dlatego że lepiej wyglądają
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Mały był bardzo grzeczny. Tylko wczoraj jak wróciliśmy to był problem z zasypianiem, normalnie idzie spać po 20 a wczoraj do 22 się męczyliśmy. Potem obudził się o 3:30 na jedzenie, a potem o 6 i już nie spaliśmy. Na szczęście po szczepieniu nic się nie działo.
też bym się chętnie tak zrelaksowała, ale jakiegoś szczególnego parcia nie mam, bo jak patrzę na synka to on mi wszystko zastępuje

mialam kiedys pomysl zeby odciagnac pokarmu na noc i napic sie lampke wina ale jak pomyslalam o siedzeniu z laktatorem to mi sie odechcialo
Biedna Pestka z tymi problemami brzuszkowymi
ale ta przerwa z jedzeniem szok! Nela jak mi spi czasamo ciagiem 4-5 h to sie zastanawiam czy jest zdrowa

szkoda ze mam kawałek. Teraz się czaję na kombi zimowe bo widziałam ze już są 

nie wiem czy nie sprowadzic orbitreka.
tam często są przeceny
i w zestawy (śpiochy, body, legginsy). Warto tam zaglądać 
Pierwszy raz w moim mieście, bo otworzyli u nas niedawno
Życie tu już nigdy nie będzie takie samo
Codziennie pralka włączona, czasem 2 razy. Fakt, że mamy mały bęben.

no i z Bombelkiem codziennie czy słońce, czy deszcz dwie godziny spaceruje, do tego często przyjmuje zła pozycję do karmienia (nie opieram pleców) i kręgosłup mnie boli i czuje się jak paralityk
mi się oczy zamykają a tu "glaszcz mnie" ale co robić glaskalam 

No i nie sa to takie żółte łuski jak opisują w necie tylko sucha skóra. Nie wiem czy potrzebuje więcej nawilżenia czy to początek ciemieniuchy