Scent Bar IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-30, 20:47   #181
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie
Dot.: Scent Bar IV

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Boże to ja mam 75H i nic o tym nie wiem Byłam zawsze przekonana, że mam średnie D a tu taki rewolucyjny news,
A widzisz 20 cm różnicy to całkiem sporo (coś o tym wiem, mam prawie tyle samo, tylko w większym wymiarze )

Kalkulator nie jest zły, ale i tak trzeba mierzyć.
Ja mam obecnie od 75 J do 85FF I wszystkie dobre - zależnie od modelu (mam pod biustem równiutkie 85).

Przykładowo w ub. weekend mierzyłam kilka - i tak np. Dalia w rozmiarze 80 nadawałaby się na mnie o dobre 10 kilo większą (na najdalszej haftce), i na dobrą sprawę nawet w 70 weszłabym, ale takich dużych miseczek nie mieli.

A z KrissLine nie miałam za bardzo szans zapiąć się w coś mniejszego niż 85 (po 2 noszeniach i praniu nadal nie mam szans - 85 na najmniejszej haftce jest mocno dopasowane).

Niemniej, sporo też zależy od modelu - z polskiej Gai mam właśnie i 75 J i 85F i tak naprawdę po pewnym czasie wszystkie modele trzeba było zwężać , ale jako nowe były idealne w takich rozmiarach.

Irkax, wysyłam Ci na priv niezły sklep w Krakowie pod tym względem (nawet jak nie kupisz, to pomierzyć można). Jakby ktoś jeszcze chciał, to dajcie znać (mam też namiar w Bydgoszczy na całkiem niezłe miejsce ).

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
P.S. Kolejne bezsensowne zwroty: "nabyłam drogą zakupu", "że tak powiem", "na dzień dzisiejszy". "Dokładnie" i bynajmniej zamiast co najmniej. To BOLI.
No, że tak powiem to zdarzało mi się powiedzieć. Ale wyleczyłam się
A dorzucę do kolekcji jeszcze wysprzedaż.

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny i chłopcy- cycki mi opadły. Wróciłam ze szpitala, byłam już przyjęta, siedziałam w sali przebrana w piżamkę i okazało się , że zabiegu nie będzie, bo nie mam trzeciego szczepienia na żółtaczkę. Musiałam wrócić do domu, tyle przygotowań, stresu, bieganiny i g...uzik. Płakać mi się chce

Edit:- Dzwoniłam przed chwilą- zabieg za miesiąc.
Madzik, ale coś mi się kojarzy, że chyba Ci w końcu (przypadkowo) powiedzieli, że musisz mieć całość szczepienia? (czy mnie się coś pomyliło)?

Mariolu
, współczuję...
Stary 2008-05-30, 20:54   #182
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Annmarie - niestety nic takiego nie padło - o kompletności szczepienia przed zabiegiem. Szczepiłam się w trybie przyspieszonym/przyśpieszonym? (przez rachelę zaczęłam się stresować), bo pani z recepcji od lekarza "zapomniała" mi powiedzieć, że trzeba się zaszczepić na żółtaczkę przed zabiegiem. Niby to oczywiste, ale przyznaję bez bicia - kompletnie o tym nie pomyślałam. Zadzwoniłam do pani przed zabiegiem, bo nawet mój internista był zdzwiony, że nic nie kazali w tej kwestii robić - a pani na to "no, trzeba było". No i szczepiłam się na wariata - zdążyłam wziąć dwie dawki i myślałam, że one wystarczą na już. Niestety dziś okazało się, że nie...

Dowiedziałam się, że zabieg może być przeprowadzony 5 tygodni od pierwszego szczepienia z serii. Zważywszy, że o dowiedziałam się o nim 30 kwietnia, to jakby skrupulatnie liczyć to są 4 tygodnie, nie 5- czyli być może też bym się nie załapała na niego.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:03   #183
Zuziunia
BAN stały

Zmykam spać chyba...mam na rano do pracy ale grunt ze tylko do 13. Jakos wysiedzę i wynudzę sie jutro, bo nie mam nikogo na terapię. Wezmę zeszyt i będę sie do sesji uczyć...o to to genialny pomysł

Dobranoc
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:05   #184
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Annmarie - niestety nic takiego nie padło - o kompletności szczepienia przed zabiegiem. Szczepiłam się w trybie przyspieszonym/przyśpieszonym? (przez rachelę zaczęłam się stresować), bo pani z recepcji od lekarza "zapomniała" mi powiedzieć, że trzeba się zaszczepić na żółtaczkę przed zabiegiem.
A, ok, to mi się pomyliło trochę. No, to przykre, że tak wyszło, szczególnie, że nie masz obowiązku sama wszystkiego wiedzieć - od tego są lekarze, żeby mówili co i kiedy należy zrobić.

Dobrze chociaż, że pół roku nie kazali Ci teraz czekać...

Mendosito - właśnie doczytałam. Gratulacje
Stary 2008-05-30, 21:09   #185
yoona
Zakorzenienie

kurka no i sie zaczynaja upaly.
jutro chyba pojade nad jeziorko.
bylam dzisiaj w ikei i nabylam stojącą podwójną lampę za, uwaga, 30zł. wiecej mnie wyszly żarówki do tej lampy.
mam straszna ochote na lody.ma ktos?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:13   #186
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
mam straszna ochote na lody.ma ktos?
Mam sorbet jabłkowy, może być?
Stary 2008-05-30, 21:19   #187
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Nie tylko Ciebie - sama jestem bardzo wrażliwa na różne niepoprawne zwroty czy tym bardziej błędy ortograficzne.
Myszko, moja wrażliwość to obawa, że się opatrzę z błędami i przestanę na nie zwracać uwagę, a muszę to robić zawodowo

Cytat:
Napisane przez SpanishMyszka Pokaż wiadomość
Rachel, świetny podpis Bardzo pożytyczny, może dzięki niemu niektórzy wreszcie przestaną robić podstawowe błędy w pisowni.
Rachela, jedno bym w tym podpisie jednak zmodyfikowała - zdrobnienia mogą razić, mogą wkurzać, ale ortem nie są. Może oddziel to jakoś od reszty?

Edytowane przez Aragonte
Czas edycji: 2008-05-30 o 21:59 Powód: literówka i potrzeba sprecyzowania :)
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:22   #188
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Wedle brytyjskiej rozmiarówki mam 65F.
A ja nie mam biustu F!

A swoją drogą trochę to tłumaczy problemy z doborem ochraniacza na piersi.
oj nie można patrzeć na literki. Jakbym komuś powiedziała że mam literkę E albo F to by się uśmiał
zresztą mój 70E wcale nie wygląda na jakiś ogromny, naprawdę po prostu pięknie utrzymuje piersi, ładnie zbiera w miseczce, a stanik cały dzień leży świetnie bez poprawiania. I pierwszy raz w życiu mam miękki koronkowy stanik w którym mój biust wygląda cudownie (w porównaniu z 75C które mam i spłaszczają mi biust- dostrzegłam to dopiero gdy zostałam stanikowo uświadomiona )
Stary 2008-05-30, 21:22   #189
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Burn gratuluje
Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość

Aggie, dobrze że już jesteś. I gratulacje dla Burn! Ja będę mogła zacząć się rozglądać za pracą dopiero w lipcu... Sesja i wyjazd na Słowację skutecznie zapychają mi cały czerwiec.

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Wiesz co robisz?

Tulip Nas zaprosila do pracy i bardzo szybko zaczela zalowac
Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Nie no wiecie co,chyba nie narobicie mi AŻ takiej wsi żebym tych 3 dni tam nie wytrzymała

Cytat:
Trzeba sprawę wziąć pod lupę

Ale pamiętam, że czytałam wczoraj w tym artykule w "WO", że dwie Krakowianki zgadały się i założyły razem sklep z piękną bielizną dla biuściastych, ściąganą z zagranicznych stron Było też napisane, że co jakiś czas zamykają sklep dla znajomych z forum i pozwalają tam buszować do woli Zaraz poszukam tego artykułu z wzmianką....

O, o tych na Stanikomanii jest b. wiele dobrego Piękne są

Zaszalałam zakupowo I upolowałam piękną czarną, ultrakrótką sukienkę bombkę empire I dwie bluzeczki bez pleców... Dzień Dziecka (który celebruję od tygodnia ) jest eeeekstra No i nagroda za to, że mi tak ładnie sesja idzie też się należy
Też mam właśnie 20 cm różnicy a zaręczam,że nic nie widać.Na oko to wyglądam jak jakieś średnie B.Nie wiem gdzie mi się ten biust rozłazi,że jak zdejmę stanik to prawie go nie ma a potem zaraz wypełnia miskę D albo C
Chętnie bym obejrzała zakupy,nie powiem.Ja na razie dzeiń dziecka uczciłam dziś kupując flaszke na all

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
P
Po drugie: Burn gratuluję pachnącej posadki
Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
no to super gratuluje!
a ta praca to tylko na weekendy? bo tez bym sobie w takim Douglasie popracowała

To jest praca z agencji reklamowej,ja nie pracuję bezpośrednio dla Douglasa(może to i lepiej bo dzięki temu nie mam żadnych przełożonych którzy by mnie nadzorowali tam gdzie pracuję ) tylko dla firmy Procter&Gamble a tak jeszcze dokładniej to dla agancji reklamowej z którą podpisałam umowę-zlecenie.Ta agencja dostaje rożne takie promocje do obdarzenia ludźmi,jakieś żarcie,kosmetyki,produkty dla dzieci,sprzęt elektroniczny i absolutnie wszystko w różnych lokalizacjach.Ja akurat trafiłam do Douglasa na weekedową promocję(20 godzin) perfum wszystkich tych Mexxów,Naomi Campbell,Puma itp.
Mam zachęcać do zakupu tych właśnie perfum,ale na szczęście moje wynagrodzenie nie zależy od tego ile sprzedam
Oczywiście nie mogłam się oprzeć i doradzałam klientom również inne zapachy,te wysokopółkowe i wogóle.Strasznie to fajne i śmieszne bo ludzie są często komiczni.Można sobie testować psikać rożne perfumy,kolorówkę i pielęgnację.Personel też b. miły więc absolutnie nie czułam się nie swojo
W sumie to myślę,że takie coś,że pracuję w rożnych miejscach i promuję różne rzeczy chyba bardziej mi pasuje niż coś stacjonarnego(a w życiu bym nie przypuszczała,ze tak właśnie będzie),jednostajnego.
Zaletą jest na pewno to,że nic nie muszę tj. jeżeli danego razu nie chce mi się kiwnąć palcem i wolę mieć wolne to po prostu mówię że dziękuję i nie chce tej promocji.Do tego stawka przyzwoita na prawdę.
Muszę sobie książeczkę wyrobić żeby móc promocje na terenie marketów też obsługiwać
Stary 2008-05-30, 21:24   #190
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Mam sorbet jabłkowy, może być?
wszystko,byle duzo

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:35   #191
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
Po chwili refleksji doszłam do wniosku, że 70 pod biustem to nie jest jakoś kosmicznie mało i jest spore prawdopodobieństwo, że któraś Wizażanka ma coś koło tego realnie, więc cofam tekst o zwłokach sprzed chwili i przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony.
Ja noszę 70, ale chyba powinnam zacząć kupować 65, bo każde 70 szybko zaczyna się robić luźne. I wcale malutka nie jestem Tzn. ogólnie malutka nie jestem, bo biustowo to jakieś szemrane C zdarza mi się czasem dopasować, wyżej nie ma szans

Cytat:
O diamenty nie pytałam, ale tak na rozum (z może raczej rozóm) to węgiel jest czarny, a diamenty nie.
Sabbath, nauczycielka do odstrzału

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Ok, wracam do nauki. To znaczy oglądam obrady Sejmu, że niby w ramach uczenia się na System RP
To czasem niezły kabaret jest

Ufff, Aggie się znalazła! Zawiłości życiowych współczuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 21:37   #192
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Mariolu uwazaj na siebie

Sabbath jak krolewna?

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:45   #193
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Mariolu zdrowiej!

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 21:46   #194
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olik04 Pokaż wiadomość
oj nie można patrzeć na literki. Jakbym komuś powiedziała że mam literkę E albo F to by się uśmiał
Zrobiłam stosowne pomiary... i zrobiłam tak Gdzie ja znajdę 65DD?

Sabbath, właśnie, co z Królewną?
Stary 2008-05-30, 21:56   #195
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość

Sabbath, właśnie, co z Królewną?
niestety u nas niewiele jest takich sklepów.
Ale jak będziecie przypadkiem w wakacje np w wielkiej brytanii to znajdziecie multum staniczków w takich rozmiarach np w M&S
Stary 2008-05-30, 22:00   #196
annmarie
Wtajemniczenie

Olik, ale od jakiś 2 lat jest coraz lepiej. Przede wszystkim nasze rodzime firmy oferują coraz szerszą rozmiarówkę
I coraz więcej mniejszych sklepów zaczyna doceniać te "nietypowe" klientki (gorzej jest w sieciówkach - tam nas po prostu nie ma).

Ja się przyzwyczaiłam, że na mój rozmiar widzę raczej przerażenie, albo współczucie w oczach pań, ale ostatnio coraz częściej zaskakują mnie, wyciągając coś, co jest w odpowiednim rozmiarze i da się nosić
Stary 2008-05-30, 22:04   #197
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Dziewczyny i chłopcy- cycki mi opadły. Wróciłam ze szpitala, byłam już przyjęta, siedziałam w sali przebrana w piżamkę i okazało się , że zabiegu nie będzie, bo nie mam trzeciego szczepienia na żółtaczkę. Musiałam wrócić do domu, tyle przygotowań, stresu, bieganiny i g...uzik. Płakać mi się chce

Madziu, przykro mi.
Kurczę, kolejny miesiąc...

Wyobraź sobie my tez nie wiedzieliśmy o tym szczepieniu i też go nie mieliśmy.
Ale albo dlatego, że to mniej "krwawa" interwencja, albo dlatego, że prywatnie i pełnopłatnie - wystarczyło podpisać zgodę na zabieg bez szczepień.

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Sabbaciku - jak tam Królewna ??
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Sabbath, jak Twój TŻ...?
Cytat:
Sabbath- daj proszę znać, jak twój Królewna.
Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Sabbath jak krolewna?
Melduję, że mam mojego Królewnę w domu.
Zawiozłam, za rączkę potrzymałam, byłam przy wybudzaniu, teraz wreszcie przywiozłam go do domku i mam.

Muszę wam powiedzieć, że po narkozie był rozczulająco nawalony.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Wczoraj poszłam na piwko i znajomi strasznie się naśmiewali z tematu nerwicy (na szczęście ja go nie zaczęłam), więc Sabbath (pytałaś kiedyś o to) - dlatego boję się iść do lekarza i nie pójdę. Poradzę sobie sama.
Zrobili z nerwicy coś w stylu mocnej nadpobudliwości i głębokiej choroby psychicznej...
Fenris, to raczej problem Twoich znajomych...
Swoją drogą, skąd się tacy ludzie biorą w cywilizowanym świecie?

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ja to mam chyba taki bardziej sabbathowy biust. 8 cm różnicy to chyba tylko stąd, że odstaje mi bardzo w przód A już na objętości tracę.

Mamy nowy typ biustu?

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę tylko, bo zaraz wybywam na weekend.
Dostałam ten awans!!!

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy

Udanego weekendu!
Brawo. Należał Ci się!

Cytat:
A widzisz 20 cm różnicy to całkiem sporo (coś o tym wiem, mam prawie tyle samo, tylko w większym wymiarze )
Ja mam tyle samo w rozmiarze mniejszym.

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Też mam właśnie 20 cm różnicy a zaręczam,że nic nie widać.Na oko to wyglądam jak jakieś średnie B.Nie wiem gdzie mi się ten biust rozłazi,że jak zdejmę stanik to prawie go nie ma a potem zaraz wypełnia miskę D albo C
Wierzę bez zastrzeżeń, bo też tak mam. I też nie widać.

Cytat:
Sabbath, nauczycielka do odstrzału
Nie wiem... To jest miły człowiek.
A że niezbyt mądry? No nie oszukujmy się, większość społeczeństwa nie jest mądrzejsza od niej.
Mierzi mnie tylko to, że nie potrafi przyznać się do błędu i nawet kiedy jej serio i starannie wytłumaczę, jak jest - po pierwsze w ogóle nie jest moim tłumaczeniem zainteresowana, po drugie przy innych dzieciach nadal twierdzi, że moje dziecko opowiada głupoty.

Ciężka sprawa.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:11   #198
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Właśnie dzwoniła do mnie kobietka z Inglota i zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną w poniedziałek.

O boziu, co-to-będzie-co-to-będzie...
Brawo, Dagno świetna wiadomość

Cytat:

Przykro mi Madziczko

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze chciałam na forum podziękować Margot za ogromną pomoc w zakupie atomizerka - bardzo, bardzo dziękuję!
I ja też dziękuję Margot publicznie za pomoc w zakupach, złota dziewczyna

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wylądowałam dziś na pogotowiu prosto z pracy. Mam problemy z kręgosłupem, dziś znaleziono mnie na podłodze w łazience wijącą się z bólu... Oczywiście nie da się tego wyleczyć, pozostają tylko środki przeciwbólowe, odpoczynek i ruch. Najgorsze jest to, że działają na mnie już tylko te najsilniejsze. Przede mną przynajmniej tydzień smutnego zwolnienia. Smutnego, bo nienawidzę, kiedy tracę swoją niezależność i nie jestem w stanie sama wykonywać podstawowych funkcji związanych z poruszaniem się, typu- wstawanie, siadanie, kładzenie się do łóżka. Dobrze jest, gdy nie ruszam się wcale. Każdy nieuważny ruch wywołuję u mnie okropny ból. Pozostaje nadzieja, że będzie wkrótce lepiej.
Mariola, wracaj do zdrowia jak najszybciej
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:12   #199
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję, że mam mojego Królewnę w domu.
Zawiozłam, za rączkę potrzymałam, byłam przy wybudzaniu, teraz wreszcie przywiozłam go do domku i mam.
Muszę wam powiedzieć, że po narkozie był rozczulająco nawalony.
Uffffffff

Cytat:
Wierzę bez zastrzeżeń, bo też tak mam. I też nie widać.
Sabbath, odkryłam, że mamy jeszcze coś wspólnego poza paroma flaszkami, a mianowicie biust

Cytat:
Nie wiem... To jest miły człowiek.
A że niezbyt mądry? No nie oszukujmy się, większość społeczeństwa nie jest mądrzejsza od niej.
Mierzi mnie tylko to, że nie potrafi przyznać się do błędu i nawet kiedy jej serio i starannie wytłumaczę, jak jest - po pierwsze w ogóle nie jest moim tłumaczeniem zainteresowana, po drugie przy innych dzieciach nadal twierdzi, że moje dziecko opowiada głupoty.
Ciężka sprawa.
Sab, ja jej nie skreślam jako człowieka, ale jako fachowca - którym de facto nie jest, do licha, jak wynika z tego, co mówisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 22:18   #200
martwa papuga
Zakorzenienie

Mendosito, gratuluję awansu!

Sabbath, przyłączam się do pytań o Królewnę. /Edit: Już widzę posta fajnie, że wszystko gra /

Madziczko
Cytat:
Ech tragedia. Co za burdel...
Cytat:
Jedna mnie ściga o foty w garniaczku a druga o foty w bluzeczkach bez pleców...
Ja przyłączam się do ścigania o foty w garniaczku.
Cytat:
Właśnie dzwoniła do mnie kobietka z Inglota i zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną w poniedziałek.
O boziu, co-to-będzie-co-to-będzie...
Będzie... kolorowo
Cytat:
W kwestii stanika zastanawiam się tylko, jak ja mam nosić pod biustem 80 jak mam 90 cm. Pewnie się da, pytanie jakim kosztem - otarć naskórka? Bo przecież ciało też puchnie.
Ha. Nie wiem. Z jednej strony jest w tym niby racja...
z drugiej strony, autorka stanikomanii (i inne) twierdzą, że duża większość kobiet nosi staniki za szerokie w obwodzie. A ja, kurka, widzę dookoła stada dziewczyn w obcisłych bluzeczkach, spod których przebijają plecy makabrycznie ściśnięte obwodem stanika - i wylewające się na wszystkie strony boczki...
No nie wiem. Nabyłam drogą kupna* ładne 75F, jak przyjdzie to wdzieję to na siebie i uważnie pooglądam się w lustrze - zwłaszcza z tyłu...
* - lubię używać. Z przymrużeniem oka.
Cytat:
Chyba nie
Nie ma takiego slowa jak uspać.
Uśpić jest poprawne
uśpić — usypiać II
1. «spowodować, żeby ktoś usnął»
2. «spowodować, że coś trwa w bezruchu»
3. «pozbawić coś siły, intensywności»
4. «poddać narkozie»
5. «uśmiercić zwierzę przez podanie mu środka farmakologicznego»
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2533765
Podesłałabym to mojej bratowej. Czekam, aż bratanek osiągnie wiek, w którym nie trzeba go już będzie "uspawać", bo uszy więdną...
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wylądowałam dziś na pogotowiu prosto z pracy. Mam problemy z kręgosłupem, dziś znaleziono mnie na podłodze w łazience wijącą się z bólu... Oczywiście nie da się tego wyleczyć, pozostają tylko środki przeciwbólowe, odpoczynek i ruch. Najgorsze jest to, że działają na mnie już tylko te najsilniejsze. Przede mną przynajmniej tydzień smutnego zwolnienia. Smutnego, bo nienawidzę, kiedy tracę swoją niezależność i nie jestem w stanie sama wykonywać podstawowych funkcji związanych z poruszaniem się, typu- wstawanie, siadanie, kładzenie się do łóżka. Dobrze jest, gdy nie ruszam się wcale. Każdy nieuważny ruch wywołuję u mnie okropny ból. Pozostaje nadzieja, że będzie wkrótce lepiej.
O żesz biedna... Trzymaj się
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:19   #201
mskladaczek
Zakorzenienie

Skorzystalam z tego biusciastego kalkulatora- myslalam, ze sie pociesze- ale wychodzi na to, ze mam najmniejsze na forum
65B- normalnie cyce jak donice
Zwykle kupuje 70-75 B.

Yoona, w zamrazarce Magnum z migdalami mam, zapraszam
Kusza mnie, a nie powinnam...

Cytat:

z drugiej strony, autorka stanikomanii (i inne) twierdzą, że duża większość kobiet nosi staniki za szerokie w obwodzie. A ja, kurka, widzę dookoła stada dziewczyn w obcisłych bluzeczkach, spod których przebijają plecy makabrycznie ściśnięte obwodem stanika - i wylewające się na wszystkie strony boczki...
No wlasnie....

Buły na plecach maja.
Tak sie zawsze zastanawiam, czy One tego nie widza i nie czuja? Przeciez to musi cisnac i malo komfortowe byc. Estetycznie tez nie wyglada.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:25   #202
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Olik, ale od jakiś 2 lat jest coraz lepiej. Przede wszystkim nasze rodzime firmy oferują coraz szerszą rozmiarówkę
I coraz więcej mniejszych sklepów zaczyna doceniać te "nietypowe" klientki (gorzej jest w sieciówkach - tam nas po prostu nie ma).

Ja się przyzwyczaiłam, że na mój rozmiar widzę raczej przerażenie, albo współczucie w oczach pań, ale ostatnio coraz częściej zaskakują mnie, wyciągając coś, co jest w odpowiednim rozmiarze i da się nosić
Faktycznie jest coraz lepiej Chociaż jak ktoś szuka obwodu 65 to już trochę gorzej :/
Ja uwielbiam firmę Kostar, ich staniczki są idealne do mojego biustu

Mam nadzieję że sieciówki kiedyś wprowadzą "nietypową" rozmiarówkę
Stary 2008-05-30, 22:26   #203
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mskładaczku- wychodzi, że masz najbardziej dobrany racjonalnie rozmiar z nas wszystkich. Praktycznie tylko mniejszy obwód. Ja np. się dwoedziałam, że powinnam nosić 80GG czy 80L (rozmiarówka polska) i jeszcze 90F. No śmieję się od wczoraj

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:26   #204
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Papużko, tylko wiele z nich ma znacznie za małe miseczki, co sprawia, że biust "rozlewa" się na boki i... robią się wałeczki mimo zbyt dużego obwodu.

Sama tak miałam - był moment, że nosiłam... 90 C. Bułki nad miseczką, a wokół wałki. Teraz, w tych dobrze dobranych nie mam żadnych wałków (poszłam obejrzeć się w lustrze ; w 90 C nadal je mam - na początku maja szukałam biustonosza bez ramiączek - to ciężka sprawa i pani w jednym ze sklepów usiłowała mnie w taki wcisnąć; ubrałam, by pokazać jej, że jest całkiem niedobry - wałków moc )
Stary 2008-05-30, 22:33   #205
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja 60DD?

Madziczka, Mariolasl -
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:37   #206
tharoon
Zakorzenienie

Madziczko

Mendosito - gratulacje

Sabbath - pilnuj teraz swoją połówkę żeby nie chciał skłonów robć jak coś upuści.
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:37   #207
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Papużko, tylko wiele z nich ma znacznie za małe miseczki, co sprawia, że biust "rozlewa" się na boki i... robią się wałeczki mimo zbyt dużego obwodu.
Annmarie, ale tu o bulki na plecach chodzi, nie pod pacha.
Myslisz, ze tu tez miska ma znaczenie?

Sabbath, trzymam kciuki za powrot Krolewny do zdrowia
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:42   #208
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Sama tak miałam - był moment, że nosiłam... 90 C. Bułki nad miseczką, a wokół wałki. Teraz, w tych dobrze dobranych nie mam żadnych wałków (poszłam obejrzeć się w lustrze ; w 90 C nadal je mam - na początku maja szukałam biustonosza bez ramiączek - to ciężka sprawa i pani w jednym ze sklepów usiłowała mnie w taki wcisnąć; ubrałam, by pokazać jej, że jest całkiem niedobry - wałków moc )
Hm, brzmi sensownie. Przekonam się za parę dni...
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:44   #209
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

A ja mam tak maly cyc, ze na oko miske wybieram Najczesciej 75 B
Ale w dobrze gabkowanych i poddrutowanych stanikach o korzystnym ksztalcie miseczki zbierajacej moj biuscik od pachy do przodu i do gory wyglada ten moj cyc nawet ok.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-30, 22:44   #210
annmarie
Wtajemniczenie

Cytat:
Annmarie, ale tu o bulki na plecach chodzi, nie pod pacha.
Myslisz, ze tu tez miska ma znaczenie?
Ma, ma. Szczególnie przy długim noszeniu nieodpowiedniego rozmiaru... Całość przepycha kolejne fragmenty - biust pod pachy, a to co pod pachą idzie na plecy.

To tak jak ktoś wciągnie mocno brzuch - nawet jak założy pas, czy gorset, to gdzieś to ciałko jest - część przesuwa się w górę, część na boki, część w dół.

Wiem, że to brzmi śmiesznie - sama nie wierzyłam, póki nie zobaczyłam na sobie. Doszłam do momentu, w którym przyszło mi do głowy przerzucać się na 95, co mnie przerażało osobiście. Ale właśnie pod trykotową bluzeczką te wałki mnie odrzucały od siebie samej. Jak przeczytałam, że zmniejszenie obwodu i dobranie miseczki poprawi sprawę, puknęłam się w głowę. Ale w necie znalazłam wtedy wyprzedaż końcówek linii Gaji i zaryzykowałam za 39 zł. Szczękę zbierałam z podłogi przez dobre 15 minut, choć efekt był daleki od tego, co jest teraz. Ale wałki były malutkie, a mój biust jakby się zwężył...

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości