|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Ja bym zrobiła badanie poziomu tej witaminy zanim bym się zdecydowała na suplementację
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#242 |
Rozeznanie
|
Podkłady MAC
Kolory prolongwear odpowiadają takim samym numerom odcieni studio fix? Kliknięte z iPhone ![]() Czasem słownik wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie. Pro wypada ciemniej. Takie trochę smieszne pytanie. Złamałam swój naturalny paznokieć czy jak go przedluze hardim będę mogła wszystko zrobić czy raczej lepiej piłować wszystkie? Nie chce, by ten 1 odpadł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77342516]Kupiłam sobie witaminę D (Vigantol). Po jakim czasie regularnego stosowania mogę spodziewać się jakichś namacalnych efektów typu mniejsze zmęczenie, lepsze samopoczucie czy coś w ten deseń?[/QUOTE]
U mnie podniesienie poziomu do normy trwało bardzo długo mimo wysokiej dawki przepisanej przez lekarza, ale to może wina preparatu (Vigantoletten, krople są lepsze) lub schorzeń współistniejących. Okropnie bolały mnie kości i w zasadzie od pierwszej tabletki dało się zauważyć różnicę. Niedobór miałam b. duży (11, przy normie od 30), teraz na poziomie powyżej 40 czuję się świetnie. Bezpieczna dawka witaminy D3 to 4 tys. jedn. Jednak, jesli ktoś ma duży niedobór, to może z taką dawką o tej porze roku nie nadgonić braków. Szkoda, że badania tak drogie (50-200 zł) i rzadko refundowane, bo każdy powinien zrobić. Oczywiście, za dużo nie można zażywać, wszak to hormon. Tak przy okazji: krople Vigantol już wkrótce będą dostępne bez recepty. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Witaminy K2 nie zażywam do kompletu z D3. Ale jadam dużo produktów fermentowanych, które są w nią bogate. |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Przedłużony jako tips czy hardi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Nigdy nie nosiłam sztucznych paznokci w żadnym wydaniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj mama zbiła butelkę octu w kuchni na gumolicie, wietrzyłyśmy i to sprzątała, ale nadal jest smrodek. Nie wysypię całej podłogi sodką, a nie mam innego pomysłu na odsmrodzenie. Ktoś poratuje dobrą radą?
Nie znoszę zapachu octu tak bardzo, że piję kranówę z łazienki, zamiast iść do kuchni sobie nalać wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmaryn świetnie neutralizuje zapach octu. Tylko jak go zastosować na podłodze? Hmm, wymyć w naparze z przyprawy lub wodzie z dodatkiem olejku rozmarynowego? Rozsypać igiełki rozmarynu? Można też poustawiać spodeczki z sodą (z dodatkiem rozmarynu lub goździków) - trochę to pochłonie zapach. Mielona kawa działa podobnie. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Przyszło mi jeszcze do głowy, by upiec coś aromatycznego: focaccię z rozmarynem, pierniczki, mięso mocno ziołowe, szarlotkę z cynamonem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajny pomysł z tym porozstawianiem, kawę tak porozkładam, dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
Już są. Ja kupiłam bez recepty. Na opakowaniu napisane, że na receptę ale dostałam bez.
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-09-22 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Konto usunięte
|
Przeglądam fb i mi się pojawiają posty z 10 września.. 9.. 14..
Ktoś tak ma/ktoś wie, co z tym zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7735597 1]Czemu nie wysypiesz calej podlogi soda? Jest tania a najlepiej lapie zapachy. Wysyp i zostaw na 15-30 min. Odsmrodzilam tak sobie ostatnio troche kanape z zapachu papierosow.[/QUOTE]
Soda jest niezawodna w takich sprawach. Opakowanie 1 kg kupimy w sklepie chemicznym za jakieś 6 zł. Tylko w tym przypadku trzeba uważać, czy nie została gdzieś w zakamarkach resztka octu, bo będzie reakcja i można zniszczyć podłogę. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy jeśli nakleje na wierzchnią stronę płyty (tą, po której się pisze) plaster bez opatrunku, to będzie ona działać w aucie? Nie mam możliwości wyjścia po pisak do płyt.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7735597 1]Czemu nie wysypiesz calej podlogi soda? Jest tania a najlepiej lapie zapachy. Wysyp i zostaw na 15-30 min. Odsmrodzilam tak sobie ostatnio troche kanape z zapachu papierosow.[/QUOTE]
Bo będę miała problem to dobrze uprzątnąć, meble w kuchni są stare (więc zawsze się gdzieś pomiędzy dostanie) i ogółem jest trochę rzeczy na stałe na podłodze. Jak rozsypie sodę, to będę ją sprzątać przez najbliższy miesiąc. Wiem, że jest dobra, czyściłam tym łóżko, tylko wtedy nie było problemu z usunięciem tej sody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;77356381]Przeglądam fb i mi się pojawiają posty z 10 września.. 9.. 14..
Ktoś tak ma/ktoś wie, co z tym zrobić?[/QUOTE] Od dłuższego czasu fejs pokazuje posty jak chce, chyba się nie da nic z tym zrobić. Przełączanie aktualizacji na najnowsze też nie pomaga. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie butów z deezee. Jakie macie doświadczenie jeśli chodzi o rozmiarówkę? Muszę kupić szpilki, praktycznie na dwa razy i chciałabym trafić z rozmiarem. Myślałam, że kupię coś taniego w CCC albo Deichmann, ale szpilek tam jak na lekarstwo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Sprawa prawno-drogowa, dość ważna dla mnie.
Stuknął mnie w czasie jazdy pasem obok tir. Lusterko trochę trzepnięte, nie mocno, ale to takie pełne elektroniki więc nie wiem czy coś się nie uszkodził jednak. Ale w sumie nie o to chodzi. Otóż zatrzymał się ten TIR, kierowca wysiadł, ale nawet nie poczekał na sprawdzenie czy coś się stało (a ciemno było, więc nie widać od razu) tylko wrócił do tira i odjechał. Mam jego nr rejestracyjny i dzwoniłam do firmy transportowej z której był ten tir. Skontaktowali mnie z tym kierowcą i tu zaczyna się problem. Pan nie widzi problemu, w ogóle nic się nie stało, on przecież wysiadł, czasu nie miał czekać bo z towarem się spieszył, a w ogóle to takie lusterko stówę kosztuje i on teraz jest w drugim końcu kraju więc nie przyjedzie tu nic załatwiać no i co ja w ogóle chcę. I teraz pytanie - jak to wszystko załatwić teraz, żeby z jego ubezpieczenia to zgłosić? Bo wyczuwam, że mogę się bujać z nim długo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#263 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a skąd pożyczacie pieniądze? Brałyście kiedyś chwilówkę? Nie mam się kogo poradzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli masz w banku konto osobiste ze stałymi wpływami - zapytaj o limit w koncie albo pożyczkę gotówkową. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-09-22 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Konto usunięte
|
Potrzebuję na jutro mocno nawilzonej skóry, ale żeby mnie nie zapchało.
Domowa maseczka? Mam miód, żel aloesowy, jajka, mleko itd. Pomocy ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
... choć nie Westwood
|
Żadnych chwilowek.
![]() |
#267 | |
cat lady
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z historii pożyczkowej TŻ-a jestem w stanie powiedzieć, że vivus nie jest zły jak na pierwszą pożyczkę bo jest pierwsza pożyczka za darmo o ile ją jakoś odpowiednio szybko spłacisz. Nie polecam za to providenta - TŻ się bardzo długo z nim bujał zanim spłacił. Ogólnie to polecam popytać po znajomych/rodzinie. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Ja osobiście pokochałam połączenie maseczkę tą: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ladzajaca.html a po tej maseczce ten krem, koniecznie z łopianem (dostępny w biedronce): https://www.ceneo.pl/27253553;pla?se...D_BwE#tab=spec |
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
... choć nie Westwood
|
Jestem zmarzluch, śpię z termoforem juz od wielu lat. Od roku mam problemy z pękającymi termoforami. Wczesniej wymienialam raz na rok, rok temu zaczęła sie coraz czestsza wymiana, natomiast dwa ostatnie miesiace to kupno ośmiu termoforow. Właśnie wylal kolejny, kupiony przedwczoraj... o co do diabła chodzi?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.