Ostre moderowanie forum Intymnie - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-30, 14:17   #271
whipsterXD
BAN stały

Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie

wkurza mnie to z ejest 1000 watow'jestem w ciazy' ? bo osttanio moj chlopak byl w spodenkach i dotknal mojego brzucha czlonkiem a ja mialam ponczochy i chyba ejstem w ciazy pfff..to ejst dopiero prowokacja... zlosliwiec - czy za wypowiedzenie sowjego zdania jest juz ban stały ? tak jak u niektorych ...
whipsterXD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:17   #272
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Komentować to nieszczęśliwe słowo
Na pewno możesz z nią dyskutować na temat i myślę, że ta zielona strona będzie na pewno zadowolona czytając fajne wpisy ad rem, a nie ad personam A takie są prawa dyskusji, że zawsze istnieje więcej zdań i opinii niż jedno
Nadal jestem deczko zaniepokojona Ale fakt faktem nie popieram pomysłu by "zielone" osoby nie mogły brac udziału w tym forum jako zwykły uczestnik..
Dzieki za wyjaśnienia

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:18   #273
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Ba!
'Grzeszne' dziewczyny tak zaczeły się upajać swoją krzywdą i robić z siebie(!) ofiary ,że aż się bałam ,że je.... świętymi obwołają
A teraz co to będzie ?!! Pomniki zaczną im stawiać

A tak na serio-ostro,ostro poszło z tymi banami stałymi
Sama dostałam na tym forum szansę za moje wygłupy i grożenie paluchem od modów po nocach mi się śniło ale to co sie ostatnio działo na forum podchodziło pod zorganizowaną przestepczość a to już wyższa szkoły jazdy

Jak w Shawshank gdzie młodemu naiwnemu złodziejaszkowi który chwali się butnie przed kuplami ile to nie miał wsyp Andy ucina gadke ,ze moze już swięty czas by zmienił profesję więc litości ale jak ktosik zalicza kilkunasty punk karny czy tam któryś ban tymcz i nic mu to nie daje do myslenia a wręcz powód do dumy to sory.
nikt nie robił z siebie ofiray.jako przyjaciółki wspierałyśmy się w problemach.
to zwykła reakcja ludzka.
ja pomnik już mam.
pozdrawiam wszystkich
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:19   #274
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Dobrze, wkleję Ci je ale pozwól że dopiero za kilka godzin. Teraz musze wyjść. Mam nadzieję,że noe odbierzesz tego jako unikania odpowiedzi na Twoje pytanie.

Ps. Przykre, że masz taką niska samoocenę.
To o samoocenie jest całkowicie zbędne, prawda?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:20   #275
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez whipsterXD Pokaż wiadomość
wkurza mnie to z ejest 1000 watow'jestem w ciazy' ? bo osttanio moj chlopak byl w spodenkach i dotknal mojego brzucha czlonkiem a ja mialam ponczochy i chyba ejstem w ciazy pfff..to ejst dopiero prowokacja... zlosliwiec - czy za wypowiedzenie sowjego zdania jest juz ban stały ? tak jak u niektorych ...
Skądże. BTW: mnie też wkurza dokładnie to zjawisko zapładniania przez GG...
Stary 2008-05-30, 14:21   #276
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
dziewczyny żądajcie zapłaty!!
ZŁOŚ na rurce

sorki za ...offtop
...zapłacić za psychoanalityka dla moderatorek... zapomniałem dodać
Stary 2008-05-30, 14:22   #277
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
To o samoocenie jest całkowicie zbędne, prawda?
Jasne.
ale z drugiej strony mnie tez jest przykro, bo olbka sama napisła, że jest nieinteligentna. No przykro człowiekowi jak ktos sam o sobie tak mówi a widac, ze tak nie jest
olbka sama na siebie najechała i nawet już z tego powodu nie moze nam byc przykro?

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
nie. jestem nieinteligentna. prosze o wklejenie mi czarnona bialym tych wypowiedzi, ktore zasluguja na bana. a nie wymigiwanie sie haslami w stylu co druga albo wszystkie.

gdyby od poczatku byl taki "spis", to nie byloby niepotrzebnych dyskusji.

i nie zrozumcie mnie zle, ja nie twierdze, ze bany sie nie nalezaly. Ja (i podejrzewam, ze nie tylko ja) musze miec wszystko jasno wyklarowane. bez ogólnikow.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:28   #278
istari
Paul's girl

Cytat:
Komentować to nieszczęśliwe słowo

Dobrze, w takim razie zasugeruj mi proszę zmiany lub zaproponuj zapisy w regulaminie, które jaśniej przedstawiałyby użytkowniczkom ich prawa wobec moderatorów.
Mówię całkiem serio: chętnie się z nimi zapoznam i na pewno zastanowię
wypowiedź co prawda nie jest skierowana do mnie, ale przyszedł mi do głowy pomysł specjalnego wątku, w którym można byłoby regulamin opracować razem. wydaje mi się, że tak drobiazgowy (jak obowiązujący teraz) regulamin nie powinien być z góry narzucany. szczerze powiedziawszy z tak restrykcyjnym regulaminem spotykam się tylko na portalach wyznaniowych, na pozostałych (a i to nie wszystkich) usuwane są jedynie posty bardzo obraźliwe i/lub zawierające wulgaryzmy.
istari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:28   #279
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Jasne.
ale z drugiej strony mnie tez jest przykro, bo olbka sama napisła, że jest nieinteligentna. No przykro człowiekowi jak ktos sam o sobie tak mówi a widac, ze tak nie jest
olbka sama na siebie najechała i nawet już z tego powodu nie moze nam byc przykro?
Też racja. Ale nie zmienia to faktu, że oboje się zgadzamy z tym, że jest to zbędny dodatek do całkiem logicznej i konkretnej wypowiedzi, prawda?
Stary 2008-05-30, 14:30   #280
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Jasne.

no i znowu sie zaczynaja niepotrzebne dyskusje z moderatorem... widzisz, jak to latwo dac sie sprowokowac?
ja po prostu chcialam spisu tych wszystkich wypowiedzi w osobnym, zamknietym watku. zebym mogla sobie poczytac i wziac do serca. ale sie nie doczekam, juz to wiem. tylko ucslysze to sobie przeczytaj ten watek, albo watki, o ktorych jest mowa i ju.
no to sobie czytam te nagonke na frese i zgadzam sie, nie jest wcale okej. Dziewczyny pojechaly po calosci. Tylko gdyby tak od razu to wszystko wypisac a potem zbanowac, byloby o wiele mniej problemow. I zlosliwosci ze strony tych wizazanek, ktore mysla, ze jak stroja po stronie moderatorow, to juz moga sobie na troszke wiecej pozwolic...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:32   #281
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
wypowiedź co prawda nie jest skierowana do mnie, ale przyszedł mi do głowy pomysł specjalnego wątku, w którym można byłoby regulamin opracować razem. wydaje mi się, że tak drobiazgowy (jak obowiązujący teraz) regulamin nie powinien być z góry narzucany. szczerze powiedziawszy z tak restrykcyjnym regulaminem spotykam się tylko na portalach wyznaniowych, na pozostałych (a i to nie wszystkich) usuwane są jedynie posty bardzo obraźliwe i/lub zawierające wulgaryzmy.
Nie jesteśmy portalem wyznaniowym. Przynajmniej jeszcze
Ale odróżnialiśmy się od całego internetu właśnie restrykcyjną moderacją i szczerze wątpię, czy ulegnie to zmianie. Po doświadczeniach ostatnich 48 godzin mogę wręcz powiedzieć z mojej perspektywy, że moderowaliśmy aż za delikatnie, że daliśmy swobodę, która została wykorzystana przeciwko innym użytkownikom.

Odnośnie wątku/ów o zmianach w regulaminie, to każdy w dowolnej chwili może taki wątek sobie założyć na forum technicznym i zaproponować zmiany. Już wielokrotnie dyskutowaliśmy o tym, co zmienić w regulaminie właśnie z nie-zielonymi Wizażankami i ja osobiście nie mam z tym problemów.

Stary 2008-05-30, 14:32   #282
Westalka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, w takim razie zasugeruj mi proszę zmiany lub zaproponuj zapisy w regulaminie, które jaśniej przedstawiałyby użytkowniczkom ich prawa wobec moderatorów.
Mówię całkiem serio: chętnie się z nimi zapoznam i na pewno zastanowię
Chętnie coś zaproponuję.
Tylko, że to nie jest łatwa sprawa, więc na pewno nie będzie tak, że za pół godziny prześlę Ci propozycję zmian w regulaminie.

Zresztą, poczucie niesprawiedliwości nie dotyczy tylko mnie. To problem sporej części Wizażu.
Może więc lepiej było by założyć wątek, gdzie każdy mógłby wypowiedzieć się - co przeszkadza mu najbardziej, czego nie toleruje, z czym trzeba walczyć. I na podstawie tych przemyśleń stworzyć nowe zapisy. Wtedy moglibyście poznać, jaką rozpiętość mają niektóre problemy.
Wypunktujmy, za co i ile można przyznawać punktów.
Bo czasami można odnieść wrażenie, że punkty przyznawane są według: widzimisię.

Dodam jeszcze tylko tyle, że jestem za złagodzeniem systemu nakładania banów stałych, o.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:33   #283
madie
Zakorzenienie

Cytat:
o ja już widzę wspólne tworzenie regulaminu

Złosiu, wygląda na to że możesz przestać być tu w ogóle potrzebny. My będziemy tu tworzyć prawo a Ty na emeryturę.
Bilet w jedną stronę na Kanary, zimny browar w łapę i będziesz dostawać tylko raporty z życia na wizażu
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:34   #284
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
I dlatego wszytskie siedzimy tutaj a nie tam, na boga!

Ja jestem przeciw. No rozwałka totalna będzie jak się wszytskie złapiemy za regulamin.
Poza tym, z reguły regulamin to jets cos narzuconego nam odgórnie, no ludzie, czy ktos sobie sam układa zasady bezpieczeństa czy regulamin w robocie?
Tak wiem, to ma byc rozrywka, to tym bardziej niech nikt mi się nie każe zajmować regulaminem, niech sie Złośliwiec męczy

Cytat:
Też racja. Ale nie zmienia to faktu, że oboje się zgadzamy z tym, że jest to zbędny dodatek do całkiem logicznej i konkretnej wypowiedzi, prawda?
Zbędny, ale pokazuje ludzkie oblicze i wspólczucie.
Ale tak, nie trzeba tego od razu pisać.

Cytat:
no i znowu sie zaczynaja niepotrzebne dyskusje z moderatorem... widzisz, jak to latwo dac sie sprowokowac?
Ale jakie sprowokować? Raczej pokazac, że można fajnie z adminem pogadać, bez rzucania się od razu z pazurami.
Czy tu juz wszyscy myśla, że się odezwac do Złośliwca czy do modów nie mozna?

Stary 2008-05-30, 14:36   #285
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
ja po prostu chcialam spisu tych wszystkich wypowiedzi w osobnym, zamknietym watku. zebym mogla sobie poczytac i wziac do serca. ale sie nie doczekam, juz to wiem. tylko ucslysze to sobie przeczytaj ten watek, albo watki, o ktorych jest mowa i ju.
no to sobie czytam te nagonke na frese i zgadzam sie, nie jest wcale okej. Dziewczyny pojechaly po calosci. Tylko gdyby tak od razu to wszystko wypisac a potem zbanowac, byloby o wiele mniej problemow. I zlosliwosci ze strony tych wizazanek, ktore mysla, ze jak stroja po stronie moderatorow, to juz moga sobie na troszke wiecej pozwolic...
Aż zwątpliłem i sprawdziłem... ani Passionfruit ani Luba nie są moderatorkami, odnośnie twojej domniemanej "niskiej samooceny"
O co chodzi, bo jakoś nie mogę skojarzyć pierwszego zdania?

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2008-05-30 o 14:37 Powód: literówka
Stary 2008-05-30, 14:38   #286
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:

Z jednej strony właśnie dzięki takim zasadom jakie tu panują, Wizaż jest taki jaki jest, że aż chce się siedzieć i nie ma jednego wielkiego rozpiździu jak na choćby na kafeterii.

Abstrakcją dla mnie jest reglamin układany przez wszystkie użytkowniczki,równie dobrze można znieść go całkiem, bo każda miałaby odmienne zdanie na temat czego wolno. Jakiś rygor musi być

A z drugiej strony jeśli pójdzie to wszystko w takim kierunku, do którego w tym momencie zaczyna zmierzać, będziemy mieć tu słodką utopię, gdzie każdy każdemu słodzi, pomaga, przytakuje i komplementuje, bo starch blady padnie na Użytkowniczki,żeby na bana nie zarobić.
Stary 2008-05-30, 14:40   #287
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
o ja już widzę wspólne tworzenie regulaminu

Złosiu, wygląda na to że możesz przestać być tu w ogóle potrzebny. My będziemy tu tworzyć prawo a Ty na emeryturę.
Bilet w jedną stronę na Kanary, zimny browar w łapę i będziesz dostawać tylko raporty z życia na wizażu
No to piękne czasy czekają Złosia

Co do regulaminu tworzonego przez Wizażanki.... niezbyt dobry sposób.... poza tym już widzę te wojny o poszczególne punkty regulaminu....
Stary 2008-05-30, 14:41   #288
istari
Paul's girl

madie, Luba - zasad bezpieczeństwa czy regulaminu w robocie nikt sobie sam nie układa. mają one podstawy obowiązywania w ustawie/rozporządzeniu a te uchwala albo parlament, albo wydaje sie je na podstawie delegacji ustawowej (vide: parlament).
moze niektorzy maja ciagotki totalitarne, ale ja nie. i - jak widzę po udzielonej mi odpowiedzi - Złośliwiec też w tym wypadku nie.
to, ze Wy jestescie na nie nie oznacza, ze inni tez. nie musicie sie "łapać" za regulamin jeśli nie macie o tym pojęcia albo nie chcecie pomóc.

edit: nie mowie o regulaminie ukladanym przez użytkowniczki. mowie o wątku, w którym można byłoby opracowywać jego treść, zgłaszać uwagi.
Stary 2008-05-30, 14:46   #289
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Jasne.
o ta wypowiedz mi chodzilo. Teraz Ty mógłys, Zlo np odpowiedziec, ze nie moze im byc przykro albo cos takiego, one ze tak, bo to wolne forum jest i zadyma gotowa. Chodzilo mi o to, ze bardzo latwo, czasami mimowolnie, wdac sie z niepotrzebna dyskucje. Tak jak ja teraz, a chcialam tylko jakiegos wykazu konkretnych wypowiedzi. i tak, przeczytalam caly watek. i nie, nie znalazlam az tylu konkretow jak bym chciala... oprocz cytowanego watku grzesznic.

ale ja tu widze, ze staram sie byc mila i kulturalna (bo taka w istocie jestem ) a moje slowa sa opacznie zrozumiane
aha - i gdybym powiedzia,a passionfriut, ze jestem inteligentna, to by mi pewnie powiedziala: to sobie sama poszukaj tych wypowiedzi. Passionfriut mnie chyba po prostu nie lubi a ja po prostu chcialam zeby konkretne wypowiedzy zacytowaly te osoby, ktore wystawialy bana. Bo, z calym szacunkiem, ani ja, ani passionfriut, ani Luba ani nikt inny tylko wlasnie modzi daja bany. My jestesmy zwyklymi forumowiczkami. Wiec tylko modzi moga wskazac za co dali bana. A reszta nas moze tylko domniemywac ze za ta lub inna wypowiedz.

Czy ja na prawde nie umiem sie jasno wyrazic?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:47   #290
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez whipsterXD Pokaż wiadomość
W zasadzie nie wiem, co ten post ma do całości dyskusji?

Jeśli wkurzają Cię te wątki, to ich nie czytaj. Po co się stresować?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:47   #291
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
madie, Luba - zasad bezpieczeństwa czy regulaminu w robocie nikt sobie sam nie układa. mają one podstawy obowiązywania w ustawie/rozporządzeniu a te uchwala albo parlament, albo wydaje sie je na podstawie delegacji ustawowej (vide: parlament).
moze niektorzy maja ciagotki totalitarne, ale ja nie. i - jak widzę po udzielonej mi odpowiedzi - Złośliwiec też w tym wypadku nie.
to, ze Wy jestescie na nie nie oznacza, ze inni tez. nie musicie sie "łapać" za regulamin jeśli nie macie o tym pojęcia albo nie chcecie pomóc.
Ależ oczywiście że możesz sobie zgłaszać stopiecdziesiat propozycji na temat regulaminu, ale nie mozesz oczekiwać, ze ktos weźmie to pod uwagę. Nie wykluczam tego, ale tez nie wierzę, że regulamin zostanie stworzony (zgodnie!) przez wizażanki i
uznany przez szefostwo.
Mozna zgłaszać wnioski lub propozycje modyfikacji, z pewnością nie pozwolą zmienić całego regulaminu.

ale spróbuj, jasna sprawa, powodzenia

Cytat:
o ta wypowiedz mi chodzilo. Teraz Ty mógłys, Zlo np odpowiedziec, ze nie moze im byc przykro albo cos takiego, one ze tak, bo to wolne forum jest i zadyma gotowa.
Bo widzisz, to co my robimy, to jest kulturalna rozmowa Taka pokazówa, zeby było wiadomo, jak nie robić zadym.
Niegrzecznym sie nie jest mimowolnie...

Cytat:
ale ja tu widze, ze staram sie byc mila i kulturalna (bo taka w istocie jestem ) a moje slowa sa opacznie zrozumiane
aha - i gdybym powiedzia,a passionfriut, ze jestem inteligentna, to by mi pewnie powiedziala: to sobie sama poszukaj tych wypowiedzi. Passionfriut mnie chyba po prostu nie lubi
Nawet tak nie myśl, no cos Ty ...

Stary 2008-05-30, 14:48   #292
moee
Zakorzenienie

czegos tu chyba teraz nie rozumiem

kazda z nas rejestrujac sie na forum zgadza sie na zasady panujace na nim , czyli regulamin etc .

wizazu nie zalozyla zadna z nas , jest to wlasnosc kogos i ten ktos wprowadza na nim swoje zasady proste . Przeciez nikt nikogo nie zmusza zeby pisal na forum ktore mu nie odpowiada prawda? wiec skad pomysl zeby zmieniac cos co nie jest nasze

mozna sobie ukladac regulamin -ale na swoim podworku
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:51   #293
madie
Zakorzenienie

Istari- Ja po prostu nie widzę tego... cały czas Administracja czyni zmiany w różnych kwestiach, żeby wizażankom żyło się tu lepiej.
Czasem mam wrażenie, że powoli tracą swój autorytet, bo chcą iść ludziom na rękę, ale po jakimś czasie co było wcześniej dobre już nie wystarcza.
madie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:52   #294
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Z jednej strony właśnie dzięki takim zasadom jakie tu panują, Wizaż jest taki jaki jest, że aż chce się siedzieć i nie ma jednego wielkiego rozpiździu jak na choćby na kafeterii.

Abstrakcją dla mnie jest reglamin układany przez wszystkie użytkowniczki,równie dobrze można znieść go całkiem, bo każda miałaby odmienne zdanie na temat czego wolno. Jakiś rygor musi być

A z drugiej strony jeśli pójdzie to wszystko w takim kierunku, do którego w tym momencie zaczyna zmierzać, będziemy mieć tu słodką utopię, gdzie każdy każdemu słodzi, pomaga, przytakuje i komplementuje, bo starch blady padnie na Użytkowniczki,żeby na bana nie zarobić.
Strach padł? Wątpię - o ile dobrze widzę w blogu Cześki, to raczej odwet się szykuje, a nie strach

EDIT: zawsze szanowałem osoby, które potrafiły wyciągnąć bezosobowe argumenty w dyskusji i nimi zastrzelić resztę. Mogę podać kilka nicków dziewczyn, które zawsze mi imponowały takim podejściem do dyskusji, ale to chyba nie jest ważne. Ważne jest, że jest to forum dyskusyjne, a nie "tiutiutiu" słodziuchny portalik, i zostało stworzone do uprawiania trudnej sztuki dyskusji. Dlatego, jeśli ktoś chce tutaj dyskutować, szafować argumentami - zawsze ad rem - to będzie tutaj miał w nas przyjaciół. Ale jeśli to ma być platforma to ścigania innych userów, chamówki i pyskówek, spamu i prześcigania się w dopiekaniu innym - to faktycznie ma problem z redakcją...
Stary 2008-05-30, 14:53   #295
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość

kazda z nas rejestrujac sie na forum zgadza sie na zasady panujace na nim , czyli regulamin etc .

wizazu nie zalozyla zadna z nas , jest to wlasnosc kogos i ten ktos wprowadza na nim swoje zasady proste . Przeciez nikt nikogo nie zmusza zeby pisal na forum ktore mu nie odpowiada prawda? wiec skad pomysl zeby zmieniac cos co nie jest nasze

mozna sobie ukladac regulamin na swoim podworku
Otóż to.
Według mnie liberalizm nie może iść za daleko i nie można przymykać oczu na pewne sprawy, bo się bałagan zrobi.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:54   #296
istari
Paul's girl

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość

mozna sobie ukladac regulamin na swoim podworku
zwroc uwage, ze ja rejestrujac sie w 2007 wyrazilam zgode na inny regulamin niz obowiazuje teraz.

Luba - moze sprobuje biorac pod uwage Twoja postawe tez nie wierze, ze zostanie stworzony zgodnie
Stary 2008-05-30, 14:56   #297
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem reagowanie od razu jest niemożliwe, zanim moderator wejdzie na wątek wojna toczy się już w najlepsze.
Święte słowa I właśnie po to jest opcja "ZP", by ułatwić moderatorom szybsze reagowanie i ostrzeganie/upominanie/karanie na bieżąco. Żaden moderator nie jest w stanie przebić się przez wszystkie wątki na forum, którego pilnuje - to jest nierealne. To co wyłapie, to wyłapie, ale jeśli gdzieś trwa otwarta wojna, a on akurat tam nie zajrzy i nikt żadnego "ZP" nie zgłosi, to niestety - konflikt trwa dalej.

Cytat:
Inna sprawa, że moderator czasem nie chce reagować od razu bo sam dostanie baty za to że zabrania komuś wyrażać opinie. Często taki ktoś nawet jak już przekracza granice to twierdzi że to opinia i ma do tego prawo.
Znam z autopsji. Bywa, że osoba upomniana za atakowanie innych w sposób niewybredny tłumaczy, że to jej opinia i jej sprawa, a moderator jest zły i czepia się, żeby udowodnić swoją wyższość. I uwaga - nie mówię o sytuacji, w której lecą punkty karne, wystarczy zwykłe upomnienie. Podejrzewam, że gdyby upominał ktoś o innym kolorze niż zielony, problemu by nie było Hmmm... czyżby modzi byli dyskryminowani? Żart

Cytat:
NIe wiem czy możliwe jest wypisanie punkt po punkcie kiedy karać, za co, kiedy wkroczyć w dyskusję i co jest już przegięciem.
Problem w tym, że wszystkich złych zachowań wypunktować się nie da. W dużej mierze trzeba zdać się na takt i kulturę. Problem w tym, że każdy z nas ma inne pojęcie "taktu i kultury".
Stary 2008-05-30, 14:58   #298
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Luba - moze sprobuje biorac pod uwage Twoja postawe tez nie wierze, ze zostanie stworzony zgodnie
Co jest nie tak z moją postawą? Ja powiedziałam tylko, ze do tego reki nie przyłożę, wiec nie rozumiem...
Po prostu załóż watek o regulaminie, a ja Ci obiecuję, że tam nawet nie zajrzę.
-------------------
Nawet jesli kiedys godziłysmy się na inny regulamin, to on jest cały czas do wgladu, jesli teraz nam się cos nie podoba, to możemy to zgłosić Złośliwcowi, podać inne rozwiązanie, bądz zrezygnowac z odwiedzania wizażu.

Stary 2008-05-30, 14:59   #299
moee
Zakorzenienie

Cytat:
zwroc uwage, ze ja rejestrujac sie w 2007 wyrazilam zgode na inny regulamin niz obowiazuje teraz.

dlatego pisalam wyzej .. nikt nikogo nie zmusza zeby pisal gdzies gdzie mu sie nie podoba

i zauwaz co napisalam wyzej - Wizaz jest_ czyjas_ wlasnoscia -nie wszystkich uzytkownikow .

kiedy sie zmienil regulamin ? teraz serio pytam ?
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 14:59   #300
istari
Paul's girl

Cytat:
Istari- Ja po prostu nie widzę tego... cały czas Administracja czyni zmiany w różnych kwestiach, żeby wizażankom żyło się tu lepiej.
Czasem mam wrażenie, że powoli tracą swój autorytet, bo chcą iść ludziom na rękę, ale po jakimś czasie co było wcześniej dobre już nie wystarcza.
dzięki za uprzejmą odpowiedź zadając pytanie byłam ciekawa jak widzi sprawę administrator forum. spotkałam się z lekko prześmiewczą krytyką osób, do których pytania nie skierowałam. ja zaczepki nie szukam, ale inni czują się wybornie w takiej konwencji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości