![]() |
#2011 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Rozeznanie
|
u mnie dziś tak sobie
U; SN; 2kromki żytniego chleba z 2grubymi plastrami polędwicy z indyka, 3 plastrami żółtego sera, 5rzodkiewek, 2 wielkie jabłka 2sn; jogurt 250g(diat) +30g BF , jabłko w wersji big(tylko takie mam w domu:P), 3 garście nerkowców ob; kasza gryczana (sporo) + 2jajka sadzone + duużo surówki (marchewka jabłko por i niewiem co jeszcze tam wrzucili;p) po; lód śmietankowy 220ml, jabłko big, 20g migdałów, garść nerkowców ko; bułka ziarnista grubo posmarowana twarogiem półtłustymz 2plastrami polędwicy + pomidor po kolacji tradycyjnie jabłka:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
hip-hop i troche breakdance ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2014 |
Rozeznanie
|
jadłospis na dziś
![]() U: 1. 400ml maslanki nasturalnej + truskawki zmiksowane ![]() po tym wszamałam calutką miseczkę truskawek i tak się zapchałam, że już na 1 śniadanie nic nie zjem... 2. duża bułka 100g z szynką, sałatą, pomidorem, wieelka rzodkiewa ![]() kubuś 330ml 3. talerz gotowanych warzyw (nie bede miała czasu żeby kupić jakieś mięsko) na deser sałatka owocowo-warzywna polana jogurtem (pomidor, papryka, kalarepa, ogorek, rzodkiewka, jabłko...) 4. 2xrazowiec (1 z tuńczykiem w sosie własnym i salatą; 2 z szyną i pomidorem) duże jabłko |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Raczkowanie
|
Nie chce mi sie przygotowywać posiłków na moją "dietę" więc poszłam na łatwiznę jem tylko owoce i warzywa!Już 3 dni !!!!!
#2016 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
a dziś moje U będzie jakie będzie...w planach mam zjeść:
herbatę zieloną o smaku malinowym owsianka,ale bez kakao ![]() herbata,witaminy ze2 kanapki razowca,1 z twarogiem półtłustym i miodem,a duga z chudziuteńką szyneczką surówka z kapusty pekińskiej, pół pomidora,trochę ogórka,pestki dyni i słonecznika,olej na obiad byłaby zupka z torebki(są dwie w domu,ale nie chcę sobie gumek na aparacie zabarwić,więc pewnie kanapki będą na obiad albo miseczka pomidorówki nie zabielanej z makaronem kolacja-znowu kanapki-ze 2 z twarogiem właściwie w ogóle nie zróżnicowane,ale jem to co mam w domu trudno mi określić ile to może być kalorii... ![]()
#2018 |
Rozeznanie
|
zdajesz sobie sprawę jaką krzywdę sobie robisz jedząc tylko cukry?
#2019 |
Raczkowanie
|
Moje R na dziś:
1ś: trzy kromki Wasa, wszystkie trzy z homo, na dwóch dodatkowo plaster szynki wieprzowej, ogórasek, pomidorek, szklanka wody i tu uprzedzam pytanie: mieszkam sama i zanim wkroczyłam na "nasze codzienne jadłospisy" zrobiłam spore zakupy. A że nie lubię wyrzucać jedzenia, dlatego jem wasę. Dzisiaj się już skończy ![]() 2ś: 200g serka gzik (poznański ![]() ![]() 3ś: 200 g truskawek, banan (znów zapasy i znów jest to ostatni), nieco kiszonej kapusty z wczoraj (jakieś 70g) obiad: dwa gołąbki, wymyślę jakieś warzywo kolacja: wasa z plastrem żółtego serka, prażone pestki dyni wieczorem: imprezka ![]() ![]()
#2020 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie, chciałabym pokazać Wam moje ostanie dni jedzeniowo. Generalnie jestem (bardzo
![]() ![]() wczoraj: śniadanie: - muesli z papką jabłkową - zielono-miętowa herbata 2 śniadanie: - trzy kanapki z twarożkiem i pomidorem/rzodkiewką/ rzeżuchą - herbata zielono-miętowa przekąska w południe: banan i kostka czekolady obiad: -sola imbirowo-cytrynowa i młode ziemniaczki na deser herbatnik kolacja: - zupa-krem marchewkowa dzisiaj: śniadanie 1 i 2- jak wczoraj obiad/lunch (właśnie sie robi ![]() -sałatka z fasolki szparagowej, buraka i fety z oliwą i czosnkiem myślę że koło 15: - druga sałatka z mieszanki sałat, pomidorem ,oliwkami i serem kozim i pieczywko i pewnie herbatnik kolacja: - guacamole z bagietą pewnie i winko czerwone ![]() Do tego dużo wody i yerba mate ![]() I jak? dzięki za opinie |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oceniałam pod kątem R. Jeśli jednak masz na celu zrzucenia fałdki z brzucha czy wyrzeźbienie brzucha, nie bądź na redukcji, tylko ćwicz i co najwyżej ogranicz słodycze lub całkiem wyrzuć je ze swego jadłospisu. Jeśli chodzi o ocenienie pod kątem U- raczej niech to zrobią inne dziewczyny ^^ .
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
R
Śn : owsianka na wodzie z otrębami,wiejskim lekkim,twarogiem,jabłkiem i paroma rodzynkami IIŚn : 2 kromki chleba razowego (niewielki,jedna niecałe 30g) posmarowane twarogiem,plastrem wędliny,papryką,po godzince jabłko było O : pierś z kurczaka gotowana, surówka (kapusta młoda,papryka,oliwa) P : planuję serek wiejski,orzechy oraz warzywka,jednak nie wiem jak wyjdzie K : kawałek twarogu, może warzywko ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Bułka sucha, tylko to udało mi się złapać, cały dzien pokręcony. A dzisiaj... Jeszcze cały dzień przede mną, a ja już pochłonęłam z 0,5 kg truskawek jak nie więcej ![]() A ile ważyłaś przed P, jeśli mogę zapytać?
#2024 |
Rozeznanie
|
Zważyłam się, ale kochanego ciałka wciąż za mało.
![]() Śniadanie: 1/2 szklanki owsianych, szklanka mleka, banan, Jogobella o smaku kiwi (w składzie ma szpinak xD), orzeszki II śniadanie: Dwie muffinki z kawałkami kabanosa, oliwek, papryki i żółtego sera Jabłko III śniadanie: Tortilla z małym jogurtem truskawkowym i twarożkiem (czyli: zjadamy resztki przed wyjazdem na weekend ;p) Obiad: Rosołek z makaronem Duża porcja smażonej ryby, bodajże pangi Kilka ziemniaków z masłem Surówka z marchewki Deser: Jabłecznik z bakaliami - deser jogurtowy dr Oetkera Kawa z mlekiem w planach: Podwieczorek: Grahamka z wiejskim i warzywami Grejpfrut Kolacja: wychodzę ze znajomymi, nie wiem co będziemy jeść, może pizzę ![]() ![]()
#2025 |
Wtajemniczenie
|
Ewelkaa, dziękuję Ci bardzo za taką dokładną ocenę
![]() muesli- mieszanka różnych zbóż i suszone warzywa i nie jem tego z jogurtem tylko z taką pulpa jabłkową (jogurty mnie zamulają) guacamole to taka papka z awokado, pomidora, kolendry i chili. Jeju, a taka byłam zadowolona z siebie... ![]() ![]() ![]() I zabieram się do przeczytania podwieszonych wątków |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zadomowienie
|
Lenistwa ciag dalszy- czyli moje dziesiejsze U/R
Sniadanie: owsianka- 25g płatków, 100g bialego chudego, 100ml maślanki, 100g jabłka duży pomidor z oregano 60g białego chudego herbatka owoce leśne 2 Śniadanie: kanapka z dwoch razowych posmarowanych jogurtem nat., 2 plasterki drobiowej i 2 ogórka Obiad: no i właśnie tu leeeeeeeeeenistwo i upał mnie pokonały ![]() gęsta zupa kalafiorowa (450g mrozonki hortex, 2 łyżki jog.nat, odrobina magi) serek wiejski light 10g pestek dyni kalarepa Podwieczorek: zapchana po O ![]() Duże jabłko kawa z odrobiną mleka Kolacja: w planie makrela w sosie pom. pomidor, marchewka, kawałek ogórka, 2-3 liście pekinki
#2027 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no a jeśli już, to jakie ? do tego guacamole mogłabyś dodać trochę białka ![]() Co do kostki czekolady- diety przestrzegamy tylko w 90 %. Jeśli już nie możesz bez niej wytrzymać, wybieraj raczej gorzką.
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
Moje U
śn: fitella zurawinowa + banan+ szklanka mleka 2% 2sn: bułka razowa+margaryna+serek topiony+sałata obiad: barszcz ukraiński zabielany, 2 naleśniki z serem podw: UWAGA! kawa z mlekiem + kinder bueno WHITE kol: 3 kanapki z białego chleba z duza iloscia twarozku z wazywami po pewnie z japko ![]() pierwszy raz od jakiegoś czasu ... serek topiony... i ten kinderek.... jestem .. dumna ![]()
#2029 |
Zadomowienie
|
Moje P":
Śn. serek wiejski, fitella kokosowa, garść musli, 2 łychy otrębów z jabłkami, jabłko, wafel ryżowy posmarowany linessą waniliową 2Śn. 2 kromki razowca, plaster wedliny sojowej,plaster tofu, ogórek zielony, big milk 2km spaceru Ob. 7 młodych ziemniaczków z 2 parówkami sojowymi, plastrem tofu 70g warzyw na patelnie, 15 g mixu orzeszków i 20g orzeszków w miodzie, sałatkaxD: ogórek kiszony, ogórek zielony polane troche kefirem D; lód domino P: manna poranna malinowa, miechów waniliowy i batonik fitness ( w drodze) chodzenie po mieście;] K: tortilla z 60g twarogu, jabłkiem,1 łyżeczką dżemu brzoskwiniowego ![]() ![]() razem: 2950 wiem troche mało ale znów dzień w biegu i znów tak że kolacja dduuuuuża ![]()
#2030 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się może wkleję. Zaznaczam, że to jeden z tych dni, kiedy znowu musze się zmuszać do jedzenia
![]() U Śniadanie: Duża miska gold flakesów (10 łyżek płatków, 250 ml mleka sojowego) II Śniadanie: Grahamka (60g) z plastrem wędliny sojowej, sałatą i plasterkiem serka hochland fit. Obiad: makaron świderki graham z truskawkami i śmietaną 9%, łyżeczka cukru waniliowego, płatki migdałowe. Deser: 2 gałki lodów (oszukane, bo małe i drogie ![]() Deser II: 100 gram homo 0% z pieprzem i rzodkiewką Podwieczorek: 4 kawałki sushi, imbir marynowany, surówka z sosem sojowym i soczek z grejpfruta bez cukru. Kolacja: kromka razowca z wędliną sojową i sałatą, twarożek domowy z pieprzem i soczewicą. no i oczywiście 2 razy bieg na 15. piętro ![]() ![]() Jakie ja w ogóle mogę mieć zapotrzebowanie. Czy to możliwe, żebym jadła 2000 kcal i nie tyła? Mnie wychodzi coś około 1600 kcal. Nie wiem czy dobrze liczę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
niska waga t niestety niskie zapotrzebowanie. Mi wychodzi 1400 max, nie mówiąc juz o wskaźnikach, które aża mi jeśc 1100 kcal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie (6:30): ok. 50g twarogu lekkiego, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + 2 łyżki otrąb owsianych + 2 łyżki otrąb pszennych), jabłko II śniadanie (9:40): 2 marchewki, garść orzeszków III śniadanie (12:40): 150g wiejski lekki, jabłko obiad (16:00): ok. 250g fileta z tilapii, 2 marchewki, 2 pomidory kolacja (18:50): ok. 50g twarogu lekkiego, marchewka, 2 pomidory Wiem, dzisiaj strasznie monotonnie, ale nie miałam czasu na zakupy i jedzenie, więc wyjadałam to co miałam w lodówce ;P jutro zrobię zakupy ![]()
#2033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Monochrome ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Wtajemniczenie
|
No, ale ja nie mam jakiejś bardzo niskiej wagi, a wskaźniki każą mi jeść między 1800-2100 kcal.
I bądź tu mądry i wiedz ile masz jeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |||
Wtajemniczenie
|
długo ? ;D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maggie 13 g wyszło? No 13 gram to sporo, jednak jak tak popatrzyłam szybko to wydawało się, że mniej go jest. Po ile u Ciebie te truskawki? Oj, ja nie mam głowy do tych liczb, ale przed P ważyłam trochę ponad 45 w tych najgorszych momentach.
![]() |
#2036 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak Ty kochana masz miec apetyt, gdy ED Ci go odbiera. Najpierw musisz uporac się z horobą, a wtedy apetyt wróci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
a kto oceni.. mój ?
![]()
#2039 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na spacer nie wzięłam bo to była droga ze szkoły ![]() Wiesz jadłam już i 3500 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.