|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Carolles biedna Nela
mam nadzieje, że Niko dobrze to zniesie Lusterko na Allegro ![]() Moje motto - teściowa to nie rodzina Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić pierwszy raz z Wiki na spacerze w chuscie. Chciałam jej pokazać park do ktorego chodzimy a ona taka ciekawska z gondoli nie widać. I co śpi a ja siedzę na ławce i czytam co piszecie.
Teodio twoje motto mi się podoba |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, wszystkiego dobrego dla Nikosia
kciuki za szczepienie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta - brawo za wyjście z chustą
Tak piszecie o niedogodnościach wiązania chusty poza domem. Ja chyba jakbym miała sama pojechac do sklepu to wzięłabym Klaudię z fotelikiem do środka, zawiązała chustę (Klaudia na czas wiązania byłaby w foteliku), a potem odniosła fotelik do auta. A jak miejsce do którego jedziemy posiada pomieszczenie z przewijakiem to wzięłabym z auta dziecko na rękach. Planuje jak juz Klaudia zacznie siadać kupić nosidło bo rzeczywiście na wyjazdach lepiej sie sprawdzi, ale poki co na te moje sporadyczne wyjścia chusta wystarczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi kciuki za szczepienie;*
Darietta Brawa za pierwszy spacer chustowy ![]() My wracamy od prababci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3906 |
|
*sportaddict*
|
dzisiejszy dzień to jakiś koszmar
I jeszcze w 6 dni przybrał tylko 80g ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- wzięliśmy pneumokoki płatne, chociaż słyszałam też, że na NFZ są jak najbardziej ok. |
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a byłam już u fryzjera ![]() Co do szczepień to ja jestem przeciwniczka.dawania 6w1 plus pneumo i rota jak można dać dziecku taka dawke na raz ... Ja w ogóle będę się starała wszystko po rozdzielać i poważnie się zastanawiam żeby poczekać dłużej Nowe badania co do autyzmu https://medium.com/@jbhandley/new-ca...d-330e947f5f62 Też mamy lusterko w samochodzie, fajna sprawa A to my w nowej chuście IMG_1505825141.784485.jpgIMG_1505825152.999254.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda, super, ze prababcia zobaczyła Wojtusia.
Vadi, wspolczuje kolki i ciężkiego szczepienia. 80gr to zawsze plus, a ostatnio Timi przytył sporo wiec teraz trzeba poczekać na kolejny skok wagi. Devileek - ślicznie wyglądacie w nowej chuście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Mala strasznie Ci współczuję przeżyć! Oby Tymon to szybko zapomnial i szybko wrócił do zdrówka! Biedny
![]() Mnini udanego wyjazdu! Ja prasuje ubranka Wczoraj wieczorem zaczęło Małemu strasznie ropiec oczko, w nocy tak mu zalalo ropą, że nie mógł otworzyć i za chwilę drugie tak samo, obmywalam i na następnym karmieniu to samo, nad ranem miał opuchnięte i czerwone pediatra dał nam pilne skierowanie do okulisty dziecięcego udało się i dzisiaj nas przyjął, nawet wyszedł z gabinetu i powiedział ze Mikołaj wchodzi bez kolejki bardzo fajny lekarz, mi już się płakać chciało bo znowu skleily mu się oczy i lekarz nie mógł otworzyć i próbował mnie jakimiś zarcikami rozśmieszyć. W każdym razie jesteśmy na antybiotyku Jak długo można odraczać szczepienia te pierwsze po szpitalu? Bo teraz antybiotyk i chce odczekać jeszcze... I co robić jak Maly cały czas do spania układa głowę w jedną stronę? Daje mu wałeczek ale sam sie przesuwa i znowu głowę układ w jedną stronę... Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-09-19 o 15:22 |
|
|
|
#3911 |
|
*sportaddict*
|
Xzora dzięki
Pestycyda możesz robić takie małe, okragle gniazdko ze zwinietej pieluchy tetrowej i jak leży na plecach kłaść w tym głowę żeby leżała symetrycznie |
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Matko moje dziecko dzis nie do odlozenia. Spala dzis moze godzine w sumie. Wlasnie spi na mnie. 3 razy probowalam ja odlozyc i sie budzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu - oby antybiotyk szybko zadziałał! Dobrze, ze udało Ci sie dzisiaj dostać do okulisty i miło z jego strony ze poprosił was poza kolejką.
Vadi - Klaudia bedzie za tydzień ważona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś juz ledwo żyje Wiki ma mega zly dzień. Szybko obudzila się z chusty w wozku tez jej nie pasuje jezdze po calym mieszkaniu bujam lulam i ledwo chodze tak mi sie spac chce. A ona płacze mata tez nie interesuje.
Oby nocka byla spokojna tylko są dwie opcje albo nie zasne albo padne ze nic mnie nie obudzi. |
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek, pięknie wyglądacie w chuście!
Vadi, o matko współczuję tej kolki i to akurat w dniu szczepień... Eh biedny Timi. Waga się nie martw bo dzieci przybierają skokowo![]() Poprostu, biedny Miki. Oby antybiotyk szybko podziałał. Fajnie że lekarz okazał się taki super. Carolles, współczuję takie dnia. Jutro będzie lepiej;* Darietta, może Wiki się zmęczyłam i padnie niedługo na noc... A moje złote dziecko dziś śpi już trzecia godzinę. Zagladamy tylko z mamą czy oddycha;;D Chybajszy klimat dobrze na niego działa. I nie mogę się nadziwić że te kolki ustaly ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wcześniej też miewał jakieś? Jeju ja nawet nie pomyślałam co jak dziecko uleje te rotawirusy..A o wadze to już Dziewczyny pisały żebyś się nie martwiła ![]() Cytat:
mam nadzieję że anntybiotyk szybko pomoże! Z głową nie pomogę bo nie wiem ![]() Cytat:
trzeba częściej dziadków odwiedzać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3917 |
|
*sportaddict*
|
Jon wcześniej nie miewał kolek
Zrobił dziwnie smierdzacego kupsztyla, ale chyba pomogło w końcu... dalej bączy ale już bez bólu
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzis pierwszy raz patrzylo się na karuzele i spedzila tak ponad 1.5h. Jestem w szoku. A to pierwsza reakcja. Lekko zdziwiona anpotem już śmiała się do niej
20170919_180941.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Nie dam rady odnieść się do wszystkiego, dziś szalony dzień. Poprostu Odraczaj.ile rrzeba, az będzie zdrowy.reszta sie nie przejmuj to tylko twoja decyzja kiedy go szczepisz niczyja wiecej! Zdrowka dla Mikołajka Vadi Współczuję dnia :/ oby się nie powtórzył. Carolles Obu za to spala,w nocy ![]() Devoleek Super wygladacie ![]() Pestycyda Wow! Super, niech śpi ![]() Darietta Teraz pewnie w nocy będzie spać. U nas ok. Tymon.dochodzibdo siebie bardzo szybko. My nadal w szoku... mąż ma straszne wyrzuty bylam rano z Hugo w tesco ale z przecen wszystko dla.dziewczynek. kupiłam za to kombi r. 68 i jest na styk... i upa mąż pojechał oddać.Hugo spał 2,5 h zdążyłam odwiedzić biuro, pogadać z szefem.o powrocie i wysłać pismo do zusu, zrobic zakupy i wrocic. A teski.mam 4 km od domu wiec 8 km.zrobiłam. A po 16:00 dałam Hugo mamie i znowu spał 2 h to skoczyłaam.na zakupy. Niestety oba kombi sa na już i.ani cm luzu, wiec wymienię. Szkoda... chyba.nie doceniam masy mojego syna hihi. IMG_20170919_171633.jpg IMG_20170919_171601.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3920 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Minini właśnie chyba będę coś szukać, ale nie chce mi się teraz o tym myśleć.
Cytat:
![]() Może tak zrobię. Dziś się dow, że zmienia mi się przełożona :/ Cytat:
![]() Cytat:
Nie ulala, ale zakrztusila się podczas podania. Nic jej nie jest. Cytat:
Nam pielęgniarka mówiła, że musi minąć 30 min. Owszem wchłania się przez slinianki, ale nie działa tak jak powinno przy zwróceniu. Cytat:
My od 2h walczyliśmy z brzuchem i gazami. Właśnie śpi na mojej piersi Xzora jakie ćwiczenia macie z Klaudią? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Vadi kiedy macie kolejne Rota?
|
|
#3921 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie ściągam pokarmu... Mam złe doświadczenia z laktatorem po 1 ciąży, to była dla mnie męka bez specjalnych efektów. Musiałabym kupić butelkę, pytanie czy Lu potrafiłby z niej pić, bo od urodzenia zna tylko pierś. Ale to na pewno dużo mniejszy stres jak można wychodząc zostawić w domu pokarm w razie nagłego głodu u dziecka. Pięknie wygladacie w nowej chuście Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 6w1 kolejne po 6 tyg.
Rota po 8 tyg od szczepienia.
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinuuusia super
Jakiej firmy to karuzela? FP? Pozdrowienia dla Ali! Mała gratuluję zakupów Dobrze, że Tymon dochodzi do siebie szybko Morelle dzięki za inf. Brawo za rota, że Pestka przyjęła i dobrze zniosła!
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Mała super, ze z Tymonem to nic poważnego.
Sill nie chciała tego pić. Marudziła bardziej niż przy igle, ale nie Płakała.
|
#3925 |
|
*sportaddict*
|
Morelle nam kazali po 6 tygodniach powtarzać.
Karolinusia Mała dobrze, ze synek coraz lepiej
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jak Pestka ? Jest trochę lepiej?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - Klaudia ma tendencje do odchylania głowy w lewą stronę.
Cw 1 Dziecko leży na prawym boku i zadanie polega na tym, zeby głowę miała prosto bez wyginania jej. Cw 2 Dziecko leży na brzuchu i patrzy na wprost. Jak głowa ucieka na bok to zasłaniany światło ręką. Cw 3 Dziecko leży na naszych kolanach i patrzy na wprost. Zeby patrzyło w porzadanym kierunku staram sie ją zainteresować zabawką. Karolinuusia - super, ze karuzela tak zajęła córkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas było dziś ciężko. Zła pora dnia. Łucja nie zasnęła w samochodzie i była już bardzo zmęczona jak przyjechaliśmy do luxmedu. Jeszcze czekaliśmy z godzinę na naszą kolej bo jak zwykle była obsuwa
A Lu nie mogła zasnąć bo za dużo światła i dźwięków. Tuż przed wejściem była już tak zmęczona, że wpadła w wielki szał, a ma naprawdę mega decybele. Nawet piersi nie chciała. W końcu mężowi udało się uśpić ją w pokoju matki z dzieckiem, ale już była nasza kolej w gabinecie i zaraz znów wpadła w szał bo obudziło ją rozbieranie do ważenia. Także wrzask był przez całą wizytę, od początku do końca. Biedna Lu, po prostu chciała spać... Dobrze, że pediatra jest mamą trójki dzieci i wykazywała pełne zrozumienie. Tuż po wyjściu z gabinetu Lu padła... Bidulka.Zaszczepilismy 5w1 (pentaxim). Rota będzie miała w 11 tygodniu i wtedy też chyba 2 dawka wzw b, bo miała mieć dzisiaj, ale pediatra powiedziała że ta szczepionka jest bardzo bolesna i żeby już dzisiaj Lu nie męczyć. Chyba jeszcze będą chciały mi wcisnąć pneumokoki wtedy, ale nie wiem czy się zgodzę, wolę przesunąć je jeszcze, skoro wtedy będzie wzw b... Morfologia i crp Łucji w normie, nie miała stanu zapalnego jak miała tę chrypę jakiś czas temu. Nie ma żadnych oznak choroby, ani kataru. Na charczenie mamy robić inhalacje z soli fizjologicznej (nawilżać powietrze). Dr powiedziała że można spróbować też fenistil na charczenie, ale dopiero jak spytałam o ten lek. Miała nam też dać coś na ulewanie (początkowo chciała debridat ale opowiedziałam o naszym złym doświadczeniu z pierwszą córką z tym lekiem), ale w końcu w tym zamieszaniu chyba zapomniała wystawić recepty, albo nie wzięliśmy Jak spytałam czy intensywne ulewanie może być objawem skazy białkowej to dr powiedziała, że może. Mogę nie jeść nabiału przez 2tyg żeby sprawdzić czy to pomoże Ale krostki są raczej na podłożu hormonalnym, a nie pokarmowym... Zaczyna nam się ciemieniucha. Czy u którejś z Was to też na początku wyglądało jak łupież, a nie takie płaty duże? Ogólnie Lu zdrowa jak ryba. Waży 5270 g. Mierzy 59 cm. Znów zapomniałam poprosić o receptę na witaminę D i skierowanie do okulisty Na razie mamy witaminę D na oliwie z oliwek.Ja też zrobiłam przy okazji morfologię i tsh - wszystko w normie. Hemoglobina 13,6, tsh 1,5. Udało mi się dopiero teraz zapisać Lu do ortopedy. Xzora do dr Kiełbasy, do Latalskiego bez szans Zapisałam też Lilę bo zaniepokoilo nas jak pływa w jeziorze w wakacje.
Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-09-19 o 21:07 |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Sili robilas crp i morfologie przed szczepieniem.? Jak zniosła to Lucja? Pobrali jej normalnie w osrodku ?
Też chcę przed szczepieniem sprawdzić ja jakbym zdecydowała się na 5w1 jednak to wolała bym i tak pneumokoki później nie z wzw Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-09-19 o 20:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

mam nadzieje, że Niko dobrze to zniesie

Kciuki za szczepienie! 

Dobrze, że Tymon dochodzi do siebie szybko
jaka mina
Na razie mamy witaminę D na oliwie z oliwek.