|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: STARACZKI z In Vitro/ IUI 2016
nie wiem kto zakladal ale juz byl jak tu trafilam i widze ostatnie posty sa z lipca chyba i cisza od tamtej pory a gdzie sie leczysz?
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Po 3 miesiącach starań kontrolnie wysłałam Męża na badania, potem trzeba było czekać 3 miesiące na powtórzenie wyniku żeby nas zaakceptowali do in vitro, trochę badań genetycznych, potem odroczenie transferu bo miałam ryzyko hiperstymulacji, ogółem w ciążę zaszłam po 11 miesiącach. Nasza historia jest raczej ekspresowa bo wiem że ludzie czekają ten przepisowy rok
|
|
|
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
to faktycznie ekspresowo wszystko poszlo a wy chieliscie odrazu in vitro czy proponowali?
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nie naciągano nas, nawet jeśli wkurzało nas, że badają jakąś kiłę czy HIV to i tak się przydało do badań I trymestru, których nie musiałam praktycznie robić
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2017-09-20 o 09:23 |
|
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
byliscie odrazu zdecydowani my stwierdzilismy do 3razy sztuka jak sie nieuda to przestaniemy sie w boga bawic
|
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Katia to nie zabawa w Boga, tylko pomoc medyczna, bo niepłodność jest chorobą cywilizacyjną Nam rownież udało się za pierwszym razem In vitro. Szczerze to z Twojego postu wynika że źle trafiliście. Jakie Twój mąż miał wyniki? Robili hormony? Wykluczyli żylaki powrózka nasiennego? Przy złych wynikach nasienia nie robi się IUI. Sam lekarz sobie przeczy bo skoro powiedział Ci żr nasienie jest tak słabe że nawet jak dojdzie do zapłodnienia to ciąża się nie utrzyma to jaki sens ma IUI? Z reszta dlaczego w ogóle tak stwierdził? Przecież potrzebny jest jeden zdrowy plemnik do zapłodnienia, a nie zrobiono wam In vitro i lekarz nie wie jak zapładniają wam się komórki i jak rozwijają zarodki, nie macie genetyki i immunologi, ( no chyba ze macie te badania a nie napisałaś), wiec skąd ten wyrok? Moim zdaniem słabo was wyedukowano w temacie i naciągają Was ewidentnie na kasę, odbierając nadzieje na ciąże z każda nieudana inseminacja. A że tak spytam miałaś robiona drożność jajowodów? Ilsa gratulacje! Nie wiedziałam ze się udało, który miesiąc? Mój okruszek ma już 5 miesięcy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piątek wchodzę w 17. tydzień więc za chwilę to będzie już 5. miesiąc Nawet nie wiem czy tu pisałam ale miałam mieć transfer dwóch zarodków - tak jak Ty - i one się oba nie odmroziły więc podano naszego ostatniego mrozaka i się udało a w klinice mamy wyzerowane, nie zostawiamy po sobie żadnego mrozaka co też jest dobrą wiadomością
|
|
|
|
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Ilsa super! Jak ten czas leci. Właśnie wydaje mi się ze nie pisałaś tu. Ja mam subskrypcje ustawiona także zaglądałam czasem, ale ogólnie to wątek podupadł.
Teraz jak patrzę z perspektywy czasu to nie wiem czy dałabym rade z bliźniakami no pewnie jakiś by to leciało ale na pewno byłoby cieżko. Jak się w ogóle czujesz? Dla mnie drugi trymestr był książkowo piękny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak od samego początku, jedynie w 6. tygodniu pobolewały mnie piersi i to w zasadzie wszystko. Mama mówi, że przechodzę ciążę tak jak ona Na badaniach prenatalnych lekarz twierdził, że widzi chłopaka, co nas leciutko zmartwiło ze względu na przypadłość Męża i możliwość dziedziczenia ale co można widzieć w 13. tygodniu Mój ginekolog mówi że to takie zgadywanie, może dowiemy się za 1,5 tygodnia u niego
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
tak mialam robione i podobno jest ok niestety wiem ze maz tak stwierdzil ze tylko 3proby bo dlaniego jest to studnia bez dna i niebedzie chodzil robil badan bo i tak nieznajda przyczyny wiec co ja sama moge z dzialac niebardzo
|
|
#311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Katia a w jakiej klinice się leczycie? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
invimed
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
STARACZKI z In Vitro/ IUI 2016
Cytat:
Hmmm u nas w 11 tc płeć była znana. To oczywiście wcześnie bardzo bo ponoć narządy płciowe na tym etapie wyglądają podobnie i tylko dobry specjalista jest w stanie określić płeć. No ale ja czułam tez od samego początku ze będzie syn. Dobrze że ciąża Ci służy , to fajny czas. . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2017-09-20 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dalej tkwie w tym temacie właśnie 2 procedura się kończy totalne dno tak się wystymulowalam że ino jedna komórka jest :/ w piątek punkcja ale mrozimy ja i po @ stymuluje się znowu jak będzie parę to wtedy dopiero zaplodnimy wszystkie. Teraz zrobimy podejście na letryzolach żeby nie tracić ostatniej szansy na refundacje leków. Na clo lamette miałam do IUI po 3 pęcherzyki a tu leki za 1000zl i wielkie nic. 1 pecherzyk to ja mam bez klucia się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile dobrze pamietam za pierwszym razem tez miałas jedynie dwa czy trzy jajka??? |
|
|
|
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i chyba więcej ż tych moich jajników niż 3 pęcherzyki się nie wycisnie. Teraz miałam długi protokół dr myślał że będzie lepszy niż ten krótki ż antagonista że może wszystkie jedna komórkę więcej. A tu gorzej niż bylo. Dawki leków większe o 30%Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i oni od nowa wypiszą refundację. np. Lewandowski to ponoć wspaniały specjalista i dobrze stymuluje |
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam ze sprawdzonego źródła ze dr Lewandowski zajmuje sie najbardziej beznadziejnymi przypadkami, wiec zawsze można skonsultować jakby była tragedia w obecnej klinice
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby mi to nie bylo potrzebne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
gdzie ten doktor przyjmuje?
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Novum, Warszawa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Lewandowski to chyba o tym ż Novum mowa ??
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje pomysle nad zmiana w takim razie
|
|
#325 |
|
Przyczajenie
|
Ja za 7 dni zaczynam całą procedurę. Trzymajcie kciuki. Boję się, ale jestem w dobrej myśli. Na duchu podtrzymuje mnie jeszcze postawa mojego lekarza. Odezwę się z informacją!
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#327 |
|
zielony stworek
|
Hej,
my na razie jeszcze nie idziemy do in vitro, ale gin przepisał mi Menopur w zastrzykach. Czy stosowałyście Menopur / Gonal razem z metforminą / Glucophage ? Mam stracha przed tymi strzykawkami
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
22281812_10155572064496183_5779877975154611850_n.jpg |
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mogę wiedzieć co to za grupa? Mogłabyś mnie zaprosić?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

13.03.2008
Generalnie nie naciągano nas, nawet jeśli wkurzało nas, że badają jakąś kiłę czy HIV to i tak się przydało do badań I trymestru, których nie musiałam praktycznie robić
W piątek wchodzę w 17. tydzień więc za chwilę to będzie już 5. miesiąc
Nawet nie wiem czy tu pisałam ale miałam mieć transfer dwóch zarodków - tak jak Ty - i one się oba nie odmroziły
więc podano naszego ostatniego mrozaka i się udało a w klinice mamy wyzerowane, nie zostawiamy po sobie żadnego mrozaka co też jest dobrą wiadomością 

no pewnie jakiś by to leciało ale na pewno byłoby cieżko. 

.
właśnie 2 procedura się kończy totalne dno