|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Mala zobaczysz najgorzej jest z tymi pierwszymi zakupami
![]() ja dalej do was z prosba o opinie na temat wozka http://allegro.pl/item372343242_mika...parasolka.html kolor 108/101 |
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj kasiunia jakas totalna masakre przezylam u tego lekarza...nie dosc ze mi sie wkula dosc bolesnie to 2 pelne fiolki pobrala ze wzgledu ze robilam morf,HBs i WR...wyszlam i wyrzucilam wacik a po 5 min patrze a krew mi kapala doslownie z reki ale na szczescie mam juz to za soba...nie to zebym sie bala ale czuje niesmak po tym jak baba mi zie zle wkula...
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Leonka, a kto Ci wkuwal te igle? brrr...
|
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Leonka - tez myslalam o tym wozeczku kiedys ale jak na razie nie widzialam go nigdzie na zywo. Akurat dla mnie to wazne bo musze obadac czy wozio lekki. Ten wygladowo jest fajny (lepszy z przednim kolkiem podwojnym-zgrabniej wyglada) i czytalam opinie o nim -sa dobre
Sosnowa - ja tez kupilam smoczki uspokajajace Mojej kolezanki coreczka akurat ani smoka ani butelki z herbatka nie chce mimo ze ma kolke Drze sie wnieboglosy i nie daje sie uspokoic niczym...Juz raz wyladowaly w szpitalu z powodu silnej kolki. Nigdy nic nie wiadomo, jakie nam sie trafia dzieci ![]() Marticia - my to obie jestesmy siebie warte z tymi zakupami , albo jedna albo druga ma zastoj hehe
|
|
|
|
#846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Ale dzis upał.... uffff chciałam posiedzieć w ogrodzie ale jest tak ciepło że wróciłam do domu, normalnie masakra
![]() Za godzinke wraca mąż i jedziemy na wózkowe polowanie ![]() A jutro jedziemy z mężulem do Olsztyna, mam nadzieje że bedzie cieplo to wybierzemy sie na łódeczke nad jeziorko, później jakis dobry obiadek i do znajomych... ale sie ciesze taka weekendowa wycieczka, a że przy okazji mam zamiar zdac ostatni egzamin ale to tylko "dodatek" Mój baniaczek wygląda dzis lepiej, jeden (na szczęście ten wiekszy) pęcherz przez noc prawie sie wchłonał i teraz jest tylko zarózowiona skóra, a drugi - z którego zdarla się skora wyglada niestety gorzej, mam nadzięję że szybko się zagoi, bo wstyd się z takim brzuchem pokazywac na porodówce ![]() Dorbar - szczerze współczuję, ale dobrze ze Andy pokazał jki jest juz teraz, a nie np. po Twoim powrocie z Polski. Jego zachowanie jest obrzydliwe, wracaj do domu i dbaj o siebie ( tylko załatw jakos z nim żeby Ci na dziecko płacił - alimenty, czy cos) Sosnowa - ja mam jeden smoczek - dostałam w prezencie, ale pewnie i tak bym kupiła - w końcu kosztuje grosze, a nigdy nie wiadomo czy się nie przyda. I jeszcze gratulacje dla wszystkich Mam, które są dziś ostatni dzien w pracy. Podziwiam, ze tak długo wytrzymałyście. zTeraz życzę miłego wypoczynku |
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko moje czarne majtasy nie pasowaly a upal dzisiaj u nas gigantyczny! aa i kupilam se jeszcze sukienusie na ramiaczkach w kwiatuszki za 20zl
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nigdy na takie okazje nie trafiam. Szczegolnie te lniane ze sznureczkami by mi sie przydaly na wakacje (mam takie z zeszlego roku ale wjezdzam w nie do polowy tylka )
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki!!!
Tyle napisałyscie, ze godzina czytania a to tylko od wczoraj. Na dworze gorąco ale przynajmniej u mnie w domu chłodno bo wszystkie okna mam od północy Jutro pojadę sobie do mojej mamy i tam odpocznę. Chociaż głupio się czuję jak tak wokół mnie latają. Ale z drugiej strony w ciaży nie jest się zawsze . Truskaweczki kupione , koktajl zrobiony więc znowu się opiję ale to samo zdrowie.
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... BRZUCH MI SIE OBNIZYL!!! wczoraj przyjechal do nas szwagier i na moj widok pyta sie co mi sie stalo z brzuchem bo jakis kanciasty sie zrobil i strasznie nisko jest w porownaniu z ostatnim razem jak mnie widzial (to bylo dwa dni temu) .. ja rzeczywiscie narzekalam do meza ze nie moge siedziec normalnie bo mam brzuch na udach, ale w zyciu bym nie wpadla, ze to sie moze tak szyb ko stac .... maz tez stwierdzil, ze brzuch jakos inaczej wyglada i wczoraj siedzial i zaczal wyglaszac przemowy do brzucha..... a zapomnialam o najwazniejszym...... czy wy tez macie czasem takie dziwne skurcze w dole brzucha...takie przypominjace troche bol przed okresem?
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wroce z pracy to strzele se fote i sie wam pokaze )Leleth, wczoraj zanotowalam bol okresowy przez jakies 5min, z tego co slyszalam to Jowiszek tez.. drzyjmy, godzina zero nadchodzi ![]() ![]()
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
w king kross jest chyba. raz tam spodnice za chora cene kupilam
![]() znow brak polskich liter,pisze lewa reka,opieam sie na prawej. ja chce na zakupy, chce sandaly jutro mina 2 tyg w lozku![]() bole okresowe mam 3ci dzien jakos, dzis juz byl, teraz spokoj. |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
no co ty!!??? takie wielkie miasto a takiego zwyklego sklepu nie maja.. toz to skandal!
to jest taki outlet, ubrania sa za smieszne pieniadze, ale tez tak wygladaja, wiec trzeba naprawde dobrze polowac by upolowac cos co sie nadaje do wyjscia na zewnatrz.. to zapraszam was dziolszki do Gliwic
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na to wyglada ze ja pierwsza zostane ciocia a tak powaznie to trzymaj sie tam |
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś był na głównej ulicy w Poznaniu bo sobie tam kurtkę kupiłam ale teraz spróbuję znaleźć tak jak Jowiszek mówi w King Crossie
|
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
tak z ciekawosci sprawdzilam i unas tez nie ma...no ale rzeszów w koncu to jakies zadupie jest
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
I dupa w King Corssie nie ma
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
poświęciłam się i podniosłam z łóżka. popierd.. mi się, spódnica jest z Taranko.
już się nie kładę, zrobię sok z marchwi i jabłek (kupiliśmy sobie małą sokowirówkę), a potem prysznic, co jakiś czas muszę myć tę moją ranę i od nowa maść nakładać. no i wrócę do łózka bo gdzieżby indziej. edit. nowaken oni to likwidowali na marcinie po to żeby się gdzieś przenieść chyba. może na półwiejską ? |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Moze tam to przenieśli muszę usiąść i poszukać ale zaraz ide robic obiadek potem poszukam
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj mam takie bóle jak na okres jeszcze... nawet łapki mi opuchly i ciezko sie cokolwiek robi.. palców nie zegne o kostkach nie wspomne masakra, rwa nadal rwie
Mnie sie wydaje ze brzuch tez jakos nisko bo czuje go na kolanach dosłownie.. boję się że poród tuż tuż Ja po 2,5h drzemce i obiadku więc nie mowcie że się nie oszczędzam... teraz będe gdzieś do 18 się uczyć potem przerwa na kolację i dalej z nauką... na szczęście uczenie mam na pól leżąco na łóżku więc powinnam dać radę... chociaż nie wiem bo przed snem wzielam Apap bo mnie głowa bolała strasznie i nie pomogło nadal napinkala do tego te łapy opuchły i podczas snu akcja ból brzuchaŻaluję że z domu jednak nie wziełam tego ciśnieniomierza kurde bo boje sie ze dzisiaj jest grubo ponad 140. ost. jak się podobnie czułam miałam 139, tyle że wtedy nie było aż tak źle jak dzisiaj. Ja nie chcę rzucawki mieć!!!
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję. Tam jest różnie, zależy na jaką babkę się trafi. Ja jak byłam na glukozie 75 g to za każdym pobraniem, choć mnie dziabały dwie rożne babeczki bolało, a za drugim razem po 2 godzinach to też myślałam, że krew mi sie lać nie przestanie bo mam te same badania co Ty kochana Martusia wózeczek też bardzo fajny, ale szczerze to bardziej podobają mi się te co najpierw wklejałaś taki wózeczek chciałam od początku, choć może te 3 kołowe są bardzo wygodne, to mimo wszystko. Właśnie pierdyknęłam pracą. Na weekendzie jeszcze popiszę i myślę, że spokojnie skończę w poniedziałek. Może się dziś pobyczę z gazetkami
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Ech co za dzień... Nieprzytomna jestem, nic mi się nie chce i humor nie tego....
Z tego wszystkiego oglądnęlam sobie filmiki z porodu i skończyło się tak, że sobie pochlipałam..Jakie to okropne, nic w tym pięknego Ta głowa wychodząca, i to dziecko takie wijące się, powykrzywiane wrzeszczące Ech, wiem, że tak gadam, bo muszę się oswoic.. I w ogóle jakies głupie myśli po głowie mi chodzą typu - czy będę umiała urodzić... P.S. na youtubie są tez filmiki z cesarki. Nie oglądałam, bo nie jestem tam zarejestrowana, a sa od 18 lat. Szczerze mówiąc myslę, że cesarka jest równie obrzydliwa... |
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
aha pisałyscie o sytuacji mojej i pana M. On sie nadal nie odzywa, a ja też nie mam zamiaru. Jednak wiecie przydałby mi się ktoś kto by mnie np. na uczelnie podwiózł czy zrobił zakupy. Juz np. 3 dzień chcę iść po chleb do sklepu ale po prostu nie mam siły i zawsze coś innego zjem, byle jakoś funkcjonowac. Nie wiem czemu ale odechciewa mi się wszystkiego. Normalnie potrzebuje tylko jakiejs pomocy ale w tych czasach to jedynie kopa w dupe mozna dostac
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
sosnowa ja chodzę na szkołę rodzenia ale tez mam takie mysli czy dam radę, bo przecież w nerwowych sytuacjach to ja zapominam np. o oddychaniu, a jak wiadomo to tutaj jest naważniejsze
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Ale głupie myślo chodzą....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Drze sie wnieboglosy i nie daje sie uspokoic niczym...Juz raz wyladowaly w szpitalu z powodu silnej kolki. Nigdy nic nie wiadomo, jakie nam sie trafia dzieci 
, albo jedna albo druga ma zastoj hehe

Ja tam nigdy na takie okazje nie trafiam. Szczegolnie te lniane ze sznureczkami by mi sie przydaly na wakacje (mam takie z zeszlego roku ale wjezdzam w nie do polowy tylka 

na szczęście uczenie mam na pól leżąco na łóżku więc powinnam dać radę... chociaż nie wiem bo przed snem wzielam Apap bo mnie głowa bolała strasznie i nie pomogło nadal napinkala do tego te łapy opuchły i podczas snu akcja ból brzucha
współczuję. Tam jest różnie, zależy na jaką babkę się trafi. Ja jak byłam na glukozie 75 g to za każdym pobraniem, choć mnie dziabały dwie rożne babeczki bolało, a za drugim razem po 2 godzinach to też myślałam, że krew mi sie lać nie przestanie