![]() |
#271 |
BAN stały
|
Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie
wkurza mnie to z ejest 1000 watow'jestem w ciazy' ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za wyjaśnienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zwykła reakcja ludzka. ja pomnik już mam. pozdrawiam wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Jasne.
ale z drugiej strony mnie tez jest przykro, bo olbka sama napisła, że jest nieinteligentna. No przykro człowiekowi jak ktos sam o sobie tak mówi a widac, ze tak nie jest ![]() olbka sama na siebie najechała i nawet już z tego powodu nie moze nam byc przykro? Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Paul's girl
|
wypowiedź co prawda nie jest skierowana do mnie, ale przyszedł mi do głowy pomysł specjalnego wątku, w którym można byłoby regulamin opracować razem. wydaje mi się, że tak drobiazgowy (jak obowiązujący teraz) regulamin nie powinien być z góry narzucany. szczerze powiedziawszy z tak restrykcyjnym regulaminem spotykam się tylko na portalach wyznaniowych, na pozostałych (a i to nie wszystkich) usuwane są jedynie posty bardzo obraźliwe i/lub zawierające wulgaryzmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i znowu sie zaczynaja niepotrzebne dyskusje z moderatorem... widzisz, jak to latwo dac sie sprowokowac? ![]() ja po prostu chcialam spisu tych wszystkich wypowiedzi w osobnym, zamknietym watku. zebym mogla sobie poczytac i wziac do serca. ale sie nie doczekam, juz to wiem. tylko ucslysze to sobie przeczytaj ten watek, albo watki, o ktorych jest mowa i ju. no to sobie czytam te nagonke na frese i zgadzam sie, nie jest wcale okej. Dziewczyny pojechaly po calosci. Tylko gdyby tak od razu to wszystko wypisac a potem zbanowac, byloby o wiele mniej problemow. I zlosliwosci ze strony tych wizazanek, ktore mysla, ze jak stroja po stronie moderatorow, to juz moga sobie na troszke wiecej pozwolic...
![]() |
#281 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ale odróżnialiśmy się od całego internetu właśnie restrykcyjną moderacją i szczerze wątpię, czy ulegnie to zmianie. Po doświadczeniach ostatnich 48 godzin mogę wręcz powiedzieć z mojej perspektywy, że moderowaliśmy aż za delikatnie, że daliśmy swobodę, która została wykorzystana przeciwko innym użytkownikom. Odnośnie wątku/ów o zmianach w regulaminie, to każdy w dowolnej chwili może taki wątek sobie założyć na forum technicznym i zaproponować zmiany. Już wielokrotnie dyskutowaliśmy o tym, co zmienić w regulaminie właśnie z nie-zielonymi Wizażankami i ja osobiście nie mam z tym problemów. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że to nie jest łatwa sprawa, więc na pewno nie będzie tak, że za pół godziny prześlę Ci propozycję zmian w regulaminie. Zresztą, poczucie niesprawiedliwości nie dotyczy tylko mnie. To problem sporej części Wizażu. Może więc lepiej było by założyć wątek, gdzie każdy mógłby wypowiedzieć się - co przeszkadza mu najbardziej, czego nie toleruje, z czym trzeba walczyć. I na podstawie tych przemyśleń stworzyć nowe zapisy. Wtedy moglibyście poznać, jaką rozpiętość mają niektóre problemy. Wypunktujmy, za co i ile można przyznawać punktów. Bo czasami można odnieść wrażenie, że punkty przyznawane są według: widzimisię. Dodam jeszcze tylko tyle, że jestem za złagodzeniem systemu nakładania banów stałych, o. ![]()
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Złosiu, wygląda na to że możesz przestać być tu w ogóle potrzebny. My będziemy tu tworzyć prawo a Ty na emeryturę. Bilet w jedną stronę na Kanary, zimny browar w łapę i będziesz dostawać tylko raporty z życia na wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem przeciw. No rozwałka totalna będzie jak się wszytskie złapiemy za regulamin. ![]() Poza tym, z reguły regulamin to jets cos narzuconego nam odgórnie, no ludzie, czy ktos sobie sam układa zasady bezpieczeństa czy regulamin w robocie? Tak wiem, to ma byc rozrywka, to tym bardziej niech nikt mi się nie każe zajmować regulaminem, niech sie Złośliwiec męczy ![]() Cytat:
![]() Ale tak, nie trzeba tego od razu pisać. Cytat:
Czy tu juz wszyscy myśla, że się odezwac do Złośliwca czy do modów nie mozna?
![]() |
#285 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() O co chodzi, bo jakoś nie mogę skojarzyć pierwszego zdania? Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-05-30 o 14:37 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
Z jednej strony właśnie dzięki takim zasadom jakie tu panują, Wizaż jest taki jaki jest, że aż chce się siedzieć i nie ma jednego wielkiego rozpiździu jak na choćby na kafeterii. Abstrakcją dla mnie jest reglamin układany przez wszystkie użytkowniczki,równie dobrze można znieść go całkiem, bo każda miałaby odmienne zdanie na temat czego wolno. Jakiś rygor musi być ![]() A z drugiej strony jeśli pójdzie to wszystko w takim kierunku, do którego w tym momencie zaczyna zmierzać, będziemy mieć tu słodką utopię, gdzie każdy każdemu słodzi, pomaga, przytakuje i komplementuje, bo starch blady padnie na Użytkowniczki,żeby na bana nie zarobić.
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do regulaminu tworzonego przez Wizażanki.... niezbyt dobry sposób.... poza tym już widzę te wojny o poszczególne punkty regulaminu....
![]() |
#288 |
Paul's girl
|
madie, Luba - zasad bezpieczeństwa czy regulaminu w robocie nikt sobie sam nie układa. mają one podstawy obowiązywania w ustawie/rozporządzeniu a te uchwala albo parlament, albo wydaje sie je na podstawie delegacji ustawowej (vide: parlament).
moze niektorzy maja ciagotki totalitarne, ale ja nie. i - jak widzę po udzielonej mi odpowiedzi - Złośliwiec też w tym wypadku nie. to, ze Wy jestescie na nie nie oznacza, ze inni tez. nie musicie sie "łapać" za regulamin jeśli nie macie o tym pojęcia albo nie chcecie pomóc. edit: nie mowie o regulaminie ukladanym przez użytkowniczki. mowie o wątku, w którym można byłoby opracowywać jego treść, zgłaszać uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja tu widze, ze staram sie byc mila i kulturalna (bo taka w istocie jestem ![]() ![]() aha - i gdybym powiedzia,a passionfriut, ze jestem inteligentna, to by mi pewnie powiedziala: to sobie sama poszukaj tych wypowiedzi. Passionfriut mnie chyba po prostu nie lubi ![]() ![]() ![]() Czy ja na prawde nie umiem sie jasno wyrazic ![]()
![]() |
#290 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jeśli wkurzają Cię te wątki, to ich nie czytaj. Po co się stresować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uznany przez szefostwo. Mozna zgłaszać wnioski lub propozycje modyfikacji, z pewnością nie pozwolą zmienić całego regulaminu. ale spróbuj, jasna sprawa, powodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Niegrzecznym sie nie jest mimowolnie... Cytat:
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
czegos tu chyba teraz nie rozumiem
![]() kazda z nas rejestrujac sie na forum zgadza sie na zasady panujace na nim , czyli regulamin etc . wizazu nie zalozyla zadna z nas , jest to wlasnosc kogos i ten ktos wprowadza na nim swoje zasady proste . Przeciez nikt nikogo nie zmusza zeby pisal na forum ktore mu nie odpowiada prawda? wiec skad pomysl zeby zmieniac cos co nie jest nasze ![]() mozna sobie ukladac regulamin -ale na swoim podworku ![]()
#293 |
Zakorzenienie
|
Istari- Ja po prostu nie widzę tego... cały czas Administracja czyni zmiany w różnych kwestiach, żeby wizażankom żyło się tu lepiej.
Czasem mam wrażenie, że powoli tracą swój autorytet, bo chcą iść ludziom na rękę, ale po jakimś czasie co było wcześniej dobre już nie wystarcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() EDIT: zawsze szanowałem osoby, które potrafiły wyciągnąć bezosobowe argumenty w dyskusji i nimi zastrzelić resztę. Mogę podać kilka nicków dziewczyn, które zawsze mi imponowały takim podejściem do dyskusji, ale to chyba nie jest ważne. Ważne jest, że jest to forum dyskusyjne, a nie "tiutiutiu" słodziuchny portalik, i zostało stworzone do uprawiania trudnej sztuki dyskusji. Dlatego, jeśli ktoś chce tutaj dyskutować, szafować argumentami - zawsze ad rem - to będzie tutaj miał w nas przyjaciół. Ale jeśli to ma być platforma to ścigania innych userów, chamówki i pyskówek, spamu i prześcigania się w dopiekaniu innym - to faktycznie ma problem z redakcją... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie liberalizm nie może iść za daleko i nie można przymykać oczu na pewne sprawy, bo się bałagan zrobi.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Paul's girl
|
Cytat:
Luba - moze sprobuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Problem w tym, że wszystkich złych zachowań wypunktować się nie da. W dużej mierze trzeba zdać się na takt i kulturę. Problem w tym, że każdy z nas ma inne pojęcie "taktu i kultury".
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu załóż watek o regulaminie, a ja Ci obiecuję, że tam nawet nie zajrzę. ------------------- Nawet jesli kiedys godziłysmy się na inny regulamin, to on jest cały czas do wgladu, jesli teraz nam się cos nie podoba, to możemy to zgłosić Złośliwcowi, podać inne rozwiązanie, bądz zrezygnowac z odwiedzania wizażu.
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego pisalam wyzej .. nikt nikogo nie zmusza zeby pisal gdzies gdzie mu sie nie podoba ![]() i zauwaz co napisalam wyzej - Wizaz jest_ czyjas_ wlasnoscia -nie wszystkich uzytkownikow . kiedy sie zmienil regulamin ? teraz serio pytam ? ![]()
![]() |
#300 | |
Paul's girl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.