Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-30, 13:08   #841
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

Mala zobaczysz najgorzej jest z tymi pierwszymi zakupami

ja dalej do was z prosba o opinie na temat wozka
http://allegro.pl/item372343242_mika...parasolka.html kolor 108/101
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:12   #842
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Leoncia jak tam po badaniach? Dużo krwi Ci upuścili? Ja idę w poniedziałek brrrr teraz ślęczę nad pracą, nienawidzę tego bleeeeeeeeeh.
Oj kasiunia jakas totalna masakre przezylam u tego lekarza...nie dosc ze mi sie wkula dosc bolesnie to 2 pelne fiolki pobrala ze wzgledu ze robilam morf,HBs i WR...wyszlam i wyrzucilam wacik a po 5 min patrze a krew mi kapala doslownie z reki ale na szczescie mam juz to za soba...nie to zebym sie bala ale czuje niesmak po tym jak baba mi zie zle wkula...
Stary 2008-05-30, 13:28   #843
marticia
Zakorzenienie

Leonka, a kto Ci wkuwal te igle? brrr...
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:33   #844
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Leonka, a kto Ci wkuwal te igle? brrr...
Właśnie się zdziwiłam bo ta sama baba co zawsze...no zbyt sympatycznie to ona nie wygląda ale tak to jeszcze nigdy mi sie nie wkuwała...
Stary 2008-05-30, 13:35   #845
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Leonka - tez myslalam o tym wozeczku kiedys ale jak na razie nie widzialam go nigdzie na zywo. Akurat dla mnie to wazne bo musze obadac czy wozio lekki. Ten wygladowo jest fajny (lepszy z przednim kolkiem podwojnym-zgrabniej wyglada) i czytalam opinie o nim -sa dobre

Sosnowa - ja tez kupilam smoczki uspokajajace Trudno wyczuc czy sie przydadza ale jakiegos smoka trzeba miec. A nuz tylko tym dzidziola uspokoisz?
Mojej kolezanki coreczka akurat ani smoka ani butelki z herbatka nie chce mimo ze ma kolke Drze sie wnieboglosy i nie daje sie uspokoic niczym...Juz raz wyladowaly w szpitalu z powodu silnej kolki. Nigdy nic nie wiadomo, jakie nam sie trafia dzieci

Marticia - my to obie jestesmy siebie warte z tymi zakupami , albo jedna albo druga ma zastoj hehe
Stary 2008-05-30, 13:39   #846
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Leonka - tez myslalam o tym wozeczku kiedys ale jak na razie nie widzialam go nigdzie na zywo. Akurat dla mnie to wazne bo musze obadac czy wozio lekki. Ten wygladowo jest fajny (lepszy z przednim kolkiem podwojnym-zgrabniej wyglada) i czytalam opinie o nim -sa dobre
ja pewnie narazie dam sobie spokoj...bo fakt co z tego ze on ladnie sie prezentuje itd jak moze w ogole sie nie sprawdzic...no nic pojezdzimy popatrzymy po sklepach moze akurat cos ciekawego znajdziemy...a jak juz nic sie nie znajdzie to pewnie sie zdecyduje na ten pierwszy...
Stary 2008-05-30, 13:44   #847
asiula_n
Rozeznanie

Ale dzis upał.... uffff chciałam posiedzieć w ogrodzie ale jest tak ciepło że wróciłam do domu, normalnie masakra

Za godzinke wraca mąż i jedziemy na wózkowe polowanie a później jeszcze jakies drobiazgi dla malucha
A jutro jedziemy z mężulem do Olsztyna, mam nadzieje że bedzie cieplo to wybierzemy sie na łódeczke nad jeziorko, później jakis dobry obiadek i do znajomych... ale sie ciesze taka weekendowa wycieczka, a że przy okazji mam zamiar zdac ostatni egzamin ale to tylko "dodatek"

Mój baniaczek wygląda dzis lepiej, jeden (na szczęście ten wiekszy) pęcherz przez noc prawie sie wchłonał i teraz jest tylko zarózowiona skóra, a drugi - z którego zdarla się skora wyglada niestety gorzej, mam nadzięję że szybko się zagoi, bo wstyd się z takim brzuchem pokazywac na porodówce

Dorbar - szczerze współczuję, ale dobrze ze Andy pokazał jki jest juz teraz, a nie np. po Twoim powrocie z Polski. Jego zachowanie jest obrzydliwe, wracaj do domu i dbaj o siebie ( tylko załatw jakos z nim żeby Ci na dziecko płacił - alimenty, czy cos)

Sosnowa - ja mam jeden smoczek - dostałam w prezencie, ale pewnie i tak bym kupiła - w końcu kosztuje grosze, a nigdy nie wiadomo czy się nie przyda.

I jeszcze gratulacje dla wszystkich Mam, które są dziś ostatni dzien w pracy. Podziwiam, ze tak długo wytrzymałyście. zTeraz życzę miłego wypoczynku
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 13:51   #848
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Anisia..hihihi.. z tymi gaciami to skads to znam. Niedawno dzielilam gacie na dwie kupki..i w tej kupce gaci, ktore teraz moger uzywac znalazly sie tylko 3 pary gaci, wiec juz dokupilam sobie wieksze, leciutkie, przezroczyste..wlasciwie niewidoczne..hihihi. Tylko takie w upaly mi odpowiadaja.
A propos gaci., co myslicie o tych z pasem ciazowym? czy one sa wygodne i czy warto je kupowac?
Marti, hehhe fajnie ze w ogole masz w domu gacie ktore mozna podzielic na kupke "wchodze" "nie wchodze" moje gacie wszystkie wisza i czekaja na lepsze czasy, a dzis upolowalam juz w terranowie 2 pary dresiakow takie mrrrr biale z rozowym paseczkiem i jedne lniane wiazane pod bdziuchem na sznurki no i niestety musialam kupic M, baj baj S (przynajmniej narazie) tylko moje czarne majtasy nie pasowaly a upal dzisiaj u nas gigantyczny! aa i kupilam se jeszcze sukienusie na ramiaczkach w kwiatuszki za 20zl

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:02   #849
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Marti, hehhe fajnie ze w ogole masz w domu gacie ktore mozna podzielic na kupke "wchodze" "nie wchodze" moje gacie wszystkie wisza i czekaja na lepsze czasy, a dzis upolowalam juz w terranowie 2 pary dresiakow takie mrrrr biale z rozowym paseczkiem i jedne lniane wiazane pod bdziuchem na sznurki no i niestety musialam kupic M, baj baj S (przynajmniej narazie) tylko moje czarne majtasy nie pasowaly a upal dzisiaj u nas gigantyczny! aa i kupilam se jeszcze sukienusie na ramiaczkach w kwiatuszki za 20zl
Jezuuu a ta znow kusi....Bys kupila mi jakies galotki albo kiece i wyslala w paczusi Ja tam nigdy na takie okazje nie trafiam. Szczegolnie te lniane ze sznureczkami by mi sie przydaly na wakacje (mam takie z zeszlego roku ale wjezdzam w nie do polowy tylka )
Stary 2008-05-30, 14:04   #850
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cześć Kobietki!!!
Tyle napisałyscie, ze godzina czytania a to tylko od wczoraj.
Na dworze gorąco ale przynajmniej u mnie w domu chłodno bo wszystkie okna mam od północy więc siedząc w domu w ogóle nie odczuwam tego ciepła ani fruwających pyłków.

Jutro pojadę sobie do mojej mamy i tam odpocznę. Chociaż głupio się czuję jak tak wokół mnie latają. Ale z drugiej strony w ciaży nie jest się zawsze.

Truskaweczki kupione, koktajl zrobiony więc znowu się opiję ale to samo zdrowie.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:04   #851
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Jezuuu a ta znow kusi....Bys kupila mi jakies galotki albo kiece i wyslala w paczusi Ja tam nigdy na takie okazje nie trafiam. Szczegolnie te lniane ze sznureczkami by mi sie przydaly na wakacje (mam takie z zeszlego roku ale wjezdzam w nie do polowy tylka )
Monis, to pomierz mi sie dobrze na dlugosc i szerokosc a pojde i zapodam i wysle

It is what it is

Stary 2008-05-30, 14:04   #852
leleth
Wtajemniczenie

Wiecie co... BRZUCH MI SIE OBNIZYL!!! wczoraj przyjechal do nas szwagier i na moj widok pyta sie co mi sie stalo z brzuchem bo jakis kanciasty sie zrobil i strasznie nisko jest w porownaniu z ostatnim razem jak mnie widzial (to bylo dwa dni temu) .. ja rzeczywiscie narzekalam do meza ze nie moge siedziec normalnie bo mam brzuch na udach, ale w zyciu bym nie wpadla, ze to sie moze tak szyb ko stac .... maz tez stwierdzil, ze brzuch jakos inaczej wyglada i wczoraj siedzial i zaczal wyglaszac przemowy do brzucha..... a zapomnialam o najwazniejszym...... czy wy tez macie czasem takie dziwne skurcze w dole brzucha...takie przypominjace troche bol przed okresem?
Stary 2008-05-30, 14:06   #853
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Anisia a gdzie kupiłaś to sukienkę za dwadzieścia złotych.?? Bo mi przydałaby się jakaś sukienka bo może pojadę nad morze

Stary 2008-05-30, 14:08   #854
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
czy wy tez macie czasem takie dziwne skurcze w dole brzucha...takie przypominjace troche bol przed okresem?
Mi się coś takiego ostatnio zdarzyło i jak powiedziałam na głos to mój mąż się ze mnie śmiał. Ale jakość raz tak poczułam i nic z tego nie wyniknęło, a musze się jakość trzymac bo mój lekarz na urlopie

Stary 2008-05-30, 14:16   #855
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Anisia a gdzie kupiłaś to sukienkę za dwadzieścia złotych.?? Bo mi przydałaby się jakaś sukienka bo może pojadę nad morze
w terranowej

jak wroce z pracy to strzele se fote i sie wam pokaze )

Leleth, wczoraj zanotowalam bol okresowy przez jakies 5min, z tego co slyszalam to Jowiszek tez..
drzyjmy, godzina zero nadchodzi

It is what it is

Stary 2008-05-30, 14:22   #856
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
w terranowej

jak wroce z pracy to strzele se fote i sie wam pokaze )

Leleth, wczoraj zanotowalam bol okresowy przez jakies 5min, z tego co slyszalam to Jowiszek tez..
drzyjmy, godzina zero nadchodzi
Ale jaja w Poznaniu nie ma tego sklepu

Stary 2008-05-30, 14:26   #857
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
w king kross jest chyba. raz tam spodnice za chora cene kupilam
znow brak polskich liter,pisze lewa reka,opieam sie na prawej.
ja chce na zakupy, chce sandaly jutro mina 2 tyg w lozku

bole okresowe mam 3ci dzien jakos, dzis juz byl, teraz spokoj.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:27   #858
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
no co ty!!??? takie wielkie miasto a takiego zwyklego sklepu nie maja.. toz to skandal!
to jest taki outlet, ubrania sa za smieszne pieniadze, ale tez tak wygladaja, wiec trzeba naprawde dobrze polowac by upolowac cos co sie nadaje do wyjscia na zewnatrz..

to zapraszam was dziolszki do Gliwic

It is what it is

Stary 2008-05-30, 14:30   #859
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Wiecie co... BRZUCH MI SIE OBNIZYL!!! wczoraj przyjechal do nas szwagier i na moj widok pyta sie co mi sie stalo z brzuchem bo jakis kanciasty sie zrobil i strasznie nisko jest w porownaniu z ostatnim razem jak mnie widzial (to bylo dwa dni temu) .. ja rzeczywiscie narzekalam do meza ze nie moge siedziec normalnie bo mam brzuch na udach, ale w zyciu bym nie wpadla, ze to sie moze tak szyb ko stac .... maz tez stwierdzil, ze brzuch jakos inaczej wyglada i wczoraj siedzial i zaczal wyglaszac przemowy do brzucha..... a zapomnialam o najwazniejszym...... czy wy tez macie czasem takie dziwne skurcze w dole brzucha...takie przypominjace troche bol przed okresem?
OMg jak tak czlowiek czyta o takich sytuacjach to dopiero sobie zdaje sprawe jak juz nie dlugo nam zostalo...Leleth ja mam podobnie z tymi bolami ale brzucha jeszcze nie trzymam na kolanach i na to wyglada ze ja pierwsza zostane ciocia a tak powaznie to trzymaj sie tam
Stary 2008-05-30, 14:30   #860
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Kiedyś był na głównej ulicy w Poznaniu bo sobie tam kurtkę kupiłam ale teraz spróbuję znaleźć tak jak Jowiszek mówi w King Crossie

Stary 2008-05-30, 14:32   #861
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

tak z ciekawosci sprawdzilam i unas tez nie ma...no ale rzeszów w koncu to jakies zadupie jest
Stary 2008-05-30, 14:35   #862
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

I dupa w King Corssie nie ma

Stary 2008-05-30, 14:42   #863
jowisz
Zakorzenienie

poświęciłam się i podniosłam z łóżka. popierd.. mi się, spódnica jest z Taranko.

już się nie kładę, zrobię sok z marchwi i jabłek (kupiliśmy sobie małą sokowirówkę), a potem prysznic, co jakiś czas muszę myć tę moją ranę i od nowa maść nakładać.
no i wrócę do łózka bo gdzieżby indziej.

edit. nowaken oni to likwidowali na marcinie po to żeby się gdzieś przenieść chyba. może na półwiejską ?
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:46   #864
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Moze tam to przenieśli muszę usiąść i poszukać ale zaraz ide robic obiadek potem poszukam

Stary 2008-05-30, 14:59   #865
maladT
Zakorzenienie

ja dzisiaj mam takie bóle jak na okres jeszcze... nawet łapki mi opuchly i ciezko sie cokolwiek robi.. palców nie zegne o kostkach nie wspomne masakra, rwa nadal rwie
Mnie sie wydaje ze brzuch tez jakos nisko bo czuje go na kolanach dosłownie.. boję się że poród tuż tuż

Ja po 2,5h drzemce i obiadku więc nie mowcie że się nie oszczędzam... teraz będe gdzieś do 18 się uczyć potem przerwa na kolację i dalej z nauką... na szczęście uczenie mam na pól leżąco na łóżku więc powinnam dać radę... chociaż nie wiem bo przed snem wzielam Apap bo mnie głowa bolała strasznie i nie pomogło nadal napinkala do tego te łapy opuchły i podczas snu akcja ból brzucha
Żaluję że z domu jednak nie wziełam tego ciśnieniomierza kurde bo boje sie ze dzisiaj jest grubo ponad 140. ost. jak się podobnie czułam miałam 139, tyle że wtedy nie było aż tak źle jak dzisiaj. Ja nie chcę rzucawki mieć!!!

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 15:00   #866
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
Oj kasiunia jakas totalna masakre przezylam u tego lekarza...nie dosc ze mi sie wkula dosc bolesnie to 2 pelne fiolki pobrala ze wzgledu ze robilam morf,HBs i WR...wyszlam i wyrzucilam wacik a po 5 min patrze a krew mi kapala doslownie z reki ale na szczescie mam juz to za soba...nie to zebym sie bala ale czuje niesmak po tym jak baba mi zie zle wkula...
O kurcze Martusia współczuję. Tam jest różnie, zależy na jaką babkę się trafi. Ja jak byłam na glukozie 75 g to za każdym pobraniem, choć mnie dziabały dwie rożne babeczki bolało, a za drugim razem po 2 godzinach to też myślałam, że krew mi sie lać nie przestanie Z kolei ostatnio, na samej morfologii babeczka zrobiła to super, prawie nie poczułam i krew też niemal od razu przestała się lać, niestety to zależy na kogo się trafi. Ja drżę bo mam te same badania co Ty kochana

Martusia wózeczek też bardzo fajny, ale szczerze to bardziej podobają mi się te co najpierw wklejałaś Zwłaszcza, że ja jestem upośledzona na punkcie 4 kółek taki wózeczek chciałam od początku, choć może te 3 kołowe są bardzo wygodne, to mimo wszystko.

Właśnie pierdyknęłam pracą. Na weekendzie jeszcze popiszę i myślę, że spokojnie skończę w poniedziałek. Może się dziś pobyczę z gazetkami

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 15:02   #867
Sosnowa
Zakorzenienie

Ech co za dzień... Nieprzytomna jestem, nic mi się nie chce i humor nie tego....
Z tego wszystkiego oglądnęlam sobie filmiki z porodu i skończyło się tak, że sobie pochlipałam..Jakie to okropne, nic w tym pięknego Ta głowa wychodząca, i to dziecko takie wijące się, powykrzywiane wrzeszczące Ech, wiem, że tak gadam, bo muszę się oswoic..
I w ogóle jakies głupie myśli po głowie mi chodzą typu - czy będę umiała urodzić...

P.S. na youtubie są tez filmiki z cesarki. Nie oglądałam, bo nie jestem tam zarejestrowana, a sa od 18 lat. Szczerze mówiąc myslę, że cesarka jest równie obrzydliwa...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 15:06   #868
maladT
Zakorzenienie

aha pisałyscie o sytuacji mojej i pana M. On sie nadal nie odzywa, a ja też nie mam zamiaru. Jednak wiecie przydałby mi się ktoś kto by mnie np. na uczelnie podwiózł czy zrobił zakupy. Juz np. 3 dzień chcę iść po chleb do sklepu ale po prostu nie mam siły i zawsze coś innego zjem, byle jakoś funkcjonowac. Nie wiem czemu ale odechciewa mi się wszystkiego. Normalnie potrzebuje tylko jakiejs pomocy ale w tych czasach to jedynie kopa w dupe mozna dostac

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 15:08   #869
maladT
Zakorzenienie

sosnowa ja chodzę na szkołę rodzenia ale tez mam takie mysli czy dam radę, bo przecież w nerwowych sytuacjach to ja zapominam np. o oddychaniu, a jak wiadomo to tutaj jest naważniejsze

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-05-30, 15:13   #870
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
sosnowa ja chodzę na szkołę rodzenia ale tez mam takie mysli czy dam radę, bo przecież w nerwowych sytuacjach to ja zapominam np. o oddychaniu, a jak wiadomo to tutaj jest naważniejsze
Ja tez chodzę do szkoły rodzenia. Poza tym chyba nie da się nie umieć urodzić. Kobiety od wieków robią to na wielką skalę i jakos się udaje ... Ale głupie myślo chodzą....
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości