|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
izus123 ty tez masz wesele w willi?? ja jak wcześniej wspominałam urządzamy wesele na mniejszej sali, tej restauracyjnej, bardzo fajny klimat tam jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
Wizazki pocieszcie mnie troche. Dziś rozmiawiałam z Paniami z salonów zaczełam wstepnie szukać sukni i wszystkie jak jedna orzekły, że maja tylko na salonach rozmiar 36, 38 a ja mam duzo wiekszy wiec juz sobie sukien nie poprzymierzam i musze zamowic moj rozmiar ze zdjecia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fenomenko,znajomych-znajomi ![]() Dziewczyny,ile placicie za wynajecie samochodow? Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-05-30 o 10:47 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Raczkowanie
|
hmm...
Jeśli chodzi o wiejski stół... cały czas się nad tym zastanawiam! Koszty są duże, tak jak już wspomniałaś! Poza tym w miejscu gdzie ja robię wesele (pałac) mam wrażenie że stół z kiełbasami i "samogonem" nie pasuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jeszcze troche czasu,zobaczymy co z tym stolem,bo prosiak-raczej nie. a gdzie jest Twoje wesele Lilu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Raczkowanie
|
Aha... Jednak jutro wybieram się do Krakowa w poszukiwaniu sukni. Mam nadzieję że coś wybiorę, bo jak nie to chyba odwolam całą imprezę...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny u mnie ma być wiejski stół, z tym, że on jest w cenie wesela.
W dodatku moja mama symbolicznie przygotowała sama nalewki -pomarańczówke, paprykówkę, cytrynówkę, gruszkówkę i śliwowicę (kupna). Mamy już kupione specjalne butelki, zamierzamy jeszcze do każdej doczepić np suszony plasterek cytryny, do ozdoby. Zawsze to jakieś urozmaicenie, a i myślę, że gościom się sposoba wiejski stół, bo pare osób z zagaranicy więc na pewno będą chcieli spróbować polskich specjałów. A tak z innej beczki, to nie wiem czy któraś z was ma wesele w Leśnym Dworze, ale siostra była z 2 tyg temu i mówiła, że jedna wielka porażka z jedzeniem, bardzo mało na stołach i praktycznie całe wesele głodna była. Więc wychodzi na to, że z jedzeniem u nich średnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Raczkowanie
|
izus123 Tak zamawiamy też wiejski stół
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Rozeznanie
|
My będziemy mieć prosiaka, bo nie podoba mi się wiejski stół.
Za wynajem limuzyny płacimy 2000zł.
![]() |
#4002 |
BAN stały
|
Uważam, że poprostu ludzie przyzwyczaili sie do tego, że jedzenia jest bardzo bardzo duzo - NIE DO PRZEJEDZENIA ale przecież nie jest to najwazniejszy element wesela.
Ważne jest by wszytsko ładnie wyglądało, było elegancko podane, aby goście się baili, podziwiali co para młoda im przygotowała. Poptarzcie jak jest w eleganckich restauracjach na weselach - jedzenia jest tyle ile trzeba, stoły sie nie uginaja od tego, jest tyle ile powinno sie w ciągu tych kilku godzin zjeść... Nie uwierzę że ktoś wyszedł glodny z wesela w Lesnym dworze no chyba że nic innego nie robił tylko siedział przy stole....byc może było mu nudno i chciał sie najeść więcej. dziewczyny, tj XXI w, nie przychodzimy na wesele aby sie najeśc, wystarczy 1 ciepły posiłek na powiatnie i 2 ciepłe kolejne w ciągu całej uroczystości...do tego zimne przekąski, słodkości, tort, wiesjki stół... To z pewnościa wystarczy! Podoba się Wam jak na wiejskich weselach stoły niemal że sie uginają od nadmiaru jedzenia, wszytsko bylejak podane, ludzie jedza jakby głodowali przez pół roku przed tym weselem. Okropne! Stoły maja wyglądac pieknie, mają byc piekne świeże kwiaty, piekna zastawa, szkło, alkohole, elegancko i skromnie....a nie jak sprzed 20 lat - zastaw się a postaw się. Nie wierzę, że zachwycacie sie długimi wiesjkimi stołami pełnymi jedzenia, bez klasy, bez umiaru. Nie zgadzam się, żę w lokalach jest za mało jedzenia, jest go w sam raz. lepiej skupic się na atrakcjach tego wiczoru, na wyglądzie i na szczęściu Pary Młodej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
BAN stały
|
Cytat:
W Krakowie na ul. Długiej jest bardzo dużo salonów. Odwiedz też stronke www.motamot.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Raczkowanie
|
Acha,Fenomenka,czyli musimy wziac wiejski stol na tyle osob ile jest gosci? Bo tak sobie myslalam,ze moze na 60-70 bym wziela(jako dodatek,a nie jako dodatkow "przystawka" ).nie wiesz moze czy cos takiego wchodzi w gre? Bo my mamy sporo dzieci i mlodziezy(kolo20),ktorzy raczej na wiejski stol sie nie rzuca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() QliniquSimply,zgdzam sie z Toba jesli chodzi o przepych na stolach.Mi rowniez podoba sie gusownie podane kilka dan, niz zaciapane obrusy salatka jazynowa i sledziami ![]() Lesny Dwor-jak dla mnie,jest ok.Bawilam sie tam na niejednym przjeciu-pelen profesjonalizm ![]() Puchatku,drogie te autka,chyba sobie odpuszcze. Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-05-30 o 12:47 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Rozeznanie
|
Porządne limuzyny w Kielcach są po 300zł za godz. Nasza też 300zł za godz. lub 2000zł bez ograniczeń. My mamy duże odległości i ten drugi wariant bardziej nam się opłaca.
#4007 |
Raczkowanie
|
izus123 nie mam pojęcia czy można sobie taką opcję wybrać, musiałabyś zasięgnąć informacji u właściciela, ale rzeczywiście masz dobry pomysł, po co zamawiać taki ogromy stół jak dzieci jest sporo i one nie skorzystają z niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Rozeznanie
|
Przyszły nam ozdoby na butelki, są śliczne
![]()
#4009 |
Zadomowienie
|
CliniqueSimply:
oj zgadzam się z tobą w 100%. ludzie się przyzwyczaili do dużej ilości jedzenia na weselach. a ja ze swojego doświadczenia wiem że je się co drugie danie. dlatego u mnie na weselu będzie obiad (po kościele) i dwa posiłki ciepłe + na stołach sałatki, ciasto, wędlina, śledzie. uwaząm ze to w zupełności wystarczy. choć wiem że znajdą sie i tacy co powiedzą że i tak za mało. lilusto: wybieraj się co prędzej bo ja ja byłam 15 maja zamawiać suknie (w krakowie) to pani powiedziała ze na wrzesień to jest taki ostateczny termin. jeśli masz później to dobrze |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
BAN stały
|
A jakie są Wasze menu? Podeslijcie swoje propozycje.
Ja proponuje np takie: 1. propozycja 1 Wino musujące Ciel de Paris 100 ml Chleb i sól Soczyste schabiki szpikowane morelami w akompaniamencie roladki indyczej z owczym serem na ogórkowym postumencie okraszone dwoma sosami Pieczywo mieszane , masło Zupa grzybowa z łazankami Dworski duet z gotowanej roladki kurczęcej i szpikowanych schabików podana z ziemniakami i sałatowym bukietem Fantazja lodowa w tulipanie z owocami przybrana leśnym kremem Półmiski wędlin i wyrobów własnych: szynka starowiejska , szynka wędzona z indyka , karkówka pieczona , rolada rycerska , pasztet z dziczyzny Półmiski marynat z naszej piwniczki: grzybki , patisony , papryczka , buraczki Śledziki w dwóch smakach Sałatka z marynowanych pieczarek z kiełkami słonecznika Sałatka cezar z sosem tuńczykowo- jogurtowym Dworski frykas z indyka przekładany warzywami w mozarelli z kopytkami i sałatką buraczkowo – brusznicową Kruche wstążki wołowe duszone z podgrzybkami i papryczkami Kwaśnica na wędzonce Kaskada owocowa Napoje zimne i gorące bez ograniczeń Kawa z mleczkiem , herbata z cytryną Woda mineralna Coca-cola Sok pomarańczowy Sok z czerwonych grapefruitów 2 propozycja Powitanie gości lampką wina musującego ok. godz. 16.00. Obiad Rolada z łososia nadziewana pikantnym serem lub pasztet pieczony na kompozycji z sałat z sosem żurawinowym lub ruloniki z szynki nadziewane szparagami lub sałata lodowa z łososiem i grejpfrutem lub sałatka z czterema serami lub mix kolorowych sałat z arbuzem Grzybowa z zacierką lub zupa brokułowa z ziołowymi grzankami lub zupa krem z łososiem lub chłodnik ziemiański lub krem z zielonymi szparagami Szynka wieprzowa pieczona w zielonym pieprzu i pierś z kurczaka nadziewana serem feta lub eskalopki cielęce z fasolową sałatką i zrazy wołowe zawijane w sosie własnym lub sosie grzybowym lub schab ze śliwkami i zawijasy z kurczaka lub kotlety wieprzowe w cieście ziołowym i roladki z indyka z boczkiem sałatką ze świeżego szpinaku z pomarańczami lub ryba panga pieczona w cieście cytrynowym i eskalopki wieprzowe Dodatki : zestaw surówek lub śródziemnomorska mieszanka warzywna na ciepło , ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza Tort - serwują Państwo Młodzi Kawa, herbata Przekąski - mogą być serwowane na stoły lub przygotowane na szwedzkim stole Półmisek staropolskich wędlin, pieczonych mięs i serów lub półmisek staropolskich wędlin i półmisek serów Jajka z kawiorem i łososiem lub różyczki z łososia na koperkowym sosie lub jajka w trzech smakach, Galaretka z kurczaka lub ryba faszerowana w sosie chrzanowym Sałatka z kukurydzy i kurczaka lub paluszki z kurczaka na sałacie lub sałatka z brokułami, papryką i jajkiem lub sałatka z tuńczyka w majonezie lub sałatka z paluszków krabowych w sosie słodko – kwaśnym, sałatka jarzynowa lub sałatka ziemniaczana ze śledziami lub sałatka mieszana z czerwoną fasolką lub sałatka drobiowa z pieczarkami lub sałatka z ziemniakami i wędzonym łososiem Chleb, masło, sos tatarski, chrzan, ćwikła Pierwsze gorące danie np. około godz. 22.00 indyk w pomarańczach z sałatką brokułową z fetą i migdałami lub roladki rybne nadziewane pieczarką w delikatnym sosie cytrynowym z ryżem lub kotlety karkowe w zielonym pieprzu z warzywami z grilla lub bitki z rostbefu z chili z kokardkami z makaronu lub szaszłyki z dwóch rodzajów mięs z ryżem lub sztufada wołowa z warzywami i sosem chrzanowym Drugie gorące danie np. około godz. 01.00 Boeuf Strogonow lub gulasz chłopski z chlebem lub kurczak w warzywach lub ragout z wątróbek drobiowych z pieczarkami Trzecie gorące danie np. około godz. 03.00 Barszcz czerwony z paluszkami kminkowymi lub pikantny rosół z frykadelkami lub kwaśnica z żeberkiem. Do picia : woda mineralna, sok pomarańczowy, kawa , herbata, inne rodzaje soków i coca cola do dyspozycji Gości w barze bez ograniczeń Dodatkowo: owoce sezonowe i trzy rodzaje ciast. |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
[quote=izus123;7723783]O nie,nie,tak nie moze byc! W ciemno suknie kupic? W sumie nie znam wagi problemu,bo moj rozmiar to wlasnie 36-38,ale przeciez MUSZA miec gdzies wiekszy wybor.proponuje zadzwonic do Krakowa do Madonny i Evity i do Czestochowy do Bianco.
Dziekuje ci za polecenie salonów napewno tam zadzwonie. A swoją drogą to takie krzywdzące bo jak można sie zdecydowac na suknie dla tak waznego momentu w życiu, oglądajac je tylko na manekinach lub stronach katalogu, przecież nie wszystkie dziewczyny maja rozmiar 36/38. |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka ma taki sam prablem co Ty i też jest podłamana... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Raczkowanie
|
Agnes... a kiedy ślub???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Raczkowanie
|
[quote=agnes208;7725751]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i plener masz na miejscu,piekne wnetrza,piekna okolica.Tylko troche daleko ![]() Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2008-05-30 o 14:55 Powód: post pod potem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Raczkowanie
|
izus123 a czy planujesz jakieś dekoracje robić, bo ja myślę że w Willi jest tak ładnie że tylko kwiaty na stół chyba zamówię, nie pamiętam teraz dokładnie ale jak podpisywaliśmy umowę to właściciel coś wspominał że za dodatkową opłatą mogą zrobić bukiety na stoły, ale jeszcze dokładnie muszę się wypytać o to, bo może w kwiaciarni zamówię
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Później postaram się załączyć fotki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Grudka,dziekuje za priva.ale przejdzmy na forum,moze jest ktos jeszcze zaineresowany autkiem.Z ktorego roku byl ten mercedes? I jakie koszta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Raczkowanie
|
izus123 Jeśli chodzi o balony, to już od zawsze wiedziałam że na moim weselu nie będzie ani jednego, mam na nie alergie, zresztą Willa jest bardzo ładna i w ogóle nie trzeba jej dekorować, jedynie o tych kwiatach myślę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.