szkoła językowa w Warszawie - która? angielski - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-01, 16:00   #361
KamixD
Przyczajenie

Dot.: szkoła językowa w Warszawie - która? angielski

Dokładnie zgadzam się z opinią 'gosc33344' i również nie polecam szkoły English for You.

Chodziłam do szkoły na Marszałkowskiej na kurs przygotowujący do FCE i niestety muszę przyznać, że nie spełnił on moich oczekiwań. Mam wrażenie, że native są zatrudniani z przypadku i tak na prawdę to trudno znaleźć tam obecnie Brytyjczyka, a Amerykanin jest jeden z tego co wiem, w większości pozostali są z Indii co jeśli chodzi o akcent nie jest w ogóle pomocne. Jednak to co najbardziej mi się nie podobało to to, że zajęcia nastawiane na mówienie były prowadzone bez praktycznie żadnego przygotowania, a native faktycznie wolą rozmawiać z osobami które dobrze sobie radzą, bo po prostu jest im łatwiej. Ze strony native (a było ich kilku po drodze), nie zostałam również w żaden sposób przygotowana do egzaminu, i całe zajęcia były bardzo chaotyczne na zasadzie jak dla mnie 'co wyjdzie to wyjdzie'. Co do zajęć z polskim lektorem, to też nie odczułam większego ciśnienia do przygotowania do egzaminu, jedynie gdy zgłaszaliśmy mu uwagi wprost jako grupa to oczywiście zgadzał się na to o co prosiliśmy (czyli np. żeby sprawdzał nam listy, eseje, więcej use of english itp), ale i tak uważam, że to było zdecydowania za mało.

Podsumowując, na podstawie moich doświadczeń nie polecam tej szkoły szczególnie jako przygotowania do egzaminu. Również, sposób kierowania przez właściciela szkołą pozostawia wiele do życzenia (np. przez 3 miesiące nie zamykające się drzwi w klasie). Miałam zajęcia głównie z Brendonem i osobami z Indii (nie pamiętam imion) i Karolem (lektor). Zdecydowałam się napisać imiona, ponieważ nie znam wszystkich tam uczących i nie chce całości generalizować, jednak wrażenie jakie wyniosłam ze szkoły są negatywne.
KamixD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-02, 14:06   #362
kosmiczna_magda
Raczkowanie

Trzymając się wątku English For You. Osobiście muszę napisać, że moje odczucia dotyczące tej szkoły są jak najbardziej pozytywne. Dwukrotnie chodziłam do nich na kurs. Dwa lata temu i w zeszłym semestrze. Uczyło mnie kilku lektorów polskich i native speakers. Tak więc mam dość szeroki obraz szkoły. To co zauważyłam to fakt, że mają sporo stałych słuchaczy, którzy z semestru na semestr decydują się kontynuować naukę. To dobrze świadczy o szkole, gdyż jest duża grupa osób zadowolonych z nauki. Uczyło mnie kilku bardzo dobrych native speakers. Ostatnio Jonathan i Kyle z Wielkiej Brytanii i właśnie Brandon ze Stanów Zjednoczonych. Uważam, że zajęcia te bardzo poprawiły moje umiejętności, szczególnie w zakresie komunikacji i konwersacji. Przestałam się zwyczajnie bać mówić po angielsku. Jonathan każdego ciągnie do mówienia, poprawia błędy, zwraca uwagę na poprawność wymowy, dobiera przy tym ciekawą tematykę. Jeżeli chodzi o część kursu prowadzoną przez polskich lektorów od gramatyki to bardzo pasuje mi Kamila i Luiza. Według mnie mają dobry i rzetelny warsztat, zagadnienia zawsze dopasowane do poziomu grupy, sporo dodatkowych materiałów wzbogacających cały kurs. Tłumaczą dokładnie aż do skutku, jest sporo testów co mobilizuje do pracy. Ponieważ w grupie było nas tylko 5 osób każdy był traktowany w sposób indywidualny. Ważne, że zajęcia między lektorami były spójne i powiązane. Wykorzystałam także sporą ilość warsztatów, które fajnie urozmaicają naukę w formie spotkań i pogadanek w kawiarence dyskusyjnej. Mój osobista ocena English For You jest bardzo pozytywna. Dla mnie to dobre miejsce na naukę języka.
kosmiczna_magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-23, 17:48   #363
modulka999
Przyczajenie

Byłam w English For You cały zeszły semestr i teraz kończę lipcową odsłonę kursu wakacyjnego - zaczynałam naukę na B1, teraz jestem na B2. Jest dokładnie jak pisze poprzedniczka. Bardzo dużo osób kontynuuje naukę w tej szkole z kursu na kurs. Dlatego miejsca trzeba rezerwować z wyprzedzeniem.

Odnośnie native speakers- Mary i Jonathan z Wielkiej Brytanii są zwyczajnie świetni. Właśnie ta szkoła pomogła mi w tym z czym nie mogłam dać sobie rady przez wiele lat- przełamałam się z mówieniem.
Dla mnie podział z dwoma lektorami w jednej grupie to korzystne rozwiązanie. Polska lektorka dokładnie objaśnia zagadnienia gramatyczne i przygotowuje podbudowę pod konwersacje. Native speakers natomiast prowadzą rozmowy, wyłapują błędy, ćwiczony jest akcent. Nie ma zmiłuj trzeba mówić. Tak jak piszą też inne osoby osobiście potwierdzam, że grupy są bardzo małe, więc dla każdego lektor ma czas. Każdy problem, niejasność wątpliwość tłumaczone jest dokładnie aż do zrozumienia. Bardzo ciekawy i dopasowany indywidualnie do grupy jest program, dużo dodatkowych materiałów z różnych zródeł.

Mnie przekonało, że English For You specjalizuje się tylko w angielskim i dlatego jakiś czas temu wybrałam właśnie ich. Dodatkowo fajna jest atmosfera w szkole, panie w sekretariacie pomocne, otwarte na różne kwestie. Grupy do których trafiłam były zawsze super dobrane. Z niektórymi osobami cały czas utrzymuję kontakt wychodząc często po zajęciach gdzieś na miasto. Zdecydowanie będę kontynuować naukę od września. Zamierzam przystąpić do CAE, a wiem od innych osób, że po kursie w English For You jest duża szansa zdać ten egzamin, gdyż wyjątkowo wysoko punktowany jest speaking, a jak pisałam ta szkoła właśnie na to stawia bardzo mocno. Sumując temat w tej szkole jest wysoki poziom, dobrzy lektorzy i ogarnięci native speakers.

Edytowane przez modulka999
Czas edycji: 2017-07-25 o 18:03
modulka999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-30, 11:59   #364
one1direction
Raczkowanie

Dot.: Warszawa- szkoły językowe

Widzę, ze sporo jest tu wypowiedzi dotyczących English For You. Ja też niedawno miałam styczność z ta szkołą. Uważam podobnie jak moje poprzedniczki ze to dobra placowka językowa.Jak dla mnie kadra jest bardzo sprawdzona, wielu lektorów uczy tam od lat. Mój kurs prowadziła Patrycja w parze z native speakerem Mary. Wiem ze lektorki te paracuja w English For You ponad 10 lat. Mają więc duże doświadczenie. Sama metoda nauki według mnie korzystna. Zawsze Polski lektor lepiej wytłumaczy i objasni gramatykę i teorię.Natomiast ogarnięty Native speaker bardziej się sprawdza w kwestii konwersacji, gdyż angielski dla takiej osoby jest językiem ojczystym. Tak właśnie było w English For You. Patrycja tłumaczyła tematy, przygotowując bazę pod konwersacje z Mary. Ta druga ma ogromny talent do prowadzenia dyskusji. Byłam suuuuper nieśmiała, paraliż mnie ogarnial jak miałam się odezwać. Mary sukcesywnie lekcja po lekcji przelamywala tę blokadę. Sprawiła że uwierzyłam w siebie i jakoś stopniowo się zaczęłam rozkrecac. Bardzo zwracała uwagę na poprawność wymowy i wylapywala każdy błąd. Wypisywala na tablicy rzeczy które były niepoprawne. Robiła to dopiero po zakończeniu wypowiedzi aby nikogo nie stresować. Super podejście do sprawy. Dodatkowe konwersacje też pomogły w temacie, gdyż prowadzone sa przez różnych native speakers urozmaicajac kurs. Tematyka odpowiednio dobrana do kazdej grupy, czesto prowadziliśmy burzliwe dyskusje. I jeszcze w kwestii Patrycji, starannie przygotowywała lekcje podchodząc indywidualnie do każdej grupy.Było sporo testów co zmuszalo do nauki. Dodam, ze było nas tylko 5 osób, więc było kameralnie. Według mnie jeżeli ktoś chce nauczyć się języka w praktycznej odsłonie i chce zacząć swobodniej mówić po angielsku to English For You to dobra propozycja w mieście. Będę tam kontynuować naukę aż opanuje angielski by zdać CAE.
one1direction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-02, 20:05   #365
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Przeprowadzam się do Warszawy do pracy i nie ukrywam, że przydałoby się podszkolić angielski. Uczę się tego języka kilkanaście lat z przerwami i nadal go nie umiem, w dodatku boję się nim porozumiewać. Podczas oglądania filmów czy seriali rozumiem ok. 80 % dialogów, natomiast gdy rozwiązuję testy do szkół językowych wychodzi, że mam poziom B1+.
Czy poza English For You możecie polecić jeszcze jakąś szkołę? Najlepiej w samym centrum/na Mokotowie
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-14, 15:51   #366
one1direction
Raczkowanie

Ja akurat miałam styczność w Warszawie z English For You i rzeczywiście dzięki ich kursom bardzo poprawilam angielski. Fajni native speakers są dobrym uzupełnieniem zajęć z poskim lektorem. Trzeba mówić po angielsku i oto chodzi. Z tego co się orientuje inną fajną szkołą godna polecenia w centrum jest Lexis.Jakoś czas temu chodziła tam koleżanka z pracy i bardzo sobie chwalila. Przygotowali ja z powodzeniem do FCE. Potem konrynulowala jescze przez rok na C1.W sumie wychodzi ze to dobra szkoła.
one1direction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-18, 21:43   #367
suzik26
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Ja z kolei mam świetne doświadczenie ze szkoły Richmond English School na Nowym Świecie. Miałam serie indywidualnych zajęć i lektorka była rewelacyjna. Bardzo dużo konwersacji, mojego wypowiadania się, ona zawsze mnie poprawiała i robiłyśmy naprawdę ciekawe, zróżnicowane rzeczy. W szkole są i grupy i zajęcia indywidualne także naprawdę polecam. Stosunkowo nowa szkoła, ale jest to filia szkoły z Londynu więc super. Ich stronka www.reswarszawa.org
Pozdrawiam cieplutko
suzik26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 17:06   #368
magda_mala
Raczkowanie

Mój problem z angielskim był zapewne podobny jak dla większości osób. Chodziłam, zaczynałam, przerywałam i tak wkoło. Zawsze traciłam zapał. Sytuacja zmieniła się zupełnie, gdy po namowie kilku osób zapisałam się do English For You. Zresztą miałam dodatkową motywację, gdyż mój awans w pracy był uzależniony od tego czy poprawię język, szczególnie mówienie. Jeżeli chodzi o zajęcia to prowadzone były rzeczywiście zgodnie z założeniami. Temat najpierw wprowadzany był przez polskiego lektora, potem native speaker wdrażał zagadnienie w konwersacjach. Dokładnie wiedzieliśmy o czym będzie rozmowa, był więc czas aby przygotować się do dyskusji. Przykład: W poniedziałek Justyna ( nasza lektorka) wprowadziła temat o „Internecie”, omówiła słownictwo powiązane z tym zagadnieniem, zrobiła bazę gramatyczną, przeprowadziła zadania ze słuchu, sprawdziła pracę domową. Następnie w środę nasz native speaker ( Kyle z UK) prowadził dyskusje właśnie o „Internecie” Zawsze dokładnie omawiał i wyłapywał nasze błędy. Zajęcia były zatem ze sobą powiązane. Dodatkowo wspomnę, że tematyka kursu była ciekawa, dobrana indywidualnie do naszej grupy. Osobiście bardzo skorzystałam na tym układzie i dość krótkim czasie zrobiłam porządki z językiem. Według mnie bardzo ważną rzeczą jest możliwość ćwiczenia języka w praktyce, czyli kontakt z osobami dla których angielski jest językiem ojczystym. A to właśnie oferuje English For You i to jest rzeczywistym atutem szkoły. Koniec końców na tyle poprawiłam swój angielski, ze awans okazał się faktem.

Oczywiście jest wiele dobrych szkół w Warszawie i każdy musi dobierać kurs do własnych potrzeb. Znam osoby, bardzo zadowolone z Sokratesa na Ursynowie, czy szkoły OK w śródmieściu. Moja wypowiedz jest oczywiście subiektywna w temacie.
magda_mala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-23, 13:39   #369
malwinka11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
W koncu zdecydowalam sie na WSC i jestem strasznie zadowolona. Zaczelam tam juz 2gi rok nauki i nie mam zamiaru rezygnowac.
Jesli jest problem z jakas czescia materialu to lektorzy przygotowuja dodatkowe zadania i staraja sie raz jeszcze wytlumaczyc. Biorą pod uwagę wszystkie nasze sugestie dotyczące zajęć.
Natomiast jesli nam nie odpowiada sposob, w jaki lektor prowadzi zajecia, to z czystym sumieniem mozna sie zwrocic do pan w sekretariacie. Szkola dba o swoich uczniow
Też trafiłam do wsc (przez przypadek trochę) i faktycznie z tego co widzę poziom u nich niezmienni najwyższy. Fajna szkoła
malwinka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-10, 08:47   #370
esteme
BAN stały

Speak up na warszawskiej woli: https://speak-up.pl/pl/szkoly-angiel.../warszawa/wola - fajni nauczyciele, duuuuuże nastawienie na mówienie. Jest również sporo zajęć z native speakerami. Metodę mają ciekawą ponieważ jest to połaczenia nauki online z typową stacjonarną. Mi takie rozwiązanie pasuje.
esteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-13, 13:26   #371
misskiss09
Raczkowanie

Hej Wam kobitki. Dużo piszecie tu o English For You. Czytając postanowiłam też coś drapnąć w temacie. Jeżeli chodzi o Warszawę uważam English For You za jedną z najlepszych placówek. Bardzo ważną rzeczą jest odpowiedni dobor słuchaczy do grup. Pamiętam jak bardzo starannie lektorka
sprawdzała moj poziom zaawansowania zanim wybrała najlepszą dla mnie grupę. Nie jakiś tam test typu(A, B, C, D) lecz wnikliwa analiza tego co potrafię a czego nie. Myślę, ze właśnie dzięki temu trafiłam na odpowiedni kurs. Jeżeli chodzi o same zajęcia to muszę potwierdzić pozostałe pozytywne opinie dotyczące sposobu prowadzenia lekcji. Zagadnienia są odpowiednio zbalansowane. Gramatyka, zajęcia ze słuchu, objaśnienie słownictwa i testy to robota polskiej lektorki( w moim przypadku była to Ania Brzoska- żywiołowa, spontaniczna i bardzo zaangażowana w prace lektorka) . Pozostała część to konwersatoria z native speakers, czyli duży nacisk na "gadkę". Małe i kameralne grupki powodowały, że każdy musiał mówić po angielsku, rzeczywiście natives wyłapywali błędy i zwracali uwagę na poprawność wymowy.
Byłam bardziej nieśmiałą osobą od innych, ale pamiętam, że Nolan( nasz native z USA) był bardzo dla nas cierpliwy sprawiał, że z lekcji na lekcję stawałam się bardzie otwarta i stopniowo opuszczał mnie strach przed mówieniem Jeżeli chodzi o moją grupkę to bardzo fajnie była dobrana ( zarowno wiekiem i poziomem). Często po zajęciach wychodziliśmy na
miasto. Bardzo ważne aby atmosfera była przyjazna bo dzięki temu chce się chodzić na kurs. Muszę przyznać, że uczęszczając do English For You nauka języka była dla mnie nie tylko obowiązkiem, ale także ogromną przyjemnością. Dużym plusem był też fakt, że spotkania były bardzo urozmaicone dodatkowymi materiałami i ćwiczeniami. Podsumowując moją ocenę, zajęcia w English For You pomogły mi pokonać to co było dla mnie największym problemem, pokonałam wrodzone opory przed mowieniem i dziś nie ogarnia mnie strach, gdy muszę nawiązać rozmowę z osobą anglojęzyczną

Edytowane przez misskiss09
Czas edycji: 2017-11-13 o 13:36
misskiss09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-29, 15:52   #372
szoko777
Przyczajenie

Ja chodziłam do wsc-cr na kurs i było supi
szoko777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-09, 13:39   #373
margolcia21a
Raczkowanie

Mam postanowienie noworoczne aby poprawić swój angielski. Mój poziom to to mniej więcej B1/B2. Czyli taki standard jak ma większość osób. Widzę tu sporo pozytywnych recenzji szkoły English For You. Biorę też tę placówkę pod uwagę, chodziła tam znajoma i bardzo, bardzo rozkręciła swój angielki, szczególnie zadowolona jest ona z faktu, ze zaczęła mówić po angielsku. Ona właśnie poleca mi English For You ze względu na bardzo dobrych native speakers, małe grupy i przede wszystkim nacisk na konwersacje Znam też drugą osobę bardzo chwalącą sobie szkołę The Tower. Przygotowali ją do certyfikatu FCE, który po ich kursie zdała. Może ktoś coś więcej drapnie o Tower. Co lepiej zrobić - kurs ogólny z naciskiem na mówienie, czy jednak egzaminacyjny ???
margolcia21a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-18, 13:11   #374
magda_mala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margolcia21a Pokaż wiadomość
Mam postanowienie noworoczne aby poprawić swój angielski. Mój poziom to to mniej więcej B1/B2. Czyli taki standard jak ma większość osób. Widzę tu sporo pozytywnych recenzji szkoły English For You. Biorę też tę placówkę pod uwagę, chodziła tam znajoma i bardzo, bardzo rozkręciła swój angielki, szczególnie zadowolona jest ona z faktu, ze zaczęła mówić po angielsku. Ona właśnie poleca mi English For You ze względu na bardzo dobrych native speakers, małe grupy i przede wszystkim nacisk na konwersacje Znam też drugą osobę bardzo chwalącą sobie szkołę The Tower. Przygotowali ją do certyfikatu FCE, który po ich kursie zdała. Może ktoś coś więcej drapnie o Tower. Co lepiej zrobić - kurs ogólny z naciskiem na mówienie, czy jednak egzaminacyjny ???
Z jednej strony zawsze warto mieć jakiś papier, zawsze to pomocne przy aplikowaniu o lepszą pracę. To atut kursu do CAE/FCE. Z drugiej strony taki kurs jest bardziej monotonny niż konwersacyjny/ogólny gdzie lektor ma większa autonomię i może dobrać ciekawsze materiały. Piszesz, że twoja koleżanka jest zadowolona z English For You. Potwierdzam także tę opinię.To bardzo dobra szkoła angielskiego. Niezależnie czy wybierzesz w tej placówce kurs konwersacyjny, ogólny czy egzaminacyjny zawsze część zajęć poprowadzi native speaker z USA lub UK. Tak więc w każdym kursie jest duży nacisk na mówienie. Jeżeli skorzystamy jeszcze dodatkowo z warsztatów dyskusyjnych to konwersacji w English For You jest rzeczywiście mega dużo. Oczywiście polski lektor zajmuje się gramatyką, pisaniem i zdaniami ze słuchu. To szczególnie ważne jeżeli wybieramy kurs do egzaminu. Musimy mieć podbudowę w postaci terorii.

Pytasz o The Tower. Ta szkoła kiedyś organizowała semestralny kurs w naszej firmie. Przychodziła fajna lektorka, bardzo zaangażowana z dobrym podejściem. Pamiętam, że dużo skorzystałam z tego kursu. Tak więc moje wrażenia jeżeli chodzi także o tę szkołę są bardzo na tak

Edytowane przez magda_mala
Czas edycji: 2018-01-18 o 13:17
Stary 2018-01-27, 18:53   #375
margolcia21a
Raczkowanie

Dzięki za pełną wypowiedz. Ostatecznie postanowiłam zapisać się właśnie do English For You. Zmotywowały mnie do tego dodatkowo dwie osoby, które chodziły właśnie do nich i były bardzo zadowolone z poziomu zajęć i efektów jakie uzyskały. Wasze pozytywne opinie dotyczące tej szkoły też wzięłam pod uwagę.. Byłam już w English For You na rozmowie poziomującej i rzeczywiście wypadła bardzo profesjonalnie. Lektorka starannie zweryfikowała mój poziom. Była praca z testem. Potem otrzymałam tekst do przeczytania o którym rozmawiałyśmy. Spotkanie trwało 50 minut nikt się nie spieszył, osoba która mnie sprawdzała zadawała sporo dodatkowych pytań aby dowiedzieć się dokładnie co potrafię a z czym mam problemy. Ustaliłyśmy, że na początek pójdę na kurs . B1-ogólny, abym poprawiła mówienie i uporządkowała gramatykę. Potem jeżeli mi się spodoba w tej szkole zapiszę się na kurs egzaminacyjny. Za jakiś czas napiszę jakie są wrażenia z samych zajęć, ale po rozmowie poziomującej nauka w szkole English for You szkole wygląda obiecująco.

Edytowane przez margolcia21a
Czas edycji: 2018-01-28 o 13:27
Stary 2018-02-04, 13:37   #376
kosmiczna_magda
Raczkowanie

Biorąc moje dotychczasowe doświadczenie myślę, że będziesz zadowolona z nauki w English For You. Szkoła zapewnia rzeczywiście bardzo dobrych lektorów i bardzo efektywną naukę. Polski lektor od teorii i gramatyki oraz native speaker od konwersacji. Jak dla mnie dobre rozwiązanie, które sprawia, że nauka jest zbalansowana i zwyczajnie ciekawa. Dzięki takiemu podziałowi zajęć wykorzystujemy w praktyce tematykę wprowadzoną przez lektorkę.Czasami lepiej, czasami gorzej ale trzeba się dogadywać się z osobą anglojęzyczną w części konwersacyjnej kursu. Oczywiście native wyłapuje błędy i poprawia wymowę.
Na jedną rzecz chcę jeszcze zwrócić uwagę. Wybierając tę czy inną szkołę językową oprócz lektorów liczy się nasza własna praca. Trzeba przygotowywać się do testów, uczyć się słówek, zwrotów, itp. Tego za nas nie zrobi nawet najlepszy lektor i najlepsza szkoła. Wielu o tym zapomina zapisując się na kurs

Edytowane przez kosmiczna_magda
Czas edycji: 2018-02-04 o 19:38
Stary 2018-02-04, 19:40   #377
kosmiczna_magda
Raczkowanie

i jeszcze jedna ważna wskazówka. Należy wybierać te szkoły, które prowadzą zajęcia w małych grupkach. Tylko w takich warunkach można nauczyć się mówić.
Stary 2018-02-08, 22:39   #378
zuziek111
Przyczajenie

Moim zdaniem bardzo dobrym wyborem jest szkoła TFLS ( http://www.tfls.com.pl/) Zajęcia są prowadzone w różnorodnych metodach, cena jest umiarkowana, a co ważne placówka ma wiele osiągnięć co według mnie świadczy o jakości nauczania.
Sama jestem dość oporna na języki obce, ale patrząc na to co oferuje TFLS zaczynam i w sobie widzieć nadzieję haha.
Myślę, że jak ktoś faktycznie chce czegoś się nauczyć to powinien zajrzeć do tej szkoły.
Pozdrawiam
zuziek111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 21:24   #379
margolcia21a
Raczkowanie

Zaczęłam mój kurs w English For You i moje wrażenia z dotychczas odbytych zajęć są rzeczywiście bardzo pozytywne. Postaram się w kilku punktach opisać to co są dzieje na lekcjach.

a) Grupa do której chodzę liczy 6 osób. Widać, że zapisane osoby zostały dobrze dobrane, gdyż ich poziom jest dość wyrównany. Jest to efektem rzetelnie przeprowadzonej rozmowy poziomującej o której pisałam już wcześniej. Wszystkie osoby są w podobnym wieku. To też plus.

b) Jeżeli chodzi o polską lektorkę to uczy mnie Pani Beata. Podobało mi się, że na początku kursu zrobiliśmy dużą powtórkę gramatyki. Muszę napisać, że właśnie ta osoba potrafi przekazywać wiedzę, wszystko staje się po paru chwilach jasne i klarowne. Do każdej osoby podchodzi bardzo indywidualnie, podpytuje czy wszystko jest zrozumiałe. Tak samo ćwiczenia ze słuchu rozwiązujemy aż wszystkie kwestie usłyszymy i zrozumiemy. Dokładnie przygotowuje tematykę do native speakers. Z góry wiadomo o czym będziemy rozmawiać z naszym lektorem anglojęzycznym

c) Nasz native speaker pochodzi z Anglii - Jonathan. Widać, że jest bardzo dobrym nauczycielem z dużym doświadczeniem w zakresie nauczania angielskiego. Dokładnie wprowadza w konwersacjach tematy przygotowane przez naszą lektorkę. Stara się on zachęcić do dyskusji te mniej wygadane osoby. Każdy musi brać w czynny sposób w lekcjach. Poprawia błędy, ale dopiero jak ktoś zakończy swoją kwestię. Jest on miłym, zabawnym , ale także wymagającym lektorem.

d) Jak widać zajęcia prowadzone przez polską lektorkę i native speakera są jak najbardziej ze sobą spójne i powiązane i jest nacisk na mówienie. Dobrze, że są zadawane prace domowe, trzeba więc pracować także w domu.

Jak na razie podoba mi się organizacja kursu. Teraz w praktyce widzę to co pisały inne osoby, które były wcześniej zadowolone z English For You i umieściły swoje pozytywne posty w temacie tej szkoły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-28, 14:15   #380
misskiss09
Raczkowanie

Mam wrażenie, że mamy bardzo podobne zdanie na temat kursów w English For You. Uczy tam sporo lektorów i jak widać opinie na ich temat są bardzo dobre. Oczywiście ucząc się języka bardzo liczy się praca własna. To spore wyzwanie i dodatkowy obowiązek. Nie uda nam się tego osiągnąć bez profesjonalnego przewodnika( czytaj lektora) , który wskaże nam kierunek działania i odpowiednio umotywuje do nauki. A jak widać, lektorom w English for you się to udaje. Myślę, że bardzo ważną sprawą w tej szkole jest sposób nauki i podział zajęć na część bardziej teoretyczną i konwersacyjną z nativem. Można w ten sposób nauczyć się mówić a to chyba jest dla większości osób największy problem.

W innej kwestii. Chcę się teraz zapisać na business english, słyszałam dobre opinie na temat Lincolna w Warszawie. Chodziłam kiedyś do nich na kurs w Krakowie i byłam zadowolona, teraz mają też filię w Warszawie . Czy uczą tak samo dobrze jak w Krakowie???
misskiss09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-04, 17:01   #381
margolcia21a
Raczkowanie

... i skończyłam swój kurs w English For You. Potwierdziły się moje pozytywne odczucia, gdy opisywałam swoje wrażenia na początku semestru. Uważam, że kilka miesięcy nauki w tej szkole bardzo mi pomogło i dzisiaj czuję się o wiele mocniejsza. Mówienie nie jest dla mnie już takim problemem. W tym czasie udało mi się zrobić ogromy skok do przodu. Jest dokładnie jak pisałam poprzednio. Na zajęciach jest spójna i dobrze przygotowana współpraca lektorki i native speakera. Ogromny plus to mała i dobrze zorganizowana grupka. Wszystko zawsze jest starannie omówione i wytłumaczone. Jonathan potrafi doskonale rozkręcić dyskusję, bardzo zwraca uwagę na błędy. W English For You bardzo rozkręciłam język i przede wszystkim przestałam bać się mówić po angielsku, nawet jeżeli popełniam błędy.
Stary 2018-06-05, 13:57   #382
magda_mala
Raczkowanie

A któraś z Was wybiera się na kursy wakacyjne, kilka szkół ma całkiem fajne oferty. Można w krótkim czasie sporo się podciągnąć z angielskiego

Edytowane przez magda_mala
Czas edycji: 2018-06-05 o 18:46
Stary 2018-07-12, 12:53   #383
monia_white
Przyczajenie

Zamierzam zapisać się na intensywny kurs wakacyjny właśnie do English For You. Przede wszystkim przekonały mnie do tego liczne tu pozytywne opinie dotyczące tej szkoły. Po drugie moja najlepsza przyjaciółka także zachęciła mnie do nauki właśnie w English For You. Była zadowolona, gdyż w jeden miesiąc bardzo poprawiła szczególnie mówienie i komunikację. Przed kursem ledwo coś potrafiła powiedzieć po angielsku. Podczas kursu rozkręciła się z mówieniem, że szok. Widziałam ją w akcji i szczerze zazdroszczę. Miała zajęcia zarówno z Anglikiem i Amerykaninem od konwersacji i polską lektorkę od gramatyki. To rzeczywiście ciekawa opcja. Zobaczymy jak mi wypadnie nauka, ale śledząc liczne pozytywne recenzje tej szkoły wierze, że dołączę do grona zadowolonych osób.

Edytowane przez monia_white
Czas edycji: 2018-07-12 o 18:38
monia_white jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-13, 08:59   #384
nataliakowalik0
Przyczajenie

Mnie bardzo zależało na poznaniu słówek, które przydadzą mi się do pracy, dlatego zapisałam się na kurs biznesowy w Berlitz i jestem zadowolona. Akurat mieszkam w Poznaniu, ale z tego co widziałam na ich ulotce to mają również swój oddział w Warszawie oraz w innych miastach w Polsce. Jeśli szukasz bardzo dobrej szkoły to powinnaś przejrzeć ich ofertę oraz przejść się na darmową lekcję próbną, która pokaże Ci w jaki sposób odbywają się zajęcia. Mnie to właśnie przekonało do tego, żebym się do nich zapisała i nie żałuję.
nataliakowalik0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-14, 08:49   #385
modulka999
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez monia_white Pokaż wiadomość
Zamierzam zapisać się na intensywny kurs wakacyjny właśnie do English For You. Przede wszystkim przekonały mnie do tego liczne tu pozytywne opinie dotyczące tej szkoły. Po drugie moja najlepsza przyjaciółka także zachęciła mnie do nauki właśnie w English For You. Była zadowolona, gdyż w jeden miesiąc bardzo poprawiła szczególnie mówienie i komunikację. Przed kursem ledwo coś potrafiła powiedzieć po angielsku. Podczas kursu rozkręciła się z mówieniem, że szok. Widziałam ją w akcji i szczerze zazdroszczę. Miała zajęcia zarówno z Anglikiem i Amerykaninem od konwersacji i polską lektorkę od gramatyki. To rzeczywiście ciekawa opcja. Zobaczymy jak mi wypadnie nauka, ale śledząc liczne pozytywne recenzje tej szkoły wierze, że dołączę do grona zadowolonych osób.
Myślę, że będziesz zadowolona z English For You. Chodziłam na kurs wakacyjny i bardzo skorzystałam. Tak jak Twojej kumpeli mnie też udało się poprawić mówienie. Oferują bardzo dobrych native speakers. Sprawdza się w praktyce metoda podziału kursu między polskim lektorem i osobą anglojęzyczną. Kursy w wakacje są intensywne, ale dzięki temu, że mamy z native speakers jest ciekawie i zajęcia są urozmaicone.
Stary 2018-07-30, 17:32   #386
modulka999
Przyczajenie

Ja tam zamierzam od nowego semestru znowu wrócić do English For You. Mam bardzo dobre wrażenia z poprzedniego semestru. Według mnie pracują tam super specjaliści jeżeli chodzi właśnie o język angielski. Bardzo trafnie dobierane są grupy. Lektorzy motywują do nauki. Bardzo sprawdzają się konwersacje prowadzone z native seakers.Najważniejsze, że zajęcia są bardzo ciekawe, materiały dobrane w bardzo indywidualny sposób. I to co najważniejsze chce się chodzić na zajęcia i frekwencja jest bardzo wysoka.
Stary 2018-09-09, 19:06   #387
karolgrzesik
Przyczajenie

Witam a ja zapisałem ostatnio córkę do speak up , przy okazji sprawdziliśmy z żoną swój poziom za darmo , teraz kurs jest o 50 % tańszy a jak się zdecydujemy to przez 3 miesiące po 1zl
Polecam. Tu jest link http://kgrzesik.ebrokerpartner.pl/short/525on
karolgrzesik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 17:47   #388
monia_white
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez modulka999 Pokaż wiadomość
Ja tam zamierzam od nowego semestru znowu wrócić do English For You. Mam bardzo dobre wrażenia z poprzedniego semestru. Według mnie pracują tam super specjaliści jeżeli chodzi właśnie o język angielski. Bardzo trafnie dobierane są grupy. Lektorzy motywują do nauki. Bardzo sprawdzają się konwersacje prowadzone z native seakers.Najważniejsze, że zajęcia są bardzo ciekawe, materiały dobrane w bardzo indywidualny sposób. I to co najważniejsze chce się chodzić na zajęcia i frekwencja jest bardzo wysoka.
Moje doświadczenia jeżeli chodzi o English For You są bardzo dobre, można więc śmiało zapisywać się do tej szkoły. Bardzo fajnie zrównoważone zajęcia. Wiadomo z jednej strony potrzebna jest gramatyka aby poprawnie budować zdania. Z drugiej strony liczy się komunikacja i praktyczne wykorzystanie języka. Te wszystkie przesłanki spełnia właśnie English For You gdzie sensownie podzielone są zajęcia polski lektor-native speaker. A tak z innej beczki ostatnio pozytywnie obiło mi się o uszy o Lincolnie. Może ktoś chodził do tej szkoły w Warszawie.
monia_white jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-08, 15:45   #389
Joaanaaa
Przyczajenie

Zawsze ciągnęło mnie w kierunku nauki języków obcych. Jednak w moim przypadku za sukcesem językowym w
dużej mierze stali też właściwi lektorzy. Mam duże doświadczenie w różnych kursach o różnym stopniu
trudności. Najwięcej jednak wyniosłam z zajęć, na które zapisałam się do LANG LTC. Każda lekcja nie była tu
przypadkowa, ale przemyślana, materiał przedstawiona w ciekawy, a jednocześnie zapadający w pamięci
sposób. Nie żałuję, że zdecydowałam się tu na naukę angielskiego. Polecam!
Joaanaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-10, 12:56   #390
Haniahella
Raczkowanie

ja poecam szkole lang w warszawie. Genialna Atmosfera
Haniahella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości