![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gabrielle Chanel
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
Spoko, to tylko wstępna opinia na podstawie opinii innych
![]() Za dużo się w życiu otestowałem żeby się ekscytować przed porządnym testem ![]() To była tylko taka uwaga, że mogą (acz nie muszą) mi się spodobać Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2017-09-12 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
mam odlewkę z rozbiórki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
O mamuniu, dzisiaj znowu noszę Gabrielle, tym razem z własnej flaszki, nie próbki i całkowicie przepadłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w ogóle to przesadziłam chyba z ilościa psiknieć, bo 3 razy psiknełam, po paru godzinach spotkałam sie z tz, a on sie pyta czym sie wypsikałam, bo tak mocny ze hej ![]()
![]() |
#66 |
Panaroja
|
Pozazdrościć
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
![]() Trwałosc powala, ja znam zycie, to rano na włosach dalej będzie ja czuć jeszcze. Nie wszystkie perfumy mnie lubia - np. Aura - trwałość u mnie tragiczna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Parab ![]()
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
W mojej ocenie zapach jest przepiękny, a trwałość do 12 godzin na mnie, dopiero prysznic zmył zapach, gdybym miała zbędne 5 stów
![]() ![]() Edytowane przez klotylda14 Czas edycji: 2017-09-20 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
"Perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie." Powiedziała Coco Chanel.
Tia, a te są jak glasiu-glasiu a nie policzek, i nie wiadomo czy pachną, czy nie. Ale to słynne zdanie wypowiedziała Coco. A Gabrielle to zdaje się zapach Gabrielle Bonheur Chanel sprzed 1905 roku, zanim narodziła się Coco. Czyli zapach trochę dziuni. Ale z drugiej strony... czy pamiętacie scenę z filmu "Coco Chanel", gdy Coco, w tej roli Shirley MacLaine, "przerabia" suknię, którą zaprojektował Monsieur Dior? Dla mnie Gabrielle to właśnie taka obdarta do podszewki Diorella. Pozbawiona falban, przepychu i ciężaru. Maksymalnie odchudzona, z udrapowaną firanką, popchnięta w nowym kierunku. Ale to nadal Diorella. Tylko w wersji mega-light. Taki klasyczny szypr dla bardzo początkujących. Ale czy to źle? W erze ulepów klepanych na jedno kopyto przez wszystkich, którzy wypuszczają perfumy? Chyba nie. Czy Gabrielle wpisuje się w dom mody Chanel? Wpisuje, chociaż to miernota perfumeryjna w porównaniu z innymi ich pachnidłami. Ale kryzys mamy. I najważniejsze, czy mnie się podobają? Podobają, to może za dużo powiedziane. Nie odrzucają mnie i nie irytują. I w przeciwieństwie do Diorelli nie powodują u mnie depresji. Zapach wyczuwam przez max. 6 godzin i jest na tyle mało inwazyjny, że bym mogła go nosić. Pytanie tylko, po co? Przecież mam lepsze i ładniejsze. Ale dla butelki bym je kupiła. Butelka jest piękna ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Podbijam wątek, bo zastanawiam się nad zakupem - powąchałam próbkę i przepadłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny mam pytanko dotyczące nowych perfum Chanel Gabrielle!
![]() Strasznie mi się podoba ich zapach, lecz są ciut za drogie jak dla mnie. Jak wam się te perfumy podobają? Myślicie ze warto zainwestować w takie perfumy lub znacie jakieś strony/sklepy, gdzie mogłabym kupić je trochę taniej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nowe perfumy Chanel Gabrielle
Cytat:
![]() ![]() Na górze masz podpiętą listę wiarygodnych perfumerii i sprzedawców z Allegro, tam nie natniesz się na podróbę, ale poszukać to już sama musisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe perfumy Chanel Gabrielle
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;78104831]Jak mi się podoba dany zapach i wiem, że będę używał to kupuję, cena nie jest jakaś mega zaporowa (nie jest to Clive Christian za 2000 zł
![]() ![]() Na górze masz podpiętą listę wiarygodnych perfumerii i sprzedawców z Allegro, tam nie natniesz się na podróbę, ale poszukać to już sama musisz.[/QUOTE] Wiesz co, masz racje a co będę gdybała. Dziękuję za rade, zaraz sobie listę obejrzę! Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Ale zauważ że one nie mają super trwałości. Mnie to zawsze powstrzymuje bo juz miałam wiele miłości które robiły za mgielke do ciała a nie perfumy :/ to bardzo unieprzyjemnia noszenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Także wsio zalezy od ph skóry pewno.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2017-10-19 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trwałość zapachu na naszej skórze zależy od wielu czynników, pH jest jednym z nich ![]() Akurat dla mnie kryterium trwałości nie jest kluczowe przy doborze zapachu. Jak bardzo mi się podoba zapach i powiedzmy nie kosztuje miliony monet, to mi wystarczy, że te 4-5 godzin wytrzyma ![]() ![]() Gabryśka akurat szczególnie tania nie jest, to by pasowało żeby te 8 godzin trzymała (czyli zmianę w arbajcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
No właśnie. Jak płacisz tyle monet to chociaż by te 8h wytrzymała :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dla mnie szkoda kasy na perfumy, które co z tego ze moga mi sie podobać, jak pachna z 2-3 godziny i finitio. Jak wywalam kasę, to niech pachną 8 h minimum
![]() ![]()
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2017-10-20 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No u mnie niestety to nie przejdzie. Pare flaszek mi sie mega podobało, ale 3 h i to był max co czułam wiec pass. Ja lubię jak czuje perfumy i tyle.
![]() |
#83 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zastanawiam się jeszcze, bo mi się zapach podoba, ale punkt z wytrwałością jest dla mnie też istotny, otóż jak już płace tyle monet to chce też mieć produkt wysokiej jakości… ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Gaba na mnie tak jak pisałam wyżej -megatrwala - czuć następnego dnia jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.