|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Widac kazda ma inne doświadczenie w obsludze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Lotso witamy na świecie malutką
Będzie miała dobrze tyloma chłopami ![]() Czekamy na wieści od reszty! Spakowałam torbę, muszę dokupić tylko wodę i jakieś batoniki, wafle cokolwiek do jedzenia. Ubranka poprane, poprasowane, powiedzmy że ułożone. Mam wrażenie, że i tak zapomniałam o czymś ważnym. Tyle dziś emocji nam dziewczyny dajecie, że niedawno dopiero śniadanie zjadłam haha |
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Little Hope polecam intensywny szopping a nie jakies tam sprzatanie! 😀
Masakra ze juz po. Tz nagral mi filmik z malutka jak placze to zaraz wrzuce na fb |
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Lotso, a jak to w końcu wyszło, że Twój profesor był? Pisałaś, że go dziś nie będzie, to jednak przypadkiem pojawił się w szpitalu czy przyjechał specjalnie dla Ciebie?
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Coś po porannych emocjach nastała cisza 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny lotso ogromne gratulacje i najlepszy prezent pod słońcem masz, tz na bank będzie datę pamiętał😉
Alla jesteś moją bohaterką z tą pracą😃 Kalina little trzymam kciuki 😃 Worek się rozwiązał😉 Młoda ma nowy plac zabaw na podwórku,radoche ma. |
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie cisza
to teraz ☠☠☠☠☠☠☠y zanim akcja się znów rozbuja macie te organizery? Mój przyszedl. Chińczyk wysłał po miesiącu i od wysłania szedl dwa tygodnie:d aż jestem zdziwiona że takie to porządne i miesiste tylko szkoda że kieszonki nie są wielkie bo dużo nie wejdzie, chyba tam powtykam waciki, maść do tyłka, i drobiazgi bo pieluchy to na ścisk będą musiały wejść i chusteczki. Co trzymacie w waszych?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was rodziła z żelem położniczym lub chciałaby rodzić? Jest jakaś różnica?
Domawiam rzeczy na Gemini i jest promocja ze 150 na 10 zł (zaokrągliam) tylko dlatego, że termin do końca września, nie wiem czy zamawiać bo nie wiem czy urodzę do tego czasu. Jakie leki/witaminy warto kupić dla maluszka? Coś na temperature, brzuszek? |
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Katka ja mam w sumie już od dawna. Bardzo szybko "przyleciał"
. Jak widać jeszcze nic nie mam w kieszonkach IMG_0783.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Kasiastka wyszlo tak ze on mial jechac do warszawy ale wyjazd nie wypalil i wpadl tylko na obchod.wiedzial ze juz jestem.ale nie pytalam czy specjalnie. Jak wyslalam mu zdj to odpisal ze juz wszystko wie od tego co przeprowadzil operacje.takze trzymal reke na pulsie.jak go rano zobaczylam to momentalnie sie uspokoilam😊😊
No wlasnie cisza..a myslalam ze o 6 odpuszcza mi skurcze i znowu bedzie falszywy alarm i w koncu nie i juz po wszystkim uff. Co do podium- I tak Letstry rozwalila system - zgarnela podwojne podium na 2 watkach!!😀 zaatakowala z nienacka.ja to ostrzegalam od 2tyg ze sie czaje to Libra wywalczyla srebro😀 |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Poparłam ostatnia partie ciuchów
teraz pieluchy się piorą. Jak wyschnie to prasowanie. Teraz najważniejsza jest torba szpitalna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Aaa przykro mi nie wiem dlaczego nie moge wstawic na fb filmiku
|
|
|
|
#3523 |
|
Rozeznanie
|
Lotso, a jak po cesarce? Pionizuja Cię ? Kiedy? Jak się dba o ranę? Jakieś maści polecasz na blizne? Powiedzila bys jako doświadczona mama:P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Ciągle oglądam Twoje zdjęcie i nie mogę się napatrzeć,że takie maluszki są u nas w brzuszku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3524 |
|
nibyżona
|
Ja mam taki organizer
![]() ![]() Lotso wariatko na spokojnie poczekamy na filmik, może za duży jest? U mnie leje i wieje masakra. A ja prawie brałam udział w wypadku - przed taksówką w której siedziałam zderzyły się czołowo dwa auta, a my musieliśmy uciekać do rowu. Masakra, tak mi puls skoczył.
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze ci sie nic nie stało. A swoja droga zapinacie pasy w aucie? Ja w swoim mam adapter, a w taxi do tej pory nie zapinalam, az mi jeden taksówkarz zwrócił uwagę.. |
|
|
|
|
#3526 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze że nic się nie stało! Cytat:
|||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Tez zapinam zawsze, tak jak Katka pisze - dolny pod brzuchem
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
A co do organizerów, to jeśli któras z was ma w planach kupno tych pudełek z Ikea, które się wiesza na łóżeczko, to zmierzcie sobie grubość tej belki w łóżeczku, bo okazuje się, że nie do każdego łóżeczka pasują. Do mojego niestety nie, o czym przekonałam się po fakcie.
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Lotso gratulacje!!!
Ale sobie piękny prezent sprawiłaś na urodziny! Ale tu ciekawie na wątku macie fajnie się czyta. Pozdrawiam i kciukasy za następne porody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co u Ciebie?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Cherry dobrze, że wszystko w porządku 😘
Ja mam zawsze zapięte pasy. Cześć Ola! Co u Ciebie ? |
|
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jakieś smiechu warte slabiaki
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę z myślą, ze może kolejny dzieciaczek jest a tu niiic
Kallina, oby w końcu Cię porządnie wzięło i było szybko po wszystkim. Lekarze nic nie wróżą ile to jeszcze może potrwać? A ja jestem taka senna ze zaspałam i nie zrobiłam obiadu.. dopiero wstawiłam. Alla ciekawe jak sytuacja u Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze pasy zapinam. Wychodze z założenia że jak wypadnę przez to przez przednią szybę to raczej dziecka też to nie uratuje. A jak ktoś delikatnie puknie to pasy mnie nie ucisną tak żeby coś się stało bo w końcu pas jest pod i nad brzuchem.
|
|
|
#3536 |
|
nibyżona
|
Zapiete mam zawsze. Z tego co kiedyś patrzyłam lepiej je mieć niż nie, byleby dobrze umieścić
Tak mnie dziś brzuch boli, napina się, a teraz mały tak się przewala... nie mogę stać :/ Trudno, obiadu nie ma, mąż kazał leżeć i mieć w nosie. A ja się wsciekam bo trzeba jeszcze trochę rzecz zrobić... Na chwilę wlazlam do pepco i taką uroczą ramkę kupiłam ![]() ![]() mam jeszcze 3 gwozdzie dookoła tej lampki do ukrycia i zastanawiam się co.
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-09-18 o 15:42 |
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Agulek, nic nie wróżą, mój lekarz prowadzący mówił tylko, że może jeszcze dobę lub dwie wytrzymam, ale może urodze zaraz.
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydzielina dalej schodzi mocno brązowa. Do godziny będę się zbierać do szpitala. Czasami mocniejszy skurcz rak przycisnie że hej i najgorsze że jakby z krzyża idzie..oddechy brakuje...ale jak mija to luzik wydaje mi się że nie będę rodzić...wtedy...za 8 minut już wiem że jednak będę rodzić 😁 |
|
|
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola co tam u Ciebie?
Kalina długo Cie trzymają w niepewnosci... Dobrze, że jutro mam lekarza. Od wczoraj mam ból nad blizna po wyrostku, który pokazuje się przy każdym ruchu małej. Tak jakbym miała jakiegoś krwiaka pod skórą... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Alla na fb dała info, ze są mocniejsze i się zbiera ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Lotso jak się czujesz po cięciu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Będzie miała dobrze tyloma chłopami 

macie te organizery? Mój przyszedl. Chińczyk wysłał po miesiącu i od wysłania szedl dwa tygodnie:d aż jestem zdziwiona że takie to porządne i miesiste