Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-21, 09:32   #4141
ania20bn
Raczkowanie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
To jest myśl

O i co mnie pozytywnie zaskoczyło Ti przy cesarke może być osoba towarzysząca. Tż podpisywał papiery, że bierze na siebie ewentualne uszczerbki na zdrowiu w związku z omdleniem, szokiem czy zmianami psychicznymi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pierwszy raz się spotykam że na cesarce może być osoba towarzysząca. Ale to fajnie w sumie

Ja dzisiaj wychodzę ale mam być pod kontrolą. Zmartwilo mnie tylko to co lekarka powiedziała że skoro musieli mi takie dawki leków podać żeby mi obniżyć ciśnienie tzn że mój organizm nie toleruje dziecka i na dłuższą metę te dawki mogą być szkodliwe dla mojej wątroby i dla dziecka. Więc byle by dotrzymać do ciąży donoszonej czyli tydzień a potem mogą ja już kończyć.
Więc możliwe że będę jeszcze wrzesniowka zamiast pazdziernikowka

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
ania20bn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:33   #4142
_Ania_O
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dajecie na przewijak?
Ja kupiłam prześcieradełko z frotty na przewijak i po założeniu zwróciłam Niby rozmiar się zgadzał ale było takie naprężone i niedopasowane, że śmiałam się że wygląda jak trampolina dla Małego. Będę kłaść pieluszkę z flaneli

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Ja będę rozkładać tetre

No jak Tz będzie na spacer to wozkowa pewnie będzie brał
a ja szukam plecaka, bo od ponad połowy ciąży zmieniłam właśnie torebkę na plecak i stwierdzam ze to dobrze robi moim stawom, wiec dla ☠☠☠☠☠☠☠ dzieciowych też lepiej by było
Też chciałabym plecak, bo to jednak obie ręce wolne ale jak już znajdę taką neutralną torbę z opcją plecaka to nie ma opcji założenia na wózek... why?
_Ania_O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:41   #4143
buzn
Rozeznanie

Ja też będę miala pieluszki na przewijak.Mam jeszcze seratkę taka i dostałam cały taki komplecik: w takiej torbie była poduszeczka, kocyk i podkładka na przewijak.

Dziewczyny, a pralyscie Minky kocyki i całe te zestawy? Opłaca się prac?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170921_104014.jpg (87,9 KB, 78 załadowań)

Edytowane przez buzn
Czas edycji: 2017-09-21 o 09:43
buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:43   #4144
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Kurcze myślałam, że będzie poród a jednak nie
Chociaż myślę, że bliżej niż dalej. Ale wiesz Alea może to i lepiej że jeszcze nie teraz bo taka wymęczona i osłabiona rodzić.. średnio chyba.

Za dużo do nadrobienia miałam;p nie lubię;p

Porodówki nie widziałam ale ponoć można sobie wejść obejrzeć. No nie wiem. Jak się wchodzi jest jakby no nie wiem rejestracja, oszklona poczekalnia, pokój lekarzy i drzwi zamykane na oddział. I akurat jak poprzednio szukałam mojej lekarki żeby mnie ocaliła od szpitala to szła położna z jakaś kobieta i mówiła tym w niby rejestracji że ona idzie do swojego dziecka co się urodziło w nocy. Nie wiem czy po prostu szly razem czy tak trzeba. Ale wydaje mi się że to lepiej jak pozamykane i pod kontrolą kto wchodzi i wychodzi.

Ja bym chciała żebyście poczekały z odchowalnią

Na przewijaku będę mieć tetre albo flanele.

Torba fajna ale nie lubię plecaków mimo, że na pewno wygodniej chociażby z zakupami.

Moja noc średnia. Gardło bolalo, mdłości prawie całą noc w zasadzie, bolał mnie brzuch, skurcze co jakiś czas. Zauważyłam, że jak pechowo zaczyna się skurcz a ja się akurat przekręcam to mam wrażenie rozrywania czegoś w środku. Więc teraz zanim się kulne muszę się obmacac i wyczaic czy idzie skurcz czy nie

S - sprzątanie seks schody sutki słodkie?

A na AZS to chyba każdy indywidualnie musi dobrać krem. Teraz jak coś mi się zaczyna dziać to używam sensiderm i nie ma problemu. A wcześniej to cutivate i maści witaminowe. Na twarz tak normalnie to hydrain2, do ciała teraz olejek fur mama.
Nie pamiętam jaki szampon używałam teraz to już nie mam takiego problemu. Ciąża wyciszyła mi atopie.

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:43   #4145
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie ze bez sensu i cena kosmos, prosze
http://allegro.pl/uniwersalna-torba-...957730619.html

migifigi, ale ja sie wcale nie dziwie
Ładna, ale cena zaporowa, zwłaszcza, że ta firma chyba jakaś super nie jest Tez się zastanawiałam nad plecakiem (Joissy), ale zostanę póki co przy torbie ze smyka.
Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Pieluchę tetrową zobaczymy jak się sprawdzi, czy się będzie ślizgać. Nie widzę tego prania pokrowców co chwile :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja myslalam o flanelowej i byłam pewna, że kupiłam więcej sztuk, ale po sprawdzeniu szafki widzę, że mam aż 2 A co do pokrowców, to tez tego nie widzę. Oglądalam jakiś filmik, na którym kobieta chyba z 5 warst miała na przewijaku, ale to bez sensu.
Cytat:
Napisane przez _Ania_O Pokaż wiadomość
Ja kupiłam prześcieradełko z frotty na przewijak i po założeniu zwróciłam Niby rozmiar się zgadzał ale było takie naprężone i niedopasowane, że śmiałam się że wygląda jak trampolina dla Małego. Będę kłaść pieluszkę z flaneli

Też chciałabym plecak, bo to jednak obie ręce wolne ale jak już znajdę taką neutralną torbę z opcją plecaka to nie ma opcji założenia na wózek... why?
Joissy ma fajny torbo-plecak, tylko drogie toto
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:50   #4146
Cherry_Muffin
nibyżona

Joissy fajny, ale ja nie znoszę tak dorobionych zamków, więc wizualnie dla mnie odpada

Buzn, no ja normalnie zestaw poscielowy wypralam jak wszystko
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:56   #4147
dominikowa
Wtajemniczenie

nadrobiłam uff.

eee takie akcje i nic?

torba fajna, pasowałaby mi do wózka, ale ja wole pomacać.

leje u nas strzanie, odwiozłam dzieciaki do szkoły,byłam na badaniach, zrobiłam zakupy, normalnie superwoman

ja te pościel, kocyki pledy, bede prać, tylko nie wiem jeszcze w jakiej tem, czekam na ostatnia przesyłkę i zabieram sie za to ale to w przyszłym tygodniu.

a i brzuch mi zmalał, zrobił się taki bardziej zbity, napięty, trochę się obniżył ... coraz bliżej.

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-21, 09:56   #4148
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Flanelę. I na samym początku podkłady jednorazowe, bo bym z praniem nie nadążyła.
Cytat:
Ja będę rozkładać tetre

No jak Tz będzie na spacer to wozkowa pewnie będzie brał
a ja szukam plecaka, bo od ponad połowy ciąży zmieniłam właśnie torebkę na plecak i stwierdzam ze to dobrze robi moim stawom, wiec dla ☠☠☠☠☠☠☠ dzieciowych też lepiej by było
Jak znajdziesz to daj znać. Ja mam torebko-plecak, ale wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. I szukam plecaka, bo mi zdecydowanie wygodniej.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:57   #4149
very niceee
Zadomowienie

Lynn, ale chodzi ci o krem do twarzy na zmiany, czy taki do codziennej pielęgnacji skory atopowej?

Ja tez jestem za tym, żeby poczekać na wszystkie dziewczyny.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 09:59   #4150
Cherry_Muffin
nibyżona

Aphrael wrzuce na pewno
A Ty jaki masz?

A właśnie i też chciałam pisać że pewnie na początek to podkłady będę zuzywac na przewijak, bo jak się nigdy dziecka nie obslugiwalo to różnie może być
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-21, 10:00   #4151
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
.

+ shopping 😁

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:00   #4152
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie będzie pieluszka tetrowa tylko.

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość

Prałam i kocyk i poduszkę z minky w 40 stopniach.

Zabieram się za robienie pizzy
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:01   #4153
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cześć

Aleaa dobrze że pojechałaś, przynajmniej jesteś spokojniejsza.

Migi ty lepiej odpoczywaj teraz bo to już tuż tuż! Tak myślę

U nas pogoda masakra, odwiozlam córkę do przedszkola, byłam w biedronce na zakupach, rozpalilam w piecu bo już ziiimno, i padłam. No ale teraz zaraz zabieram się za jakiś obiad i może coś posprzątam zanim po młoda trzeba będzie jechać.

Torba ładna, ale cena... mi trochę szkoda kasy na takie gadżety

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:04   #4154
Cherry_Muffin
nibyżona

Hm, muszę popatrzeć na jakieś handmade, może gdzieś takie plecaki fajnie szyja.
I popatrzeć może na "zwykle" i najwyżej trochę przerobić.

Ja mam w pralce taki program "super 40" i on robi w 40 jakoś tak że jakby to była wyższa. Wydaje mi się że to jest ok. Zwłaszcza jak używam do tego tego swojego zestawu pioracego

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Wrrr leje strasznie, ale w końcu za godzinę wychodzę na pociąg
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-21, 10:04   #4155
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Joissy fajny, ale ja nie znoszę tak dorobionych zamków, więc wizualnie dla mnie odpada

Buzn, no ja normalnie zestaw poscielowy wypralam jak wszystko
A mnie z kolei odrzuciło od tej firmy to, że wszystkie torby i plecaki mają uszy skóropodobne, a takie uszy lubią pękać. Na alli są plecaki, takie trochę kwadratowe i ludzie je bardzo polecają
Cytat:
Ja też będę miala pieluszki na przewijak.Mam jeszcze seratkę taka i dostałam cały taki komplecik: w takiej torbie była poduszeczka, kocyk i podkładka na przewijak.

Ja co prawda nie mam takiego typowego minky ani żadnego zestawu, ale mam kocyk z ociepleniem z motherhood i go wyprałam. Nie użyłam natomiast płynu zmiękczającego i to był błąd.
Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Lynn, ale chodzi ci o krem do twarzy na zmiany, czy taki do codziennej pielęgnacji skory atopowej?

Ja tez jestem za tym, żeby poczekać na wszystkie dziewczyny.
Chodzi mi o taki i taki, bez recepty. Muszę coś mu kupić, bo do dermatologa mu nie po drodze niestety.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:25   #4156
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Podklad jednorazowy.
Chociaż pewnie znając życie, przewijak po dwóch dniach dobrych chęci pójdzie w kąt i będę przewijac na łóżku na podkladzie jednorazowym. Tak było z synem.
Stary 2017-09-21, 10:26   #4157
aguleekk
Zakorzenienie

Myslalam, ze jednak jakis porod dzis,a tu nie, ale jeszcze dzień długi Migi, liczę na Ciebie

Alea dobrze, ze już Ci lepiej

Cherry, kciuki za dzisiejsze usg

Czuje się paskudnie... nie mogłam spac w nocy i teraz też nie mogę, czuje się strasznie, jak tu żyć

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:26   #4158
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Alea trzymaj się! Oby poszło szybko i bezboleśnie

Daj znać po usg

Brzmi super

Migi a Ty jak żyjesz?

Ja wczoraj wypiłam dużą dawkę Gavisconu, bo chciałam już wyrzucić butelkę i nawet nie męczyłam się ze zgagą az tak bardzo, ale musiałam spać prawie na siedząco Nie spię od 4, jakoś nie mogę i już głodna jestem.
Byłam przekonana, że dzisiaj mam ktg, ale całe szczęscie zajrzałam do kalendarza i okazało się, że to jednak jutro. Zazdroszczę Wam tych przepowiadaczy. U mnie jedynie brzuch twardnieje i boli kręgosłup, ale nie skurczowo, tylko przy ruchu. Przypuszczam, że za duże obciążenie już jest.

Maartikrk jednak wczoraj po dyskusjach zdecydowaliśmy z mężem, że kupujemy fotelik Citi, bo i tak bazy nie planujemy kupować, a że cena w smyku online jest lepsza, to nie będę jednak jechać do Bonarki.

Kilka z Was walczy z AZS. Podejrzwam, że mój mąż ma zaczątki...Czy możecie polecić jakiś dobry krem i szampon?
Mogę polecić na wypróbowanie mediderm - chyba 200 ml (w tubce) kosztuje ok. 8/9 zł. Warto wypróbować, u nas w szpitalach zalecają wszystkim. Ja też jestem zadowolona, szybko się wchłania i nie jest lepki, a do tego fajna cena. Na twarz nie pomogę, bo mam maści robione na receptę. Jeśli chodzi o środki do mycia, musicie zwrócić uwagę na 0 parabenów, konserwantów, SLS i mydła. Ja używam ziaja ulga (myję też nim włosy) jest bezzapachowy i bez perfum dodatkowo. Ale to każdy indywidualnie. Ulga kosztuje ok. 8 zł / 400 ml.

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Migi a czy Ty tez bylas w grupie dziewczyn ktore maja beke z mojego przewleklego porodu?😀😀 ciekawy i nieprzewidywalny ten nasz wątek. Znowu pozdrawiam wszystkie podczytujace😀😀😊😊😊

Dzisiaj czuje sie rewelacyjnie.no ale po tym porodzie obkurczanie soe macicy to jakis hardcore.

Alea daj znac!!!😊😊

A jutro ktora cc??
Jutro ja

Cytat:
Na przewijak planuję jedynie podkłady jednorazowe, też mi się nie uśmiecha prać tych pokrowców flanelowych..

Cytat:

Ja prałam i prasowałam wszystko, co będzie miało styczność z maluszkiem, łącznie z podkładami na łóżko, zabawkami, ochraniaczami, pokrowcem od cebuszki i innymi

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Kurcze myślałam, że będzie poród a jednak nie
Chociaż myślę, że bliżej niż dalej. Ale wiesz Alea może to i lepiej że jeszcze nie teraz bo taka wymęczona i osłabiona rodzić.. średnio chyba.

Za dużo do nadrobienia miałam;p nie lubię;p

Porodówki nie widziałam ale ponoć można sobie wejść obejrzeć. No nie wiem. Jak się wchodzi jest jakby no nie wiem rejestracja, oszklona poczekalnia, pokój lekarzy i drzwi zamykane na oddział. I akurat jak poprzednio szukałam mojej lekarki żeby mnie ocaliła od szpitala to szła położna z jakaś kobieta i mówiła tym w niby rejestracji że ona idzie do swojego dziecka co się urodziło w nocy. Nie wiem czy po prostu szly razem czy tak trzeba. Ale wydaje mi się że to lepiej jak pozamykane i pod kontrolą kto wchodzi i wychodzi.

Ja bym chciała żebyście poczekały z odchowalnią

Na przewijaku będę mieć tetre albo flanele.

Torba fajna ale nie lubię plecaków mimo, że na pewno wygodniej chociażby z zakupami.

Moja noc średnia. Gardło bolalo, mdłości prawie całą noc w zasadzie, bolał mnie brzuch, skurcze co jakiś czas. Zauważyłam, że jak pechowo zaczyna się skurcz a ja się akurat przekręcam to mam wrażenie rozrywania czegoś w środku. Więc teraz zanim się kulne muszę się obmacac i wyczaic czy idzie skurcz czy nie

A na AZS to chyba każdy indywidualnie musi dobrać krem. Teraz jak coś mi się zaczyna dziać to używam sensiderm i nie ma problemu. A wcześniej to cutivate i maści witaminowe. Na twarz tak normalnie to hydrain2, do ciała teraz olejek fur mama.
Nie pamiętam jaki szampon używałam teraz to już nie mam takiego problemu. Ciąża wyciszyła mi atopie.

Cutivate to steryd, najlepiej jak mąż pokarze się u lekarza.. choć z doświadczenia wiem, że przepisują steryd i obserwują. Jak nie ma poprawy to zapisują inny, tak samo zmieniają emolienty..
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:27   #4159
aguleekk
Zakorzenienie

Rzeczozn jutro masz cc? Jak tam, stres jest?

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:29   #4160
Cherry_Muffin
nibyżona

Rzeczozn i o której wiesz mniej więcej będą ciąć?

Lynn no widziałam że na alie są ale ja tak do 30zl zwykle zamawiam, bo szkoda by mi było więcej jakby zaginelo
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-21, 10:34   #4161
nunny
Wtajemniczenie

Dziewczyny na azs podobno też dobre jest to mydełko z Aleppo.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:39   #4162
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Rzeczozn jutro masz cc? Jak tam, stres jest?
Cytat:
Rzeczozn i o której wiesz mniej więcej będą ciąć?

Lynn no widziałam że na alie są ale ja tak do 30zl zwykle zamawiam, bo szkoda by mi było więcej jakby zaginelo
Jeszcze do mnie nie dochodzi, że jutro już będzie po wszystkim. Mam się stawić do szpitala przed 15, od 12 mam zakaz jedzenia.
Stresu jeszcze nie ma, ciekawe jak będzie jutro.. Pewnie dopiero jak mnie położą na stole, zacznę się stresować
Stary 2017-09-21, 10:41   #4163
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Rzeczozn ale to dzisiaj o 15 masz się stawić do szpitala? Czy jutro dopiero? Wow, to będzie kolejny maluszek

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:45   #4164
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Jeszcze do mnie nie dochodzi, że jutro już będzie po wszystkim. Mam się stawić do szpitala przed 15, od 12 mam zakaz jedzenia.
Stresu jeszcze nie ma, ciekawe jak będzie jutro.. Pewnie dopiero jak mnie położą na stole, zacznę się stresować
Haha albo rano nam napiszesz "OMG dziś jest ten dzien"
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-21, 10:45   #4165
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Rzeczozn ale to dzisiaj o 15 masz się stawić do szpitala? Czy jutro dopiero? Wow, to będzie kolejny maluszek

jutro, poród też jutro

Cherry może być i tak, choć dla mnie to ciągle abstrakcja

Edytowane przez rzeczozn
Czas edycji: 2017-09-21 o 10:47
Stary 2017-09-21, 10:46   #4166
Cherry_Muffin
nibyżona

A wgl ciekawe w sumie, bo nie wiem jak w Olsztynie, ale np tutaj planowa cesarka to dzień wcześniej przyjmują i lecą od rana
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-21, 10:48   #4167
buzn
Rozeznanie

Rzeczozn szybko. Ja cały dzień będę leżeć i dopiero na drugi CC. Nie będą Ci żadnych badań robić?

Migi przyznaj się,Ty czekasz na mnie:P
Na początku szłyśmy z wizytami razem, to może razem zakończymy

Edytowane przez buzn
Czas edycji: 2017-09-21 o 10:49
buzn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-21, 10:51   #4168
Lotso
Zadomowienie

Cherry w sumie to nigdy nie chcialam byc na pierwszej stronie zeby uniknac wscibskie podczytujace z innego wątku😊.takze poprosze o skreslenie- jestem Wami calym serduszkiem😀

Rzeczozn wlasnie kiedy masz byc w szpitalu- dzisiaj czy jutro? Bo cesarki zazwyczaj od rana

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Dobra rzeczozn juz napisalas. To trzymam kciuki z takim razie)))
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-21, 10:51   #4169
Cherry_Muffin
nibyżona

Lotso a widzisz dlatego Cię nie było, jak usiade w pociągu to spróbuję Cię wykreślić

Edit. Ok zrobione
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-09-21, 10:56   #4170
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Mogę polecić na wypróbowanie mediderm - chyba 200 ml (w tubce) kosztuje ok. 8/9 zł. Warto wypróbować, u nas w szpitalach zalecają wszystkim. Ja też jestem zadowolona, szybko się wchłania i nie jest lepki, a do tego fajna cena. Na twarz nie pomogę, bo mam maści robione na receptę. Jeśli chodzi o środki do mycia, musicie zwrócić uwagę na 0 parabenów, konserwantów, SLS i mydła. Ja używam ziaja ulga (myję też nim włosy) jest bezzapachowy i bez perfum dodatkowo. Ale to każdy indywidualnie. Ulga kosztuje ok. 8 zł / 400 ml.

Jutro ja

Na przewijak planuję jedynie podkłady jednorazowe, też mi się nie uśmiecha prać tych pokrowców flanelowych..

Ja prałam i prasowałam wszystko, co będzie miało styczność z maluszkiem, łącznie z podkładami na łóżko, zabawkami, ochraniaczami, pokrowcem od cebuszki i innymi

Cutivate to steryd, najlepiej jak mąż pokarze się u lekarza.. choć z doświadczenia wiem, że przepisują steryd i obserwują. Jak nie ma poprawy to zapisują inny, tak samo zmieniają emolienty..
No to jutro czekamy na twojego maluszka. A może, któraś jeszcze dzisiaj wepchnie się w kolejke 😁

Lotso jak tam wypisali już was?

Jestem po ktg, delikatne skurcze niby się zapisały, ale ja nic nie czułam.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości