|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle - brawa dla Pestki za gryzienie. Moja jedynie ręce wkłada do buzi. Szkoda, ze tak wymiotuje dzisiaj, bidulka.
Nulka - super, ze osluchowo czysto, oby katar szybko przeszedł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
W luxmedzie miejsca są dopiero za tydz w czw. Dzwoniłam do alergolog. Jak jej jutro nie przejdzie to mamy jechać do lekarza. Zawsze coś!
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/opaska-pin-up-szer...947022244.html Biedna ta Twoja Pestka 😞 no i zeby do pediatry takie terminy byly masakra! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Nulka super ze Adusi nic powaznego nie jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Minini Lek wysokości? Hihi to w porę się zorientowałaś ![]() Morelle Biedna pestka Nulka Dobrze, ze małej nic poważniejszego nie dolega. Mnie za to z godzine jak.bie dłużej męczył taki tragiczny katar i kichanie jakbym torebkę pieprzu wciągnęła :/ mam nadzieję że to nie zwiastun przeziębienia Kupiłam sobie dwie pary butów i sweterek szukam jeszcze kurtki na zimę i nie wiem.jaką bym chciała.Xzora pytałaś ostatnio o buty... to zamowilam.takie, niedrogie, a o dziwo są spoko. IMG_20170921_195455.png IMG_20170921_195511.png IMG_20170921_195708.png sweterek z Only, bardzo fajny ![]() Hugo juz zasypia, ale mało zjadł wiec szybko wstanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-21 o 20:01 |
||
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ehh Masakra ja bym się wyklucila ... Wróciliśmy nie dawno od księdza byliśmy ustalic w sprawie chrzcin . Jestem załamana będzie nam udzielał proboszcz którego nie trawie boję się, że cos powie że nas w kościele nie widzi ... Już widzę że cos nagadal wikaremu bo tak się upomnial żeby wychować małego w wierze i chodzić... A wikary bardzo w porządku udzielał nam też ślubu szkoda, że nie może go być Jedynie tz zaskoczony bo chciał dać 150 zł i powiedział że za dużo i oddał 50 zł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Zepsul nam sie samochod 😢 nie dosc ze mamy jeden to jeszcze sie zepsul a w sobote wesele
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Devilek to spoko cena.
Ja poprosiłam o księdza, który zawsze chodził do mojej babci. Zaparaszam go też do restauracji. Cytat:
![]() Mała ;*
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam dzisiaj parokrotnie odpisać i :pupa: wyszła z tego.
Morelle, współczuję wymiotów. Skoro to nie probiotyk to nie wiem:/ Mała, super brzuch a udami się nie przejmuj, zrzucisz do lata![]() Nulka, zdrówka jest,cze raz Wam życzę ![]() U nas kupą w każdym jednym pampku. Nawet nie polivze bo schodzi ich milion dziennie... Pewnie dlatego też ta pupa skłonna do odparzeń. W nocy przewijam z 3 razy przez to. Devileek, dobrze że zaoszczedziliscie nawet te 50 zł. I co to jest żeby ksiądz wypomniał na chrzcie że Wy do kościoła nie chodzicie?! Niech się cieszy że dziecko Chrzcicie bo teraz to coraZ mniej popularne. Ludzie pozostawiają wybór dzieciom jak dorosną. Carolles, : glasiu: oby to nic poważnego i kosztownego... Po wczorajszej nocy z pobudkami co godzinę dziś mój syn nie spał prawie w ciągu dnia i dał się już uśpić o 21. Ciekawe ile prześpi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4120 |
|
MerDer 4ever
|
My zapłaciliśmy dzisiaj 1200 zł za przegląd i wymianę oleju w aucie
Młody wykapany i ani myśli spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam ile my zapłacimy w listopadzie za ubezp...
Moja już śpi, ja też się kładę. Spokojnej nocy dziewczyny!
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle wy to musicie mieć nerwy ze stali. Wiki raz zwymiotowała i boje jej się tetaz zostawić samą na chwilę. Nawet telewizor wyciszam zeby słyszeć.
Dzis odezwala sie do mnie moja fryzjerka przepraszala bo nie zauważyła mojej wiadomości. Przyjedzie do mnie 4 października i mnie odpicuje. Nareszcie zaczne wyglądać jak człowiek. A tu zrobiłam zdjęcie śpiworka który mam. Jeszcze nie używałam jakoś wydaje mi się niepraktyczny. Bo żeby Wiki odłożyć muszę ją uśpić na rękach i jak bym za dużo majstrowała przy tym spiworku mogłaby się obudzić. Ale muszę wyprobować. Na razie sprawdza się rożek. |
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u okulisty. Zadała ja. Miała zakraplane kropelki i dno oka ok. Ogolnie wszystko dobrze i to taka jej uroda po prostu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Karola
To super, ufff bedzie wyjątkowa tzn.już jest, ale wiesz ![]() Dziewczyny co poradzić na.kichanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
A moje dziecię wykąpane i leżymy od 20 i ani mysli spac
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby tak ale i tak jakoś mam stracha przed tymi chrzcinami . Bardziej się stresuje niż przed ślubem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
O takim śpiworku myślę do łóżeczka. Nie wiem tylko czy bedzie to praktyczne
A ten granatowy do wózka od środka ocieplany. |
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta możesz karmic w śpiworku i tak już odkładać
|
|
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
ja właśnie tak karmie w śpiworku już i później odkładam do łóżeczka, my mamy śpiworek motherhood na ramionka w komplecie z podusią i jestem bardzo zadowolona był trochę drogi ale nie żałuję rośnie razem z dzieckiem więc na trochę starczy, myślę jeszcze czy nie kupić drugiego na zmianę. Przy stsrszaku nie korzystałam ale teraz stwierdzam że to fajny gadżet, małej jest cieplutko i mam pewnosc że nie zarzuci sobie na głowę jak by to mogłobyć z kolderką
|
|
|
|
#4130 |
|
Rozeznanie
|
o tak sobie śpię
|
|
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nulka super, że osłuchowo jest czysto
Morelle współczuję Kciuki żeby przeszły Pestce te wymioty i żeby w nocy już nie męczyły Devileek powodzenia z chrztem - mam nadzieję, że ksiądz nie będzie pouczał Was na kazaniu. Karolinuuusia to cudownie, że na badaniu u okulisty wszystko wyszło dobrze Mała taki brzuch po dwóch ciążach! Możesz być z siebie dumna! Widać, że aktywność fizyczna procentuje... Rewelacja! ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Ja też karmię i usypiam Lu już w śpiworku. Cytat:
Słodka!
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecię zasnęło o 23. Widzę oczyma wyobraźni cieżką noc przed nami
Spokojnej wszystkim! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie pierwsze karmienie.
Co do karmienia w spiworku. A kiedy zmieniacie pieluszkę? Bo Wiki jak się obudzi to najpierw musi dostać jeść- zasypia i ja przewijam ona się znowu budzi i znowu muszę usypiać. Za nic nie mogę najpierw przewinąc bo zaczyna płakać mimo że jak się obudzi na karmienie jest spokojna ssie rączkę. Probowałam też juz kilka razy dać jej smoczek i nie ma szans wyplowa nawet ma odruch wymiotny. Paluszki sa lepsze. |
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak zmienialam w nocy to zawsze przed karmieniem, w trakcie karmienia zawsze zasypia wiec potem ja odkladalam i byl spokoj. Nawet jak Ci zacznie plakac to zmiana pieluszki trwa minute maks nic jej nie bedzie a Ty czasu zaoszczedzisz.
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już karmienie śpiworki i jak zasypia to.odkładam a mam taki jak na pierwszym Twoim zdjęciu
Dziewczyny mysz mi weszła do kuchni !!! Na początku myślałam że tylko gdzieś w szparsze jakiejś grzebie na strychu ale dziś ja widziałam mam nadzieję że się złapie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam o tym bez rękawków
ja rozbier calegoWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinusia, super
![]() Devileek, mysz? Brrrr My kp. Młody się wierci jak nie wiem. Słabo widzę trnasfer Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
No to Wiki zaczęła pobudki co godzinę. To juz nasze trzecie karmienie.
|
|
|
|
#4140 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki, podczytuje caly czas. Gratuluje udanych szczepien
wspolczuję nocek i ulewan ![]() My wrocilysmy od rodzicow i jest srednio - mala zwlaszcza wieczorem zupelnie nie chce sie usypiac i bardzo szarpie sie na piersi. Poza tym zaczela charczec - nie wiem czy sie przeziebila czy co i co z tym w ogole zrobic. Mnie cos zaczelo rozkladac ale neoangin z ibupromem i prenalem daly rade. Z pozytywow to byla u nas pani od chusty - spotkanie super i nawet moj chlop zalapal bakcyla DSC_1156.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Wydawało mi się, że lepiej 5w1 

Kciuki żeby przeszły Pestce te wymioty i żeby w nocy już nie męczyły
Możesz być z siebie dumna! Widać, że aktywność fizyczna procentuje... Rewelacja!