![]() |
#4951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Asik - lokalne grupy sprzedazowe na fb albo olx, u mnie sporo tego. Sprzedaj taniej albo wymien na dady, chusteczki czy coś potrzebnego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniła moja mama, że może bym dziś na ktg już torbę do szpitala wzięła? Bo może mnie zostawia. A ja się pytam, z jakiej paki mają mnie zostawić? Bez skurczy? To co że rozwarcie jest. Takie rozwarcie to i do piątku może być. Ech....
Deszcz leje, na spacer nie wyjdę. W domu wszystko wysprzatane. A mnie aż nosi. Jeszcze mąż wrócił z pracy z nocy , pyta się czy są skurcze, a ja do niego, że przez niego nie ma, bo mi w tym nie pomógł. Czy wy też jesteście takimi tykającymi bombami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Madzialenka ja też się zarzekałam, że jade tylko na ktg i w żadnym wypadku w szpitalu nie zostaję (a tak prognozowała tesciowa) no i miała rację z tym że ona twierdziła, że mnie zostawią na wywołanie a tu się wszystko naturalnie potoczyło. Z tym że ja od niedzieli czułam skurcze w miarę regularne co 6-7minut ale prawie nie bolesne. Ania, Aniołek serdeczne gratulacje ![]() U mnie parcie trwało dość długo bo chyba jakieś 40 minut. Niby Antoś mały ale nie mogłam główki urodzić. Lekarka uciskała mi brzuch przy każdym parciu a po każdym skurczu sprawdzała tętno i były momenty że serduszko biło bardzo wolno, już się bałam że będą chcieli kleszczy użyć albo próżniociągu. Ale po powiększeniu nacięcia w końcu się udało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Ostatni dzień lata tak, tatusiowie są zakochani w swoich dzieciach. Mam wrażenie, że dopiero po porodzie dociera do nich, że to ich dziecko. Ich własne. Ta mała kruszynka 😍
By był numer, jakby i mnie zostawili. Ale ja nie mam skurczy. Wczoraj miałam silne napinania brzuchu i już myślałam, że coś z tego będzie. Ale dziś spokój. Ja też Mai nie mogłam wyprzeć. To moja trauma. Też mi próżnociąg groził. Dopiero nacięcie pomogło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Rozeznanie
|
Jeszcze leżę i wypoczywam :P
Ale mam w planach jeszcze coś tu pozgarniać, potem do urzędu gminy lecieć coś złożyć, potem odbieram dziewczyny i na balet z Anielą. Jeszcze jakbym skombinowała paprykę, to bym zrobiła takiego pyyyycha dipa, bo ostatnio zrobiłam i tak dobry, że za szybko znika ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Rojku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystaw na Olx - ludzie bardzo często tam kupują. Ja tez wystawiam dzisiaj dwie paczki Pampers Premium Care 1 po 88 szt ponieważ wczoraj przerzuciliśmy sie na 2 i juz Oluś sie nie przesikuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Kasiu ooo czyli to była wina za małych pieluszek?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||||
Raczkowanie
|
Nooo wreszcie coś ruszyło!
![]() aniolekKB, gratulacje ![]() ania_mala, dla Was również gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle zauważyłam, że dość kiepsko znoszę ograniczenia jakie niesie z sobą rodzicielstwo... ![]() Cytat:
![]() ![]() ostatni_dzien_lata - słodki Antoś! ![]() blekitnams - super prezent i fajny pokoik ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
Madzialenka12344321 mam być na 11stą, a torbę weź. Nie zaszkodzi mieć przy sobie. Jak to mam torbę w bagażniku :P
#4961 |
Raczkowanie
|
Powiem wam jeszcze że rano przeżyłam szok jak stanęłam z ciekawości na wadze! Założyłam moje ulubione dresy i wydały mi się jakieś podejrzanie luźne w tyłku i udach. Na wadze -9 kg!!! Ja nawet tyle w ciąży nie przytyłam! Według ostatniego pomiaru od wagi sprzed ciąży(pomijając to ze 4 kg na początku schudłam) to bylo jakieś 3,5 kg na plusie. Ale w ostatnim miesiącu przybierałam prawie kilogram tygodniowo. Teściowa wczoraj twierdziła że duży brzuch jeszcze mam - 5 dni po porodzie to mam być już płaska jak deska zwłaszcza że nigdy taka nie byłam?! I tak dziwnie szczupła się sobie wydaję
![]() Apropo przesikiwania to my też wczoraj mieliśmy taką niespodziankę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Rojku tak mówisz? Ja to dziś od poniedziałku jestem jakoś sceptycznie nastawiona. Ale może faktycznie wrzucę do samochodu torbę. Albo może lepiej książkę. Jakby mnie zostawili i bym miała kisnąć na patrologii 🤐😱
Ostatni dzień lata oooo to zaszalalas z wagą ![]() Ech... Mam nadzieję, że mi się teściowa do szpitala nie wpakuje. I nie przyniesie alergenów. Jakos mam źle przeczucie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Pawie spróbuj ze spacerkiem. A może to podziała i będzie ładnie spał?
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
Rojku hehe
![]() Idę sobie pazurki u stóp zrobić. Zawsze to coś. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
Madzialenka Pawie, tak te zielone Pampersy Baby Dry.
Nie spodziewałam się, że od markowych Pampersów dziecko może dostać uczulenia, ale to ewidentnie wina pieluch, bo odkąd przeszłyśmy z powrotem na Dade krostki stopniowo zaczynają zanikać. Macie racje dziewczyny, wystawie na Olx, bo szkoda, żeby się zmarnowały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4969 |
Zakorzenienie
|
Ooo proszę. Ja mam ich jedno opakowanie kupione rozmiar 2. Zobaczymy.
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Raczkowanie
|
Heeej, strasznie duzo piszcie, zaraz spróbuję nadrobić.
![]() Byłam dziś w szpitalu u mojego lekarza prowadzącego. Czekałam 2 godziny.... ![]() ![]() Mam pytanie do dziewczyn po cc, jak sobie radziłyscie w szpitalu? Chodzi mi o wstawanie z łózka i ogólnie zajmowanie się maluchem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Migotka oooo proszę. To jednak CC. Ale ty chyba wolalas, co? Do czwartku mało czasu zostało. W środę kładziesz się do szpitala? Powodzenia.
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety musisz wiedzieć, że na początku jest ciężko, ale jak tylko zaczniesz chodzić, to ruszaj się jak najwięcej, spaceruj. W piątek wieczorem będzie już fajnie ![]() Też się bardzo boję jak to będzie. Przy 1 cc dali mi Kostka do karmienia, zabrali na noc, zebym odespała, a rano juz był ze mną mąż do pomocy. Zmieniał pieluchy i podawał synka do karmienia. A teraz będę sama.. jestem ogólnie bardziej przerażona niż przed pierwszym porodem ![]() ![]() Pawie, a dlaczego odpuścicie wyjazd w góry? Jezdziliscie wczesniej na sylwestra ze znajomymi? Z dziecmi jest tak, że pozwalają przypadkiem odkrywać nowe zajęcia i miejsca, które sprawią nam radość. I czy Twój synek ma na imię Mały? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Lilka dlaczego będziesz sama? Mąż z Kostkiem będzie siedział?
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
My ciagle się zastanawiamy nad imieniem, nie możemy się dogadać hehe Jeżeli nic się nie zmieni będzie miał na imię Szymon. 😊 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Melduje ze u mnie cisza. Bylam w pracy na kawie. Wszyscy stwierdzili, ze brzuch opadl. Faktycznie cos jest na rzeczy bo moge ganiac i zadyszki nie mam. Spiaca jestem okrutnie. Mialam sprzatac a leze z pilotem w reku i ciasteczkami.
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Migotka my też nie mamy jeszcze imienia ustalonego. 🤐
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Czbasia witaj w klubie. U mnie też zupelna cisza. Aż mi się nie chce iść na ktg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
aniolek, ania - gratulacje! Odpovzywajcie i cieszcie się maluchami
![]() blond - miałam pytać o psa, madzialenka mnie wyprzedzila, dobrze że się klimatyzuje ![]() pawie- u nas na szczęście też małej nie rusza szczekanie, przywykła w brzuchu. Co do wyjść na podworka, spróbuj, choćby blisko domu, to dodaje trochę pozytywnych emocji do tego gnicia w domu. Zgafzam się z lilką, że z dziećmi też może być fajnie. Mąż ostatnio stwierdził że z dziećmi to nawet lepiej, bo mnóstwo rzeczy można robić, których we dwoje byśmy nie zrobili. madzialenka- oby teściowa darowała sobie wizyte w szpitalu, nie potrzeba Ci przy noworodku problemow z alergią Mai.powodzenia z pazurami ![]() migotka - tak jak lilka, było tragicznie, ale też przez obkurczanie macicy. Tak jak lilka pisze - chodzić i jeszcze raz chodzić. Jak rozchodziłam się to było super, ale jak się zastałam to tragedia. Mąż w dzień bardzo dużo pomagał przy małej, był praktycznie ciągle i przebierał, podawał do karmienia. spałam 3 godziny z Zosią ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Aaaa pierwszy raz użyłam laktatora i zamroziłam 140 ml mleka - myślicie że to jest jedna porcja? Czy za mało? dzisiaj mamy 4t2d. Uznałam że w razie jakiejs nieplanowanej sytuacji lepiej mieć jakiś zapas w domu. I pytanie do mam- jak to jest ze zmianą pampersa. Mała śpi już 4 godziny, talże od 4,5h nie zmieniłam i nie wiem czy budzić i zmieniać czy dac jej spać? Nie chcę odparzeń, ale skoro śpi to raczej tragedii w tym pampku nie ma? Normalnie zmieniamy max co 3 h, bo albo jej przeszkadza albo wiem że jest k.pa ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Marta pazurki sobie zrobiłam. Łazienki wysprzątalam. Obiad zrobiłam.
Ładnie Zosia śpi. Super. To chyba nie jesteś aż tak umęczona? Wasze dzieci niedługo będą miały miesiąc a nasze jeszcze w brzuchach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Marta jakby miała za mokro to się obudzi ![]() Ja nie wybudzalam na zmianę pieluszki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zadomowienie
|
Gratuluje nowym dzieciom i ich mamom! I zazdroszcze szybkich porodow!
Dzisiaj wybralam sie do doradczyni laktacyjnej z moim wiecznie glodnym dzieckiem. Poradzila mi sprobowac masaz brzuszka przez 2-3 dni aby sprawdzic, czy moze mala po prostu ma wzdecia/powietrze w zoladku po jedzeniu i dlatego zachowuje sie, jakby chciala wiecej jesc. Sprobuje, zobaczymy. Ledwo przyszlam do domu to odebralam telefon, ze ominelam wizyte u lekarza, ale maja wolny termin dzis o 13:40. Zgadnijcie, gdzie ten lekarz? oczywiscie 100 metrow od tej pani od laktacji :/ Wiec nakarmilam mala i z powrotem te sama droga... Eliza ma juz 3.7kg, co oznacza, ze przytyla prawie 300g w ciagu ostatnich 6 dni, podczas gdy norma to 150-250g. W sumie to nie niespodzianka, jak widzialam ile ona je... Za pierwszym razem wsadzilam ja w chusto-nosidelko close caboo, bardzo dobre na krotkie trasy (tak godzine, poltorej), potem juz mala ma dosc i przelozylam ja do pozycji kolyski. Za drugim razem poszlam z wozkiem, tez dobrze sie sprawdza i leciutko sie prowadzi choc kola ma duze (babyzen recaro). Mam 3-kolowy wozek i brakuje mi blokady przedniego kola do jazdy prosto, ono jest bardzo skretne i leciutko pchne i juz skreca. Dobry do waskich korytarzy/uliczek, wozek zakreca w miejscu, nie potrzebuje dodatkowej przestrzeni na skret. |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie tak nie śpi, w nocu czasami jak zacznie pobudkę o 1 to później ma jeszcze o 3,4,6. Mam nadzieję że idziemy ku poprawie ![]() ![]() No my jutro mamy miesąc ![]() W takim razie nie budzę, pewnie sama wstanie zaraz ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-09-18 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.